The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2011, 17:08
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości - Czekaj zawalił dzisiaj jakąś bramkę? Grał gorzej od Diaza?
O ile kojarzę, to mijali go jak pachołka, ale mecz oglądałem fragmentami i może coś pomyliłem. Na pewno Brud i Stanek pokazali, że z tej mąki chleba raczej nie będzie. Tak jak weterstyl napisał - dostają szansę na pokazanie się i co robią?

EDIT: Zapomniałem o Jovaniciu. Co ten piłkarz robi w Wiśle - nie mam pojęcia. On się nadaje maksymalnie na środek tabeli pierwszej ligi...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2011 o godz. 17:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2011, 17:13

Grał gorzej od Diaza?
Nie da się
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.10.2011, 17:16
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Nie da się
E tam się nie da. Ja wierzę w naszych obrońców i jestem pewien, że jeszcze będziesz odszczekiwał te słowa Po meczu z ŁKS-em wiem już, że nie ma dla nich rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wyobrażenia sobie.
A Diaz przynajmniej nikogo nie nabił
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.10.2011, 17:19
wolfy napisał(a):Wyświetl post
E tam się nie da. Ja wierzę w naszych obrońców i jestem pewien, że jeszcze będziesz odszczekiwał te słowa Po meczu z ŁKS-em wiem już, że nie ma dla nich rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wyobrażenia sobie.
Paljic dno, alibi ,nie widać nic, po stracie piłki szybciej wraca na jego strefe pomocnik niż on sam. AUT !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.10.2011, 17:20
Witam , na początku prosze, niech mi ktoś odpowie z jakiej to zachodnioeuropejskiej ligi był nasz dzisiejszy przeciwki który tak sie przeciwstawił Wisle?
a Teraz tak na poważnie - widzieliśmy katastrofalną gre, bez zadnego pomysłu i bez ochoty do gry. Jesli chodzi o obronę to i nasz lewy obronca i środkowy czyli Diaz byli robieni jak dzieci przez ludzi którzy grają w III lidze - śmiechu warte.
Pomoc - Garguła, Wilk, Kirm - nie potrafili przyjąć a tym bardziej rozegrać piłki - może to za trudne było dzis dla nich.
Boguski - można powiedzieć jedno - katastofa - mieć 2 - setki i zadnej nie skończyć to bez komentarza.
Jeśli chodzi o naszą cudowną zdolną młodzież - Brud - zero organizacji gry, miotał się i nie wiedzial co grać, był tak przestraszony jakby to był mecz z Barceloną. Czekaj - coś próbował choc bez zadnej rewelacji.
Jesli miałbym porównać naszych mlodych zawodników jesli można tak określac 23 letniego zawodnika, to stwierdzam że młodzież niestety legii jest o 3 poziomy lepsza to pokazuje jakie jest u nas szkolenie - czyli jego brak.
Podsumowując w normalnym meczu nie widzę zadnego zawodnika w składzie Wisły na lidze a tymbardziej na europejskie puchary.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2011, 17:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post
on może i nie... ale za to z niego nabijał sie prawie każdy
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.10.2011, 17:23
Ogólnie - mieliśmy przegląd rezerw i ja żadnego w meczu Wisły nie chciałbym już oglądać. Taki Lamey czy Wilk to przy reszcie prawdziwi Galacticos.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.10.2011, 17:23
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że dzisiejszy mecz wybił z głowy co niektórym oskarżanie Maaskanta o nie dawanie szans Brudowi i Czekajowi.
Ba! Tego drugiego nawet w składzie na Fulham niektórzy widzieli.

Może i wybił, pytanie na ile? Ja daje tym specom 2-3 tygodnie.

Meczu nie oglądałem, ale z tego co czytam ,to nasi "młodzi-zdolni" nie pokazali nic wielkiego. Czy ktokolwiek się spodziewał, że będzie inaczej?

Przecież wystarczyć rzucić okiem na tabele ME i miejsce, które tam zajmuje Wisła. Fakty są dla nas bezlitosne,mamy NAJGORSZĄ drużynę młodzieżową spośród drużyn ekstraklasy.
W 13 meczach zdobyliśmy zaledwie 7 punktów przy stosunku bramek 8-22.

Bardzo doceniam pracę prezesa Basałaja, ale tutaj nic go nie broni. Szkolenie młodzieży w Wiśle leży, sięgnęliśmy dna i musimy coś z tym zrobić. W pierwszej kolejności powinniśmy podziękować obecnemu sztabowi, który za taki stan odpowiada- poczynając od trenera Kulawika na trenerach trampkarzy kończąc.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 26.10.2011, 18:04
Ale jak tu szkolić młodzież, jak my nie mamy nawet porządnego zaplecza treningowego dla I drużyny (przynajmniej 2 boiska w dobrym stanie, duża nowoczesna siłownia i odnowa biologiczna)?
Żeby szkolić młodzież, to trzeba mieć gdzie to robić i trzeba mieć odpowiednich trenerów. Trzeba zbudować infrastrukturę dla I drużyny i przynajmniej kilka niezłych boisk dla młodzieży, tak aby mogło trenować kilkaset osób. Wtedy może 3-4 Wiślaków uda się z nich wyłowić.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2011, 18:09
snyrting napisał(a):Wyświetl post

Przecież wystarczyć rzucić okiem na tabele ME i miejsce, które tam zajmuje Wisła. Fakty są dla nas bezlitosne,mamy NAJGORSZĄ drużynę młodzieżową spośród drużyn ekstraklasy.
W 13 meczach zdobyliśmy zaledwie 7 punktów przy stosunku bramek 8-22.

\.
Nigdy dobrej młodej drużyny nie było. Nigdy.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.10.2011, 18:09
Można się było spodziewać, że zawodnicy z drugiego zespołu zagrają słabo ale tragiczni byli ci, którzy mają się bić o pierwszą "11"... Koszmarny występ Garguły i Boguskiego, słaby Jirska (może oprócz centr), Jovanić rozdygotany jakby grał na Santiago Bernabeu.

Ogólnie wybijanie na oślep i obrona Częstochowy w końcówce jak w każdym meczu, czyli jak zwykle. Przykro było na to patrzyć.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.10.2011, 18:13
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Ale jak tu szkolić młodzież, jak my nie mamy nawet porządnego zaplecza treningowego dla I drużyny (przynajmniej 2 boiska w dobrym stanie, duża nowoczesna siłownia i odnowa biologiczna)?
Żeby szkolić młodzież, to trzeba mieć gdzie to robić i trzeba mieć odpowiednich trenerów. Trzeba zbudować infrastrukturę dla I drużyny i przynajmniej kilka niezłych boisk dla młodzieży, tak aby mogło trenować kilkaset osób. Wtedy może 3-4 Wiślaków uda się z nich wyłowić.

A w Górniku czy Widzewie to mają po 20 boisk i 10 100m basenów.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 26.10.2011, 18:16
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nigdy dobrej młodej drużyny nie było. Nigdy.

Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek było gorzej niż jest teraz.

ps.

Nie chce mi się szukać, ale bodaj 4-5 lat temu zdobyliśmy mistrzostwo ME.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.10.2011, 18:20
W sezonie 2007/2008
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2011, 18:25
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek było gorzej niż jest teraz.
ps.
Nie chce mi się szukać, ale bodaj 4-5 lat temu zdobyliśmy mistrzostwo ME.
Bo patrzysz na tabele ?

Nie patrz, ona w tych rozgrywkach jest gówno warta. Młoda Ekstraklasa miała wprowadzać młodych piłkarzy na wyzszy poziom poprzez granie z równieśnikami a nie kopanie po czołach w rezerwach na IV ligowych boiskach.
I teraz zobacz sobie ilu piłkarzy ud czasu powstania u Nas drużyny ME czyli sezon 2007/2008 gra na poziomie ekstraklasy.
Pozwól że wymienię :
Mączyński, Burliga, Małecki, Jirsak, Tomek Dawidowski,Jean Paulista,Cleber.

To że zdobyliśmy Mistrza wtedy moze ma znaczenie dla tych co lubią tabele oglądac, a Ci którzy bywali na spotkaniach pamietaja ze Lubin przyjeżdzał młodymi a my wystawialiśmy nie młodych a rezerwy z w/w piłkarzami w składzie.
Rok temu niby przez chwile wyglądała Młoda fajnie, ale odszedło 3 czy 4 i gry nie ma.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2011, 18:25
Problemem nie jest styl czy wynik, nie takie druzyny na swiecie meczyly sie z druzynami z nizszych lig. Problemem jest brak jakiegokolwiek zaplecza, rezerw, ktore moglyby byc pomocne w grze na kilku frontach. Brud i Czekaj byli slabiutcy nawet na tle takiego przeciwnika wiec chyba czas skonczyc z presja na Maaskanta aby ich wprowadzal. Widac, ze nikomu nie robi na zlosc, nie stosuje zadnej prywaty. Sprawa jest banalna. Nie graja, bo sa slabi. A Brud (albo Czekaj, juz nie pamietam), 23 latek, jest przez niektorych nazywany "mlodzieza", ktorej nalezy dac szanse i pomalu wprowadzac do gry (!).

Do tego mam nieodparte wrazenie, ze niektorzy gracze sa po prostu.. glupi. Nie pilkarsko, tak zwyczajnie. Czasem wystarczy zagrac do boku, przytrzymac pilke, rozejrzec sie, zastanowic sie. A on jeb w przod jak nie ma nikogo dookola. Nazwisk nie ma co wymieniac.
Ostatnio edytowane przez nesta : 26.10.2011 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 26.10.2011, 18:33
O pojawieniu się wychowanków w składzie to będzie można myśleć za 4-5 lat od wybudowania i uruchomienia szkółki piłkarskiej - wtedy z 13-14 latków którzy przyjdą, będzie można faktycznie wybrać zdolnych piłkarzy. Jak gość ma 20 lat i nie daje sobie rady nawet w ME, to o czym tu w ogóle mówić.
Mamy zbyt myło młodzieży, aby można było trafić na pojedyncze talenty, które rozwiną się tylko do poziomu mistrza ekstraklasy.
Na szkółkę nie ma kasy, nie ma jej nawet na zaplecze treningowe dla I drużyny. Jeśli w drugiej połowie tej dekady doczekamy się szkółki piłkarskiej, to będzie dobrze. Najbliższych kilka lat (a najprawdopodobniej nawet 10) to będzie opieranie się na transferach zagranicznych. Może trafi się jakaś polska perła, ale to tylko marzenia.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2011, 18:33
My nie mamy zdolnej młodzieży.
Brud - 23 lata - koleś już powinien 3-4 lata grać w najwyższej fazie rozgrywek, a nie zaliczać pierwsze występy.

Niestety, ale Legia prześcignęła nas o mile. Za parę lat będą z tego korzystać, ale u nas ciężko z profesjonalizmem (stadion, brak szkółki itd)
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.10.2011, 18:35
nesta napisał(a):Wyświetl post
Do tego mam nieodparte wrazenie, ze niektorzy gracze sa po prostu.. glupi. Nie pilkarsko, tak zwyczajnie. Czasem wystarczy zagrac do boku, przytrzymac pilke, rozejrzec sie, zastanowic sie. A on jeb w przod jak nie ma nikogo dookola. Nazwisk nie ma co wymieniac.
Szczególnie irytuje mnie to u Kirma. Zamiast podać do wolnego kolegi to On wdaje się w jakieś przepychanki...w meczu z ŁKSem to już przechodziło ludzkie pojęcie. To przecież chłopcy na boisku wiedzą, że piłka jest szybsza od zawodnika...

Po co narażać się na stratę jak można spokojnie podać do kolegi? Niech się przeciwnik męczy. Niestety dla niektórych naszych zawodników czysta logika jest nieosiągalna.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
rasel1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 26.10.2011, 18:36
Daniel Brud ma 22 gwoli scislosci nie dodawajcie mu juz Niech graja najlepsi a mlodzi dostaja jak najwiecej szans w takich wlasnie meczach
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.10.2011, 18:37
Najmniejszym nakładem sił przeczołgaliśmy się dalej. A tu płacze czemu nie 7-0 jak z Dalinem?

Zrobiliśmy to co powinniśmy zrobić - awansować dalej. Dla mnie nie ma sprawy. Spodziewałem się awansu a nie kanonady. Zwłaszcza że graliśmy bez jedynego piłkarza z naszego składu który nie cierpi na bramkowstręt. (Biton).

Więc na jakiej podstawie (jakie przesłanki) świadczyły że wygramy wysoko i po pięknej grze? Brak Ilieva robiącego grę był tą przesłanką? Albo brak Bitona co strzelił (kuriozum) więcej niż połowę bramek dla nas w lidze? Zejdźcie panowie na ziemię. Lechia też myślała że wygra z 3-0. Górnik Zabrze też dał popis i odpadł z rywalem z niższych lig.

A my ogrywamy rezerwowym składem Limanovię i gramy dalej
Zgadzam sę w 100%. Wisłą kontrolowała mecz, miała multum 300% sytuacji żeby strzelić nastepne bramki. A, że nie cisnęłą cały czas? Przecież na tym kartoflisku nie dało się 3 podań wymienić po ziemi, bo piłka skakała bardziej niż ostatnio Zieńczukowi na Reymonta!

Było dokładnie tak jak miało być - bez nerwów, bez wypruwania flaków, pewny awans i odpoczynek kilku piłkarzy w kontekście następnych meczów, i grania co 3 dni.

Zobaczyliśmy w końcu młodych - zagrali słabo, ale jestem pewien, że również na ich postawę wpłynęło kartoflisko - na tym nie da sie dokładnie podać, nie da sie szybko biegać, można się tylko kopać po nogach i grać ciałem i łokciami. No więc w tych kryteriach Limanovia prawie dorównała Wiśle.

Na takim boisku, nawet Barcelona zagrałaby do dupy, bo co to za gra, kiedy ćwiczysz milion podań od nogi do nogi, a nagle w Limanowej robi ci sie z tego od nogi do kolana, bo nie ma szans, żeby piłka nie trafiła na muldę

P.S. wzasadzie bardzo się cieszę, że nasi obrońcy nie próbowali grać piłką, bo jak by im zaczęłą latać na wysokości ud lub kolan, to dopiero mielibyśmy pełne gacie i sytuacje dla Limanovii. Zgrali dokładnie tak, jak trzeba było zagrać, żeby z palcem w du..pie wygrać.
Powód: wytłuszczenie, ps
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 26.10.2011 o godz. 18:43.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 26.10.2011, 18:38
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Bo patrzysz na tabele ?

Nie patrz, ona w tych rozgrywkach jest gówno warta. Młoda Ekstraklasa miała wprowadzać młodych piłkarzy na wyzszy poziom poprzez granie z równieśnikami a nie kopanie po czołach w rezerwach na IV ligowych boiskach.
[...]
Pewnie masz racje, nie śledziłem nigdy ME.

Zgadzamy się natomiast co do wniosku- piłka młodzieżowa w Mistrzu Polski stoi (stała) na żenująco niskim poziomie. Jeżeli nie władze klubu nie zaczną czegoś w tym zakresie poprawiać, to ucieknie nam nie tylko Legia, ale też i pozostałe kluby.

@rasel
Cytat:
Niech graja najlepsi a mlodzi dostaja jak najwiecej szans w takich wlasnie meczach
No właśnie staramy się udowodnić, że na takich "młodych" nie ma sensu stawiać. Oni wyższego poziomu niż I liga nigdy nie osiągną.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.10.2011, 18:49
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sę w 100%. Wisłą kontrolowała mecz, miała multum 300% sytuacji żeby strzelić nastepne bramki. A, że nie cisnęłą cały czas? Przecież na tym kartoflisku nie dało się 3 podań wymienić po ziemi, bo piłka skakała bardziej niż ostatnio Zieńczukowi na Reymonta!

Było dokładnie tak jak miało być - bez nerwów, bez wypruwania flaków, pewny awans i odpoczynek kilku piłkarzy w kontekście następnych meczów, i grania co 3 dni.
To ze bronicie Wisły i pośrednio Maaskanta jestem jeszcze jakoś w stanie zrozumieć bo mimo wszystko wygrywamy ,ale bronić tak gównian*j i żenujacej gry to nie jestem w stanie. Jako Mistrz Polski powinniśmy na takiej Limanovii zalozyc zamek hokejowy ,oczywiscie na takiej murawie gra podaniami byla utrudniona, ale tam nawet nie bylo zalążku jakiejkolwiek gry ,2 podania i strata ,2 podania i strata i tak caly mecz ,kopanina z 4 ligowa druzyna. Proponuje Maaskantowi , skoro nie umie nauczyc pilkarzy poprawnego poruszania sie po boisku przy konstruowaniu ataku pozycyjnego,żeby sobie dał z tym spokoj i wpuscil drugiego napastnika i grajmy dlugą piłką albo z kontry ,juz napewno bedzie z tego lepszy pozytek, albo najlepiej zmieńmy trenera bo on nic wiecej z tej druzyny nie wycisnie. Każdy kto śledzi gre Wisły w ostatnim 10leciu ,jest w stanie ocenić kiedy druzyna grala szybko i z polotem ,a kiedy byla ociezala,wolna tak jak jest teraz.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.10.2011, 18:59
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
W sezonie 2007/2008
Czyli niedawno. W takim razie gdzie są te POLSKIE talenty, o które niektórzy tak gorąco się upominają ?
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.10.2011, 19:04
Co do Młodej z tamtego okresu to jeszcze w bramce często grał Cebanu, który przecież nie został ściągnięty do Młodej tylko do I składu. Akurat wymienienie Burligii i Mączyńskiego jest trochę śmieszne bo wtedy pewnie mieli tyle lat co Brud i Czekaj ale w tamtym mistrzowskim okresie naprawdę grało wielu graczy z I składu:
Kmiecik, Dawidowski, Niedzielan, Jirsak, Cleber, Paulista...
i po drugie młodzi, którzy z nimi grali nie zrobili oszałamiającej kariery, więc co z tego że zdobyli wtedy mistrza? Lepiej teraz być ostatnim a wprowadzić jednego gracza do I składu niż wygrać i potem oddać zwycięskich piłkarzy do klubów z II i III ligi. Niestety poza Małckim to chyba tylko Burliga jest piłkarzem, który z tej drużyny gra w Ekstraklasie, więc ileż jest warte te mistrzostwo?
Powód: i Mączyński też gra w Ekstraklasie
Ostatnio edytowane przez omen69 : 26.10.2011 o godz. 19:06.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.10.2011, 19:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Czyli niedawno. W takim razie gdzie są te POLSKIE talenty, o które niektórzy tak gorąco się upominają ?
Są w Legii. Jak zaczniemy inwestować w szkolenie pewnie się pojawią i u nas. Na razie jest Czekaj (tyle o ile na tle Diaza się wyróznia) i nikt więcej. Ale też trudno żeby się pojawili jak nie szkolimy i nie sprowadzamy żadnych wybijających się młodych.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.10.2011, 20:00
Jirsaka nie ma sensu krytykować za setke zmarnowaną ( Zieniu w meczu z nami grał na murawie o niebo lepszej a jakiego psikusa mu zrobiła w 90 minucie Wisła-Ruch)
Dzisiaj 2 asysty więc mecz na +
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 26.10.2011, 20:01
http://www.malopolskatv.pl/pp-limanovia-wisla/ - video z pomeczowei konferencji prasowej
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.10.2011, 20:02
Są w Legii. Jak zaczniemy inwestować w szkolenie pewnie się pojawią i u nas. Na razie jest Czekaj (tyle o ile na tle Diaza się wyróznia) i nikt więcej. Ale też trudno żeby się pojawili jak nie szkolimy i nie sprowadzamy żadnych wybijających się młodych.
Czekaj i Brud mam wrażenie zostali okrzyknieci nadziejami Wisły , a jedynym powodem dlaczego tak sie stalo ,bylo to ,że Maaskant nie miał kogo wziąć na mecz z Korona Kielce. Pilkarze niewiele pokazali , ale splynelo na nich uznanie i strumień pochwał . Dzisiejszy mecz z Limanovia pokazał ,że ci pilkarze niczym sie nie wyrozniaja i jak Czekaja sie czepiać zbytnio nie można ( choc i tak z tego meczu zapamietam tylko to ze sie kopnal pilka w reke metr przed wlasnym polem karnym) to Brud zagral mega słabo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 26.10.2011, 20:02
A na czym polega talent Czekaja? Na tym, że ma osiemnaście lat?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów