|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
A medialnie znan prokurator Wilkosz - Sliwa z Krakowa w dodatku mogła łączyć obie funkcje w Sejmie ostatniej kadencji ? Jak widać mogła ? Wtedy Ci to nie przeszkadzało, bo była z sympatycznej przyjacielskiej SLD ? Raczej żenująca jest teraz uchwała tej tzw. "niezawisłej" Rady prokuratorskiej, która miesiąc przed wyborami stwierdziła w swojej uchwale, że można startować. A teraz zgodnie z linia partii uchwaliła cos odwrotnego. Parodia prawa. Tym sie trzeba przejmować. Wyrokami na zamówienie partii rządzącej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Taka ciekawostka:
![]() I pare linkow o tym jak dobrze jest! W Polsce: http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...h_zawodow.html http://www.tvn24.pl/-1,1721512,0,1,b...wiadomosc.html W Europie: http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...krajow_UE.html http://wiadomosci.onet.pl/kraj/grozi...wiadomosc.html ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Tylko dlatego to cię nie razi bo wytykał te sytuacje Kaczyński którego obsesyjnie nienawidzisz. Jakby wytykał to Lis,Tusk,Gugała,Szechter czy inna "osobistość" piałbyś tu o solidarnisci i uczciwości. Tak samo jak nic nie mówiłes 9bo cie to gówno interesowało) że w innych kadencjach juz były takie sytuacje. Podkreślmy że Rada Prokuratorów w czasie kampanii wydała opinie że prokurator w stanie spoczynku może pełnic funkcję posła. A wycofała się z tego - ustami prokuratora Zalewskiego jednoznacznie kojarzonego z PO - kilka dni po wyborach. Na pytanie czemu wtedy tak była decyzja a teraz inna prok.Zalewski odpowiedział że Rada nie chciała opowiadać się w czasie kampanii po jakiejkolwiek stronie. Znaczy stwierdzili ze mogą kandydować ale nie moga być posłami. Bez komentarza.To tylko Polska. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Taka ciekawostka:
http://fakty.interia.pl/swiat/news/a...-rosja,1711735 wielkich nadziei nie ma co sobie robić, ale jednak pewne zaskoczenie ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Prawo i Sprawiedliwość pochwaliło się swoimi specjalistami od rolnictwa, którzy od nowej kadencji będą urzędować przy ul. Wiejskiej. Bogdanowi Pękowi oddano, że (od 1980 r.) był "Kierownikiem Tuczarni Przemysłowej w Tomaszowicach". A innemu parlamentarzyście, że współorganizował Duszpasterstwo Rolników w Diecezjach Toruńskiej i Włocławskiej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Uwaga, rasistoski!
Biuro poselskie Anny Grodzkiej. Dzwoni telefon. Posłanka odbiera i słyszy w słuchawce Janusza Weissa: - Dzwonię do pani/pana w bardzo nietypowej sprawie. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jakoś przeoczyłem to wydarzenie w lipcu i z rozpędu kupowałem jeszcze do dzisiaj.
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html Cytat:
Szkoda. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
http://wpolityce.pl/wydarzenia/17073...e-portal-sdppl a hienom z "Wybiórczej" w to graj http://wpolityce.pl/wydarzenia/17090...epia-warcholow Ale ten lud nie jest ciemny i ten lud tego nie kupi, jeśli Hajdarowicz i reszta wysupłali geld z własnej kiesy (w co śmiem wątpić) to wtopili, bo bez sprzedaż "Rzepy" i"URze" bez Lisickiego i reszty konserwatywnych publicystów spadnie na mordę, bo "Wybiórcza" we własnym grajdołku (czyt. wśród liberal-lewactwa) konkurencji nie lubi. Natomiast jeżeli były KPN-owiec jest tylko słupem to prędzej czy później sprawa wyjdzie na jaw i albo skończy za kratkami, albo (co bardziej prawdopodobne) pryncypałowie skłonią go do metody "na Leppera". Tak czy inaczej gra w tym towarzystwie nie jest warta świeczki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
1. Z założenia Rz ma się stać gazetą wspierającą powstanie PO-Prawicy. A więc generalnie wszyscy (KNP, PJN, PR ewentualnie Ziobrowcy) którzy utożsamiani są z prawą stroną i którym nie po drodze z JK. 2. Punkt 1 jest dość oczywisty. Zastanawiało mnie natomiast w jaki sposób Hajdarowicz jest w stanie sfinasować zakup Rz (dla przypomnienia: 80G PLN dla Anglików i 55G PLN dla SP). Sam żadną miarą taką kasą nie dysponuje. I oto okazuje się że zakup zostanie sfinsowany z kredytu udzielonego (wersja pierwsza) przez Getinbank (dla przypomnienia większościowym akcjonariuszem jest L. Czarnecki zarejestrowany jako TW) lub (wersja druga) Solorz (a właściwie Krok, też zarejestrowany jako TW). 3. Wszystko pięknie ale nawet rozkaz nie zmusi żadnego TW żeby lekką ręką pozbyć się 135G PLN (piszę pozbyć się bo biorąc pod uwagę dotychczasowe osiągnięcia Hajdarowicza i Wróblewskiego na polu wydawniczym a więc odpowiednio:"Przekrój" i "Polskę" trudno wróżyć temu przedsięwzięciu powodzenie). Co zatem wymyślono? Proste. Nowo nabyta firma wejdzie na giełdę a pieniądze z podwyższenia kapitału pójdą na spłatę kredytu. Ale jaki inwestor zaryzkuje inwestycję w tak niepewny biznes? Otóż będzie to inwestor państwowy. Akcje kupią firmy w których Skarb Państwa posiada znaczący udział a więc: PKO BP (wraz z zależnymi od niego TFI i OFE), PZU (z przyległościami) itp, itd. Jeśli rozbije się tę kwotę na parenaście podmiotów to wyjdzie po około 10G PLN na podmiot. I tym sposobem sfinasujemy (piszę my podatnicy) PO przejęcie Rz. 4. Według moich informatorów pomysłodawcą (i faktycznym wykonawcą) tego pomysłu był odchodzący już w niebyt Grzesiu Schetyna. Pomysł cieszył się aktywnym wsparciem ze strony Gajowego. Donio miał być w tym temacie tylko informowany. Kto będzie pociągał za sznurki "po przesileniu"? Niewiadomo. 5. Jeśli chodzi o "Uważam Rze" to tygodnik miał być podobno z założenia skazany na bankructwo. Chodziło o to żeby nie robił konkurencji pismom już istniejącym. Pomysł miał polegać na tym że tygodnik miał zostać wyodrębniony z grupy jako oddzielny podmiot prawny i obciążony maksymalną ilością alokowanych z "centrali" kosztów ogólnych. W ten sposób miał być pokazany jako przynoszący straty i zamknięty. W tym kontekście przedstawiona Lisickiemu propozycja objęcia funkcji naczelnego wyglądała na typowe "wsadzenie na minę". 6. I teraz słówko o Hajdarowiczu. Zalecałbym bardzo daleko idącą ostrożność jeśli chodzi o wyciąganie wniosków z tzw: KPN-owskiej przeszłości Hajdarowicza. Nie byłem wielkim działaczem KPN ale trochę się "w czasach przełomu" koło nich kręciłem. I Hajdarowicza poznałem (tak samo jak większość moich KPN-wskich znajomych z tego okresu) dopiero wtedy gdy Moczulski wpisał go na listy KPN w wyborach samorządowych. Dziś już wiemy że Moczulski był TW. Ponieważ miałem okazję "na własne oczy" patrzeć na to co działo się koło Moczulskiego (dla przypomnienia: w wyborach kontraktowych kandydował z Krakowa) w tamtym okresie, nikt mnie nie przekona że w latach 1987-1990 Moczul nie miał "bliskich kontaktów" z ówczesnym MSW. Wiem co widziałem. A Hajdarowicz będąc radnym wyróżnił się przede wszystkim tym że bardzo szybko udało mu się wynająć od miasta za niewielkie pieniądze bardzo korzystnie zlokalizowane lokale, co stało się podstawą jego przyszłej fortuny. Innej jego aktywności jako radnego nie odnotowałem. Zwróciłbym też uwagę na tekst popełniony przez Karnowskiego w którym pisz że dyrektorem (chyba generalnym) w spółce Hajdarowicza jest były etatowy pracownik WSI. Każdy może mieć swoje zdanie. Na Hajdarowicza żadnych kwitów nie znaleziono (przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Ale jak dla mnie to coś za dużo tych TW koło niego. Jeszcze w latach 90tych wydawało mi się że to taki typowy oportunista. Od tego czasu zmieniłem jednak zdanie. Czy będzie tak jak piszę? Przekonamy się. Potwierdzeniem prawdziwości opisywanego scenariusza będą: upublicznienie Rz, zakup jej akcji przez spółki powiązane ze SP, wyodrębnienie "Uważam Rz" i późniejsze jej bankructwo.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 27.10.2011 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Takie infa o Rzepie chodzą po Krakowie od dawna.Nie jestem tylko pewny czy chodzi o stworzenie alternatywnej prawicy dla JK .PJN było wypuchą, silnie wspieraną na początku i kopnietą w zad kiedy osłabiło juz PiS.
Polacam oglądnięcie jak nas zrobili w ch...ja z gazem łupkowym . Okazuje się że od wielu lat MAMY TECHNOLOGIĘ wydobycia gazu łupkowego -pierwsze wiercenia kierunkowe to lata 70 te- także od lat 70 tych mamy informację geologiczną o wielkości złóż i mało tego PGNIG za swoje/NASZe pieniądze prowadzi obecnie prace jako podwykonawca firm amerykańskich. Mogliśmy sami to eksploatować dokładnie tym samym kosztem który i tak ponosimy.A no i co ważne , przedstawicielami firm amerykańkich- przynajmniej jednej FX Energy - w Polsce sa emerytowani pracownicy PGNIG posiadający w przeszłości dostęp do informacji geologicznej kraju (która była wtedy tajna) To się nazywa wychujani bez mydła. Głupi naród musi dostawać w dupe Link: http://vod.gazetapolska.pl/614-gaz-l...-obywatelskiej ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytają wpisy powyżej wychodzi na to, że trzeba być dobrze wyrobionym politycznie w Polsce aby orientować się jak postkomuna powiązana z obcymi interesami oplata nasz kraj. Każde w miarę niezależne pismo jest w krótkim czasie przejmowane poprzez różne dziwne spółki, które rzucaja kasę na stół.
Reszta zmatolonego, stuszczonego społeczeństwa prowadzona jak prosiaki na sznurku wierzy dalej w tzw. "wolne media" i to że niby mamy demokrację w Polsce. Bogactw naturalnych (i to swoich) nie mozemy wydobywać. Muszą na tym zarobić obcy. Za chwilę sprzedane zostanie przynoszacy zysk i będące strategiczną firmą dla polskiej gospodarki (!!!) PKP Cargo. Zapewne opchnięte będzie państwowym kolejom niemieckim DB ewentualnie czekają na to też państwowe koleje rosyjskie. Jak widać PKP Cargo nie może być polską koleją państwową. Inne państwo musi rostoczyć nad nią swoją "opiekę". Jednak Hitler i Stalin wyjątkowo głupi byli. Zamiast robić to samo wolniej i przy pomocy banków i przedsiębiorstw oraz opłacanych polskich sprzedawczyków im się zachciało wojenki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tak Gwiaździsty teraz mamy 3 lata rozbijania wszystkiego co prawicowe i narodowe. Osłabiania każdego drobnego elementu mogącego budować poczucie jedności i dumy z kraju, poprawiającego jego niezależność.
W normalnym kraju ta konferencja byłaby na czołówkach wiadomości. Np.Pośpieszalski dostaje program z czwartki o 22.30 ! (co za godzina) na TVP Info - ale w zamian wyrzucają Michała Karnowskiego . Do tego Pośpieszalski ma mieć zapis że nie może prowadzić programu w wersji z goścmi w studiu tylko w formie reportażu .Jakby tak było np. z Lisem za rządów PIS to by tu ałtorytety rozrywały szaty ze demokracja zagrozona ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
www.youtube.com/watch?v=Qdt9eTE3pyQ
Z rozmowy Bosaka z tym typem proponuje pokazywac wszystkim niekumatym rzucajacym sloganom o faszystach i blokujacych ich milych mlodziencach fragment od 8:30. Gosc posrednio przyznaje sie ze on najchetniej to by do uczestnikow marszu strzelal. I druga sprawa, ze wzgledow zawodowych studiowalem ostatnio KPA, a tam taki oto nowey zapis: art. 82 Świadkami nie mogą być: 1) osoby niezdolne do spostrzegania lub komunikowania swych spostrzeżeń, 2) osoby obowiązane do zachowania tajemnicy państwowej i służbowej na okoliczności objęte tajemnicą, jeżeli nie zostały w trybie określonym obowiązującymi przepisami zwolnione od obowiązku zachowania tej tajemnicy, 3) duchowni co do faktów objętych tajemnicą spowiedzi. Czy ktos kumaty w przepisach moze stwierdzic dak to sie ma do nowej ustawy o dostepie do informacji publicznej (tzn. braku takowego)? Bo to wyglada na prosty zabieg, utajniamy cos a potem nawet nas spytac nie mozecie co i dlaczego...
Ostatnio edytowane przez orzeu : 30.10.2011 o godz. 17:20.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
||
|
Szkoda Lisickiego.Jak dla mnie jeden z najrozsądniejszych publicystów w Polsce.
Z drugiej strony zmiany w rzepie może nie będą aż tak złe.Z tego co pisze nowy naczelny linia konserwatywna ma być zachowana. Cytat:
Cytat:
![]() Cały tekst naczelnego; http://blog.rp.pl/wroblewski/2011/10...alnym-idealom/ ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie łudził bym się. Hajdarowicz był ostatnio na urodzinach/imieninach Wałęsy. Taka informacja mówi wszystko.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Hajdarowicz mógł być gdzie tam sobie chce, ale jeśli facet nie chce wtopić ogromnych pieniędzy to po prostu nie może robić z "Rz" kolejnego salonowego medium bo jeśli ktoś chce poczytać GW to kupi sobie oryginał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ładują co rusz w spoconego Janka, opinia już ma wyobione zdanie na jego temat. Ubek wiadomo, w gazecie i w TV podawali. Tyle,że to co oni piszą,dokumenty na które się powołują wg Trybunału Konstytucyjnego nie mogą stanowić dowodu wskazującego o współpracy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.10.2011 o godz. 11:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Mnie takie newsy mało interesują ,a już w szczególności w przypadku kabaretowego Janka |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
O co pyta Posła Biedronia słynny Paprykarz? Panie Pośle, jak rz.ć? Wiem: to wcale nie jest śmieszne.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 31.10.2011 o godz. 19:10.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Kompletnie inne sprawy. No, ale to trzeba czytać.. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dziś wyjątkowy dzień. Oprócz Waszych najbliższych, którzy już odeszli, pamiętajcie o tych, którzy przelali swoją krew za Ojczyznę. Zapalcie znicz i zmówcie modlitwę lub po prostu pomyślcie o Nich. Tak aby pamięć o Nich nie zaginęła a trwała.
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
http://wyborcza.biz/Gieldy/1,114507,...zy_wpadli.html
Powiem szczerze, że ja już mam tych Greków dość. Lenie śmierdzące, żyjące na koszt innych. I jeszcze narzekają, że muszą zaciskać pasa! Moim zdaniem powinniśmy się przestać z nimi cackać. Niech wyp.lają z UE w trybie ekspresowym. Wywalając ich z Unii, doprowadzimy ich gospodarkę do poziomu albańskiej - będzie nauczka na przyszłość dla innych, że życie na kredyt ma swoje granice. Przez tych zdeprawowanych do granic możliwości, rozpuszczonych free-riderów UE gotowa się naprawdę rozpaść. A dla Polski miałoby to fatalne wręcz konsekwencje. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wątpliwe by obywatele jakiegokolwiek kraju zgodzili się na takie cięcia , a obywatele kraju z takim natężeniem lewaków na km2 nie zgodzą się na pewno. Wynik referendum jest przesądzony.
Żadnego kraju z Unii wyrzucić się nie da. Bankructwo Grecji jest raczej pewne , a EFSF ma na celu obronę pozostałych krajów. ![]()
|
|
|
|
Piknik
Offline |
||
Zgadnij tylko, kto w tej Unii drugiej kategorii się z Grekami znajdzie ![]() PS. No i proszę: Cytat:
Ostatnio edytowane przez flamengista : 02.11.2011 o godz. 08:46.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Co tak nic nie komentujecie Panowie obecnej sytuacji w PiSie ?
Może i macie rację są rzeczy ważniejsze od polityki ![]() ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Żałoba
![]() Gdzie ja szampana nie otwieram - ok Pis dogorywa ale Zerro moim zdaniem może namiszać - wolałem go na aucie w Pisie niż jako nową siłę. Pytanie czy te dwie partie będą w stanie osiągnąć więcej niż sam Pis.Mam nadzieje że nie ale niestety jest też taka opcja że będą w stanie.Jarosław I Zbawiciel popalił wszelkie mosty jeśli chodzi o koalicje ,Ziobro jako skrajny karierowicz, to jedyny przyszły partner. Tak więc oby to wszystko wszystko kisiło się w tych 30% ale to nie jest na dziś pewne. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sztuczne to całe zamieszanie a zaintersowani to słabi aktorzy. Nawet nie ma czym się specjalnie zajmować.
Zwyczajnie Kaczyński chce przyciągnąć do siebie niezdecydowanych oraz takich którzy nie akceptują Kaczyńsiiego. Wywalił Ziobrę,ten stworzy partię a tak naprawdę będzie to samo co PiS. A tzw media będą mieć problem chociaż już są sondaże dające Ziobrze&co 9 procent. Ale zenada. PiS nie dogorywa,bo ma stały eletorat. Jakiś mędrzec wymyślił haseło i reszta je powtarza. Lenin byłby dumny ![]() Wielki rozłam a po wyborach stworzyliby jak nic koalicje czy co tam trzeba.Jednynie Ten od Toli może mieć nadzeje,że od czasu do czasu Ziobro&co może go poprzeć bo w arytmetyce sejmowej ma cieniutko, i pewnie wolałby poparacie engo złego Ziobry niż oficjalne Palikota ![]() Oni naprawdę mają ludzi za debili,chociaż jak się słucha i czyta co nietorych to ciżęko mieć inne wrażenie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ W Grecji w zeszłym tygodniu zakupili 400 czołgów od USA i doonano wymiany oficerów na kluczowych stanowiskach. To jest ciekawe a nie jakieś pierdzenie o podziałach wyrwach i innych sztucznościach,które do żadnych zmian nie prowadzą. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|