The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2011, 13:15
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Był do wzięcia Probierz który zrobił kawał dobrej roboty i którego proponowalem ale widać Grecy potrafili docenić i już po Probierzu w Wiśle.
O tak - dwumecz z Irtyszem to była dobra robota. Setnie się dzięki niemu ubawiłem. A że nie cierpię Jagiellonii, to już inna sprawa...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.11.2011, 13:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O tak - dwumecz z Irtyszem to była dobra robota. Setnie się dzięki niemu ubawiłem. A że nie cierpię Jagiellonii, to już inna sprawa...
O ja pier... Probierza przez jedną wtope oceniasz a dwumecz z Salonikami pamiętasz ? a odrobienie -10 punktów i puchar polski z Jagą pamiętasz ? a lidera po jesieni z Jagą pamiętasz ? gdzie długo na wiosne mieliśmy ich za plecami mimo,że Grosika sprzedali.

Wyciągnięcie ŁKS z ostatniego miejsca ?

Współczuje jak oceniasz trenerów i ludzi bo raz im coś nie wyszło ;dam Ci prosty przykład Skorza miał wpadke jak Probierz a nawet i większą (porazka remis z Estończykami) Legii to nie przeszkadzało i są teraz w 1/16 LE bo tam nikt nie był idiotą żeby nie zatrudnić trenera bo raz mu nie wyszło.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.11.2011, 13:46
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Polecam taki mały obrazek malkontentom

Gdyby nie główka Jopa to bylibyśmy cztery razy z rzędu MP.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.11.2011, 15:14
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Rezerwowy skład ? przecież to Maaskant powtarza ,że ma wyrównaną kadre skoro potrafił ten jak piszesz 'rezerwowy' skład ograć Fulham a nie pokonał Podbeskidzia to czyja to wina ? Maaskanta bo sam przyznał ,że ZLEKCEWAŻyli Podbeskidzie a od motywowanie jest trener.
Piszesz ,że nikogo dobrego za takie pieniądze jakie ma Maaskant nie znajdziemy , Maaskant nie zarabia 50 tys euro a w granicach 250-300 tysięcy euro (rożnie podawano) mamy dobrego dyrektora sportowego więc może sprowadzic kogoś kto zagwarantuje wyższy poziom.Był do wzięcia Probierz który zrobił kawał dobrej roboty i którego proponowalem ale widać Grecy potrafili docenić i już po Probierzu w Wiśle.

Teraz o wykonawcach taktyki ;kiedy mieliśmy styl za Maaskanta ? może w kilku meczach mimo,że nie było kontuzji i miał mocny skład to wygrywaliśmy mecze fuksem w zeszlym sezonie nie wspominając o obecnym.

Obwiniasz Cupiała ,że zarabia na transferach i piszesz ,że w tym roku doszlo 4 miliony za puchary tylko ekspercie te pieniądze uefa wypłaci po zakończeniu sezonu więc nie wymagaj aby kasa za obecne puchary była wydana w zimowym okienku .W lecie nikogo nie sprzedaliśmy a wydaliśmy troche kasy więc nie żyj pamiętnymi 8 milionami bo dziura w budżecie też byla gdy graliśmy poza R22 i przez dwa lata nie było dochodów za puchary.
No mówił że ma wyrównaną jedenastkę, ponieważ co mógł innego powiedzieć?że ....a ma 6-7 , którzy stanowią szkielet drużyny a reszta to zamienniki?Czy tutaj ....a każdemu coś trzeba pisać prosto i drukowanymi literami by się domyśleli o co chodzi?
Tak jak mówi Maaskant., zlekceważyli Podbeskidzie, ale tak naprawdę to kopacze zlekceważyli, on może tłuc do tych pustych łbów, ale i tak oni mieli w głowię Fullham- bo byli menadżerowie, więcej ludzi,inna publika, inny poziom.
Mało tego.Od jednego kibica, który wracał z Londynu prawie w tym samym czasie co kopacze, dowiedziałem się, że nastroje u drużyny zaraz po przegranym meczu były iście szampańskie, wręcz można było odnieść wrażenie, że ten mecz wygraliśmy.Metoda "bata" działa na krótką metę, jeśli tym kopaczom nie zależy, to naprawdę nic innego nie można zrobić.W takich sytuacjach przydają się zawodnicy pokroju Sobolewskiego, by chwycił za mordę i porozmawiał w szatni z niektórymi.
Jeśli chodzi o Probierza, to nie mam pytań!....a szefie, jak tego typu człowieka dajesz na stołek naszego klubu, to naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

Co do długu. Gwarantuję Wam, że Cupiał od 2005 ze swoich nie dał kasy na żaden transfer.Jedynie co, to daje kasę jako sponsor, ale jednocześnie ją odbiera w ramach spłaty długu.Chodziło mi o to, że Wisła jest drużyną, która UWAGA ma najmniejszą w ekstraklasie procentową część budżetu, która idzie na wypłatę dla kopaczy!!!!Oprócz tego, od paru lat, w związku z budową stadionu , Wisła płaci skandalicznie małe kwoty za użytkowanie stadionu, do tego sprzedała podstawowych naszych kopaczy za bardzo duże pieniądze a kupiła praktycznie całkowicie nową kadrę, za łączną kwotę ~2.5 mln Euro (gracze darmowi i paru gotówkowych).Dochodzą do tego pieniądzę z biletów , c+,za mistrza.
Zmierzam do tego, że duża część gotówki odchodzi do Cupiała.Nie mam do niego o to pretensji.Mam pretensje do kibiców, którzy co rok wierzą w "szklane domy" a pózniej tylko płacza.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.11.2011 o godz. 23:17.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 17:56
liczba dnia: 45 - tyle minut dzieli trenera Maaskanta od poszukania sobie nowej pracy
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Evenstar
Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2011, 17:59
Kiedy my damy jakiemuś trenerowi dłuższy okres czasu pracy? Ja naprawdę nie widzę tutaj przyczyny porażek w Maaskancie, tylko w piłkarzach (jedyna uwaga to wystawianie Jaliensa). A nawet jeśli zwalniać Maaskanta, to zawsze trzeba najpierw odpowiedzieć na pytanie, kto za niego? Ja nie widzę żadnej alternatywy.

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.11.2011, 18:49
tylko że Maaskant nie wyciąga wniosków, odpowiedzcie sobie na pytanie gdzie Wisła była rok temu a gdzie jest teraz?
No właśnie..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 18:54
Skoro Skorża musiał odejść to Maaskant też musi - DOŚĆ TEGO
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Feliwald
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 06.11.2011, 18:56
Nie chcę już widzieć twojej twarzy! Bezpośrednio z szatni wsiądź na rowerek i WON do Holandii!
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

loosing derby = no excuse = maaskant out
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

28 lat- tego się nie wybacza, to dłużej niż Fergi rządzi w Man Utd i Maaskant tp wszystko s.......ił
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.11.2011, 18:58
Szanse na to, że Maaskant zostanie zwolniony po tym meczu oceniam na 70-80%. Jeżeli zostanie i nie wygra wszystkich meczy w lidze do końca rundy, to szanse na to że zostanie zwolniony w grudniu oceniam na 90% i więcej (a to jak bardzo zbliży się do 100% zależy od wyników, im gorsze tym bliżej setki).
Odpowiedz cytując
InQ
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.11.2011, 18:59
Maskant już powinien wylecieć! - tyle w tym temacie (koleś jest ślepy - i nadal tak zestawia obronę...)
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.11.2011, 18:59
Nie chce już widziec Holendrów w Wiśle - to Valcx i Maaskant są odpowiedzialni za ściąganie na Reymonta pokrak typu Jaliens,Diaz czy Lamey i wystawianie ich w pierwszym składzie w każdym meczu.Do czego to doszło,że musze ogladac jak Wisła przegrywa w derbach z najgorszą drużyną ekstraklasy grajac samymi zagranicznymi dziadami po 30-ce,którzy przyszli tu tylko odcinac kupony.Gra bez stylu,ambicji i honoru - licze na rewolucje kadrową i zatrudnienie kogoś,kto postawi na Polaków.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2011, 19:00
Nie jesteśmy już nawet ligowym średniakiem. Przegrywamy z najsłabszymi. Dolna część tabeli.

Jedynym plusem po porażce w derbach może być to że wreszcie wywalimy tego niby trenera. Tak ładnie gada, ale warsztatu to on nie ma za grosz.

Potrzeba porządnego trenera, który to wszystko poukłada bo zawodnicy generalnie są, ale nie wiedzą co mają zrobić z piłką.
Odpowiedz cytując
EnigmaWP
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2011, 19:00
Chcemy jego głowy!!

Odpowiedz cytując
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.11.2011, 19:02
Robert Maaskant twój czas już się skończył. Na rowerze do Holandii
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.11.2011, 19:03
Strasznie dlugo wam zajelo zeby przejrzec na oczy ze Maaskant to zaden trener
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Jeszcze ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Fakty są brutalne, odejmijmy po dwa punkty z meczy z Jagą i ŁKS-em (względy wiadome) i mamy drużyne na 9 miejscu tracącą do Śląska 11! punktów.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 19:06
Tego się bałem, w drugiej połowie totalna gra na afere. Z gry wrzutki na ślepo z stałych fragmentów krótkie rozegrania. Zanim jednak zwolnil bym Maaskanta to wyje... bym z Wisly tego gwiazdora Basalaja!
Odpowiedz cytując
jarcze
Senior Member

Od: 12.2005

Afscheid Maaskant
Odpowiedz cytując
Vasquez
Member

Od: 08.2003

No i co ..zwolnia Maskaanta i co dalej? Skorże wywalili, poszedł do Legii i teraz Legia gra cud miód (choć w Legii długo też go nie chcieli)...Zmiana Maskaanta nic nie da...Trzeba wypierd...obronę, wyleczyć Meliksona i budować drużynę dalej..Trzeba też dobrej woli Bogusia C.Bo Boguś od jakiegoś czasu zaciska pasa...Basałaj przecież powiedział, że skład jest , będą tylko łatania jak ktoś odejdzie i kosmetyczne zmiany...Myślicie, że to wystarczy?...Przecież Liga Polska to qrde poziom dna w Europie... Kto normalny chciałby tu grać....Więc...Mamy to co Mamy..
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Jedyne rozwiazanie w nastepnym spotkaniu to 4-4-2 i nic innego. Jak Maaskant nie widzi, ze lepiej wyglada gra w tym ustawieniu to sie nie nadaje do foobtallu. Jak United przegrało z City to była rewolucja w druzynie - a u Nas nic sie nie rusza.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.11.2011, 19:07
Są grzechy i grzechy wołające o pomstę do nieba.
Dzisiaj został popełniony ten drugi.
Kilka tych zwykłych też by się znalazło.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2011, 19:07
Tu nie wystarczy się starać, tu trzeba zapierdalać Panie Jaliens i spółka.

Maasnakt miarka się przebrała!!!!
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
pietra
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 06.11.2011, 19:08
Byłem zwolennikiem jego pracy przy Reymonta, ale niestety mam już dość... Do widzenia Roberto...
Może powrót Petrescu? Po dymisji Kasperczaka, była ponoć taka propozycja i było to rozważane...
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.11.2011, 19:08
Decyzji o zmianie trenera nie podejmuje się pod wpływem skrajnych emocji. Mam nadzieję, że Cupiał boleśnie się już o tym przekonał. Maaskant najprędzej posprząta ten bałagan i poprawi grę Wisły. Zmiana trenera w tym momencie skończy się bardzo źle. No chyba, że mamy na oku Hiddinka albo Mourinho.

Smutna prawda jest taka, że Wisła bez MELIKSONA i MAŁECKIEGO w ataku NIC NIE ZNACZY. I żaden trener tu nic nie zrobi. W 12 meczach strzeliliśmy 14 bramek!! To jest wynik poniżej wszelkiej krytyki.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 06.11.2011, 19:09
Mam nadzieje, że na przekór frustratom, Maskaant zostanie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.11.2011, 19:09
pietra napisał(a):Wyświetl post
Byłem zwolennikiem jego pracy przy Reymonta, ale niestety mam już dość... Do widzenia Roberto...
Może powrót Petrescu? Po dymisji Kasperczaka, była ponoć taka propozycja i było to rozważane...
Sorry, ale Petrescu dla nas w tym momencie to za wysoka półka.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów