The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2011, 12:50
sedTS napisał(a):Wyświetl post
Ja bym chętnie zobaczył Grzelczaka z Widzewa
masz możesz zobaczyc

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...byJRp8UdO7dnCA
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 01.11.2011, 12:57
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
masz możesz zobaczyc

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...byJRp8UdO7dnCA
10/10
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.11.2011, 14:41
andys napisał(a):Wyświetl post
I na pewno z tymi zawodnikami zawojujemy nie tylko naszą ligę , ale i Ligę Mistrzów.
Szanse na to są takie same, jak z obecnymi "grajcarami". Śmieszy mnie takie podejście do sprawy, biorąc pod uwagę lamenty, że mamy tak słabych piłkarzy, że porażka z Podbeskidziem to nic dziwnego. Wymienieni przeze mnie zawodnicy wyróżniają się w naszej słabej lidze. Jeżeli znasz lepszych kandydatów, z przyjemnością ich poznam.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2011, 17:41
Z naszej ligi Szałachowski i Piech
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 01.11.2011, 17:48
Ale co Szałachowski i Piech?
Mają żółte zęby czy może są leworęczni?
Bo chyba nie proponujesz ich jako wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.11.2011, 17:52
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Ale co Szałachowski i Piech?
Mają żółte zęby czy może są leworęczni?
Bo chyba nie proponujesz ich jako wzmocnienie.
Szałachowskiego może nie, ale Piech ? Boiskowy burak, ale przynajmniej walczy nie to co nasze królewny (typu Kirm, Boguski)
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Janusz94
Member

Od: 04.2011

Stary 01.11.2011, 19:01
Moja propozycja jest taka iż trzeba nam sprowadzić prawie całą obrone bo z obecnych piłkarzy widzę tylko Jovanovicia który dla mnie grałby na stoperze. Na prawą Wasilewski bo to walczak i nigdy nie ustępuje i przy ściąganiu go mogło by nam pomóc to że jakiś czas temu Anderlecht interesował się Małeckim więc handel plus dopłata Belgów. Drugi Celeban i lewa Boenisch bo będzie chciał odzyskać forme przed euro
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.11.2011, 19:04
Fiti napisał(a):Wyświetl post
Szałachowskiego może nie, ale Piech ? Boiskowy burak, ale przynajmniej walczy nie to co nasze królewny (typu Kirm, Boguski)
przynajmniej walczy heh

Takich co przynajmniej walczą to można za darmo podpisać. Co mecz przychodzi ich ok. 10 tysięcy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Dobitwp
Member

Od: 07.2007

Stary 01.11.2011, 19:08
Jakby ściągnąć kilku młodych piłkarzy z słabszych klubów którzy się tam przebijają do pierwej 11 to sądzę że na 5 dwóch było by odkryciami wiosny. Prawda jest taka młodym dobrze grajacym technicznie chce sie biegac i walczyć. i tego brakuje naszym gwiazda! Tyle w temacie

BO KTO KOCHA TEN WIERZY SIŁĄ W MŁODZIEŻY

"Staraliśmy się przez cały mecz, więc jest nam teraz też bardzo ciężko. Możecie mi uwierzyć, że czuję się tak samo fatalnie jak polscy zawodnicy, ponieważ wiem co to są derby. Musimy coś zmienić, bo zbyt wiele bramek tracimy zbyt łatwe" -
Marko Jovanović
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.11.2011, 19:29
Wasilewski i boenisch - fajny pomysł lecz tak
- Ten pierwszy złapał mniejsce w składzie i nie sądze aby chciał zmienić poziom z "2 ligi" do "4 ligi", no może pozytyw taki że wisła gra w LE
- Sebastian nie wiadomo jeżeli od razu wyskoczy z dobrą formą nic z tego, zresztą jego wartość rynkowa nawet nie pozwala na ściagnięcie go do wisły kraków
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.11.2011, 19:44
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sl...ler_48164.html - 20 lat i już kapitan Vojvodiny czyli trzeciej siły w Serbii. Idealny by zastąpić Jirsaka.

Z transferów jeszcze: Andre Alves, Zanev, Celeban, powrót Głowackiego, Dudu (Widzew), ewentualnie Isailovic z Zagłębia na drugiego bramkarza.

Każdemu kończy się kontrakt oprócz Zaneva, ale nie wierze, żeby on akurat był drogi.

Ciekawe czy na stopera bylibyśmy w stanie jego wyciągnąć? Też kończy się kontrakt http://www.transfermarkt.co.uk/en/jo...ler_19947.html

Ten ma dobre statystyki i też kończy się kontrakt, prawe skrzydło http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...ler_47474.html

Z tych linkowanych widziałem dwóch pierwszych i według mnie wzmocnienia do pierwszego skłądu.

Jeszcze jeden niezły napastnik, regularnie strzela w lidze Portugalskiej. Klub ten sam co Clebera http://www.transfermarkt.co.uk/en/ed...ler_45673.html
Ostatnio edytowane przez Baala : 01.11.2011 o godz. 19:55.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2011, 19:47
Szałachowski jest dobry, gdyby nie kontuzje byłby jeszcze lepszy. Pare bramek nam pyknął. Pamiętam zawsze mieliśmy z nim problemy,mieszał naszymi panienkami z obrony jak chciał.Szybki lubi kiwki.Do wyciągnięcia teraz z Łksu za naprawde nie duże pieniądze.Proszę zejdzmy z naszymi wymaganiami na ziemie, nie mówie już nawet o LM, bo to baja na resorach. Naprawdę wole takiego Szałacha niż 30-kilku letniego holendra.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.11.2011, 20:14
mi w pamięci utkwiła najbardziej ta http://www.youtube.com/watch?v=0m_jRWrObxk
Odpowiedz cytując
damian4892
Member

Od: 03.2010

Stary 01.11.2011, 20:24
Byłoby super, gdyby udało wyciągnąć Renana Bressana z Bate transfermarkt.de/de/renan-bressan/profil/spieler_66008.html
Odpowiedz cytując
sovinho_02
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.11.2011, 20:27
http://www.youtube.com/watch?v=0m_jRWrObxk

Z tego składu to ja bym kogo innego widział... Andrzeja Kubicę, szybki napewno, bo to pewnie rodzinne xD
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 01.11.2011, 20:44
Albo to żart albo jakaś marna prowokacja.
Ten Kubica to ma już z 40 lat.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.11.2011, 20:49
z ligi portugalskiej podobno obserwujemy tego kozaka
http://www.transfermarkt.co.uk/en/%C...ler_84481.html
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.11.2011, 21:48
damian4892 napisał(a):Wyświetl post
Byłoby super, gdyby udało wyciągnąć Renana Bressana z Bate transfermarkt.de/de/renan-bressan/profil/spieler_66008.html
oszalałeś?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.11.2011, 22:39
Jezeli z Polakow to brac szybko Swierczoka zanim sprzatnie Nam go Lech. Jest to jak dla mnie drugi Robert Lewandowski
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2011, 22:41
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
z ligi portugalskiej podobno obserwujemy tego kozaka
http://www.transfermarkt.co.uk/en/%C...ler_84481.html
Z naciskiem na PODOBNO
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Stary 03.11.2011, 09:45
Lech chce sprowadzić Dudu z Widzewa, Stan powinien zadziałać, bo to bardzo dobry piłkarz jak na polskie warunki, a na lewej obronie potrzebujemy wzmocnień:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez kornd : 03.11.2011 o godz. 10:55.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2011, 10:27
no to bye bye Dudu... nie pamiętam kiedy ostatnio wygraliśmy batalię o piłkarza z polskiej ligi...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.11.2011, 10:33
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
no to bye bye Dudu... nie pamiętam kiedy ostatnio wygraliśmy batalię o piłkarza z polskiej ligi...
Akurat tu nie byłbym taki pewien. Lech jest cienki z kasą w tym sezonie, a tam właściciel nie chce dokładać do interesu, bo nie ma z czego. Chyba, ze sprzedadzą Rudnieva. Co innego Legia - tam kupują.

A Wisła jakąś-tam kasę powinna mieć na transfery, bo finansowo rok zapowiada sie 10x lepiej niż poprzedni (gra w LE, stosunkowo wysoka frekfencja w porównaniu z poprzednim rokiem na wynajmowanym za pół-darmo stadionie itp)
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 03.11.2011, 10:53
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Akurat tu nie byłbym taki pewien. Lech jest cienki z kasą w tym sezonie, a tam właściciel nie chce dokładać do interesu, bo nie ma z czego. Chyba, ze sprzedadzą Rudnieva. Co innego Legia - tam kupują.

A Wisła jakąś-tam kasę powinna mieć na transfery, bo finansowo rok zapowiada sie 10x lepiej niż poprzedni (gra w LE, stosunkowo wysoka frekfencja w porównaniu z poprzednim rokiem na wynajmowanym za pół-darmo stadionie itp)
Tyle, że Basałaj zapowiadał w jednym z wywiadów, że koniec z większymi zakupami, teraz tylko "kosmetyka".
Nie wiem, co on rozumie pod pojęciem "kosmetyka", ale ja bym na więcej niż 2 piłkarzy nie liczył...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 03.11.2011, 11:01
willow napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Basałaj zapowiadał w jednym z wywiadów, że koniec z większymi zakupami, teraz tylko "kosmetyka".
Nie wiem, co on rozumie pod pojęciem "kosmetyka", ale ja bym na więcej niż 2 piłkarzy nie liczył...
Mam nadzieje, że chodziło o to, że trzon drużyny już mamy. Nie trzeba kupować 10 nowych zawodników, jak to miało miejsce rok temu. Natomiast dziury w obronie nie da się ukryć, i tu liczę na wzmocnienia.

Atak i środek pola, przy założeniu że kontuzjowany jest tylko 1-2 piłkarzy a nie 8 wygląda całkiem dobrze na Ekstraklasę a i na Europę kształutje na poziomie solidnego średniaka. Żeby mieć coś więcej w tych formacjach, to już trzeba zacząć wydawać na piłkarzy kwoty powyżej 1 mln EUR, i płacić im tyle, więc bez szans w naszych warunkach.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 03.11.2011, 11:13
Mam nadzieje, że chodziło o to, że trzon drużyny już mamy. Nie trzeba kupować 10 nowych zawodników, jak to miało miejsce rok temu. Natomiast dziury w obronie nie da się ukryć, i tu liczę na wzmocnienia.

Atak i środek pola, przy założeniu że kontuzjowany jest tylko 1-2 piłkarzy a nie 8 wygląda całkiem dobrze na Ekstraklasę a i na Europę kształutje na poziomie solidnego średniaka. Żeby mieć coś więcej w tych formacjach, to już trzeba zacząć wydawać na piłkarzy kwoty powyżej 1 mln EUR, i płacić im tyle, więc bez szans w naszych warunkach.
Powiedzmy, że zdrowi Biton i Genkow załatwią nam problem ataku.
Ale w pomocy - moim zdaniem - potrzebujemy co najmniej jednego, kreatywnego, klasycznego playmekera. Poza tym Sobol i Ivica swoje lata mają i lepsi już nie będą. Tu też powinniśmy już powoli myśleć o następcach.
Ale ok - powiedzmy, że w skali kraju ten skład powinien wystarczyć na zdobycie MP.
Ale za to w obronie "na już" potrzebnych jest 3 klasowych piłkarzy:
Lewy obrońca i dwóch stoperów.
Jaliens z Lameyem w mojej ocenie lepiej grać nie będą i są słabym punktem tej formacji. Liczę natomiast na powrót do formy Chaveza. Paljic i Diaz nie nadają się na lewą obronę. Zostaje tylko Marko, który z powodzeniem może grać na prawej stronie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 03.11.2011, 17:31

Nie liczyłbym na większe zakupy przed rozwiązaniem sprawy stadionu, przecież nie wiadomo w ogóle ile za to będzie klub płacił?! W dodatku miastu rozsypuje się budżet i nie wiadomo ile jeszcze trzeba, żeby dokończyć tę budowę. Poza tym w końcu mogliby jakieś centrum trenigowe zrobić i na to kasa też jest potrzebna.

No ale lewego obrońcy na etacie to my nie mamy i 400 tys to już chyba nie taki wielki zakup, więc może, może...
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 03.11.2011, 23:59
Pozbyć się Jovanicia, Lameya, Jaliensa, Jirsaka
Pareiko(Kurto)-Jovanović(Burliga)-Chavez (Diaz), Bunoza(Czekaj), (Paljić)-Sobol(Brud), Wilk(Nunez)-Kirm (Iliev) Melikson(Garguła) Małecki(Boguski)-Dudu Biton(genkov)
chciałbym zeby przyszli Dudu Paraiba i Spas Delev
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 04.11.2011, 00:50
Eee odrazu się Jirsaka pozbyć ja tam chłopa bym zostawił , dobre zmiany robi

Diaz nie jest zły , tylko jest źle ustawiany , trener musiałby go w paru meczach wystawić na środek żeby ocenić , ale wole juz Diaza na środku niż Q. To samo tyczy się Nuneza , chłopak ma potencjał , ale na pewno nie na środku.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.11.2011, 00:58
Teqcontroller napisał(a):Wyświetl post
Eee odrazu się Jirsaka pozbyć ja tam chłopa bym zostawił , dobre zmiany robi

Diaz nie jest zły , tylko jest źle ustawiany , trener musiałby go w paru meczach wystawić na środek żeby ocenić , ale wole juz Diaza na środku niż Q. To samo tyczy się Nuneza , chłopak ma potencjał , ale na pewno nie na środku.
Dobra zmiana raz na pół roku to troszkę za mało
Diaza nie powinno być w planach na przyszły sezon, niech wraca do Belgii.
Nuneza warto spróbować na lewej stronie obrony bądź pomocy.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów