The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iwan149
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2011, 11:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
osobom, które tak radykalnie wypowiadają się w tym wątku, ku rozwadze:

- Legia przegrała u siebie z Podbeskidziem, nikt Skorzy nie zwolnil, Legia jest w czubie tabeli
Tak Legia przegrała, ale w poprzednich meczach prezentowała się o wiele lepiej, potrafiła zagrać dobry, efektowny mecz, było widać że wszystko powoli zmierza ku lepszemu. A Wisła cały czas gra tak samo nędznie...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 30.10.2011, 11:44
iwan149 napisał(a):Wyświetl post
Tak Legia przegrała, ale w poprzednich meczach prezentowała się o wiele lepiej, potrafiła zagrać dobry, efektowny mecz, było widać że wszystko powoli zmierza ku lepszemu. A Wisła cały czas gra tak samo nędznie...
ale ich najlepsi gracze sa zdrowi i w gazie no chyba inaczej wyglądała by nasza gra ze zdrowym Meliksonem Małeckim czy w mniejszym stopniu Jovanovicem i Genkowem , sam Melikson zrobiłby sporą róznice
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.10.2011, 11:59
Melikson w el. LM a Melikson w lidze to dwaj różni zawodnicy. Zdecydowanie spuszczał z tonu i nie zawsze był już tak wyróżniający się na tle innych. Wręcz czasami był irytujący i mało mu wychodziło bo grał pod siebie. Sam Melikson by nas nie zbawił.

Maaskant powinien jednak prowadzić Wisłę do końca sezonu. Nie tylko to końca rundy ale do końca sezonu. Wtedy należy podjąć decyzje co dalej. Teraz zmiana na stanowisku trenera byłaby idiotyzmem.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.10.2011, 12:04
Powiem szczerze: jestem załamany tym meczem.

Zaryzykuję stwierdzenie, że zagraliśmy najsłabszy mecz w czasach cupiałowej Wisły. Rok temu wkurzony po porażkach Żurawski twierdził, że nie ma drużyny, jest tylko "banda przypadkowych ludzi". Myślę, że teraz jest jeszcze gorzej.

Przerażające jest to, że ten mecz przyszedł w takim momencie. Po świetnym meczu z Fulham, który wydawał się meczem na przełamanie. Potem była Łódź i 20-30 minut naprawdę dobrej gry.

Już Limanovia powinna być ostrzeżeniem. Zagraliśmy bardzo słabo i tylko klasa przeciwnika spowodowała, że udało się wywalczyć awans.

Wczoraj ambitny beniaminek po prostu nas zmasakrował. Chłopaki z Podbeskidzia - drużyny wybieganej i ambitnej, ale surowej technicznie i przeciętnej taktycznie - robili z nami co chcieli. Przez 90 minut kontrolowali sytuację na boisku. Chcieli przetrzymać piłkę - przetrzymywali, grywając z nami w dziada. Chcieli zrobić pressing - nie ma sprawy, natychmiastowy odbiór piłki. Chcieli szybkiej akcji - ok, robi się.

W tym meczu była całkowita dominacja jednej drużyny, różnica co najmniej jednej klasy. Jakbyśmy grali z kosmiczną Barceloną albo przynajmniej solidnym Twente, a nie ze słabym Podbeskidziem. Jeśli gramy tak słabo z Bielskiem, to strach bać się derbów.

Naprawdę ciężko teraz napisać: co dalej? Za tak fatalną grę i postawę zawodników odpowiada oczywiście trener. Czy jednak dymisja Maaskanta coś da? Przecież to piłkarze są dramatycznie słabi.

Jedno jest pewne: z taką grą stadion będzie świecił pustkami. Sam jestem wkurzony, że byłem na meczu. Tego się na trzeźwo nie da oglądać, w ramach dbania o zdrowie psychiczne przed 1 minutą należy strzelić co najmniej 2 setki.

Ludzie na E zaczynali wychodzić w okolicach 60 minuty. Nie wiem, czy ci ludzie kupią karnet na przyszłą rundę. Uprzedzając ironiczne komentarze typu: "żadna strata! niech spadają na drugą stronę Błoń!" Ja się boję, że tak właśnie się może stać. Z pustym stadionem i pustymi kieszeniami nasza kadra i gra będzie wyglądać jeszcze gorzej.

Okazuje się, że zimowe okienko transferowe jest krytyczne. Właściciel musi dać czytelny sygnał, co dalej - bo "kibice sukcesu" sobie odpuszczą, a to oni są potencjalnymi nabywcami lóż VIP i najdroższych karnetów.

Z frekwencją na poziomie 5-6 tys. widzów czeka nas naprawdę marna przyszłość.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2011, 12:05
thechris napisał(a):Wyświetl post
Melikson w el. LM a Melikson w lidze to dwaj różni zawodnicy. Zdecydowanie spuszczał z tonu i nie zawsze był już tak wyróżniający się na tle innych. Wręcz czasami był irytujący i mało mu wychodziło bo grał pod siebie. Sam Melikson by nas nie zbawił.

Maaskant powinien jednak prowadzić Wisłę do końca sezonu. Nie tylko to końca rundy ale do końca sezonu. Wtedy należy podjąć decyzje co dalej. Teraz zmiana na stanowisku trenera byłaby idiotyzmem.
zgadza ze Melikson w pucharach to byl inny gracz ale w lidze jednak dalby nam raczej więcej niz Garguła czy Jirsak

z trenerem sie zgadzam ocena na koniec sezonu pamiętajmy jak często nasze nieudane podboje Lm kończyły się totalna katastrofą w lidze tak samo ze zmianami trenerów w trakcie sezonu to była katastrofa nie ułatwiajmy rywalom sami siebie eliminując bo nie jest tak zle jak niektórzy piszą
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 30.10.2011, 12:07
Dobrze powiedziane:

"Kolega z redakcji powiedział dziś kapitalne zdanie: "fajnie się patrzy na pogrzeb wyżelowanego modern footballu, który dostaje bęcki od niezmanierowanych pasjonatów w stylu Sylwestra Patejuka i spółki"". Jacek Stańczyk

flamengista napisał(a):Wyświetl post

Oj, sen Małeckiego się wreszcie spełni, przecież on chciałby grać przy takiej ilości kibiców. To Basałaj coś niedawno mówił o "modzie na Wisłę w Krakowie" ?
Ostatnio edytowane przez thechris : 30.10.2011 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.10.2011, 12:07
W zasadzie nic więcej nie dodam, bo wasze komentarze mówią same za siebie. Ten mecz był przegrany na każdym polu: zarówno taktycznym, czysto piłkarskim jak i wydolnościowym. Włos się jeżył na głowie widząc z jakim trudem przychodzi naszym próba przyspieszenia tempa podań, o niedokładności zagrań do przodu już nie wspominając.

To co powinno martwić coraz bardziej to wzrastająca z meczu na mecz liczba pustych krzesełek na Reymonta.
Panie Przezesie, czas się obudzić, to nie koncert życzeń. Przy obecnej sytuacji w klubie nie sposób liczyć, że znacząca grupa potencjalnych klientów (podkreślam to słowo, mając na myśli ludzi zainteresowanych piłką, ale nie fanatyków, zaczynających planowanie miesięcznego budżetu od cen biletów na Wisłę) mając do wyboru wejściówkę na mecz ligowy lub dwa bilety na nowości filmowe w multipleksie wybierze to pierwsze.

Brutalna prawda: z biznesowego punktu widzenia, jakość produktu obecnie oferowanego na Reymonta jest niewspółmierna do proponowanej ceny. Wszystko wokół drożeje, płace ludzi nie rosną, a Kraków ma naprawdę dużo atrakcji do zaoferowania co weekend.

I nie mówię tu tylko o aspekcie czysto sportowym. Każdy widzi jak wygląda zaplecze na trybunach, korytarz podziemny na dworcu głównym jest atrakcyjniejszy pod względem gastronomicznym.

Czas by nasi włodarze naprawdę zaczęli poważnie mysleć o konkurencyjności produktu Wisła Kraków, wprowadzając duże zniżki lub inne ciekawe promocje (np. kup bilet, koszulka meczowa - 30%) oraz ożywiając przestrzeń na około meczu.

Inaczej dojdziemy do tego, że frekwencja na Reymonta 22 zejdzie do poziomu sprzed budowy stadionu.

Dziękuję za uwagę.
Odpowiedz cytując
dadek
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 30.10.2011, 12:49
tak nawiązując jeszcze do wczorajszego meczu i obserwacji z im związanych.... Garguła bodaj powiedział po nim że historia z Podbeskidziem zatoczyła koło.... w jego wypadku na 100% !!! z meczu z PP zapamiętałem właśnie jego jak całą pierwszą połowę żuł gumę i głupkowato się uśmiechał gdy podbiegał do przeciwnika (tak - oglądałem mecz w tv co do dziś mi wypominają na stadionie ) , wczoraj Guła w moich oczach sabotował grę i uprawiał totalne "alibi" , coś w stylu "gram, ale żeby nie było na mnie". Daleki jestem od twierdzenia że Garguła był głównym winowajcą wczoraj, ale On rozczarował mnie najbardziej (Lamey i Pajlic mnie już do swojego poziomu trochę przyzwyczaili )
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.10.2011, 12:56
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ale ich najlepsi gracze sa zdrowi i w gazie no chyba inaczej wyglądała by nasza gra ze zdrowym Meliksonem Małeckim czy w mniejszym stopniu Jovanovicem i Genkowem , sam Melikson zrobiłby sporą róznice

A kto jest odpowiedzialny za sytuację że w zespole nie ma wartościowych zmienników Ksiądz
I proszę nie piszcie jak ktoś wczoraj że trzeba dawać szansę Gargule po wraca do formy.

Nie ma składu, nie ma gry nie ma pomysłu nie ma zaangażowania, nic nie ma.

A przepraszam są ogromne szanse na przegranie wysoko w Londynie i przewalenie derbów z jeszcze gorzej grająca Cracovią

A teraz pytanie na zakończenie jak to powiedział Garguła "Sytuacja zatoczyła koło" tylko My wszyscy chcemy iść do przodu a nie cofać się wracając do tego co było dwa lata temu.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2011, 13:26
Dobrze ktos napisal.
Lepiej przegywac mlodymi Polakami niz emerytami bez ambciji.

Zdecydowanie najslabszy mecz w erze Cupiala..
Wstyd i wstyd....

Musi dojsc do radykalnych zmian bo inaczej wpadniemy w szarzyzne ligowa..
I prosze mi nie pisac ze jest jak jest bo Melikson i Malecki maja konruzte...bo to jest az smieszne ...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2011, 13:34
robin hood napisał(a):Wyświetl post
A kto jest odpowiedzialny za sytuację że w zespole nie ma wartościowych zmienników Ksiądz
I proszę nie piszcie jak ktoś wczoraj że trzeba dawać szansę Gargule po wraca do formy.

.
a kto jest odpowiedzialny? budżet chyba nie jest z gumy może nie ma kasy na więcej kontraktów czy zakupy

do drugiej linii kupili Meliksona który miał momenty świetne albo bardzo dobre Ilieva który generalnie nie zawodzi z Nunez narazie srednio z przebłyskami Kirm Jirsak Garguła Boguski zostali po poprzednich ekipach

mamy 2-3 graczy w drugiej linii którzy potrafią cos ponad przeciętnie zagrać z czego 2 ma kontuzje
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 30.10.2011, 15:20
Dragan Paljić: początek meczu był jak g...

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ak-g,id,t.html

Niestety, nie tylko początek.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.10.2011, 15:52
Ostatni mecz w Naszym wykonaniu, ktory mi sie podobał to ten z Litexem w rewanzu. Słaba dyspozycja zaczela sie po tych kontuzjach Małego i Meliksona w jednym momencie. Ale to nie tłumaczy tego co wczoraj widzielismy. 1 strzal tylko celny przez 90 minut na własnym stadionie? To jest kpina
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 30.10.2011, 15:55
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Nie może być tak, że Mistrz Polski nie ma zmienników na ... beniaminka.
Rozumiem, że bez wymienionych przez Ciebie zawodników będzie różnica w LE - cóż,za biedna liga jesteśmy, żeby mieć 2 niemal równorzędne składy na grę w Europie. Ale w naszej lidze ? Bez jaj proszę.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.10.2011, 16:15
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze: jestem załamany tym meczem.

Zaryzykuję stwierdzenie, że zagraliśmy najsłabszy mecz w czasach cupiałowej Wisły. Rok temu wkurzony po porażkach Żurawski twierdził, że nie ma drużyny, jest tylko "banda przypadkowych ludzi". Myślę, że teraz jest jeszcze gorzej.

Przerażające jest to, że ten mecz przyszedł w takim momencie. Po świetnym meczu z Fulham, który wydawał się meczem na przełamanie. Potem była Łódź i 20-30 minut naprawdę dobrej gry.

Już Limanovia powinna być ostrzeżeniem. Zagraliśmy bardzo słabo i tylko klasa przeciwnika spowodowała, że udało się wywalczyć awans.

Wczoraj ambitny beniaminek po prostu nas zmasakrował. Chłopaki z Podbeskidzia - drużyny wybieganej i ambitnej, ale surowej technicznie i przeciętnej taktycznie - robili z nami co chcieli. Przez 90 minut kontrolowali sytuację na boisku. Chcieli przetrzymać piłkę - przetrzymywali, grywając z nami w dziada. Chcieli zrobić pressing - nie ma sprawy, natychmiastowy odbiór piłki. Chcieli szybkiej akcji - ok, robi się.

W tym meczu była całkowita dominacja jednej drużyny, różnica co najmniej jednej klasy. Jakbyśmy grali z kosmiczną Barceloną albo przynajmniej solidnym Twente, a nie ze słabym Podbeskidziem. Jeśli gramy tak słabo z Bielskiem, to strach bać się derbów.

Naprawdę ciężko teraz napisać: co dalej? Za tak fatalną grę i postawę zawodników odpowiada oczywiście trener. Czy jednak dymisja Maaskanta coś da? Przecież to piłkarze są dramatycznie słabi.

Jedno jest pewne: z taką grą stadion będzie świecił pustkami. Sam jestem wkurzony, że byłem na meczu. Tego się na trzeźwo nie da oglądać, w ramach dbania o zdrowie psychiczne przed 1 minutą należy strzelić co najmniej 2 setki.

Ludzie na E zaczynali wychodzić w okolicach 60 minuty. Nie wiem, czy ci ludzie kupią karnet na przyszłą rundę. Uprzedzając ironiczne komentarze typu: "żadna strata! niech spadają na drugą stronę Błoń!" Ja się boję, że tak właśnie się może stać. Z pustym stadionem i pustymi kieszeniami nasza kadra i gra będzie wyglądać jeszcze gorzej.

Okazuje się, że zimowe okienko transferowe jest krytyczne. Właściciel musi dać czytelny sygnał, co dalej - bo "kibice sukcesu" sobie odpuszczą, a to oni są potencjalnymi nabywcami lóż VIP i najdroższych karnetów.

Naprawdę spodziewałeś się czegoś innego w obecnej sytuacji kadrowej (chodzi i o kontuzje i o braki). Widziałem mecz Podbeskidzia z Legią i wiedziałem, że będzie bardzo ciężko, jeśli zagrają podobnie, tym bardziej, że Ilievowi przydałoby się jakieś przetaczanie krwi, a Nunez, Garguła, Kirm i Boguski nie nadają się do prowadzenia ataku pozycyjnego.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 30.10.2011, 16:49
Mecz przegrany z uwagi na brak zawodników, którzy zagraliby coś zaskakującego .... parę szybkich klepek i Podbeskidzie by w końcu pękło ... ale nie było kim ....

Sergei Pareiko - 6: Moim zdaniem za mało wychodzi do dośrodkowań
Michael Lamey - 5 lepiej niż zwykle w obronie słabiej niż zwykle w ofensywie
Kew Jaliens 6: nie pamiętam jakiegoś wyraźnego błędu
Osman Chavez 6: jeden niepotrzebny faul blisko pola karnego
Marko Jovanović 7 - żeby on był zdrowy .... jedyny rokujący na przyszłość
Dragan Paljić - 7: jeden z niewielu Wiślaków który porusza się w miarę żwawo, na minus dośrodkowania
Cezary Wilk - 5; zero kreatywności odbiór nie jest pożyteczny jeśli nic z niego nie wynika
Łukasz Garguła - 5; - zawiódł - ani jednego prostopadłego podania, strzały kiepskie
Gervasio Nunez - 5;- miał chyba zły dzień, najbardziej raził brak szybkości,
Rafał Boguski - 5 brak czucia piłki, przyjęcia A-klasowe, nie dziwne jeśli w lidze zagrał pierwsze 45 min. od 2 lat
Ivica Iliev - 6 - dostroił się do reszty
David Biton - 6 - widział że pomoc słaba powinien im pomóc...
Andraż Kirm - 4: czas na ławkę
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.10.2011, 16:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Mecz przegrany z uwagi na brak zawodników, którzy zagraliby coś zaskakującego .... parę szybkich klepek i Podbeskidzie by w końcu pękło ... ale nie było kim ....

Dragan Paljić - 7: jeden z niewielu Wiślaków który porusza się w miarę żwawo, na minus dośrodkowania
Cezary Wilk - 5; zero kreatywności odbiór nie jest pożyteczny jeśli nic z niego nie wynika
Łukasz Garguła - 5; - zawiódł - ani jednego prostopadłego podania, strzały kiepskie
Rafał Boguski - 5 brak czucia piłki, przyjęcia A-klasowe, nie dziwne jeśli w lidze zagrał pierwsze 45 min. od 2 lat
Oceny w skali 1-10
Bo jak tak to chyba jeszcze powinny zostac przeciete przez polowe...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.10.2011, 16:58

jaka skala 1-20 ?

jesli 1-10 to do każdej oceny poza Wilkiem , Pareiko , odejmij sobie 2-4 jednostki

niektórzy chyba zapominają że przegraliśmy z beniaminkiem u siebie , oddając JEDEN strzał w bramkę przeciwnika , rywal ich oddał ... 8 .

nagana dla obrony , pomocy , ataku .
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.10.2011, 16:59
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dobrze ktos napisal.
Lepiej przegywac mlodymi Polakami niz emerytami bez ambciji.

Wstyd i wstyd....

Musi dojsc do radykalnych zmian bo inaczej wpadniemy w szarzyzne ligowa..
I prosze mi nie pisac ze jest jak jest bo Melikson i Malecki maja konruzte...bo to jest az smieszne ...

Przegrywanie młodymi Polakami ma jeszcze jedną zasadniczą zaletę - wystawienie całej drużyny Młodej Ekstraklasy do gry zamiast pierwszego zespołu będzie znacznie mniej obciążało bieżący budżet klubu, a daje nadzieję, że jeden albo więcej zawodników "odpali" i może coś z tego wyjdzie...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.10.2011, 17:01
FraMat napisał(a):Wyświetl post
osobom, które tak radykalnie wypowiadają się w tym wątku, ku rozwadze:

- Legia przegrała u siebie z Podbeskidziem, nikt Skorzy nie zwolnil, Legia jest w czubie tabeli

- chcąc wprowadzic młodych zawodnikow, żądnych sukcesu to trzeba ich mieć; my nie mamy

- Maaskant gra tymi piłkarzami jakich ma. Na dzisiaj nie mamy żadnego piłkarza, ktory zrobi przewage w środku pola i weźmie tam na siebie ciężar gry, będzie dyrygował. Dwa motorki pomocnicze - Melikson i Maly nie grają, a główny hamulcowy poczynan rywala - Sobol tez nie gra. Nie mamy więc środka i skrzydeł

- żaden nowy trener, nawet z najwyższej półki nie zrobi na dzis w Wisle więcej niż robi Maaskant. No może przez kilka spotkan byłby efekt nowej miotły. I tyle.

Bez klasowych i zdrowych piłkarzy można co najwyzej po d... sie podrapać, lub uczyć drużynę tego, czego uczy sie w Podbeskidziu, Koronie, czy nawet w Sląsku - zap..ania przez 90 minut i gru najprostszymi środkami. Tak ustawiane drużyny w Europie nadziewają się na kogokolwiek i odpadają w fazach przedwstepnych lub w II rundzie (Jagiellonia czy Śląsk). A nie po to Cupiąl zatrudnił trenera z zagranicy. Konsekwencją uczenia się bardziej taktycznej gry nż zap...alania przez 90 minut jest to, że czasami przegrywa się z drwalami czy traktorzystami na własnym podwórku. (To troche tak jak z przykładem szermierczym, który kiedyś podawałem: w szkolach szermierczych Hiszpanii uczono wyrafinowanego fachtunku, ale ostrzegano: jak idzie na ciebie pacholek z widłami, sp...alaj. Co nie przeszkadza, że jesli pachołek z widłami dostanie do ręki szpadę i zostanie zmuszony do wystepu na arenie europejskiej, to jego siła i wybieganie nic nie pomogą, zostanie ośmieszony.)

Traktuję Podbeskidzie jak pachołka z widłami. W pierwszym meczu z Bełchatowem chcieli posłużyć sie szpadą (zagrać w piłkę nożną) i dostali 6 bęcek. Stwierdzili więc, że pora wrócic do wideł. Nie ma tu nic z pogardy kibica Wisły do drużyny z Bielska-Białej. Suche stwierdzenie faktu.

Dlatego zgadzam się z tym, co napisał wolfy:
nasza obecna jedenastka wystarcza, żeby wygrać z Podbeskidziem czy ŁKS-em, pod warunkiem, że nam się mecz ułoży. Nie wystarczy, żeby jakąkolwiek drużynę naszej ligi zdominować.
Jesli przeciwnik gra w piłkę nożną, mamy duże szanse. Jesli wychodzi jak bokser na ring, musimy liczyć na to, że się jakoś ułozy i pierwsi strzelimy gola.
Uzupełnię to słowami:
nasza obecna jedenastka wystarcza, żeby nie przegrać z Twente czy Fulham, pod warunkiem, że nam się mecz ułoży. Nie jest za słaba, żeby jakakolwiek drużyna w LE nas zdominowała.
Framat lubie cie ale prosze cie przestan. Jak pisalem o slabej postawie Wisly meczu z Ruchem to mowiles ze Ruch rzucil sie na nas z widłami, a teraz PBB tez z widłami...

Moze my tez powinni zaczac uzywac sprzetu !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.10.2011, 17:03
Wstyd i wstyd....
niewiem czy najgorszy , ale na pewno w najgorszej 3 . Ciężko też zapomnieć 0-4 u siebie z Groclinem za Nawałki
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.10.2011, 17:40
Ja nie mogę zapomnieć derbów w Sosnowcu - zdecydowanie ten mecz przeżyłem najbardziej.

Co do wczorajszych wyczynów naszych kopaczy - szkoda słów. Sposób rozpoczęcia przez nich meczu to żenada. Wyszli i czekali aż Podbeskidzie strzeli bramkę. Jak brakuje im motywacji, to niech oznajmią to publicznie, wierzę, że znajdzie się trochę ludzi, którzy będą potrafili ich zmobilizować. Nie przystoi tak hańbić Białej Gwiazdy. Większość z grających wczoraj piłkarzy nie jest godna zaszczytnego miana Wiślaka.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 30.10.2011, 17:40
Oceny w skali 1-1 0 ....
Macie rację.
skala powinna się zaczynać od 3 ....
3 = dno
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 30.10.2011, 17:46

Powinno być

Michael Lamey - 2 zero ruchu zero dokładności (2 za to że kilka razy pojawił się na połowie PBB)
Kew Jaliens 5: nie miał zbyt dużo okazji żeby popełnić błąd
Osman Chavez 5: nie miał zbyt dużo okazji żeby popełnić błąd
Dragan Paljić - 5: jeden z niewielu Wiślaków który porusza się w miarę żwawo, na minus dośrodkowania
Cezary Wilk - 7; cały mecz biegał i walczył gdyby ktoś do niego dołączył inaczej by to wyglądało
Łukasz Garguła - 1; - zawiódł - ani jednego prostopadłego podania, strzały kiepskie
Gervasio Nunez - 2;- miał chyba zły dzień, najbardziej raził brak szybkości,
Rafał Boguski - 1 brak czucia piłki, przyjęcia A-klasowe, nie dziwne jeśli w lidze zagrał pierwsze 45 min. od 2 lat
Ivica Iliev - 3 - dostroił się do reszty czasem biegał a nie truchtał
David Biton - 5 - próbował się cofać ale jakoś mało z tego wynikał
Andraż Kirm - 1: czas na ławkę
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.10.2011, 18:09
Przeanalizujcie sobie już na chłodno ilu pomocników w tym meczu robiło różnicę ?
Kirm, Garguła jak zwykle nie. Iliev ten mecz przechodził, Nunez bardzo słabo, same podania do przeciwnika, poza tym to nie jest ŚP.
I już nie dziwi, że oddaliśmy 1 strzał i nie potrafiliśmy wpracować okazji strzeleckich.
..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 30.10.2011, 18:14
Tym bardziej szkoda kontuzji Genkova bo w tym meczu pewnie zagrał by wysuniętego ofenesywnego pomocnika
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.10.2011, 18:37
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę spodziewałeś się czegoś innego w obecnej sytuacji kadrowej (chodzi i o kontuzje i o braki). Widziałem mecz Podbeskidzia z Legią i wiedziałem, że będzie bardzo ciężko, jeśli zagrają podobnie, tym bardziej, że Ilievowi przydałoby się jakieś przetaczanie krwi, a Nunez, Garguła, Kirm i Boguski nie nadają się do prowadzenia ataku pozycyjnego.
Tak, oczywiście. Spodziewałem się trudnego meczu, bo Podbeskidzie nam "nie leży", jak wcześniej Odra Wodzisław.

Ale co innego przegrać po walce, po zmarnowaniu kilku dobrych sytuacji strzeleckich. Po obiciu słupków/poprzeczek.

Ale my w tym meczu byliśmy o klasę gorsi, nie mieliśmy żadnej sytuacji 100%. To dno dna. I to jest niestety spore zaskoczenie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.10.2011, 19:02
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Chłopie... Właśnie oglądnąłem mecz Wisły w tv. Statystyki: Wisła- 19 strzałów- 1 celny !!!
Chłopie, własnie widziałem mecz Legii z Amicą... Statystyki Legia 0 strzałów celnych!
I o czym to świadczy?
Moża inna statystyka?
Wisła 74% posiadania pilki. W drugiej części gry głównie pod polem karnym Podbeskidzia. Po prostu w II częsci zaparkowali tam tira, a my nie mamy jak na razie argumentów na taką grę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 30.10.2011, 19:05
Podzielam opinie że był to najgorszy mecz Wisły odkąd pamiętam. Takiej padaki nie dało się oglądać.

W tym meczu nie było ani jednego zagrania z pierwszej piłki. Gdy grają Melikson, Małecki, Genkov to jednak ta gra wygląda zupełnie inaczej. Wyżej wymienieni to piłkarze, Ci co wczoraj grali na boisku to kopacze.

Smutne to, bo po czymś takim co widziałem wczoraj powiedziałem sobie - nikt tu już ....a więcej nie przyjdzie. Chwilę później dodałem - no nie, my tu wrócimy. Ale tylko my, a klub z tego "kokosów" nie będzie miał.

Ta drużyna zatraciła charakter. Smutne, że cokolwiek nie zaśpiewamy, rozumie to góra 2 piłkarzy z podstawowego składu. Kiedyś, za Brożków, Głowackich, nawet jak im nie wyszło to człowiek jakoś tak inaczej na to patrzył. Nie wiem, nie potrafię tego opisać, bo ponoć nasi piłkarze wyglądali na przygnębionych po tej porażce. Ponoć są profesjonalistami i w każdym meczu dają z siebie wszystko. Ponoć ...

Kiedyś, ktokolwiek do nas nie przyjeżdżał, srał ogniem. Pamiętacie jeszcze "twierdzę R22"? Jak liczyliśmy mecze od ostatniej przegranej? To były piękne czasy, był Polski skład, polscy piłkarze, grający raz lepiej, raz gorzej ale na pewno ładniejszą piłkę niż teraz.

Quo vadis Wisło? Z zaufanych źródeł wiem, że problem leży u samego Cupiała, który nie chce inwestować w rozwój bazy treningowej, nie chce inwestować w wychowywanie swoich piłkarzy, czym z resztą wkurza grono ludzi, zwłaszcza polskich trenerów.. Nasz prezes woli kupować piłkarzy (o ile zaciąg typu Diaz i Lamey można uznać za kupowanie piłkarzy). No i co z tego mamy? Czy ktoś mi powie, że Lamey czy Paljić są lepsi niż Piotr Brożek? Jaką zawrotną "karierę" robi Głowa w Turcji - nie lepiej było mu dać podwyżkę i dalej opierać na nim swoją obronę? Opierając skład na zagranicznych odpadach ta drużyna zatraciła gdzieś tożsamość. Nikt mi nie powie, że w niższych ligach nie można znaleźć dobrych polskich piłkarzy. Z resztą, wczorajszy mecz udowodnił, że, "pastuchy" z Bielska Białej mogą jechać nasze gwiazdy zarabiające grube tysiące euro jak im się żywnie podoba. I to na nie swoim stadionie.

Smutek po wczorajszym meczu. Czy można mieć do kibiców pretensje o taki chujowy doping, jak śmiano nam się w twarz z boiska? Nie wiem co to dalej z tą naszą Wisłą będzie. Na razie czarne perspektywy przed nami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.10.2011, 19:06
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Framat lubie cie
Nie no... nie zawstydzaj mnie
Dariook napisał(a):Wyświetl post
ale prosze cie przestan. Jak pisalem o slabej postawie Wisly meczu z Ruchem to mowiles ze Ruch rzucil sie na nas z widłami, a teraz PBB tez z widłami...

Moze my tez powinni zaczac uzywac sprzetu !
Owszem, też możemy zacząć grac prostacki, skuteczny futbol. Tyle, że to jest futbol na utrzymanie sie w lidze. Żeby osiągnąć coś więcej (mistrzostwo) trzeba gry bardziej dojrzale taktycznie. Czasami jednak nie wyjdzie. Jak z Podbeskidziem. Z różncyh przyczyn. Słabsza dyspozycja dnia, trochę gwiazdorzenia, brak argumentów na skomasowaną obronę. Nie jest to jednak powód, żeby się wieszać, albo zwalniac trenera. Ciężki, bardzo cięzki wypadek przy pracy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów