The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2011, 12:18
Bronienie Maaskanta jest, wręcz momentami niesmaczne. W głowie mi się nie mieści jak można go bronić i to nazywając innych, którzy mają inne zdanie trollami po meczu gdzie dostaliśmy w czape i nic praktycznie nie mieliśmy do powiedzenia. Prawda jest brutalna, co z tego że z przodu coś tam graliśmy (ale nic wielkiego tak naprawdę) jak Fulham jakby zależał od tego ich awans, to by wbiłoby nam i 5 bramek. Jakby awansować dalej potrzebowali 6 to też by wbili, jakby musieli 7 to pewnie też.

I to że drużyna Skorży na etapie 1,5 od przejecia sterów w porównaniu do tej Maaskantowej, by tą zbieranine Roberta rozniosła to jestem przekonany. Już nawet nie wspominam, że Skorża nie miał takich transferowych plecow jak Robert. Jak sobie dziś myśle ile my takich naprawdę dobrych meczy zagraliśmy w przeciągu całej jego pracy to: dwumecz z Litexem i Apoelem (do rewanżu nie mam pretensji) plus z ligi z tego sezonu jeden mecz z Lechem i ze cztery, pięc z tamtego sezonu. Trochę mało.

Absolutnie też nie mogę zgodzić, się z tym że Robert nie ma kadry i biedny musi grać tym co ma. On tę kadre kompletował. Kadra jest tak zbudowana by wyniki były tu i teraz, a nie za kilka sezonów. Świadczy o tym to że mamy trzech wypożyczonych z brakiem perspektyw na ich kupienie + kilku bardzo starych bez perspektyw na rozwój z nastawieniem na dobrą grę w tym danym momencie + wielu którym kontrakty się kończą. Problemy z kadrą to miał Skorża gdzie na Levadie bez żadnych kontuzji na ławce siedzieli sami chłopcy z ME.
Ostatnio edytowane przez Baala : 04.11.2011 o godz. 12:22.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.11.2011, 12:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wisła gra z dtużynami z Danii, Holandii i Anglii. Legia z Holandii Rumunii i Izraela. Więc porównywanie wyników nie ma sensu. Nie ta półka.

Jednak styl gry Wisły optymizmem nie napawa. Po pierwsze motoryka, przecież dostaliśmy wczoraj drugą bramkę bo Brud ze zmęczenia nie mógł w 30 minucie ustać na nogach. Porównanie do tego łysego który wkopał nam dwie bramki zwyczajnie załamuje. Po drugie zespołowość, wszystkie bramki które straciliśmy to efekt kombinacyjnej gry Anglików, pierwsza bramka to klasyczny przykład wytrenowanego schematu, widział ktoś u nas coś choćby zbliżonego? Nie u nas Kirm ma klapy na oczach, a jak raz na ruski rok fartem strzeli bramkę to leci całować Maaskanta jak nie powiem kto. I każdy kolejny robi to samo, indywidualne szarże nic więcej. Gdyby Kirm dograł zamiast sie kiwać wygrywalibyśmy, niestety na tym poziomie jak ię nie strzela setek to sie dostaje w dupę. Po Odense nasi powinni sie tego nauczyć.

Maaskant za brak w składzie Boguskiego choćby na 20 min powinien pakować manele. Bo drużyny to on nie zbuduje.
dostał Boguski szanse z podbeskidziem i częściej przy piłce był chłopiec od podawania piłek niz on.Jest dla mnie cieniutki i tyle.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.11.2011, 12:46
Cytat:
I to że drużyna Skorży na etapie 1,5 od przejecia sterów w porównaniu do tej Maaskantowej, by tą zbieranine Roberta rozniosła to jestem przekonany.
Z całym szacunkiem ale nie porównujmy drużyn o zupełnie innych potencjałach...
Drużynę z takimi zawodnikami jak Marcelo, Cleber, Alavarezem, Głowackim, Cantoro Pio Brożek Pa Brożek, wcześniej jeszcze Kosa, Paulista czy Baszczu Tu nawet nie ma porównania do tej ekipy która jest teraz, każdy z nich z tamtego okresu grałby pewnie w pierwszej 11. Upchnę tu jeszcze nawet Marka Zieńczuka który niewiele miał wspólnego ze skrzydłowym lecz na tle Kirma to przynajmniej potrafił wrzucić piłkę w pole karmę. Co z tego że na ślepo czasami z tego padały gole.
Na jakiej pozycji na przestrzeni ostaniach lat zrobiliśmy postęp jeśli chodzi o jakość zawodników ? Jeden Melikson czy teraz Marko ? Co zresztą ? Dlaczego zastępowaliśmy być może już słabych grajków jeszcze słabszymi ? Rozumiem były ambitniejsze cele, tylko to nie szło w parze z solidnymi wzmocnieniami. To nie jedno okienko lecz kilka doprowadziło nas do takiej sytuacji.
Rozumiem Jaliens to np pomyłka która jestem wstanie usprawiedliwić... ale jak znaleźć usprawiedliwienie dla takich transferów jak Bouhkari, Beto, Bunoza, Branko Cikos, Lamey, Paljic, Jovanić. Do tego masa zawodników na testach sprawdzonych przez Bednarza czy innych pseudo fachowców. Tutaj po prostu nie ma żadnego usprawiedliwienia.
Większość z tych zawodników można byłoby odstrzelić patrząc w internet, lub po sposobie biegania. Modne było odstrzeliwanie zawodników po zdjęciu, chyba w 100% te podśmiechujki się sprawdzały.
Po przyjęciu Stana zapachniało trochę normalnością mam nadzieję że będzie to kontynuowane.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.11.2011 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.11.2011, 12:54
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem Jaliens to np pomyłka która jestem wstanie usprawiedliwić... ale jak znaleźć usprawiedliwienie dla takich transferów jak Bouhkari, Beto, Bunoza, Branko Cikos, Lamey, Paljic, Jovanić.
Trzeba uczciwie powiedzieć, że w porównaniu do Lameya Cikos jest profesorem.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2011, 14:06
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
w temacie:
Duetowi RM + SV dalbym od tej zimy 3 lata spokojnej pracy. To musi zadzialac. Nie ma sily.Druzyna jest budowana z glowa. To widac. W zimie pewnie wymienia slabe ogniwa, w lecie kolejne itd. Musi byc kontynuacja pracy trenera.
Bylibysmy bardzo daleko gdyby nie zwolniono HK pierwszym razem. Czy Petrescu.
Zwalnianie trenera w zimie to blad. Bo to nie zwolnienie slabego trenera tylko rozpieprzenie wizji budowania zespolu. Wyrzucenie do kosza 1.5 roku ciezkiej i kosztownej pracy. Stac nas ?
No ludzie.
Taki prowokacyjny post a wy nie grzmicie, za broń nie chwytacie? Pomyj nie wylewacie? Po 7 kotów jak po burej suce nie jeździcie? Wy zwalnialibyscie Maaskanta już wczoraj, a on proponuje kolejne 3 lata?

Żeby nie było: 100% poparcia dla 7 kotów
Mądra uwaga dotycząca zwolnienia Kasperczaka i Petrescu.
Obydwaj żądali sprowadzania solidnych graczy będacych reprezentantami i obydwaj bydowali konkrety w klubie.
Zatrudnijmy jakiegoś przeciętnego polskeigo trenera (Probierz, Michniewicz, itd) a oni niczego od władz klubu nie zażądają. Tak będą szczęsliwi, że Pana Boga za nogi złapali. Byle do nastepnęgo zwolnienia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2011, 14:33
Lysy

1906% poparcia

Zwolnienia MS będziemy niestety żałowali.

Choć podobno kończy mu się kontrakt z (L) w czerwcu więc ...

Kto jest za powrotem, kto przeciw.

ja mocne za
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.11.2011, 14:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No ludzie.
Taki prowokacyjny post a wy nie grzmicie, za broń nie chwytacie? Pomyj nie wylewacie? Po 7 kotów jak po burej suce nie jeździcie? Wy zwalnialibyscie Maaskanta już wczoraj, a on proponuje kolejne 3 lata?

Żeby nie było: 100% poparcia dla 7 kotów
Mądra uwaga dotycząca zwolnienia Kasperczaka i Petrescu.
Obydwaj żądali sprowadzania solidnych graczy będacych reprezentantami i obydwaj bydowali konkrety w klubie.
Zatrudnijmy jakiegoś przeciętnego polskeigo trenera (Probierz, Michniewicz, itd) a oni niczego od władz klubu nie zażądają. Tak będą szczęsliwi, że Pana Boga za nogi złapali. Byle do nastepnęgo zwolnienia.
Ja nie krytykuje w calosci ale tylko zapytam, co to znaczy, ze druzyna jest budowana z glowa?. Przebrzmiale "gwiazdy"(Lamey,Jaliens), zawodnicy wiekowi(Iliev,Pareiko), wypozyczenia(Diaz,Biton,Nunez) - tutaj chodzi o ilosc. Daje nam to prawie polowe druzyny gdzie panuje niepewnosc co do przyszlosci tj. niektórzy się nie sprawdzili, niektórzy tak ale nas nie stać, niektorzym blizej zakonczenia kariery. Za dużo tego a dodajmy jeszcze, ze Sobol tez juz wymaga nastepcy(Czarek Wilk nim raczej nie bedzie a szkoda bo zachowaniem pasuje na kapitana). Przyszlosc mozemy opierac na Meliksonie(aczkolwiek pewnie szybko go sprzedamy), Jovanovicu, Maleckim, moze Bunozie. Mamy tez spadek po poprzednich latach w postaci Jirsaka, Garguły, Kirma, Boguskiego - Jirsaka pozbyjemy sie szybko inni maja dosc dlugie kontrakty. W mojej opini poszlismy na skroty zamiast budowac na mlodych zawodnikach za rozsadne pieniadze chciano sukcesu tu i teraz i okazalo sie to bardzo krotkowzroczne. Co do zwalniania trenera nie jestem do konca przekonany ani w jedna ani w druga strone. Natomiast nie wiaze odejscia Maaskanta z zakonczeniem wspolpracy z Valckxsem, nie sa tak do siebie przywiazani jak to wiekszosc maluje.(dla mnie jest to relacja szef podwładny, miło aczkolwiek stanowczo). Dramatem bylo by odejscie Valckxsa bo w momencie skonczenia sie wypozyczen i wykruszenia starszych graczy zostaniemy z potezna dziura kadrowa, ktorej byle jaki dyr. sportowy nie zalata. I zgoda tez ze na projekt WIELKA WISLA potrzeba moze nie nawet 3 ale 5 lat tylko sloweami kluczami jest plan wieloletni, naklady i konsekwencja i bron Boze wynik na wczoraj.
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.11.2011, 15:03
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Trzeba uczciwie powiedzieć, że w porównaniu do Lameya Cikos jest profesorem.
Teraz to już pojechałeś po bandzie. Na korzyść Cikosa działał tylko młody wiek i czasami dobre wejścia w ofensywie. Reszta na plus dla Lamey'a

Co do samej dyskusji i dymisji Maaskanta. Przypomnijcie sobie w jakims stanie przejął drużynę i co z nią osiągnął. Zawsze trafi się kryzys w drużynie i to coś normalnego, ale potrzeba stałej, systematycznej pracy. Zwolnienie trenera to znów powrót to stanu początkowego. Nic nie nauczyło was zwolnienie Petrescu? Z taką obroną to szumu nie zrobisz, jeżeli z przodu zawodnicy nie skupiają się na swojej robocie, tylko myślą co zaraz obrona odpier*oli.

Plan na zimię to budowa obrony. Jeżeli będzie obrona, wrócą czołowi zawodnicy ofensywni to wciągniemy ligę nosem.
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 04.11.2011 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 04.11.2011, 15:09
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to już pojechałeś po bandzie. Na korzyść Cikosa działał tylko młody wiek i czasami dobre wejścia w ofensywie. Reszta na plus dla Lamey'a
Szczególnie szybkość i zwrotność...
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Stary 04.11.2011, 15:13
Maaskant musi wziąść się natomiast za przygotowanie mentalne do meczu. Jakby nasi gwiazdorzy wyszli z takim zębem na mecz z Podbeskidziem to po 10 min było by po meczu na naszą korzyść.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Stary 04.11.2011, 15:14
1,5 roku pracy tego pseudo-trenerka a ja dalej nie widze STYLU tej drużyny. Każdy wygrany mecz to fuks, fart albo szczescie. Nie rozumiem, co on jeszcze robi w Wisle.Druzyna gra gorzej niż przed jego przyjsciem, a sklad ma o niebo lepszy. Ściągnąć polskich zawodników+polskiego trenera i jazda. Bawią się w zagraniczne bajeczki i mysla, że cos z tego bedzie.

Jeden POLSKI zawodnik grał pod koniec meczu z Fulham. CZY TO JEST KU**A NORMALNE? Popatrzcie na składy mistrzów ze np. Słowacji, Czech ( specjalnie podaje kraje zbliżone pilkarsko do nas ). 70% to gracze rodzimi.
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2011, 15:20
Z tego co wiem, to B. Cupiał nie ma anielskiej cierpliwosci, wiec albo zmieni sie ta obrona albo Pan Robert poleci, bo te bledy jakie popelniali Jaliens, Lamey i Diaz wczoraj to Cleber dwa sezony temu w calym sezonie tyle nie popelnil... Ci "pilkarze" moga pograc jeszcze w lidze litewskiej czy jakiejs podobnej. Mi sie wydaje ze Jaliens gra co mecz pelne 90 minut przez "koalicje" holenderska( nie bierzcie tego doslownie) ale Maskant musi miec jakis do niego sentyment bo ten typ gra gozej nic gó..o
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.11.2011, 15:21
Widać, że łatwo było pozbyć się całkowicie obrony, ale zastąpić Głowę i Marcelo czy Clebera lub Baszcza już nie tak łatwo. Podziwiam wyznawców Chaveza, widzących go w przyszłości Wisły. Życzę temu sympatycznemu człowiekowi, jak najlepiej, ale nie widzę go na stoperze, gdyż on nie potrafi oderwać się od ziemi nawet na milimetr.Taki Marcelo był w Brazyli, najlepiej zbierającym piłki obrońcą a Głowa w Polsce. Czavez razem z niskim Jaliensem tworzą antyobronę Wisły. Każdy stały fragment gry, to główkowe zagrożenie naszej bramki. Grą po ziemi i zwrotnością także nie grzeszą, nie mówiąc o wyprowadzaniu piłki w ofensywie czy infantylnych stratach piłki. Jeden ma 2 a drugi 5 letni kontrakt i w klubie niestety nie stać nikogo na ich usunięcie, co martwi mnie najbardziej. Niestety, mimo świadomości tego u wszystkich, nawet nie udało się sprawdzić Czekaja, aby przekonać się, czy potrzebujemy wymienić wszystkich obrońcow, czy też nie. Dalsze kaleczenie bocznych sektorów obrony, przez Lameya i Pailica, to kolejny sabotaż Wisły. Przykra prawda, ale obecna obrona, nie ma żadnej przyszłości w Wiśle i im szybciej się ją przebuduje, tym lepiej. Ponieważ nie ma już sensu, zgrywać tę obronę dalej, Czekam na szansę dla Czekaja, aby być może nie zmarnować, kolejnego wychowanka, bez dania mu choćby tak samo długiej szansy, jak obecnym , przesympatycznym, acz nieudanym obrońcom.
Ostatnio edytowane przez kot : 05.11.2011 o godz. 12:29.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Piolek
Member

Od: 08.2004

Stary 04.11.2011, 15:55
Do tych co chwala legie: Hmm jestem ciekaw jak Legia by sie zaprezentowala np bez radovica, ljuboj,vrdoljaka,zyro,rybusa i jakiegos podstawowego obroncy to odpowiada w sumie naszym kontuzjom w tym sezonie..

A to ze Maskaant mowi ze ma 2 rowne 11... to chyba byla raczej fraza motywacyjna dla rezerwowych..
Ostatnio edytowane przez Piolek : 04.11.2011 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
PeterSett
Member

Od: 05.2008

Stary 04.11.2011, 16:46
Uważam, że w składzie, w którym zagraliśmy, spisaliśmy się nieźle. Wiem, że brzmi to dziwnie, gdy przegrywa się 1:4

Nic dodać nic ująć. To jest po prostu optymista. Trener z doskonałym PR-em. Pod tym względem każdego prześcigamy. Nawet Mourinho tak nie potrafi wytłumaczyć porażki.

Ciekawe czy Bogusław Cupiał da wiarę tym słowom, czy też wynikom.
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2011, 17:35
ofensywnie bylo wczoraj calkiem niezle tylko pytanie brzmi dlaczego w lidze nie potrafia tak zagrac czy Maaskant zmotywuje ich na derby raczej w to watpie czy zagramy tak ofensywnie jak wczoraj tez watpie chcialbym sie mylic ale w niedziele wraca nasza szara ligowa norma
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.11.2011, 17:41
PeterSett napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że w składzie, w którym zagraliśmy, spisaliśmy się nieźle. Wiem, że brzmi to dziwnie, gdy przegrywa się 1:4

Nic dodać nic ująć. To jest po prostu optymista. Trener z doskonałym PR-em. Pod tym względem każdego prześcigamy. Nawet Mourinho tak nie potrafi wytłumaczyć porażki.

Ciekawe czy Bogusław Cupiał da wiarę tym słowom, czy też wynikom.
Dobrze powiedział. Nie ma składu nie ma ładu.
Odpowiedz cytując
Thomé
Member

Od: 05.2008

Stary 04.11.2011, 18:00
Ciekawa sprawa http://www.weszlo.com/blog/17
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 04.11.2011, 18:21
No cóż, nawet nie trzeba tego komentować. Jeśli Cupiał zdecyduje się na Smude to będzie oznaczało, że całkowicie oderwał się od rzeczywistości...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.11.2011, 10:41
moce napisał(a):Wyświetl post
ofensywnie bylo wczoraj calkiem niezle tylko pytanie brzmi dlaczego w lidze nie potrafia tak zagrac czy Maaskant zmotywuje ich na derby raczej w to watpie czy zagramy tak ofensywnie jak wczoraj tez watpie chcialbym sie mylic ale w niedziele wraca nasza szara ligowa norma
No nie, Maaskant byłby niezłym hipokryta gdybysmy z Cracovia grali na obrone wyniku liczac tylko na kontry.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.11.2011, 11:21
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
nie wytluszczałbym gloryfikowania porazki w meczu ktorym nie mielismy praktycznie nic do powiedzenia...i przegranego zasluzenie i wysoko !
a ze jest to zgodne z przyjetą linią wcale do tego nie uprawnia , a jesli juz to prosilbym o wytluszczanie tych postów userów ktorych krytyka jest merytoryczna i uzsadniona to tyle...
W sposób oczywisty mijasz się z prawdą.Od gloryfikowania porażki do docenienia gry jest droga daleka jak stąd na księżyc, ale podejrzewam, że nieco bliższa niż od Twojego zaślepienia na potencjał naszej kadry do obiektywnego stanu rzeczy.

Mateusz91:
Cytat:
Wisła w erze BC nigdy nie przegrywała tylu meczów co teraz
Podejrzewam, że jest to spowodowane tym, że mając taki skład (na chwilę obecną) w przypadku przedstawicieli "polskiej myśli szkoleniowej" naszym jedynym pucharem na ten moment (przy dobrych wiatrach) byłby Puchar Polski.

Drozd:
Cytat:
pierwsza bramka to klasyczny przykład wytrenowanego schematu,
Problemem nie jest przygotowanie schematu a możliwosc wprowadzenia go w życie.Jak myślisz z kim taki schemat wprowadzic jest łatwiej - Z Johnsonem, Duffem i Dempsey'em czy może z Kirmem, Gargułą i Brudem?

Cytat:
trener nie ma dobrych zawodników? A kto przez rok kompletował obronę? Holendrzy, teraz niech odpowiadają za zawodników, których sprowadzili.
Ok, więc umówimy się na prostą rzecz.Dam Ci tysiąc złotych a Ty w zamian masz za to kupic samochód na chodzie najlepiej z klimatyzacją, ABS, wspomaganiem kierownicy i 2 poduszkami.Oczywiście jak tego nie zrobisz to będzie Twoja wina - przecież miałeś wolną rękę...

Baala:
Cytat:
Bronienie Maaskanta jest, wręcz momentami niesmaczne. W głowie mi się nie mieści jak można go bronić i to nazywając innych, którzy mają inne zdanie trollami po meczu gdzie dostaliśmy w czape i nic praktycznie nie mieliśmy do powiedzenia. Prawda jest brutalna, co z tego że z przodu coś tam graliśmy (ale nic wielkiego tak naprawdę) jak Fulham jakby zależał od tego ich awans, to by wbiłoby nam i 5 bramek. Jakby awansować dalej potrzebowali 6 to też by wbili, jakby musieli 7 to pewnie też.
Niesmacze jest krytykowanie go w oparciu o wyimaginowane fantazje nie przystające do obecnych realiów.

Cytat:
On tę kadre kompletował.
Natomiast powtarzanie tego absurdalnego stwierdzenia jest jeszcze bardziej niesmaczne.

qqq_b:
Cytat:
Druzyna gra gorzej niż przed jego przyjsciem, a sklad ma o niebo lepszy. Ściągnąć polskich zawodników+polskiego trenera i jazda.
Proponuję Bobo Kaczmarka ewentualnie Janka Urbana.Z naszym składem jeden i drugi jak przystało na polskich ratowników zrobili by co najmniej półfinał LE a drużyna grałaby jak z nut.

willow:
Cytat:
No cóż, nawet nie trzeba tego komentować. Jeśli Cupiał zdecyduje się na Smude to będzie oznaczało, że całkowicie oderwał się od rzeczywistości...
Hmm to może w takim wypadku rzeczywiście zwolnic Maaskanta - przynajmniej nie przyjdzie za niego Nikodem...
I smutno i straszno...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.11.2011, 11:30
Martinus napisał(a):Wyświetl post
umówimy się na prostą rzecz.Dam Ci tysiąc złotych a Ty w zamian masz za to kupic samochód na chodzie najlepiej z klimatyzacją, ABS, wspomaganiem kierownicy i 2 poduszkami.Oczywiście jak tego nie zrobisz to będzie Twoja wina - przecież miałeś wolną rękę...

.

100% poparcia

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.11.2011, 11:32
willow napisał(a):Wyświetl post
No to byłby koniec świata, gość który mówił, że Piszczek nie powinien się przyznawać do swojego udziału w korupcji i iść w zaparte bronić się cały czas. I tymsamym gość który nie chce oddać premii za awans do pucharów z tym samym klubem w tym samym sezonie (nie to żebym był fanem Tomaszewskiego bo on akurat jest wielkim błazen, ale w niektórych sprawach dobrze gada). Już nie wspominając tego, że na starość nie wywiązuje się ze swoich słów i zmienia zdanie miliard razy w ciągu dnia.
Ostatnio edytowane przez cfa : 05.11.2011 o godz. 11:35.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.11.2011, 11:41
Czytając ten wątek mam ochotę za parafrazować pewien bardzo znany cytat Stanisława Lema - ten o internecie...

Jeśli ktoś chce zwalniać Maaskanta patrząc się przez pryzmat tylko ostatnich wyników uzyskanych przez rezerwowy skład, moim zdaniem jest ograniczony umysłowo.Dlaczego?
1)Dlatego, bo nie znajdziemy nikogo lepszego na jego miejsce- Nie za taką kasę.Jeśli ktoś się nie zgadza z tym stwierdzeniem prponuję podać jakieś alternatywne nazwiska.Trener jest od taktyki, a jak ma tą taktykę realizować, skoro ma takich wykonawców.Oznacza to, że gdybyśmy mieli Mourinho , gralibyśmy jak Real Madryt?
2)Po raz kolejny dajecie się nabierać na Cupiałowskie złote góry.Żaden to problem wymagać niemożliwego.W tamtym roku Cupiał zarobił na transferach z klubu ok 8 mln Euro.W tym roku doszło ok 4 za Europejskie Puchary.Z kolei kupił zawodników tylko za kwotę niewiele przekraczającą transfer Brożków do Turcji czyli 2.5 mln Euro (10 zawodników!!!!!)przypomina mi się taki żołnierska anegdotka. Starzy wysyłają "kota" do sklepu dając mu 1 zł, by kupił 2 flaszki wódki , przepite i papierosy i miała jeszcze reszta zostać.
To nie trener gra na boisku tylko kopacze.A że kopacze są kontuzjowani i oprócz tego są jacy są, to już inna bajka.Proponuję bardziej żalić się do Cupiała.No ale jak to zwykle bywa zasłania się on trenerem, Prezesem, dyrektorem sportowym itp.

Naprawdę nie chce mi się wierzyć, że Polska ma jeden z największych odsetek ludzi, którzy studiują.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.11.2011 o godz. 11:47.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2011, 12:06
Niestety ludzie ślepą patrzą się w czasy Wisły Kasperczaka gdzie grali u nas wszyscy najlepsi w Polsce i myślą że tak dalej będzie....

1. Czasy naszej potęgi gdzie laliśmy wszystkich po 3 do 0 minęły.
2. Obecny trener robi to co może z piłkarzami jakich ma i za tyle kasy ile dostał (niewiele)
3. Jesteśmy w trakcie budowy zespołu po latach burz i kombinacji
4. Cupiał wyciąga kasę z Wisły a nie ją inwestuję, klub ma się sam finansować górka idzie do Bossa
5. W końcu jest jakaś długofalowa koncepcja drużyny i to IMHO jest dużo lepsze od latania ja śmieć na wietrze raz w jedną raz w 2 stronę.
6. Jest klimat na Polaków BB i SV to wiedzą i pewnie kogoś wypożyczą w zimie zależy im na frekwencji która jest coraz gorsza.

Troszkę realizmu ludzie nie kupimy Kosy nie kupimy Szymka ani Żurawia jak się trafi wartościowy Polak w naszym zasięgu finansowym to na bank podpiszemy takiego. Jak na to co mamy Jesteśmy mistrzem Polski i gramy w fazie grupowej LE (w zeszłym roku w tym czasie sporo było opinii zwolnić RM bo z nim to nawet nie trafimy na pudło)

Ekipa zrobiła i dobre i złe rzeczy musimy urwać jak najwięcej punktów do końca sezonu zrobić zmiany wymienić kilku graczy i jazda.

Do tej pory jak brakowało nam napadziora dostaliśmy 2, ofensywnego pomocnika, obrońce mamy bardzo wysoką skuteczność w transferach. Nie ma tak że wszyscy których kupimy to będą mega gwiazdy.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.11.2011, 12:21
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Naprawdę nie chce mi się wierzyć, że Polska ma jeden z największych odsetek ludzi, którzy studiują.
Przeważnie studiują na Wyższych Szkołach Produkcji Gumowych Dzwonków i Grabienia Ściółki Leśnej więc to o niczym nie świadczy.
Co do reszty w większości się zgadzam. Cupiał ciągnie kasę z Wisły aż miło. Mityczny dług został spłacony już chyba ze 3 x ( transfery, reklama itd).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 05.11.2011, 12:26
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Przeważnie studiują na Wyższych Szkołach Produkcji Gumowych Dzwonków i Grabienia Ściółki Leśnej więc to o niczym nie świadczy.
Co do reszty w większości się zgadzam. Cupiał ciągnie kasę z Wisły aż miło. Mityczny dług został spłacony już chyba ze 3 x ( transfery, reklama itd).
Umówmy się, że dlug nie jest mityczny. To była rzeczywista pożyczka będąca najbezpieczniejszym i najkorzystniejszym sposobem finansowania klubu.
Jak kazda pożyczka i ta musi zostac spłacona, a Telefonika i tak pomaga w spłacaniu pożyczki jak i odsetek od niej.

Gadanie, że Cupiał ciągnie kasę z Wisły to chyba temat pracy licencjackiej w Wyższej Szkole Produkcji Gumowych Dzwonków i Grabienia Ściółki Leśnej oraz Gotowania na Gazie

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 05.11.2011, 12:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Umówmy się, że dlug nie jest mityczny. To była rzeczywista pożyczka będąca najbezpieczniejszym i najkorzystniejszym sposobem finansowania klubu.
Jak kazda pożyczka i ta musi zostac spłacona, a Telefonika i tak pomaga w spłacaniu pożyczki jak i odsetek od niej.

Gadanie, że Cupiał ciągnie kasę z Wisły to chyba temat pracy licencjackiej w Wyższej Szkole Produkcji Gumowych Dzwonków i Grabienia Ściółki Leśnej oraz Gotowania na Gazie

Wyciągać kasę to on wyciąga ale to że inwestuje na bieżąco (TF płaci za reklame na koszulkach) i to że przez lata wykładał gigantyczne kwoty na klub to już raczej mało kogo interesuję

Mówienie że Wisłą 3x spłaciła dług bo sprzedaliśmy Brożków jest śmieszne bo funkcjonowanie klubu kosztuję gra poza R22 kosztowała, mała frekwencja kosztuje. Wszystko kosztuję ale mi się wydaje że ludziom się zdaję że jak Wisła sprzedała kogoś za 5mln to ta kasa idzie do kieszenie złego Bossa. Dzięki któremu dziś zamiast drżeć o ligowy byt możemy narzekać że gramy tylko w LE i rozważać w jakim stylu i kiedy mistrzostwo został zdobyte.

Polecam taki mały obrazek malkontentom

Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Ajax : 05.11.2011 o godz. 12:51.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Stary 05.11.2011, 13:00
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czytając ten wątek mam ochotę za parafrazować pewien bardzo znany cytat Stanisława Lema - ten o internecie...

Jeśli ktoś chce zwalniać Maaskanta patrząc się przez pryzmat tylko ostatnich wyników uzyskanych przez rezerwowy skład, moim zdaniem jest ograniczony umysłowo.Dlaczego?
1)Dlatego, bo nie znajdziemy nikogo lepszego na jego miejsce- Nie za taką kasę.Jeśli ktoś się nie zgadza z tym stwierdzeniem prponuję podać jakieś alternatywne nazwiska.Trener jest od taktyki, a jak ma tą taktykę realizować, skoro ma takich wykonawców.Oznacza to, że gdybyśmy mieli Mourinho , gralibyśmy jak Real Madryt?
2)Po raz kolejny dajecie się nabierać na Cupiałowskie złote góry.Żaden to problem wymagać niemożliwego.W tamtym roku Cupiał zarobił na transferach z klubu ok 8 mln Euro.W tym roku doszło ok 4 za Europejskie Puchary.Z kolei kupił zawodników tylko za kwotę niewiele przekraczającą transfer Brożków do Turcji czyli 2.5 mln Euro (10 zawodników!!!!!)przypomina mi się taki żołnierska anegdotka. Starzy wysyłają "kota" do sklepu dając mu 1 zł, by kupił 2 flaszki wódki , przepite i papierosy i miała jeszcze reszta zostać.
To nie trener gra na boisku tylko kopacze.A że kopacze są kontuzjowani i oprócz tego są jacy są, to już inna bajka.Proponuję bardziej żalić się do Cupiała.No ale jak to zwykle bywa zasłania się on trenerem, Prezesem, dyrektorem sportowym itp.

Rezerwowy skład ? przecież to Maaskant powtarza ,że ma wyrównaną kadre skoro potrafił ten jak piszesz 'rezerwowy' skład ograć Fulham a nie pokonał Podbeskidzia to czyja to wina ? Maaskanta bo sam przyznał ,że ZLEKCEWAŻyli Podbeskidzie a od motywowanie jest trener.
Piszesz ,że nikogo dobrego za takie pieniądze jakie ma Maaskant nie znajdziemy , Maaskant nie zarabia 50 tys euro a w granicach 250-300 tysięcy euro (rożnie podawano) mamy dobrego dyrektora sportowego więc może sprowadzic kogoś kto zagwarantuje wyższy poziom.Był do wzięcia Probierz który zrobił kawał dobrej roboty i którego proponowalem ale widać Grecy potrafili docenić i już po Probierzu w Wiśle.

Teraz o wykonawcach taktyki ;kiedy mieliśmy styl za Maaskanta ? może w kilku meczach mimo,że nie było kontuzji i miał mocny skład to wygrywaliśmy mecze fuksem w zeszlym sezonie nie wspominając o obecnym.

Obwiniasz Cupiała ,że zarabia na transferach i piszesz ,że w tym roku doszlo 4 miliony za puchary tylko ekspercie te pieniądze uefa wypłaci po zakończeniu sezonu więc nie wymagaj aby kasa za obecne puchary była wydana w zimowym okienku .W lecie nikogo nie sprzedaliśmy a wydaliśmy troche kasy więc nie żyj pamiętnymi 8 milionami bo dziura w budżecie też byla gdy graliśmy poza R22 i przez dwa lata nie było dochodów za puchary.
Ostatnio edytowane przez Romuald : 05.11.2011 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
lysy018
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 05.11.2011, 13:06
Ja uważam że RM powinnien zostać przynajmniej do końca sezonu abyśmy mogli ocenić jego pracę w naszym kochanym klubie. Ja również mam bóle głowy jak widzę co robi nasza obrona w tym sezonie ale liczę na to że trener również widzi swój największy błąd jakim było sciągnięcie swoich emerytowanych rodaków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów