The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dobitwp
Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 20:26
Narzekacie i narzekacie. To zacznijcie działać. Zero dopingu przez pierwsza połowe , najwyżej dumnie hymn, odstaw rodaków i zero ambicji Wisełko zero ambicji. W drugiej jazda na całego z dopingiem. I niech wiedzą ze WISŁA TO MY. Na mecz iść trzeba! To dyskusji nie podlega. Pamiętajcie że 12 zawodnikiem jesteśmy MY i czasem to MY prowadzimy naszych kopaczy do zwycięstwa!

Fakt przegraliśmy derby... czasem trzeba i zimny kubeł przyjąć na głowy. Nie wiem jak Wy ale ja jutro specjalnie do pracy pójdę w koszulce WIERNOŚĆ i wcale wczorajszy wynik nie będzie mnie skłaniał do tego żeby iść z opuszczonym czołem!

CH** Z WYNIKAMI WISEŁKO JESTEŚMY Z WAMI!!

"Staraliśmy się przez cały mecz, więc jest nam teraz też bardzo ciężko. Możecie mi uwierzyć, że czuję się tak samo fatalnie jak polscy zawodnicy, ponieważ wiem co to są derby. Musimy coś zmienić, bo zbyt wiele bramek tracimy zbyt łatwe" -
Marko Jovanović
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.11.2011, 20:27
Na początek chciałbym pochwalić:
Cezarego Wilka.
Gdyby wszyscy włożyli tyle serca w grę co on ...

I to pokazuje jak kończy się przesada w zatrudnianiu "profesjonalistów", którzy jak słusznie zauważył komentator c+ "nie czują derbów" ....

A propos: wczoraj widziałem jak grał Burliga. Niech wraca.
Mączyński też.
Wilk. Melikson, Małecki, Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Biton
+ dwa zakupy stoper+ pomocnik ... i
po mistrzostwach europy trzeba budować od nowa ... prawie

Nie chciałbym widzieć w następnych meczach Kirma.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 20:36
thechris: daj sobie spokój. Rozumiem, że jesteś zdenerwowany ale z całym szacunkiem: p.dlisz głupoty. Wstyd coś takiego czytać na tym forum. Mam nadzieję, że to z emocji, nie na poważnie.

Mam dobrą radę dla wszystkich: jak nie macie nic mądrego do napisania, to nie piszcie. Wiadomo, kto czyta teraz to forum i ma niezłą polewkę. Nie dawajcie im satysfakcji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2011, 20:39
Napisałem przed meczem, że mają atuty akurat na nas. Niestety się sprawdziło.

Nie obwiniałbym piłkarzy,a przynajmniej większości piłkarzy o brak zaangażowania. Są po prostu słabi indywidualnie a przedwszystkim jako drużyna. Zabrakło indywidualnych akcji Meliksona, Iliew jest nieco słabszy. Więc nie mamy żadnych atutów w ofensywie. Udowodniła to Lechia, PBB i oni. Strzelić jedną bramke i dużo biegać. Ot, cała filozofia na Wisłę.

Bolesna porażka i jeżeli pozostanie bez reperkusji to znaczy, że degrengolada w Wiśle sięgnęła niebezpiecznego poziomu.

Mimo wszystko po Sosnowcu czułem się znacznie gorzej.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.11.2011, 20:40
thechris napisał(a):Wyświetl post
Będę się angażował jak jej piłkarze zaczną się angażować. A tak to ja mam w dupie piłkarzy tak samo jak piłkarze mają w dupie Wisłę. Chodziłem na mecze jak Wisła grała w II lidze bo wtedy jej piłkarze grali z zaangażowaniem za 50x mniejszą kasę. Po prostu nie zgadzam się, żeby Żaliens zarabiał 350 tys euro i za ch*ja nie dopłacę się to jego pensji płacąc za bilet. Każdy kto idzie na stadion niech sobie wyobrazi, że dopłaca się do pensji takiemu Żaliensowi. Czy to nie nie jest frajestrwo? Bo Żaliens ma w dupie czy wygra czy przegra. Byle by mu się kasą na koncie zgadzała.
No podejrzewam, że aż tak to Jaliens tego 'w dupie' nie ma, choć zgodzę się, że jest jednym z piłkarzy których niestety wyniki w ogóle nie przejmują. Mnie osobiście troszkę zaszokowała jego wypowiedź z początku jego pobytu w Wiśle, nawet chyba przy podpisaniu umowy, a było to coś w stylu Traktuję pobyt w Wiśle jako przygodę... Starałem się odebrać to pozytywnie, może to nawet popularne stwierdzenie w Holandii do adekwatnych sytuacji, ale sądzę, że i tak kontrowersyjne, bo piłkarz przychodzi do klubu, żeby coś z nim osiągnąć jeśli już nawet nie będzie się rozwijać, a na przygodę to można nie wiem co, kupić mopa cioci albo teściowej na urodziny i czekać na jej reakcję...
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2011, 20:44
Wisła od kilkunastu meczy gra ten sam piach. Pełno dośrodkowań a nóż się uda ........ na tym koniec. Do tego ze stałych fragmentów nie jesteśmy w stanie nic strzelić, za to tracimy w co 2 meczu. To wszystko głównie obarcza trenera i jemu już dziekuję...... nie wiem jak można tak się cofnąć w rozwoju, do tego nie umieć wpoić im aby gryźli trawę od początku do końca w takim meczu (o innych to wogólę nie marzę).
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2011, 20:45
No coz mozna psioczyc i zwalniac trenera ale to droga donikad.

Skoro ma taki materiał to coz moze zrobic.Jakby Biton wykonczyl to co mial to bysmy tu pisali o "rektywacjii WIsly" itd.
Ale tak sie nie stalo ,przegralismy mega wazny mecz,ale nie nalezy robic nic bez opamietania bo glupie decyzje sa teraz dla nas wrecz niebezpieczne bo chodzi o przyszlosc klubu.

Teraz wszystcy maja "gorace" glowy ,ale to minie i nalezy sie zastanowic co zrobic aby ten zespol zamiast stac sie w doł szedl do przodu .Niech to zrobi najpierw prezez Basałaj gdyz obecny mierny stan Wisly to w duzej mierze jego zasluga.

a tych co juz sie odgrazaja ze nie beda chodzic na partaczy ....idzie za saoba zgascie swiatło i juz nie wracajcie.Pewne slowa w hymnie sa dla was widac zbyt madre zeby je zrozumiec.

P.S Gdyby tak do dwojki napastnkow Genkov-Biton dodac po bokach Maleckiego I Melikosna a na srodku Sobol to jest promyczek nadziejii.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.11.2011 o godz. 20:51.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2011, 20:45
Wisła od kilkunastu meczy gra ten sam piach. Pełno dośrodkowań a nóż się uda ........ na tym koniec. Do tego ze stałych fragmentów nie jesteśmy w stanie nic strzelić, za to tracimy w co 2 meczu. To wszystko głównie obarcza trenera i jemu już dziekuję...... nie wiem jak można tak się cofnąć w rozwoju, do tego nie umieć wpoić im aby gryźli trawę od początku do końca w takim meczu (o innych to wogólę nie marzę).
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Dawid_TSW
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.11.2011, 20:47
Niestety, przegraliśmy najważniejszy mecz rundy. Porażka boli ale i jest sygnałem na to, że czas na zmiany. Maaskant, Jaliens i Lamey na zieloną trawke!! Dajmy szane Polaką, którzy poczują co to Krakowskie Derby i włożą w nie swe serce. Nie chodzi mi też na nagłą zmiane,trzeba stopniowo wprowadzać na boisko młodych rodaków, którzy załapią doświadczenia i to zaprocentuje na przyszłość. Jak dla mnie to Jaliens wogóle nie powinień dziś wystąpić, Czekaj spisał by się lepiej od niego. Na szacunek zasługuje Wilk, który walczył dziś do upadłego. Do Illieva, Bitona nic nie mam, pokazali, że walczą ale w trójke meczu się nie wygra.

AVE WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2011, 21:03
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Może faktycznie się trochę zagalopowałem, ale - ile lwów siedzących w jaskini o nazwie Wisła Kraków pokażesz z czystym sumieniem ?
Sobolewski/Javanović/Pareiko/Melikson/Biton/Iliev/mimo wszystko Nunez -
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 21:05
Iliev to serbski Lobodzinski. Stracilem juz do goscia cierpliwosc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.11.2011, 21:06
Ekipa w większości mocno przepłaconych graczy, nie wiedząca co ma grać (albo nie potrafiąca) - tak czy tak to z kolei kamyczek do ogródka trenera.
Z tych co dzisiaj zagrali - Pareiko, Wilk (za ambicję), Jovanovic, Iliev - (parę akcji+potencjał), Biton - (kilkakrotnie w tym sezonie pokazał, że się nadaje), a reszta - wyp.. - nie ma umiejętności ani/i serca do gry w mistrzowskiej Wiśle to dojcie inny klub. Koniec tolerancji dla takiej ch.jówki!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 21:16
Coglin napisał(a):Wyświetl post
jak czytam niektore wpisy to rece opadaja.
niektorzy to jeszcze zrobili by im laske jak wyjda na rozgrzewke przed meczem z Gornikiem.
a kopacze zaslozyli jedynie na gromkie "WYPIERDALAC" od calego stadionu jak tylko sie pojawia.
i to w tej najbardziej pokojowej wersji, bo tak naprawde to zasluzyli na porzadny w....... na treningu.
Zaśpiewajmy im więcej ambicji albo lepiej, czy wygrywasz...
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 06.11.2011, 21:19
W tym temacie nic merytorycznego napisać nie można. Trzeba być masochistą żeby rozwodzić się nad postawą poszczególnych graczy. Tutaj trzeba wyciągać konsekwencje. Tłumaczenie Maaskanta że była walka, że piłkarze chcieli, nie przemawiają do mnie... Wiedzieli przed tym meczem czego oczekujemy... Teraz liczę na postawę osób tzw. decyzyjnych na meczu z Górnikiem, na który mimo wszystko i tak pójdę dlatego że: WISŁA TO MY!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 21:22
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
(...)Skoro ma taki materiał to coz moze zrobic.Jakby Biton wykonczyl to co mial to bysmy tu pisali o "rektywacjii WIsly" itd.Ale tak sie nie stalo ,przegralismy mega wazny mecz,ale nie nalezy robic nic bez opamietania bo glupie decyzje sa teraz dla nas wrecz niebezpieczne bo chodzi o przyszlosc klubu.

(...)
Problem w tym, że to nie tylko ten jeden mecz, choć bardzo ważny. Ile dobrych meczy zagraliśmy tej rundy? Liteks (dwumecz), Amika, Ruch, Fulham u siebie. Ile przeciętnych? Skonto (dwumecz), Widzew, Polonia, Zagłębie, APOEL, Korona, Bełchatów, Jaga, Twente, ŁKS, Fulham - rewanż. Ile bardzo słabych? Lechia, Legia, Odense, Limanovia, Podbeskidzie, Derby.

Generalnie brakuje regularności, brakuje dobrych meczów. Co gorsza, ostatnio jest coraz więcej meczów bardzo słabych lub przeciętnych. W zasadzie w ostatnich 10 meczach 5 przeciętnych, jeden dobry i 4 bardzo słabe. Ten trend spadkowy jest niepokojący. Nie dość, że jesteśmy w kryzysie, my się w nim dodatkowo pogrążamy.

W zasadzie styl prezentowany w dzisiejszym meczu nie był żadnym zaskoczeniem. My taką kichę gramy od dawna.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2011, 21:28
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

Po pół roku gry u nas magiczny Łobo miał chyba zero bramek i dwie asysty w lidze. Iliev ma bodaj zero bramek i jedną asystę. Imponujące.
:/
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2011, 21:29
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski/Javanović/Pareiko/Melikson/Biton/Iliev/mimo wszystko Nunez -
To tylko 7 lwów. A to w piłce nożnej nie stado, bo stado to przynajmniej 11 :(
Odpowiedz cytując
Flesz
Member

Od: 07.2003

Stary 06.11.2011, 21:30
Coglin napisał(a):Wyświetl post
jak czytam niektore wpisy to rece opadaja.
niektorzy to jeszcze zrobili by im laske jak wyjda na rozgrzewke przed meczem z Gornikiem.
a kopacze zaslozyli jedynie na gromkie "WYPIERDALAC" od calego stadionu jak tylko sie pojawia.
i to w tej najbardziej pokojowej wersji, bo tak naprawde to zasluzyli na porzadny w....... na treningu.
100% poparcia... ja nie będę szczędził gwizdów jak pilkarze wyjdą na rozgrzewkę, i chyba nie powstrzymam sie tez przy kazdym kontakcie z piłką Kirma, Jaliensa, Chaveza, Nuneza....
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 06.11.2011, 21:31
W końcu dobra reakcja Nas kibiców, gdy piłkarzyny podeszli podziękować za doping!!!Miny pseudogwiazdek bezzcenne!!!Myśleli ,że będziemy im dziękować.
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.11.2011, 21:33
..DRAGON.. napisał(a):Wyświetl post
W końcu dobra reakcja Nas kibiców, gdy piłkarzyny podeszli podziękować za doping!!!Miny pseudogwiazdek bezzcenne!!!Myśleli ,że będziemy im dziękować.
Co takiego sie stało ?
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

@UP
Co to za reakcja była, bo wyłączyłem telewizor po ostatnim gwizdku.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

thechris napisał(a):Wyświetl post
Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach.

