The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 20:28
niestety u nas bedzie jak zwykle - wywala Maskanta, zatrudnia kogos tam, ten ktos zdobedzie mistrza w tym sezonie albo za rok. potem wpierdul w pucharach, nedza w lidze i wypad.
wszystko przez to, ze jak zwykle zmienimy tylko trenera. Cupial nie pogoni tych nieudacznikow z RN, nie zainwestuje w baze treningowa czy szkolke pilkarska. bedzie tak samo jak do tej pory i sama zmiana trenera niewiele na dluzsza mete da.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Jasne uczy się Zwłaszcza jak Jaliens wychodzi w podstawowym składzie...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pewny, to jest wpierdól w eliminacjach do LE. Jeżeli wydaje Ci się, że Fornalik to czarodziej i Kirm zacznie dzięki niemu lepiej grać, to - no właśnie. Wydaje Ci się.

Ale jak zwykle - ADHD.
Kirm już grał lepiej. Podobnie jak wszyscy inni piłkarze. Obserwujemy zjazd formy z jednej strony, brak zaangażowania i walki z drugiej strony. Czyja to wina?

Opcja Fornalik czy inny polski trener jest zła. Powtórzę - jeśli to prawda ze zwolnieniem teraz Maaskanta, to jest to błąd. Wielbłąd. Powinni najpierw znaleźć kogoś dobrego, doświadczonego i z sukcesami, a potem zwalniać.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2011, 20:30
Coglin napisał(a):Wyświetl post
niestety u nas bedzie jak zwykle - wywala Maskanta, zatrudnia kogos tam, ten ktos zdobedzie mistrza w tym sezonie albo za rok. potem wpierdul w pucharach, nedza w lidze i wypad.
wszystko przez to, ze jak zwykle zmienimy tylko trenera. Cupial nie pogoni tych nieudacznikow z RN, nie zainwestuje w baze treningowa czy szkolke pilkarska. bedzie tak samo jak do tej pory i sama zmiana trenera niewiele na dluzsza mete da.
AMEN.
Ten ząb jest zepsuty głęboko, kolejne borowanie nic nie da. Proponuję kanałówkę.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2011, 20:31
Dobrze by było jakby został Stachu po tym jak już wy/pie/rdo/lą Roba. Stachu to jest facet z głową nie od parady. Jakby dostał fundusze to przypuszczam ,że znalazłby dobrego trenera na miarę naszych aspiracji.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.11.2011, 20:32
Hahhaha! Fornalik Orest!! Kuzwa!! pozwalnialismy juz kazdego! Na Wisle nie ma trenera! Byl juz kazdy i gramy to co jest. Dlaczego> Bo zwalniamy kazdego! Wg mnie zabraklo Wisle dzisiaj odrobiny szcescia. Sytuacje byly ale obronca, bramkarz itd. Pamietam Real z zeszlego roku i pamietam co im zabraklo W tym roku jakos graja a Mourinho nikt nie zwalnial. Choc taki klub jak Real to powinien co roku wygrywac....
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.

Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje.

A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej.
Legionista
Odpowiedz cytując
Paolo
Member

Od: 10.2003

cos mi sie obilo o uszy (choc nie recze za prawdziwosc), ze APOEL Nikozja ma mniejszy budzet od Wisly

jesli nieprawdziwe info, to przepraszam
jesli prawdziwe, to dlaczego oni moga, a my nie?
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 20:33
willow napisał(a):Wyświetl post
Kirm już grał lepiej. Podobnie jak wszyscy inni piłkarze. Obserwujemy zjazd formy z jednej strony, brak zaangażowania i walki z drugiej strony. Czyja to wina?

Opcja Fornalik czy inny polski trener jest zła. Powtórzę - jeśli to prawda ze zwolnieniem teraz Maaskanta, to jest to błąd. Wielbłąd. Powinni najpierw znaleźć kogoś dobrego, doświadczonego i z sukcesami, a potem zwalniać.
a jeszcze lepiej jak dla mnie byłoby teraz go wyjebać, niech ktokolwiek weźmie tą drużynę do końca rundy (gorzej już nie zagra, po porażce z żydami jestem tego pewien). I przez ten czas szukać kogoś konkretnego. Nie chce już widzieć Maaskanta na Wiśle, Jaliensa też, a oni są jak bracia syjamscy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 20:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja po prostu rzucam propozycję. Jak masz lepszą to dawaj, chętnie podyskutuję.

A rzucaj sobie propozycje. Może być Fornalik, może być Motyka, może być nawet Kapka. Ale wszystko to ma się nijak do rzeczywistości.

Ja propozycji nie mam. Jeżeli będziemy wymieniać trenera co rok, to dobrze nigdy nie będzie. A będziemy, bo żaden nie wygra wszystkiego. Nie przy naszym budżecie, nie przy takim zarządzaniu klubem.

Opcja "Teraz Polska"? Bawcie się w takie spekulacje sami. Tego samego Fornalika będziesz chciał wy.......ić po trzech przegranych meczach. Tak to jest jak się myśli trzy mecze naprzód, a pamięta sześć wstecz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.11.2011 o godz. 20:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.11.2011, 20:34
Zapomnijcie o Fornaliku. To naprawdę zbyt mądry facet aby się dał wpuścić w takie bagno z takim szrotem jak Wisła. Poza tym on jest trenerem w lepszym klubie więc po co miałby się cofać?
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:37
Nasz książe w tarapatach. Oczywiście zawsze można go zwolnić, tylko co to da? Mnie akurat jego robota w Wiśle się podoba. Kiedyś do ManCity przyszedł Mancini. Dostał furmanke petrodolarów, ale i tak potrzebował kilku lat żeby zrobić machine do wygrywania. Więc proponuję troche wyluzować...
Ostatnio edytowane przez czesiu : 06.11.2011 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
Wesoły Roger
Member

Od: 01.2004

Stary 06.11.2011, 20:39
Coglin napisał(a):Wyświetl post
I to jest podstawa. Wisła potrzebuje kompleksowych zmian, a nie tylko trenera. Dlaczego nie sprowadza się młodych graczy z niższych lig Choćby tak na aferę... a nuż z choćby jednego byłby potem pożytek. No i baza, żeby gracze mieli gdzie rozwijać swoje umiejętności.

Druga rzecz to sprawdzanie nabytków poprzez jakieś testy wydolnościowe czy motoryczne, żeby nie było tak, że dostajemy gracza przeraźliwie wolnego, jak Lamey, albo zapasionego jak Bukhari. Takie coś to uchodzi w klubie amatorskim, a nie profesjonalnym.
Hey Robert Maaskant, help me out
I'm flying blind, I'm flying blind
You know the way to work things out
To colorize and still feel fine
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 06.11.2011, 20:39
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Nie mój cyrk, nie moje małpy - ale mimo wszystko się wtrącę. Jesteście w dokładnie tym samym momencie, co my w zeszłym roku ze Skorżą - wtedy przed finałem pucharu, kiedy już nie działało nic. Skorża został, dostał 3 solidne transfery "na uspokojenie", wykorzystał okres przygotowawczy oraz narzędzia którymi dysponował, a także atut, którego żaden nowy trener nie będzie miał - znał swoich piłkarzy, wiedział co z nimi może osiągnąć, w jaki sposób nimi grać, co przejdzie a co nie. Wyciągnął wnioski i Legia właśnie przeżywa fajny okres. Wtedy my też wszyscy jak jeden mąż żądaliśmy wypadu Skorży i tylko przez przypadek oraz skąpstwo zarządu KP do tego nie doszło - i dzięki Bogu.

Nie zapominajcie też tego, co powtarzaliście do tej pory jak mantrę - nie macie swoich podstawowych zawodników. To się wcale nie dezaktualizuje.

A jeżeli już koniecznie wywalać Maaskanta, to raczej nie teraz, a na początku przerwy zimowej.
jest jedna dla mnie zasadnicza roznica... Skorza ma przewage nad Maaskantem w prowadzeniu 1 topowego zespołu wiecej czyli jelsi dobrze kojarze jakies 2 lata przewagi w stresie, presji i meczach generalnie Maciek ma juz lepsze CV od Holendra, ktory dopiero jest w tym miejscu w ktorym Skorza byl prowadzac Wisle...wiec nie ma i byc nie moze oczywiscie gwarancji ze RM w Wisle da rade temu wszystkiemu moze w kolejnym klubie...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2011, 20:40
Lepiej zainwestować w nowych dobrych zawodników, czy już nawet wybudowac jakies boisko treningowe niż płacić odprawe Maaskantowi.
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.11.2011, 20:42
thechris napisał(a):Wyświetl post
Zapomnijcie o Fornaliku. To naprawdę zbyt mądry facet aby się dał wpuścić w takie bagno z takim szrotem jak Wisła. Poza tym on jest trenerem w lepszym klubie więc po co miałby się cofać?
Masz na myśli lepszy klub niż Wisła, czyli będący ustawicznie bez kasy Ruch Chorzów?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 06.11.2011, 20:44
Trzeba wytrzymać, nie ma innej opcji. Zmiana trenera nie zmienni tej drużny tylko na dłuższą metę może pogorszyć sytuacje. Żaden trener z polski nie wchodzi w grę bo nie ogarnie obcokrajowców. Trener zagranicy ? Zanim rozezna się w sytuacji kim dysponuję bo na pewno będzie chciał to sprawdzić to minie trochę czasu...
Najlepszą opcją jest pozostwienie Roberta Maaskanta na stanowisku trenera Wisły.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 06.11.2011 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.11.2011, 20:45
EDIT: Tak, jaasne. Dostał zajebistych obrońców, mamy szeroką ławkę którą - z powodu kontuzji - teraz gramy. Nie wstyd Ci pisać takie pierdoły? Tak na serio - oglądałeś te kaleki nie raz i piszesz coś w tym stylu? No to wybacz, ale koronnym argumentem przeciw Petrescu było to, że ściągnęli mu Vargę i jakichś Australijczyków. IDENTYCZNE ARGUMENTY.
ADHD.
A kto sprowadzał Jaliensa, wielokrotnie mówiąc że to będzie/jest najlepszy obrońca w Wiśle i że od niego ustala skład?
Kto sprowadzał Lameya, twierdząc że ten jest lepszy w każdym elemencie gry od Cikosa?
Kto kupował Chaveza walcząc o niego chyba z miesiąc?
Kto sprowadzał Diaza jako lewego obrońce mimo że on nawet w Wiśle na lewej to za często nie grał za Skorży, mając w kadrze zaledwie lewonożnego pomocnika który grał w obronie. Można choćby Dudu ściągnąć który miał najwięcej asyst w tamtym sezonie z całej ligi.
No chyba że Stan robił to wszystko za plecami Roberta...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.11.2011, 20:51
Jak można mówić o zatrudnieniu zagranicznego fachowca jeśli w sztabie trenreskim są takie gwiazdy - niezatapialne jak Bahr. Żaden trener klasowy bez swoich ludzi do nas nie przyjdzie chyba, że Polak. Wreszcie może niektórzy przejrzeli na oczy wychwalając trio Basałaj-Stan-Maaskant. W trójkę stworzyli jedną z najgorszych ekip jaką kiedykolwiek widziano przy Reymonta a już za kadencji Cupiała zajmuje ten zespół zaszczytne pierwsze miejsce.
Kolejna sprawa jeżeli prawdą jest, że zwolniliśmy Maaskanta i teraz szukamy trenera to profesjonalizm po Cupiałowemu powinien raz na zawsze odejść bo z tej mąki chleba nie będzie a za sposób zarządzania i otaczania się "przyjaciółmi" Wisły właściciel z Myślenic w każdym cywilizowanym kraju zostałby wywieziony na taczkach. Zrozumcie jak gość ma zrobić porządek z RN jeśli tam siedzą przecież jego poplecznicy z TF.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 06.11.2011 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 06.11.2011, 20:54
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Masz na myśli lepszy klub niż Wisła, czyli będący ustawicznie bez kasy Ruch Chorzów?
Ruch lepszy bo ma lepszych piłkarzy. Jeśli masz wątpliwości - spójrz na tabelę.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 20:55
- Jak widzę moją przyszłość w Krakowie? Fantastycznie! Nie dramatyzujmy, przegraliśmy tylko jedno spotkanie - powiedział trener Wisły.

Nosz ....a mnie się wszystkie wnętrzności przewracają a on .......i takie głupoty
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 20:55
(...)
Ja propozycji nie mam. Jeżeli będziemy wymieniać trenera co rok, to dobrze nigdy nie będzie. A będziemy, bo żaden nie wygra wszystkiego. Nie przy naszym budżecie, nie przy takim zarządzaniu klubem.

Opcja "Teraz Polska"? Bawcie się w takie spekulacje sami. Tego samego Fornalika będziesz chciał wy.......ić po trzech przegranych meczach. Tak to jest jak się myśli trzy mecze naprzód, a pamięta sześć wstecz.
Ja rozumiem, że naśladowanie księdza Bonieckiego jest teraz modne, ale taką odpowiedzią się nie wywiniesz

"nie mam propozycji"="jestem za tym, żeby Maaskant pozostał" Tak to właśnie wygląda. Nie ma opcji "nie mam zdania".

Ok, w takim razie napisz dlaczego Maaskant ma pozostać na stanowisku? Na jakich warunkach?

BTW: moją wypowiedź spłyciłeś na maxa. Fornalik jest opcją B, rodzajem strażaka który ma ratować sezon. Jeśli klub (Stan?) mają lepszego kandydata - świetnie. Ale trzeba niestety założyć, że ten sezon idzie na straty. Zanim nowy trener zagraniczny nauczy się naszej ligi, będzie pozamiatane.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.11.2011, 20:58
Wywalić Maaskanta i jutro z Urbanem podpisać do końca rundy kontrakt!!

Lepszu Urban który daje nadzieje niz maaskant który stacza Wisłe i bredzi na konferencjach.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Baala napisał(a):Wyświetl post
A kto sprowadzał Jaliensa, wielokrotnie mówiąc że to będzie/jest najlepszy obrońca w Wiśle i że od niego ustala skład?
Kto sprowadzał Lameya, twierdząc że ten jest lepszy w każdym elemencie gry od Cikosa?
Kto kupował Chaveza walcząc o niego chyba z miesiąc?
Kto sprowadzał Diaza jako lewego obrońce mimo że on nawet w Wiśle na lewej to za często nie grał za Skorży, mając w kadrze zaledwie lewonożnego pomocnika który grał w obronie. Można choćby Dudu ściągnąć który miał najwięcej asyst w tamtym sezonie z całej ligi.
No chyba że Stan robił to wszystko za plecami Roberta...
Kompromitujesz się kolejnymi żenującymi wypowiedziami sięgającymi granic absurdu.Powtarzanie po raz kolejny tych samych bzdur jest na prawdę niepokojącym sygnałem - radziłbym go nie bagatelizowac...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Zobaczycie, że Maaskant zostanie. Przynajmniej do końca rundy.

Romuald napisał(a):Wyświetl post

Lepszu Urban który daje nadzieje niz maaskant który stacza Wisłe i bredzi na konferencjach.

Jaką, ....a nadzieję? Na co? Że spadniemy do poziomu Zagłębia?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.11.2011, 20:59
Stan co najwyżej może znaleźć kolejnego Holendra. Wszyscy w zimie powinni odejść z tej ekipy, która swoim nazwiskiem firmuje to dziadostwo a jeśli Cupiał nie ma zamiaru inwestować w ten klub a jak widać nie ma vide baza treningowa to niech zwija interes bo będzie jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba niestety założyć, że ten sezon idzie na straty.
Jest jeszcze Puchar Polski. To może być jedyna szansa na załapanie się do LE za rok. Pytanie czy z Tulipanem jesteśmy wygrać... cokolwiek? W lidze cóż, trzeba trzymać kciuki za Śląsk. Również 25.11.2011.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Tez mysle jak flamengista i westersyl.

Z Polski nie ma nikogo ,jesli trener z zagranicy to zanim pozna ten zespol z rodzaju wiezy babel to Legia mistrza zdobedzie.Wyjscie jest jedno czy ktos tego chce czy nie ,ale dla dobra klubu Maaskant na razie musi byc trenerem Wisly.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

sezonu
Urban wtopi dwa mecze i zremisuje jeden i będziesz chciał go wymienić na kogokolwiek
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Edit - Baala radzę działac szybko.Następne stadium wygląda tak:

Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów