|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jeszcze jedno... Jak się ogląda transmisje analu+ to aż ręce opadają. Ja rozumiem że można mieć własne sympatie, ale bez jaj. Posłuchajcie sobie komentarza przy golach. Jak strzelił ŁKS to orgazm, jak Wisła to prawie płacz dało się słyszeć. I te wywiady po meczu w stylu: Jak się grało przeciwko 14 Wiślakom? Jednak poziom innych lig odbiega nie tylko poziomem piłkarskim ale i transmisji i komentantorów...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Garguła wreszcie zagrał przyzwoicie. Może nie miał kluczowych podań, ale razem z Nunezem dobrze organizowali gre w środku. No i nie tracił zbyt wiele prostych piłek, a kilka razy skutecznie powalczył (!), kiedy akurat piłke stracił. Ogólnie fizycznie wygląda dużo lepiej. Szybciej porusza się po boisku, szybciej odgrywa i przede wszystkim szuka sobie miejsca po każdym zagraniu (w odróżnienu od Jirsaka). Nie unika gry, nie chowa się jak we wcześniejszych meczach i co najważniejsze - nie szuka na siłę niekonwencjonalnych podań, tylko stara się grać prosto, szybko i skutecznie.
Obok Nuneza i Ilieva był chyba najlepszy wśród naszych. Fajnie też pokazał się kilka razy Boguski i w następnych meczach powinien grać kosztem Kirma. Za to dosyć słabo Biton. Masa niedokładności i złych decyzji, zarówno jeśli chodzi o strzały jak i podania, ale i tak zrobił swoje tą bramką z niczego. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cieszą 3 pk i na tym konieć. Gra taka jak zwykle, czyli w zasadzie jej brak.
A to co sędziowie wyprawiają to już śmiech na sali. Cieszmy się z tego, ale obyśmy nie musieli np 2 razy z rzędu potem płakać, że sędzia zabrał nam punkty. ![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]()
everybody on earth wanna rap
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na żywo wyglądało to tak, że Iliev, dopóki miał siły, brał grę na siebie i ciągnął grę. Ale ze względu na brak zmienników był na boisku przynajmniej 10 minut za długo. W drugiej połowie bardzo szybko zgasł i nawet nie przewjał się w akcjach, bo nie nadążał za tempem dyktowanym przez naszą organizację gry.
W drugim meczu z rzędu jestem zbudowany postawą Nuneza. Miał straty i w ogóle nienajlepiej wszedł w mecz. Ale poza tym był mózgiem drużyny. Niemal każda akcja była budowana przez niego. Rozdzielał piłki, na lewo, na prawo, zbierał co zostało w środku pola. Do tego ma olbrzymi wachlarz zagrań. Niby głównie podaje, ale świetnie czuje kiedy może wejść w wolną strefę dryblingiem. Reguluje tempo gry, wraca się pod obrońców żeby wspomóc ich w rozegraniu. Do tego masa odbiorów płynących z dobrego ustawiania się i czytania gry. To zdecydowanie jest diament do oszlifowania - nie wyobrażam sobie żebyśmy go nie wykupili. I w drużynie też się chyba czuje coraz lepiej, bo co była jakaś przerwa w grze, to dyrygował kolegami - a to podejdźcie, a to zostańcie, szybciej, wolniej. Prawdziwy mózg drużyny. Biton do bramki chyba nie miał udanego zagrania. Jak Wisła grała z kontry, to potrafił utrzymać się przy piłce i tyle jego atutów. Garguła tak od 60 minuty jechał na zasilaniu awaryjnym. Niby miał zrywy, ale to jednak nie było to. W pierwszej połowie zdecydowanie bardziej pożyteczny, chociaż trochę za dużo niedokładności. Z obrońców akurat Lameya bym tak nie krytykował. Chłop zasuwał od linii do linii przez cały mecz - jak tylko była okazja, to się włączał, rozgrywał na połowie przeciwnika. Fakt, że w końcówce trochę widać było braki wydolnościowe w akcjach pod własną bramką, ale to cała drużyna miała problemy ze złapaniem drugiego oddechu i trudno winić akurat Lameya. Paljić na drugiej stronie miał chyba ze dwa wyjścia przez cały mecz, a w końcówce też oddychał rękawami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
fajnie jest miec po swojej stronie 3 punkty i ... sędziego.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła zamiast 1 pkt. ,zdobyła 6 pkt. dzieki sedziom , a takto pozegnalibyśmy z pewnoscia , nie boje sie powiedziec ,tego pseudotrenera Maaskanta. Sadze ze 3/4 druzyn w tej lidze ,gra lepiej w pilke .My gramy piach ,wolno ,same straty ,nie da sie tego ogladac. Teraz znow sie udalo ale to ze ktos nas upokorzy to jest niemal pewne i nie zdziwie sie jak to bedzie Podbeskidzie czy niestety żydy w derbach. A nabicie pilka Jaliensa przez Lameya była wisieńką na torcie tego co gra Wisła Maaskanta.
ostrzeżenie za brak umiaru
Ostatnio edytowane przez FraMat : 23.10.2011 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Komentarz C+ to jeszcze większa żenada niż sam błąd sędziów. Błąd był, bramka na 2:2 też, ponad 10 minut na strzelenie przez Wisłę ew. 3 gola też..ale sugestie by techniczny oglądał powtórke na TV i leciał do głównego i liniowego podpowiedziec jak było - zwłaszcza ze bylo na to duzo czasu - to poziom piaskownicy..albo do pilki noznej wprowadza sie uzycie powtorek na okreslonych zasadach albo sie nie wprowadza i dopuszcza wielbłądy sędziowskie. O gówniarskim zachowaniu kolejnego "komentatora", zaczynającego rozmowe z Kaczmarkeim od słów "ciezko wygrywac grając w 11 przeciw 14" juz nie wspomnę. Taka wypowiedz mialaby uzasanienie gdyby mylili sie na nasza korzysc od poczatku meczu, a nie przy jednej sytuacji.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
BTW, nie wiem co pokazały powtórki, ale kartka dla Golańskiego bardziej niż ewidentna, ja liczę na zawieszenie - nie za chamstwo - za głupotę. Jeszcze się gość po meczu tłumaczył, że on tylko nogę próbował uwolnić i że on sobie by nawet żółtej nie dał ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
.....Pytanie o "14" zadane było przez świezo upieczonego reportera Dziewickiego,byłego zawodnika Poloni Warszwa,wiec nie ma sie co dziwic,ale czy poniekąd było nawet trafne w zaistniałej w trakcie meczu sytuacji...?![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...mey__1_1_.html http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ton__1_2_.html W normalnym kraju, w normalnej lidze normalny komentator podnosi ton głosu po golu - chyba że jest stronniczy... Nie żeby to było jakieś istotne ale wkurza to okropnie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Powtórki pokazały, że zachował się jak idiota. Nawet go mocno nie kopnął, ale po co to zrobił?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ten tekst to sie na prawde nadaje do Łapu Capu - nie mogliscie dobrze grac 10ciu na 14stu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dla mnie zdecydowanie gracz meczu to Czarek Wilk.Facet od czarnej roboty,jak Sobol niby go nie widac a zap***la ba boisku za trzech. Znowu biedne media beda caly tydzien trabic jak to WIsla wygrywa bo sedzia gwizdze spalonego.Ciekawe ze inni tez z takich bledow korzystaja ,ale wtedy cisza. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Dzięki Maaskantowi jesteśmy aktualnym Mistrzem Polski, gramy w LE i mamy jeden punkt straty do lidera. Co do nabicia to przy pierwszej bramce asystował Jaliens a bramkę strzelił Lamey. Coż fakty widać nie ważne, choć nieee dla mnie ważne. No tak, to forum ma jednak swój folklor. I żeby niebyło też mam krytyczną ocenę Maskanta pod wieloma względami, ale chodzi o ten umiar ... o ten umiar. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się w pełni. A jak nas sędzia orżnął z mistrzostwa w derbach dwa lata wstecz, to wszystko było ok - pomyłki były częścią futbolu. |
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy teraz reporter zapyta któregoś z graczy Widzewa jak to się grało przeciwko 14 legionistom... W Lidze+Extra zapewne usłyszymy ,że karny to nie bramka. Albo i nic nie usłyszymy :/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na weszlo chyba o tym zapomnieli patrzac na to co pisali ostatnimi czasy na Nas i na decyzje sedziow. Chyba gorsze jest orzniecie druzyny z Mistrzostwa niz w meczu z 3pkt
http://www.weszlo.com/news/4952-Sedz...jka_po_kolejce |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Te dwie sytuacje z ostatnich meczów to pryszcz w porównaniu do tego jak była Wisła w ostatnuich latach oszukiwana i przekręcana. Oczywiście, zeby była jasność. Takie zwycięstwo nie smakuje wogóle. Wolałbym jakby został remnis z ŁKS-em 2;2. Ale nie bedę się samobiczowął wiedząć, że Amica w pierwszych kolejkach miała uznane 6 goli ze spalonych, dzięki którym liderowła do tej kolejki. I w POZnaniu nikt z tego powodu nie narzekał a wręcz przeciwnie. Mało tego dziennikarze nieśmiało o tym tylko napomkneli. Fakt uznania 6 bramek ze spalonego jak widac uznali za nic specjalnego, jako normę i rtzecz nie wartą dyskusji.
Rwana włosów z głowy wymagają raptem 2 kontrowersje dotyczące Wisły. P.S. Przed chwilą ręka w polu karnym Legii i cicho sza....no zauważył Szymkowia. Laskowski oczywiście nie. Bo jak widać chce dalej komentować anie robić ....afery. ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bramkę dla ŁKS-u zwalił jak dla mnie Wilk, któremu nie chciało się pobiec za Szałachowskim...
Co nie zmienia sytuacji, że obronę mamy fatalną. Do tego kiepską linię pomocy i mieliśmy co mieliśmy. Mimo tak słabej dyspozycji, ŁKS się prosił, żeby mu walnąć jeszcze ze dwie - trzy bramy. Wtedy nie byłoby problemów z sędzią i jego decyzjami. Generalnie przebieg spotkania mnie nie zaskoczył. Może jak wróci Małecki i Melikson będziemy grać trochę lepiej, ale jak dla mnie, z tym składem i przede wszystkim z tym trenerem, niewiele zdziałamy. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
nie chrzań głupot... sedzia nie był po stronie Wisły, tylko sie pomylił. Chyba, że jesteś drugim Dziewickim... w takim razie za takie sugestie o tym, że sędzia byl po stronie Wisły, będzie ban
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomości na Polsaci i co? Z całego meczu pokazali tylko pierwszą bramkę ŁKS-u i drugą bramkę ŁKS-u. Niby drobiazgi, ale jak się tego uzbiera, to wk*rwia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Już widzę tę histerię w mediach! Czuję, że kilka następnych meczów będzie dla nas ciężkich pod względem sędziowania.
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Po orżnięciu w Atenach (bramka Penksy) i w derbach z ....ami (pozdro krzywy)przy prawidłowej bramce Głowackiego, .......i mnie czy ktoś płacze z powodu decyzji sędziego. My po błędach(?) straciliśmy MP i LM.
Zagraliśmy dużo lepiej niż ostatnio i z tego trzeba się cieszyć, gdy wrócą kontuzjowani powinno być dobrze. ŁKS całkiem dobrze i będę im mocno kibicował byle user" krzywy" czy jak mu tam, zapłakał nad losem swojej parchatej drużyny na koniec sezonu. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bardzo ważne trzy punkty Wisły.
Sedzia sie pomylił, przykre. Pamiętam taki mecz z Zagłebiem prowadzony przez tegoż Małka kiedy dwa albo trzy razy odwoływał odgwizdane karne dla Wisły. Jedna z wielu pomyłek sędziowskich w tym miesiącu. Samobiczować się nie mam zamiaru. Jedziemy po bandzie, mecze co trzy dni a my gramy praktycznie zmiennikami. Przypominam, że mamy puchar w tygodniu, ligę w sobotę, LE w czwartek a na końcu tego mecz z Cracovią. Dzisiejsza końcówka była nerwowa głównie spowodu zmęczenia zawodników. Oczekiwanie, że będziemy grać pięknie, efektywnie dominować rywali z naszą sytuacją kadrową to mrzonki. Cieszmy sie, że zbieramy punkty i nie odstajemy. Biton - król goli z niczego. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie ważne sorry
ostrzeżenie za brak umiaru wstyd to mi za takich kibiców
Ostatnio edytowane przez jacula : 24.10.2011 o godz. 06:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Weź jacula idź napij się meliski, a jak nie pomoże to łbem o ścianę. Szrot z Holandii wygrał MP, gramy w grupie LE i mamy punkt straty do lidera. Zastanów się co piszesz czasami.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
MP to sobie przypomnij z kąd ten MP
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I to nas powinno cementować.
to że nas cała Polska nienawidzi, że tylko czekają żeby się spuścić z euforii, kiedy w końcu zejdziemy z tronu. Jestem dumny z ich kompleksów wobec nas - BO MY JESTEŚMY WISŁA!!! a oni są leszczami! ![]() ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|