The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2011, 09:04
Na ukochaną Wisłę w koszulce w pasy, czyli kawałek historii derbów Krakowa

http://www.weszlo.com/news/8396-Na_u...derbow_Krakowa
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2011, 09:35
Ja wczoraj na imprezie dostałem po ryju za WISŁE!!!
No ale swoje parchą powiedziałem
Więc jak zobacze dzisiaj pana tulipana jaliensa który odpuści choć raz to osobiście dam mu po ryju
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2011, 09:50
parejko-jovanovic,chaves,diaz,pajic-wilk,nunez-kirm,gargula,iliew-biton to jednyny sklad ktory dzis daje szanse na zwyciestwo...jesli wystawimy sabotazystow z holandii to mozemy doznac hanbiacej porazki....holendrzy won z Wisly!!!
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2011, 09:52
Pareiko
Diaz-Chavez-Jovanovic-Paljic
Illiev-Wilk-Nunez-Jirsak-Kirm
Biton

To byłby moim zdaniem najlepszy skład, przede wszystkim obrona. Dziś nie liczą sie tak bardzo umiejętnośći, tylko waleczność, bo mecz będzie brzydkim meczem walki... Lameya i Jaliensa wywalamy za błędy, kobiecość i malą waleczność. Na środku obrony może zagrać Jovanović lub Diaz (fantastyczny w powietrzu)- wkońcu żydki jedyne okazję mogą upatrywać po stałych fragmentach gry. Więc oni są wymienni pozycjami. Illiev może nie wytrzymać 90 minut, ale powalczy. chciałbym zobaczyć chociaż przez 30 min Paljica na skrzydle, ale to chyba niemożliwe

MECZ WALKI PANOWIE SIĘ ZAPOWIADA I GRYZIENIE TRAWY!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 06.11.2011, 09:53
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Więc jak zobacze dzisiaj pana tulipana jaliensa który odpuści choć raz to osobiście dam mu po ryju
Twoja bohaterska postawa wzruszyła całe forum, jednocześnie jestem przekonany, że jesteś jedynym forumowiczem, który w imię Białej Gwiazdy stoczył tak heroiczny bój.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 10:27
wiślak1906forever napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiscie powod do dumy, ze w XXI w, w starym europejskim miescie dostaje sie w morde za kibicowanie komus. To jest ....a dzicz i powod do placzu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.11.2011, 10:31
Co tu dużo mówić - wygramy z parchactwem - będę wielbił piłkarzy i Maaskanta, przegramy bądź zremisujemy - będę pierwszy żeby wywalić Maaskanta.

Oczywiście - gdybyśmy byli pierwsi w tabeli, grali dobrze, wtedy mógłbym wybaczyć remis czy nawet tfu tfu porażkę po walce. Skoro gramy padlinę - tylko wygrana w takim meczu może pokazać że Maaskant to dobry trener.

Liczę na zwycięstwo - nawet skromne 1-0 mnie ucieszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2011, 10:56
wiślak1906 forever

Powiedziałeś im prawdę w morde, przykozaczyłeś po ch...

Jak można się dać najeb... parchom i jeszcze się tym chwalić.

JŻS

PS Motyka to zdrajca. Każdy kto załozy na siebie pasiastą wycieraczkę powinien być na R22 szmatą. A on jest zapraszany wielce na trybunę honorową jako przyszła legenda. Wstyd.

Nie chciała go Wisła, po powrocie z Norwegii, to poszedł do Cracovii.

Zieniu, Goły, Baszczu i wielu innych dlaczego nie uczyniliście podobnie
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 06.11.2011, 11:00
przesadzasz z tym zdrajcą to tylko koszulka można przecież wymienić czerwoną na biało-czerwoną w pasy, można ją kopnąć, rzucić o ziemie.... bo to tylko koszulka nic nie znaczący kawałek materiału
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
wiślak1906forever
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.11.2011, 11:08
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
wiślak1906 forever

Powiedziałeś im prawdę w morde, przykozaczyłeś po ch...

Jak można się dać najeb... parchom i jeszcze się tym chwalić.

JŻS
Ich było 3 i staliśmy na polu, rozmawialiśmy o dzisiejszych derbach i o sytuacji w naszych klubach.Jak zaczeli obrażać Wisłe to chyba musiałem odbić
Może ty byś im racje przyznał
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.11.2011, 11:28
wiślak1906forever - skoncz. to nie jest temat w ktorym powinienes prowadzic wywody nt swoich przygod.
Co do meczu, to licze, ze po ostatnich kompromitacjach dzisiaj strzelimy pare bramek. Tak. Nad parchami zwyciestwo musi byc wysokie.
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.11.2011, 11:37
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
wiślak1906 forever

PS Motyka to zdrajca. Każdy kto załozy na siebie pasiastą wycieraczkę powinien być na R22 szmatą. A on jest zapraszany wielce na trybunę honorową jako przyszła legenda. Wstyd.

Nie chciała go Wisła, po powrocie z Norwegii, to poszedł do Cracovii.

Zieniu, Goły, Baszczu i wielu innych dlaczego nie uczyniliście podobnie
Przesadzasz po prostu kiedyś było inaczej - normalnie, nikt kto chodził z nożem nie nazywał się kibicem. A Motyka to porządny chłop i ma Wisłę w sercu.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
Mango
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 11:38
http://kwejk.pl/obrazek/632511/wis%C5%82a,pany.html
KAŻDY TO POWIE !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.11.2011, 11:47
mc-money napisał(a):Wyświetl post
Pareiko
Diaz-Chavez-Jovanovic-Paljic
Illiev-Wilk-Nunez-Jirsak-Kirm
Biton[/B]
Zmiana Diaz do srodka a Marko na PO bo potrzeba nam obroncy właczajacego sie w akcje ofensywne a takim jest wlasnie Jovanovic. W dzisiejszym footballu wszyscy obroncy powinni sie właczac w takie akcje (jak wczoraj w Arsenalu) ale my nie mamy na tyle dobrych obroncow by wszyscy w tych akcjach uczestniczyli
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.11.2011, 12:18
parchate pewnie liczą na nasze zmęczenie i zaczną ostrożnie by ruszyć w drugiej połowie dlatego nawet przy prowadzeniu grać na podwyższenie wyniku i nie myśleć o cofaniu się bo będzie horror w końcówce.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 12:33
Nawet jak dobrze nam szło w lidze, np za Skorży, to przy Kałuży wygrywaliśmy jedną bramką maks.
Oczekujecie że teraz grając padlinę na wyjazdach, bez motorka napędowego (Melikson) wygramy kilkoma bramkami ? A jak nie to Maaskant won. Eh panowie, chwila zastanowienia by się przydała.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2011 o godz. 12:38.
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 06.11.2011, 13:06
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nawet jak dobrze nam szło w lidze, np za Skorży, to przy Kałuży wygrywaliśmy jedną bramką maks.
Oczekujecie że teraz grając padlinę na wyjazdach, bez motorka napędowego (Melikson) wygramy kilkoma bramkami ? A jak nie to Maaskant won. Eh panowie, chwila zastanowienia by się przydała.
jesli tylko pejsy nie beda sie bronic w 11 a Wisla zagra na 100% to 3 do przerwy bez znaczenia czy z Melixem,gramy z najslabsza cracovia od lat nawet podwojna motywacja pejsow nie zastapi umiejetnosci
tylko czy zagramy na 100%
Ostatnio edytowane przez moce : 06.11.2011 o godz. 14:19.
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 14:09
Coś czuje, że Roberto natchnie tą drużynę przed dzisiejszym meczem
Już miałem napisać, że o styl i wygraną jestem jakoś dziwnie spokojny kiedy przypomniałem sobie... że u nas gra Jaliens.
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.11.2011, 14:12
ch.j z porażkami w pucharach, ze słabą formą. Jeśli nasi dadzą z siebie 100 proc zrobimy parchów, którzy tak naprawdę prezentują poziom 2 ligi
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.11.2011, 14:21
ch.j z porażkami w pucharach, ze słabą formą. Jeśli nasi dadzą z siebie 100 proc zrobimy parchów, którzy tak naprawdę prezentują poziom 2 ligi

moze przypomnij sobie jaki poziom pokazali nasi gwiazdorzy tydzein temu z Podbeskidziem ....... panowie - ochloncie- gra Wisły jest tragiczna i wtym meczu moze byc naprawde roznie ....pisze to dlatego ze nie Niewierze- tylko zeby oszczedzic Wam pozniej wstydu ................
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 06.11.2011, 14:34
Jak dziś nie wygracie, na Reymonta nie wracacie!

Myśl o tym bez przerwy to nie mecz, to derby!

TYLKO ZWYCIĘSTWO! WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO!

JŻS JJJ BG !

Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.11.2011, 14:38
Czy wiadomo ilu kopaczy ze strony Cracovi jest kontuzjowanych lub pauzuje za kartki i nie zagra z nami?.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.11.2011, 14:47
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Coś czuje, że Roberto natchnie tą drużynę przed dzisiejszym meczem
Już miałem napisać, że o styl i wygraną jestem jakoś dziwnie spokojny kiedy przypomniałem sobie... że u nas gra Jaliens.

Nie ma wyjscia jak ich nie natchnie ,to juz nie natchnie ich nigdy bo go juz nie bedzie............

WALCZYC ,WALCZYC!! AGRESJA !!!!!!!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 14:47
nesta napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiscie powod do dumy, ze w XXI w, w starym europejskim miescie dostaje sie w morde za kibicowanie komus. To jest ....a dzicz i powod do placzu.
Cieszyć się trzeba, że nie dostał nożem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.11.2011, 14:51
Moze do Naszej szatni powinien wejsc Cupiał tak samo jak Wojciechowski do Polonii i mowic trenerowi ktorego zawodnika ma nie wystawiac. Moze takim sposobem nie bedzie w 1 składzie Lameya i Jaliensa bo w innym watpie by ich kolega Maaskant posadził na lawie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.11.2011, 14:52
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Moze do Naszej szatni powinien wejsc Cupiał tak samo jak Wojciechowski do Polonii i mowic trenerowi ktorego zawodnika ma nie wystawiac. Moze takim sposobem nie bedzie w 1 składzie Lameya i Jaliensa bo w innym watpie by ich kolega Maaskant posadził na lawie
Grunt to czerpać wzorce od najlepszych!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mc-money
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2011, 15:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zmiana Diaz do srodka a Marko na PO bo potrzeba nam obroncy właczajacego sie w akcje ofensywne a takim jest wlasnie Jovanovic. W dzisiejszym footballu wszyscy obroncy powinni sie właczac w takie akcje (jak wczoraj w Arsenalu) ale my nie mamy na tyle dobrych obroncow by wszyscy w tych akcjach uczestniczyli
Wiem, napisałem że wymiennie
Diaz nawet może lepiej się sprawdzi w środku, bo jet niesamowity w powietrzu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 15:18
moce napisał(a):Wyświetl post
jesli tylko pejsy nie beda sie bronic w 11 a Wisla zagra na 100% to 3 do przerwy bez znaczenia czy z Melixem,gramy z najslabsza cracovia od lat nawet podwojna motywacja pejsow nie zastapi umiejetnosci
tylko czy zagramy na 100%
No właśnie do mnie to nie przemawia, że wystarczy grać na 100%
Oczywiście nie można odpuścić, ale jednak potrzeba trochę piłkarskiego sprytu, opanowania z piłką przy nodze, gdy banda dzikusów szarżuje. A u nas tego nie ma, byle jaki pressing TSP, czy innego ŁKSU i u nas panika, laga gdzie popadnie na uwolnienie. Tak się szarpiemy. Cięzko przy takich umiejętnościach nawet leszcza ograć.
Oczywiście wielu jakby tego nie zauważalo. A na dodatek po każdym przegranym meczu piszą - "brak tym łajzom ambicji"
W sumie po części racja, zakładając że kiedyś brakowało takiemu ambicji jak się piłkarsko kształcił i teraz nie umie się zachować pod pressingiem. Ale obecnie to choćby się zesral, samą ambicją braków nie nadrobi.

No, ale wolę, żeby wyszlo na twoje. Że wystarczy biegać na zapalenie płuc i się z nimi wygra 3:0.
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.11.2011 o godz. 15:24.
..
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Stary 06.11.2011, 16:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
No właśnie do mnie to nie przemawia, że wystarczy grać na 100%
Oczywiście nie można odpuścić, ale jednak potrzeba trochę piłkarskiego sprytu, opanowania z piłką przy nodze, gdy banda dzikusów szarżuje. A u nas tego nie ma, byle jaki pressing TSP, czy innego ŁKSU i u nas panika, laga gdzie popadnie na uwolnienie. Tak się szarpiemy. Cięzko przy takich umiejętnościach nawet leszcza ograć.
Oczywiście wielu jakby tego nie zauważalo. A na dodatek po każdym przegranym meczu piszą - "brak tym łajzom ambicji"
W sumie po części racja, zakładając że kiedyś brakowało takiemu ambicji jak się piłkarsko kształcił i teraz nie umie się zachować pod pressingiem. Ale obecnie to choćby się zesral, samą ambicją braków nie nadrobi.

No, ale wolę, żeby wyszlo na twoje. Że wystarczy biegać na zapalenie płuc i się z nimi wygra 3:0.
nie mialem na mysli biegania na zapalenie pluc tylko pelna koncentracje i zaangazowanie mamy zawodnikow wyszkolonych technicznie i potrafiacych grac pilka chodzi o to aby w szatni zostali nastawieni na gre ofensywna i szybka o motywacje sie nie boje chyba atmosfera derbow jest szczegolnie wyczowalna w klubie i wszyscy wiedza jakie sa oczekiwania
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.11.2011, 16:24
PvD napisał(a):Wyświetl post
przesadzasz z tym zdrajcą to tylko koszulka można przecież wymienić czerwoną na biało-czerwoną w pasy, można ją kopnąć, rzucić o ziemie.... bo to tylko koszulka nic nie znaczący kawałek materiału
Masz rację..pamiętam Marka Motykę jak zaczynałem chodzic na mecze ..szalone lata 80....super obrońca, już nie pamiętam czy na lewej czy prawej obronie....wspaniałe czasy, sportowo i kibicowsko ( była banda nie z tej ziemi...) , mimo, że druga liga ( ach ta Święta Wojna, Turnieje na Hutniku, Derby w kosza...)

ale teraz h... z tym. Wygramy, Wygramy, Wygramy!!!!! parchy pokonamy!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów