|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Robert Biedroń, Agata Bielik-Robson, Seweryn Blumsztajn, Marek Beylin, Artur Domosławski, Kinga Dunin], Maciej Gdula, Dorota Głażewska, Agnieszka Graff, Anna Grodzka, Andrzej Grzymała-Kazłowski, Katarzyna Górna, Izabela Jasińska, Ryszard Kalisz, Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze, Maria Krauss, Krystian Legierski, Robert Leszczyński, Mikołaj Lizut, Łukasz Maciejewski, Cezary Michalski, Joanna Mytkowska, Piotr Najsztub, Wanda Nowicka, Wojciech Olejniczak, Piotr Pacewicz, Janusz Palikot, Sławomir Sierakowski, Michał Sutowski, Paweł Smoleński, Beata Stasińska, Agata Szczęśniak, Kazimiera Szczuka, Joanna Tokarz, Agnieszka Wiśniewska, Magdalena Żakowska, Jacek Żakowski. a to tylko niektórzy z nich taplajacy się w tym "blokadowym" szambie. Na filmiku ze środka blokady można było jeszcze zauważyć wśród swoich kameraden, posłankę PO Frau Rose Thun z Krakowa. Posłowie PO, Ruchu Palikota, dziennikarzole GWna, TVP. Dlatego jasne jest kogo ten chłam chce teraz przerobić na winnych całego zajścia. Dla nas ważne jest aby zapamiętać te nazwiska i tych wszystkich co pomagają czynnie io słownie. Tych pseudoaktorskich szmaciarzy typu Szyc, Karolak itp. Bo wszyscy oni zasługują na to aby przy spotkaniu ich gdziekolwiek na ulicy najzwyczajniej napluć im w pysk. Piekny tekest Stefana Zeromskiego zapodał murray, on wszystko wyjaśnia: "Kto na ziemię ojczystą, chociażby grzeszną i złą, wroga odwiecznego naprowadził, zdeptał ją, splądrował, spalił, złupił rękoma cudzoziemskiego żołdactwa, ten się wyzuł z ojczyzny. Nie może ona być dla niego już nigdy domem, ni miejscem spoczynku. Na ziemi polskiej nie ma dla tych ludzi już ani tyle miejsca, ile zajmą stopy człowieka, ani tyle, ile zajmie mogiła". |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Andrzej Mleczko niechcący przedstawił zasadę działania tvn
![]() ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jaka reszta? Uczestnicy marszu to dla Ciebie "reszta"?
Kto zezwolił lewakom blokować marsz? Tylko po to żeby żandarmi mieli pretekst do rozdzielania. Ten jest winny, a reszta? Sam jesteś reszta i to drobna... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
W końcu są zdjęcia z ataku buców na rekonstruktorów.
http://www.tvn24.pl/13578,2479240,0,...aleriamax.html |
|
|
|
Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/raport/zamie...glosci,1720779 Jak sami to potwierdzają to musiało tak być. Także moja teoria spiskowa na temat bojówki antify była błędna .
![]()
"Znów wędrujemy ciepłym krajem, malachitową łąką morza. Ptaki powrotne umierają wśród pomarańczy na rozdrożach."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Zachował się jak buc nawet jeśli został sprowokowany przegiął pałę. Powód: Błąd w czytaniu:)
Ostatnio edytowane przez Ajax : 14.11.2011 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ten filmik jest też dowodem, że policja ściśle wspólpracowała z komunistycznym ścierwem, wspólnie bijąc z nimi uczestników Marszu Niepodległości. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 14.11.2011 o godz. 12:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
z przymrużeniem oka http://www.youtube.com/watch?v=6Iqdc...layer_embedded
![]()
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
|
Gwiaździsty napisał(a):
Ponieważ obowiązuje nas coś takiego jak prawo dopóki nie wróci z L-4 nie można nic mu zrobić (to samo prawo które chroni Ciebie). Postępowanie już jest prowadzone. Na pewno konsekwencje zostaną wyciągnięte Gwiaździsty napisał(a):
Na takie zachowanie też niestety jest przyzwolenie społeczne. Ale modne jest myślenie na poziomie Kalego ja bronie moich kolegów a jak ktoś inny tak robi to jest fuj i be be. Gwiaździsty napisał(a):
Tyle tu było napisane że się uogólnia że większość marszu była pokojowa a wybiło się kilku bucy i tylko o nich się mówi. Ale jeśli większość policjantów robi swoje to już można śmiało uogólniać na wszystkich takie to łatwe i przyjemne. Nie widzisz analogii? |
|||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Nie wydaje ci się, że skoro ktoś jest w policji, to powinien dawać przykład swoim zachowaniem, a nie samemu zachowywać się jak bandyta? Bo chyba jednak jest różnica między sytuacjami przez ciebie opisywanymi, albo ja jestem jakiś inny. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Niby Polak,a widzę ,ze polskiego nie rozumiesz lub inaczej interpretujesz.....
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ajax czy mi sie zdaje czy Ty stawiasz STROZOWI PRAWA takie same wymagania jak innym odnosnie stosowania (jeszcze ujdzie) i reakcji (!!!) na przemoc?
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
pan Dudi napisał(a):
A wielu ludzi za to kopanie i rzucanie zostanie doprowadzonych na podstawie nagrań i procesów tak samo jak ten buc (i mam nadzieje że jego koledzy widoczni na nagraniu którzy powinni aresztować go na miejscu). Przed sądem nie ochroni go L-4 ale to niestety musi potrwać. Jeszcze od policji po ryju nie dostałem nawet zawsze z mandatu się wygadałem - może taki ryj mam biedy że im żal mnie bić albo manday ? ![]() Jeśli bezprawnie dostanę po ryju to zadbam o to żeby winny poszedł siedzieć ale nie zacznę opluwać i bić wszystkich policjantów na około bo IMHO jest to zachowanie poniżej wszelkiej godności dla człowieka myślącego. pan Dudi napisał(a):
@orzeu - lepiej ja sam sobie stawiam takie same wymagania jakie chciałbym widzieć u policjanta i każdego innego obywatela. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Chyba nie doczytałeś co napisałem wcześniej. Wiele takich zdarzeń można było przeżyć (na meczach wyjazdowych szczególnie) by wiedzieć, ze nie sa to jednostkowe przypadki, jednostkowych buców na które reszta licznych kolegów patrzy nie interweniując lub nawet dogadując. Widać, że jeśli jakieś wyjazdy zaliczyłeś to pewnie te specjałem powyżej 1000 osób bo nie pisałbyś takich bzdur. Ajax napisał: Cytat:
Powodzenia w dochodzeniou prawa w "państwie prawa". ![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 14.11.2011 o godz. 12:57.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla mnie śmiechu warte jest wymaganie standardów i postaw moralnych od innych wyższych niż u siebie. Mnie gdybym tak kogoś skatował nie wyrzucono by z pracy ani nie obcięto pensji. Koleś ma przesrane i bardzo dobrze i chciałbym żeby jego koledzy również mieli przesrane. Tak samo jak marzy mi się aby ludzie wymagali od siebie takich samych standardów moralnych jakich wymaga się od policji. @Gwiaździsty. dopiero teraz zauważyłem Twoją ostatnią linijkę. Jestem realistą i wiem że na 99% sprawa rozeszła by się po kościach i winny nie został by ukarany. Nie znaczy to jednak że obliguje mnie to do zniżania się do poziomu takiego człowieka. Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez Ajax : 14.11.2011 o godz. 13:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Czym innym jest wykraczanie poza "standard moralny", a czym innym zwykłe łamanie prawa i nadużycie władzy. Za złamanie standardu moralnego płacić można tylko wyrzutami sumienia. Za nadużycie władzy powinno się płacić odpowiedzialnością karną (której tamten typ oczywiście nie poniesie, bez jaj. Albo oficjalnie zostanie skazany, a nieoficjalnie wszystko będzie po staremu. Za długo obserwuję ten świat, żeby wierzyć, że będzie inaczej). Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 14.11.2011 o godz. 13:01.
![]() |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||||
|
pan Dudi napisał(a):
Nie lubię cytować siebie ale: ajax napisał(a):
pan Dudi napisał(a):
pan Dudi napisał(a):
Facet powinien zostać ukrany to jest jasne i oczywiste jak słońce. pan Dudi napisał(a):
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=0lgLeATIGug
Jak widzę ten tłum w tym tysiące kibiców to mnie duma rozpiera! Kto na świecie potrafił się zjednoczyć w ponad 100 ekip kibicowskich w walce o patriotyzm? Jestem szczęśliwy, że nie ma u nas nędznych bojówek i ekip lewackich, to największy syf jaki może przeniknąć w ruchu kibicowskiego, a niestety przenika w wielu krajach, co potem obfituje w takich frajerstwach jakie mamy w Holandii czy Grecji. Niemieccy zadymiarze potrafili tylko bić zwykłych przechodniów z flagami, przy starciach z polskimi człowymi ekipami nie mieliby żadnych szans. To co robili naszym rodakom, w nasze święto to największy wstyd. Oni też narzekają na prowokatorów z polskiej policji, żalą się na ich wyzwiska i złe traktowanie. Pewnie mają rację, tylko po co oni tu przyjechali? Nagle lewactwo oburzone policją, a jak kibice dostają na każdym kroku, przez cały rok to Tusk udaje wielkiego wodza walczącego z przestępcami. Zreszta znowu bawi się w Putina. Całe szczęście już GW i te lewackie gnojki poczuły w gaciach moc 20 tys. patriotów! O ile mogli się jeszcze podśmiechiwać do niedawna, tak teraz mogą co najwyżej siać medialną propagande bo w realu zostali zmiażdżeni. To we Wrocławiu na marszu było więcej ludzi niż tej kolorowej w Warszawie. Plują nam w twarz, każąc wstydzić się polskości. Wspaniały widok jak wielu zwykłych obywateli dołączyło się, aby pokazać że są dumni z tego kim są. Działań tajniaków nie sposób komentować, jak tak szykują sie na Euro to pogratulować! ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak jechałem dzisiaj na uczelnie, jakieś dwa dziadki gadały o zamieszkach na marszu w Warszawie i mówili, że wcale się nie ździwili takiego przebiegu wydarzeń, popierając to.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Terroryści z pokojowej manifestacji i ich pomoce.
http://www.tvn24.pl/0,1724153,0,1,pa...wiadomosc.html Skoro trąbi o tym tvn, to znaczy, że sprawa musi być poważna. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]() ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z ciekawości, spodziewając się tematu 11.11 obejrzałem fakty. To się w głowie nie mieści! Umniejszanie winy niemców, a właściwie ich USPRAWIEDLIWIANIE, non stop teksty, że na Euro będą ofiary, jeśli się czegoś nie zrobi, winni o aferę są Kempa i Kaczyński. I ocena pracy policji w faktach po faktach - byli ZA MAŁO ZDECYDOWANI W WALCE Z CHULIGANAMI, KTÓRZY MAJĄ CZELNOŚĆ NAZYWAĆ SIĘ PATRIOTAMI. Niepotrzebnie to oglądałem i tylko się zdenerwowałem na wieczór.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ku pokrzepieniu serc Andrzej Kołakowski - we Wrocławiu brakło biletów na jego koncert. Oba utwory miażdzą
http://www.youtube.com/watch?v=QpLHcgTrMGo http://www.youtube.com/watch?v=eBHzODxvSfA ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tvn-wskie goebelsy i tak są w kropce, bo skala kłamstw i tak została zahamowana ujawnieniem w sieci sporej ilości filmików pokazujących wręcz odwrotną sytuację. Robienie z siebie barana też ma jakąś granicę. Na szczeście udało sie przedrzeć z prawdą do opinii społecznej poprzez reżimowe media. Oni też są wystraszeni , że teraz na ulicy w każdej chwili mogą dostać w pałę od przeciętnego przechodnia, który ma już dośc ich komunistycznej propagandy. A teraz przy nadchodzących kolejnych podwyżkach cen i pradopodobnie podatków bezkarna propaganda na rzecz PO i Tuska będzie coraz bardziej niebezpieczna. W mordę moga też dostać na robotniczych manifestacjach, których będzie pełno w nadchodzącym roku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Manipulatorzy z TVN płacą cenę za swoje jawne i bezgraniczne zaangażowanie polityczne PO jednej ze stron.
Trudno oczekiwać by byli traktowani jako bezstronni obserwatorzy skoro z zakłamywania rzeczywistości uczynili swą profesję. Sami sobie zgotowali taki los.
Ostatnio edytowane przez dragon : 14.11.2011 o godz. 20:28.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
TVP 2 - Lis i goście o 11 listopada... Szczuka show!
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jak tak ich oglądam to sobie myślę, że 11.11.2011 to symboliczna data, dająca początek walki z tym ścierwem, bo im się w dupach poprzewracało.
Post z forum wąsów: Witam wszystkich, Do zabrania głosu w tej dyskusji skłoniły mnie trzy kwestie: a) też jestem na garnuszku budżetówki, tylko mój jest napełniany przez "MONar" b) byłem na Marszu c) prześledziłem zapisy wideo dostępne w Sieci. Pierwsze pytanie. Panowie, do jasnej cholery, kto Was uczy "pracy z tłumem"? Jak można sobie pozwolić na tak nieprofesjonalne "wejście z buciorami" w spokojny tłum (pomnik Dmowskiego - tam byłem pod koniec Marszu)? Ludzie wokół mnie byli zupełnie neutralni ale po "wejściu" Policji poleciały mocne wiązanki. W mojej pracy często mieliśmy do czynienia z tłumem, z którego strony butelki, kamienie i wyzwiska to najmniejsze zło, jakie mogło się nam przytrafić. Gdybyśmy się zachowali wobec niego tak, jak Policja blokująca wejście na Plac Konstytucji (potem też wyjścia), to pożylibyśmy może z godzinę. Drugie pytanie. O jakim sukcesie Wy mówicie? To była totalna klęska. Banda, może ze 200 gówniarzy, pusza Wam z dymem ileś tam radiowozów. Gazujecie się sami nawzajem, jak ostatnie niedojdy! Na filmach widać zagubionych, płaczących od gazu gliniarzy. Gdyby moi ludzie tak się załatwili na jakiejkolwiek akcji, to nie wystawiliby nosa za bramę bazy do końca zmiany! Przecież, gdyby przeciwko Wam ruszyło nie te kilku wyrostków tylko 5% tego tłumu, to by Was po prostu roznieśli na strzępy! b]Trzecie pytanie. [/b]Żalicie się, że Wam zabronili lać z gładkiej lufy w taki tłum? Czy Wyście do reszty oszaleli? Widzieliście kiedyś, co się dzieje z kilkutysięcznym tłumem, który usłyszy strzały z broni palnej? Nie wiem, czy starczyłoby w Warszawie karetek, żeby wywieźć stamtąd wszystkich stratowanych. A jakby ruszyli np. w Waszą stronę, to wątpię żeby ktoś "brał jeńców". Podsumowując. Dopiero na końcu winię szeregowych policjantów. Ktoś ich przecież powinien wyszkolić i wyposażyć. Nie wystarczy ubrać młodych chłopaków w ograniczającego ruchy żółwia i dać do ręki pałkę. Za burdel, jaki widziałem wyiniłbym tych, którzy zajmowali się dowodzeniem od szczebla drużyny i wyżej. Dlaczego? Dlatego: 1. Brak jest JAKIEGOKOLWIEK pomysłu na PREWNCYJNE zachowania. 2. PROWOKUJECIE tłum, co jest taktycznie po prostu niedopuszczalne! 3. Dajęcie się zaszachować GARSTCE gówniarzy, co z kolei jest wręcz żałosne. 4. Potem, "przy kamerach", lejecie kogo popadnie i jak popadnie dając popis braku opanowania i pożywkę dla mediów. A po takich akcjach wielkie zdziwienie, że 92% społeczeństwa uważa, że Policja "źle wykonuje swoje obowiązki". Gdzie byli dowódcy? Kto tak fatalnie zaplanował ten burdel i kto poniesie za to odpowiedzialność? Na koniec pytanie najważniejsze. Co się stanie, jeżeli kiedyś przeciwko Wam ruszy nie 200 gówniarzy, jak było w Warszawie, tylko 2000 równie zdesperowanych gości? Przecież Was zadepczą! Niemożliwe? To zobaczcie na relacje z greckich ulic i przypomnijcie sobie o nich, kiedy za kilka miesięcy zadłużenie przekroczy magiczne 55% i Tuski podniosą VAT do 25%, a zaraz za tym pójdą cięcia socjalne. To Wy staniecie w pierwszym szeregu przeciwko wkurzonemu tłumowi. Zajścia z Marszu będą przy tym tylko lekką zaprawą! Warszawa dała dowód, że w razie buntu wewnętrznego na miarę Grecji, Policja nie ma żadnego przygotowania i pomysłu, jak bez rozlewu krwi spacyfikować ulice. Co gorsza, w Polsce jest "potencjał w narodzie". Można piętnować "kiboli" i podobne środowiska ale należy się liczyć z tym, że w razie poważnej rozruby, w takiej Warszawie może stawić się nawet 100 tysięcy i więcej luda. I co wtedy zrobią? Wyślą nas żeby Was wspierać? Proszę bardzo - ale ja strzelać do rodaków nie będę!
Ostatnio edytowane przez Worcester : 14.11.2011 o godz. 22:26.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ta cała czwórka dała po bandzie. Ja się pytam co z tą Polską? Jeśli ją tak jescze można nazywać.
Powód: bo tak :)
Ostatnio edytowane przez Banitaz : 14.11.2011 o godz. 22:23.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|