The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2011, 16:23
Sporo o derbach na Małopolska.TV. Rzecznik Cracovii mówi że będzie komplet a jeden z ekspertów - że wynik zalezy od Wisły. Planują konferencję na żywo przed derbami. Jutro o godz.12. Link to http://www.malopolskatv.pl
Odpowiedz cytując
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.11.2011, 20:30
8 tys. sprzedanych biletów... Jeszcze trochę im zostało
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2011, 20:40
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...uz_nie_ma.html

Szaleństwo, po prostu szaleństwo. Słuchajcie: może być nawet komplet. Całe 15 tys. widzów!
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.11.2011, 20:44
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...uz_nie_ma.html

Szaleństwo, po prostu szaleństwo. Słuchajcie: może być nawet komplet. Całe 15 tys. widzów!
Bardzo możliwe, dzisiaj po południu kolejki pod kauflandem sięgały nawet siedmiu, ośmiu osób!!! Prawdopodobnie jest to spowodowane jakąś promocją - do każdego kupionego biletu paczka macy gratis albo coś
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 03.11.2011 o godz. 20:49.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.11.2011, 20:51
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Bardzo możliwe, dzisiaj po południu kolejki pod kauflandem sięgały nawet siedmiu, ośmiu osób!!!
Napiszę więcej....w kolejkach i ogromnym ścisku stało ich sześciu...potem , dwunastu........
..a to wszysttko za 5 zł brutto......
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2011, 09:10
Mysle, ze wygramy po stalym fragmencie gry i bramce Q (pilka nozna lubi takie paradoksy)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 04.11.2011, 10:45
Oby nie. Lepiej żeby Q nie zagrał w tym meczu... Liczę na powtórkę z zeszłego roku, czyli pyta przez 90 minut i wturlanie bramki w 90 minucie Oczywiście dla Nas
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2011, 11:46
Poszperałem sobie trochę w statystykach i oto co mi wyszło:
Od momentu awansu parchów do Ekstraklasy rozegraliśmy z nimi ogółem 14 meczów w lidze.

Budujące jest to, że od tego momentu, grając u nich w kurniku jeszcze nie przegraliśmy, mamy bilans: 3-4-0 (Z-R-P), w bramkach 7-4. U siebie 5-1-1, bramki 13-3. Zatem w ogóle, od sezonu 2004/2005 przegraliśmy z nimi raz, w sezonie 09/10 u siebie.

Różnie układała się nasza gra na przestrzeni tych kilku lat, były i mistrzostwa z rzędu, było i 8 miejsce. Ale było coś co nie ulegało zmianie - status niepokonanego na tesco arena. My gramy jak gramy, jak chcemy to potrafimy, oni grają totalną pytę, nie wyobrażam sobie innego wyniku jak solidnego wpierd..u, 3-0 było idealne.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2011, 12:29
Craxa dzi*ko derby blisko!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.11.2011, 13:46
Krav napisał(a):Wyświetl post
Poszperałem sobie trochę w statystykach i oto co mi wyszło:
Od momentu awansu parchów do Ekstraklasy rozegraliśmy z nimi ogółem 14 meczów w lidze.

Budujące jest to, że od tego momentu, grając u nich w kurniku jeszcze nie przegraliśmy, mamy bilans: 3-4-0 (Z-R-P), w bramkach 7-4. U siebie 5-1-1, bramki 13-3. Zatem w ogóle, od sezonu 2004/2005 przegraliśmy z nimi raz, w sezonie 09/10 u siebie.

Różnie układała się nasza gra na przestrzeni tych kilku lat, były i mistrzostwa z rzędu, było i 8 miejsce. Ale było coś co nie ulegało zmianie - status niepokonanego na tesco arena. My gramy jak gramy, jak chcemy to potrafimy, oni grają totalną pytę, nie wyobrażam sobie innego wyniku jak solidnego wpierd..u, 3-0 było idealne.

Gwoli ścisłości u siebie też nie przegraliśmy w tym okresie, chyba że za "u siebie" należy rozumieć obiekt w Sosnowcu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.11.2011, 13:48
Za pomocą neta ich nie zmobilizujecie, chcąc dołożyć cegiełkę od siebie i dać do zrozumienia naszym o co gramy w derbach to :

Cytat:
AKCJA MOTYWACYJNA!

Przyjdź na mecz! Wspomóż lidera Futsal Ekstraklasy! Zmotywuj Mistrza Polski przed Derbami!

Zapraszamy serdecznie WSZYSTKICH KIBICÓW na halę Wisły, w sobotę 5 listopada o godz.18.00!

Poza obejrzeniem meczu futsalowej drużyny Wisły, będziecie mieli możliwość zmotywować i wesprzeć piłkarzy Białej Gwiazdy przed Derbami, które odbędą się następnego dnia!

Zawodnicy Wisły Kraków zasiądą na trybunach hali i razem z Wami będą oglądać zmagania futsalowców Wisły Krakbet w walce o kolejne zwycięstwo!

Dodatkowo każdy będzie mógł wziąć od Mistrzów Polski autograf lub zrobić sobie zdjęcie z ulubionym piłkarzem! Jest jednak jeden warunek - trzeba przynieść ze sobą MISIA na mikołajkową akcję SKWK!

"Opłatą" za wstęp do strefy, gdzie usiądą piłkarze będą właśnie pluszowe zabawki!

Do przyniesienia zabawek zachęcamy WSZYSTKICH KIBICÓW!

WISŁA KRAKBET KRAKÓW - MARWIT TORUŃ
05.11.2011 g. 18.00

POKAŻMY SIŁĘ ARMII WISŁY!

SKWK
Ostatnio edytowane przez CH. : 04.11.2011 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 04.11.2011, 14:52
Międzynarodowe derby Krakowa. Zniesmaczony Iwan

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iwan,id,t.html

W derbach wystąpią piłkarze z 15 państw. W sumie to się nawet nie dziwię Iwanowi. To już jakieś jaja.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 04.11.2011, 15:10
Powód: znalezione w necie
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.11.2011 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 04.11.2011, 15:17
farben napisał(a):Wyświetl post
W derbach wystąpią piłkarze z 15 państw.
Czy to jest do cholery normalne? parodia po prostu. "szczym do ludzi".
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2011, 15:57
niech ktoś policzy ilu cudzoziemców bylo w ostatnim derby Mediolanu
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.11.2011, 16:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
niech ktoś policzy ilu cudzoziemców bylo w ostatnim derby Mediolanu
Wybacz, ale ja na przykład mam w głębokim poważaniu derby Mediolanu, które mnie tak interesują jak pasiasta sąsiadka zza błoń. Dziwi mnie fakt, że tak sobie usprawiedliwiasz zjawisko, że nasza drużyna nie będzie za niedługo miała charakteru, bo Polaków rozumiejących pojęcie Derby Krakowa nie znajdziesz w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 04.11.2011, 16:10
Nie trzeba być Polakiem, zeby rozumieć pojęcie derby...
Petrescu w Wiśle do Polaków: Nie jesteście na plaży, to jest pie***ony mecz derbowy! (oryg: "We play fucking derby game")
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 04.11.2011, 16:31
http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related

A Ja myślę że obcokrajowcy rozumieją co to derby, to tylko kwestia indywidualnego podejścia, kwestia charakteru konkretnego piłkarza. Co nie zmienia faktu, że o polską tożsamość klubu dbać by należało (w tym o polaków w kadrze), ale w granicach określonych jakością sportową, czyli w granicach rozsądku, z resztą ten przydatny zawsze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.11.2011 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.11.2011, 17:03
a co wy myślicie, że przychodzi jakiś koleś z zagranicy i ma na wszystko wyjebane?
naiwni jesteście, każdy kto tu przychodzi utożsamia się z drużyną i chce wygrywać

równie dobrze można powiedzieć, że przyjdzie jakiś piłkarz z innego krańca Polski i ma na to wyjebane

jak tam liczę na Serbów bardzo - Jovanovicia i Ilieva, co jak co, ale oni walkę mają we krwi
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 04.11.2011, 17:12
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
a co wy myślicie, że przychodzi jakiś koleś z zagranicy i ma na wszystko wyjebane?
naiwni jesteście, każdy kto tu przychodzi utożsamia się z drużyną i chce wygrywać

równie dobrze można powiedzieć, że przyjdzie jakiś piłkarz z innego krańca Polski i ma na to wyjebane

jak tam liczę na Serbów bardzo - Jovanovicia i Ilieva, co jak co, ale oni walkę mają we krwi
Myślę że klimatu derbów nie załapie tylko Jaliens i będzie spacerował jak zwykle prezentując okazje bramkowe drugiej stronie błoń.

Jakie będzie podejście do meczu zobaczymy na meczu.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.11.2011, 17:25
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Myślę że klimatu derbów nie załapie tylko Jaliens i będzie spacerował jak zwykle prezentując okazje bramkowe drugiej stronie błoń.

Jakie będzie podejście do meczu zobaczymy na meczu.
klimat moze to i on złapie, ale co z tego skoro on jest na boisku dziewczyną. Nagle jaja mu nie urosną i nie będzie gryzł przeciwników ani wyrywał im nóg.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.11.2011, 18:05
Pasieka przed Derbami [video):
http://kiks.tv/2011/11/trener-cracov...wac-atmosfery/
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 04.11.2011, 18:10
Do tej pory stałem po stronie Maaskanta, ale jak w derbach przegramy to też zmienię zdanie...

Mój skład na derby :

Pareiko - Jovanovic, Diaz, Chavez, Nunez - Iliev, Wilk,Jirsak,Garguła,Kirm - Biton

Jak oni tego nie wygrają to wszyscy do wywalenia. Cracovia na ostatnim miejscu, ze słabym trenerem więc wygrana obowiązkowa...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.11.2011, 10:36
Ci co tak gadaja, ze w Wisle malo polakow to sa tak na prawde 100 lat za murzynami bo to teraz normalka. Arsenal jest tego dobrym przykładem a jeszcze lepszym APOEL. Myslicie, ze z samymi marnymi cypryjczykami w składzie byliby w tym samym momencie co sa? Nie - Legii sie udaje na razie.
Odpowiedz cytując
Squirtle88
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 05.11.2011, 10:54
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ci co tak gadaja, ze w Wisle malo polakow to sa tak na prawde 100 lat za murzynami bo to teraz normalka. Arsenal jest tego dobrym przykładem a jeszcze lepszym APOEL. Myslicie, ze z samymi marnymi cypryjczykami w składzie byliby w tym samym momencie co sa? Nie - Legii sie udaje na razie.
No i jestem patriotą 100 lat za murzynami , Ciemnogród Polska wita ! To jest wstyd dla Białej Gwiazdy żeby grało tak mało Polaków , jaki przykład to daje młodzieży i wgl ludziom chodzącym na mecze , może w końcu ktoś dzięki Legii przejrzy na oczy i zacznie się "trend" na naszych młodych zawodników w całej lidze , co może dać dobre skutki , nawet dla kadry , której obecnie nie mamy na dobrą sprawę . Legii się udaje powiadasz ? To ja mam nadzieję że z takim składem uda im się jeszcze więcej , żeby takie kluby jak Wisła i jej niektórzy kibice przejrzeli na oczy .
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 05.11.2011, 11:06
Jesteś, bo ty i gros podobnych ludzi chyba nigdy nei zrozumie, jakie są kryteria wzmacniania tego zespołu. Ściągamy piłkarzy na naszą kieszeń i takich którzy coś wniosą do tego zespołu, a (...) nigdy nie pojmą że dla SV i RM to ma zerowe znaczenie czy ktoś jest Polakiem czy Chińczykiem, byleby wniósł coś do zespołu i kosztował niewiele. Sądzę że niewiele znasz się na piłce i na prowadzeniu profesjonalnego zespołu z ambicjami, więc (...).

Organizujcie (....). zbiórki na polskich piłkarzy, proszę was bardzo, wydawajcie sobie kilkaset tysięcy euro albo nawet milion (jak se np. takie Zagłębie Lubin zażyczy za jakiegoś Pawłowskiego) to wasze (.......) ego będzie połechtane, niezależnie od wyników sportowych. Krew mnie zalewa jak czytam (...) , którym się wydaje że paszporty grają i jak będziemy mieli 11 kolesi z Bieżanowa w składzie to wygramy LM.

A ty wstaw sobie z powrotem "14/88" do podpisu, bo teraz ludzie już nie wiedzą od razu że mają do czynienia z (...).
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.11.2011 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.11.2011, 12:06
Przestańcie się spierać o jakieś pierdoły bo to jest temat o DERBACH, o najważniejszym wydarzeniu w tym półroczu
... ciach...
(ano właśnie.... piszmy o meczu a nie o glupotach)

A piłkarze mam nadzieję, że wiedzą co to za mecz i że MUSZĄ go wygrać. Chociaż jestem jakoś dziwnie spokojny, bo jak zagrają tak jak z Fulham, to powinno być dobrze !
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.11.2011 o godz. 12:21.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
bomba
Member

Stary 05.11.2011, 12:08
Rozumieć czym są derby, a czuć je, to dwie różne sprawy. Obcokrajowcy rozumieją to słowo i wiedzą, że dla kibiców ten mecz jest dużo ważniejszy od zwykłego, ale nie sądzę, żeby dla nich samych to było coś wyjątkowego.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.11.2011, 12:09
Diaz może będzie lekarstwem na grę w środku obrony...
Może wygramy dzięki niemu trochę główek
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.11.2011, 12:13
Jeśli nie wygramy tego meczu - będę pierwszym wrogiem złotoustego Roberta. Mogę wybaczyć lanie jakie zbieramy w Europie (nie przegrane, ale rozmiary po 4-1) ale remis albo porażka z Parchactwem nam nie przystoi. Wiem że to będzie ciężki mecz. My zmęczeni podróżami, ale to chyba nasza zgraja stranierosów z najodleglejszych zakątków globu wie, że tego meczu nie może przegrać - a musimy wygrać. I na to liczę

Styl, gra, rozmiary zwycięstwa - drugorzędna sprawa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów