|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
niestety u nas bedzie jak zwykle - wywala Maskanta, zatrudnia kogos tam, ten ktos zdobedzie mistrza w tym sezonie albo za rok. potem wpierdul w pucharach, nedza w lidze i wypad.
wszystko przez to, ze jak zwykle zmienimy tylko trenera. Cupial nie pogoni tych nieudacznikow z RN, nie zainwestuje w baze treningowa czy szkolke pilkarska. bedzie tak samo jak do tej pory i sama zmiana trenera niewiele na dluzsza mete da. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jasne uczy się
Zwłaszcza jak Jaliens wychodzi w podstawowym składzie... |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Opcja Fornalik czy inny polski trener jest zła. Powtórzę - jeśli to prawda ze zwolnieniem teraz Maaskanta, to jest to błąd. Wielbłąd. Powinni najpierw znaleźć kogoś dobrego, doświadczonego i z sukcesami, a potem zwalniać. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Ten ząb jest zepsuty głęboko, kolejne borowanie nic nie da. Proponuję kanałówkę. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dobrze by było jakby został Stachu po tym jak już wy/pie/rdo/lą Roba. Stachu to jest facet z głową nie od parady. Jakby dostał fundusze to przypuszczam ,że znalazłby dobrego trenera na miarę naszych aspiracji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Hahhaha! Fornalik
Orest!! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.
Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje. A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
cos mi sie obilo o uszy (choc nie recze za prawdziwosc), ze APOEL Nikozja ma mniejszy budzet od Wisly
jesli nieprawdziwe info, to przepraszam jesli prawdziwe, to dlaczego oni moga, a my nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() A rzucaj sobie propozycje. Może być Fornalik, może być Motyka, może być nawet Kapka. Ale wszystko to ma się nijak do rzeczywistości. Ja propozycji nie mam. Jeżeli będziemy wymieniać trenera co rok, to dobrze nigdy nie będzie. A będziemy, bo żaden nie wygra wszystkiego. Nie przy naszym budżecie, nie przy takim zarządzaniu klubem. Opcja "Teraz Polska"? Bawcie się w takie spekulacje sami. Tego samego Fornalika będziesz chciał wy.......ić po trzech przegranych meczach. Tak to jest jak się myśli trzy mecze naprzód, a pamięta sześć wstecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2011 o godz. 20:38.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zapomnijcie o Fornaliku. To naprawdę zbyt mądry facet aby się dał wpuścić w takie bagno z takim szrotem jak Wisła. Poza tym on jest trenerem w lepszym klubie więc po co miałby się cofać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz książe w tarapatach. Oczywiście zawsze można go zwolnić, tylko co to da? Mnie akurat jego robota w Wiśle się podoba. Kiedyś do ManCity przyszedł Mancini. Dostał furmanke petrodolarów, ale i tak potrzebował kilku lat żeby zrobić machine do wygrywania. Więc proponuję troche wyluzować...
Ostatnio edytowane przez czesiu : 06.11.2011 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Druga rzecz to sprawdzanie nabytków poprzez jakieś testy wydolnościowe czy motoryczne, żeby nie było tak, że dostajemy gracza przeraźliwie wolnego, jak Lamey, albo zapasionego jak Bukhari. Takie coś to uchodzi w klubie amatorskim, a nie profesjonalnym. ![]()
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind You know the way to work things out To colorize and still feel fine |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Lepiej zainwestować w nowych dobrych zawodników, czy już nawet wybudowac jakies boisko treningowe niż płacić odprawe Maaskantowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Trzeba wytrzymać, nie ma innej opcji. Zmiana trenera nie zmienni tej drużny tylko na dłuższą metę może pogorszyć sytuacje. Żaden trener z polski nie wchodzi w grę bo nie ogarnie obcokrajowców. Trener zagranicy ? Zanim rozezna się w sytuacji kim dysponuję bo na pewno będzie chciał to sprawdzić to minie trochę czasu...
Najlepszą opcją jest pozostwienie Roberta Maaskanta na stanowisku trenera Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.11.2011 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Kto sprowadzał Lameya, twierdząc że ten jest lepszy w każdym elemencie gry od Cikosa? Kto kupował Chaveza walcząc o niego chyba z miesiąc? Kto sprowadzał Diaza jako lewego obrońce mimo że on nawet w Wiśle na lewej to za często nie grał za Skorży, mając w kadrze zaledwie lewonożnego pomocnika który grał w obronie. Można choćby Dudu ściągnąć który miał najwięcej asyst w tamtym sezonie z całej ligi. No chyba że Stan robił to wszystko za plecami Roberta... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jak można mówić o zatrudnieniu zagranicznego fachowca jeśli w sztabie trenreskim są takie gwiazdy - niezatapialne jak Bahr. Żaden trener klasowy bez swoich ludzi do nas nie przyjdzie chyba, że Polak. Wreszcie może niektórzy przejrzeli na oczy wychwalając trio Basałaj-Stan-Maaskant. W trójkę stworzyli jedną z najgorszych ekip jaką kiedykolwiek widziano przy Reymonta a już za kadencji Cupiała zajmuje ten zespół zaszczytne pierwsze miejsce.
Kolejna sprawa jeżeli prawdą jest, że zwolniliśmy Maaskanta i teraz szukamy trenera to profesjonalizm po Cupiałowemu powinien raz na zawsze odejść bo z tej mąki chleba nie będzie a za sposób zarządzania i otaczania się "przyjaciółmi" Wisły właściciel z Myślenic w każdym cywilizowanym kraju zostałby wywieziony na taczkach. Zrozumcie jak gość ma zrobić porządek z RN jeśli tam siedzą przecież jego poplecznicy z TF.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 06.11.2011 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
- Jak widzę moją przyszłość w Krakowie? Fantastycznie! Nie dramatyzujmy, przegraliśmy tylko jedno spotkanie - powiedział trener Wisły.
Nosz ....a mnie się wszystkie wnętrzności przewracają a on .......i takie głupoty ![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
"nie mam propozycji"="jestem za tym, żeby Maaskant pozostał" Tak to właśnie wygląda. Nie ma opcji "nie mam zdania". Ok, w takim razie napisz dlaczego Maaskant ma pozostać na stanowisku? Na jakich warunkach? BTW: moją wypowiedź spłyciłeś na maxa. Fornalik jest opcją B, rodzajem strażaka który ma ratować sezon. Jeśli klub (Stan?) mają lepszego kandydata - świetnie. Ale trzeba niestety założyć, że ten sezon idzie na straty. Zanim nowy trener zagraniczny nauczy się naszej ligi, będzie pozamiatane. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Wywalić Maaskanta i jutro z Urbanem podpisać do końca rundy kontrakt!!
Lepszu Urban który daje nadzieje niz maaskant który stacza Wisłe i bredzi na konferencjach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zobaczycie, że Maaskant zostanie. Przynajmniej do końca rundy.
Jaką, ....a nadzieję? Na co? Że spadniemy do poziomu Zagłębia? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Stan co najwyżej może znaleźć kolejnego Holendra. Wszyscy w zimie powinni odejść z tej ekipy, która swoim nazwiskiem firmuje to dziadostwo a jeśli Cupiał nie ma zamiaru inwestować w ten klub a jak widać nie ma vide baza treningowa to niech zwija interes bo będzie jeszcze gorzej.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tez mysle jak flamengista i westersyl.
Z Polski nie ma nikogo ,jesli trener z zagranicy to zanim pozna ten zespol z rodzaju wiezy babel to Legia mistrza zdobedzie.Wyjscie jest jedno czy ktos tego chce czy nie ,ale dla dobra klubu Maaskant na razie musi byc trenerem Wisly. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
sezonuUrban wtopi dwa mecze i zremisuje jeden i będziesz chciał go wymienić na kogokolwiek ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Edit - Baala radzę działac szybko.Następne stadium wygląda tak:
![]()
Eppur si muove!