The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2011, 16:38
1. Nie wiem gdzie ty widzisz dwóch defensywnych pomocników.
2. Kogo miał postawić w ataku?
3. Całe forum i kibice na stadionie domagali się Polaków i narzekali, że Maaskant nie chce wystawiać Polaków, to jak wystawił to znów jakieś pretensje.

Gra się tak jak przeciwnik pozwala, a w meczu z nami Lech nie istniał, głównie dzięki tym DWÓM DEFENSYWNYM POMOCNIKOM, tak samo jak świetna Legia nie istniała w meczu niedzielnym.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.11.2011, 16:57
Sprawa jak dla mnie jest prosta ,jak jutro dostaniemy baty, a w niedziele stracimy punkty to Maaskant pewnie poleci.
Przydałoby sie wstrzymac do zimy i znalezc kogos sensownego do tego czasu.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 02.11.2011, 17:20
Skorża - 1 sezon jego w legii tragiczny jak cholera, w drugim bo całkiem niezłych transferach bardzo fajny. RM też potrzebuje czasu, teraz SV dał mu takich zawodników aby szybko i sprawnie awansować do LM. Nieudało się poskładać drużyny, więc trzeba mu dać czas i czas, przykład Apoel po 3 latach prawie tą samą 11 gra świetnie w europie.
Sam pewnie by przyznał że skład wisły nie jest kompletny, robi z drużyną co w jego siłach. Natomiast sam chciał zagrać ofensywnie przeciwko PBB, ale zawodnicy byli myślami przy wypłacie...
Ostatnio edytowane przez syryls : 02.11.2011 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.11.2011, 17:24
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Pisali w Fakcie a po 2 to może kolega Ajax był na treningu i widział..
ja na treningu nie byłem ale znajomy był.(albo czytal nie dopytałem sie) Coś zaiskrzyło kłucili sie i lamey poszedł do szatni ogólnie robert dużo krzyczał na treningu
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.11.2011, 20:36
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html

Widać atmosfera w drużynie wspaniała.

Radzę nie wysuwać pochopnych wniosków: nie wiadomo, jaki był ciężar gatunkowy kłótni. Natomiast zastanawiam się, czy po ew. oklepie Maaskant będzie potrafił jeszcze podnieść morale drużyny przed derbami - skoro już teraz stosuję strategię "złego policjanta".

Hard work: owszem, ale tu trzeba być konsekwentnym. Skorża też próbował przeistoczyć się w kata, będąc wcześniej dobrym wujkiem. I mu nie wyszło.

Czasu na eksperymenty trener ma coraz mniej, więc lepiej żeby to wypaliło.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Quorth
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 02.11.2011, 20:39
k...a niepokojąca wiadomość. Przed Fulham i derbami morale i nastroje w zespole to kluczowa sprawa
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.11.2011, 20:44
ku.rwa przed derbami, ale może się w drużynie obudzi sportowa złość

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.11.2011, 21:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ngu_Wisly.html

Widać atmosfera w drużynie wspaniała.
Lamey focha rzucił na treningu, znaczy, że w drużynie jest zła atmosfera ? Z igly widły robisz.
Właśnie bardzo dobrze, że trener mu wytyka błędy bo chyba Lamek się czuje jak jakiś gwiazdor, a na pewno nim nie jest.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.11.2011 o godz. 21:38.
..
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2011, 08:22
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Teraz ewidentnie mamy kryzys. Uważam, że jest on związany z rozbiciem psychicznym i nagonką medialną po odpadnięciu z Apoelem (teraz, po wynikach Apoelu widać, jak niesłuszne było to polowanie na czarownice) oraz mega niefartem związanym z kontuzjami połowy składu - w tym kluczowych zawoników. Naprawdę - absolutnie kluczowych!

Nie kumam, jak ktoś może oczekiwać, że Wisła będzie grała dobrze, z Jirsakiem w środku zamiast Meliksona. Z Kirmem zamiast Małeckiego czy z Nunezem zamiast Sobolewskiego.

Czasami jeden gracz zmienia oblicze całej drużyny. Daje wiarę, daje power, daje skrzydeł. Pamieacie co się stało z Jagiellonią w tamtym sezonie po stracie Grosickiego? Wisła straciła 4 Grosickich - piłkarzy którzy decydowali o jej sile, charakterze i stylu gry - Małecki, Meliskon, Genkov i Sobolewski!

Postawię teze, że Wisła z KAŻDYM trenerem w takiej sytuacji grała by piach i miałaby kryzys.

Jeśli Maskaantowi uda sie ten kryzys opanować, a wierzę , że mu się uda, to będzie to następny spory plus który można mu jako trenerowi zapisać. Probierz kryzysu w Jagielloni po odejściu Grosika nie opanował. Jak to teraz wygląda widzimy - Jaga się miota pod wodzą Mourinho.pl, a ŁKS goli przeciwników prowadzony przez Probierza.

A wiec - byle do wiosny z jak najmniejszymi stratami punktowymi, a jestem pewien, że będziemy oglądać zupełnie inną drużynę.

Maskaant ma moje poparcie.
A nie przyszło Wam do głowy, że gramy dużo? Dużo więcej niż przeciętny zespół w lidze i że przygotowania zaczęliśmy wcześniej niż inni mając tylko kilka dni przerwy? Że kluczowy gracz - Maor Melikson - grał jeszcze zimą?
Zmęczenie materiału musiało przyjść, stąd jednak kontuzje. Stąd brak świeżości. Najlepszy mecz w lidze z Lechem został rozegrany po przerwie - po paru dniach odpoczynku jaki Maaskant dał zawodnikom.
Receptą na to miała być druga jedenastka ale okazała się nieco za słaba.

Myślę, że kilku krytyków Maaskanta też to wie. Wie, że na wiosnę zespół będzie grał lepiej choćby z powodów czysto fizycznych.

Trener ma też moje poparcie (ograniczone oczywiście jak i pewnie Twoje). Bo nie do końca wierzę, że przyjdzie ktoś lepszy, bo uważam, że krucha stabilność jaka panuje w klubie od przyjścia Basałaja jest pewną wartością (choć okupioną rozpirzeniem dobrej obrony ale nie ma nic za darmo).
Nie bardzo też wierzę w wielkie wzmocnienia, przynajmniej do czasu rozwiązania kwestii stadionu i określenia budżetu.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 03.11.2011, 08:55
tofik napisał(a):Wyświetl post
Lamey focha rzucił na treningu, znaczy, że w drużynie jest zła atmosfera ? Z igly widły robisz.
Będzie podstawa by go dyscyplinarnie wypierd...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2011, 22:53
tymczasem jeden z potencjalnych kandydatów już znalazł sobie dobrą fuchę
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 03.11.2011, 23:05
Fatalnie... jedynny wniosek po meczu...

Wisła powinna grac dwoma napastnikami... stworzyla wtedy duzo wiecej okazji na gola...
Ale co trener mógł zrobic? Genkow byl po kontuzji, polowa skladu do wymiany... itd.. nawet o dziwo Kirm byl bardziej widoczny, gdy gralismy dwoma napastnikami

czekamy na powrot Meliksona, no i na wzmocnienie obrony i polowa skladu do wymiany
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.11.2011, 23:07
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
tymczasem jeden z potencjalnych kandydatów już znalazł sobie dobrą fuchę
Probierz? Wolne żarty. Niech sobie trenuje Aris, życzę mu wszystkiego dobrego (BTW: chyba pierwszy od dawna polski trener, który dostał ofertę z normalnej ligi i przyzwoitego klubu - Gmocha w wersji ratunkowej nie liczę). Ale nie sądzę, by on mógł nas uratować.

A co do meczu z Fulham - w.dol był skalkulowany, więc trudno mieć do Maaskanta pretensje akurat o ten mecz. Szczególnie biorąc pod uwagę komplikacje z wylotem i "incydent serbski".

Kluczowe są derby.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kamyck1906
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 03.11.2011, 23:10
powiem tak, jeśli Maaskant nie przejrzy na oczy i będzie stawiał na Jaliensa, to będziemy w ciężkiej dupie. Nawet komentatorzy zwrócili uwagę, że gdy jest akcja Fulham, on SPACERUJE po boisku, a nie biega!! Oczywiście Robercik powie, że nie wie czemu jest taka nagonka na Kew. A jeśli będzie dalej na niego stawiał, to niech lepiej odejdzie, bo żal patrzeć, co sie dzieje...
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2011, 23:20
ludzie dajcie spokój z tym Maskantem to jedno wielkie dno holenderskie PATRZ jak gra Legia ....WSTYD
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2011, 23:24
Sprawy przybrały niestety takiego obrotu, że Maaskant gra w niedziele o pozostanie trenerem Wisły.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.11.2011, 23:26
Maaskant hańbisz nasz klub i to jak kiedys byl postrzegany w Europie poprzez pryzmat druzyny Henia i mecze prawdziwej Wisły i grajacej krakowska ofensywna piłe.

Dzis jak ktos zobaczy to 1-3,1-4,1-4 w grupie to niedlugo bedziemy za chlopcow do bicia...

Zebys jak najszybciej spierdalal na tym swoim rowerku do nederlandii ,razem z jaliesnem i lameyem.
Oby nie kosztem derbów
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
jacula
Member

Od: 08.2010

Stary 03.11.2011, 23:27
Z ostatnią drużyną tabelei...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 03.11.2011, 23:28
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Probierz? Wolne żarty. Niech sobie trenuje Aris, życzę mu wszystkiego dobrego (BTW: chyba pierwszy od dawna polski trener, który dostał ofertę z normalnej ligi i przyzwoitego klubu - Gmocha w wersji ratunkowej nie liczę). Ale nie sądzę, by on mógł nas uratować.
Jeszcze Kasperczak był po drodze tam gdzieś w Grecji
Odpowiedz cytując
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 03.11.2011, 23:34
to chyba tylko na tym forum jest mozliwe zeby ludzie domagali sie zwolnienia trenera, ktory nie przepracowal nawet pelnego sezonu z druyna, nawet nie jest z nia przez 1,5 roku a na dodatek przejmowal ja jak byla w glebokim gownie i musial ja kurczowo trzymac, zeby sie nie utopila w nim .... z takim podejsciem to zawsze tak bedzie ...
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.11.2011, 23:34
czas Maaskanta minal juz dawno w Wisle (patrz mecz z Twente i Legia) ale mimo wszystko druzyna nie moze zostac bez trenera w niedziele na derby tak wiec spiac poslady doj*** Zydom czym odkupi czesc win i zakonczyc wspolprace w jeszcze w jako takiej atmosferze z Maaskantem i reszta holenderskiego kontyngentu
Ostatnio edytowane przez rasel1906 : 03.11.2011 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.11.2011, 23:37
Maaskant powinien wypełnić kontrakt.
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 03.11.2011, 23:39
Jak dla mnie to jeżeli wygrają derby i od tej pory jakimś cudem zaczną grać dobrze, efektowanie, ofensywnie i przedewszystkim efektywnie to maaskant niech jeszcze spróbuje przez pół roku do lata. Jeżeli na derbach będzie remis albo porażka to go już nie chce nigdy więcej widzieć na ławce trenerskiej. Cupiał pewnie już powoli też go zdzierżyć nie może.
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 03.11.2011, 23:43
Moim zdaniem Maaskant zostanie na ławce jeżeli Wisła wygra z Cracovią. Inny wynik będzie oznaczał jego dymisję. Ale to są tylko moje przypuszczenia.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.11.2011, 23:45
Miałem wątpliwości, ale ten mecz mnie ich pozbawił - Wisła zagrała w ofensywie bardzo dobrze, w przypadku zaś defensywy z takimi personaliami jakie mamy nie pomógł by nawet Mourinho.Biorąc pod uwagę nasz dzisiejszy potencjał zagraliśmy najlepszą piłkę na jaką Nas w tej chwili stac.Krytykowanie Maaskanta po tym meczu jest absurdalne - przejaw jawnego internetowego trollingu i zaślepienia...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 03.11.2011, 23:48
jacula napisał(a):Wyświetl post
Maskant,Lamey,Jailens opuszajcie Kraków jak najszybciej....WONT
Wypowiedź równie przemyślana co poprawna gramatycznie. Co to jest wont? I czy my spadamy z ligi, żeby tak pisać do trenera, który zdobył niedawno dla nas mistrzostwo?

Saimoz napisał(a):Wyświetl post
to chyba tylko na tym forum jest mozliwe zeby ludzie domagali sie zwolnienia trenera, ktory nie przepracowal nawet pelnego sezonu z druyna, nawet nie jest z nia przez 1,5 roku a na dodatek przejmowal ja jak byla w glebokim gownie i musial ja kurczowo trzymac, zeby sie nie utopila w nim .... z takim podejsciem to zawsze tak bedzie ...
Nie tylko na tym. Gdyby Legią rządziło ich forum to Skorży nie byłoby już dawno. Mam nadzieje, że Cupiał po latach idiotycznych błędów personalnych i bezsensownych zwolnień jest trochę mądrzejszy niż, za przeproszeniem, bezmyślny tłum. Maaskant powinien zostać przynajmniej do końca sezonu. To z całą pewnością dobry trener, którego drużyna z wielu powodów ma słaby okres. Można go nie lubić, zarzucać zarozumiałość i bajkopisarstwo ale nijak ma się to do jego umiejętności trenerskich i prawdziwych powodów kryzysu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 03.11.2011, 23:49
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Miałem wątpliwości, ale ten mecz mnie ich pozbawił - Wisła zagrała w ofensywie bardzo dobrze, w przypadku zaś defensywy z takimi personaliami jakie mamy nie pomógł by nawet Mourinho.Biorąc pod uwagę nasz dzisiejszy potencjał zagraliśmy najlepszą piłkę na jaką Nas w tej chwili stac.Krytykowanie Maaskanta po tym meczu jest absurdalne - przejaw jawnego internetowego trollingu i zaślepienia...
uwazam tak samo.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.11.2011, 23:55
Sprawa jest prosta. Liczymy, że jakimś cudem wygramy derby. Koleżanki dające... są w jeszcze słabszej formie niż my. Jeśli wygramy, trzeba poczekać na zimę i wymianę bloku defensywnego. Nie da się - Panowie, co by można złego powiedzieć o Maaskancie, to Jaliens, Lamey, Diaz i Paljić do obrony się nie nadają. Marcelo i Głowacki na dzisiaj i wynik byłby w najgorszym wypadku 1:1.

Najgorsze u Roberta jest to, że zbyt wierzy własnym wyborom. Coś jest źle, trzeba reagować natychmiast, a nie patrzeć, czy rzeczywiście coś złego z tego wyniknie. No i ch... że Serbów zatrzymali, a on coś komuś obiecał. Ile pokazał Brud, wszyscy widzieliśmy, jeszcze więcej widzieliśmy po wirtuozie Gargule (po raz kolejny).

Prosta sprawa, albo się w zimie ogarniemy, albo skończymy na czwartym miejscu w tabeli. Blok defensywny do wymiany i część pomocy. Nie, to nie jest werdykt po jednym meczu.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2011, 23:59
Walić już ta Ligę Europy przecież już po meczu z Odense było wiadome że nie wychodzimy.Dla mnie sprawa jest prosta.Wygrywamy derby trener zostaje i zdobywa kolejne mistrzostwo ale lepszym już stylem.Przegrywamy niech wraca do Holandii a w pakiecie niech zabierze Jaliensa i Lameya.
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
Zizou1906
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 04.11.2011, 00:00
Ofensywnie całkiem nieźle ,ale defensywa uff dramatyczna. Przegraliśmy po prostych błędach i w tym meczu akurat nie winie Roberta. Nie miał pełnej kadry ,a i tak nie graliśmy fatalnie. Derby kluczowe dla pozostania Maaskanta w Wiśle. Ale i tak jestem zwolennikiem zwolnienia go w zimie i dać szanse polskiemu trenerowi !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów