|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Absolutnie powinien to być ambitny trener zagraniczny, który wykazał się już jakimiś konkretnym wynikiem i będzie potrafił skutecznie wdrożyć atak pozycyjny (dobra gra bez piłki przez 90 minut). Reprezentanci PMSz (może za wyj. Lenczyka), wymieniają się tylko między klubami nie osiągnąwszy żadnych wyników (albo jak ja to nazywam: trenerzy na rundę/kilka meczy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Co Lenczyk osiągnął w Cracovii?
On w Śląsku jest takim Fornalikiem w Ruchu Dobry dla średniaka ligowego. Pozycja w tabeli Śląska jest na wyrost. Lenczyk pokazsł, co potrafi, w Europie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
4 mecze, bilans 4-11. Ale to Robert jest zajebisty, a Orest słaby, choć jego piłkarze nie są na codzień reprezentantami Hondurasu, Słowenii, Bułgarii czy byłymi reprezentantami Holandii. (nie mówiąc o królu strzelców ligi serbskiej i obrońcy, który mimo 20 paru lat jest ograny w LM).Co Lenczyk osiągnął u żydów? Utrzymał ich. Ze Śląskiem lideruje tabeli. Ale jasne - zawsze można powiedzieć, że to na wyrost, a tak na prawdę na trenerce znał się tylko nieodżałowany Robert Maaskant. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy Lenczyk w ogóle zakwalifikował się do LE? Czy odpadł po dennej grze z Rumunami, których pokonała Legia?
Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Maaskanta grała naprawę dobrze i skutecznie. Kiedy potrzebna była kwalifikacja to drużyna Lenczyka grała naprawę żle i nieskutecznie. Pisaliśmy (a przynajmniej ja pisałem) po wejściu do LE, że tam Wisła będzie grała inaczej, bardziej ofensywnie, bardziej eksperymentalnie, bez nacisku na wynik sportowy typu wyjście z grupy. Nie porównuj więc osiągnięć drużyny Maaskanta w pucharach, do osiągnięć drużyny Lenczyka w tych samych pucharach. Napisz jeszcze, że Probierz osiągnął w puchrach to samo co Maaskant. Ja tui nie bronię Maaskanta tylko przestrzegam przed napalaniem się na PMSz. Jaka jest w Europie pokazali nam w tym roku Lenczyk i Probierz |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Otwórz oczy i zobacz ze w druzynie lidera ligi gra Krzysiek Wołczek. Nie gwiazdy ściagane za tysiące euro z reprezentacyjną przeszłościa tylko Wołczek, Dudek czy Łukasz Madej. My byśmy ich nawat na testy nie zaprosili bo to śa tacy surowi gracze.Do tego z Wasilukiem na obronie! Bez jaj, ale Orest coś tam wydłubał na dolnym śląsku. Oczywiscie ze łatwiej sie pracuje jak masz sie utrzymać i robisz wyniki ponad stan niż jak masz od razu cel - Mistrzostwo. Dlatego jestem ciekawy wiosny w wykonaniu Śląska, i z całego serca życze im Mistrzostwa Polski. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Odważne stwierdzenie, że z Dundee Śląsk grał naprawdę źle i nieskutecznie, ale jasne- żeby poprzeć swoją teorię jesteś w stanie walnąć najgłupszą bzdurę. A nuż, ktoś się nie zorientuje, albo zapomni o tamtym ZAJEBISTYM meczu wyjazdowym. Jestem w stanie zaryzykować stwierdzenie, że każdy z dwójki Śląsk- Legia pokonałby Litex, a tym samym wywalczył awans do LE. Nie przekonamy się o tym, oczywiście, ale takie mam zdanie. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zajebisty mecz wyjazdowy w Dundee?
Dwa gole na dzień dobry, po czym Szkoci siedli na laurach. gdzie ja, drogi Dudi pisałem, ze gramy w LE po to, żeby przegrywać? Pan Skorża, ma druzynę już w miarę zbudowaną to gra o wynik. My drużyne budujemy, to gramy w LE po to, żeby ją budować. A Pan Skorża... no cóz, szanuję... a czy Tobie ostatni wynik Legii pasuje do koncepcji?Brakło jednego Radovicia i już nie można było wygrać. A gdyby zabrakło jeszcze np. Zewłakowa, to może okazałoby się, że można i przegrać?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.11.2011 o godz. 13:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech przemówią lole -
![]() Żaden inny komentarz nie przychodzi mi na myśl. ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Lenczyk za to co pierd.... przed kamerami pracując dla parchów nie powinien mieć już w ogóle wstępu na Wisłę.
Widzę że dla niektórych Wisła to tylko wyniki i fajny treneiro ... EDIT: Dudi - to nie było oczywiście do Ciebie ![]()
Ostatnio edytowane przez Kocur : 09.11.2011 o godz. 14:36.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A czy ten wspaniały Maaskant ograł tego słabego Lenczyka?. Już w pierwszym meczu jako trener Śląska Wisła była bezradna no ale geniusz Roberta bo ugraliśmy punkt.....no tak to przecież Wisła jest na pierwszym miejscu a nie Śląsk...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdaje się, że na mysl to w ogóle niewiele Ci przychodzi. Tylko lole i slogany.
Na razie ![]() To Wisła była trenerem Śląska? Z kim ja muszę pracować? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście w Wiśle za żadne skarby bym go nie chciał. Edit: O! I nawet jak na porządnego partnera w dyskusji przystało, łapie za słówka! Brawo, to świadczy o Twej potędze, Framat. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Brak dbałości o logikę wypowiedzi, jest dla mnie przejawem braku dbałości o logiczne myślenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
No wiadomo, że dla wielu to jedyne skojarzenie z osobą Di Canio. A byłby spoko, bo: http://www.youtube.com/watch?v=IKHvvPClH-8 http://www.youtube.com/watch?v=NovS1hohmTw http://www.youtube.com/watch?v=CR-qMlES66A
Ostatnio edytowane przez murray : 09.11.2011 o godz. 14:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Sorry zdanie zdaniem, fakty mówią co innego - Śląsk nie potrafił wbić przez 210 minut meczów bramki 4 zespołowi ligi bułgarskiej - Lokomotiwowi Sofia. Owszem mieli przewagę, ale tylko karne..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
przewijała sie juz na forum osoba Adrie Kostera?
Bo przeczytałem, że jest wolny ![]() ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]()
To teraz przypomnij sobie jak my graliśmy ze Skonto. Wszyscy na forum byli zachwyceni, że "przecież ten mecz mieliśmy po prostu wygrać, nieważny styl". Nie wiem, czy byłeś jednym z podzielających to zdanie, ale może Śląsk miał takie samo podejście? Bo o tym jak wyglądał nasz mecz na Łotwie chyba przypominać nie muszę. Z resztą, rewanż to też tylko 2 indywidualne zrywy.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 09.11.2011 o godz. 15:27.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
FraMat nie ma się co spinać na temat tego czy tamtego trenera. Co to da czy przyjdzie dobry trener, czy słaby trener? I tak obydwaj wylecą po maks 2 latach.
To jest wszystko puste klepanie w klawiaturę, szkoda czasu. Nie oszukujmy się, żadnej długofalowej polityki w Wiśle nie ma i nie będzie dopóki nie zmieni się właściciel.
Ostatnio edytowane przez tofik : 09.11.2011 o godz. 15:59.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Brać Jimeneza jeżeli tylko będzie w zasięgu finansowym,bardzo dobry trener a i marketingowo dobry ruch.Facet zna zawodników z greckiej ligi a ,ze jest kryzys to można kogoś solidnego sprowadzić.Lepiej sprowadzać piłkarzy z charakterem z ligi greckiej niz delikatnych emerytów holenderskich.
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
urodzony w Myślenicach ale całą karierę spędził w Ruchu zdobywając z nimi mistrza więc jeśli będzie się kierował pobudkami sercowymi wybierze Ruch. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jakby sie kierował sercem to by nie trenował Górnika 2x skoro taki z niego hanys. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
) po zwycięskim finale z Francją paradował po bieżni z flagą MSI - FN. Co to za partia i jak się odnosi do spuścizny duce opowie zainteresowanym wujek Google.--- Ktoś pamięta Sevillę z czasów Jimeneza? Ustawienie, filozofię gry, piłkarzy, na których stawiał? |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
@szproston
ja tylko obalam tą niby ciekawostkę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Ale o czym my mówimy Di Canio, Jimenez, Grant, Kean wszyscy mają takie same szanse na zostanie naszym trenerem jak Montezuma... Fornalik, Smuda albo jakiś trener z zagranicy z wystarczająco słabym CV aby za kasę przymkną oko na brak infrastruktury u nas w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ale fakt faktem-dla Włochów fascista nie znaczy nazi.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Mecze ze Skonto - fakt nic wielkiego w naszym wykonaniu, po zrywach poszczególnych zawodników jednak wygrane. Śląsk był w stanie przydusić "ŁOKO", ale nie był w stanie strzelić im bramki. Natomiast porównanie Lokomotiwu z Litexem pod względem poziomów tych drużyn to przepaść taka jak między Wisłą Kasperczaka, a ówczesnym Świtem Nowy Dwór...... Fakty są takie, że gdyby Genkow czy Biton w meczu z parchami zrobili to co powinni zrobić, to wywieźlibyśmy z Kauflandu 3 punkty, a każdy zachwycałby się naszą grą w tym meczu. Fakt - zespół w kilku spotkaniach grał przysłowiową kupę: mecze z Widzewem, Lechią, Podbeskidziem, Twente czy Legia były naprawdę denne. Fakt drugi - zespół w kilku meczach zagrał całkiem dobrze - Litex, Lech, Fulham ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przydałby się wreszcie trener, który coś w piłce osiągnął. Mimo wszystko wolałbym futbol defensywny a la Petrescu bo uważam, że w naszych warunkach jednak łatwiej w ten sposób osiągać sukces (wzorując się na Rapidzie z przed kilku lat)...
Młody, 44-letni trener Sevilli to były wieloletni zawodnik tego klubu, po latach trener zespołu rezerw, któremu po odejściu Juande Ramosa do Tottenhamu powierzono prowadzenie pierwszego zespołu. Efekty pracy Jimeneza były na tyle obiecujące, że prezydent Sevilli Josa Maria Del Nido postanowił nie szukać bardziej doświadczonego trenera. Jimenez w Sevilli stosuje przemyślany system rotacji, stosuje głównie taktykę 4-4-2, choć wobec plagi urazów w formacji ataku, ustawiał nieraz swój zespół według schematu 4-2-3-1. Jimenez jaki widać systemem gra podobnym. Jestem za aek grał chyba głw. 442
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.11.2011 o godz. 17:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Jimenez, Grant, Fornalik czy Smuda a może się skończyć na kimś nieznanym.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla mnie wymarzonym kandydatem byłby Ralf Rangnick. Ale to raczej nierealne.
Z bardziej przyziemnych nazwisk ciekawym kandydatem może być Fornalik. Pytanie jak poradziłby sobie w topowej drużynie, która w dodatku dysponuję tak międzynarodową kadrą. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzeba wypłacić Robertowi pieniądze za kontrakt do czerwca 2012 więc najpewniej zobaczymy w zimie Fornalika, który nie będzie łykał 200, 300 czy więcej tys. euro za rok tylko pewnie połowę tego.
A w ogóle to kibice będą mieli zabawę i igrzyska trenerskie pewnie do stycznia, a o akademii i sponsorze nadal "ani be ani me ani kukuryku". Jak to jest, że nie może być na koszulce TF za 5mln i jeszcze kogoś choćby za 2-3
Ostatnio edytowane przez arti : 09.11.2011 o godz. 19:06.
|
|

|
||||||
![]() |
|
|