....
Te kropki powinny wystarczyć za komentarz to takie posta, ale nie mogę po prostu nie mogę!
Wiesz przyjdź na stadion wielki kibicu sukcesu, jak będzie mistrz, jak zagramy z Legią, Lechem, albo jak w końcu awansujemy do tej zasranej LM!

Karm te swoje łabędzie.

Z nudów obejrzałeś mecz WISŁY KRAKÓW ?

Popatrz, jak masz canal + ''kibicu'' to masz tyle kanałów, że głowa mała! Trzeba było sobie ''Ojca Mateusza'' pooglądać albo odgadywać piosenki razem z Robertem Janowskim.

Tak k.wa jestem frajerem, chodzę na mecz, zdzieram gardła i jestem kibicem na dobre i złe!
Jest ciężko, jest źle - trudno. Pocieszam się jednym '' Po burzy słońce wychodzi zza chmur...!''
Odpowiedz cytując
..DRAGON..
Banita

Od: 06.2004

Stary 06.11.2011, 21:35
Nic się nie stało.Dostali gromkie owacje Pare bluzg, parę faków i ze skulonymi głowami poszli do szatni.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2011, 21:36
Cytat:
Generalnie brakuje regularności, brakuje dobrych meczów.
brakuje Meliksona
Odpowiedz cytując
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.11.2011, 21:40
Myślę o tym wszystkim już bardziej na chłodno i... kur.. nie da się. Jedno uczucie mnie nie opuszcza... mega kompromitacji w skali nie do zrozumienia przez takich grajków jak Ci Panowie, którzy dziś Nas reprezentowali...

Tym bardziej kompromitacja jak się ogląda i czyta wypowiedź trenera Mistrza Polski oraz zawodnika , vide Garguła. No kur... normalnie wstyd.

DNO. Zero ambicji, honoru, szacunku dla historii Klubu i jego Kibiców...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.11.2011, 21:41
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
....
Te kropki powinny wystarczyć za komentarz to takie posta, ale nie mogę po prostu nie mogę!
Wiesz przyjdź na stadion wielki kibicu sukcesu, jak będzie mistrz, jak zagramy z Legią, Lechem, albo jak w końcu awansujemy do tej zasranej LM!

Karm te swoje łabędzie.

Z nudów obejrzałeś mecz WISŁY KRAKÓW ?

Popatrz, jak masz canal + ''kibicu'' to masz tyle kanałów, że głowa mała! Trzeba było sobie ''Ojca Mateusza'' pooglądać albo odgadywać piosenki razem z Robertem Janowskim.

Tak k.wa jestem frajerem, chodzę na mecz, zdzieram gardła i jestem kibicem na dobre i złe!
Jest ciężko, jest źle - trudno. Pocieszam się jednym '' Po burzy słońce wychodzi zza chmur...!''
Święte słowa !! Czy wygrywasz czy nie !!
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.11.2011, 21:45
ja uważam ze trzeba zespol budowac na Jovanovicu,Maleckim,Meliksonie,wykupic Biton, Nunez tez nie jest zly
Marko Jovanovic przypomina mi Nikole Mijailovica, taki gosciu jest nam potrzebny, ma chlop jaja, dobrze gra w pilke

Odpowiedz cytując
Dobitwp
Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2011, 21:47
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Ja też wole być takim "frajerem" niż kibicem sukceru

"Staraliśmy się przez cały mecz, więc jest nam teraz też bardzo ciężko. Możecie mi uwierzyć, że czuję się tak samo fatalnie jak polscy zawodnicy, ponieważ wiem co to są derby. Musimy coś zmienić, bo zbyt wiele bramek tracimy zbyt łatwe" -
Marko Jovanović
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.11.2011, 21:54
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Iliev jest serbskim Łobodzińskim, to kim jest Kirm?

Wilk, Jovanovic i Diaz mogą chodzić z podniesioną głową, reszta niech WYPIERDALA (oprócz Bitona, bo ma jakość).
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 21:56
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Nie umiem żyć po tej porażce..
Na następnym meczu zaśpiewajmy piłkarzykom jak kiedyś po derbach w Sosnowcu :
" Jedźcie na narty, ten sezon juz ch*** warty !! "
I kto to zrozumie poza Wilkiem, który akurat jak zwykle harował za trzech od obrony poprzez atak ? Zastanów się trochę Przecież Kew i Andraż pomyślą , że to jakaś nowa przyśpiewka.

P.S
W drugiej połowie po zmienia systemu na 4:4:2 i rzuceniu wszystkiego na jedną kartę naprawdę nieźle grali. Wystarczyłoby żeby ktoś z trójki Iliev, Genkow lub Wilk trafił w bramkę i zamiast tych gorzkich żali mielibyśmy wpisy " Wisła Pany" .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów