|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
No jasne. Dan przykul Baszcza do budynku klubowego. Z tego, co nie wszyscy pamiętamy to Dan po prostu radził Baszczowi się szanować, zamiast jeździć na jakies testy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Panowie, bądźmy szczerzy, ale Błaszczykowski to już niestety nie jest mentalnie ten piłkarz, który od nas odchodził. Nie wierzę, że w obecnych czasach dałby się za Wisłę pokroić. Dlatego jego ewentualne sprowadzenie upatruje jako S-F. Jak dla mnie to za bardzo przesiąkł tym betonem PZPN-oskim, co negatywnie na jego formę rzutuje.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
"reprezentant Polski musi sie szanowac. Czy reprezentant Anglii wyjezdza gdziekolwiek na testy ? Chyba tylko medyczne przed podpisaniem kontraktu". ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ja śmiem twierdzić, że jest inaczej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Piłkarsko to my raczej potęga nie jesteśmy więc, mając choć cień realnego spojrzenia na sprawy, testy Polaka w angielskiej lidze to raczej nie ujma na honorze. Gdyby pojechał na testy do Kazachstanu - rozumiem oburzenie, ale do Anglii Zapraszam na Ziemię ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ujma na honorze, przecież Baszczynski nie byl przeciez postacia nie znana, gral w reprezentacji Polski, w Europejskich Pucharach i ma jechac na testy? Dan wtedy dobrze mu powiedzial, przeciez Anglicy mieli go gdzie obserwowac
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Szkoda że my Polacy jak zwykle jeden drugiemu chcemy coś na siłę udowodnić, a potem kończy się to zagrywkami vide marsz niepodległości że Polak prosi Niemca aby Polakowi do.......ił.
Dan Petrecsu to najlepszy trener jaki się mógł nam trafić, nawet nie wiem jak ktoś taki chciał dla nas pracować. Do dziś nie mieści mi się w głowie że nasze gwiazdki mogły go wypieprzyć, był to jedyny gość który mógł rozkruszyć nasz zapyziały beton w klubie gorszy mają chyba tylko w Pzpn. No ale niektórym przeszkadzał fakt że nasi wtedy nie grali mile dla oka, jakby teraz było lepiej Prawda jest taka że nasi kochani kopacze zamiast się dostosować zrobili dywersję i za tą dywersję na początek od razu powinni dostać po klapsie, bo to jest ewidentne działanie na niekorzyść klubu. Podłożyli się parę razy, no ale kto by na to zwracał uwagę Panowie w takiej Flocie Świnoujście jest 10000% lepsza organizacja, duch zespołu, wola walki i chęć budowania wielkiego zespołu. No ale co dwóch Polaków to trzy różne zdania. ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jest tajemnicą, że świetny piłkarz tylko czasem (rzadziej niż częściej) jest dobrym trenerem, więc osiągnięcia piłkarskie nie są żadną rekomendacją. Natomiast jako anonimowy trener na dorobku wziął cokolwiek mu zaproponowali w Europie przynajmniej jako tako zauważalnej piłkarsko. Na czymś trzeba zacząć budować nazwisko. U nas wiele nie zbudował, bo zespół grał jak grał i wywalili go i za wyniki + styl i pewnie za gadanie (a gadać lubił), więc teza, że Cytat:
Betonowi się nie spodobał to go beton wywalił. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ja Petrescu nie zapomnę też z tego względu jak opuszczał klub i żegnał się na jakimś spotkaniu ze łzami w oczach. Naprawdę facet był Wiśle oddany i swojej pracy.
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Odkąd pamiętam, każdy nasz trener żegna się ze łzami w oczach, pytanie czy chodzi im o klub czy o kase.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Inni: Maaskant, Skorża. Nie za wiele rozumiesz, więc nie zamierzam wskazywać więcej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akurat pamiętam konferencję w szczególnosci ze Skorżą i gościu nie wyglądał na zmartwionego zbytnio. Nie wskazuj mi kasy, gdyż własnie na jej brak po zerwaniu kontraktu nie narzekają nasi byli trenerzy. |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Jednak nic nie rozumiesz. Odpuszczam,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
... porównajcie sobe z ostatnimi wypowiedziami Kuby o "dynamicznym" emblemacie PZPN. ![]()
Wisła T
Wisła S Wisła Wisła Nasz TS |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Wcale się temu nie dziwię, bo pewnie leśne dziady karzą im takie bzdury wygadywać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nie mam pewności jak Skorża, ale Holender dostanie z Wisły 100% kontraktu. Za jakimi pieniędzmi ma niby płakać? Tymi, które dostanie zajmując się w domu żoną i dzieckiem? Ponad półroczny świetnie płatny urlop - nic tylko usiąść i płakać ![]() To są ludzie i mają prawo czuć się wkurzeni z powodu niewłaściwego potraktowania przez właściciela klubu. Takiego wieśniactwa przy zwalnianiu szkoleniowców jak u nas nie ma chyba nigdzie w lidze - a przy Petrescu to już w ogóle był styl mistrzowski. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak dla mnie powinien do Wisły przyjść pan Waldemar Fornalik z Ruchu, jak dla mnie jeden z najlepszych polskich trenerów, cały czas jest wysoko z Ruchem, a co chwila ktoś wykupuje mu zawodników i tak się trzyma wysoko. Jak dla mnie najlepszy trener obecnie dla Wisły.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ogólnie uważam, że z polskich trenerów młodego pokolenia tylko Probierz ma mocny charakter na pracę w naszym klubie. Ale to już tylko gdybanie. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wiadomo pan Probież byłby bez wątpienia najlepszym rozwiązanie ale co dopiero odszedł z ŁKS więc za bardzo do Wisły nie wróci, więc według mnie pan Fornalik też byłby dobrym roziązaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Jeśli stanie się tak,że wyprzedadzą mu pół zespołu bądź po prostu atmosfera będzie na tyle fatalna,że wyników nie będzie to wróci i to bardzo szybko. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dobrze by było gdyby przyszedł do Wisły ale może być ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Fornalik pracował już w Wiśle jako II trener.
A tak poza tym... Jakie osiągnięcia przemawiają za tym, by był pierwszym trenerem? jak wizja futbolu? jakie doświadczenia europejskie? I najważniejsze: jaki ewentualny wpływ na kształtowanie polityki sportowej Wisły? Ze powie Cupiałowi: bedę stawiał na mlodych, polskich, nieopierzonych piłkarzy i uczył ich abc futbolu, techniki i taktyki? Zejdźcie na ziemię. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Powinniśmy zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami, z doświadczeniem na arenie międzynarodowej, z jajami i charyzmą. I to wcale nie musi być ktoś klasy Mourinho bo wiadomo, na takiego nas nie stać. Ale na ludzi bez doświadczenia i osiągnięć tym bardziej nas nie stać. Nie jesteśmy bogatym klubem i nie powinniśmy wyrzucać pieniędzy w błoto. A Fornalik oznacza nic innego jak kolejną zmianę trenera za pół roku albo rok... Dobrego trenera można znaleźć za ok 500 tys Euro rocznie i jeśli chcemy cokolwiek osiągnąć, musimy takie pieniądze wydać. Oczywiście, jeśli za zatrudnieniem dobrego trenera pójdą jeszcze inne działania, jak sensowna polityka kadrowa czy budowa bazy. Ale od czegoś trzeba zacząć i według mnie to powinien być porządny sztab szkoleniowy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Szczerze wołałbym trenera za 150 tyś euro a zaoszczędzone 350 tyś rocznie lepiej przeznaczyć na jakiegoś sensownego grajka a (zwłaszcza że nie mamy ani dobrych skrzydłowych ani dobrych obrońców) bo bez piłkarzy to nawet przyzwoity trener nic nie ugra vide przykład Maskanta czy Skorży(podkreślam słowo przyzwoity czyli nie rewelacyjny, żeby nie było)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Tak czytam i tylko trenera z Hiszpanii,z niemiec ,a może powinniśmy poszukac w Rosji ,lub na Ukrainie ,Serbii,Chorwacji czy Bułgarii, tam tez sa trenerzy którzy mają sukcesy i nie są drodzy,gdzieś tam jakiś jakiś nerwowy właściciel zwolnił dobrego trenera .wszystkie opcje trzeba rozważyć
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Maskant nie wychowywał żadnego wiślaka na reprezentanta polski, nie ma tu do śmiechu bo zawsze się mówi tylko byłych wiślakach w barwach reprezentacji, może to się w końcu zmieni
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|