|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Naet jesli to jeden wywiad prostuje wszystkie inne wymysly Przegladów,Kołtoniow i Faktow jak to Maor chce odejsc . Kij wam w oko dziennikarskie sz&&maty. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Chavez, ktory ostatnio grał beznadziejnie zupełnie nie przypominając gościa z ubiegłego sezonu? Bunoza, który jest kontuzjowany? Czekaj, ktory w meczu pucharowym wcale jakoś nie błyszczał? Diaz, który wydaje się dochodzić do siebie, ale do tej pory grał poprawnie, co drugi mecz ![]() Jovanović, który jest uważany za świetnego obrońcę dzięki kilku rajdom na skrzydle i co chwilę łapie kontuzje? Ostatnio dobrze gra Lamey, ktoremu dołek formy wyraźnie minął. Mam wrażenie, że trener wystawia tych, których uważa za najlepszych w danej chwili. Może para Chavez Diaz byłaby najmniej zła na dziś a na bokach Lamey z Jovanoviciem. Może przynajmniej nie byłoby tej autostrady po naszej lewej stronie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Jak dla mnie dziś w defensywie powinni dziś zagrać Palijć na lewej, w środku Diaz z Chavezem i na prawej Marko. O ile Lameya można jeszcze jakoś znieść, o tyle Jaliens powinien dostać porządny wykop z R22! Swoją drogą zastanawiające, dlaczego taki Kew dostał w takim wieku tak duży kredyt zaufania (pomijając grę bez względu na dyspozycje, chodzi mi o jego kontrakt)?! Taka kasa, tyle lat i taki dramat... Choćby gościu dziś hattricka strzelił to osobiście zdania nie zmienię. Już się "wykazał" tutaj. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Forma zawodnika, który jest młody i gra raz na 10 meczów (nie popełniając przy tym poważniejszych błędów) jest porównywana z formą zawodnika doświadczonego, który gra co mecz i popełnił już kilka poważnych błędów. Czekaj nie ma nawet okazji ich popełnić. Nawet jak w dwóch meczach pod rząd popełni dwa podobne błędy jak Jaliens nie będzie to oznaczało, że jest gorszy i nie warto na niego stawiać. Porównujemy zawodnika bez rytmu meczowego z zawodnikiem, który ciągle gra. Przypomnijcie sobie początki Marcelo. Tak samo wielu woli, aby grał Jirsak, czy Garguła (jak zagrał kilka meczów nic nie pokazując) zamiast Bruda. Wymagacie od zawodników, którzy grają raz na jakiś czas i nie mają doświadczenia, aby z miejsca byli znacznie lepsi od tych, którzy grają znacznie częściej a nic szczególnego nie pokazują. Nawet jak zagra w pierwszych meczach troszkę gorzej od bardziej doświadczonego konkurenta to warto na niego stawiać. Gdy zagra kilka meczów pod rząd słabo wtedy powinno się go krytykować. Tak samo krytykowano Kowalskiego. Sam się trzęsłem jak przychodziło nam grać ważny mecz z Mateuszem w obronie. Jednak wtedy mieliśmy Marcelo i Głowackiego. Na ich poziomie Mateusz nie był i chyba niestety nigdy nie będzie. Jednak nie uważam go za zawodnika gorszego od obecnego Jaliensa. Patrząc na to co wyprawia nasz podstawowy stoper wolałbym, aby grał wspomniany Kowalski. Mniej zarabia, wychowanek, a zdarza mu się gola strzelić. Efekt byłby porównywalny. Kowalski nie grał, Mączyński nie grał. Częściej grali Branco, Issa Ba, czy inni zawodnicy, którzy niczym szczegółnym się nie popisali. To jest problem. Wymaga się wychowanków, aby byli lepsi od pozostałych piłkarzy. Jak dla mnie powinno się wymagać od nich zbliżonego poziomu. Młody piłkarz ma większe szanse na rozwój od 28-letniego "asa". Kiedy ci piłkarze mają grać, rozwijać się. U nas liczy się na cud! Wchodzi zawodnik i od razu jest gwiazdą! Paljić nie zachwyca, nie zachwycał Cikos. Co ich łączy? Zagrali na bokach obrony prawie wszystkie mecz poprzedniego sezonu. Czy Burliga grając regularnie byłby gorszy od Cikosa? Czy tak ciężko było wypróbować tego Stanka, czy Skołorzyńskiego? Mimo, że wolę Roberta Maaskanta od Macieja Skorży to jedna cecha Skorży przydałaby się u naszego trenera. Zaufanie do młodzieży! Młodzież w klubie to jego przyszłość, tożsamość! My teraz robimy wszystko na najbliższy rok, dwa, a nie na 5, czy 10. Niedawno jeszcze plan był troszkę bardziej długotrwały.
Ostatnio edytowane przez kacpaw91 : 06.11.2011 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Ale trudno nazwać Jaliensa jakimś "no name`em", wiele rzeczy za nim przemawiało. Wielu kibiców było zadowolonych z tego transferu, o ile pamiętam również prasa oceniała zatrudnienie Jaliensa bardzo pozytywnie. Stan miał prawo sądzi, że gość się sprawdzi. A że się pomylił? Trudno... zdarza się. Nie pierwszy i nie ostatni raz. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Co do Lameya, to po mojemu jest chwalony na wyrost. W tyłach gra poprawnie, z grą do przodu jest... gorzej. Jest aktywny, ale ogólnie to pomimo bramek mało z tego wynika. Strzały z dystansu soczyste, ale niecelne. Dośrodkowania fruwają nie wiadomo do kogo. No i strasznie mnie denerwuje brak odwagi tego zawodnika w ofensywie oraz niepotrzebne spowalnianie akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
1. Genkov 2. Jirsak 3. Paljić |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Łukasz Garguła widać często korzysta z towaru Roberta, również w trakcie meczu, skoro po derbach mówi:
Cytat:
Wydawałoby się, że inteligentny człowiek, do tego piłkarz grający w polskiej lidze to rozumie. Panie Łukaszu, polecam się douczyć: http://pl.wikipedia.org/wiki/Derby_K...ce_no%C5%BCnej i przestać p@%&ć głupoty. Przypominam, że gra Pan w Wiśle Kraków, a ja Panu częściowo opłacam pensję. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
W tej chwili mogę napisać tylko jedno.
SKWK powinno zorganizować wejście futsalistów Wisły na najbliższy mecz trawiastych kopaczy. Futsaliści wchodzą na początku drugiej połowy, ze znudzonymi minami. Kibice skandują pozdrowienia dla nich. Po 10 minutach wstają i zbierają się, żegnani oklaskami widowni. To powinno tak wyglądać a nie jak wczoraj na hali. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Marko SZACUNEK. Takich piłkarzy potrzebuje Wisła.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Maaskant, Jaliens, Lamey, Diaz, Garguła, Kirm - OUT! ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mozna gdzies zobaczyc wywiady Wilka i Jovanovicia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja mam pytanie z innej beczki. Kiedy można spodziewać się powrotu Meliksona na boisko?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najwcześniej ze Śląskiem.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie sądzę, by Czarek wypowiedział takie słowa. Wierzę natomiast, że padło dużo niepotrzebnych słów, pod wpływem emocji. Brak dopingu na kolejnych meczach to dobry pomysł - oni muszą wreszcie zacząć sobie zdawać sprawę, że nie mogą przegrywać takich meczów, jak ten dzisiejszy. Przecież każdy z nas przemilczałby porażkę z Bielskiem, czy pogrom w Londynie, gdyby dzisiaj nasi kopacze spięli dupy i wygrali z pejsami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdecydowana większość z nich ma to w dupie. Zależeć to może Małeckiemu, Sobolowi, Wilkowi(?).
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To cytat nadesłany przez anonimowego kibica, równie dobrze może to być pasiak chcący siać ferment w drużynie. Wilk jest zbyt inteligentny by siać rozłam w drużynie czy podpuszczać kibiców na zawodników z którymi mu przyszło grać. Tu jest więcej wypowiedzi Wilka, tym razem pewne źródło: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_calej_linii/ „To porażka z Cracovią i to boli najbardziej. Takich meczów nie możemy i nie mamy prawa przegrywać. Przegraliśmy najważniejszy mecz w sezonie. Takie mecze w takim klubie jak Wisła nie mają prawa się przytrafiać” Oraz: "Cała drużyna jest jednak odpowiedzialna za tą porażkę i za ten wstyd" ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Maor wraca najwczesniej na mecz ze Slaskiem, a SOBOL I MALECKI?
ktos dobrze poinformowany niech odpowie, dzieki |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Futsaliści wkładają zbyt dużo serca w grę dla Wisły żeby ich wykorzystywać do takich machlojek. Więcej szacunku dla nich. Aha.. teraz dopingujemy futsalistów, ale nie dlatego że grają ambitnie i do końca i za prace i wyniki tylko żeby dopiec .. piłkarzom trawiastym, dajta spokój. Wy zrozumcie wszyscy - że chodzić na mecze koszykarek i futsalistów to powinien byc Wasz obowiązek Te dwie drużyny przebijają ambicją piłkarzy trawiastych o kilka stopni. Jesli to prawda z tymi psami to mega minus dla klubu. psami się będa zasłaniac, zamiast pokazać jaja i wyjść na spotkanie. Odczuwamy po woli wielkich nieobecnych a przede wszystkim Małeckiego. Ten chłopak w derbach to jak Szpilka na ringu. Ale nie .. kibice wolą wyzywać gościa który mimo urazu zdrowotnego wybrał się do Londynu i zasiadł w sektorze Wisły i który ma Białą Gwiazdę w sercu, a potem robić wielkie oczy bo ten ich wysyła na Cracovię. A zwyzywaj że sobie Lameyów i innych. Co do weszlo to troszkę się osmieszyli, ktoś wysłal anonimowego emaila i od razu wrzucili to na stronę. Wniosek? zrobienie większego zamieszania wokół Wisły. Normalnie by się tym emailem nie przejęli. Pomijam czy prawda czy fałsz, takich rzeczy nie wywleka się do publikacji. To jest sprawa między grajkami a kibicami. I NAJWAŻNIEJSZE - NIE ODWRACAĆ SIĘ OD WISŁY I PRZYCHODZIĆ NA STADION. ODWRÓCIĆ SIĘ MOŻEMY OD DANYCH PIŁKARZY I W CZASIE MECZU WYKAZAĆ SWOJĄ DEZAPROBATĘ (tym się już zajmą odpowiednie osoby, nic na kamikadze, z osobna, bo gówno z tego wyjdzie, wszystko zorganizowane musi być, tak jak na Legii..) Także nie mylmy pojęć. Kto ma Wisłę w sercu przychodzi na stadion, kto ma piłkarzy zostaje w domach, wybór jest prosty. Oni muszą widzieć że jest nas cała masa na trybunach i mamy wielką siłę przebicia.
Ostatnio edytowane przez CH. : 07.11.2011 o godz. 00:05.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|