The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2011, 00:01
gigant napisał(a):Wyświetl post
Baszczu akurat moze mieć żal do Dana (byłem jego wielkim zwolennikiem i szczerze żałowałem jego zwolnienia), bo ten zablokował mu transfer do West Ham.
No jasne. Dan przykul Baszcza do budynku klubowego. Z tego, co nie wszyscy pamiętamy to Dan po prostu radził Baszczowi się szanować, zamiast jeździć na jakies testy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2011, 00:16
Panowie, bądźmy szczerzy, ale Błaszczykowski to już niestety nie jest mentalnie ten piłkarz, który od nas odchodził. Nie wierzę, że w obecnych czasach dałby się za Wisłę pokroić. Dlatego jego ewentualne sprowadzenie upatruje jako S-F. Jak dla mnie to za bardzo przesiąkł tym betonem PZPN-oskim, co negatywnie na jego formę rzutuje.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 12.11.2011, 00:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No jasne. Dan przykul Baszcza do budynku klubowego. Z tego, co nie wszyscy pamiętamy to Dan po prostu radził Baszczowi się szanować, zamiast jeździć na jakies testy.
Dokladnie tak wlasnie bylo.
"reprezentant Polski musi sie szanowac. Czy reprezentant Anglii wyjezdza gdziekolwiek na testy ? Chyba tylko medyczne przed podpisaniem kontraktu".
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.11.2011, 00:35
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Panowie, bądźmy szczerzy, ale Błaszczykowski to już niestety nie jest mentalnie ten piłkarz, który od nas odchodził. Nie wierzę, że w obecnych czasach dałby się za Wisłę pokroić. Dlatego jego ewentualne sprowadzenie upatruje jako S-F. Jak dla mnie to za bardzo przesiąkł tym betonem PZPN-oskim, co negatywnie na jego formę rzutuje.
Pewny jesteś?

Ja śmiem twierdzić, że jest inaczej
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.11.2011, 09:45
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie tak wlasnie bylo.
"reprezentant Polski musi sie szanowac. Czy reprezentant Anglii wyjezdza gdziekolwiek na testy ? Chyba tylko medyczne przed podpisaniem kontraktu".
Odrobina realizmu by tu nie zaszkodziła. Tym się właśnie różni reprezentant Anglii od reprezentanta Polski, że dla pierwszego testy to brak szanowania się, dla drugiego rzeczywistość nie mająca z szanowaniem się nic wspólnego.
Piłkarsko to my raczej potęga nie jesteśmy więc, mając choć cień realnego spojrzenia na sprawy, testy Polaka w angielskiej lidze to raczej nie ujma na honorze.
Gdyby pojechał na testy do Kazachstanu - rozumiem oburzenie, ale do Anglii
Zapraszam na Ziemię
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.11.2011, 10:22
ujma na honorze, przecież Baszczynski nie byl przeciez postacia nie znana, gral w reprezentacji Polski, w Europejskich Pucharach i ma jechac na testy? Dan wtedy dobrze mu powiedzial, przeciez Anglicy mieli go gdzie obserwowac

Odpowiedz cytując
Taxu
Member

Od: 11.2009

Stary 12.11.2011, 10:29
Wspomnienia Kuby

http://wislalive.pl/blog/kuba_blaszc...rezentacji-53/
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.11.2011, 12:46
Szkoda że my Polacy jak zwykle jeden drugiemu chcemy coś na siłę udowodnić, a potem kończy się to zagrywkami vide marsz niepodległości że Polak prosi Niemca aby Polakowi do.......ił.

Dan Petrecsu to najlepszy trener jaki się mógł nam trafić, nawet nie wiem jak ktoś taki chciał dla nas pracować.
Do dziś nie mieści mi się w głowie że nasze gwiazdki mogły go wypieprzyć, był to jedyny gość który mógł rozkruszyć nasz zapyziały beton w klubie gorszy mają chyba tylko w Pzpn.

No ale niektórym przeszkadzał fakt że nasi wtedy nie grali mile dla oka, jakby teraz było lepiej?

Prawda jest taka że nasi kochani kopacze zamiast się dostosować zrobili dywersję i za tą dywersję na początek od razu powinni dostać po klapsie, bo to jest ewidentne działanie na niekorzyść klubu. Podłożyli się parę razy, no ale kto by na to zwracał uwagę?

Panowie w takiej Flocie Świnoujście jest 10000% lepsza organizacja, duch zespołu, wola walki i chęć budowania wielkiego zespołu.

No ale co dwóch Polaków to trzy różne zdania.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 12.11.2011, 20:41
Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Dan Petrecsu to najlepszy trener jaki się mógł nam trafić, nawet nie wiem jak ktoś taki chciał dla nas pracować.
To całkiem proste - jako piłkarz osiągnął bardzo dużo, jako trener przed objęciem Wisły - NIC
Nie jest tajemnicą, że świetny piłkarz tylko czasem (rzadziej niż częściej) jest dobrym trenerem, więc osiągnięcia piłkarskie nie są żadną rekomendacją.
Natomiast jako anonimowy trener na dorobku wziął cokolwiek mu zaproponowali w Europie przynajmniej jako tako zauważalnej piłkarsko. Na czymś trzeba zacząć budować nazwisko.
U nas wiele nie zbudował, bo zespół grał jak grał i wywalili go i za wyniki + styl i pewnie za gadanie (a gadać lubił), więc teza, że
Cytat:
... był to jedyny gość który mógł rozkruszyć nasz zapyziały beton w klubie gorszy mają chyba tylko w Pzpn.
jest , jak się okazuje, mocno przesadzona.
Betonowi się nie spodobał to go beton wywalił.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.11.2011, 20:46
Ja Petrescu nie zapomnę też z tego względu jak opuszczał klub i żegnał się na jakimś spotkaniu ze łzami w oczach. Naprawdę facet był Wiśle oddany i swojej pracy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 12.11.2011, 21:30
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Ja Petrescu nie zapomnę też z tego względu jak opuszczał klub i żegnał się na jakimś spotkaniu ze łzami w oczach. Naprawdę facet był Wiśle oddany i swojej pracy.
Odkąd pamiętam, każdy nasz trener żegna się ze łzami w oczach, pytanie czy chodzi im o klub czy o kase.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 12.11.2011, 21:52
Odkąd pamiętam, każdy nasz trener żegna się ze łzami w oczach, pytanie czy chodzi im o klub czy o kase.
Wskaż mi tych innych trenerów.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 12.11.2011, 21:59
Wskaż mi tych innych trenerów.
Inni: Maaskant, Skorża. Nie za wiele rozumiesz, więc nie zamierzam wskazywać więcej.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 12.11.2011, 22:06
Inni: Maaskant, Skorża. Nie za wiele rozumiesz, więc nie zamierzam wskazywać więcej.

Akurat pamiętam konferencję w szczególnosci ze Skorżą i gościu nie wyglądał na zmartwionego zbytnio. Nie wskazuj mi kasy, gdyż własnie na jej brak po zerwaniu kontraktu nie narzekają nasi byli trenerzy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 12.11.2011, 22:11
Akurat pamiętam konferencję w szczególnosci ze Skorżą i gościu nie wyglądał na zmartwionego zbytnio. Nie wskazuj mi kasy, gdyż własnie na jej brak po zerwaniu kontraktu nie narzekają nasi byli trenerzy.
Jednak nic nie rozumiesz. Odpuszczam,
Odpowiedz cytując
W.I.N.C.H.E.R
Junior Member

Od: 04.2003

Stary 13.11.2011, 00:02
Taxu napisał(a):Wyświetl post
Wspomnienia Kuby

http://wislalive.pl/blog/kuba_blaszc...rezentacji-53/
o ironio! przedostatnie zdanie artykułu....

... porównajcie sobe z ostatnimi wypowiedziami Kuby o "dynamicznym" emblemacie PZPN.
Wisła T
Wisła S
Wisła Wisła Nasz TS
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 13.11.2011, 00:18
Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi zawsze o to samo
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.11.2011, 18:28
W.I.N.C.H.E.R napisał(a):Wyświetl post
o ironio! przedostatnie zdanie artykułu....

... porównajcie sobe z ostatnimi wypowiedziami Kuby o "dynamicznym" emblemacie PZPN.
Po meczu słyszałem wywiad z Kubą w radio, w którym mówił że jako piłkarze są między młotem i kowadłem (czyli kibicami a działaczami PZPN i co najgorsza to im piłkarzom sie obrywa.

Wcale się temu nie dziwię, bo pewnie leśne dziady karzą im takie bzdury wygadywać.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.11.2011, 19:41
To Ty mało co rozumiesz w temacie.
Nie mam pewności jak Skorża, ale Holender dostanie z Wisły 100% kontraktu. Za jakimi pieniędzmi ma niby płakać? Tymi, które dostanie zajmując się w domu żoną i dzieckiem? Ponad półroczny świetnie płatny urlop - nic tylko usiąść i płakać

To są ludzie i mają prawo czuć się wkurzeni z powodu niewłaściwego potraktowania przez właściciela klubu. Takiego wieśniactwa przy zwalnianiu szkoleniowców jak u nas nie ma chyba nigdzie w lidze - a przy Petrescu to już w ogóle był styl mistrzowski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 13.11.2011, 20:27
Jak dla mnie powinien do Wisły przyjść pan Waldemar Fornalik z Ruchu, jak dla mnie jeden z najlepszych polskich trenerów, cały czas jest wysoko z Ruchem, a co chwila ktoś wykupuje mu zawodników i tak się trzyma wysoko. Jak dla mnie najlepszy trener obecnie dla Wisły.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.11.2011, 20:33
mirex napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie powinien do Wisły przyjść pan Waldemar Fornalik z Ruchu, jak dla mnie jeden z najlepszych polskich trenerów, cały czas jest wysoko z Ruchem, a co chwila ktoś wykupuje mu zawodników i tak się trzyma wysoko. Jak dla mnie najlepszy trener obecnie dla Wisły.
Według mnie to bardzo dobry trener, ale...za spokojny człowiek. Poza tym nie wiadomo jak u Niego z j. angielskim. Mamy w kadrze tak wielu obcokrajowców, że to może być duży problem.

Ogólnie uważam, że z polskich trenerów młodego pokolenia tylko Probierz ma mocny charakter na pracę w naszym klubie. Ale to już tylko gdybanie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Stary 13.11.2011, 20:36
Wiadomo pan Probież byłby bez wątpienia najlepszym rozwiązanie ale co dopiero odszedł z ŁKS więc za bardzo do Wisły nie wróci, więc według mnie pan Fornalik też byłby dobrym roziązaniem.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.11.2011, 20:45
mirex napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo pan Probież byłby bez wątpienia najlepszym rozwiązanie ale co dopiero odszedł z ŁKS więc za bardzo do Wisły nie wróci, więc według mnie pan Fornalik też byłby dobrym roziązaniem.
To czy szybko nie wróci to się jeszcze okaże,w Grecji jest masakryczny kryzys,w nie których klubach zalegają po 8-9 miesięcy z wypłatami,w klubie Probierza - 4 miesiące.

Jeśli stanie się tak,że wyprzedadzą mu pół zespołu bądź po prostu atmosfera będzie na tyle fatalna,że wyników nie będzie to wróci i to bardzo szybko.
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Stary 13.11.2011, 21:22
Dobrze by było gdyby przyszedł do Wisły ale może być ciężko.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.11.2011, 22:21
Fornalik pracował już w Wiśle jako II trener.
A tak poza tym... Jakie osiągnięcia przemawiają za tym, by był pierwszym trenerem? jak wizja futbolu? jakie doświadczenia europejskie?
I najważniejsze: jaki ewentualny wpływ na kształtowanie polityki sportowej Wisły?
Ze powie Cupiałowi: bedę stawiał na mlodych, polskich, nieopierzonych piłkarzy i uczył ich abc futbolu, techniki i taktyki?
Zejdźcie na ziemię.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.11.2011, 22:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Fornalik pracował już w Wiśle jako II trener.
A tak poza tym... Jakie osiągnięcia przemawiają za tym, by był pierwszym trenerem? jak wizja futbolu? jakie doświadczenia europejskie?
I najważniejsze: jaki ewentualny wpływ na kształtowanie polityki sportowej Wisły?
Ze powie Cupiałowi: bedę stawiał na mlodych, polskich, nieopierzonych piłkarzy i uczył ich abc futbolu, techniki i taktyki?
Zejdźcie na ziemię.
To ty zejdz na ziemię. Jose Mourinho do nas nie przyjdzie. A jak to dalej będzie szło w tym kierunku co idzie to jedyne co w Wiśle zostanie Polskiego to nazwa i lokacja. Ma słabych zawodników, zero pieniędzy na transfery, a utrzymuje się wysoko. To co by było gdyby miał lepszych zawodników i więcej kasy na transfery ? I nie uwierzę zakładając hipotetycznie, że gdyby trenerem był Fornalik nie doszli by do nas młodzi Polacy... Dla mnie jest to ważne, i chcę żeby było ich coraz więcej.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.11.2011, 22:51
Fiti napisał(a):Wyświetl post
To ty zejdz na ziemię. Jose Mourinho do nas nie przyjdzie. A jak to dalej będzie szło w tym kierunku co idzie to jedyne co w Wiśle zostanie Polskiego to nazwa i lokacja. Ma słabych zawodników, zero pieniędzy na transfery, a utrzymuje się wysoko. To co by było gdyby miał lepszych zawodników i więcej kasy na transfery ? I nie uwierzę zakładając hipotetycznie, że gdyby trenerem był Fornalik nie doszli by do nas młodzi Polacy... Dla mnie jest to ważne, i chcę żeby było ich coraz więcej.
Przepraszam bardzo, a między Fornalikiem a Mourinho to już nie ma nikogo? No bez jaj.
Powinniśmy zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami, z doświadczeniem na arenie międzynarodowej, z jajami i charyzmą. I to wcale nie musi być ktoś klasy Mourinho bo wiadomo, na takiego nas nie stać. Ale na ludzi bez doświadczenia i osiągnięć tym bardziej nas nie stać. Nie jesteśmy bogatym klubem i nie powinniśmy wyrzucać pieniędzy w błoto. A Fornalik oznacza nic innego jak kolejną zmianę trenera za pół roku albo rok...

Dobrego trenera można znaleźć za ok 500 tys Euro rocznie i jeśli chcemy cokolwiek osiągnąć, musimy takie pieniądze wydać. Oczywiście, jeśli za zatrudnieniem dobrego trenera pójdą jeszcze inne działania, jak sensowna polityka kadrowa czy budowa bazy. Ale od czegoś trzeba zacząć i według mnie to powinien być porządny sztab szkoleniowy.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Ventigo
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.11.2011, 23:51
Szczerze wołałbym trenera za 150 tyś euro a zaoszczędzone 350 tyś rocznie lepiej przeznaczyć na jakiegoś sensownego grajka a (zwłaszcza że nie mamy ani dobrych skrzydłowych ani dobrych obrońców) bo bez piłkarzy to nawet przyzwoity trener nic nie ugra vide przykład Maskanta czy Skorży(podkreślam słowo przyzwoity czyli nie rewelacyjny, żeby nie było)
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.11.2011, 00:08
Tak czytam i tylko trenera z Hiszpanii,z niemiec ,a może powinniśmy poszukac w Rosji ,lub na Ukrainie ,Serbii,Chorwacji czy Bułgarii, tam tez sa trenerzy którzy mają sukcesy i nie są drodzy,gdzieś tam jakiś jakiś nerwowy właściciel zwolnił dobrego trenera .wszystkie opcje trzeba rozważyć
Odpowiedz cytując
zbyniek01
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 14.11.2011, 08:42
Maskant nie wychowywał żadnego wiślaka na reprezentanta polski, nie ma tu do śmiechu bo zawsze się mówi tylko byłych wiślakach w barwach reprezentacji, może to się w końcu zmieni
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów