The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2011, 23:26
Potrzeba nam:

- młodego bramkarza by się szkolił przy Pareiko jak się będzie starzał w Wiśle
- min. 2 obrońców (zostawić Chaveza, Jovanovica i Bunoze)
- 1-2 pomocników
- 1 napastnika

bez tego ani rusz.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.11.2011, 23:39
Gero napisał(a):Wyświetl post
Masz rację powinien rozmawiać z zawodnikami po ..... Polsku w końcu jakieś standardy powinny być zachowane.
Ludzie ogarnijcie się trochę.
pozdrawiam
i bez odbioru
Nie po polsku ale w języku bardziej rozpoznawalnym dla ogółu np. angielskim.

Zresztą są przykłady że ta nacja w klubach piłkarskich w natłoku to zły pomysł.

Ale ok, nie dość że dostają miejsce w składzie za darmo to niech bajdurzą po swojemu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.11.2011, 00:43
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-klubu,1716725

Co się stało, że zacząłeś mecz na ławce rezerwowych? Czy to było uzależnione od kłopotów wizowych, jakie miałeś na lotnisku?
- Tak, ale nie mogę mówić o szczegółach. To jest wewnętrzna sprawa klubu.
Ale o co chodzi? W końcu wizę dostałeś, więc zostałeś odsunięty z pierwszej "jedenastki", bo nie brałeś udziału w treningu przedmeczowym?
- Proszę nie naciskać, nie mogę na ten temat rozmawiać.
Kiedy trener Maaskant poinformował cię, że wylatujesz z "jedenastki"?
- Proszę pytać klub o to, a nie mnie. Nie mogę rozmawiać na ten temat.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 04.11.2011 o godz. 00:46.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 04.11.2011, 06:43
Jak dobrze pamiętam to Nunez może grać jako lewy obrońca . Zamiast Kirma powinien grać Genkov , za Gargułe może Dragan Paljić
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.11.2011, 08:10
FearTS napisał(a):Wyświetl post
Jak dobrze pamiętam to Nunez może grać jako lewy obrońca . Zamiast Kirma powinien grać Genkov , za Gargułe może Dragan Paljić
Nie podnoś mi tu ku*wa ciśnienia z tym niedołęgą!To nie ma ani, szybkości, ani dryblingu, że o strzale nie wspomnę. Trzeba czekać na Maora, Małego i Sobola, bo bez nich gramy makabrycznie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2011, 10:59
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/raport/wisla...-klubu,1716725

Co się stało, że zacząłeś mecz na ławce rezerwowych? Czy to było uzależnione od kłopotów wizowych, jakie miałeś na lotnisku?
- Tak, ale nie mogę mówić o szczegółach. To jest wewnętrzna sprawa klubu.
Ale o co chodzi? W końcu wizę dostałeś, więc zostałeś odsunięty z pierwszej "jedenastki", bo nie brałeś udziału w treningu przedmeczowym?
- Proszę nie naciskać, nie mogę na ten temat rozmawiać.
Kiedy trener Maaskant poinformował cię, że wylatujesz z "jedenastki"?
- Proszę pytać klub o to, a nie mnie. Nie mogę rozmawiać na ten temat.
Pewnie nigdy się tego nie dowiemy... chociaż.
Może byc prawdopodobna taka wersja, że w trakcie wydarzeń na lotniksu, lub po, taki Iliev czy Jobanovic po prostu wygarnął w bałkański sposób co mysli o niektórych profesjonalistach w klubie i został ukarany? Oczywiście, to moje przypuszczenia.
Możliwe jest także to, że ostatni trening był tak ważny w kontekście meczu pod względem taktycznym, ze zawodnicy, ktorzy nie mogli w nim brac udziału, nie gwarantowali realizacji założeń?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2011, 11:15
Z Nuneza widać,że byliby ludzie. Z mocniejszym rywalem nie pęka,technicznie też daje radę. Szkoda,że nie ma kasy na jego wykupienie. Solidnie się wczoraj prezentował. Na przeciwnym biegunie jak co mecz znajduje się Kirm. Strzelił bramkę ale ile po niej zawalił to łeb mały. W Fulham był jeden taki co na zamach dwa razy się nabrał,( nie sądziłem,że w XXI wieku poza naszą ligą ktoś na to się nabiera) i Kirm zamiast grać wzdłuż bramki to strzelał. Czyli typowe dla niego podjęcie złej decyzji. Zagadką dla mnie pozostaje to,że gdyby grał w kadrze to zagrałby cud malina do nogi wzdłuż bramki. Dysproporcja pomiędzy Kirmem w Wiśle a tym w kadrze jest tak znaczna,że zastanawiam się czy to aby na pewno są to te same osoby. Rzecz niespotykana. To samo podejrzenie mam do Jaliensa. Nie wiem co to za człowiek biega z jego nazwiskiem na koszulce ale za cholerę ktoś kto rozegrał tyle spotkań w lidze holenderskiej i grał w reprezentacji Holandii na MŚ nie może się tak prezentować. Przy takim doświadczeniu zdobytym w silniejszej lidze od naszej to on samym ustawieniem w meczach naszej ligi powinien robić różnicę. Makabra. Brak im koncentracji czy jak. Przecież grać umieją jeden z drugim, i to nie byle jak. Nie wiem gdzie leży problem ale chyba w życiu większej zagadki nasza drużyna nie miała.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.11.2011, 12:34
A moze Sobol(jak wyzdrowieje) na stopera i Jaliens na lawe. Mimo wsystko rozwiazanie kontraktu z Jaliensem bedzie z przyczyn finansowych dosc problematyczne.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.11.2011, 12:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Możliwe jest także to, że ostatni trening był tak ważny w kontekście meczu pod względem taktycznym, ze zawodnicy, ktorzy nie mogli w nim brac udziału, nie gwarantowali realizacji założeń?
Taa szczególnie obronnych

Co do Kirma i jego kadry to ja bym już tak nie przesadzał. Widziałem kilka meczy Słowenii i Kirm dla mnie zawsze był jednym z gorszych wśród swoich. Także on tam wcale tak dobrze nie gra jak niektórzy piszą. Właściwie to gra podobnie z tym że Słowenia gra bardzo zespołowo, a nie indywidualnie jak to w Wiśle często bywa przez co Kirm nie musi tak często grać tam jeden na jeden chociażby.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2011, 13:51
Kirm wczoraj, zwłaszcza w drugiej polowie, bardzo dobrze radził sobie na prawej stronie. Potrafił utrzymac piłke, wywalczyc pozycję, zagrac kilka razy w trójkącie, dośrodkować.
Nie to, żebym był jego fanem, ale obiektywnie grał nieźle, choć często podejmował błedne decyzje.

ps.
Rozwaliło mnie jak w końcówce meczu, gdy Krim gdzieś stracil piłkę, tym razem po lewej stronie, usłyszalem z widowni tubalne: "Kirm, ty szmato..."
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.11.2011, 13:53
Jedyna okazja przed derbami do zmobilizowania naszych

Cytat:
AKCJA MOTYWACYJNA!

Przyjdź na mecz! Wspomóż lidera Futsal Ekstraklasy! Zmotywuj Mistrza Polski przed Derbami!

Zapraszamy serdecznie WSZYSTKICH KIBICÓW na halę Wisły, w sobotę 5 listopada o godz.18.00!

Poza obejrzeniem meczu futsalowej drużyny Wisły, będziecie mieli możliwość zmotywować i wesprzeć piłkarzy Białej Gwiazdy przed Derbami, które odbędą się następnego dnia!

Zawodnicy Wisły Kraków zasiądą na trybunach hali i razem z Wami będą oglądać zmagania futsalowców Wisły Krakbet w walce o kolejne zwycięstwo!

Dodatkowo każdy będzie mógł wziąć od Mistrzów Polski autograf lub zrobić sobie zdjęcie z ulubionym piłkarzem! Jest jednak jeden warunek - trzeba przynieść ze sobą MISIA na mikołajkową akcję SKWK!

"Opłatą" za wstęp do strefy, gdzie usiądą piłkarze będą właśnie pluszowe zabawki!

Do przyniesienia zabawek zachęcamy WSZYSTKICH KIBICÓW!

WISŁA KRAKBET KRAKÓW - MARWIT TORUŃ
05.11.2011 g. 18.00

POKAŻMY SIŁĘ ARMII WISŁY!

SKWK
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.11.2011, 15:31
Mogę sobie wyobrazić zdziwienie Serbów, gdy poznali przyczyny przetrzymywania ich na lotnisku, zamiast gry z Fulham. Chyba nie chciałbym usłyszeć, co mówili wtedy o naszym klubie, że aż zakazano im o tym rozmawiać
Ostatnio edytowane przez kot : 04.11.2011 o godz. 15:41.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.11.2011, 10:39
Powiedzmy Naszym Serbom jutro wielkie Derby Krakowa i beda zrec trawe bo wiedza jak wygladaja derby gdyz wystepowali w nich w swoim kraju. Tak jak sie gra z mocniejszymi przeciwnikami lepiej niz ze słabszymi tak na derby sie dodatkowo mobilizuje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.11.2011, 12:34
Pewnie nigdy się tego nie dowiemy... chociaż.
Może byc prawdopodobna taka wersja, że w trakcie wydarzeń na lotniksu, lub po, taki Iliev czy Jobanovic po prostu wygarnął w bałkański sposób co mysli o niektórych profesjonalistach w klubie i został ukarany? Oczywiście, to moje przypuszczenia.
Kolejny kwiatek po zasranym i zarośniętym boisku treningowym.
Potrzebujemy lepszego trenera? Już widzę, jak jakikolwiek trener z nazwiskiem zgodzi się pracować w takich warunkach

Obawiam się, że Stan i Robert są i tak ponad stan przy naszej amatorce...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 05.11.2011, 13:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Potrzebujemy lepszego trenera? Już widzę, jak jakikolwiek trener z nazwiskiem zgodzi się pracować w takich warunkach

O tuż to, tylko nieliczni to zauważają, a szkoda.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 05.11.2011, 16:50
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 05.11.2011, 17:48
Świetne!!!

Dobry żart
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 05.11.2011, 18:46
Dzięki, już wiem co sobie wrzucę na tapetę.

Kirm wczoraj, zwłaszcza w drugiej polowie, bardzo dobrze radził sobie na prawej stronie. Potrafił utrzymac piłke, wywalczyc pozycję, zagrac kilka razy w trójkącie, dośrodkować.
Nie to, żebym był jego fanem, ale obiektywnie grał nieźle, choć często podejmował błedne decyzje.

ps.
Rozwaliło mnie jak w końcówce meczu, gdy Krim gdzieś stracil piłkę, tym razem po lewej stronie, usłyszalem z widowni tubalne: "Kirm, ty szmato..."
Utrzymać piłkę? Przecież zwłaszcza w drugiej połowie większość jego zagrań kończyło się stratami. Mieszał się w niepotrzebne dryblingi, a dryblować to on przecież nie potrafi.
Zagrać kilka razy w trójkącie - tu się zgodzę , też to zauważyłem.
Dośrodkować? Wolne żarty Śmiech mnie ogarniał jak widziałem te wrzutki o 5-10 metrów mijające naszego napastnika. Jeśli to nazywamy dośrodkowaniami , to biada nam. To bardziej było "pozbywanie się piłki"

Jedyne czego nie można zarzucić Kirmowi to braku zaangażowania . Umiejętności ma wszyscy wiemy jakie, aczkolwiek walczy , stara się - a, że najczęściej mu nie wychodzi to już inna sprawa. Gdyby wszyscy Wiślacy wykazywali takie chęci do gry jak Andraż, tak szukali czystej pozycji to bylibyśmy liderem ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 05.11.2011, 19:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Rzeczywiście w porównaniu z Podbeskidziem który nas klepie notorycznie czy innymi ligowcami Robcio i Stan mają ultra-trudne warunki pracy. Gdyby nie zarabiali astronomicznych pieniędzy jak na nasze warunki to aż byłoby mi ich żal.
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2011, 20:35
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście w porównaniu z Podbeskidziem który nas klepie notorycznie czy innymi ligowcami Robcio i Stan mają ultra-trudne warunki pracy. Gdyby nie zarabiali astronomicznych pieniędzy jak na nasze warunki to aż byłoby mi ich żal.
inne są cele obu drużyn, więc nie napinaj się
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.11.2011, 21:07
Ktos czytał w Gazecie Polskiej dzis ciekawy artykuł jak Sobol zarzucil ze Jaliens nie przejał sie porazka po Legii ,i wparował na niego z piesciami.

jak dla mnie dobrze zrobil,Jaliens,chyba nie tylko mnie działa na nerwy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 05.11.2011, 21:13
Mógłbyś zeskanować artykuł, bo gazet (poza detektywami) nie kupuje już długo
Odpowiedz cytując
Gero
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.11.2011, 21:38
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś zeskanować artykuł, bo gazet (poza detektywami) nie kupuje już długo

ja czytałem tylko takie coś ...
http://www.sportfan.pl/artykul/29886...tmosfere-psuje
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.11.2011, 21:49
Mam tylko nadzieje ze Masskant juz zrozumiał ze nie warto wystawiać Jaliensa bo po tym co ten chlopak wyprawia to każde wystawienie go w kolejnym meczu to tylko wstyd dla Masskanta
[/URL]
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.11.2011, 21:53
Spokojnie,Jaliensa zobaczymy jutro na murawie i tak będzie zawsze dopóki RM będzie naszym trenerem. Życzę sobie aby kariera obu w Wiśle (+ Lamey na dokładkę) jak najszybciej dobiegła końca.
Odpowiedz cytując
allon
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.11.2011, 01:05
a kim ma tak właściwie grać jak nie Q? niestety Maskaant jest na niego przynajmniej do końca rundy skazany.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.11.2011, 01:09
Wolałbym już Kurto zamiast Jaliensa, gorzej by nie zagrał.
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 06.11.2011 o godz. 02:00.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 06.11.2011, 01:49
Bez Q jesteśmy bezradni. Chłop nam robi całą grę a ty byś go chciał usuwać...

Jak długo będzie tu RM tak długo Q będzie obserwował jak grają przeciwnicy z pozycji ostatniego obrońcy i tyle.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 06.11.2011, 02:16
allon napisał(a):Wyświetl post
a kim ma tak właściwie grać jak nie Q? niestety Maskaant jest na niego przynajmniej do końca rundy skazany.
Skazany jest chyba temu bo sam go sobie ściągnął i sam go wystawia .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2011, 08:17
Jaliens ma dzika karte na wystepy w pierwszej 11stce a ja chcialbym zobaczyc Chaveza (bo swiezy po LE) i Diaza w srodku a po bokach Jovanovic (ciekawe czy Lamey za klotnie bedzie pokutował) i Paljić. Ale jak na razie Maaskant nie uczy sie na błedach wiec pewnie bedzie to samo co zawsze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów