|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
|
Wyświetl wyniki ankiety: Co zrobić gdy kanary wejdą do autobusu |
|||
| Uciekać gdzie pieprz rośnie |
|
224 | 29,20% |
| Udawać Cudzoziemca |
|
176 | 22,95% |
| Wdawac się w przepychanki |
|
153 | 19,95% |
| Przyjąć karę jak mężczyzna i poprostu zapłaćić |
|
214 | 27,90% |
| Głosujących: 767. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dziwne, ze spisali Cię bez policji. Jak widziałem że spisywali, a gość dokumentow nie miał to dzwonili na policje, by przyjechali i potwierdzili tożsamość.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A na pytanie jak to możliwe że go puścili bez psów? Zdarza się, jeśli uda się fajnie zbajerować, zero kozaczenia, wytykania im ich dennej roboty itd. Trzeba zebrać się w sobie i odstawić spektakl grzecznego pasażera, naprawdę bardzo skonfudowanego zaistniałą pierwszy raz w życiu sytuacją. Oni mówią że jedziecie na pętle do psów. Ty, że oczywiście, przecież tak trzeba i że naprawdę strasznie Ci przykro i wstyd. Powinni zmięknąć i wziąść te dane "na gębę". Mnie za to bardzo interesuje co wyświetla się na ich czytnikach. Mam kartę na 173 i już dwa razy jadąc 179, a odbijając od trasy 173 (np okolice kleparza, czy w drugą stronę zakręcając na Wolę) przy sprawdzaniu odchodzili słysząc tylko "piknięcie" że karta jest aktualna. Albo nie wyświetla im się linia albo na prędkości nie rozróżniają 173 od 179. Jak myślicie? edit: no i chyba sam sobie odpowiedziałem http://www.kkm.krakow.pl/pl/urzadzen...kontrolerskie/ Powód: warto przeczytać wcześniejsze strony
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 05.11.2011 o godz. 22:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli coś w ogóle przyjdzie to idziesz i mówisz że to nie Ty...jakiś 'życzliwy znajomy' musiał mieć jakąś część Twoich danych i tyle. Moja znajoma jakiś czas temu podała w ogóle dane 'z dupy' i przeszło, w sensie, obyło się bez policji i w zasadzie tu jest jedyne ryzyko, że podasz fałszywe dane a kanar przytrzyma Cię i zadzwoni po policję.Wtedy problemy mogą być a tak nie sądzę że ktoś będzie kombinował a jeśli coś Ci przyjdzie na właściwy adres, to wtedy będziesz się martwił. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z tego co czytałem możesz jeździć każdą linią która jedzie w danym momencie po tej samej trasie jak ta na którą masz kartę, do tego 1 przystanek może być nie pokrywający się.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja się spotkałem z inną śmieszną sytuacją.
Wsiadłem do 10tki bez biletu i od razu udałem się do pani motorniczej w celu zakupienia biletu. Niestety miałem całe 2zł, a jak wiadomo studencki godzinny kosztuje 1,80zł. Najpierw pani powiedziała, że trzeba płacić odliczoną kwotą. Ponieważ miałem te 2zł, powiedziałem, że reszty nie trzeba. Pani odrzekła, że nie ma takiej możliwości i ostatecznie biletu mi nie sprzedała Tego dnia niestety okradłem nasze krakowskie MPK... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dla mnie to trochę dziwne. Dobrze, że w większości tramwajów są już automaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ale dlaczego, nawet jak nie chcesz reszty te pajace nie sprzedają biletu?
Lance i tak są pajacami ze względu na swoje chamstwo : )
Ostatnio edytowane przez mlody_ale_wierny : 06.11.2011 o godz. 00:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do wyświetlania linii na czytnikach to ostatnio widziałem przez ramię, że kanar miał jakiś bardziej zaawansowany technicznie wynalazek z większą ilością opcji- co to było nie widziałem.. Nie wydaje mi się, żeby aż tacy tępi byli..
![]() ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kiedys musieli nacisnac jeden przycisk zeby sie pojawiło na którą linię
A z tą "odliczoną kwotą" to mnie w....iają strasznie... "Może ktoś Panu rozmieni" i chodzę jak żebrak po autobusie, pomimo tego, że mam w portfelu 202 zł. o.O ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
taka uchwała weszła w życie, właśnie po to - żeby mpk krakowskie było sprawniejsze. By kierowcy i motorniczy dojeżdżali na czas na przystanki.
Jak na co drugim przystanku ktoś wchodzi i chce kupić bilet, to kierowca traci czas na wydawanie reszty, na szukanie biletu itd... Niby to tylko 1 bilet sprzedaje - ale jak na trasie 15 osób tak chce kupić bilet, to pojawią się spóźnienia. Jasne - masz 2 zł na bilet - 20 gr. dla kierowcy. Nie weźmie nawet jakby chciał. Ta uchwała ma też na celu zmuszenie pasażerów do kupowania biletów wcześniej. W automatach albo kioskach. Kierowca ma kuźwa prowadzić pojazd, a nie handlować papierkami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale co jest złego w tym, że zapłacę mu więcej za bilet? Nic wydawać nie musi, niczym się to nie różni od tego, jak normalnie wyda mi bilet za odliczoną kwotę. Nie może przyjmować napiwków? To niech cała kwota idzie dla MPK, będzie więcej klimatyzowanych autobusów
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ponoć na początku po tej uchwale były częste kontrole i dopieprzanie się o niezapłacone podatki od przychodu typu 20 groszy niewydane...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
czyli jednak można jechać ten dodatkowy przystanek?
karta na 14 która skręca pod Bagatelą w prawo czy mogę jechać np. 152 przystanek prosto pod Filharmonię? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to jest, przypuśćmy łapią mnie kanary, wygladam na wiarygodnego, spisuja moje dane 'z kosmosu' i nagle cos im odbija i chca dzwonic na policje. Policja przyjezdza, musze podac swoje prawdziwe dane. Czy sa jakies konsekwencje podania zlych danych kanarowi?
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
wiślak można jechać chociaż nie każdy kanar Ci o tym przypomni. Miałem tak jak jechałem z dwoma kumplami i kontrola była na orzeszkowej ,a oni mieli karty tylko na 112 (linia Tyniec - Rondo) to ten powiedział ,że jeden przystanek od ronda mają prawo na tej karcie jechać i ich puścił.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nie wiedziałem że jest tak zajebiście że mogę na kartę na jedną linię zahaczać o jeden przystanek poza trasą.
Dobrze wiedzieć ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
To tak w temacie o kanarach ...
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
przede wszystkim powinny byc automaty w kazdym autobusie/tramwaju
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
dokładnie tak, automat w każdym pojeździe to powinna być podstawa i to działający automat, bo jest jak nie działa i są kanary ? i oczywiście nie mam biletu przez zepsuty automat
![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jak nie działa to w 99% możesz jechać za free - tylko się upewnij ten 1% czy kierowca nie ma biletów.
Bo jak nie ma to za free - jak ma - to musisz kupić u niego ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
A dalej jest przepis, że mając bilet okresowy można jeden przystanek odjechać od trasy jak mam na jedną linie? Np. mam na 4, ale mogę podjechać pod Pocztę Główną bez kupowania dodatkowego biletu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dalej jest.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeżeli mam KKM ważny do 8go lutego i przedłuże go wcześniej, to będzie on ważny do 8go marca czy np. (jakbym przedłużył dziś) do 5go marca?
PS: Przedłużenie w automacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W automacie wpisujesz od jakiego dnia chcesz przedłużenie. Czyli wpiszesz że od 8 to bedzie od 8.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|