The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 15:31
Greebo napisał(a):Wyświetl post
Jakie to ma znaczenie ze Wasiluk wpadł na bramkarza dopiero po nieudanym piąstkowaniu? Bo jak dla mnie w kwestii faulu żadna. Tak jak w każdym innym sektorze boiska - jeśli nawet zawodnik zdarzy odegrać piłkę a rywal dopiero potem na niego wpadnie uniemożliwiając czy utrudniając mu dalsza grę to jest faul i tyle.
Takie starcie należy potraktować jak wyskok do główki. Pawłowski wygrał pojedynek w powietrzu, tylko że przy wyskoku doszło do zderzenia. Na ogół takich starć się nie gwiżdże. Gdyby bramkarz Lechii miał piłkę w rękach, to byłoby coś innego. A tak jego własny zawodnik wybił mu piłkę, a Wasiliuk dodatkowo go przygniótł.

Szprotson: dobiję cię. jak ktoś obok mnie pali, to JA wołam stewarda (jak upomnienia nie działają). Niektórzy po prostu nie rozumieją, że papieros śmierdzi, a mnie od tego baniak na@$#%a. Jeden dymek tobie ratuje nerwy, sąsiadowi być może psuje wieczór. Swoją drogą - przecież na trybunie ultraskiej nikt tego nie sprawdza, prawda?

Owszem, sentyment do starego stadionu był. Ja np. lubiłem Bramę Brandenburską - zawsze mi się podobała, od czasów gdy jako mały szczyl chodziłem do Parku Jordana. Ale warunki były po prostu bydlęce.

Człowiek się postarzał, przyzwyczaił do pewnego standardu i chyba dobrze, że można oglądać mecze w cywilizowanych warunkach. A jak ktoś chce starych klimatów, idzie za bramkę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.10.2011, 16:05
Benan napisał(a):Wyświetl post
Widzew - Cracovia, ciekawy mecz się zapowiada. Widzew prowadzi, ale już czerwona kartka dla łodzian i grają w dziesiątkę

Nawet w 8-kę powinni im wybić z głowy ekstraklasę.
Widzew Widzew !!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 29.10.2011, 16:23
jak my ich w derbach nie pokonamy ...
pejsy grają dno dna przeciwko 10tce Widzewiaków przez 80 minut
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 29.10.2011, 16:40
Ja nie moge dawno nie widzaiłem takiego meczu jak ten w Łodzi
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.10.2011, 16:44
Oglądałem 25 ostatnich minut meczu Widzewa z Cracovią i mówię wam, oglądanie takiej gry Pasów to naprawdę mega ubaw. Kopanina, faule, sami zderzali się ze sobą, złapali 2 czerwone jak widzewiacy wychodzili już na czyste pozycje.
Oby utrzymali taką dyspozycję do meczu z Nami, bo w poprzednich latach mimo słabej gry potrafili się spiąć na derby.

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2011, 16:45
Obiektywizmu Canal Plus ciągl dalszy. Wywiad z parchatym i reporter: "życzę powodzenia w derbach z Wisłą"..
Odpowiedz cytując
scofield
Member

Od: 08.2010

Stary 29.10.2011, 16:46
O co chodzi z tymi 3 czerwonymi kartkami dla żydów bo meczu nie oglądałem
''Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki''
H. Reyman
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.10.2011, 16:51
Luk_Biala_Gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Obiektywizmu Canal Plus ciągl dalszy. Wywiad z parchatym i reporter: "życzę powodzenia w derbach z Wisłą"..
I ?

Już zejdź na ziemię. Miał powiedzieć, "życzę wam porażki i pogromu"? Niektórzy to chyba naprawdę powinni wyjść z domu, zrelaksować się na świeżym powietrzu i się odprężyć. Na siłę doszukiwanie problemu. Zwykła norma pocieszenia po przegranym meczu. Kontrowersje by były, gdyby np po wygranym przez Cracovie 3-0 z Widzewem (hehe) powiedział "liczymy na powtórkę z Wisłą" etc.

Więcej obiektywnego spojrzenia.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.10.2011, 16:52. Co za czasy - życie w czarne pasy
1) Gratulacje dla Widzewa za zwycięski mecz. Oby reszta ligi stłukła koszernych jeszcze mocniej.
2) Sędzia po dzisiejszej pracy z kolorowymi kartkami chyba do końca życia nie uwolni się od etykietki "antysemity" . Trzy czerwa "na dobranoc" dla pasiastych w jednym meczu? I bardzo dobrze, oby tylko wtopili z naszymi i to z bardziej bolesnym wynikiem, niż ten dzisiejszy w Łodzi.
3) Filipiak chyba będzie zimą musiał podnieść premie za utrzymanie się. Dwa miliony - to może być za mało. Jeszcze trochę, i może będziemy obserwować sytuację, że pasiaści będą mieć wyższe nagrody pieniężne za utrzymanie, niż Wisła za awans do LM
Powód: Literuffki
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 29.10.2011 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.10.2011, 16:53
Pasieka i trutnie szaleją
oby więcej takich meczy,
niech ME gra w E-klasie

Bartczak i Kosanovic nie zagrają w kolejnym meczu....
... meczu z Wisłą
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2011, 20:47
Podobno (źródło - portal pewnej Gazety) po meczu z Widzewem piłkarze Waszej sąsiadki urządzili sobie w szatni "dogrywkę" na pięści; Polska kontra reszta Świata... nerwy puszczają niektórym, czy coś
Ostatnio edytowane przez zizou : 29.10.2011 o godz. 20:52.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 29.10.2011, 21:44
Bartczak i Kaczmarek kontra reszta swiata chciałeś powiedzieć. :d
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.10.2011, 21:57
Ten dzien to nie byl dzien krakowskich druzyn

Cracovia jak Cracovia...ale Wisla... Nie smieje sie bo...my tez od kolosa z Podbeskidzia dostalismy u siebie Jednak jedno mnie rozwalilo... 1 celny strzal. To chyba ewenement.

Jak to mowia... Idzie Idzie Podbeskidzie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 29.10.2011, 22:01
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post

Najwiecej na meczu miedzy polskimi zespolami bylo w finale PP z 68 roku. Ponad 100 tysiecy ogladalo wowczas mecz Ruchu z Gornikiem.
Mówisz o tym meczu co ostatnio Oślizło określił jako ustawiony?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2011, 22:03
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Bartczak i Kaczmarek kontra reszta swiata chciałeś powiedzieć. :d
Oj tam oj tam, od razu po nazwiskach... swoją drogą, patrząc na wszystko co dzieje się w Cracovii, Wasi zawodnicy będą się musieli bardzo "postarać" - nawet uwzględniając jakość gry z dzisiejszego meczu z Podbeskidziem - żeby nie wygrać w Derbach za tydzień

... chyba że Weszło ma racje, wtedy powinniście zacząć się bać (żarcik):
"W następnej kolejce Cracovia gra z Wisłą, dla „Białej Gwiazdy” są dwie bardzo złe wiadomośći. Po pierwsze – z powodu kartek nie zagra Kosanović. Po drugie – nie zagra też Puzigaca. Cracovia będzie więc wzmocniona nieobecnością dwóch swoich zawodników"
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez zizou : 29.10.2011 o godz. 22:36.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.10.2011, 22:15
Co tam Podbeskidzie... Derby za tydzień to się liczy. A jeśli porównujemy mecze Legia - Podbeskidzie i Wisła - Podbeskidzie to jednak Legia zaprezentowała się w nich lepiej, niż my. Cracovia już zaciera ręce gdy widzi taką grę Wisły a po drodze jeszcze wyjazd do Londynu.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.10.2011, 22:34
zizou napisał(a):Wyświetl post
Oj tam oj tam, od razu po nazwiskach... swoją drogą, patrząc na wszystko co dzieje się w Cracovii, Wasi zawodnicy będą się musieli bardzo "postarać" - nawet uwzględniając jakość gry z dzisiejszego meczu z Podbeskidziem - żeby nie wygrać w Derbach za tydzień
Zapewniam Cię że stać ich na to. Moim zdaniem lepszej okazji na przełamanie Starozakonni nie będą już mieli w tym roku.
:/
Odpowiedz cytując
Kfok
Junior Member

Od: 09.2011

Stary 30.10.2011, 00:03
Krav napisał(a):Wyświetl post
tak z ciekawości, bo się nie orientuje - co się stanie teraz ze stadionem przy Oporowskiej ? Zburzony, remont, ktoś go będzie użytkował ?
A tak z innej beczki, to ciekaw jestem jaki wynik będzię w żydowskich derbach, mam nadzieję, że te łódzkie jednak wygrają.
Na oporowskiej ma grać Młoda Ekstraklasa i chodzą tez pogłoski o jego remoncie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2011, 00:03
Lepiej przegrac z Podbeskidziem niz w derbach
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.10.2011, 01:05
Ja tam Wam szczerze współczuję. Zaciąg z czarnego lądu czeka

Odpowiedz cytując
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Stary 30.10.2011, 12:09
Dzis Lech-Legia kluczowy mecz dla układu tabeli. Dla Wisły chyba najlepszy remis lub wygrana Lecha
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 30.10.2011, 13:42
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/klopo...wiadomosc.html

Cytat:
Według dziennikarzy tygodnika "Newsweek" legendarny bramkarz i nowo wybrany poseł PiS Jan Tomaszewski został zarejestrowany jako konsultant przez komunistyczną Służbę Bezpieczeństwa. "Dane osobowe się zgadzają... Ale ja nie miałem z SB nic wspólnego, nie ma takiej możliwości! Proszę mi wierzyć! Nie wiem, o co chodzi" - mówi zaskoczony tą informacją były piłkarz.
Niezłe jaja
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.10.2011, 15:48
http://sport.trojmiasto.pl/Prezes-kl...4074#op2974074

Cytat:
Ponadto Lechia skorzysta z prawa przysługującego klubowi, aby wskazać arbitrów, których nie życzy sobie więcej na swoich meczach. -Złożymy również wniosek o to, żeby ten arbiter nie był więcej uwzględniany przy obsadach na mecze Lechii. To nie jedyne jego pomyłki w ostatnim czasie, no i nie pierwsze również krzywdzące gdański klub - podkreśla prezes Turnowiecki.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.10.2011, 15:54
A od kiedy istnieje takie 'prawo'? Przecież to patologia, że Lato akceptuje takie listy Zagłębia czy KSP.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 30.10.2011, 16:06
Narzekaliście na farta Wisły w meczu z ŁKS... dziś nie zanosi sie by tego farta miała Korona bo nie dość że przegrywa to ŁKS gra niezłą piłkę
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2011, 16:18
Czar Korony Ojrzynskiego po mału przemija
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.10.2011, 16:23
W świetle wyników drużyn walczących o utrzymanie nasza porażka już tak nie boli bo przybliża się spadek kurnika wraz z zawartością.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 30.10.2011, 16:30
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Czar Korony Ojrzynskiego po mału przemija
Jak to jest że w miesiąc rewelacja ligi staje się totalnym przeciętniakiem...

ps. jeszcze tylko remis Lecha z Legią i można się cieszyć z trafionego kuponu
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.10.2011, 16:34
przyszedł Probierz do beznadziejnego ŁKSu i wystarczył ile, miesiąc ? dwa ? i juz widac jakies efekty jego pracy (co jak co, nie wiem czy ktos obstawiał że wygra ŁKS z Koroną u scyzorów). My na styl czekamy ponad rok i nie mozemy sie doczekac

co do meczu Lech - Legia. Czuje że Skorża weźmie ostry rewanż za przekrecenie w tamtym sezonie (starcie Kotor - Manu) i Amica dostanie ostry w.......
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 30.10.2011, 16:53
Wyjątkowo mam zamiar obejrzeć cały mecz Lecha z Legią, dla nas najlepszy jest remis, ale obawiam się, że Amikorze minimalnie, ale jednak wygrają..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów