The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2011, 17:51
A to nie jest czasem Orange Sport a nie Orange Sport Info?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2011, 17:53
Orange Sport Info przestało istnieć. Teraz jest już tylko Orange Sport, który również spełnia funkcję "informacyjną".
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.10.2011, 19:14
Moze sie w koncu przełamiemy w tej LE
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.10.2011, 22:22
A propos siły naszych pogromców w LM - dzisiaj remis Apoelu w Porto, po znakomitym meczu. Protugalczycy mogą mówić o fuksie, że zremisowali - gol dla nich po farfoclu bramkarza, a cypryjczycy zmarnowali jeszcze kilka setek.
To naprawdę był przeciwnik absolutnie poza naszym zasięgiem.

Apoel liderem bez porażki po 3 meczach
Powód: lider
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 19.10.2011 o godz. 22:25.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2011, 22:31
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
A propos siły naszych pogromców w LM - dzisiaj remis Apoelu w Porto, po znakomitym meczu. Protugalczycy mogą mówić o fuksie, że zremisowali - gol dla nich po farfoclu bramkarza, a cypryjczycy zmarnowali jeszcze kilka setek.

Po dwumeczu z nami i losowaniu stwierdziłem że Apoel wyjdzie z grupy. Jak widać są na jak najlepszej drodze do tego.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.10.2011, 22:51
Oldpara napisał(a):Wyświetl post

Prawda jest taka że to 1-0 z Apoelem przebija 1-0 z Barceloną.Myslę że każdy domyśli się dla czego(nie dla tego że Apoel ciśnie w LM - jak by ktoś miał problemy)

Natomiast co do jutra...nie mamy kim grać.Bez Meliksona i Małeckiego(nawet jego) , jesteśmy jak Lech bez Rudnieva albo Legia bez Ljuboi..Niestety tak to wygląda więc spodziewam się w.......u, szczególnie że u nas priorytetem jest liga - i słusznie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.10.2011, 23:16
Cytat:
Apoel ciśnie w LM - jak by ktoś miał problemy)
Apoel zbytnio nie ciśnie w tej LM. Jest pierwszy, ale za 2 kolejki może być 3-4
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.10.2011, 23:18
Tu najlepiej by bylo jakby nikt nie wygral.... wlasnie przylecialem do Katowic i lecialem z kilkoma angolami i zwyciestwa sie nie spodziewaja, zwlaszcza jak nie gra Dempsey, Zamora i Murphy. Przewiduja ze bedzie ich ok 300-400... Ale tez nie sa w jakis mega optymistycznych nastrojach
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.10.2011, 23:22
lucas8 napisał(a):Wyświetl post
Nie zrozumiałeś o co mi chodziło w tym pytaniu. Kolega poprostu dał do zrozumienia, że "wyżej sra niż dupę ma"
Pisząc, że macie szanse jeśli wyjdziecie na Angoli na pełnej ....ie czy może pisząc, że liczę że na nich tak nie wyjdziecie? Umiesz Ty chłopie czytać? Czy jak pojawia Ci się herb Legii to się zatracasz i od razu widzisz, że ktoś pisze o 'megamocnej' Legii? Poważnie jestem bardzo ciekawy Twojej odpowiedzi. Gdzie niby coś takiego dałem do zrozumienia? Gdzie się wywyższyłem? O co Ci chodzi tropicielu spisków?

Dałbyś spokój, a nie żenującą napinkę uskuteczniasz. Myślałem, że można wbić w ten temat i pogadać o Waszych szansach (tak jak wpisałem) bez włączania się u czytelników jazdy pod tytułem "o ktoś z Legii, na pewno się wywyższa!".

Śmiech na sali
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.10.2011, 23:23
skeba napisał(a):Wyświetl post
Apoel zbytnio nie ciśnie w tej LM. Jest pierwszy, ale za 2 kolejki może być 3-4
Cisną cisną, jak na Apoel - natomiast jasne że mogą skończyć nawet na ostatnim miejscu
Chodzi mi o to że to właściwa drużyna na właściwym miejscu - żaden dostarczyciel punktów
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.10.2011, 07:53
Kurcze ciekawe czy nie daloby się wyrwać z Apoelu ich trenera. Więcej z nimi juz raczej nei osiągnie (bo chyba nie celują w wygranie LM) i może chciałby podjąć wyzwanie w innej lidze. Może przyszłoby z nim paru ciekawych grajków a i nam zaszczepiłby grę ofensywną. To chyba nie jest jakies s-f.

Co do dzisiejszego meczu przewiduję porażkę 1:2. My pierwsi walniemy bramkę a potem już tylko Fulham...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.10.2011, 08:17
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Kurcze ciekawe czy nie daloby się wyrwać z Apoelu ich trenera. Więcej z nimi juz raczej nei osiągnie (bo chyba nie celują w wygranie LM) i może chciałby podjąć wyzwanie w innej lidze. Może przyszłoby z nim paru ciekawych grajków a i nam zaszczepiłby grę ofensywną. To chyba nie jest jakies s-f.

Co do dzisiejszego meczu przewiduję porażkę 1:2. My pierwsi walniemy bramkę a potem już tylko Fulham...
Znakomita praca trenera poparta niezłym budżetem transferowym jak na nas.
Nie mamy pieniędzy na jego pensje, na zawodników jakich chciałby pewnie ściągnąć, przecież nie będzie targał sobie nazwiska takim Lameyem..
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 20.10.2011, 08:32
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Znakomita praca trenera poparta niezłym budżetem transferowym jak na nas.
Nie mamy pieniędzy na jego pensje, na zawodników jakich chciałby pewnie ściągnąć, przecież nie będzie targał sobie nazwiska takim Lameyem..
Bylby to trener z faktycznymi sukcesami, nie wierzę że nie znalazłaby się kasa. Przecież on w Apoelu nie wydaje po 2 mln euro na piłkarza. Wczoraj widziałem mecz 2 najsłabszych w grupie LM Olympiakosu i BVB. To jest poziom dla nas tak odległy, że nie wiem czy my kiedykolwiek sie do niego zbliżymy. Tam kazdy potrafi przyjęciem piłki gubić rywala, dynamika na najwyzszym poziomie, ustawienie, asekuracja, precyzja podań...a to tylko najsłabsze druzyny w grupie...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 20.10.2011, 08:34. A miało byc tak fajnie: zwycięstwa, wywiady...
rafal777 - jednym słowem, prognozujesz powtórkę z Blackburn? Wtedy tez nasi strzelili gola po rykoszecie (Cantoro), a w drugiej połowie niefrasobliwość obrony, zwłaszcza leżakowanie "takiego jednego" doprowadziło do sytuacji, że w samej końcówce strzelili Angole bramkę na 2:1 - i było pozamiatane

Ja przez rozpoczęciem fazy grupowej liczyłem względnie optymistycznie na 2 zwycięstwa + 1 remis Wisełki. Nie brałem jednak pod uwagę, że tak frajersko można przegrać u siebie z Odense, że dojdą kontuzje Maora i Małego. Teraz podchodzę na spokojnie i na smutno: każdy remis/wyrwane zwycięstwo będzie sukcesem. Bo kto ma strzelać bramki dla naszych? Jaliens wpychając bramkarza do bramki? Bardziej realne, że Biton coś strzeli, może z podania Kirma / Ilieva / Boguskiego (?)

Fakt, Angole trochę z przymrużeniem oka podchodzą do dzisiejszej rywalizacji z nami. Jednak, jeśli Martin Jol uważnie obejrzał nasze starcie z Twente, to nic dziwnego iż mógł zdecydować się oszczędzić kilku zawodników przed ważnym meczem ligowym. On ma i tak lepszą kadrę, zaprawioną co tydzień w bojach z silniejszymi rywalami niż bywają w Polsce (taka Chelsea rozniosła wczoraj Genk 5:0).

Zobaczymy, jak mister Robert ustawi ekipę na dzisiejszy mecz. A właśnie - czy orientuje się ktoś, jak sytuacja z Sobolem i z Jovanoviciem?
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Stary 20.10.2011, 08:57
el Nuero, biorąc pod uwagę, że przewidziałem wynik z Twente (szybki gol dla nas a potem z górki...przed meczem wspominalem nawet o Saragossie i się sprawdziło) może być, że i ten trafię. Blackburn jak najbardziej możliwe. Bardzo mozliwe, że drugi gol padnie po jakiejś gapowatej sytuacji, chociaż o to u nas nei trudno, więc wielkim prorokiem nie będę...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.10.2011, 09:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Bez Meliksona i Małeckiego(nawet jego) , jesteśmy jak Lech bez Rudnieva albo Legia bez Ljuboi
Jak Lech bez Rudnieva i Stilica, albo Legia bez Ljuboi i Radovica, gwoli ścisłości
A ja, na przekór większości, jakoś wierzę, że dzisiaj będzie dobrze... zawsze jak się u mojej teściowej w stodole bąbelki na gnoju robią, to Wisła wygrywa a wczoraj ich było co niemiara

Jestem ciekaw, czy Robert zdecyduje się na grę Bitonem i Genkovem
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.10.2011, 09:12
willow napisał(a):Wyświetl post
Jak Lech bez Rudnieva i Stilica, albo Legia bez Ljuboi i Radovica, gwoli ścisłości
A ja, na przekór większości, jakoś wierzę, że dzisiaj będzie dobrze... zawsze jak się u mojej teściowej w stodole bąbelki na gnoju robią, to Wisła wygrywa a wczoraj ich było co niemiara

Jestem ciekaw, czy Robert zdecyduje się na grę Bitonem i Genkovem
Coś kręcisz bo stodole nikt nie trzyma gnoju siano, to tak.

A tak na poważnie też jakoś czuję, że nie będzie dziś kompromitacji i może zdobędziemy jakieś pkt w końcu.

Liczę na 2:2 po dobrym meczu.

Do zobaczenia na R22!
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.10.2011, 09:18
Chętnie widziałbym Genkowa (albo nawet Boguskiego) grającego trochę bardziej z przodu - kosztem Nuneza. Tak czy siak nie mamy nic do stracenia - jeśli dzisiaj nie zdobędziemy punktów, to resztę meczów może w LE może rozegrać ME. Teraz pojawia się druga wątpliwość - gra ofensywna w naszym przypadku = więcej okazji do błędów dla naszej obrony.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.10.2011, 09:46
Fulham tak potrzebna jest gra w LE jak łysemu grzebień. Ciężka sytuacja w lidze to raz,niby na tym można budować jakiś optymizm. Jednak różnica w wyszkoleniu, taktyce,motoryce jest tak duża na korzyść Fulham,że nie wiem czy gra na pół gwizdka w osłabionym składzie pozwala nam liczyć na coś więcej niż cudem osiągnięty remis. Musielibyśmy zagrać mecz życia aby do tego doszło. Mając przy okazji kupę szczęścia. Jol wyraźnie daje do zrozumienia, chcecie to wygrywajcie, mam to gdzieś. W sumie czemu się dziwić,za ogranie Wisły nikt w klubie nie będzie mu pomników stawiał,a za wygranie kilku ligowych potyczek już bardziej. A jak nie pomnika to przynajmniej stołek uratuje.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.10.2011 o godz. 09:55.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.10.2011, 09:54
Trzeba wygrac bez pomocy sedziow i wszyscy z Nas zejda. Jak przegramy bedzie kontynuacja tego co jest
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.10.2011, 10:37
W obecnej formie, po ostatnich "wyczynach" dzis poprostu dostaniemy w dupsko .......
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.10.2011, 10:39
Wisła Kraków - Fulham: wiślacy muszą zagrać na full

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 20.10.2011, 10:44
Coś ode mnie, z przedwczorajszej gazety Dziennik Polski.

Mistrz remisów

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.10.2011, 12:01
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Fulham tak potrzebna jest gra w LE jak łysemu grzebień. Ciężka sytuacja w lidze to raz,niby na tym można budować jakiś optymizm. Jednak różnica w wyszkoleniu, taktyce,motoryce jest tak duża na korzyść Fulham,że nie wiem czy gra na pół gwizdka w osłabionym składzie pozwala nam liczyć na coś więcej niż cudem osiągnięty remis. Musielibyśmy zagrać mecz życia aby do tego doszło. Mając przy okazji kupę szczęścia. Jol wyraźnie daje do zrozumienia, chcecie to wygrywajcie, mam to gdzieś. W sumie czemu się dziwić,za ogranie Wisły nikt w klubie nie będzie mu pomników stawiał,a za wygranie kilku ligowych potyczek już bardziej. A jak nie pomnika to przynajmniej stołek uratuje.
Argument, który podałeś na początku do mnie nie trafia. Ich sytuacja w lidze i LE rokw sezonie 08/09 była dosyć podobna. Jakoś nie przeszkodziło to im w dojściu do finału LE, gdzie przegrali po dogrywce, wcześniej odprawiając Juventus, Wolfsburg czy Szachtar. O ile mnie pamięć nie zawodzi, znaczących zmian w składzie też nie poczynili.
Generalnie nie widzę żadnej racjonalnej przesłanki (może oprócz gry na R22), byśmy ten mecz chociaż zremisowali. Chociaż może akurat piłkarzykom Fulham się nie będzie chciało ?
Rozum podpowiada 0:2, serce 1:1 - już się nie mogę doczekać 19.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.10.2011, 12:16
Krav napisał(a):Wyświetl post
[...]Chociaż może akurat piłkarzykom Fulham się nie będzie chciało ?
Rozum podpowiada 0:2, serce 1:1 - już się nie mogę doczekać 19.
To nie Polska
W zawodowstwie nie ma "nie będzie się chciało".

Mimo to, wierzę w nasze zwycięstwo. Jak zawsze. W innym przypadku, kibicowanie nie miałoby sensu.
Odpowiedz cytując
Kulawik88
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 20.10.2011, 12:29
Sytuację w lidze mają kiepską, ponadto kilku podstawowych piłkarzy nie zagra. Pojawiło się światełko w tunelu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.10.2011, 12:47
Jol trochę nam ułatwia zadanie dając odpocząć Dempseyowi i Zamorze. Ponadto ich środek pola nie wydaje się bardzo dobry. Jedynie dobry. Takie chłopy raczej do wyrębu niż do klepania. Czyli jest nadzieja, że te kilka razy będziemy mieć piłkę i uda się zbliżyć pod ich pole karne
Oczywiście te osłabienia Anglików to może być za mało, bo obronę na ten mecz mamy tylko na papierze. Lamey, Jaliens, Chavez, Paljic - problemy mają z zatrzymaniem ataków w lidze polskiej, gdzie szczerze powiedziawszy niewielu potrafi grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.10.2011 o godz. 12:54.
..
Odpowiedz cytując
Pawlolek
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.10.2011, 12:52
Kulawik88 napisał(a):Wyświetl post
Sytuację w lidze mają kiepską, ponadto kilku podstawowych piłkarzy nie zagra. Pojawiło się światełko w tunelu
Z dwa razy mocniejszym składem niż dziś, graliśmy kiedyś z ostatnim w lidze Tottenhamem.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.10.2011, 12:55
Powiedziałbym, że gramy bardziej osłabieni niż oni, bo bez połowy składu prawie ...

Niemniej, nie będzie usprawiedliwienia w przypadku niepowodzenia. To świat profesjonalnej piłki nożnej i piłkarze, trenerzy, działacze, kibice w przypadku przegranych nie powinni narzekać jak baby, że grali w "osłabieniu". Takie wypowiedzi są ... osłabiające

Po coś są ławki rezerwowych. Jedne mocniejsze inne silniejsze ... Po coś trenerzy się kształcą w zakresie m.in. taktyki oraz motywacji zawodników. W końcu, po coś piłkarze mają rozum.

Oczywiście WYGRAMY!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów