The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2011, 00:02
Zadajcie sobie proste pytanie ( do fascynatów RM ) , ile jeszcze miał przegrać aby w końcu Cupiał miał prawo nie wytrzymać ?

nie dostał szansy ? policzcie sobie porażki na Reymonta , druzyna określona przez RM '3 minuty od ligi mistrzow " daje sie ogrywac Lechii , Podbeskidziu ( 2 razy! ) , Polonii Górnikowi , porażek wyjazdowych juz nawet szkoda wspominać .

Dla mnie była to jedyna rozsądna decyzja jaką można było podjąć w tym momencie . Jak już kilka razy wspominałem Wydawało mi się że Wisła osiągnela już dno i gorzej być nie może . A jednak może . Przegrała u siebie z PBB , przegrała z Pasami . W tym momencie nie można niżej upaść , więc nie można powiedzieć że ta zmiana przyniesie negatywne skutki , bo .. może być tylko lepiej . Jako Kibic Wisły w to wierzę . Stoję murem za właścicielem .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.11.2011 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.11.2011, 00:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Poleciał za kpiny z wczorajszej porażki. Zwyczajnie zrobił sobie jaja. Z nas i Cupiała były to jaja. Za takie coś wylatuje. Przyzwoitość i szacunek, widać są jeszcze w cenie.

Masz od wczoraj dobrą passę. Co jeden tekst, to lepszy.

A Petrescu wyleciał za krzywe zęby. Skorża - bo brzydko się uśmiechał. Kasperczak - bo nie miał honoru.
Nie, żadnego trenera u nas nie wyrzucono, bo znudził się właścicielowi lub trzeba było robić dobrą minę do braku pomysłu na funkcjonowanie klubu.

Ale mamy też w Twoim poście najbardziej żenujące użycie słowa "przyzwoitość" w tym temacie. Być może nawet - na tym forum.

Kaziu Moskal - naprawdę przyzwoity chłop, więc prośba: nie ważne jakie będą wyniki, od niego się odpierdólcie. Ty i cała reszta przyzwoitych i honorowych. Pamiętam jakie były komentarze po awaryjnym wy.......eniu Kasperczaka, więc teraz dajcie sobie z nim siana. Tak z czystej przyzwoitości.
Przy czym Moskalowi życzę jak najlepiej, choć spodziewam się słabych wyników.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.11.2011 o godz. 00:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
HatefulRespect
Member

Od: 08.2011

Stary 08.11.2011, 00:03
Krav napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co, jak napisałeś te słowa to przyszła mi taka myśl do głowy: jeszcze do niedawna bym się z Toba zgodził. Ale stopniowo przelewała się czara goryczy. Generalnie swoiste jest to, że historia zajebiście znów zatoczyła koło - pamiętacie rok wstecz, ten sam stadion, ta sama chujowa gra Wisły, tak samo żenujący mecz derbowy, tyle że trafił nam sie Allah Akbar w 94 min uosobiony przez Boukhariego. Wtedy sytuacja z Maaskantem była bliźniaczo podobna, i ide o zakład, że jakby te derby wówczas przegrał/ zremisował to by wyleciał.
I teraz co do Twoich słów - wtedy nie wyobrażałem sobie zwolnienia Maaskanta, w głowie mi się to nie mieściło. Też sobie pomyślałem, że perła nam się trafiła, że nie wiem jakim cudem go zakontraktowaliśmy. A że teraz marnie grają ? Za pół roku, 7,8 miesięcy zbierzemy plony jego pracy.
No...i zebraliśmy, między innymi wczoraj...
Wróc.Miałem na mysli Stana pisząc o tym, ze mam nadzieje, ze chocby dokonczy kontrakt (obowiazuje do czerwca).
Co do Roberta sie zgadzamy. Czara sie przelala.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2011, 00:03
Dasqez napisał(a):Wyświetl post
Maaskanta z nami już nie ma. Czy się to komuś podoba, czy nie. Ale podzielę zdanie niektórych, że żeby Wisła zaczęła w końcu grać ze stylem i przekonująco, to w klubie musi dojść do poważniejszych zmian, niż tylko zwolnienie trenera. Bo to już nieraz przerabialiśmy. Nowy trener to zawsze jest nadzieja na lepsze jutro, ale Cupiał też musi zrozumieć, że nie da się zdobywać szczytów biorąc grajków za darmo, za pół-darmo, albo wypożyczając na jeden sezon. Trzeba w końcu wyłożyć kasę, raz na porządnego trenera z bagażem pozytywnych doświadczeń, dwa na piłkarzy, trzy na bazę i zaplecze szkoleniowe. A jeśli jesteśmy takim biednym klubem, to nie wiem, może złóżmy ofertę Szejkom? Oni z kasą się nie liczą. Przed Valckxem teraz trudne zadanie. Co prawda ma swoje kontakty za granicą, ale oby nie doradził jakiegoś kolejnego znajomego. Okienko transferowe też będzie ważne, bo jak znów sprowadzi kogoś pokroju Jaliensa, to też pożegna się ze stołkiem. Kwestia prezesa też jest nie bez znaczenia. Jeśli po roku dalej będziemy grali szrot, to trza się zastanowić nad całkowitą restrukturyzacją tego klubu.
Może zamiast szukać zawodników, NAJPIERW wybudować boisko szkoleniowe? Bo kto by nie przyszedł gdzieś trenować musi ...
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.11.2011, 00:04
thechris napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza decyzja jak dla mnie jest świeżym powiewem optymizmu nad gnijącą atmosferą pustoszejącego w zastraszającym tempie stadionu przy R22...

Rozumiem że na wszystkie zmiany dajesz swoje prywatne pieniądze

Bo akurat bez kasy to możemy sobie zmieniać gacie a i to kiepsko bo bez kasy nie bedą wyprane
Odpowiedz cytując
methiu
Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2011, 00:05
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj wszyscy rządali głowy Maaskanta, dziś poleciała głowa i... PŁACZ !! kurde Polska mentalność... dobrze zrobili, ale nie zmienia to faktu że Dziękujemy Robert !
Jak widzę takie posty to mnie coś trafia. Podobnie ktoś kiedyś napisał na tym forum "Diaz odszedł - płacz, Diaz przyszedł - płacz". Kosmiczny bezsens. Przecież wiadomo, że jedni są za inni przeciw.
Ostatnio edytowane przez methiu : 08.11.2011 o godz. 00:09.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.11.2011, 00:06
Co starsi użytkownicy wiedzą, że nie wypowiadam się tu zbyt często. Nie należę do krzykaczy, a swoje opinie zachowuje bardziej dla siebie, tym bardziej, że tutaj, w natłoku wielkiego szumu, raczej przepadają bez słuchu. Nie omieszkam jednak nadmienić, że ta decyzja dla mnie osobiście porażka Wisły, bo znowu kolejna osoba rozpocznie "kolejną" budowę klubu, nie prowadzącą do zupełnie niczego. Niech się cieszą przeciwnicy trenera, za kilka miesięcy znowu będziecie mieć powody do radości, szkoda tylko, że będą one oparte nie na sukcesie.

Trenerze Maaskant, cieszę się, że trafił Pan do Wisły.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2011, 00:06
Prawda jest taka że jak Cupiał raz na rok lub na dwa nie wy.......i trenera to się zesra , a tak na powaznie , czemu jak przychodzi nowy trener nowi zawodnicy Wisła tak czy siak gra chujnie , gdzie tkwi problem ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.11.2011, 00:07
Ja pomimo ostatnich wpadek trenera Maaskanta chciałbym mu podziękować za pracę w Wiśle. Za mistrzostwo, za grę w eliminacjach LM. Popełniał błędy zarówno podczas meczów, selekcji i konferencji prasowych, ale jak czytam komentarze niektórych użytkowników to jestem zdegustowany. Wyzwiska i epitety zwłaszcza na shoutboxie, miejcie trochę szacunku, nie musicie go lubić, ale okażcie szacunek. Ja go nie mam zamiaru oceniać bo nie wiem jak się pracowało z piłkarzami, pracownikami klubu. Czy olewał sprawę, czy miał cienkich piłkarzy, czy to i to. A co do konferencji prasowych to trochę go usprawiedliwiając, to niektórzy chyba lekko przesadzają. Zgoda, były żenujące niekiedy ale gdy drużyna grała źle to co miał powiedzieć? Że X gra jak ostatnia łajza, to chodzące drewno? Albo, że najlepiej wszystkich wypieprzyć bo to zbieranina cieniarzy? Zawsze bronił drużynę i zawodników, niczego publicznie nie wyciągał.
Kończąc, niech mu się tam dobrze wiedzie w życiu, niech wyciągnie wnioski z błędów, trochę pokory nabierze, a może stanie się trenerem dobrej drużyny w Europie.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.11.2011, 00:10
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że na wszystkie zmiany dajesz swoje prywatne pieniądze

Bo akurat bez kasy to możemy sobie zmieniać gacie a i to kiepsko bo bez kasy nie bedą wyprane
Ja rozumiem, że za zwolnieniem RM pójdą dalsze kroki o czym było w moim poście, który został przez Ciebie "przycięty". Nie daje kasy bo nie chodzę na stadion bo nie mam zamiaru dopłacać się do kontraktu takiego szrotu jak Żaliens. Dopóki taki szrot będzie zarabiał 350 tys euro we Wiśle to się nie dorzucę i biletu nie kupię. Jeden w miarę przyzwoity występ w przegranym meczu z półamatorami z Cracovii, nie sprawia, że Żaliens nie jest szrotem. I tak po kolei jeszcze przynajmniej 8 skompromitowanych pseudokopaczy, którzy zhańbili się w derbach.

Nauczka dla przyszłego trenera. Przegrywasz zasłużenie z półamatorami z Cracovii = wyp*****lasz. Game over. Nie ma litości. I tak być powinno. Co innego jakby była jakaś gra w derbach, jakby były normalne sytuacje a nie po przypadkowych wrzutkach i jeszcze bardziej przypadkowych rykoszetach. Jakby było widać, że pechowo przegrali. Niech przegrają 3:0 ale żeby było widać walkę i zaangażowanie. Jakby było widać cokolwiek jakości a nie granie na aferę od 37. do 90 minuty. Tu nie było nic. Półamatorzy z Cracovii wygrali zasłużenie. Tego się nie wybacza. Tego się nie da wybaczyć. Ani trenerowi ani skompromitowanym piłkarzom.
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.11.2011 o godz. 00:34.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:16
Ja rozumiem, że za zwolnieniem RM pójdą dalsze kroki o czym było w moim poście, który został przez Ciebie "przycięty". Nie daje kasy bo nie chodzę na stadion bo nie mam zamiaru dopłacać się do kontraktu takiego szrotu jak Żaliens. Dopóki taki szrot będzie zarabiał 350 tys euro we Wiśle to się nie dorzucę i biletu nie kupię.

To ja już Ci odpowiem:

Nie, nie pójdą za tym żadne poważne kroki, nie poszły po Kasperczaku, Engelu, Petresku, Skorży, nie pójdą i teraz. Gdyby tak miało być to Ojciec założyciel zwołałby konferencje i powiedział wprost jakie ma plany.

Co do kasy, skoro nie chodzisz to zastanawiam się czy masz aż tak wielkie prawo krytykować całą zaistniałą sytuacje nie Twój cyrk nie Twoje małpy. A na poważnie to niestety koło się zamyka nie chodzisz nie dajesz nie ma kasy na lepszych to są tacy jacy są.

A tak ogólnie to jest wielkie czarne gówno w wielkiej czarnej d......
Odpowiedz cytując
sorin320
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2011, 00:21
sory że wtrące coś d siebie, generalnie mało ważnego
Jak drużyna może mieć jaja jak kapitanem jest Wilk, z całym szacunkiem dla niego, ale gość w Wiśle sprzed kilku lat byłby co najwyżej 6ty w kolejce do bycia kapitanem. Boiska, piłkarze, kasa to nie wszystko, przede wszystkim w derbach, tutaj trzeba było prawdziwego wojownika. A jeśli największym okazuje się Wilk to ja nie mam pytań.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.11.2011, 00:25
O tym, że w Polsce mało kto ma pojęcie o tym, jak prowadzić zespół grający na kilku frontach, wiemy już od pewnego czasu. Właśnie dlatego z Lecha wywalono Zielińskiego (moim zdaniem niesłusznie). Maaskant nie przywiózł do Krakowa swojego sztabu, nie dobierał sobie współpracowników. Zgodził się na to, co było na stanie. Tak to się później potoczyło, że sztab nie miał zbyt wielkiego doświadczenia i nie mógł za bardzo opanować tego intensywnego rytmu gry (swoją drogą - piłkarze zdecydowanie tego nie ułatwiali). Przyszło zmęczenie, coraz większe i większe, toteż mecze nie wyglądały szczególnie efektownie. Resztę każdy zna, nie ma co dopisywać.

Skorża, który najważniejsze szlify zbierał m. in. w Wiśle, jest teraz w Legii i, jak widzicie, radzi tam sobie całkiem nieźle. My wkrótce rozpoczniemy naszą mozolną wędrówkę od początku, by później ponownie zawrócić.

Sprawa z Maaskantem jest przykra, ponieważ, jak pisze wiele osób, stał się on ofiarą własnego sukcesu. Gdybyśmy w tamtym roku nie zdobyli mistrzostwa, większość by zrozumiała. Później pojawiły się bujdy o Lidze Mistrzów, a po nich przyszła frustracja.

Co do wypowiedzi naszego byłego trenera - większość osób, podejmując próbę ich interpretacji, odsłania spore braki. Pamiętam, jak kiedyś Maaskant powiedział, że nie mamy składu na Ligę Mistrzów, to zarzucaliście mu defetyzm i wielką szkodliwość. Później, niezwykle prędko, zmieniliście śpiewkę na to, że traci kontakt z rzeczywistością, bo chwali i szuka dobrych stron. Myślę, że on chciał dobrze, przede wszystkim dla piłkarzy, którzy później, najwidoczniej, odwrócili się od niego. Nie Maaskanta wina, że trafił tutaj na katastrofalną zbieraninę. W innym temacie ktoś donosi, że widziani byli dzisiaj w galerii, w całkiem niezłych nastrojach. To są piłkarze?
Czepianie się wczorajszej wypowiedzi także nie jest szczególnie inteligentne. Maaskant ironicznie pożegnał się z dziennikarskimi sępami, co oczywiście (zapewne z powodu braku łez trenera i błagań o umożliwienie mu pozostania w Wiśle) zostało odebrane jako wyznacznik jego dobrego humoru i kpiny z kibiców.

Generalnie - Maaskant wypełnił swoje zadanie w Krakowie. Pokazał, że przebudowa drużyny bez przebudowy drużyny nie ma prawa się udać. Następnie stał się kozłem ofiarnym, bo to przecież jego nazwisko będzie firmowało tę farsę, za którą odpowiada znacznie więcej osób.

Aha, odnośnie koronnego argumentu z derbami. To, że przegrane derby bolą jak cholera, wiemy wszyscy. Jednak chyba nie wszyscy wiemy o tym, iż brak stabilizacji w klubie i postępująca degrengolada zaowocują najpewniej tym, że wkrótce tego bólu będzie znacznie więcej, czego Wam i sobie zdecydowanie NIE ŻYCZĘ.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.11.2011, 00:25
idiotyczna i debilna decyzja w stylu pobudzonego i nadaktywnego 10 latka
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:27
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Co do kasy, skoro nie chodzisz to zastanawiam się czy masz aż tak wielkie prawo krytykować całą zaistniałą sytuacje nie Twój cyrk nie Twoje małpy. A na poważnie to niestety koło się zamyka nie chodzisz nie dajesz nie ma kasy na lepszych to są tacy jacy są.
Role Ci się pomyliły. Klub ma przyciągać kibiców poprzez zatrudnianie piłkarzy i trenera tak aby wypełnić stadion przy cenach biletów jakie sobie ustalił. A nie stadion ma się wypełnić po brzegi aby klub uzbierał kasę na trenera i kopaczy. Litości...

Nie chodzenie na stadion jest moją formą krytyki. Jakby gra była na poziomie to chodziłoby ~25 tys na mecze więc podobnych krytykantów do mnie jest około 12-13 tys. Możesz mnie nazwać piknikiem lub kibicem sukcesu, nie wzrusza mnie to ani trochę

W odróżnieniu od Ciebie wierzę, że za niedługo znów będzie warto się pojawić na R22 i ten stadion się wypełni tak jak się wypełnia na Legii czy na Śląsku. To jest możliwe!
Ostatnio edytowane przez thechris : 08.11.2011 o godz. 00:31.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.11.2011, 00:28
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jimenezowi życzę powodzenia w klubie, który będzie prowadził. Ma szczęście, że nie będzie to Wisła.
uważaj z takimi tekstami, powiewa rzeczywistością

tu nawet w zatrudnienie Petrescu wierzą
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.11.2011, 00:29
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
Jak drużyna może mieć jaja jak kapitanem jest Wilk, z całym szacunkiem dla niego, ale gość w Wiśle sprzed kilku lat byłby co najwyżej 6ty w kolejce do bycia kapitanem. Boiska, piłkarze, kasa to nie wszystko, przede wszystkim w derbach, tutaj trzeba było prawdziwego wojownika. A jeśli największym okazuje się Wilk to ja nie mam pytań.
Pewni ludzie się nie nadają na pewne stanowiska a to że RM powierzył role kapitana Wilkowi to nie jego wina , no chyba żeby ktos chciał żeby nasz geniusz Garguła nim był ? , nie miej urazy do Wilka , ale chłop wczoraj zapierdalał , walczył , z tej zbieraniny z całego globu najlepiej żeby kapitanem był Małecki , ale pewnie pół składu by było skłócone i by byla chujnia , więc dobrze że Sobol nim jest , ale co będzie jak Sobol przeminie ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Rado33
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 08.11.2011, 00:34
sorin320 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co można mieć do gracza który jako jeden z nielicznych utożsamia sie z klubem a i woda sodowa mu do głowy nie uderzyla. Jasne że powinnien drzeć ryja na kolegów... tyle ze musiałby im dac chyba po plaszczaku zeby sie skupili... a ze tyle ich bylo (przynajmniej 8) to by mu czasu brakło... wolał walczyc
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:39
Role Ci się pomyliły. Klub ma przyciągać kibiców poprzez zatrudnianie piłkarzy i trenera tak aby wypełnić stadion przy cenach biletów jakie sobie ustalił. A nie stadion ma się wypełnić po brzegi aby klub uzbierał kasę na trenera i kopaczy. Litości...

Nie chodzenie na stadion jest moją formą krytyki. Jakby gra była na poziomie to chodziłoby ~25 tys na mecze więc podobnych krytykantów do mnie jest około 12-13 tys. Możesz mnie nazwać piknikiem lub kibicem sukcesu, nie wzrusza mnie to ani trochę

W odróżnieniu od Ciebie wierzę, że za niedługo znów będzie warto się pojawić na R22 i ten stadion się wypełni tak jak się wypełnia na Legii czy na Śląsku. To jest możliwe!
Przepraszam za nie doczytanie Twojego pierwszego postu ale mam jakieś problemy i cały Twój post widzę dopiero podczas edycji.

Nie mam zamiaru nazywać Cie piknikiem lub kibicem sukcesu masz prawo kibicować jak chcesz i kiedy chcesz.
Dlatego ja też mam prawo do opinii, że skoro mówimy "Wisła To my", to w naszych rękach może w niewielkim stopniu jest też pomoc aby w klubie było lepiej, karnety, koszulki itp. I tak się dzieje w całym piłkarskim cywilizowanym świecie, klubów są tysiące a szejków i filantropów z kasa o wiele mniej. I jeśli na takiego się nie trafi to gro funduszy na utrzymanie klubu idzie ze sprzedaży zawodników i .... sprzedanych biletów.

Takie jest moje zdanie i nie uważam że trzeba by kwitować go stwierdzeniem "Litości"
Tak niestety jest czy się to nam podoba czy nie, jesteśmy jako Klub organizmem który bez siebie nawzajem nie funkcjonuje. Niestety z doświadczenia wieloletniego kontaktów z Wisłą i Wiślakami z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nie zmieni się nic. I to mnie przeraża bo o ile stagnację można przeżyć to regres jest dla takiego Klubu jak Wisła czymś strasznym. Obym się mylił czego sobie, Tobie i Wam zyczę.
Ostatnio edytowane przez robin hood : 08.11.2011 o godz. 00:42.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:39
Na zakończenie napiszę tylko tyle - niech zwolnienie Maaskanta (czego już nie cofniemy), nie będzie przyczynkiem niepotrzebnych kłótni i podziałów wśród Wiślackiej Braci. To normalne, że część osób jest zadowolonych, a część wkur*****ch, ale to nie znaczy, że mamy wylewać na siebie kubły pomyj. Wszakże WSZYSCY chcemy jak NAJLEPIEJ dla tego samego KLUBU!!! Kto miał rację, okaże się się za kilka miesięcy, a do tego czasu Panowie, starajmy się ostudzić emocje.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:41
Rado33 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co można mieć do gracza który jako jeden z nielicznych utożsamia sie z klubem a i woda sodowa mu do głowy nie uderzyla.
Ja mam do niego to, że piłkarsko jest bardziej surowy niż przysłowiowy Rasiak. Taki Mila to piłkarsko, technicznie jest 2 półki wyżej od Wilka. Nie odbieram mu walki, zaangażowania... On tym nadrabia braki czysto piłkarskie. Pod tym względem jest jednym ze słabszych we Wiśle ale, że jest cholernie ambitny to nie odstaje od reszty.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.11.2011, 00:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale ze to byl celebryta z zachodu i bajkopisarz pokroju Engela to sie z nim pieszczono jakies pol roku za dlugo.
Nie wierzę w tak słabą pamięć ludzką.

Pól roku temu ( sześć miesięcy ) to szykowałeś się na fetę mistrzowską. Wszyscy kochali Roberta a media go pieściły. Piłkarze po raz pierwszy coś spieprzyli bez sensu przy R22 na fecie.

4 ( słownie- Cztery ) miesiące temu Maaskant ich spiął i wszedł do LE po kilku latach nieobecności tam Wisły i to po jednym przegranym meczu w całych eliminacjach. Pewnie przed Apoelem ludzie robili sobie malowanki z Maaskantem.

Dwa ( słownie - Dwa ) miesiące temu Wisła była w czubie tabeli ligowej, aż do Nac Bredy i kontuzji Meliksona. Właściwie z tym dniem zaczął się upadek Maaskanta. Po Meliksonie odpadł Małecki a miesiąc temu Sobolewski, kapitan, bez którego Maaskant nie wyobrażał sobie Wisły.

No i czarna seria Listopadowa od pucharów po Derby , zmiotła Maaskanta ze świata żywych. Nawet po śmierci, życzy mu się zniknięcia z pamięci na wieki. Już nikt nie śpiewa " nic się nie stało Wisełko, nic się nie stało" aż do kolejnego rytuału uśmiercania trenerów Wisły Kraków i zapewnionej nietykalności reszty a zwłaszcza piłkarzyków. Brzydzę się hipokryzją i wybiórczością tych śpiewających. Dostaliście ofiarę i nowemu trenerowi już będziecie śpiewać, bo to że piłkarzykom, to jestem pewien na 1906%. Jest gitara, dintoira spełniona, aż kapie po palcach, żeby tylko nie ten kac, oczywiście poalkoholowy, przez który już mordy na braki podstaw klubowych drzeć się nie da. Można rzec - mordy Wam zamknięto i tania Wisła pod strzechą, ma znowu przyszłość. Nic się nie stało Wisełko, nic się nie stalo, znowu rozbrzmiewać będzie, po każdym olaniu meczu przez piłkarzyków. W końcu tej błazenady, zawsze znajdzie się kolejny trener do Wy.......enia. I tak w kólko golono tą Wisłę. Teraz po upadku projektu holenderskiego ( Valckx jest kwestią końca jego kontraktu), znowu będziemy golić po swojskiemu.

Zaprawdę , zasłużył na śmietnik Wiślacki, jak nikt dotąd, ten Holenderski nieudacznik, co za szybko osiągnął z Wisłą pokarabachową mistrzostwo i LE, a do powrotu brakujacych mu 6 podstawowych piłkarzy już go nie dopuszczono. Zero szacunku dla Maaskanta, to najmniejszy wymiar kary, tak klubu, jak i kibiców. Naiwniak. Śmiał marzyć o pokoju w Krakowie i nazwał mecz derbowy, zwykłym przegranym. Brawo Wisła. Umarł król, niech żyje król. Szopka toczy się dalej a strzecha trzyma się dobrze, przykryta nowymi hasłami bez pokrycia. Ale kogo obchodzi brak dosłownie wszystkiego, co normalne w klubie piłkarskim

Ps. dzisiaj Legia tylko bez Radovica, już kompletu punktów nie zdobyła. Ciekawe co by było, gdyby Skorży zabrakło jeszcze 5 podstawowych piłkarzy ?. Pewnie jeszcze lepiej Legia by grała, tak w lidze, jak i zwłaszcza w pucharach. Prawda, Wiślaccy hipokryci i rozwydrzeni do łez prawdziwi kibice z prawie już pustego R22
Ostatnio edytowane przez kot : 08.11.2011 o godz. 02:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 08.11.2011, 00:50
Zarząd klubu powinien tym różnić się od kibiców, że nie histeryzuje, nie płacze i nie zwalnia trenera w trakcie trwania rundy. LM w tym roku to był plan MAKSIMUM, nikt się nie spodziewał że w ogóle zdobędziemy mistrza. Oczywiście jednak pamięć zawodna i selektywna. Owszem, zawiodła mnie nasza gra w LE, ciężko było patrzeć co gramy od kilku meczy w lidze, ale na litość! .Decyzję o zwolnieniu trenera uważam za demagogię w czystej postaci. Wiecie w czym nasza polityka jest lepsza od polityki Wojciechowskiego? W tym, że w Polonii się wywala trenera po wtopie, a u nas wyrzuca po czterech. Czuję, że nadszedł analogiczny moment do tego w którym przez nasz klub przewijały się takie tuzy jak Okuka czy Liczka. Trzeba się znowu zbłaźnić, żeby (choć na chwilę) nabrać rozumu. Liczyłem, że Cupiał, po wtopieniu takich pieniędzy w Wisłę w końcu się czegoś nauczy. Nie nauczył się niestety niczego. Postanowił, za pośrednictwem zarządu, dać szansę obcokrajowcom na poziomie kopaczy i na poziomie działaczy. Postanowił, lecz zmienił zdanie w połowie drogi. Przepraszam za formę, której za chwilę użyję, lecz muszę to powiedzieć - chce mi się rzygać!
WPR
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 08.11.2011, 00:51
kot napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę w tak słabą pamięć ludzką.

Jak zwykle mądrze i z sensem !!!

Niestety nie wszyscy tak myśla
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2011, 00:57
Swoją drogą:

"Ja, jako zarząd, zdecydowałem, że nie jest już trenerem" - B.Basałaj.

To się chyba nazywa rozdwojenie jaźni? Wyobrażam sobie Prezesa w restauracji: "Ja, jako Bogdan, zamawiam stek.", "Ja, jako zarząd, poproszę fakturę na Wisłę"
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.11.2011, 01:20
wlasnie wrocilem z wlasnego meczu a tu taki news.w tym klubie nigdy nie bedzie stabilnosci.moim zdaniem czas na nowego wlasciciela,inni ida do przodu powoli, bo powoli, ale ida.moim zdaniem z BC pewnej granicy nie przeskoczymy, chyba, ze trener bedzie mial tak obwarowany kontrakt, ze mu sie nie bedzie oplacalo go zwalniac.chlop nie mial kluczowych zawodnikow a i tak prawie wszystko wygral w pazdzierniku.BC jest nieobliczalny emocjonalnie (wiem, bo znam ludzi, ktorzy dla niego bezposrednio pracuja) i chlop pod wplywem chwili potrafi wszystko rozp.... w pyl a potem jak ochlonie to przyjmuje ludzi z powrotem (nie pisze o klubie teraz).mialem cicha nadzieje, ze tyle lat posiadania tego klubu i przyklad Petrescu cos go nauczyl, ale to jest juz taki typ charakteru, wiec stabilnosci i normalnosci w tym klubie pod wodza pana BC nie bedzie.

p.s. kto tu przyjdzie normalny bez srodkow na transfery.kazdy szanujacy sie trener zapyta ile bedzie mial na transfery i co uslyszy eeee jak kogos sprzedamy to MOZE kogos kupimy paranoja i tyle jest w tym klubie.smiech na sali
Ostatnio edytowane przez nh79 : 08.11.2011 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.11.2011, 01:26
kot napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze po raz pierwszy coś spieprzyli bez sensu przy R22 na fecie.

Ps. dzisiaj Legia tylko bez Radovica, już kompletu punktów nie zdobyła. Ciekawe co by było, gdyby Skorży zabrakło jeszcze 5 podstawowych piłkarzy ?. Pewnie jeszcze lepiej Legia by grała, tak w lidze, jak i zwłaszcza w pucharach. Prawda, Wiślaccy hipokryci i rozwydrzeni do łez prawdziwi kibice z prawie już pustego R22
1. Wasi piłkarze pierwszy raz spieprzyli w meczu na Legii, gdy już mieli mistrza, ale przed fetą. Pisałem nawet u Was o tym na forum, że Wisła wtedy skandalicznie i całkowicie nieprofesjonalnie przeszła obok meczu. Dostała 2-0, a mogła 5-0, tylko że u nas było wtedy jak było. I mimo takiego meczu nie było żadnej reakcji ze strony Maaskanta (czego dowodem mecz z KSP i kolejna maniana).

2. Polecam mecz Legii w Moskwie, bez kilku zawodników w tym Rado. Mecz z Jagą był ostatnim meczem całego maratonu (na nasze warunki) od meczów repry do meczów repry, które Legia kończy ze świetnym bilansem i osiągniętym celem. 0-0 w Białym jest w tych warunkach OK.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
cronos20
Member

Od: 06.2011

Stary 08.11.2011, 01:32
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka że jak Cupiał raz na rok lub na dwa nie wy.......i trenera to się zesra , a tak na powaznie , czemu jak przychodzi nowy trener nowi zawodnicy Wisła tak czy siak gra chujnie , gdzie tkwi problem ?
Problem jest tu: Cupiał za szybko chce się nażreć z LM jak najmniejszym kosztem !
... a w naszych sercach BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.11.2011, 01:51
Maaskanta trzeba było zwolnić - takie są zasady w tym biznesie
Mógłby zostać gdyby klub miał mocną pozycję bądź gdyby była realna szansa na szybką poprawę gry.Na ani jedno ani drugie szans nie ma więc Robert musiał polecieć, szczególnie że takie było zapotrzebowanie tak kibiców jak i prasy

Co dziś Wisła mogła zrobić by nawet nie przyciągać nowych na stadion, ale nie odstraszać tych co chodzą? - Tylko wywalić trenera
Tyle że nic to nie zmieni - NIC - jak to coś da przerzucę się na komentowanie wrestlingu
Tak więc jesteśmy w tej samej dupie w której byliśmy, przyszłość rysuje się kiepsko ale może tak po prostu musi być.Niech to całe ciśnienie spadnie, może taki bolesny upadek spowoduje że coś w przyszłości będzie się zmieniało na plus, bo to miejsce w którym dziś jesteśmy to pokłosie wielu lat amatorki.Holendrzy chcieli to jakoś ogarnąć ale nie dali rady - być może byli za słabi.

Niestety nie da się z już słabego zespołu , wyciągnąć na czysto 5 mln euro i liczyć że będzie grał lepiej i to w ciągu roku
Tak więc nie zazdroszczę następcy bo jest skazany na porażkę

ps ale zemsta za niedziele, w przyszłym roku musi być - nie ważne kto będzie trenerem i kto wyjdzie na boisko
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.11.2011, 01:52
Niezle mity...Maaskant i dobry trener? To nie idzie w parze. Dlaczego odchodzil lub zwalniano go w poprzednich klubach? Ile klubow spuscil z Eredivisie? Dlaczego tych klubow bylo tak wiele w jego krotkiej karierze? Rozumiem, ze niektorzy lubia zaklamywac rzeczywistosc, a prawda jest taka, ze to byl slaby, zachodni szkoleniowec. W dodatku z Valcxem doprowadzil do fatalnej sytuacji kadrowej, gdzie na chwile obecna tylko kilku pilkarzy jest cos wartych...reszta to emeryci lub pilkarze wypozyczeni, lub tacy, ktorym zaraz skonczy sie kontrakt. Dziekuje mu za MP(ale to zdobyl nawet Liczka), a cala reszta niech bedzie milczeniem(poczynajac od jego idiotycznych wypowiedzi, a konczac na nie wyciaganiu wnioskow z kolejnych porazek).

Jeszcze jedna kwestia - podwojne standardy. Skorze czy innych polskich trenerow besztano...mimo, ze dominowali w lidze, ale w Europie nie wychodzilo. Dzisiaj, to Wisla moze sie kompromitowac w lidze(czy to z Podbeskidziem, czy Cracovia, czy Lechia), ale skoro mamy zachodnia mysl szkoleniowa, to mozna na to lac. Taka logika niektorych forumowiczow poprostu poraza. Nie wspominam o niekonsekwencji.

A co do naszej kadry...na Europe(czytaj na awans do LM) jest za slaba(do tego doprowadzili holendrzy zatrudniajac emerytow i swoich znajomkow), ale na Boga...gdzie Europa, a gdzie polska liga Na szczycie tabeli zespol, ktorego kadra wyglada przecietnie, ale trener dobry. Tym materialem ludzkim mozna spokojnie osiagnac na krajowym podworku okreslony wynik. A co nam sprezentoal Maaskant? Porazke z najgorsza druzyna w lidze i 1 celny strzal na 90 minut gry z Podbeskidziem u siebie :]. Zero schematow, czy to w obronie, czy w ataku, a pilkarze biegaja jak dzieci zagubione we mgle.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 08.11.2011 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów