|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
co jak co , ale Wilk i Jovanovic bardzo na plus po meczu. Oddali mocno serce za Wisłę . Jedyny plus , ale bardzo malutki to że może wreszcie usuniemy niby trenera z Wisły , tyle w temacie nie będę nic pisał emocje jeszcze zrobią swoję
![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
TYlko kto za Holendra?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Natomiast Garguła żuje cwaniak gume po meczu i się głupio uśmiecha.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Bya Bya RM , dziękuje za MP za el. LM , ale derby to derby , mam nadzieję że przyjdzie jakiś trener z jajami i ....a zrobi roz.... z tej zbieraniny nauczy tych pseudo kopaczy zaangażowania , i walki do końca , oraz oduczy NIEUDOLNOŚCI.
Komentarz w innym temacie podsumowuje wszystko. Stanowimy najlepszy na świecie materiał na przełamanie dla różnego rodzaju niepełnosprawnych, kalek fizycznych i umysłowych, kombatantów i inwalidów wojennych, zespołów pieśni i tańca i reprezetacji koła gospodyń wiejskich. Nie wygraliście jeszcze meczu w XXi wieku? Nie strzeliliście bramki od 4 lat? Zagrajcie z Wisłą Kraków ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
I
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tu nie ma co dyskutować o Maaskancie. Niezależnie od naszych opinii (Framat - czekam na twoją analizę), los boskiego Roberta jest przesądzony.
Myślę, że Maaskant poprowadzi drużynę do końca rundy, ale od jutra zaczną się poszukiwania jego następcy. Nowy trener przyjdzie w zimie, by móc przygotować drużynę do nowej rundy. I teraz podstawowe pytanie: kto ma nim być? Jakie kandydatury? Powiem tak: w obecnej sytuacji trzeba się ratować, bo grozi nam totalna padaka i degradacja do roli ligowego szaraka. Tu nie ma czasu na eksperymenty, tu potrzebny jest trener który zna ligę od podszewki i umie dobrze przygotować zespół fizycznie. Dlatego moim zdaniem sensowny kandydat jest tylko jeden. Waldermar Fornalik, obecny trener Ruchu Chorzów. Przy okazji w pakiecie z nim wziąć 1-2 ambitnych Polaków, by pokazać obcokrajowcom co to ambicja. Na pewno Arkadiusz Piech (jako bat na Kirma), może też młody Lisowski (jako zastępca dla Jirsaka, z którym nie przedłużać kontraktu). ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nesta zastanów się chwile... co my wdrażamy... może chodzi ci o słowo wycofywanie !! Wycofanie gry taktycznej, wycofanie gry kombinacyjnej, wycofanie gry technicznej..... nawet pojęcie gra z pierwszej piłki wydaje się daleka....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Chyba dyrektor sportowy o tym decyduje , a nie forumowicze. Mało trenerów na świecie ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym widział jakiegoś doświadczonego Niemca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najlepiej Niemca i niech tym grajką pokaże jak naprawde wyglądają treningi i jak sie ma grać w piłkę a nie jak się poluję na fajny ciuszek w GK
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Maaskant musi dograć rundę do końca czy się komuś podoba, czy nie. Zatrudnianie nowego trenera "z łapanki", na chybcika, skończy się kolejną katastrofą.
Nie mniej mam odmienny pogląd od flamengisty - uważam, że kierunek zagraniczny jest słuszny. Problem w tym, żeby znowu nie żydzić kasy na jakiegoś "młodego i ambitnego", ale zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami i doświadczeniem. Będzie bolało finansowo? Pewnie będzie. Ale jestem przekonany, że zwróci się z nawiązką... ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
KAFARSKI .... Fornalik sobie nie poradzi Maskant wy<pie<rda>laj
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ja sądzę że problemem nie jest sam Maaskant. Dołujemy bo pomysł na tę drużynę, przynajmniej w rundzie jesiennej się nie sprawdził.
Na wiosnę wzmocniono drużynę i efekt był, punktowaliśmy. Teraz mamy kilka kontuzji, wzmocnienia nie dodały drużynie nowego paliwa i dołujemy. Trener moim zdaniem też nie jest bez winy. Jego taktyka jest nieskuteczna, nie ma chemii i zrozumienia w tej drużynie. Nie podejmę się oceny czy to zawodnicy nie są w stanie spełnić założeń taktycznych trenera czy ten wymaga od tej drużyny zbyt wiele ale ewidentnie coś tu nie gra. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
kazdy kto nie przegra derbów - zdarzyło sie to 2 w ostatnich 50 latach wiec chyba nie za wysokie wymagania
![]()
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dan Petrescu - niestety, to tylko marzenie. Ale by spuścił w....... tym miernotom. Przydałby im się taki bat.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Materiał ludzki poza Jaliens'em jest. Nie mamy trenera w tej chwili. Robert chyba ,żyje w swoim świecie. Marzy mi się jakiś normalny trener z jakimś dorobkiem, który już własne błędy popełnił i czegoś się na nich ,nauczył. A Maaskant ? Cóż on kompromituje Wisłę. Podbeskidzie ? Cracovia z dna tabeli? Męczarnie. Wielki wór goli w grupie LE. "Szczym" do gości? Facet jakby miał trochę honoru to by się podał do dymisji i wypierdalał gdzie tulipan rośnie .
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Szczerze jak dla mnie to Moskal moze dokonczyc runde...
Gorzej nie bedzie bo sie nie da... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tak, zwalniamy Maaskanta - jestem pewny, że jakiś polski magik już zaciera ręce.
Przerabialiśmy to już raz - z niejakim Petrescu... ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
może warto zmienić nazwę tematu na : Robert Maaskant nie jest już trenerem Wisły ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Skoro Petrescu poszedł do klubu , którego największym sukcesem było 15 miejsce w lidze rosyjskie i 1/8 pucharu, to znaczy że płacą nieźle. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tomasz Kulawik?
Kaziu Moskal? moze wreszcie dac im szanse na prowadzenie Wisly ale nie tylko w jednym mecu w roli zastepcow |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|