|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Sporo o derbach na Małopolska.TV. Rzecznik Cracovii mówi że będzie komplet a jeden z ekspertów - że wynik zalezy od Wisły. Planują konferencję na żywo przed derbami. Jutro o godz.12. Link to http://www.malopolskatv.pl
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
8 tys. sprzedanych biletów... Jeszcze trochę im zostało
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...uz_nie_ma.html
Szaleństwo, po prostu szaleństwo. Słuchajcie: może być nawet komplet. Całe 15 tys. widzów! ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 03.11.2011 o godz. 20:49.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mysle, ze wygramy po stalym fragmencie gry i bramce Q (pilka nozna lubi takie paradoksy)
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Oby nie. Lepiej żeby Q nie zagrał w tym meczu... Liczę na powtórkę z zeszłego roku, czyli pyta przez 90 minut i wturlanie bramki w 90 minucie
Oczywiście dla Nas ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Poszperałem sobie trochę w statystykach i oto co mi wyszło:
Od momentu awansu parchów do Ekstraklasy rozegraliśmy z nimi ogółem 14 meczów w lidze. Budujące jest to, że od tego momentu, grając u nich w kurniku jeszcze nie przegraliśmy, mamy bilans: 3-4-0 (Z-R-P), w bramkach 7-4. U siebie 5-1-1, bramki 13-3. Zatem w ogóle, od sezonu 2004/2005 przegraliśmy z nimi raz, w sezonie 09/10 u siebie. Różnie układała się nasza gra na przestrzeni tych kilku lat, były i mistrzostwa z rzędu, było i 8 miejsce. Ale było coś co nie ulegało zmianie - status niepokonanego na tesco arena. My gramy jak gramy, jak chcemy to potrafimy, oni grają totalną pytę, nie wyobrażam sobie innego wyniku jak solidnego wpierd..u, 3-0 było idealne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Craxa dzi*ko derby blisko!
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Gwoli ścisłości u siebie też nie przegraliśmy w tym okresie, chyba że za "u siebie" należy rozumieć obiekt w Sosnowcu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Za pomocą neta ich nie zmobilizujecie, chcąc dołożyć cegiełkę od siebie i dać do zrozumienia naszym o co gramy w derbach to :
Cytat:
SKWK
Ostatnio edytowane przez CH. : 04.11.2011 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Międzynarodowe derby Krakowa. Zniesmaczony Iwan
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...iwan,id,t.html W derbach wystąpią piłkarze z 15 państw. W sumie to się nawet nie dziwię Iwanowi. To już jakieś jaja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() Powód: znalezione w necie
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.11.2011 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
niech ktoś policzy ilu cudzoziemców bylo w ostatnim derby Mediolanu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wybacz, ale ja na przykład mam w głębokim poważaniu derby Mediolanu, które mnie tak interesują jak pasiasta sąsiadka zza błoń. Dziwi mnie fakt, że tak sobie usprawiedliwiasz zjawisko, że nasza drużyna nie będzie za niedługo miała charakteru, bo Polaków rozumiejących pojęcie Derby Krakowa nie znajdziesz w pierwszym składzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Nie trzeba być Polakiem, zeby rozumieć pojęcie derby...
Petrescu w Wiśle do Polaków: Nie jesteście na plaży, to jest pie***ony mecz derbowy! (oryg: "We play fucking derby game") |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=8OqGd...eature=related
A Ja myślę że obcokrajowcy rozumieją co to derby, to tylko kwestia indywidualnego podejścia, kwestia charakteru konkretnego piłkarza. Co nie zmienia faktu, że o polską tożsamość klubu dbać by należało (w tym o polaków w kadrze), ale w granicach określonych jakością sportową, czyli w granicach rozsądku, z resztą ten przydatny zawsze.
Ostatnio edytowane przez milosz : 04.11.2011 o godz. 16:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a co wy myślicie, że przychodzi jakiś koleś z zagranicy i ma na wszystko wyjebane?
naiwni jesteście, każdy kto tu przychodzi utożsamia się z drużyną i chce wygrywać równie dobrze można powiedzieć, że przyjdzie jakiś piłkarz z innego krańca Polski i ma na to wyjebane jak tam liczę na Serbów bardzo - Jovanovicia i Ilieva, co jak co, ale oni walkę mają we krwi |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Jakie będzie podejście do meczu zobaczymy na meczu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
klimat moze to i on złapie, ale co z tego skoro on jest na boisku dziewczyną. Nagle jaja mu nie urosną i nie będzie gryzł przeciwników ani wyrywał im nóg.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Pasieka przed Derbami [video):
http://kiks.tv/2011/11/trener-cracov...wac-atmosfery/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Do tej pory stałem po stronie Maaskanta, ale jak w derbach przegramy to też zmienię zdanie...
Mój skład na derby : Pareiko - Jovanovic, Diaz, Chavez, Nunez - Iliev, Wilk,Jirsak,Garguła,Kirm - Biton Jak oni tego nie wygrają to wszyscy do wywalenia. Cracovia na ostatnim miejscu, ze słabym trenerem więc wygrana obowiązkowa... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ci co tak gadaja, ze w Wisle malo polakow to sa tak na prawde 100 lat za murzynami bo to teraz normalka. Arsenal jest tego dobrym przykładem a jeszcze lepszym APOEL. Myslicie, ze z samymi marnymi cypryjczykami w składzie byliby w tym samym momencie co sa? Nie - Legii sie udaje na razie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Jesteś, bo ty i gros podobnych ludzi chyba nigdy nei zrozumie, jakie są kryteria wzmacniania tego zespołu. Ściągamy piłkarzy na naszą kieszeń i takich którzy coś wniosą do tego zespołu, a (...) nigdy nie pojmą że dla SV i RM to ma zerowe znaczenie czy ktoś jest Polakiem czy Chińczykiem, byleby wniósł coś do zespołu i kosztował niewiele. Sądzę że niewiele znasz się na piłce i na prowadzeniu profesjonalnego zespołu z ambicjami, więc (...).
Organizujcie (....). zbiórki na polskich piłkarzy, proszę was bardzo, wydawajcie sobie kilkaset tysięcy euro albo nawet milion (jak se np. takie Zagłębie Lubin zażyczy za jakiegoś Pawłowskiego) to wasze (.......) ego będzie połechtane, niezależnie od wyników sportowych. Krew mnie zalewa jak czytam (...) , którym się wydaje że paszporty grają i jak będziemy mieli 11 kolesi z Bieżanowa w składzie to wygramy LM. A ty wstaw sobie z powrotem "14/88" do podpisu, bo teraz ludzie już nie wiedzą od razu że mają do czynienia z (...).
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.11.2011 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przestańcie się spierać o jakieś pierdoły bo to jest temat o DERBACH, o najważniejszym wydarzeniu w tym półroczu
... ciach... (ano właśnie.... piszmy o meczu a nie o glupotach) A piłkarze mam nadzieję, że wiedzą co to za mecz i że MUSZĄ go wygrać. Chociaż jestem jakoś dziwnie spokojny, bo jak zagrają tak jak z Fulham, to powinno być dobrze !
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.11.2011 o godz. 12:21.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Rozumieć czym są derby, a czuć je, to dwie różne sprawy. Obcokrajowcy rozumieją to słowo i wiedzą, że dla kibiców ten mecz jest dużo ważniejszy od zwykłego, ale nie sądzę, żeby dla nich samych to było coś wyjątkowego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Diaz może będzie lekarstwem na grę w środku obrony...
Może wygramy dzięki niemu trochę główek |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jeśli nie wygramy tego meczu - będę pierwszym wrogiem złotoustego Roberta. Mogę wybaczyć lanie jakie zbieramy w Europie (nie przegrane, ale rozmiary po 4-1) ale remis albo porażka z Parchactwem nam nie przystoi. Wiem że to będzie ciężki mecz. My zmęczeni podróżami, ale to chyba nasza zgraja stranierosów z najodleglejszych zakątków globu wie, że tego meczu nie może przegrać - a musimy wygrać. I na to liczę
![]() Styl, gra, rozmiary zwycięstwa - drugorzędna sprawa. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|