The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zgrybus
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 19:11
co jak co , ale Wilk i Jovanovic bardzo na plus po meczu. Oddali mocno serce za Wisłę . Jedyny plus , ale bardzo malutki to że może wreszcie usuniemy niby trenera z Wisły , tyle w temacie nie będę nic pisał emocje jeszcze zrobią swoję
"Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2011, 19:12
TYlko kto za Holendra?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

zgrybus napisał(a):Wyświetl post
co jak co , ale Wilk i Jovanovic bardzo na plus po meczu. Oddali mocno serce za Wisłę . Jedyny plus , ale bardzo malutki to że może wreszcie usuniemy niby trenera z Wisły , tyle w temacie nie będę nic pisał emocje jeszcze zrobią swoję
Dokładnie, oni dwaj zapieprzali aż miło.
Natomiast Garguła żuje cwaniak gume po meczu i się głupio uśmiecha....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Panowie, przeciez my budujemy druzyne i wdrazamy tajne i wymyslne schematy taktyczne jakimi gra caly swiat....
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2011, 19:16
Bya Bya RM , dziękuje za MP za el. LM , ale derby to derby , mam nadzieję że przyjdzie jakiś trener z jajami i ....a zrobi roz.... z tej zbieraniny nauczy tych pseudo kopaczy zaangażowania , i walki do końca , oraz oduczy NIEUDOLNOŚCI.

Komentarz w innym temacie podsumowuje wszystko.

Stanowimy najlepszy na świecie materiał na przełamanie dla różnego rodzaju niepełnosprawnych, kalek fizycznych i umysłowych, kombatantów i inwalidów wojennych, zespołów pieśni i tańca i reprezetacji koła gospodyń wiejskich. Nie wygraliście jeszcze meczu w XXi wieku? Nie strzeliliście bramki od 4 lat? Zagrajcie z Wisłą Kraków
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

LanceTS napisał(a):Wyświetl post
TYlko kto za Holendra?
chyba tylko Petrescu.
I
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Tu nie ma co dyskutować o Maaskancie. Niezależnie od naszych opinii (Framat - czekam na twoją analizę), los boskiego Roberta jest przesądzony.

Myślę, że Maaskant poprowadzi drużynę do końca rundy, ale od jutra zaczną się poszukiwania jego następcy. Nowy trener przyjdzie w zimie, by móc przygotować drużynę do nowej rundy.

I teraz podstawowe pytanie: kto ma nim być? Jakie kandydatury?

Powiem tak: w obecnej sytuacji trzeba się ratować, bo grozi nam totalna padaka i degradacja do roli ligowego szaraka. Tu nie ma czasu na eksperymenty, tu potrzebny jest trener który zna ligę od podszewki i umie dobrze przygotować zespół fizycznie.

Dlatego moim zdaniem sensowny kandydat jest tylko jeden. Waldermar Fornalik, obecny trener Ruchu Chorzów. Przy okazji w pakiecie z nim wziąć 1-2 ambitnych Polaków, by pokazać obcokrajowcom co to ambicja. Na pewno Arkadiusz Piech (jako bat na Kirma), może też młody Lisowski (jako zastępca dla Jirsaka, z którym nie przedłużać kontraktu).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bomber85
Member

Od: 09.2010

Stary 06.11.2011, 19:17
Nesta zastanów się chwile... co my wdrażamy... może chodzi ci o słowo wycofywanie !! Wycofanie gry taktycznej, wycofanie gry kombinacyjnej, wycofanie gry technicznej..... nawet pojęcie gra z pierwszej piłki wydaje się daleka....
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 19:18
Cytat:
TYlko kto za Holendra?
Japończyk

Chyba dyrektor sportowy o tym decyduje , a nie forumowicze.
Mało trenerów na świecie ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Ja bym widział jakiegoś doświadczonego Niemca.
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:20
bomber85 napisał(a):Wyświetl post
Nesta zastanów się chwile... co my wdrażamy... może chodzi ci o słowo wycofywanie !! Wycofanie gry taktycznej, wycofanie gry kombinacyjnej, wycofanie gry technicznej..... nawet pojęcie gra z pierwszej piłki wydaje się daleka....
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:21
Jak go od razu nie zwolnią to na mecz z Górnikiem na Reymonta wszyscy zabierają białe chusteczki !!
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:22
Najlepiej Niemca i niech tym grajką pokaże jak naprawde wyglądają treningi i jak sie ma grać w piłkę a nie jak się poluję na fajny ciuszek w GK
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 06.11.2011, 19:22
Maaskant musi dograć rundę do końca czy się komuś podoba, czy nie. Zatrudnianie nowego trenera "z łapanki", na chybcika, skończy się kolejną katastrofą.

Nie mniej mam odmienny pogląd od flamengisty - uważam, że kierunek zagraniczny jest słuszny. Problem w tym, żeby znowu nie żydzić kasy na jakiegoś "młodego i ambitnego", ale zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami i doświadczeniem. Będzie bolało finansowo? Pewnie będzie. Ale jestem przekonany, że zwróci się z nawiązką...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.11.2011, 19:23
KAFARSKI .... Fornalik sobie nie poradzi Maskant wy<pie<rda>laj

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2011, 19:23
Ja sądzę że problemem nie jest sam Maaskant. Dołujemy bo pomysł na tę drużynę, przynajmniej w rundzie jesiennej się nie sprawdził.

Na wiosnę wzmocniono drużynę i efekt był, punktowaliśmy.

Teraz mamy kilka kontuzji, wzmocnienia nie dodały drużynie nowego paliwa i dołujemy.

Trener moim zdaniem też nie jest bez winy. Jego taktyka jest nieskuteczna, nie ma chemii i zrozumienia w tej drużynie.

Nie podejmę się oceny czy to zawodnicy nie są w stanie spełnić założeń taktycznych trenera czy ten wymaga od tej drużyny zbyt wiele ale ewidentnie coś tu nie gra.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2011, 19:24
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
TYlko kto za Holendra?
kazdy kto nie przegra derbów - zdarzyło sie to 2 w ostatnich 50 latach wiec chyba nie za wysokie wymagania
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.
Odpowiedz cytując
Matijas
Member

Dan Petrescu - niestety, to tylko marzenie. Ale by spuścił w....... tym miernotom. Przydałby im się taki bat.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Materiał ludzki poza Jaliens'em jest. Nie mamy trenera w tej chwili. Robert chyba ,żyje w swoim świecie. Marzy mi się jakiś normalny trener z jakimś dorobkiem, który już własne błędy popełnił i czegoś się na nich ,nauczył. A Maaskant ? Cóż on kompromituje Wisłę. Podbeskidzie ? Cracovia z dna tabeli? Męczarnie. Wielki wór goli w grupie LE. "Szczym" do gości? Facet jakby miał trochę honoru to by się podał do dymisji i wypierdalał gdzie tulipan rośnie .
Odpowiedz cytując
pietra
Junior Member

Od: 02.2010

lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale Petrescu dla nas w tym momencie to za wysoka półka.
Widziałeś czyim trenerem jest teraz Petrescu? Kubań Krasnodar największy sukces tego klubu to 15 miejsce w Premjer Lidze rosyjskiej i 1/8 finału pucharu Rosji...
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Za Maskaanta tylko Polak,bądź szkoleniowiec,który już pracował jakiś czas w Ekstraklasie.Tutaj trzeba się ratowac kimś kto zna naszą lige i jej specyfike,wie jak rozpracowac danego rywala i umie ryknąc i zmotywowac zawodników w szatni.Nie wiem,obecnie Urban i Szatałow sa wolni więc nie zastanawiac się długo.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.11.2011, 19:25
Szczerze jak dla mnie to Moskal moze dokonczyc runde...
Gorzej nie bedzie bo sie nie da...
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2011, 19:25
Tak, zwalniamy Maaskanta - jestem pewny, że jakiś polski magik już zaciera ręce.
Przerabialiśmy to już raz - z niejakim Petrescu...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
zbycho93
Junior Member

Stary 06.11.2011, 19:26
może warto zmienić nazwę tematu na : Robert Maaskant nie jest już trenerem Wisły ?
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 06.11.2011, 19:26
Cytat:
największy sukces tego klubu to 15 miejsce w Premjer Lidze rosyjskiej i 1/8 finału pucharu Rosji...
Nie liczy się jakie mają osiągnięcia , tylko ile płacą...
Skoro Petrescu poszedł do klubu , którego największym sukcesem było 15 miejsce w lidze rosyjskie i 1/8 pucharu, to znaczy że płacą nieźle.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.11.2011, 19:27
willow napisał(a):Wyświetl post
Maaskant musi dograć rundę do końca czy się komuś podoba, czy nie. Zatrudnianie nowego trenera "z łapanki", na chybcika, skończy się kolejną katastrofą.

Nie mniej mam odmienny pogląd od flamengisty - uważam, że kierunek zagraniczny jest słuszny. Problem w tym, żeby znowu nie żydzić kasy na jakiegoś "młodego i ambitnego", ale zatrudnić trenera z udokumentowanymi sukcesami i doświadczeniem. Będzie bolało finansowo? Pewnie będzie. Ale jestem przekonany, że zwróci się z nawiązką...
obawiam się że my jesteśmy skazani na "młodego i ambitnego", trener zagraniczny obecnie osiągający jakieś sukcesy tu nie przyjdzie.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.11.2011, 19:28
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Szczerze jak dla mnie to Moskal moze dokonczyc runde...
Gorzej nie bedzie bo sie nie da...
Dobra a co potem Kto za niego ? Ja życzyłbym sobie żeby Maaskant został wole żeby zawodników nie spełniających oczekiwania wyp**oddalić z Reymonta . Takie jest moje zdanie.
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.11.2011, 19:28
Tomasz Kulawik?
Kaziu Moskal?
moze wreszcie dac im szanse na prowadzenie Wisly ale nie tylko w jednym mecu w roli zastepcow
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów