The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 20:48
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co to za samochody z kamerami jeżdżą po Krakowie? Mają na dachu kilka kamer i świecącago koguta. Google Street View to na pewno nie jest.
http://www.gazetakrakowska.pl/krakow...etle,id,t.html
Cytat:
(...)Mój Boże, każdy z nas wie o sobie, że umrze, a jednak to mu nie przeszkadza pracować dla siebie, zdobywać sobie majątku, stanowiska, wpływów itd. Naszym zadaniem jako członków narodu nie jest zapewnienie mu wiecznego istnienia, ale tylko wydobycie z niego jak największych sił, wywalczenie mu jak najszerszego, najbogatszego, pod każdym względem najpełniejszego życia.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2011, 21:27
Kojarzy ktoś nazwy piosenek z tego filmu, a przynajmniej tej pierwszej?
http://www.youtube.com/watch?v=2FjmO...eature=related

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 12.11.2011, 21:42
PISZE JAK BYK !!!
Hans Zimmer - Gortoz a Ran
http://www.youtube.com/watch?v=ocXPtJ0EVOs

P.S. pod filmem tam gdzie jest liczba wyswietlen czesto pisze jaka muzyka użyta
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.11.2011, 16:12
Gdzie najkorzystniej można dostać kredyt? Chodzi o kwotę 10tys zł i żeby warunki były dla mnie najkorzystniejsze, co polecicie ? Dzięki wielkie jeśli ktoś pomoże.
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.11.2011, 16:27
Ja Ci odradzam jakikolwiek kredyt. Jego i tak kiedyś będziesz musiał spłacić. Ale jeśli już to zapożycz sie u brata, kumpla sąsiada... bo oni raczej nie pieprzną Ci odsetek
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 14.11.2011, 16:30
Z rodziną nigdy nie wiadomo ale opcję "rodzinne", "znajomi" niestety nie wchodzą w rachubę. Dlatego pytam o jakąś placówkę, którą może ktoś polecić, bank czy coś innego, gdzie są najkorzystniejsze warunki dla biorącego.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.11.2011, 16:30
Czy jest ktoś kto ma anglika i udalo mu sie zarejestrować go w Polsce z kierownicą po prawej stronie bo własnie wczoraj przegladalem sobie allegro i widzialem ze kilku osobom posiadających te auta udalo sie zarejestrowac mimo ze nie przekladali kiery. czy jest to możliwe? jesli tak to jak?! przeciez u nas jeszcze nie wprowadzili mozliwosci rejestracji anglików.(chyba ze nie jestem na czasie )
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.11.2011, 16:34
W sumie rozumiem z rodziną. Z nią najlepiej na zdjęciu A kumpel ?
Odpowiedz cytując
Bąbel
Senior Member

Stary 14.11.2011, 16:37
Tak jak pisałem, zostają tylko placówki, banki i inne miejsca pożyczkowe, jak ktoś coś zna dobrego i że nie ogołocą człowieka, to niech pisze
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.11.2011, 16:53
Zamierzam kupić telewizor. Będzie to pewnie jakaś 32 calówka z tuner cyfrowym, pewnie jeszcze USB, 2 lub 3 wejścia HDMI.Czyli norma. Cena - widziałem za ok 1100 zł. I tu pytanie do Was. Wstrzymać sie z zakupem czy kupować teraz...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.11.2011, 17:21
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Zamierzam kupić telewizor. Będzie to pewnie jakaś 32 calówka z tuner cyfrowym, pewnie jeszcze USB, 2 lub 3 wejścia HDMI.Czyli norma. Cena - widziałem za ok 1100 zł. I tu pytanie do Was. Wstrzymać sie z zakupem czy kupować teraz...
poczekaj jeszcze do grudnia bo promocje na swieta napewno będą.tylko trzeba dobre szukac.ale zrob to do nowego roku bo pozniej wszystko pojdzie w góre.vaty,podatki i inne zdzierstwa
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 14.11.2011, 17:25
Kupować. Dolar i euro idą w górę i ceny podskoczą. Komputery już są droższe o kilkaset złotych. Nie wiem co to za TV ale to dość niska cena jak na nowoczesny TV
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 14.11.2011, 17:42
http://www.morele.net/telewizor-led-...l5206h-426012/

Ten sam model w Biedronce od 1.12.2011 w cenie 1099,- PLN

Tuner cyfrowy jest, niby tylko 1 HDMI, ale to tylko przykład.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.11.2011, 17:57
Telewizor Philips, dorwałem dziś gazetke Media expert i był tam wystawiony..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 14.11.2011, 18:35
Ja tam polecam telewizory Sony Bravia bo mają świetną jakości obrazu, szczególnie przy obrazie SDTV a przy HD kolory bardzo żywe. Widziałem różne telewizory LG i Samsung i mimo że są tańsze i pozornie mogą mieć lepsze parametry obrazu (t.j. kontrast itp.) to Bravia i tak okazuje się lepsza przy porównaniu obrazów.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.11.2011, 20:59
nero napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w okolicy dworca Centralnego w Warszawie można zostawić bezpiecznie samochód w Sylwestra?
Myślałem o parkingu podziemnym pod Mariottem, ale podobno nie jest strzeżony. Ktoś wie jak ten parking wygląda? Może parking nie ma statusu strzeżonego a jest bezpieczny?
Liczę na Waszą pomoc
hop........
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2011, 21:13
Witam, gdzie mozna kupić tanie czasopisma z poprzednich miesiecy w centrum miasta? Wiem, ze mozna kupic na Tomexie, ale nie chce mi się aż tam jechać. Dostane gdzies tanie gazetki?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.11.2011, 21:17
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Witam, gdzie mozna kupić tanie czasopisma z poprzednich miesiecy w centrum miasta? Wiem, ze mozna kupic na Tomexie, ale nie chce mi się aż tam jechać. Dostane gdzies tanie gazetki?
Hala Targowa, ewentualnie giełda na Balickiej w weekendy.

no musisz spenetrować i wejść w hale, są stoiska przed częścią warzywno owocową, tak codziennie.
Ostatnio edytowane przez concedi : 14.11.2011 o godz. 23:20.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.11.2011, 21:34
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ja tam polecam telewizory Sony Bravia bo mają świetną jakości obrazu, szczególnie przy obrazie SDTV a przy HD kolory bardzo żywe. Widziałem różne telewizory LG i Samsung i mimo że są tańsze i pozornie mogą mieć lepsze parametry obrazu (t.j. kontrast itp.) to Bravia i tak okazuje się lepsza przy porównaniu obrazów.
Słoneczko, przepłacasz dobrych kilkanaście procent ceny telewizora za markę Sony choć bebechy w nim np. matryca pochodzi zapewne od Samsunga lub Sharpa. To nie kineskopowe niezniszczalne Trinitrony sprzed trzech dekad. Różne telewizory zapewne widziałeś w jakimś sklepie gdzie są ustawione w rządku i tak wyregulowane abyś wziął ten a nie inny model. Bo nie wierzę że miałeś okazję postawić sobie w pokoju kilka modeli i podłączać do nich ten sam sygnał. Jest tyle marek na rynku i tak zbliżonych technologicznie że stwierdzenie że coś jest najlepsze jest daleko posuniętym błędem. Ja od kilku lat użytkuję Sharpa i złego słowa nie powiem, choć przy wyborze moim kryterium był stosunek jakości do ceny. Jedna uwaga do osoby chcącej kupić telewizor: dobrze zastanów się nad przekątną telewizora. Ja siedzę około 2,3 m do telewizora i uważam że moje 37" przekątnej to zbyt mało. Idealna byłaby 40-42".
Ostatnio edytowane przez podszywacz : 14.11.2011 o godz. 21:37.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2011, 21:55
Pod Hala Targową codziennie? w którym miejscu dokładnie są gazety?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 15.11.2011, 01:22
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Słoneczko, przepłacasz dobrych kilkanaście procent ceny telewizora za markę Sony choć bebechy w nim np. matryca pochodzi zapewne od Samsunga lub Sharpa. To nie kineskopowe niezniszczalne Trinitrony sprzed trzech dekad. Różne telewizory zapewne widziałeś w jakimś sklepie gdzie są ustawione w rządku i tak wyregulowane abyś wziął ten a nie inny model. Bo nie wierzę że miałeś okazję postawić sobie w pokoju kilka modeli i podłączać do nich ten sam sygnał. Jest tyle marek na rynku i tak zbliżonych technologicznie że stwierdzenie że coś jest najlepsze jest daleko posuniętym błędem. Ja od kilku lat użytkuję Sharpa i złego słowa nie powiem, choć przy wyborze moim kryterium był stosunek jakości do ceny. Jedna uwaga do osoby chcącej kupić telewizor: dobrze zastanów się nad przekątną telewizora. Ja siedzę około 2,3 m do telewizora i uważam że moje 37" przekątnej to zbyt mało. Idealna byłaby 40-42".
Nie muszę mieć postawionych telewizorów koło siebie żeby zauważyć różnicę. Wystarczyło obejrzeć telewizję SDTV u różnych znajomych (i to kablówkę gdzie obraz jest przesyłany cyfrowo) czy w różnych instytucjach (jak szpitale)i i widac jak obraz sie rozmazuje, tło które powinno być równomierne "pływa". Ja tego nie miałem mimo że korzystam z anteny.
Może LG i Samsungi są dobre jak jest obraz HD ale przy SD ich obraz to zwykły bubel. Jak sie zaczął boom na LCD wiele osób narzekało na obraz w swoim nowym TV po wymienieniu strych kineskopów, że jest gorszy itp.. I ci ludzie się nie mylili bo taki obraz zwykle był w ekonomicznych LG i Samsung, w Sony nie zauważyłem żadnej różnicy na niekorzyść. A o przepłacaniu mówią ci co Bravii na oczy nie widzieli, tylko cenami się sugerują.
A trinitrony były jeszcze 10 lat temu.
Poza tym w sklepie nie pokazują obrazu z anteny tylko z odtwarzacza DVD w standardzie HD wiec nie można porównać telewizorów, pod względem jakości SD. Co wiecej obrazu nie można wyregulować pod względem ostrości i dokładności wyświetlanych obrazów.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 15.11.2011 o godz. 01:26.
Odpowiedz cytując
wieczor
Member

Od: 09.2010

Stary 15.11.2011, 17:18
Orientuje się ktoś gdzie w miarę przyzwoitej cenie kupię misie/pluszaki w Krakowie ?
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.11.2011, 17:25
Jest mozliwosc zmiany szkoly w maturalnej klasie..? W listopadzie?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.11.2011, 17:39
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Jest mozliwosc zmiany szkoly w maturalnej klasie..? W listopadzie?
Teoretycznie jest, ale raczej się tego nie robi dopiero w klasie maturalnej.
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 15.11.2011, 18:03
wieczor napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś gdzie w miarę przyzwoitej cenie kupię misie/pluszaki w Krakowie ?
Możesz kupić z http://galeriabukowski.pl/ jakościowo bardzo dobre. Sklep masz koło empiku na rynku.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 15.11.2011, 19:58
Gdzie w Krakowie mogę kupić łańcuszek kulkowy o średnicy ok 3mm dowolnej długości? (albo jeśli nie dowolnej to >60 cm)
I
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 15.11.2011, 20:01
Jago napisał(a):Wyświetl post
Możesz kupić z http://galeriabukowski.pl/ jakościowo bardzo dobre. Sklep masz koło empiku na rynku.
No ale ceny to tam mało przyzwoite są raczej

Polecam zobaczyć do wszelkiego rodzaju Reali, Tesco ect. Mają na salach czasem bardzo fajne miśki w bardzo sensownych cenach
Odpowiedz cytując
opt
Member

Od: 11.2010

Stary 15.11.2011, 20:37
Jakiś czas temu w Realu były za 10zł całkiem spore (jak na taką cenę) miśki, jak ktoś ma blisko może zobaczyć czy to aktualne

NIE POKAZUJCIE NAS W TV DLA WAS MY JESTEŚMY ŹLI
Odpowiedz cytując
wislak93
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.11.2011, 20:43
Jutro mam egzamin na prawko i mam takie pytanko Czy mogę zawracać na skrzyżowaniu, jeśli jest to skrzyżowanie świetlne S-1 i nad światłami jest niebieski znak C-3 lub C-4 ?
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Od: 11.2002

Stary 15.11.2011, 21:16
wislak93 napisał(a):Wyświetl post
Jutro mam egzamin na prawko i mam takie pytanko Czy mogę zawracać na skrzyżowaniu, jeśli jest to skrzyżowanie świetlne S-1 i nad światłami jest niebieski znak C-3 lub C-4 ?
rozumiem ze s1 to swiatla bez strzalek i chyba jesli sa nad nimi znaki ten C4 (C3 to nie bo to jest nakaz skretu przed znakiem) to na swiatlach tez sa odpowiednie strzalki

wiec jesli sa to nie, nie mozesz ... musisz skrecic w lewo, poniewaz jest to nakaz skretu w lewo ... bodajze na skrzyzowaniu jak sie jezdzie od Ronda Czyzynskiego w strone Placu Centralnego jest takie wlasnie skrzyzowanie i tam lapia ludzi na zawracanie, wiec uwazaj

dokladnie to kaza zawrocic na najblizszym umozliwiajacym to skrzyzowaniu ... i ludziska czesto tam probuja zawrocic (a nie mozna, bo jak wyzej napisalem, jest tam znak nakazu jazdy w lewo .. co innego jakby bylo dorysowane jeszcze strzlka ze mozna zawrocic) zamiast jechac do Placu Centralnego i tam zawracac objezdzajac plac

a teraz jak dluzej o tym mysle i staram sobie przypomniec jak takie skrzyzowanie wyglada to predzej nad swiatlami sa znaki w stylu F10 czy F11 ... tylko ze dalej jesli sygnalizator jest kierunkowy (czyli zawiera "podswietlane" strzalki) to musisz jechac tak jak nakazuja Ci te strzalki ... np. na Kocmyrzowskiej jest takie skrzyzowanie gdzie jest wlasnie taki sygnalizator z zaznaczona strzalka do zawracania
Powód: aaa
Ostatnio edytowane przez Saimoz : 15.11.2011 o godz. 21:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów