|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
i stawia na młodych a nie starych polaków którzy są jego kumplami ( tu nawiązanie do pewnych holendrów)
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Nie ma co komentować na gorąco powiem tylko tyle, że do wywalenia Jaliens, Lamey, Diaz, Kirm, Jirsak, Boguski z naszego składu !!! W obronie mamy jednego z lepszych od dawna zawodnika Jovanovicia.
Naprawdę jak stałem zawsze murem za Maaskantem teraz muszę powiedzieć, że ta drużyna nie ma charakteru i nie ma żadnego pomysłu na grę! Należy zakupić jakiś dobrych obrońców dwóch i trenera który nada tej drużynie styl. Gienek fuck z 5 metrów.... ![]() ![]() Wybór Był Prosty - Wiara w Jednego Boga, Krakowska Wisła To Naszego Życia Droga! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Były... w takim samym marnym stylu i zawdzięczane kupie szczęścia
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
Trener musi panowac nad szatnią - miec szacunek wscord piłkarzy i respekt. A Masskant te cechu STRACIŁ JUZ KILKA TYG TEMU! Najlepiej by było wyebać pol skladu ale to z racji kontraktów nie takie proste wiec jedyną sensowną zmianią , bodźcem dla piłkarzy jest zmiana trenera. ZACZNIE SIE OD NOWA RYWALIZACJA W SKLADZIE - ZIMA DOJDZIE 4-5 NOWYCH I JEST SZANSA NA UGRANIE CZEGOŚ A MACHNIECIE RĘKĄ I POZOSTAWIENIE MASKANTA TO by był tylko przejaw zrezygnowania i tyle... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Swoją drogą chyba chciałbym, żeby Wisła zmieniła właściciela. Na takiego, który będzie nie tylko brał, ale i dawał. Takiego, który myśli logicznie i wie, że BAZA TRENINGOWA i jakaś AKADEMIA DLA JUNIORÓW to absolutna podstawa w dzisiejszym futbolu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ludzie jak Radovic nie moze grac to Skorza sie martwi a u Nas tylu zawodnikow kontuzjowanych i co mamy powiedziec. Sa kluby, w ktorych 1 osoba moze zrobic cos z niczego.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co z tego, że nie gra Małecki czy Sobolewski? Nie pamiętacie tych zachwytów przedsezonowych, tych dwóch jedenastek, które walczyłyby o Mistrzostwo Polski, tych świetnych zmienników?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
O chłopie grubo się mylisz. Armia baranów dowodzona przez lwa więcej zrobi niż stado lwów dowodzonych przez barana. Moim zdaniem trener słaby nawet mając dobrych piłkarzy może nie osiągać sukcesów (mit pt "tę drużynę to by mogła nawet moja teściowa poprowadzić i by wygrywali"- praktyka pokazuje ,że dupa zbita). Dobry trener klubowy powinien trenować czyli szkolić tak jednostkę i kolektyw aby podnosiła swoje umiejętności.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kur.a szkoda słów. Garguła... Nunez... Szkoda słów po raz kolejny. Zabrakło w tym meczu Małeckiego i Sobola.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cóż, nie jestem frajerem, żeby płacić na oglądanie takiego syfu. Wolę się przejść do galerii handlowej w weekend albo nakarmić łabędzie we Wiśle. Ch*j nawet z tą kasa na bilet - teraz to mi jest żal straconego czasu przed TV. Niestety przeziębiłem się więc z nudów obejrzałem kolejny syfiasty mecz pseudo piłkarzy w niebieskich strojach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Wisle potrzeba na lawce trenera-s....ysyna. Takiego co to s....i zawodnika, co nie bedzie sie bal lenia wyslac na miesiac do MESY. Maaskant potrafi chyba s....ic tylko sedziego technicznego. Z kolei Fornalik takim trenerem nie jest. Robi dobra robote w Chorzowie ale on tam pracuje bez presji na wynik. Raz wygra, raz przegra. Bez cisnienia. U nas co roku trzeba bic sie o tytul, o gre w pucharach, jest cisnienie. Czy taki Fornalik umialby w trudnym momencie wstrzasnac zespolem, krzyknac, ochrzanic? Nie wyglada na takiego. Jak sie go slucha to jest on uosobieniem spokoju, jest stonowany, kulturalny, grzeczny. Jemu nasze gwiazdki juz na bank weszly by na glowe od poczatku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
"Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...
P.s. Nie rozumiem też innej rzeczy... Powiedzcie mi jak to jest... Przychodzi gość z zagranicy daje mu się walizkę pieniędzy(pensję) i druga walizkę na wydanie.... wydaje ją jak chce(np. zamiast ściągnąć dziesięciu reprezentantów młodzieżówki ściąga gościa który zarabia tyle co kosztowała by zajebista szkółka piłkarska) i rodacy POLACY mówią, a gość jest spoko tylko inni mu przeszkadzają... MOIM ZDANIEM CUDZE CHWALICIE SWOJEGO NIE ZNACIE... wolałbym aby za tą samą kasę albo dwukrotnie większą wydali na naukę Polaków ich staże itp. rzeczy abyśmy mieli z tego pożytek jak np. w Legii... a nie pchamy grubą kasę do obcej kieszeni i za każdym razem jak coś jest nie tak to nie ich wina... wytłumaczcie mi gdzie tu sens?" Jak dla mnie TRENER KULAWIK>>> DO pierwszej 11 JUNIORZY i GRAĆ NA CAŁEGO!!! ![]()
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Okej, Fornalik w wywiadach wydaje się być spokojnym, opanowanym człowiekiem, ale tak naprawdę nie wiadomo kim jest w szatni. A co do tej presji wyniku, to jeśli jest dobrym trenerem, poradziłby sobie z nią. Tylko póki co nie dostał szansy w dużym klubie i tak naprawdę nie wiadomo na co go stać. Ja osobiście cieszyłbym się, gdyby objął stery w Wiśle, ale wątpię, żeby kiedyś to nastało, bo przecież u nas uparli się na zagranicznego trenera...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie umiem żyć po tej porażce..
Na następnym meczu zaśpiewajmy piłkarzykom jak kiedyś po derbach w Sosnowcu : " Jedźcie na narty, ten sezon juz ch*** warty !! " |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
jak w nast. meczu jeszcze raz zobacze Jaliensa, to mnie ....ica jasna strzeli. Chce zobaczyć Czekaja za niego, i w dupie mam czy stracimy 1,2,8 czy 100 bramek. Nie wierze, że Czekaj jest gorszy od niego, to się po prostu w dupie nie mieści. A nóż zaskoczy - przynajmniej jest nasz i czegoś się nauczy. Teraz jest odpowiednia do tego chwila. Myślałem że większej ....y niż ostatnio z PBB zagrać nie można, myliłem się...Niech chociaż Czekaj na tym skorzysta i wejdzie w skład. Oczywiście po wyjebaniu Maaskanta, bo jak nie, to znów będziemy tulipana oglądać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Męczyłeś się... Cóż, nie ty jeden. Jeśli jednak wolisz karmienie łabędzi, droga wolna. Tylko nie nazywaj frajerem innych. Tych, którzy jednak idą na Wisłę, mimo że serce im się kraje widząc taką grę. Jak to było? Dumni po zwycięstwie... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ide się uchalć bo w pale mi sie to nie miesci by przegrać z Cracovia dla mnie to tak bolesne ze az płakać mi sie chce jestem z wisełka od 25 lat od małego ale takiego czegoś nie pamietam by miał ochote coś rozwalić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
MQUC85: Nie. Grało by ze 6 Polaków, w tym 3 w 11 repry.... tylko moje domysły..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Maaskant - Twój czas się skończył, czego jak czego ale DERBÓW w KRAKOWIE przegrać nie wolno. Nie bagatelizowalbym jednak roli tych śmiesznych piłkarzyków w dzisiejszym "sukcesie". Wilk i Jovanović mogą zostać, reszta - żegnamy, może jeszcze Biton choć dziś ogromny zawód. Nie macie umiejętności, nie macie ambocji, nie macie nic. Jesteście zlepkiem skórokopów nie piłkarzami !! Liczę na wyciągnięcie poważnych konsekwencji wobec trenera, ale też wobec piłkarzy!!! Za coś takiego powinni ze swoich pensji sfinansować nam wyjazd do Wrocławia. Liczę na jakąś akcję w tym stylu.. CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIĘ!! BO WISŁA TO COŚ WIĘCEJ NIŻ KOPACZE!! ZROZUMCIE TO WRESZCIE - ty thechris też!! ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro Maaskant zaraz po meczu nie podał się do dymisji, to wszystko zostaje po staremu. Cupiał go nie zwolni.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niestety za często się ono ostatnio powtarza... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
nie ma co sie tlumaczyc kontuzjami mistrz polski powinien miec taka lawke ze to nie ma znaczenia kto gra a kto nie, gdzie sa mlodzi , gdzie sa polacy, mloda ekstraklasa przegrywa prawie wszystko, w pierwszej druzynie graja dziadki ktore chca dorobic przed emerytura, dlaczego zawodnicy po kontuzjach w naszym klubie nie wracaja do dyspozycjii(dawidowski,niedzielan, gargula,boguski) dlaczego trener sciaga najlepszego na boisku po 45 minutach lub gdy przegrywamy robi zmiany w 88 min?.w normalnej pracy jak cos zawalisz to ponosisz konsekwencje a u nich i tak kasa na koncie bedzie sie zgadzac zadnego zawieszenia zawodnika zadnego wyslania do me! W TYM SILNIKU NIE WYSTARCZY ZMIENIC OLEJ TRZEBA WYMIENIC CALY SILNIK!!!!
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
To sie kiedyś musiało stać. Trzeba też mimo wszystko powiedzieć, że parchy miały dużo szczęścia lub inaczej to nazywając Wisła była bardzo nieskuteczna (setka Genkova). Ale okropne uczucie. Mam ochotę coś rozpier.....ić. Szczerze mówiąc liczyłem, że chociaż dziś parchów pojedziemy, a tu chu.... Brak słów. BO DERBÓW NIE MOŻNA PRZEGRAĆ!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Przegrać derby wstyd!!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lacrima w Sosnowcu nie bolało bo jeszcze jakoś to wygladało a dzisiaj widziałem zero ducha walki
No może z wyjatkiem Wilka to nie widziałem tej zadziorność by kazdy za kazdego stawał jak w poprzednich derbach było ze naszego sfaulowali a wtedy ktoś z naszych doskakiwał nawet taki nordi buhari |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
I się dziwicie, że na cracovii taka frekwencja ?
A co będzie u nas po kilku porażkach? Myślicie, że coś innego? Już jest taka żenada , że dramat . ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|