The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2011, 00:05
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Miałem wątpliwości, ale ten mecz mnie ich pozbawił - Wisła zagrała w ofensywie bardzo dobrze, w przypadku zaś defensywy z takimi personaliami jakie mamy nie pomógł by nawet Mourinho.Biorąc pod uwagę nasz dzisiejszy potencjał zagraliśmy najlepszą piłkę na jaką Nas w tej chwili stac.Krytykowanie Maaskanta po tym meczu jest absurdalne - przejaw jawnego internetowego trollingu i zaślepienia...
Dokładnie.

Maskaant, to obok Małeckiego, Sobola, Meliksona i Bitona najlepsze co w tej chwili mamy. 66% tego nie gra przez kontuzje, a obrona to dno dna.

I jeszcze wielki szacun za klasę z jaką przyjmuje kolejne ciosy - np. "aferę serbską". Przecież to ewidenta ściema - ktoś zapomniał załatwić wiz, a on zamiast rzucać oskarżeniami i obwiniać innych, mówi, że spoko, nie można mieć do nikogo pretensji, kryje i bierze na klatę niekompetencje współpracowników, i niekompetencje swoich piłkarzy (obrońców)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.11.2011, 00:11
Maaskant zostaje do końca sezonu, niech przepracuje przerwę z tym co ma i zobaczymy... nie będzie mistrzostwa trudno, będzie za rok z kimś innym.

Ja nie planuję szybko umierać żebym nie doczekał, a może Śląsk da dużo radości na wiosnę
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.11.2011, 00:18
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Walić już ta Ligę Europy przecież już po meczu z Odense było wiadome że nie wychodzimy.Dla mnie sprawa jest prosta.Wygrywamy derby trener zostaje i zdobywa kolejne mistrzostwo ale lepszym już stylem.Przegrywamy niech wraca do Holandii a w pakiecie niech zabierze Jaliensa i Lameya.
2 następne mecze w LE są dla Nas ekstremalnie ważne w kontekście ewentualnego uczestnictwa w przyszłorocznych rozgrywkach.Plan minimum to zdobycie 2 punktów rankingowych, które pozwoliłyby zachowac nasz stan posiadania sprzed tego sezonu a nawet nieznacznie go powiekszyc i jednocześnie dac szansę na rozstawienie w kluczowej III rundzie...
Cytat:
Ale i tak jestem zwolennikiem zwolnienia go w zimie i dać szanse polskiemu trenerowi !
Ten post zrzucę na barki późnej godziny - innego wytłumaczenia nie znajduję...
PS: Krew mi się gotuje gdy w meczowym widzę pretensje o wystawienie Bruda zamiast któregoś z Serbów.Hipokryzja niektórych przekracza granicę dobrego smaku.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.11.2011, 00:19
Jaliens z tą formą szybującą w dół to kamień przywiązany do nóg Maaskanta.

Jak się odetnie to może wypłynie. Choć nie na pewno.

Jak nie to pójdą na dno razem.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2011, 00:28
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Jaliens z tą formą szybującą w dół to kamień przywiązany do nóg Maaskanta.

Jak się odetnie to może wypłynie. Choć nie na pewno.

Jak nie to pójdą na dno razem.
O zgadzam w pełni. Wystawianie Jaliensa w każdym kolejnym meczu to jest gwóźdź do trumny Maaskanta. Tylko kiedy on w końcu zrozumie, że to wszyscy mają rację a on się myli ? Żeby nie było, jestem za tym, żeby dać mu popracować do końca sezonu i wtedy wyciągać wnioski. Możemy się w....iać, ale jak nic się nie zmieni i w obronie zostaniemy z Lameyem, sabotażystą Jaliensem, pomocnikiem Pajliciem, marnym Diazem to ani Maaskant, ani Guardiola ani nikt inny tu nic nie wymyśli.
Tak na prawdę trudno mi jest sobie przypomnieć chociaż JEDEN na prawdę dobry mecz Jaliensa, który bym zapamiętał i powiedział "uff, dobrze, że był Kew, dupe nam uratował, czyścił wszystko" - w mówie to w kontekście jego pozycji w drużynie (absurd jakiś) i statusu gwiazdy, kiedy do nas przychodził, zapowiadany jako ostoja defensywy. Póki co to chłop tylko wyprowadza piłki, bo Chavez jest drewniany pod tym względem. Pewnie i tak to płonne nadzieje, ale chciałbym zobaczyć na derbach w obronie Czekaja.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2011, 09:10
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Kluczowe są derby.
Nie przesadzajmy - co to za wyzwanie ? mecz z ostatnia drożyną w tabeli grająca na poziomie amatorskim. Wygramy grając pyte po jakims farfoclu i znowu obraz bedzie zamazany.
Dla mnie juz bardziej jakies wnioski mozna bedzie wyciagnac po spotkaniu z Gornkiem bo zabrzanie graja bardzo nieywgodnym agresywnym i wysokim pressingiem - nakryli juz tak Lecha w tym sezonie, a nas ograli bezdyskusyjnie w tamtej rundzie.
W pozostalych meczach rundy chcialbym zobaczyc taka gre z przodu jak z Fulham (to mnie zaskoczylo bo myslalem, ze nie wyjdziemy z polowy, a tu wyglądało nawet jakbyśmy mieli jakąś taktykę, a nie liczenie na dotychczasowy przypadek).
Skoro dalo sie z Fulham to w lidze chyba tez powinno sie dac ? Obrona i tak jest do wymiany w całości wiec tylko gra z przodu Maaskant moze pokazac, ze warto mu jednak dac szanse na wiosnę.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.11.2011, 10:13
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy - co to za wyzwanie ? mecz z ostatnia drożyną w tabeli grająca na poziomie amatorskim. Wygramy grając pyte po jakims farfoclu i znowu obraz bedzie zamazany.
Dla mnie juz bardziej jakies wnioski mozna bedzie wyciagnac po spotkaniu z Gornkiem bo zabrzanie graja bardzo nieywgodnym agresywnym i wysokim pressingiem - nakryli juz tak Lecha w tym sezonie, a nas ograli bezdyskusyjnie w tamtej rundzie.
W pozostalych meczach rundy chcialbym zobaczyc taka gre z przodu jak z Fulham (to mnie zaskoczylo bo myslalem, ze nie wyjdziemy z polowy, a tu wyglądało nawet jakbyśmy mieli jakąś taktykę, a nie liczenie na dotychczasowy przypadek).
Skoro dalo sie z Fulham to w lidze chyba tez powinno sie dac ? Obrona i tak jest do wymiany w całości wiec tylko gra z przodu Maaskant moze pokazac, ze warto mu jednak dac szanse na wiosnę.
OJ kolego tutaj sie z toba zgodzic nie moge.
Derby rzecz swieta, trzeba je wygrac. Nawet jak by nie szlo to niech wpiepsza reka czy ze spalonego. Nie obchodzi mnie to, musza wygrac z judaszami i tyle.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.11.2011, 10:25
Dariook napisał(a):Wyświetl post
OJ kolego tutaj sie z toba zgodzic nie moge.
Derby rzecz swieta, trzeba je wygrac. Nawet jak by nie szlo to niech wpiepsza reka czy ze spalonego. Nie obchodzi mnie to, musza wygrac z judaszami i tyle.
Ręce opadają na takie teksty.
To może niech kupią ten mecz i będzie spokojnie.
Z postawą Reymana to wiele wspólnego nie ma.
Wygranie derbów jest bardzo ważne, może jednak trochę godności i honoru warto zachować.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 04.11.2011, 10:30
Ciekawa sytuacja z Jovanovicem i Ilievem sie zrobila. Rozumiem byly perturbacje na lotnisku w Angli, nie brali udzialu w ostatnim treningu ale czy opuszczenie jednego treningu powinno skutkowac nie wystawieniem ich w pierwszym skladzie?

Marko zostaje wpuszczony na ostatnie 2 minuty wlasciwie nie wiadomo po co, a Iliev spory kawalek po przerwie i dodatkowo udziela wywiadu, ze jego brak w pierwszym skladzie to sprawa "wewnetrzna klubu" i ucieka od kolejnych pytan ta sama odpowiedzia.
Mam wrazenie, ze atmosfera w druzynie za dobra nie jest najpierw sciagniecie Nuneza tuż przed przerwa z Podbeskidziem teraz to. Trener zdaje sie chcial rozdac kilku pilkarzom takie "prztyczki w nos" ale dobor konkretnych osob jest dosc dziwny.
Oby druzyna nie zaczela grac przeciwko trenerowi i nie skupilo sie to w derbach.

Swoja droga ciekawe czy klub bylo by stac na rozwiazanie kontraktów/wypozyczeń Diaza,Lameya, Jaliensa,Paljica przed uplywem ich kontraktów. Tak to prawie cala nasza obrona ale i tak jej nie ma. Ta formacje trzeba budowac prawie od "0", pozostawiajac Chaveza i Jovanovica.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.11.2011, 10:33
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Ręce opadają na takie teksty.
To może niech kupią ten mecz i będzie spokojnie.
Z postawą Reymana to wiele wspólnego nie ma.
Wygranie derbów jest bardzo ważne, może jednak trochę godności i honoru warto zachować.
A co ty wogole wiesz o honorze i godnosci?
Idz zloz petycje do pzpn .
Rece nad toba opadaja.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.11.2011, 10:46
Jeżeli w następnym meczu zagra Jaliens to niech Maaskant się pakuje i wynosi z miasta nawet jak wygramy derby to nie mam zamiaru oglądać Jaliensa ,ile można dawać szans liczyć na poprawe formy.
Obrona na parchy ma być taka

Paljic Chavez Diaz Jovanovic

da się bez holendrow w obronie nie jesteśmy na nich zdani w niedzielę więc niech nie wystawia ich ! taka obrona na derby wystarczy Diaz na stoperze to inny obronca niz na lewej obronie.

Zastanawia mnie najbardziej dlaczego wlaściciel skoro tak kocha Wisle nie zareagował i nie kazał Jaliensa dać na ławke po tych wielu kompromitacjach w jego wykonaniu przecież każdy kibic to widzi a wlaściciel siedzi spokojnie i się nie wkurza ? czy może postanowił nie mieszać się Maaskantowi do pracy.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.11.2011, 10:49
Właściciel powinien przemyśleć swoją strategię finansowania klubu, a nie zajmować się Jaliensam. Może gdyby był nieco bardziej szczodry, to nie mielibyśmy problemów z obroną.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2011, 10:51
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Miałem wątpliwości, ale ten mecz mnie ich pozbawił - Wisła zagrała w ofensywie bardzo dobrze, w przypadku zaś defensywy z takimi personaliami jakie mamy nie pomógł by nawet Mourinho.Biorąc pod uwagę nasz dzisiejszy potencjał zagraliśmy najlepszą piłkę na jaką Nas w tej chwili stac. Krytykowanie Maaskanta po tym meczu jest absurdalne - przejaw jawnego internetowego trollingu i zaślepienia...
podbijam i wytłuszczam
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.11.2011, 10:52
Dajcie spokój z tym Maaskantem. Pół roku temu Skorża też był na wylocie z Legii. W zasadzie dalej jest, ale kapele stworzył przednią. Jak trener nie ma zawodników to cudów nie wymyśli. Czasami robi błędy, ale któż ich nie popełnia. A jak w zamian dostaniecie jakąś polską pierdołę to dopiero będziecie szczęśliwi. Ja trenerowi daje ten sezon, niech pokaże na co go stać.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.11.2011, 10:59
Może to i prawda ale jeśli nie wygra z Cracovią to śmiało można krzyknąć gromkie Wypierdalaj. W zeszłym sezonie broniły go wyniki i nikt go tak skrupulatnie nie oceniał w tym sezonie wyników nie ma i dlatego taka nagonka. Kadrę ma taką, że spokojnie powinien tą ligę wygrać w cuglach.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2011, 11:01
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Może to i prawda ale jeśli nie wygra z Cracovią to śmiało można krzyknąć gromkie Wypierdalaj. W zeszłym sezonie broniły go wyniki i nikt go tak skrupulatnie nie oceniał w tym sezonie wyników nie ma i dlatego taka nagonka. Kadrę ma taką, że spokojnie powinien tą ligę wygrać w cuglach.
To chodzi ci o wygranie ligi czy o wygranie z Cracovią?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.11.2011, 11:04
Dokładanie a dziś co i rusz czytam że Wisła Macieja by pojechała Wisłę Maskanta ale jak go wszyscy wywalali na tym forum to już cisza.

Maskant gra tym co ma jeśli utrzyma poziom mobilizacji w lidze to mistrza zdobędziemy.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.11.2011, 11:06
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przegra derby to raczej nie będzie miał możliwości prowadzenia dalej Wisły..
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 04.11.2011, 11:08
podbijam i wytłuszczam
nie wytluszczałbym gloryfikowania porazki w meczu ktorym nie mielismy praktycznie nic do powiedzenia...i przegranego zasluzenie i wysoko !
a ze jest to zgodne z przyjetą linią wcale do tego nie uprawnia , a jesli juz to prosilbym o wytluszczanie tych postów userów ktorych krytyka jest merytoryczna i uzsadniona to tyle...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.11.2011, 11:15
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Dokładanie a dziś co i rusz czytam że Wisła Macieja by pojechała Wisłę Maskanta ale jak go wszyscy wywalali na tym forum to już cisza.

Maskant gra tym co ma jeśli utrzyma poziom mobilizacji w lidze to mistrza zdobędziemy.
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Przegra derby to raczej nie będzie miał możliwości prowadzenia dalej Wisły..
Moim zdaniem, to jeśli ktoś przegra te derby, to raczej piłkarze. Nie raz tak jest że wszelkie ustawienia taktyczne biorą w łeb, bo piłkarze są tak naładowani na derby, że zapierdzielają i nie patrzą, że mają jakieś zadania taktyczne.
Derby grają piłkarze, nie trener. Ograli Lecha, Fulham to i Cracovię muszą, a jeśli im się nie uda to będzie głównie ich wina. Na derby trzeba 110% zaangażowania.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Cieszyć się z dobrej gry po wpierdalu 4:1 ... Pozostawię to bez komentarza.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Nie no, koniecznie zwolnijmy Maaskanta, zatrudnijmy Wernera Liczkę i w 2013 roku wywalczymy co najmniej półfinał Ligi Mistrzów

Naprawdę, .......nijcie się niektórzy w łeb. Wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, po raz kolejny, że z pustego i Salomon nie naleje. Chciałbym, żeby chłopaki każdy mecz grały z takim zaangażowaniem - pewnie o ligę byśmy byli spokojni, nawet tak przetrzebionym składem jak wczorajszy.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2011, 11:19
Każdy kto zaznacza, że Wisła miała wczoraj sporo momentów niezłej gry ma rację. Przestańmy się natomiast okłamywać, że kolejne 1:4 to nie powód, by coś zmienić. Coś to nie oznacza, że koniecznie Maskaanta, bo być może Maaskanta, a być może kogoś innego (np jakąś grupę piłkarzy), bo jednak kolejne tęgie baty na arenie europejskiej (wchodzimy do tych rozgrywek po to, by tylko uczestniczyć, czy coś ugrywać?), w dodatku poprzedzone słabym meczem z Podbeskidziem to raczej nie powód do optymizmu.

I nie porównujmy obecnie Wisły do Legii, bo to porównywanie przysłowiowego picia w Szczawnicy i szczania w piwnicy.

Legia jest w kolejnej fazie LE, bo niejaki Maciej Skorża spowodował, że życiową formę osiągnęli: Radović (powołany I raz do kadry Serbii), Jędrzejczyk, Rybus, Komorowski (ten szary ligowy kopacz nagle zaczął jeździć na kadrę Polski), Wawrzyniak, świetnie broni im Kuciak (ktoś musiał go w Rumunii wyszukać), a w dodatku nagle ważnymi ogniwami zaczęli tam być dotychczas mało znani i uważani jedynie za perspektywicznych graczy: Wolski czy Żyro.

Mało tego widać, że Legia na tą chwilę tworzy kolektyw, czyli zespół zgranych na boisku i poza boiskiem ludzi, czego o Wiśle niestety powiedzieć się nie da.

Idę o zakład, że Maciej Skorża chciałby mieć w swojej drużynie takich piłkarzy jak: Melikson, Iliev, Nunez, Biton czy Genkov. Mało tego wiem o tym, że nie pogardziłby Rafałem Boguskim którego osbiście bardzo ceni, więc sami sobie odpowiedzmy na pytanie dlaczego tam taki Rybus jest w potężnym gazie, a Iliev - król strzelców ligi serbskiej, ograny na zachodzie ciągle nie.

Wisła w erze BC nigdy nie przegrywała tylu meczów co teraz. Wisła do Legii zaczyna tracić nie tylko dystans sportowy (na tą chwilę), ale także i marketingowy (większe wpływy z biletów, od reklamodawców, z transmisji tv), a przed APOELEM to w Warszawie drżeli, by awans BG do LM nie spowodował, że finansowo odskoczymy im na ładnych parę lat.

Czyli jednak nie tak jest jak pierwotnie miało być.

Wypada więc coś zrobić, by było za chwilę lepiej a nie jeszcze gorzej. Co?

Decyzyjność pozostawiamy decydentom, chyba, że macie lepszą receptę drodzy forumowicze.

Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez Mateusz91 : 04.11.2011 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.11.2011, 11:48
Ważne abyśmy przekonywająco wygrali z Parchatymi. Nie 1,2 do jaja ale coś więcej, prezentując przy tym niezły futbol. Wtedy Maaskant raczej się ostanie. Bo z drugiej strony kto za niego co tu poradzi? Będzie to tylko i wyłącznie wymiana nazwiska i być może narodowości. W tym przedziale cenowym,w którym my się znajdujemy lepszego faceta nie trafimy. Skupiłbym się bardziej na dostarczeniu mu jak najlepszych grajków,aby miał z kim pracować. Bo póki co na razie z tym cienko. Co z tego jak ofensywa gra z Fulham całkiem przyzwoicie, i nie trudno zgadnąć, że z taką grą spokojnie w lidze rozdawałaby karty,gdy obrona jest na poziomie Odry Wodzisław.

Maaskant jest jaki jest,czasami pieprzy od rzeczy ale jakoś tą drużynę prowadzi i ustawia. Robi to na średnio słabym europejskim poziomie. No ale też nie zatrudniliśmy tu gościa, który prowadził mega silny klub z sukcesami. Nie,zatrudniliśmy średniego szkoleniowca,który prowadził średnie kluby. Przykładając odpowiednią miarę, radził sobie w Holandii ze średniakami to poradzi sobie w Polsce. I sobie poradził. Zdobył MP z zlepkiem ludzi, z różnych krajów. Do tego awansował do LE,czyli dokonał czegoś co nam nie było dane od dawien dawna. Jego błąd polegał na tym,że pieprzył o LM. Odleciał w pewnym momencie i zaczął zakłamywać rzeczywistość. Tak jakby to miało dodać piłkarzom umiejętności i pewności siebie. Gdyby nie jego paplanie o LM, myślę,że nawet inaczej podchodzilibyśmy do gier w LE. Bo to jest nasz kok naprzód. A jak słucham i patrze na niektórych to widzę,że czują się jakbyśmy grali w LE za karę. Że niby powinniśmy być w LM, ale kim? Pajlicem na obronie razem z Diazem, czy Chavezem na środku?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.11.2011, 11:55
I jeszcze jedno.

Dla mnie czasy 2008-2010 to romantyczny okres, bo na chwilę został zniszczony stary (nowy, bo obecnie ma miejsce) układ rządzenia polityką sportową przez podpowiadaczy BC na czele których stoi Zdzisław Kapka.

Niezatapialny Pan teraz znów pociaga za sznurki, choć oficjalnie za politykę sportową odpowiada Maaskant i Valkcx.

Do widzenia
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.11.2011, 12:02
Wisła gra z dtużynami z Danii, Holandii i Anglii. Legia z Holandii Rumunii i Izraela. Więc porównywanie wyników nie ma sensu. Nie ta półka.

Jednak styl gry Wisły optymizmem nie napawa. Po pierwsze motoryka, przecież dostaliśmy wczoraj drugą bramkę bo Brud ze zmęczenia nie mógł w 30 minucie ustać na nogach. Porównanie do tego łysego który wkopał nam dwie bramki zwyczajnie załamuje. Po drugie zespołowość, wszystkie bramki które straciliśmy to efekt kombinacyjnej gry Anglików, pierwsza bramka to klasyczny przykład wytrenowanego schematu, widział ktoś u nas coś choćby zbliżonego? Nie u nas Kirm ma klapy na oczach, a jak raz na ruski rok fartem strzeli bramkę to leci całować Maaskanta jak nie powiem kto. I każdy kolejny robi to samo, indywidualne szarże nic więcej. Gdyby Kirm dograł zamiast sie kiwać wygrywalibyśmy, niestety na tym poziomie jak ię nie strzela setek to sie dostaje w dupę. Po Odense nasi powinni sie tego nauczyć.

Maaskant za brak w składzie Boguskiego choćby na 20 min powinien pakować manele. Bo drużyny to on nie zbuduje.

A obrona? Jak jesteśmy słabsi fizycznie, wolniejsi, mniej zorganizowani to ułożona drużyna zawsze nas rozklepie. Apoel jak potrzebował zrobił to w 10 min. Zwłaszcza w końcowych fragmentach połów kiedy "drzewa umierają stojąc". Żeby tak nie było musi być zespół, czyli układ w którym słabość jednego uzupełnia inny. W obronie to podstawa. Ale o czym tu marzyć jak w ataku wychodząc czwórką na trzech obrońców koleś z piłką nikomu nie podaje tylko zaczyna sie kiwać. To świadczy o prostym fakcie że cele drużyny ma w dupie i chciałby znów cmoknąć trenera. Takie zachowanie niszczy drużynę, a jak trener zamiast takiego wyp....na ławę jeszcze go foruje to reszta zaczyna sie buntować i po zawodach. Trener nie musi sie znać na piłce żeby zbudować zespół, tak jak znający sie na piłce trener niekoniecznie zespół zbuduje. Bez zespołu nie ma wyników i kółko sie zamyka.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.11.2011 o godz. 12:18.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.11.2011, 12:03
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie no, koniecznie zwolnijmy Maaskanta, zatrudnijmy Wernera Liczkę i w 2013 roku wywalczymy co najmniej półfinał Ligi Mistrzów

Naprawdę, .......nijcie się niektórzy w łeb. Wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, po raz kolejny, że z pustego i Salomon nie naleje. Chciałbym, żeby chłopaki każdy mecz grały z takim zaangażowaniem - pewnie o ligę byśmy byli spokojni, nawet tak przetrzebionym składem jak wczorajszy.
Gościu, niech ten p********y Salomon przestanie nalewać z Jaliensa, a wszyscy będą bardziej zadowoleni.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 04.11.2011, 12:11
trener nie ma dobrych zawodników? A kto przez rok kompletował obronę? Holendrzy, teraz niech odpowiadają za zawodników, których sprowadzili.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.11.2011, 12:13
Jak dla mnie to najwazniejsze w sezonie sa 2 zwyciestwa nad garbatymi. Najlepiej mocno upokarzajace.

w temacie:
Duetowi RM + SV dalbym od tej zimy 3 lata spokojnej pracy. To musi zadzialac. Nie ma sily.Druzyna jest budowana z glowa. To widac. W zimie pewnie wymienia slabe ogniwa, w lecie kolejne itd. Musi byc kontynuacja pracy trenera.
Bylibysmy bardzo daleko gdyby nie zwolniono HK pierwszym razem. Czy Petrescu.
Zwalnianie trenera w zimie to blad. Bo to nie zwolnienie slabego trenera tylko rozpieprzenie wizji budowania zespolu. Wyrzucenie do kosza 1.5 roku ciezkiej i kosztownej pracy. Stac nas ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.11.2011, 12:17
I tak miałem wrażenie, że Fulham nie włączyło w tym meczu 4 biegu.
Maaskant popełnił kilka błędów chociażby z całym szacunkiem dla Daniela za walkę ale on był lekko zagubiony w tym meczu.
Trudno wchodzi się do środka pola w tak trudnym meczu, łatwiej jest wejść chociażby skrzydłowemu gdzie nie ma takiej odpowiedzialności za piłkę.
Mimo wszystko nie jestem entuzjastą talentów Bruda, Czekaja, Filpa Kurto.
Kolejny błąd jest taki, że Marko powinie grać od początku, to najlepszy nasz obrońca a Jaliens grał w tym meczu na zerowej ambicji. Trzeba szukać nowych wariantów w ofensywie: Dla mnie Diaz z Jovanvociiem na środku to byłoby ciekawe rozwiązanie.

Uważam że Robert Maaskant powinien zostać do lata, ale w zimie potrzebne są wzmocnienia... tylko starannie przygotowane za gotówkę. Chyba że ktoś wpadnie na pomysł aby zbudować boiska to przeboleje już brak tych transferów.
Najważniejsze wydaję się tutaj zaufanie właściciela do Stana Valckxa. Miejmy nadzieję że konsekwentnie pozwoli mu dokonać chociaż 3 transferów do pierwszej 11.
Co do Kapki podobno jest tylko scoutem i to jednym z najlepszych w Polsce.... tylko jakos przebywa niebezpiecznie blisko właściciela.

Robert na pewno podjął kilka naprawdę dobrych decyzji, chociażby do tej pory jesteśmy jedyną drużyną, która pokonała APOEL w europejskich rozgrywkach.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 04.11.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów