The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bomber85
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 19:29
URBAN jest wolny....
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 06.11.2011, 19:29
Ta runda i tak jest już zmarnowana. Gdyby nawet dzisiaj Maaskanta , Basałaj wysłał do wszystkich diabłów to za dużo się nie zmieni. Trenera dobrego można znaleźć jak się chce. To jest tak wielki rynek. Tylko trzeba chcieć i nie dusić kasy w kieszeni. Lepiej wydać dobre pieniądze na trenera ,który wyszkoli zawodnika, niż mieć dobrze opłacanych piłkarzy i marnego trenerzynę. Wisła potrzebuje kogoś z nazwiskiem z autorytetem , starego wyjadacza. Robert traktuje Wisłę jak poligon doświadczalny (i kto by nie przyszedł w jego wieku i z takim CV ,robiłby to samo). Narodowość nie ma żadnego znaczenia. I do tego bym się nie przywiązywał. To jest zupełnie pozamerytoryczny element. Zauważcie ,że Petrescu też się na Wiśle paru rzeczy nauczył na własnych błędach. To samo Skorża. Dlatego musi to być trener doświadczony. Teraz jest kryzys więc może i jakiegoś sensownego szkoleniowca by się udało znaleźć . Nie wiem Niemcy /Hiszpania/Włochy nawet z Rumunii/Chorwacji/Serbii. Trudno niech się tym Stachu zajmie.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.11.2011 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2011, 19:30
rasel1906 napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Kulawik?
Kaziu Moskal?
moze wreszcie dac im szanse na prowadzenie Wisly ale nie tylko w jednym mecu w roli zastepcow
Albo Bobo Kaczmarek...
Niedobrze mi się robi jak czytam takie wypociny.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:30
Razvan Lucescu .
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2011, 19:34
whistar napisał(a):Wyświetl post
Skoro Skorża musiał odejść to Maaskant też musi - DOŚĆ TEGO
i innej mozliwosci nie ma.
W takim meczu taki wynik jest nie do przyjęcia.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 19:34
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Razvan Lucescu .
to jest gość z Rapidu Bukareszt ? Jestem za !
Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2011, 19:35
Brac Urbana. Nawet do końca rundy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Bobus17 napisał(a):Wyświetl post
Dobra a co potem Kto za niego ? Ja życzyłbym sobie żeby Maaskant został wole żeby zawodników nie spełniających oczekiwania wyp**oddalić z Reymonta . Takie jest moje zdanie.
Kolego ale ja nie ejstem od tego zeby typowac kto za niego..

W klubie powinni byc ludzie ktorzy o tym zadecyduja...
Dobrze piszesz ze kopaczy tez trzeba pozegnac ale wg. Robert przestal nad wszystkim panowac juz jakis czas temu...
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Powinien przyjsc charyzmatyczny trener, ktory stworzy druzyne! Taktycznie i mentalnie.
Bo problem z Maaskantem jest taki, ze ma on moze pomysl, plan, cos sie stara przekazac, ale za grosz nie widac w tym wszystkim "chemii". To jest wszystko rozlazle, jednostajne. Niby poklepia ta pilka, ustawia sie, ale to jest bez wyrazu. Jak taka wydmuszka, ktora ladnie wyglada z zewnatrz, ale w srodku nie ma nic. Nie ma potencjalu.
Nie ma takiej iskry, tego czegos. Tego obrazu, ze nawet moga grac slabiej, ale wyrywaja, dominuja, walcza jeden za drugiego, organizuja cale boisko. W skrocie - nie ma monolitu, nie ma druzyny.

Trener to raz. Za to co napisalem wyzej odpowiedzialnosc ponosi tez Basalaj. Bo uwazam, ze tylu obcokrajowcow, moze grac dobrze pod warunkiem, ze sa na poziomie tych z Arsenalu. Tutaj po prostu nie ma zwiazku miedzy nimi, nie czuja sie druzyna i to widac.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 06.11.2011, 19:36
Żal mi was jeśli myślicie, że zmiana trenera cokolwiek zmieni. A tyle razy to już było przerabiane.

Weźmy przykład Skorży. Zdobył w cuglach dwa mistrzostwa, w pucharach nic z nim nie graliśmy, w trzecim roku zaczęło źle iść w lidze to go wyrzucili. Pierwszy rok w Legii miał fatalny. Przez przypadek go nie wyrzucili i teraz "eLka idzie na mistrza", a do tego właśnie powtórzyła sukces Amiki w pucharach z przed roku. Teraz zagadka:
a. Skorża jest chujowym trenerem
b. Skorża jest zajebistym trenerem
c. To nie ma znaczenia bo gra drużyny to pochodna szczęscia, dyspozycji piłkarzy, braku kontuzji, dyspozycji dnia, wstrzelenia się z transferami, itp.

Czy zatrudnienie nowego trenera sprawi, że Lamey, Jaliens czy Diaz staną się lepszymi obroncami, albo w cudowny sposób zostaną uzdrowieni nasi podstawowi zawodnicy, bez których każde dziecko wie, że nic nie gramy.

Jeśli ktoś powinien beknąć za obecna sytuacje w klubie to powinien to być... Valckx, bo to on nam sprowadził takie wynalazki do obrony. Tak wiem, że to absurd.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:37
Wariant z polskim trenerem, obojętnie czy "młodym zdolnym", czy doświadczonym, czy wreszcie "wychowankiem" (np: Nawałka, Kusto) przerabiany był już milion razy - zawsze kończyło się wstydem i tragedią.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.11.2011, 19:37
Z jednej strony nie widze lepszej alternatywy niz Maaskant, z drugiej jednak nie moge zrozumiec dlaczego on nie uczy się na blędach (np. Jaliens w "11").

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 19:38
Widzę, że niektórych już do reszty od tej porazki po.......iło. Urban, który nie potrafił dźwignąć Lubina, wręcz go zniszczył mimo niezłego skladu a do tego nie potrafił nic nad 2.miejsce w Legii zrobić? Szatałow, który właśnie odszedł z ostatniej Cracovii? Co wy ćpacie?

Z polskich trenerów to tylko Lenczyk , który jest teraz nie do wyciągnięcia, lub faktycznie Fornalik, choć wcale nie jest to dla mnie jakaś dobra opcja - prędzej wolałbym Tarasiewicza...

Maaskant pewnie zostanie do końca rundy i wtedy zapadną ostateczne decyzje, w zależności od tego, jakie wyniki w tych ostatnich 6 meczach w roku osiągniemy.
Odpowiedz cytując
czesnik
Member

Od: 03.2004

Stary 06.11.2011, 19:38
chciałbym zobaczyć zamiast Roberta N. na naszej ławce np. Tarasiewicza, Fornalika a od bidy to mógłby być i Adaś Nawałka, który w Górniku zmieścił Mączyńskiego i Magierę
hoolies ain't no good and U know it's true

FAIRPLAY - WE'RE GONNA MAKE IT
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2011, 19:40
....a ludzie ja .......e !!!!
Nikt nie pomoże Skorża maaskant,Mroczkowski,Urban,Murinho,Ferguson....
My nie mamy ducha drużyny ,piłkarzy, zaplecza treningowego, stadionu, pieniędzy, jesteśmy w dupieeeeeeeee
Poprosze o bana
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2011, 19:40
Cytat:
Ok, więc umówimy się na prostą rzecz.Dam Ci tysiąc złotych a Ty w zamian masz za to kupic samochód na chodzie najlepiej z klimatyzacją, ABS, wspomaganiem kierownicy i 2 poduszkami.Oczywiście jak tego nie zrobisz to będzie Twoja wina - przecież miałeś wolną rękę...
Wydrukować i powiesić - Valckx ponosi najmniejszą winę za zaistniałą sytuację. Przed sezonem każdy by w ciemno wytypował nas do mistrza Polski, nie mówiąc o awansie do LM. Po 3 miesiącach nagle okazuje się, że zawodnicy to szrot. Takich MUSIAŁ sprowadzić SV. Nie miał wyjścia.

Valckx powinien być póki co ostatnią osobą do ewentualnej wymiany. Kogo zatrudnimy na jego miejsce? Kapkę? Mielcarskiego z C+?

Historia nie może zatoczyć znowu koła. Trenerzy u nas jakoś zaskakująco szybko spadają z piedestału. Skorża, Maaskant. Trudno mi jest wytłumaczyć ten fenomen, ale do sprawy podchodzę wyjątkowo "uczuciowo" - derbów NIE MOŻNA przegrywać i w kontekście tego, jak wygląda gra drużyny i nasze perspektywy jest gwoździem do trumny RM. Nie oszukujmy się, ktoś musi beknąć za ten teatr i mam szczerą nadzieję, że będzie to RM. W zimie, w lecie - Jaliens i spółka.

Inna sprawa, że potrzebujemy więcej Jovanoviciów, Ilievów - sprowadzeni niby naprędce, "na doczepkę", dzisiaj pokazali, że mają większe czucie derbów, większą pasję do gry niż taki Garguła, któremu od powrotu po kontuzji dano miliard szans, a kontrakt pozostaje na tym samym poziomie.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:41
Koniec, nie zależnie od tego co stanie się dalej z Maaskantem pewne jest jedno - jego praca z tą drużyną jest kompletnie nieefektywna. Po kontuzjach Meliksona, Małeckiego i Sobolewskiego drużyna kompletnie się rozlazła. Nie ma dyscypliny w grze, pomysłu na grę, nic.

Poza tym Maaskant albo próbował robić dobrą minę do złej gry albo kompletnie się pogubił bo przecież już po bezbarwnej przegranej z Legią zapowiadał komplety punktów w kolejnych meczach i co? Póki sprzyjało nam szczęście jeszcze jakoś to wyglądało ale teraz czas prysł. Lechia, Podbeskidzie, Cracovia - z nimi już przegraliśmy. Z całym szacunkiem dla Lechii i Podbeskidzia ale co to za drużyny? Jakie są ich cele (środek tabeli, utrzymanie), a jakie nasze? Dzisiejsza przegrana z Cracovią tylko to potwierdziła. Oni nie wygrali w tym sezonie meczu u siebie, zdobyli ledwie 2 punkty, a dziś gola strzelił nam facet zwany van der Błaznem i na Kałuży mają powód do radości do kolejnych derbów.

Mam nadzieję, że kolejne derby już bez Maaskanta na ławce, bo jego praca w ostatnim miesiącu została bardzo boleśnie zweryfikowana. Do końca rundy z drużyną powinien pracować Moskal, a w zimie Valckx powinien znaleźć jakiegoś konkretnego następce.
Odpowiedz cytując
MwMw
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 06.11.2011, 19:42
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wariant z polskim trenerem, obojętnie czy "młodym zdolnym", czy doświadczonym, czy wreszcie "wychowankiem" (np: Nawałka, Kusto) przerabiany był już milion razy - zawsze kończyło się wstydem i tragedią.
Obecny wariant z zagranicznym szkoleniowcem skonczył się jeszcze większa tragedią i wstydem... leją nas wszyscy od gdanska do bielska bialej poprzez Cracovie... jakby nam odjąc te pkt z jagą i ŁKS gdzie sedziowie wypaczyli wynik to bysmy się okolo spadkowej zakrecili... to jest własnie podsumowanie zdolnosci maaskanta w naszej lidze... on sobie nie radzi, nasciagał EMERYTÓW i wszystko dupło... potrzeba polaka ktory posciaga dobry polskich graczy. Taki Wilk przyszedł z korony a gra z pasją, zaangazowaniem, widac że mu sie chce. Takich MŁODYCH zawodników w polskiej lidze by sie uzbierało 10-15 i mozna ich wykupic - tutaj nie trzeba nawet sporej kasy. Tylko trener musi chcieć a nie byc nastawionym na szrot wypalony z zagranicy... ogolnie kupowanie zawodnika powyzej 30 roku zycia to głupota...

WOLĘ WSTYD I TRAGEDIĘ PO PORAŻCE POLAKÓW Z POLSKIM TRENEREM NIŻ WSTYD I HAŃBĘ Z 10 ZAGRANICZNIAKAMI W KADRZE I TRENEREM KTORY PO POLSKU ZDANIA NIE POTRAFI SKLECIĆ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2011, 19:42
Nie zapominajcie że to nie tylko trener dziś przegrał, a raczej cały styl i pomysł na to co Wisła ma pokazywać firmowany nazwiskiem BASAŁAJA

RM jest do odstrzału, to jest pewne.

Kto za niego? Najlepiej ktoś dobry, perspektywiczny itp. Ale w takie coś nie wierzę, bo ktoś taki będzie się szanował i nie przyjdzie trenować na boisku gdzie srają psy a drugiego nie ma.

Dlatego myślę o Wiślaku, grającym tutaj, już mniej więcej otrzaskanym w trenerce, mającego jako takie doświadczenie, który wygrał ligę, a później popełnił swoje błędy gdy miał wolną rękę w tworzeniu zespołu.

Adam Nawałka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 19:43
Jedno jest pewne - Robert dłużej jak 2 miechy u nas nie zostanie

Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 06.11.2011, 19:46
Zmiana trenera nic nie da...Robiliśmy to X razy...Z treneram iz PL / Zagranicy...Zawsze kończy się tak samo....
Maskaant ma zostać, bo nikogo lepszego nie znajdziemy...
ALbo mam propozycję...Po Euro2012 Smuda będzie wolny ...Zapewne chętnie powróci na Raymonta
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
Wsciekly Pies
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:47
Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...

P.s. Nie rozumiem też innej rzeczy... Powiedzcie mi jak to jest... Przychodzi gość z zagranicy daje mu się walizkę pieniędzy(pensję) i druga walizkę na wydanie.... wydaje ją jak chce(np. zamiast ściągnąć dziesięciu reprezentantów młodzieżówki ściąga gościa który zarabia tyle co kosztowała by zajebista szkółka piłkarska) i rodacy POLACY mówią, a gość jest spoko tylko inni mu przeszkadzają... MOIM ZDANIEM CUDZE CHWALICIE SWOJEGO NIE ZNACIE... wolałbym aby za tą samą kasę albo dwukrotnie większą wydali na naukę Polaków ich staże itp. rzeczy abyśmy mieli z tego pożytek jak np. w Legii... a nie pchamy grubą kasę do obcej kieszeni i za każdym razem jak coś jest nie tak to nie ich wina... wytłumaczcie mi gdzie tu sens?

Jak dla mnie TRENER KULAWIK>>> DO pierwszej 11 JUNIORZY i GRAĆ NA CAŁEGO!!!
Ostatnio edytowane przez Wsciekly Pies : 06.11.2011 o godz. 19:55.
piknik jestem...pozdro dla kumatych... piknikow oczywiscie...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 19:48
Za naszym adminem, Rafałem:

"Maaskant zwolniony. Info telefoniczne. Szukają nowego trenera".
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 19:49
Fuksowy jeden punkt z Widzewem
Fuksowe 3 punty z LKS
Fuksowe 3 punkty z Jaga
------------------------
fuks sie skonczyl

0 punktow z Podbeskidziem!!!!!!!!!!
0 punktow ze sracowata!!!!!!!!!

------------------------
ladny mecz z Lechem - mamy 12 czy 13 kolejke - zero ladu , skladu i pomyslu - nie miesci mi sie w glowie ze moze byc w klubie ktos gorszy od Kirma !!!!!!!!

jak do tej pory obstawalem za Maskantem tak teraz juz czara goryczy przelala sie ...........

Maskant OUT
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 19:50
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_walczylismy/

Cytat:
Jeden z dziennikarzy zapytał się trenera, jak się czuje wiedząc, że Cracovia ostatni raz w derbach wygrała w 1994 roku. „Jak się czuję? Głupie pytanie. Przecież właśnie przegraliśmy z Cracovią, więc jak mam się czuć” – odpowiedział trener Maaskant.
Szkoda, że Maaskant nie sprowadził na ziemię durnia dziennikarza i nie powiedział, że Wisła przegrała derby za Skorży.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Jestem ciekawe kiedy nasi wspaniali Bracia po szalu w końcu zrozumieją że tak naprawdę żaden trener nam dzisiaj nie pomoże... ze trzeba zmienić system a nie trybik...
Ryba psuje się od głowy. Wiadomo najlepiej obwiniac Maaskanta ale to nie on sprowadzał tych zawodników do Wisły, nie jego winą jest, że w Wiśle jest tragedia z młodzieżą i nie ma gdzie trenować. Wiadomo mega "zdenerwowanie" że tak delikatnie to ujme po ostatnich meczach, no ale nikt lepszy nie przyjdzie do Was narazie. Zresztą gracie bez kręgosłupa druzyny jak widać bardzo mocnego kręgosłupa.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Te gadki o trenerze, ktory jakims dziwnym trafem ma byc wyjety spod odpowiedzialnosci moze i mialyby sens gdyby takie Podbeskidzie, Cracovia itp zdarzyly sie od swieta i byly wypadkami przy pracy. Otoz nie moi mili. To juz niestety nie jest przypadek. To nie zdarzylo sie raz podczas wspanialej serii zwyciestw. Za duzo porazek, za duzo slabych meczow i wynikow. I dziwie sie jesli ktos tego nie widzi.
Maaskant owszem nie jest jedynym winnym, ale co oczywiste wine za taki stan rzeczy ponosi.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:51
Ludzie nawet nie przywołujcie nazwisk Kaczmarka , Tarasiewicza , Urbana czy Nawałki . Może jeszcze odkurzymy Wieczorka bądź Motykę ?

Nam potrzeba trenera z jajami i takim był niegdyś Petrescu ale skoro on jest trenerem nie do wyciągnięcia to ja proponuje jak wcześniej pisałem - Razvan Lucescu .

Poza tym koniecznym warunkiem jest pozbycie się obu holendrów z linii obrony .
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:52
Przed chwilą Zieliński tłumaczył w C+, że Polonia dopiero ostatnio zaczęła coś grać bo w lecie wybito jej trzy zęby w ofensywie: Sobiecha, Mierzejewskiego i Smolarka. A przecież w lecie na ich miejsce sprowadzono piłkarzy, wydawałoby się niezłych.
Ostatnio Wisłą gra bez Meliksona, Małeckiego i Sobola;dla dwóch pierwszych nie ma zmienników. Czego się można spodziewać? Cała nasza gra w ofensywie była ustawiona pod Meliksona i Małego -- trudno się dziwić, że gdy ich nie ma, nie ma gry.IMHO żaden trener sobie z taką sytucją nie poradzi.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.11.2011, 19:52
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Za naszym adminem, Rafałem:

"Maaskant zwolniony. Info telefoniczne. Szukają nowego trenera".
Lud ma co chciał.

Teraz zobaczymy czy nastaną liczkopodobne wieki ciemne, czy nasz zarząd się wykaże. Przed nami trudny czas, tak czy owak - nie da się wydupcyć trenera bez konsekwencji, przełknąłbym "poświęcenie" tego sezonu żeby wytypowali kogoś właściwego, kogoś kto by coś gwarantował z miejsca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów