|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Panowie, a co powiedzielibyście na Darka Pietrasiaka ze Sląska ? Według mnie to dobry defensor, a i od Celebana powinien być dużo, dużo tańszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
wyciągnąć Celebana i Dudu- będzie pięknie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Celeban jest słaby nawet jak na ekstraklasę. A wy do wisły go chcecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czekam na kolejne zdjęcia jak to Chavez potrafi szybować w powietrzu...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Dzisiaj po raz kolejny potwierdził swoje olbrzymie umiejętności, chyba nawet raz się zdarzyło, że kopnął piłkę prawą nogą!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Ale u nas jest jak jest wiec dostalismy takiego Serga... Przypomnij sobie czym bylismy bez Cupiala? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
niech wraca Mączyński i Burliga z wypożyczenia, Boguskiego wypożyczyć może coś z niego będzie, Gargułe i Jirsaka sprzedać, sprowadzić Mile, Świerczoka i 2 obrońców, wykupić Bitona i załatwić dobrego trenera.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mączyński został sprzedany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Boguskiego wypozyczyc? Jego to trzeba sie pozbyc!. Kiedy ten chlopak ostatni raz zagral dobry mecz? Przestanmy trzymac zawodnikow, ktorzy Wisle nic nie daja. A takich jest sporo. Swierczok to chyba juz obrosl w piorka. Narazie chlopak zagadka bo troche postrzelal w I lidze ale nie wiadomo czy mu nie odbije. Mila? Badzmy powazni. Juz widze jak Slask go nam odstepuje. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wydaje mi się Mączyński to nie jest dobry pomysł w meczach które widziałem niczym ciekawym się nie wyróżnił. Brak mu było spokoju na boisku oraz dobrego podania do przodu. Ten zawodnik nie wybija się ponad ligową przeciętność więc się do WISŁY nie nadaje!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wszystko super, ale czym Wisła miałaby zachęcić piłkarzy Śląska do przyjścia tutaj? Kasy pewnie znacznie większej nie dostaną, a zamiast pewnego trenera i stabilnej sytuacji dostaną niepewną przyszłość i rozpiździel w szatni z kilkoma "wychowankami" Maaskanta, którym się wszystko należy. Po co psuć sobie zdrowie patrząc na uśmiechniętą po porażkach twarz Jaliensa, skoro można grać w liderze ekstraklasy, na nowym stadionie, z trenerem i kolegami, z którym można się dogadać w ojczystym języku? Zwracam też uwagę na słowo "kolegami", bo o takich w szatni Wisły trudno. Wieża Babel, każdy sobie, trener, który olał lekcje polskiego po, nie wiem, tygodniu? Ciężko tutaj o drużynę i dobrą atmosferę. Może do zimy coś się zmieni.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A inaczej było za 'schyłkowego' Skorży? - Gadał po Polsku, w kadrze większości Polacy w tym Brożkowie, Mały, Sobol i co?Machanie łapami, wzajemne pretensje, derby w dupę w kilka razy gorszym stylu, już pomijam zakończenie przygody pucharowej nim się w ogóle zaczęła.Ja nie wiem jak mogłeś uważać że drużynę którą dekonstruowano latami, w tym w ostatnim czasie hurtem, można z powrotem zbudować w 2 okienka transferowe Jak by nie patrzeć to w takiej Legii po tym sezonie co nie załapała się nawet do pucharów, podziękowano najgorszym i z lepszym bądź gorszym skutkiem, wprowadzano nowych. U nas po stracie mistrzostwa w ostatniej minucie - pozbyto się tylko tych dzięki którym jakoś ta gra jeszcze wyglądało, zgarnięto 8 mln euro(największy skok na kasę w chwili chyba największego kryzysu jeśli chodzi o wartościowych zawodników) i co zrobiono? Przyszedł Jovanic, Paljic,Bunoza,Cikos,Rios,Żurawski,Chavez,Wilk - sprawdził się tak na prawdę którykolwiek? Przy założeniu różowych okularów, to może po części dwóch ostatnich ale to tylko dlatego że mamy lepszych gagatków w składzie i na nich się skupiamy.Bo jak by tak na prawdę rzetelnie ocenić grę i tej ostatniej dwójki, to też nie ma się zupełnie czym podniecać. Do tego brak, od dawna zresztą jakiegokolwiek promyka nadziei jeśli chodzi o wychowanków/ME - to jest tak jak w wojsku kiedy pobór był - po prostu są jacyś goście którzy biegają i jak już żywcem nie ma kogo wstawić do 18 meczowej to ich się bierze ale ogólnie zero perspektyw , jeśli dodasz to tego albo wiecznych nieudaczników w stylu Jirsaka czy Kirma oraz gości którzy po kontuzjach są cieniami własnego cienia czyli Gargułe i Boguskiego - to masz cały obraz Wisły ad 2010. I teraz możemy zacząć dyskusję co się w Wiśle od tego czasu zmieniło.I rzeczywiście że szału nie ma ale jednak jeślii chodzi o same wyniki, mistrz został zdobyty, co więcej awansowaliśmy najpierw do ostatniej rundy LM a potem do grupy LE co poskutkowało tym że drużyna chyba pierwszy raz w historii ZAROBIŁA NA SIEBIE - taka 'drobnostka' której nikt nie zauważa. Zamiast jak to w zwyczaju, odpaść pod koniec lipca albo na początku sierpnia i potem psioczyć że w kasie jest debet na kilka mln euro - to oni tą kasę zarobili , dla siebie i dla klubu - Ten Jaliens, Lamey i ten największy szkodnik w historii Wisły - Maaskant który znając 3 języki, śmiał się nie uczyć polskiego Niestety nie udała się tzw budowa drużyny i to na pewno jest jakiś minus dla Staszka ale też powiedzmy sobie szerze. Budowa to budowa, jak chcesz wybudować dom to musisz mieć na to pieniądze.Zarabiając powiedzmy 2 tyś na rękę żadnego domu nie wybudujesz, co najwyżej z kimś wynajmiesz mieszkanie i tak niestety jest w Wiśle - zamiast budować, wynajmujemy bo tylko na to nas stać. O jakiej budowie my mamy marzyć jak nawet jednego gównianego boiska z prawdziwego zdarzenia klub nie ma i nie zanosi się by miał Ostatnim sponsorem który realnie wspomógł budżet, była era i było to 'sto lat temu' - klub nawet nie jest w stanie zamontować jednego czytnika kart Nie jesteśmy w stanie przyciągać młodych zdolnych bo nie ma u nas warunków, starszych zdolnych - też nie ma warunków i nie ma kto ich tu sprowadzać - na Polaków którzy już potrafią od czasu do czasu kopnąć prosto piłkę i może byli by w stanie grac w pierwszym składzie nas nie stać - przebiją nas inni Mądryś facet a czepiłeś się tego Maaskanta jak rzep ,nie widząc że Maaskant to mały pikuśPosprzątać po Maaskancie a tak na prawdę przecież po Staszku, można w miesiąc. Ten demonizowany Jaliens ma kontrakt jeszcze przez rok - pewnie da się z nim dogadać tak jak Lameyem i tyle.Oni akurat na siebie zarobili więc nie demonizujmy holendrów bo nie oni są w tym klubie problemem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
1q2 - że też Ci się chce. I tak do większości ten rzeczowy post nie dotrze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
1q2 - Pełna zgoda , szkoda tylko że niektórzy to dostrzegają.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 09.11.2011 o godz. 16:26.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
brawo 1q2
Przywracasz mi wiarę w sens tego forum |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
1q2 ja również się zgadzam...i przypominam - kryzys w Wiśle trwa tak naprawdę od późnego Skorży..powiedziałbym, że od Levadii..a tegoroczne mistrzostwo tylko zaciemniło obraz nędzy i rozpaczy w Naszym Klubie
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mnie bardzo ciekawi dlaczego słabi piłkarze nie są gdzieś opychani nawet za pół darmo lub darmo byle zeszli z oczu i zwolnili meijsce w kadrze. Kisi się taki kiepszczak przez cały kontrakt, chuja gra, kase bierze.
Czy na prawdę nikomu to w klubie nie przeszkadza ? Basałaj i sztab szkoleniowy mają to w dupie, bo pracują tylko "na przetrwanie" ? ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Inna kwestia, to pieniądze wydane na podpisanie takiego talentu. Daliśmy za Bunozę 400 K euro i nie ma odważnego który by powiedział Cupiałowi, że nie odzyskamy nawet tego. Raz - podpada u Bossa, dwa - podpada u Kapki: summa summarum on sam z listy płac zejdzie o wiele wcześniej niż zawodnik. Podobnie jest choćby z Jovaniciem...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.11.2011 o godz. 20:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Może jestem naiwny ale ci z wysokimi kontraktami co nic nie grają we wszystkich klubach są pierwsi do odstrzału.
Tylko nie u nas. Bo się Bogusław Cupiał wkurzy i tupnie nogą. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jovanović jak narazie gra dobrze. Zdaje się być jedynym pewnym punktem naszej obrony.
Mnie ciekawi, czy ewentualny trener dostanie za zadanie budowanie drużyny, czy od razu ratowanie sezonu i zdobycie mistrzostwa. Bardzo przydałyby się wreszcie transfery graczy perspektywicznych, a także weryfikacja potencjału zawodników MESY, czy tych na wypożyczeniach. Czasem zawodnik nie wybija się wśród słabszych, a grając z lepszymi okazuje się dobry. Nie wiem na jakiej zasadzie oceniać poziom zawodników naszej MESY. Niby w takich rozgrywkach nie ważny jest wynik, nie ważne są statystyki. Tak samo na wielu skrótach meczów MESA rzucał mi się w oczy Stanek. Statystyk nie ma jakiś dobrych, ale coś w jego grze jest takiego, że na niego zwraca się uwagę, a nie na kilku pozostałych. Niby ostatnio miał dostać szansę w Pucharze Polski. Ciekawi mnie ten zawodnik. Fajnie jakby ktoś z MESA mógł zagrać 20 minut w jakimś meczu pierwszej drużyny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak naprawdę nie wiadomo na co go stać. Zagrał kilka meczów przez ostatnie półtorej roku. Jeszcze większą niewiadomą jest Kurto. Filipowi jednak kończy się w czerwcu kontrakt. Jovanić przydałoby się, aby poszedł na wypożyczenie. Może wypali w innym klubie i odzyska się trochę pieniędzy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Po tym jak piłkarz zachowuje się na boisku, wiadomo co z niego będzie. Przeciętny kibic powinien widzieć to nawet po jednym meczu. Oczywiście, daleko nam jest do poziomu oceny reprezentowanego przez Smudę: "wartość piłkarza poznaję po tym jak schodzi po schodach" ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|