|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Nie mam nic do Moskala jako czlowieka, nie jestem w zaden sposob do niego uprzedzony itp. A "Ale" dotyczy kwestii trenerskich, ktore sa watpliwe. Bo jakby na Moskala nie patrzec to samodzielnie zespolu w dluzszym okresie czasu nie prowadzil. Zawsze byl tylko takim strazakiem na krotki okres czasu az znajdzie sie "wlasciwy" trener. Tekst Basalaja, ze moze Moskal bedzie takim Guardiola Wisly jest niepowazny. Nie te realia, nie ten kaliber trenerski zachowujac nawet odpowiednie proporcje. Poza tym u nas trener dostaje kopa zazwyczaj po roku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
http://about.betsson.com/pl/lgna-do-wisly-jak-muchy/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
Mamy 25 kandydatów na trenera a jest Kaziu. Na pocieszenie zostaje fakt, ze bedzie to ktoś spoza polskiego bagna. " Nowy trener musiałby na szybko poznawać zespół i ligę" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czy kiedy zatrudniali Maaskanta też mówiłeś, że "kwestie trenerskie" w jego wykonaniu są wątpliwe?
Cytat:
Odpowiem, żebyś nie musiał szukać - nic nie zrobił, nic nie osiągnął. Trenował rezerwy Barcelony. Tyle. Niesamowicie mnie W....IA to podejście do Moskala co poniektórych. Pieprzenie dla pieprzenia, byle jego wartość dewaluować. Wierzcie w niego, dajcie mu tyle czasu, ile dostał Maaskant i wtedy ewentualnie krytykujcie. Wiem, że część jest na "nie", bo nie wiedzą na dobrą sprawę kim jest Kazek Moskal, a część jest zła, bo nie jest on anonimowym Holendrem (kto słyszał o Maaskancie przed zatrudnieniem go w Wiśle ręka do góry), ale pokażcie, że jesteście kibicami Wisły i, jeśli nie wspierajcie, to przynajmniej w milczeniu obserwujcie dalszy rozwój wydarzeń. Zamiast wiecznie narzekać i podcinać komuś skrzydła. ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wisła miała już idealnego trenera i go wykopała
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Dodałbym: i niczego się nie nauczyła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Gwarantuję Ci, że jakby tak Moskal popracował do czerwca, zdobył MP i PP, to kto wie, czy nie zostałby na dłużej. A już jakby mu się udało awansować do LM... hoho.. Ale zejdźmy na ziemię. Nadal twierdzę, że Boguś jest dogadany z Franzem. "Przetrzymiemy" do czerwca, Moskal się czegoś nauczy w prawdziwym trenerskim bagienku a potem znów zostanie asystentem, albo pójdzie gdzieś indziej (jak wyrobi odpowiednie papierki). Jedyne, co mnie cieszy, to że jest to jednak "swój chłop". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś są. Niemniej liczę na to, że warsztat trenerski Moskala przez te 4 lata poprawił się i będziemy mieli z niego pożytek. Poza tym, stoję na stanowisku, że kibic nie powinien opierać na statystyce swojej wiary w klub, czy takich ludzi jak Kazik.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 12:09.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Po wywiadzie Basałaja chyba jednak faktycznie Moskal zostaje do końca sezonu, a potem Smuda. Chyba, że przegrają wszystkie mecze do zimy, to pewnie zaczną się za kimś rozglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Błąd nie podjęcie negocjacji z Jimenezem ,w grudniu i tak będą poszukiwania nowego trenera a Jimenez będzie już zajęty zapewne.Kazek nie da rady na dłuższą mete może wygra z Górnikiem ale co dalej...
![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Smuda zapowiedzial odejscie z reprezentacji po euro? Bo z tego co kojarze to wiesci o Smudzie oglaszaly te same gazety ktore pisaly o tym, ze Jimenez lada dzien podpisze kontrakt...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Zrodlo Fakt, ciagle rzucanie anonimowymi przeciekami od anonimowych wspolpracownikow to ich specjalnosc. Fakt przed sezonem zapewnial, ze Wisla na transfery wyda 5m E.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I wszystko jasne...
Smuda, welcome to the JUNGLE! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, by Wisła płaciła dwa wysokie kontrakty trenerskie jednocześnie. No chyba, że Maaskant znajdzie inną robotę. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i pięknie, jemu się ta posada należy jak psu buda, chociaż to nie najszczęśliwsze określenie
Podpatrzył kilka tych warsztatów, w tym warsztat Petrescu, powinien wiedziec co przynosi korzyści a co przeciwnie. Bardzo, bardzo liczę na tego człowieka.![]()
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
po tym artykule jestem pewien,ze na wiosne klub nie sprzeda wiecej niz 3 tys karnetow...kto bezie chcial dalej ogladac Kirma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw po ilu meczach będziecie zwalniać Kazimierza Moskala?
przecież zaden trener wiekszosci kibicow nie zadowoli, pare wpadek i wypad i tak caly czas. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten człowiek nie ma za grosz godności ( słynne "TTCCSSSSSSSSSSOOOOOOO?" z konferencji prasowej, na której wyparł się własnych słów), więc jego ewentualne zatrudnienie w Wiśle to będzie ostatni akord pieśni "Cupiał właścicielem Wisły SA". Kompletny upadek sportowy i moralny.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 20:09.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
My de facto od czasów Smudy nie poszliśmy ani krok naprzód. W żadnym aspekcie. Dlatego jego kandydatura jest najrozsądniejsza.
Moje typy na dzień dzisiejszy 1. Smuda 2. Apostel 3. Henryk Kasperczak 4. Łazarek Wojtek 5. Manolo Jimenez 6. Jose Murinho 7. Sir Alex Ferguson 8. Phil Jackson
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.11.2011 o godz. 20:16.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
9. David Copperfield
10. Han Solo
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 17.11.2011 o godz. 20:28.
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
11. Hanka Mostowiak
12. Krzysztof Krawczyk
Ostatnio edytowane przez Yo Yo : 17.11.2011 o godz. 20:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
12. Rysiek z Klanu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
13. Mieczysław Broniszewski
14. Janusz Białek 15. Janusz Wójcik 16. Stefan Białas 17. Jerzy Kopa |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
18. Andrzej Kretek
19. Harry Potter 20. Joanna Mucha |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widziałem dzisiaj w Krakowie Guusa Hiddinka .. czy to nie kolega Staszka ... ale on ma już propozycje..
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html ![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
|
21. Grzegorz Lato
22. Zdzisław Kręcina W odróżnieniu od waszych kandydatur - moje dogadają się ze Zdzisiem Kapką bez problemów.
Może ktoś w tym miejscu napisać "Ma prawo jako właściciel". Oczywiście. Tyle, że było to żenujące zachowanie i dla odmiany ja mam prawo o tym napisać: "boso, ale w ostrogach". W tym momencie - kiedy tylko doszedł do siebie i upewnił, że jeszcze pracuje i w....ienie szefowi przeszło - zabrał głos nasz Prezes, Basałaj. Myśli mianowicie, że znalazł (daleko szukać nie musiał) polskiego Guardiolę. W tym momencie przypomniał mi się dowcip Cytat:
Moskal już pokazał kiedyś, jakim jest trenerem. Gdyby porównano go z Guardiolą na skutek odniesionych sukcesów... Ale nie: to była żałosna próba kolejnego liftingu wizerunku klubu - zabawki Cupiała. Mam nadzieję, że nawet jeśli Moskal sobie nie poradzi, to oszczędzone mu zostanie szyderstwo z powodu tego porównania.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2011 o godz. 23:13.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|