The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 15:46
spoko, będą mieli kolejną ofiare do krytykowania
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.10.2011, 15:47
spokojnie

w kandydatach to my jesteśmy nieźli, ale niech go ogłoszą trenerem Lubina wtedy bedziemy oceniać
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.10.2011, 18:20
Korona
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 21.10.2011, 18:20
Urban po tym meczu chyba jeszcze zostanie.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.10.2011, 18:27
Jak juz Sernas strzela to znaczy ze cos sie dzieje... Janek ucieka przed toporem

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.10.2011, 18:32
I bardzo dobrze, nareszcie ten kielecki balonik pęknie...mieli do tej pory kupę szczęscia a lidze, ale niektórzy z powodu tego farta chcieli z Ojrzynskiego robić zbawcę Wisły, kiedy ten zastapi słabego Maaskanta.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.10.2011, 19:18
No to powoli pryska wielka Korona Ojrzynskiego. Sytuacja podobna do tej z tamtego sezonu tylko wczesniej sie zaczyna
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 21.10.2011 o godz. 19:43.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.10.2011, 19:46
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
No to pryska wielka Korona Ojrzynskiego. Sytuacja podobna do tej z tamtego sezonu tylko wczesniej sie zaczyna
Bez przesady - uwielbiam "skrajności"

Przed sezonem mieli być pierwsi do spadku, w dodatku z trenerem bez nazwiska. Nagle Ojrzyński popracował z nimi i stali się co? Głównym faworytem do MP żeby jego mit "pryskał"? Jedni i drudzy przesadzali. Nie wiem czy Ojrzyński na stałe zagości jako dobry trener, ale czemu go kopać? Bo ze średnią kadrowo Koroną zdobył trochę punktów?

Inną natomiast jest sprawą na jak długo Korona pogra na ambicji. Do wiosny, jak w zeszłym sezonie a potem odpuszczanie meczy?

Na pewno Korona to nie jest zespół kadrowo na puchary, tylko średniak ligowy i tyle. A praca Ojrzyńskiego (na ten moment) nie wygląda źle.

BTW
A że ktoś coś tam napisał naiwnie że Ojrzyński zamiast Maaskanta i od razu kopanie Ojrzyńskiego? Przecież My idziemy po całości w cudzoziemszczyznę i jak nie Maaskant to pewnie kolejny Holender albo inny Niemiec
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2011, 19:52
może mi ktoś przybliżyć postać z dzwonkiem na górniku?
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.10.2011, 19:55
http://gornikzabrze.pl/pl-news,news,...jwierniejszego

prosze bardzo
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2011, 20:00
Dzięki wielkie. Tak mnie to zastanawia czy to mu tak wolno, bo jak dzwonił na R22 mnie osobiście to troszke irytowało, a i w telewizji po dłuższym czasie zaczyna denerwować. No ale to nie czas i temat na dyskusje o tym.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.10.2011, 20:06
Mogę się mylić, ale Skorża do nas przychodząc też miał 35 lat co ma Ojrzyński? czy się mylę?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.10.2011, 20:13
W poniedziałek derby Łodzi,dzisiaj Śląskie to flaki z olejem. Kibicowko te dwa interesujące mecze są tragiczne, kopacze też słabiutko
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 21.10.2011, 20:50
Umarl ktos w Zabrzu, ze taka cisza ?

a tak na serio to oni przeciwko czemu protestują
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 21.10.2011, 20:52
Ale ten Skorupski ma szczęście...
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.10.2011, 21:09
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Umarl ktos w Zabrzu, ze taka cisza ?

a tak na serio to oni przeciwko czemu protestują
http://www.gornik.zabrze.pl/page2.php

Ależ Ruch miał 3 sytuacje zaraz po 60 minucie... Nie wiem jakim cudem w żadnej z nich piłka nie wpadła do bramki.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.10.2011, 23:14
mam nadzieje ze juz skonczyla sie dobra passa korony
[/URL]
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.10.2011, 23:43
Jaka tam passa.
To był splot niepomyślnych wydarzeń rywali Koronki niż ich dobra gra.
Więcej umiejętności zapaśniczych niż piłkarskich,
jak już pisałem grając piłkę siłową można wygrać max 4 na 10 meczów,
cykory idealnie to potwierdzają, może już są przemęczeni sezonem ?
Ostatnio edytowane przez Piotson : 22.10.2011 o godz. 09:34.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.10.2011, 08:38
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Jaka tam passa.
To był splot niepomyślnych wydarzeń rywali Koronki niż ich dobra gra.
Więcej umiejętności zapaśniczych niż piłkarskich,
jak już pisałem grając piłkę siłową można wygrać max 4/10 meczów,
cykory idealnie to potwierdzają, może już są przemęczeni sezonem ?
Oczywiście. Ich siłę pokazała kiedyś Wisła. Klub mimo wszystko bez top-formy cały sezon jedzie do nich w przerwie między "dwumeczem dekady" z Apoelem, wystawia rezerwy i prawie ciuła komplet punktów... Tyle są warci, mieli trochę farta i jakoś poszło. Nikt poważny nie patrzy na nich pod kątem mistrzostwa
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2011, 12:11
Co tu duzo mowic, ale Ojrzynski wykonuje swietna prace w Koronie...zwlaszcza patrzac na kadre i na budzet, ktorym dysponuje ten klub, nie mowiac o celach na ten sezon. Ganic mlodego polskiego trenera za to, ze cos zrobil w Kielcach...a wychwalac przecietnego holendra(ktory spuscil juz kilka klubow w swoim ojczystym kraju), to czysta abstrakcja spotykana tylko w Polsce.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 12:18
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co tu duzo mowic, ale Ojrzynski wykonuje swietna prace w Koronie...zwlaszcza patrzac na kadre i na budzet, ktorym dysponuje ten klub, nie mowiac o celach na ten sezon. Ganic mlodego polskiego trenera za to, ze cos zrobil w Kielcach...a wychwalac przecietnego holendra(ktory spuscil juz kilka klubow w swoim ojczystym kraju), to czysta abstrakcja spotykana tylko w Polsce.
Przeciętny holender zdobył Mistrzostwo Polski, awansował do LE (ostatni raz udało nam się to za Okuki), a ostatnio nawet wygrał z Fulham u siebie. Oczywiście, żeby to zauważyć trzeba być normalnym człowiekiem, a nie zacietrzewionym frustratem.

Ojrzyński to obecnie może za Maaskantem teczkę nosić, choć znalazłoby się pewnie kilku bardziej kompetentnych.

A tak btw. - Maaskant trenował w Holandii drużyny klasy Korony albo gorsze, a mimo to awansował do pucharów
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.10.2011, 12:28
E, nie zgodzę się co do Korony. To nie jest i nie była ekipa na czołówkę ekstraklasy, ale grają zaskakująco dobrze biorąc pod uwagę okoliczności. Oglądałem kilka ich spotkań i pokazywali momentami naprawdę fajną piłkę - a nie tylko chamską siłę, jak się im przypisuje. Szybkie akcje z klepki pomiędzy kilkoma zawodnikami, niezłe prostopadłe podania - czarów na boisku nie robią, ale nieźle zagrać im się zdarzy.

Przypomnę, że byli jednym z głównych kandydatów do spadku przed sezonem.
Legionista
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 22.10.2011, 12:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A tak btw. - Maaskant trenował w Holandii drużyny klasy Korony albo gorsze, a mimo to awansował do pucharów
I zdołał wyeliminować polski klub z tych pucharów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2011, 12:37
Piotson napisał(a):Wyświetl post
I zdołał wyeliminować polski klub z tych pucharów.
OK, ale to akurat słaba referencja Trenerzy Karabachu i Levadii, czy nawet Irtyszu Pawłodar też mają takie wpisy w CV

Sartre napisał(a):Wyświetl post
E, nie zgodzę się co do Korony. To nie jest i nie była ekipa na czołówkę ekstraklasy, ale grają zaskakująco dobrze biorąc pod uwagę okoliczności. Oglądałem kilka ich spotkań i pokazywali momentami naprawdę fajną piłkę - a nie tylko chamską siłę, jak się im przypisuje. Szybkie akcje z klepki pomiędzy kilkoma zawodnikami, niezłe prostopadłe podania - czarów na boisku nie robią, ale nieźle zagrać im się zdarzy.

Przypomnę, że byli jednym z głównych kandydatów do spadku przed sezonem.
Poprzedni trener Korony też był bohaterem, ale tylko do czasu. Na razie są na fali, graja na ambicji - ale to nie będzie trwało wiecznie. Przyjdzie kryzys, to okaże się jaki z Ojrzyńskiego trener.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2011 o godz. 12:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.10.2011, 12:48
Nie wiem kto wpadł na paranoidalny pomysł porównywania Ojrzyńskiego i Maaskanta. To inna półka trenerska.

Natomiast faktycznie nie podoba mi się szydzenie z Ojrzyńskiego przez "obrońców" Maaskanta. Bo ktoś coś naplótł że Ojrzyński lepszy od Masskanta a oni muszą dać odpór ośmieszając Ojrzyńskiego? Nawet jeśli Ojrzyński jest lepszy (piszę nawet) to musi to jednak przez kilka sezonów udowodnić. Inaczej to będzie jednorazowy błysk w Koronie.

Na razie Robert w Wiśle sprawuje się dobrze. Zespół gra w pucharach na poziomie nie oglądanym od kilku sezonów. W lidze zdobył MP i cały czas walczy o kolejne. No może mało tzw ładnej gry w wykonaniu Wisły (mi to akurat nie przeszkadza) ale wyniki go bronią w pełni. No a że nie ma LM? No z kim miał tam awansować. Mimo wszytko jesteśmy za słabi kadrowo, tym bardziej że jak się okazuje trafiliśmy na APOEL który gra na prawdę dobrze w LM (ostatnio remis z Porto na wyjeździe)

No i na koniec - dalej nie wiem czemu trzeba szydzić z Ojrzyńskiego. Owszem inna półka co Maaskant, ale swoją robotę w Kielcach wykonuje dobrze. Nie ma o co kruszyć kopii
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 22.10.2011, 13:34
OK, ale to akurat słaba referencja Trenerzy Karabachu i Levadii, czy nawet Irtyszu Pawłodar też mają takie wpisy w CV
Watpie. Nikt powazny nie wpisuje sobie w cv ze zbieral truskawki w Norwegii w wakacje.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.10.2011, 13:47
Przeciętny holender zdobył Mistrzostwo Polski, awansował do LE (ostatni raz udało nam się to za Okuki), a ostatnio nawet wygrał z Fulham u siebie. Oczywiście, żeby to zauważyć trzeba być normalnym człowiekiem, a nie zacietrzewionym frustratem.

Ojrzyński to obecnie może za Maaskantem teczkę nosić, choć znalazłoby się pewnie kilku bardziej kompetentnych.

Naucz sie czytac ze zrozumieniem, a potem sie do mnie odzywaj. Czy ja Maaskantowi odbieram MP czy grupe LE? Puknij sie w glowke. Stwierdzilem jedynie fakt, ze w Holandii jest postrzegany jako przecietny trener, a jego wyniki w tamtejszej lidze byly slabiutkie(2 czy 3 zespoly spuscil z Eredivisie?). Rozumiem, ze zaliczasz sie do grupy, ktora uwaza ze wszystko co polskie jest be...natomiast wszysto co zagraniczne cacy...twoj problem. Poprostu zauwazam pewna tendencje na tym forum, ktora jest malo spotykana gdziekolwiek za granica . Hmm, gdzie ja tez pisalem, ktory z tych trenerow jest lepszy? Zacytuj taki fragment z mojej wypowiedzi, a jesli klamiesz, to ladnie przepros dzieciaczku.

P.S - Rece opadaja, jak sie czyta osoby, ktore wpychaja swoje slowa w cudze usta.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Stary 22.10.2011, 13:57
Ciekawe czy po meczu Jagielloni będą bada badać rynki czy nie był mecz ustawiony? Przy bramce Franka spalony jak się patrzy...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 22.10.2011, 14:01
Michniewicz dzisiaj już nie będzie chyba wylewał swoich żali,a pewnie powie że sędzia ma prawo do błędu.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Konfliktowy
Member

Od: 11.2010

Stary 22.10.2011, 14:10
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy po meczu Jagielloni będą bada badać rynki czy nie był mecz ustawiony? Przy bramce Franka spalony jak się patrzy...
Myślę, że zaraz znajdą przepis, który będzie mówił, że bramka padła prawidłowo.
Karny na Kosowskim w polu karnym raczej też był.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów