The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2011, 14:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
"Zaiste" znowu zaczynacie temat.To ty ostatnio się czepiałeś o to, czy któryś z twoich kolegów? Bo znowu "zapominacie" o tym, że powrót do starego herbu, to wynik waszego ugadania się ze śmiertelnym wrogiem, efekt olania tekstów "jihad Legia" itd, więc z perspektywy Wiślaka, to nie macie się czym chwalić. Bo czy zdradzenie ideałów i przybicie sobie piątki ze starymi komuchami to taki powód do dumy? Przy okazji, "wracając" do starego herbu przemilczeliście, że odbyło się to kosztem CWKSu i likwidacji wielu sekcji. U nas TS dalej działa, a nawet więcej- wygląda na to, że powolutku wychodzą na prostą. To tylko w celu naprostowania tej waszej propagandy.
Nie dyskutuj z nim, herb to jego ulubiona kwestia. Kiedys jeden z legionistów w rozmowie ze mna wypominał gwardyjska przeszłość Wisły, zapominając o generałach bolszewikach szefujacych Legii i tym podobnych akcjach. Kibice Legii przegrali z Walterem i tyle.
PS Korona rzeźnicy daja rade.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.11.2011, 15:01
"Zaiste" znowu zaczynacie temat.To ty ostatnio się czepiałeś o to, czy któryś z twoich kolegów? Bo znowu "zapominacie" o tym, że powrót do starego herbu, to wynik waszego ugadania się ze śmiertelnym wrogiem, efekt olania tekstów "jihad Legia" itd, więc z perspektywy Wiślaka, to nie macie się czym chwalić. Bo czy zdradzenie ideałów i przybicie sobie piątki ze starymi komuchami to taki powód do dumy? Przy okazji, "wracając" do starego herbu przemilczeliście, że odbyło się to kosztem CWKSu i likwidacji wielu sekcji. U nas TS dalej działa, a nawet więcej- wygląda na to, że powolutku wychodzą na prostą. To tylko w celu naprostowania tej waszej propagandy.
Zaiste pasuje do Twojej wypowiedzi na temat Legii określenie w dupie byłeś gówno widziałeś.

Likwidacja wielu sekcji? Których. Konkrety panie 'znam sytuacje na Legii i wszystko wiem'.

Ja mam nadzieje, że kiedyś Polska się ugada z Ruskimi na takich warunkach na których my się 'ugadaliśmy' z ITI. Oni spełnili wszystkie nasze postulaty, my z... jeden. I nic więcej nie mam do dodania w tej sprawie.

EDIT: O, kolejny. Przegraliśmy dwa razy! To oczywiste!

A już poważnie. Dajmy spokój jednak. Zdecydowanie żeby o czymś rozmawiać trzeba mieć o czymś pojęcie. Możemy do tego wrócić jak poznacie temat.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.11.2011 o godz. 15:10.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.11.2011, 15:12
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jeśli pogłoski o kontuzji Rudnieva sie potwierdzą, to dla nas zła wiadomość, bo oznacza, że pewnie go nie sprzedadzą w przerwie zimowej :(
Wolałbym, zeby strzelił jeszcze 2-3 mało istotne bramki i poszedł gdzieś
Bez jaj. Strata najlepszego strzelaca ligi nalezacego do jednego z kontrkandydatow do tytulu to dla nas zla wiadomosc?
Bardzo dobra z kilku wzgledow:
- Amica traci na jakis czas swoja glowna (i jedyna) armate.
- przez kontuzje nie moze grac wiec i jego cena nie podskoczy, a wrecz przeciwnie
- po kontuzi musi dojsc do formy i nie wiadomo ilu mu czasu zajmie by znow byc w tej dyspozycji co dotychczas (to tez zalezy od rodzaju kontuzji)
- w zimie Amica i tak nie chciala go sprzedac
- teraz okaze sie ile jest warta Amica bez JEDNEGO zawodnika
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.11.2011, 15:17
Skorza o Radoviciu: Bez niego będzie ciężej o wygraną z Jagą. Toz to przeciez jeden zawodnik a w Wisle 3 waznych pilkarzy nie moze grac.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.11.2011, 15:24
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Zaiste pasuje do Twojej wypowiedzi na temat Legii określenie w dupie byłeś gówno widziałeś.

Likwidacja wielu sekcji? Których. Konkrety panie 'znam sytuacje na Legii i wszystko wiem'.

Ja mam nadzieje, że kiedyś Polska się ugada z Ruskimi na takich warunkach na których my się 'ugadaliśmy' z ITI. Oni spełnili wszystkie nasze postulaty, my z... jeden. I nic więcej nie mam do dodania w tej sprawie.

EDIT: O, kolejny. Przegraliśmy dwa razy! To oczywiste!

A już poważnie. Dajmy spokój jednak. Zdecydowanie żeby o czymś rozmawiać trzeba mieć o czymś pojęcie. Możemy do tego wrócić jak poznacie temat.
Proponuję Ci najpierw- był byś bardziej wiarygodną stroną- zamianę 9 MP na 8, bo temat w bardzo bolesny sposób dotyczy też nas.Więc nie prowokuj, bo jesteś tu w gościach.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.11.2011 o godz. 15:26.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.11.2011, 15:35
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
z nimi My będziemy cz oni będą miedzy sobą ladek1989 ? Według Ciebie..
oczywiście, że Wisła będzie walczyć z nimi. ja bynajmniej wierzą w tą drużynę i mam nadzieję, że obecny kryzys formy jest tylko przejściowy i będzie już tylko lepiej.

co do meczu Legii z Jagą, Legia ma szeroką i w miarę wyrównaną ławkę więc strata Radovicia nie będzie aż tak istotna. Powinni sobie poradzić z Jagą.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.11.2011, 15:47
Nie widziałem meczu Korony, ale mimo to zwróciłbym uwagę na jedną postać. Pan Daniel Stefański - arbiter. Albo ma cholernego pecha, albo coś robi nie tak. Gość w 8 meczach w tym sezonie pokazał już 57 żółtych kartek i 7 czerwonych. Dostać jego jako sędziego brzmi jak kartkowy wyrok, bo gość sypie kartkami w obie strony. Szczególnie zadowolona musi być Korona, która wpadła na tego gościa już 3 razy - bilans? 12 żółtych, 3 czerwone. W przekroju całego sezonu takie rzeczy mogą decydować o miejscu w tabeli.
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 05.11.2011, 15:54
Tyle, że Korona jak mało kto zasługuje swoją grą na tyle kartek.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.11.2011, 17:32
Przełączyłam właśnie zobaczyć co jest na C+sport. Mecz ŁKS - Ruch. Wynik: 0-4.
A myśmy ledwo wymęczyli tam 2-2... tfu! 2-1 Wiadomo, że ŁKS ma teraz problemy z trenerem i inna jest mobilizacja zawodników na Wisłę i na Ruch, ale to niczego nei tłumaczy.

Co do wcześniejszego meczu Korony z Bełchatowem- oczywiście, że na grę Kielczan ciężko się patrzy, ale z drugiej strony przynajmniej chłopaki walczą, szczerze chcą wyszarpać 3pkty w każdym meczu i to w jakiś sposób się podoba.
Beznadziejny Bełchatów cudem uratował punkt. Coś tam Kosowski ostatnio pisał na weszło o brutalności ligi... Niech nie pier*** tylko gra. Jak on taki wspaniały, to niech poderwie tych kolegów, bo nie widać jakoś tej poprawy, o której również wspomniał.
Żenując ten GKS.

EDIT:
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Kosowski pewnie i by zagrał przeciwko rzeźnikom z Korony, tylko że leczy kontuzję po ostatnim faulu na nim.
Widziałam większość tego meczu i jak Boga kocham, Kosowski był obecny na boisku

@Sartre- ja nie mówię, ze nasza liga jest wspaniała i sędziowie dobrze czynią (bo są jednymi z najgorszych), ale zamiast wylewać żale na zbyt ostrą grę, najpierw niech się pokażą z naprawdę dobrej strony (obcokrajowcy i nasi synowie marnotrawni). Niech jeden z drugim weźmie piłkę, pójdzie po skrzydle, a jak przyjdzie kosa, to zawsze można podskoczyć. I nie mówcie mi, ze się nie da. Oczywiście, ze się da- ale trzeba mieć szybkość, umiejętności i spryt (boiskowy pomyślunek).
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 05.11.2011 o godz. 23:30.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.11.2011, 18:41
Cytat:
Nie widziałem meczu Korony, ale mimo to zwróciłbym uwagę na jedną postać. Pan Daniel Stefański - arbiter. Albo ma cholernego pecha, albo coś robi nie tak. Gość w 8 meczach w tym sezonie pokazał już 57 żółtych kartek i 7 czerwonych. Dostać jego jako sędziego brzmi jak kartkowy wyrok, bo gość sypie kartkami w obie strony. Szczególnie zadowolona musi być Korona, która wpadła na tego gościa już 3 razy - bilans? 12 żółtych, 3 czerwone. W przekroju całego sezonu takie rzeczy mogą decydować o miejscu w tabeli.
A mnie to w świetle poziomu naszego sędziowania aż tak bardzo nie przeszkadza. W naszej lidze zdecydowanie za dużo chamstwa przechodzi - jakby wszyscy sędziowie zaczęli tak kartkować, to może w końcu skończyłyby się bezsensowne przepychanki, kopanie po kostkach, ataki na nogi itd. itp. Bo to jest nasza zmora.

Cytat:
oś tam Kosowski ostatnio pisał na weszło o brutalności ligi... Niech nie pier*** tylko gra. Jak on taki wspaniały, to niech poderwie tych kolegów, bo nie widać jakoś tej poprawy, o której również wspomniał.
Żenując ten GKS.
To samo co Kosowski mówi każdy obcokrajowiec, który przychodzi do naszej ligi. Więc albo Kosa i pozostali stranieri pier***, wszystkie inne ligi są pedałkowate i tylko nasza idealna, a sędziowie pozwalają akurat na tyle, na ile trzeba - albo coś z naszą ligą jest nie tak, a Kosowski ma rację.
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.11.2011, 18:51
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Przełączyłam właśnie zobaczyć co jest na C+sport. Mecz ŁKS - Ruch. Wynik: 0-4.
A myśmy ledwo wymęczyli tam 2-2... tfu! 2-1 Wiadomo, że ŁKS ma teraz problemy z trenerem i inna jest mobilizacja zawodników na Wisłę i na Ruch, ale to niczego nei tłumaczy.

Co do wcześniejszego meczu Korony z Bełchatowem- oczywiście, że na grę Kielczan ciężko się patrzy, ale z drugiej strony przynajmniej chłopaki walczą, szczerze chcą wyszarpać 3pkty w każdym meczu i to w jakiś sposób się podoba.
Beznadziejny Bełchatów cudem uratował punkt. Coś tam Kosowski ostatnio pisał na weszło o brutalności ligi... Niech nie pier*** tylko gra. Jak on taki wspaniały, to niech poderwie tych kolegów, bo nie widać jakoś tej poprawy, o której również wspomniał.
Żenując ten GKS.
Tłumaczy. Oglądnąłem 15 minut tego "widowiska" w przerwie meczu Borussia-Wolfsburg. ŁKS praktycznie oddało mecz walkowerem - odejście Probierza podcięło im skrzydła.

Widziałem parę stałych fragmentów no i na koniec wszystkie bramki. Wróciły stałe błędy Łodzian - fatalne ustawienie przy rzutach wolnych i rożnych. 4-0 nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku. Ruch zmarnował jeszcze 3-4 setki.

Z nami ŁKS grało naprawdę nieźle, dziś - wrócili do poziomu drugoligowego.

Kosowski pewnie i by zagrał przeciwko rzeźnikom z Korony, tylko że leczy kontuzję po ostatnim faulu na nim. Nie wiem, czy Bełchatów był "beznadziejny" - grał do końca, zaryzykował (w bramkowej akcji obronę angażował golkiper BOT, który wszedł w pole karne) i wywiózł punkt.

Generalnie każda przykrość wyrządzona Scyzorom to dla nas dobra wiadomość, więc dziwię się że ci się ich gra "podoba". W dodatku to drwale, którzy przy normalnym sędziowaniu nie mieliby w tej lidze żadnych szans.

PS. Kosowski ma oczywiście rację - w tej lidze poluje się na nogi, a sędziowie na to pozwalają.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2011, 18:54
Jeżeli po tym meczu Kafarski nie poda się do dymisji to będzie to skandal.

Płacz ogarnia, gdy widzi się co ta drużyna wyprawia.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.11.2011, 19:30
Takiego gównianego meczu już dawno nie widziałem . @Wizard - Kafar nie poda się do dymisji bo ten człowiek nie ma honoru , co udowodnił przepraszając Arke za tą świnie po derbach
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.11.2011, 19:46
Lechia gra taka pyte jak my z Podbeskidziem, popelniajac prawie te same grzechy glowne (malo ruchu, wyjscia na pozycje, niedokladnosc i brak przyspieszenia). Jedynie obrone maja lepiej zorganizowana niz nasza.
DysoN
Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 05.11.2011, 19:53
Podobno Kafar juz nie ma sily i moze sie poddac do dymisji
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 05.11.2011, 20:06
marudy

Jeśli oczekujecie, że nowy trener zmieni obraz gry, to - moim zdaniem - spotka Was wielkie rozczarowanie. Z tym "materiałem piłkarskim" to nie tylko Kafarski, ale sam Wielki Mou nic nie zrobi... obejrzałem 2 ostatnie mecze Lechii; o ile defensywa faktycznie jest nieźle zorganizowana, to w ataku macie Razaka i kilka nieociosanych drewnianych (bez urazy) kołków; kołków, nie desek - bo od deski możesz chociaż piłkę odbić w pożądanym kierunku jeśli wiesz jak trafić, a od kołka - czysty przypadek...

P.S. I chyba już wiem, czemu - mimo powszechnych zachwytów, rekordów, itp. - Wasz bramkarz nie znalazł miejsca w Legii; na linii faktycznie jest przekozak, ale na przedpolu... masakra, dno i kilka metrów mułu. Zero wyczucia, zero tzw. "timingu" - i tego się nie nauczy raczej. Nie jestem specem od szkolenia bramkarzy, ale kiedy Dowhań mówi (w tym tygodniu), że bramkarz predyspozycje do gry na przedpolu albo ma, albo nie i nie sposób tego nauczyć, można jedynie rozwijać - to mu wierzę, bo ten gość się raczej na tym zna
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.11.2011, 20:08
Sartre napisał(a):Wyświetl post
A mnie to w świetle poziomu naszego sędziowania aż tak bardzo nie przeszkadza. W naszej lidze zdecydowanie za dużo chamstwa przechodzi - jakby wszyscy sędziowie zaczęli tak kartkować, to może w końcu skończyłyby się bezsensowne przepychanki, kopanie po kostkach, ataki na nogi itd. itp. Bo to jest nasza zmora.
Zgadzam się z tym, ale to w takim razie wszyscy sędziowie powinni być tacy hojni z kartkami. I byłoby okej. Tak, mimo wszystko, jest nie fair. Gość nie zszedł w tym sezonie poniżej 6 kartek na mecz. Średnią ma przeszło 7 żółtych, i prawie jedna czerwona. Gdyby każdemu sędziował jeden mecz - byłoby równo. Tak jak teraz, ten kto wpada na tego sędziego ma trudniejszą sytucję w lidze.

Fenix54 napisał(a):Wyświetl post
Podobno Kafar juz nie ma sily i moze sie poddac do dymisji
Po tym co obejrzałem przed chwilą, JA nie mam siły. A ja potrafię z własnej nieprzymuszonej woli obejrzeć mecz Podbeskidzia z Górnikiem. Tam chociaż zaangażowanie było z obydwu stron. Tu piłkarzykom nawet się spocić nie chciało. Momentami to wyglądało jakby ktoś na boisku pachołki porozstawiał - tak mało było ruchu i tyle wolnej przestrzeni. W trakcie meczu skomponowałem 9 solidnych akapitów o tym, co NIE DZIEJE się na boisku i nic mi nie umknęło
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2011, 20:33
zizou napisał(a):Wyświetl post
marudy

Jeśli oczekujecie, że nowy trener zmieni obraz gry, to - moim zdaniem - spotka Was wielkie rozczarowanie. Z tym "materiałem piłkarskim" to nie tylko Kafarski, ale sam Wielki Mou nic nie zrobi... obejrzałem 2 ostatnie mecze Lechii; o ile defensywa faktycznie jest nieźle zorganizowana, to w ataku macie Razaka i kilka nieociosanych drewnianych (bez urazy) kołków; kołków, nie desek - bo od deski możesz chociaż piłkę odbić w pożądanym kierunku jeśli wiesz jak trafić, a od kołka - czysty przypadek...

P.S. I chyba już wiem, czemu - mimo powszechnych zachwytów, rekordów, itp. - Wasz bramkarz nie znalazł miejsca w Legii; na linii faktycznie jest przekozak, ale na przedpolu... masakra, dno i kilka metrów mułu. Zero wyczucia, zero tzw. "timingu" - i tego się nie nauczy raczej. Nie jestem specem od szkolenia bramkarzy, ale kiedy Dowhań mówi (w tym tygodniu), że bramkarz predyspozycje do gry na przedpolu albo ma, albo nie i nie sposób tego nauczyć, można jedynie rozwijać - to mu wierzę, bo ten gość się raczej na tym zna
Tu już raczej chodzi o to, aby uratować sezon, a nie rundę. Im wcześniej nowy trener się pojawi, tym lepiej. A to, że efekt nowej miotły działa motywująco na piłkarzy to my w Polsce akurat powinniśmy wiedzieć najlepiej.

Poza tym do Kafarskiego jest mnóstwo innych zarzutów. Stawia ciągle na swoich "piłkarzy" (a raczej marnych nowych kopaczy ściągnietych przez Kafara, tj. Tadic i Benson - powinien im Kafar płacić pensję za własne pieniądze), zamiast na utalentowanych juniorów (czemu nie da szansy np. Adamowi Dudzie? Jeden z najskuteczniejszych młodych napastników we wszystkich kategoriach juniorskich w Polsce, podstawowy zawodnik wicemistrzów Polski 2009 lub 2010 (nie pamiętam), grający w rezerwach i strzelający bramki. Nie wierzę w to, że jest gorszy od Tadica czy Bensona. Nie mam wątpliwości, że zarówno Tadic jak i Benson grają tylko dzięki temu, że są obcokrajowcami, w dodatku świeżo ściągniętymi.

Dodatkowo - piłkarzy można non-stop spotkać na imprezach w Sopocie (nie przeszkadzało by mi to, gdyby wygrywali - ale gdy piłkarz gra dno i 100m mułu, po czym idzie imprezować to COŚ TU NIE GRA).

Kafarski won!
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.11.2011, 20:34
Cytat:
Zgadzam się z tym, ale to w takim razie wszyscy sędziowie powinni być tacy hojni z kartkami. I byłoby okej. Tak, mimo wszystko, jest nie fair. Gość nie zszedł w tym sezonie poniżej 6 kartek na mecz. Średnią ma przeszło 7 żółtych, i prawie jedna czerwona. Gdyby każdemu sędziował jeden mecz - byłoby równo. Tak jak teraz, ten kto wpada na tego sędziego ma trudniejszą sytucję w lidze.
Raz, że nie jest sekretem że tego pana rączka świerzbi i chętnie do kieszonki sięga. Piłkarze o tym też wiedzą, trenerzy o tym wiedzą, można raz na jakiś czas zagrać bez prób łamania kości przeciwnikom. Dwa, że akurat trochę mu średnią zawyżyła korona z którą na siebie trafiają, a która gra jak stado wściekłych buldogów, zresztą finezję ma podobną. Trzy, że w ostatnim meczu była szamotanina, na której poszły 4 żółtka, zupełnie słuszne zresztą.

Cytat:
W zeszłym sezonie dokładnie ten sam skład osobowy siekał bramki jak trzeba. Jasne, duża część tego to zasługa Traore, ale to nie jest zła ekipa. Dla mnie jest to absolutne zaskoczenie, że w tym sezonie grają taki mułopiach, bo powinno ich być stać na więcej.

Cytat:
Poza tym do Kafarskiego jest mnóstwo innych zarzutów. Stawia ciągle na swoich "piłkarzy" (a raczej marnych nowych kopaczy ściągnietych przez Kafara, tj. Tadic i Benson - powinien im Kafar płacić pensję za własne pieniądze), zamiast na utalentowanych juniorów (czemu nie da szansy np. Adamowi Dudzie? Jeden z najskuteczniejszych młodych napastników we wszystkich kategoriach juniorskich w Polsce, podstawowy zawodnik wicemistrzów Polski 2009 lub 2010 (nie pamiętam), grający w rezerwach i strzelający bramki. Nie wierzę w to, że jest gorszy od Tadica czy Bensona. Nie mam wątpliwości, że zarówno Tadic jak i Benson grają tylko dzięki temu, że są obcokrajowcami, w dodatku świeżo ściągniętymi.
Ta sama śpiewka jest w pewnie każdej drużynie w Polsce. "Czemu ten debil wystawia [tu wstaw nazwisko zawodnika mającego zniżkę formy]? Przecież w juniorach gra [tu wstaw nazwisko zawodnika z drużyny młodzieżowej] i jest utalentowany. On już powinien grać, a na pewno gorszy nie będzie". To jest jedno z tych haseł, które 99% Znawców Piłki Nożnej rzuca przy każdej okazji, tak jak "czemu nie gramy 4-4-2?" albo "po cholerę wystawiać dwóch defensywnych pomocników" albo "należy piłkarzom zabrać pieniądze / postraszyć ich kijami, to zaczną grać". Te hasła są uniwersalne, pasują do każdej drużyny jak marzenie... i zazwyczaj są kompletnie kretyńskie Nie zdziwiłbym się, gdyby tak samo było z tym chłopakiem, do którego się odnosisz. Gościa kojarzę tylko z nazwiska, może faktycznie wielki talent, ale ja już kilku takich zdolniachów co mieli szturmem wchodzić w ekstraklasę i "gorsi na pewno nie będą" widziałem. Nie tylko potrafią być gorsi, potrafią też się szybko spalić. Tzn. oczywiście nie ma reguły, w samej Legii akurat jest wysyp młodych zdolnych, ale chodzi mi tylko o to, żeby nie traktować takich sytuacji bezrefleksyjnie
Ostatnio edytowane przez Sartre : 05.11.2011 o godz. 20:43.
Legionista
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.11.2011, 20:35
Ugadania? To był nasz punkt, który był jednym z priorytetów. Wygraliśmy go? Tak. Więc o co ci chodzi? Gdyby Walter wygrał, to by nadal promował swoją czarną trumnę. Może wyjaśnisz w czym wygrał, bo ja nie łapię.Zrezygnowaliśmy z Dzihad Legia? Aha. Na jednej z ostaniach opraw co było, jak nie to hasło? Co jest na sporej ilości szalików na stadionie, jak nie to hasło? Ale sorry, ty wiesz lepiej, w końcu siedzisz na Żylecie. Lepiej siedzieć cicho w sprawie herbu jak Wiślacy niż walczyć o swoje jak my. Aha, rozumiem Nikt z komuchami piątek nie przybijał, nasze punkty odnośnie naszych postulatów zostały spełnione, a więc wygraliśmy tą wojnę i tyle w temacie. Wg ciebie co mieliśmy zrobić - konkrety, aby wg ciebie było ok. Pewnie mieliśmy dać sobie wcisnąć logo jak ty? Zdradzenie ideałów? Mimo restrykcji race odpalamy, na schodach stoimy, na meczach przeklinamy itp.

Powrót do herbu kosztem likwidacji sekcji Legii? Jakich, których? Tak jak napisał 0-22 - KONKRETY. Bo z tego co wiem (ale co ja tam mogę wiedzieć, co nie? Nie to co ty) to w 2005 roku po 24 latach reaktywowano sekcję hokeja (istnieje do dziś, nie przeszła żadnej likwidacji). Sekcja kosza jest, siatka jest, boks jest, pływanie jest, kolarstwo jest. O co ci w ogóle chodzi? Kto ci głupot naopowiadał? A może wyczytałeś to w GóWni

yoda 79 my się naszej historii w przeciwieństwie do was nie wyrzekamy. Śpiewamy CWKS do tej pory? Tak. "złodzieje i pijacy są - kibice z Warszawy. Złodziejsko przemytniczy klub, to Legia Warszawa!" . Nawet tak śpiewamy
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 05.11.2011 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 05.11.2011, 20:42
Kafarski Ty juz z Lechii odejdź! Dyrektorem sportowym tez jesteś marnym. Zegnamy!

Edit: kreseq ta kpina to juz trwa od jakiegoś czasu wszyscy to widzą prócz tych co szczególnie powinni to zauważyć...
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 05.11.2011 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.11.2011, 21:00
Lechia szaleje Kafar to jednak jest kawal dobrego trenera Pozegnaja go juz teraz? Powinni, ale jak wiemy roznie bywa. Ten mecz to byla jakas kpina... Zapomnieli jak sie gra? W ogole jak patrzy sie na tabele ekstraklasy i na ilosc zdobytych/straconych bramek to Lechia fajnie wyglada na tle reszy.

Co do herbow itp... Ludzie przestancie Kazdy wie jak jest i jak bylo. Po co sie przekrzykiwac. FAKTY sa FAKTAMI i jak ktos z nimi chce dyskutowac to albo ma problemy z osobowoscia, albo cierpi na brak ciekawszych zajec.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.11.2011, 21:05
Nasz zakład o Traore nie wiem czy nie powinien być odwołany. Przykro mi powiedzieć, ale Lechia jest obecnie jednym z niewielu zespołów w naszej lidze, którego nie da się oglądać na trzeźwo. To już nawet ŁKS, czy Podbeskidzie w kilku spotkaniach potrafili coś pokazać choć mają wydawać by się mogło gorszy skład na papierze, a tu takie kwiatki w Gdańsku.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 05.11.2011, 21:07
Sam tego nie moge oglądać. A co do zakładu to poczekajmy chociaż do końca rundy potem ewentualnie mozna odwołać (bądź nie).
Jestem ciekaw co pan "zajebisty" powiedział na konferencji.
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 05.11.2011, 21:14
Sartre napisał(a):Wyświetl post
...W zeszłym sezonie dokładnie ten sam skład osobowy siekał bramki jak trzeba. Jasne, duża część tego to zasługa Traore, ale to nie jest zła ekipa. Dla mnie jest to absolutne zaskoczenie, że w tym sezonie grają taki mułopiach, bo powinno ich być stać na więcej....
... a ja właśnie w zeszłym sezonie byłem zaskoczony, że Lechia w takim składzie była w stanie zagrać ciekawe mecze. Trudno mi było zrozumieć jak drużyna, w której jedną z głównych postaci jest Surma, może grać o coś więcej niż rozpaczliwa obrona przed degradacją. Wydaje mi się, że było to zdecydowanie ponad stan. Ten sezon to dla mnie powrót do normy
Ostatnio edytowane przez zizou : 05.11.2011 o godz. 21:18.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 05.11.2011, 21:17
Raczej wypalenie, brak pomysłu na drużyne i transfery niewypały. No bo przychodza superstrzelcy którzy strzelili łącznie jedną bramke To jest kpina. No ale Tomek nadal uważa, że gramy o puchary ten człowiek już dawno stracił kontakt z rzeczywistością, nie radzi sobie z drużyną bo już go zawodnicy mają w dupie i jak wspominałem jest dyrektorem sportowym jak ja śpiewakiem operowym. Zreszta Kuchar i spółka nie lepsi. I szczerze watpie, że go teraz zwolnią, może za dwa tygodnie wpier*ol w Warszawie coś zmieni wkońcu, może ktoś sie wreszcie do cholery obudzi...
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 05.11.2011 o godz. 21:22.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.11.2011, 21:24
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Ugadania? To był nasz punkt, który był jednym z priorytetów. Wygraliśmy go? Tak. Więc o co ci chodzi? Gdyby Walter wygrał, to by nadal promował swoją czarną trumnę.
yoda 79 my się naszej historii w przeciwieństwie do was nie wyrzekamy. Śpiewamy CWKS do tej pory? Tak. "złodzieje i pijacy są - kibice z Warszawy. Złodziejsko przemytniczy klub, to Legia Warszawa!" . Nawet tak śpiewamy

Szkoda, że nie walczyliście kiedyś tak bohatersko ze zmianą nazwy na Legia Deawoo. Wtedy jakoś nie było o tej "walce" (jesli wogóle była) jakoś słychać.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 05.11.2011, 23:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że nie walczyliście kiedyś tak bohatersko ze zmianą nazwy na Legia Deawoo. Wtedy jakoś nie było o tej "walce" (jesli wogóle była) jakoś słychać.
Ale gościu, sam zaczynasz zbędną dyskusję o Legii, jaka to ona zła i niedobra, jak sobie dała wcisnąć Daewoo do nazwy itp. A sam nosisz zapewne szalik z logiem S.A. a nie herbem Wisły, więc po co te wyrzuty?

A propo niesłyszenia - wiesz, w tamtych czasach internet nie był jeszcze tak dostępny jak teraz. Więc sporo rzeczy mogło do ciebie nie dochodzić.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.11.2011, 11:02
Kafarski to zawsze był przeciętniak. Takich też piłkarzy ściągał. Na sezon,dwa można było go podpisać a zaraz później out,bo co on może wnieść do gry zespołu? Do tego słabiutkich kopaczy ściąga. Jak się nie rozwijasz to się cofasz. W przypadku Lechii idelanie to przysłowie pasuje. Powinni go wywalić i podpisać kogoś lepszego, bo po dwu letnim wybiciu,zaraz po awansie, mamy ewidentny zjazd. I to już w tamtym sezonie było widać.

ŁKS bardzo ale to bardzo mnie nie zaskoczył. In minus także Poznań. Ale oni skansen w ataku grają. Boczni obrońcy stoją i się patrzą, w ogóle tak wszyscy stoją i się patrzą. Gra bez ruchu. Podobnie Polonia, ale to żaden zespół więc mnie specjalnie ich nędza nie dziwi. Poznań coś tam jeszcze kopał,ale w meczu z Polonią przeszli samych siebie.

Nasz mecz z Fulham pokazał gdzie tkwi różnica pomiędzy naszą ligą a tymi najlepszymi. Tam gra się raz,że z pierwszej piłłki to głównie się szuka i wychodzi na pozycje. Jest ciągły ruch z przodu, zmiana pozycji. Zero jakiś debilnych kiwek 1 na 1, z których mało co wynika, jakieś przekładańce,bo to sztuka dla sztuki. Tam się szuka gry a nie ją markuje.

Rzuciłem okiem na kilka spotkań tej kolejki, mecz po meczu. Utkwił mi obraz tak charakterystyczny,że chyba można uznać to za wzytówkę naszej piłki. Otóż gość leci z piłą 20 metrów, rzecz jasna łeb w dół. Nagle się zatrzymuje i nie wie komu podać. Zastawia się, broni tej piłki jak dziewictwa i podaje do najbliższego partnera,ktory jest z tyłu. Zawsze z tyłu. Ten dostaje piłkę i zazwyczaj podaje ją górą do przodu, z dokładnością rzecz jasna do 40 metrów, czyli zalicza stratę. Póżniej jakaś szarża bokiem,tym samym stylem co Tonev w meczu z Polonią. Na sybkości mija jednego,drugiego jak pachołki,bo też obrońcy tak stoją. Już wchodzi w pole karne i........strata. Obrońca ile sił w nodze po "przechwycie" wywala piłę do przodu. Nie wiem czy się zgodzicie ale 80 procent spotkań naszej ligi tak wygląda. Chybaz tymi procentami nie przesadzam.

Nie wiem gdzie leży wina, w trenerach, miernych kopaczach. Spotykać się przez cały tydzień po kilka godzin i nie mieć opracowanych jakiś schemtów,czy to w obronie czy w ataku. To samo z rozegraniem stałych fragmentów gry. Jeden wielki przypadek. Tak się zastanawiam ile potrzeba czasu aby wpaść na to aby ćwiczyć jakieś schematy rozegrania. Chociaż jeden. A także ile potrzeba czasu aby wytrenować to tak, żeby grać to niemal na pamięć?Podłączenie się bocznego obrońcy w ataku to powinna być norma, bo jest normą na zachodzie. A u nas tak nowinka jeszcze nie doszła jak widać!Zdarzy się od czasu do czasu ale są to incydenty na miarę celnego strzału z rzutu wolnego. Piszę o jednym przyładzie, podłączanie się bocznego obrońcy,bo to robi kolosalną różnicę w ataku. Jak można nie chciec z takiego rozwiazania korzystac?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.11.2011 o godz. 11:05.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
loozak84
Member

Od: 08.2007

Stary 06.11.2011, 11:11
W sumie napisałeś się sporo i aż przykro mi odpisywac tak brutalnie ale:
1) technika
2) kondycja

Jak nie masz techniki to wszystkie schematy można sobie wsadzic. A jak nie masz kondycji to dwa, trzy sprinty (a w piłce nożnej krótkie sprinty na dlugości ok. 3- metrów wykonuje się co chwila) i gdy piłka do Ciebie leci to modlisz się żeby tylko ją trafic a czy pójdzie do najbliższego partnera czy też w aut to już wszystko jedno...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów