|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A to nie jest czasem Orange Sport a nie Orange Sport Info?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Orange Sport Info przestało istnieć. Teraz jest już tylko Orange Sport, który również spełnia funkcję "informacyjną".
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moze sie w koncu przełamiemy w tej LE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A propos siły naszych pogromców w LM - dzisiaj remis Apoelu w Porto, po znakomitym meczu. Protugalczycy mogą mówić o fuksie, że zremisowali - gol dla nich po farfoclu bramkarza, a cypryjczycy zmarnowali jeszcze kilka setek.
To naprawdę był przeciwnik absolutnie poza naszym zasięgiem. Apoel liderem bez porażki po 3 meczach Powód: lider
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 19.10.2011 o godz. 22:25.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
)Natomiast co do jutra...nie mamy kim grać.Bez Meliksona i Małeckiego(nawet jego) , jesteśmy jak Lech bez Rudnieva albo Legia bez Ljuboi..Niestety tak to wygląda więc spodziewam się w.......u, szczególnie że u nas priorytetem jest liga - i słusznie ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tu najlepiej by bylo jakby nikt nie wygral.... wlasnie przylecialem do Katowic i lecialem z kilkoma angolami i zwyciestwa sie nie spodziewaja, zwlaszcza jak nie gra Dempsey, Zamora i Murphy. Przewiduja ze bedzie ich ok 300-400... Ale tez nie sa w jakis mega optymistycznych nastrojach
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Dałbyś spokój, a nie żenującą napinkę uskuteczniasz. Myślałem, że można wbić w ten temat i pogadać o Waszych szansach (tak jak wpisałem) bez włączania się u czytelników jazdy pod tytułem "o ktoś z Legii, na pewno się wywyższa!". Śmiech na sali ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Cisną cisną, jak na Apoel - natomiast jasne że mogą skończyć nawet na ostatnim miejscu
Chodzi mi o to że to właściwa drużyna na właściwym miejscu - żaden dostarczyciel punktów ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kurcze ciekawe czy nie daloby się wyrwać z Apoelu ich trenera. Więcej z nimi juz raczej nei osiągnie (bo chyba nie celują w wygranie LM) i może chciałby podjąć wyzwanie w innej lidze. Może przyszłoby z nim paru ciekawych grajków a i nam zaszczepiłby grę ofensywną. To chyba nie jest jakies s-f.
Co do dzisiejszego meczu przewiduję porażkę 1:2. My pierwsi walniemy bramkę a potem już tylko Fulham... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie mamy pieniędzy na jego pensje, na zawodników jakich chciałby pewnie ściągnąć, przecież nie będzie targał sobie nazwiska takim Lameyem.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bylby to trener z faktycznymi sukcesami, nie wierzę że nie znalazłaby się kasa. Przecież on w Apoelu nie wydaje po 2 mln euro na piłkarza. Wczoraj widziałem mecz 2 najsłabszych w grupie LM Olympiakosu i BVB. To jest poziom dla nas tak odległy, że nie wiem czy my kiedykolwiek sie do niego zbliżymy. Tam kazdy potrafi przyjęciem piłki gubić rywala, dynamika na najwyzszym poziomie, ustawienie, asekuracja, precyzja podań...a to tylko najsłabsze druzyny w grupie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
rafal777 - jednym słowem, prognozujesz powtórkę z Blackburn? Wtedy tez nasi strzelili gola po rykoszecie (Cantoro), a w drugiej połowie niefrasobliwość obrony, zwłaszcza leżakowanie "takiego jednego" doprowadziło do sytuacji, że w samej końcówce strzelili Angole bramkę na 2:1 - i było pozamiatane
![]() Ja przez rozpoczęciem fazy grupowej liczyłem względnie optymistycznie na 2 zwycięstwa + 1 remis Wisełki. Nie brałem jednak pod uwagę, że tak frajersko można przegrać u siebie z Odense, że dojdą kontuzje Maora i Małego. Teraz podchodzę na spokojnie i na smutno: każdy remis/wyrwane zwycięstwo będzie sukcesem. Bo kto ma strzelać bramki dla naszych? Jaliens wpychając bramkarza do bramki? Bardziej realne, że Biton coś strzeli, może z podania Kirma / Ilieva / Boguskiego (?) Fakt, Angole trochę z przymrużeniem oka podchodzą do dzisiejszej rywalizacji z nami. Jednak, jeśli Martin Jol uważnie obejrzał nasze starcie z Twente, to nic dziwnego iż mógł zdecydować się oszczędzić kilku zawodników przed ważnym meczem ligowym. On ma i tak lepszą kadrę, zaprawioną co tydzień w bojach z silniejszymi rywalami niż bywają w Polsce (taka Chelsea rozniosła wczoraj Genk 5:0). Zobaczymy, jak mister Robert ustawi ekipę na dzisiejszy mecz. A właśnie - czy orientuje się ktoś, jak sytuacja z Sobolem i z Jovanoviciem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
el Nuero, biorąc pod uwagę, że przewidziałem wynik z Twente (szybki gol dla nas a potem z górki...przed meczem wspominalem nawet o Saragossie i się sprawdziło) może być, że i ten trafię. Blackburn jak najbardziej możliwe. Bardzo mozliwe, że drugi gol padnie po jakiejś gapowatej sytuacji, chociaż o to u nas nei trudno, więc wielkim prorokiem nie będę...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() A ja, na przekór większości, jakoś wierzę, że dzisiaj będzie dobrze... zawsze jak się u mojej teściowej w stodole bąbelki na gnoju robią, to Wisła wygrywa a wczoraj ich było co niemiara ![]() Jestem ciekaw, czy Robert zdecyduje się na grę Bitonem i Genkovem ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
siano, to tak. ![]() A tak na poważnie też jakoś czuję, że nie będzie dziś kompromitacji i może zdobędziemy jakieś pkt w końcu. Liczę na 2:2 po dobrym meczu. Do zobaczenia na R22! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Chętnie widziałbym Genkowa (albo nawet Boguskiego) grającego trochę bardziej z przodu - kosztem Nuneza. Tak czy siak nie mamy nic do stracenia - jeśli dzisiaj nie zdobędziemy punktów, to resztę meczów może w LE może rozegrać ME. Teraz pojawia się druga wątpliwość - gra ofensywna w naszym przypadku = więcej okazji do błędów dla naszej obrony.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Fulham tak potrzebna jest gra w LE jak łysemu grzebień. Ciężka sytuacja w lidze to raz,niby na tym można budować jakiś optymizm. Jednak różnica w wyszkoleniu, taktyce,motoryce jest tak duża na korzyść Fulham,że nie wiem czy gra na pół gwizdka w osłabionym składzie pozwala nam liczyć na coś więcej niż cudem osiągnięty remis. Musielibyśmy zagrać mecz życia aby do tego doszło. Mając przy okazji kupę szczęścia. Jol wyraźnie daje do zrozumienia, chcecie to wygrywajcie, mam to gdzieś. W sumie czemu się dziwić,za ogranie Wisły nikt w klubie nie będzie mu pomników stawiał,a za wygranie kilku ligowych potyczek już bardziej. A jak nie pomnika to przynajmniej stołek uratuje.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.10.2011 o godz. 09:55.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Trzeba wygrac bez pomocy sedziow i wszyscy z Nas zejda. Jak przegramy bedzie kontynuacja tego co jest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W obecnej formie, po ostatnich "wyczynach" dzis poprostu dostaniemy w dupsko .......
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków - Fulham: wiślacy muszą zagrać na full
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4 |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Coś ode mnie, z przedwczorajszej gazety Dziennik Polski.
Mistrz remisów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Generalnie nie widzę żadnej racjonalnej przesłanki (może oprócz gry na R22), byśmy ten mecz chociaż zremisowali. Chociaż może akurat piłkarzykom Fulham się nie będzie chciało ? Rozum podpowiada 0:2, serce 1:1 - już się nie mogę doczekać 19. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() W zawodowstwie nie ma "nie będzie się chciało". Mimo to, wierzę w nasze zwycięstwo. Jak zawsze. W innym przypadku, kibicowanie nie miałoby sensu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Sytuację w lidze mają kiepską, ponadto kilku podstawowych piłkarzy nie zagra. Pojawiło się światełko w tunelu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jol trochę nam ułatwia zadanie dając odpocząć Dempseyowi i Zamorze. Ponadto ich środek pola nie wydaje się bardzo dobry. Jedynie dobry. Takie chłopy raczej do wyrębu niż do klepania. Czyli jest nadzieja, że te kilka razy będziemy mieć piłkę i uda się zbliżyć pod ich pole karne
![]() Oczywiście te osłabienia Anglików to może być za mało, bo obronę na ten mecz mamy tylko na papierze. Lamey, Jaliens, Chavez, Paljic - problemy mają z zatrzymaniem ataków w lidze polskiej, gdzie szczerze powiedziawszy niewielu potrafi grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez tofik : 20.10.2011 o godz. 12:54.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Powiedziałbym, że gramy bardziej osłabieni niż oni, bo bez połowy składu prawie ...
Niemniej, nie będzie usprawiedliwienia w przypadku niepowodzenia. To świat profesjonalnej piłki nożnej i piłkarze, trenerzy, działacze, kibice w przypadku przegranych nie powinni narzekać jak baby, że grali w "osłabieniu". Takie wypowiedzi są ... osłabiające ![]() Po coś są ławki rezerwowych. Jedne mocniejsze inne silniejsze ... Po coś trenerzy się kształcą w zakresie m.in. taktyki oraz motywacji zawodników. W końcu, po coś piłkarze mają rozum. Oczywiście WYGRAMY! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|