The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2011, 20:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Ale nie przejmuj się - jak Kapka zastąpi Valcxxa i ściągnie jakiegoś asa na miejsce Maaskanta: to dopiero zobaczysz styl.
I oczywiście zacznie się testowanie obrońcówco okienko przyjedzie ze 3 stoperów na testy,po dwóch lewych i dwóch prawych obrońców.Idąc tym tropem przez następne 7 lat nie będziemy mieć obrony,tak jak do niedawna nie mieliśmy bramkarza
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 18.10.2011, 20:49
Pisalem o tym wczesniej napisze i teraz ktos rozpetal mala wojenke przeciwko trenerowi a wielu to podchwycilo i wylewa swoje zale.

Popatrzmy na fakty:
- liga - punkt straty do lidera, porazka w Warszawie (ktora kazdy raczej wkalkulowal), do konca rundy zostaly mecze z potencjalnie latwiejszymi rywalami Wisla liderem przed runda rewanzowa? Dlaczego nie ?
- Europa (w ktorej nie bylo nas ladnych pare lat) - grupa LE (3 minuty od LM), ktora nieoszukujmy sie ma byc etapem a nie celem samym w sobie.

Kazdy z nas wie co dla tego zespolu oznacza Melikson, dla przypomnienia jest on graczem ponad nasza lige a przy okazji facet jest liderem poczynan ofesywnych obecnej Wisly Krakow.
Dla mnie nagonka na trenera ktora "dziwnie" zbiegla sie w czasie z kontuzja Meliksona (i Maleckiego) jest mocno podejrzana. Niestety dzis jestesmy w takim punkcie ze nasze druzyny "eksportowe" bez indywidualnosci (Legia bez Luboji i Radovica, Lech bez Stilica i Rudneva czy Wisla bez Meliksona i Maleckiego) ktore stac na jakis blysk beda gral dzidy i piach (jak Skorzy wyjeli gracza ponad poziom - Kosowskiego to sie obudzil 3 lata pozniej w Warszawie) Tu dziwie sie jeszcze bardziej calej tej (dla mnie chorej) nagonce i to jeszcze po meczu w ktorym druzyna pokazala charakter i wygrala. Dzis wiem ze sedzia popelnil bledy ale z calym szacunkiem nie byly to pierwsze i zapewne nie ostatnie bledy ktore wplyna na wynik widowiska sportowego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 18.10.2011 o godz. 20:54.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2011, 20:50
marek2a napisał(a):Wyświetl post
I oczywiście zacznie się testowanie obrońcówco okienko przyjedzie ze 3 stoperów na testy,po dwóch lewych i dwóch prawych obrońców.Idąc tym tropem przez następne 7 lat nie będziemy mieć obrony,tak jak do niedawna nie mieliśmy bramkarza
Chciałbym zauważyć, że Parejko kończy się kontrakt, a i najmłodszy nie jest. Tak więc nic nie stoi na przeszkodzie żeby wrócić do szczytnej tradycji testowania bramkarzy
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 18.10.2011, 20:52
moderatorzy i inni uzytkownicy ci bardziej zasluzeni, jak ktos robi byki to non stop nagonka a ciagle zle wypisywanie nazwiska naszego dyrektora tez razi w oczy, wiec prosze sie nauczyc raz i porzadnie, bo bylo na to wystarczajoco duzo czasu.Stanislaus Henricus Christina "Stan" Valckx

sory za off, ale jak moderator ciagle zle wypisuje nazwisko to razi to brakiem szacunku dla daanej osoby.wolfy tez moglby sie nauczyc, jak tak ciagle poucza innych
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.10.2011, 21:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak. Jestem zadowolony z gry Wisły.
Co jak co ale o ambicję raczej trudno cię posądzić
Cytat:
Pamiętam chujnię za Okuki (którego sukcesem był AWANS do LE), końcowego Skorży, Kasperczaka, Nawałki - można długo wymieniać.
A jakby tak do II-ligowych czasów wrócić to właściwie Wisła gra wspaniale
Można i tak.
Można też być niezadowolonym ze stylu gry Wisły, mieć wątpliwości co do metod Maaskanta i nadal być kibicem Wisły i co więcej wcale nie będąc zwolennikiem zmiany trenera. Tyle, że nie wszyscy są wstanie pojąć taką sytuację. Prościej jest oczywiście poświadczać obecność kosmitów nawet w nich nie wierząc, tylko dlatego że trener tak powiedział -> to po prostu nie wymaga myślenia .....
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.10.2011, 23:20
Może Janusz Wójcik
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.10.2011, 23:40
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
...
z chęcią wysłucham twojego rozwiązania problemu obecnego stanu Wisły
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.10.2011, 08:47
Proszę bardzo.
Wzmocnienia oczywiście - obronę i ofensywę mamy nieco dziurawe.
Jeśli chodzi o Maaskanta to pisałem kilkakrotnie, że trzeba mu dać spokojnie pracować (trzymając z daleka od mikrofonów) przynajmniej do momentu, kiedy stać nas będzie na trenera wyraźnie lepszego. W Polsce takiego nie widać.
Gra Wisły nie podoba mi się, jednak wymienianie trenera na kolejne niewiadome to za duże ryzyko.
Czyli, biorąc pod uwagę politykę finansową klubu (B.C) raczej spokojnie, zachowawczo z jednej strony frustrując się nieco stylem, z drugiej szukając wśród tanich i darmowych transferów realnych wzmocnień typu Maor - nie łatwe to ale się zdarza.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.10.2011, 09:54
Haha Wójcik,on jakby zobaczył co robi Jaliens to pewnie pałą przez łeb gościa 20 razy,500 pompek i kew na nastepny dzien by juz na rower wsiadał,żeby do Holandiii uciekac.

Z Polski poki co nikogo sensownego nie ma,a zeby kogos z zagranicy sciagnac to trzeba czasu.
Co jak co ale Cupiał na pewno kilka opcji B ma przygotowanych,gdyby gra i styl wygladala tak samo do zimy.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.10.2011, 10:03
Widzielibyście taką obronę
LO -- OŚL -- OŚP -- PO
Nunez - Chavez - Jaliens - Jovanovic
Mi się podoba, trzeba coś zmienić
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.10.2011, 10:22
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Widzielibyście taką obronę
LO -- OŚL -- OŚP -- PO
Nunez - Chavez - Jaliens - Jovanovic
Mi się podoba, trzeba coś zmienić
A po co tam ten błazen Kew?

Co do naszego coach'a: http://www.weszlo.com/news/8190-Robe...a_nie_Jaliensa
Sorry, ale to nie robi dobrze wizerunkowi Wisły. Co raz bardziej mi gra na nerwach ten gościu... Coś ci Holendrzy się u nas nie spisują, a jak ktoś się nie spisuje, to... To wiadomo co się powinno stać.
Tylko czy zaślepiony Basałaj się ocknie? :/
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.10.2011, 10:23
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Z Polski poki co nikogo sensownego nie ma,a zeby kogos z zagranicy sciagnac to trzeba czasu.
Co jak co ale Cupiał na pewno kilka opcji B ma przygotowanych,gdyby gra i styl wygladala tak samo do zimy.
Ja zaczynam sklaniac sie ku opcji zeby na przyklad dac szanse Fornalikowi - akurat po sezonie konczy mu sie kontrakt Ruchem. W poniedzialek byl gosciem w maagzynie na Polsacie, a w ostatniej "Pilce Noznej" jest z nim spory wywiad.
Wypowiada sie dosyc sensownie, efekty jego pracy sa widoczne i to nie jest tylko kwestia ostatnich sezonow w Ruchu ale takze wczsniejszych w Widzewie i Polonii - wszystkie jego zespoly sa bardzo dobrze poukladana. Poprostu przecietni pilkarze ale wlasnie tworzacy zespol czyli cos czego u nas nie ma. Jest uczniem Lenczyka, ma dobra reke do wynajdowania polskich mlodych pilkarzy i daje im szanse.
Dla mnie to normalna kolej rzecz, ze gosc najpierw pokazuje swoj warsztat i umiejetnosci w slabszym klubie aby potem dostac szanse w klubie wiekszym. Ciekawe jakby sie sprawdzil ?

Niektorzy juz pewnie popluli sobie monitor po pierwszym moim zdaniu - jesli ktos zamierza szydzic z tej wypowiedzi to taka prosba: prosze o argumenty w czym taki Maaskant jest lepszy od takiego Fornalika ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.10.2011, 10:32
Też uważam, że jak na warunki finansowo-organizacyjne które ma to Fornalik robi tam dobrą robotę.
Czy sprawdziłby się u nas - nie wiem. Nie dowiemy się póki nie sprawdzimy.
Czy mógłby współpracować ze Stanem? A jeśli nie to co - znów Bednarz itp. bez kontaktów, bez wielkiego pojęcia, bez samodzielności w pracy?
Czy poradziłby sobie z naszymi grajkami, wśród których Polaków tyle co kot napłakał i którzy mają do tego duże ego? Czy wytrzymałby psychicznie walkę o mistrza, a potem w pucharach? Ech - dobrej wróżki i dużej szklanej kuli tu potrzeba
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2011, 10:39
Dodam tylko, ze nie ma łatwych warunków do pracy na Śląsku.

Jeśli jednak zdecydują się na opcję zagraniczną, to chciałbym widzieć niemiecką doświadczona rękę...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 19.10.2011, 10:40
Gdyby Maaskant chciał się zrehabilitować za wszystko co ostatnio zepsuł, powinien odsunąć od drużyny dwójkę kolegów z Holandii, a że tego nie zrobi, to jest niestety wiadome... Każdy inny piłkarz byłby już dawno ukarany, ale nie święta krowa Jaliens...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.10.2011, 10:42
No po przeczytaniu wywiadu jaki udzielil pseudotrener, tylko utwierdzil mnie w tym ze nigdy sie co do niego nie mylilem.
Im szybciej sie go pozbedziemy tym lepiej dla Calej Wisly.

Pseudotrener powinien zauwazyc i miec na uwadze, ze to raczej APOEL byl kilkanascie minut poza LM niz nam zabrako tylko 3 min by tam sie znalezc. Od tak przynajmniej bez zaklamania faktow by sie obywalo.

Najslabsze ogniwo "nowej Wisly" to pseudotrener, niestety.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.10.2011, 10:45
weszło chyba nigdy nie zejdzie z maaskanta
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2011, 10:47
tutaj nawet Guardiola nie pomoże jeśli dalej będzie stosowana przez zarząd polityka obietnic.. to samo za Petrescu było.. obiecywali transfery a dostawał kichę. Teraz mamy Stana i przynajmniej ta kicha nie wygląda tak źle.. ale tego już nikt nie pamięta że trener nie dostał żadnej 1 ze swojej listy transferowej..
Mamy ptk straty do lidera, ważne ogniwa odpadają nam na jakiś czas.. i teraz DOBITNIE widać że dzięki oszczędnościom zarządu mamy takich zmienników jakich mamy..

Ale co tam najlepiej narzekać jechać po każdym...

Odpowiedz cytując
arek_18
Junior Member

Od: 08.2011

Stary 19.10.2011, 11:31
Cała ta nagonka na Maaskanta i Wisłę to wg mnie - konsekwentnie realizowany czarny pijar.( Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego z angielska skrótu wyrazów public relations "pi-ar" antyreklama, negatywna kampania wyborcza[1] - oznacza system metod, działań bądź posunięć propagandowych, ale przede wszystkim manipulacyjnych, prowadzących do zdyskredytowania przeciwnika (zwykle polityka lub firmy) w oczach opinii publicznej celem zdobycia jej przychylności (zwykle elektoratu lub klientów))
"Cała" polska krytykuje ich jakby to Wisła zawiodła kibiców z całej Polski. Wisła nie jest tylko rywalem dla Legii, Lecha czy też dla kliki trenerów polskich ale przede wszystkim wielkim problemem i kłopotem biznesowym. Od 1999 roku Wisła potrafi grać w piłkę w Polsce i co roku być dominującą siłą w lidze. A przecież jest tyle biznesów piłkarskich w Polsce i tylko co jakiś czas komuś się udaje wygrać ligę. Gdyby nie było Wisły o wiele lepiej kręciłby się interes Legii, Lechoamiki, Cracowii, Polonii i innych.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2011, 11:41
dajcie spokoj Maaskantowi... jego wypowiedzi denerwuja - owszem, ale przyznal sie do bledu i na tym Koniec. Co do reszty nie mamy składu i mimi wszystko i tak musi stawiac Jaliensa, nie podoba mi ze go chwali, ale z drugiej strony nie widze alternatywy na dzien dzisiejszy. Pamietajmy ze licza głownie czyny, a jak narazie wystawia najczescie optymalny w danej chwili skład. Poza 2-3 zawodnikami, ale z tym zawsze bedziemy sie nie zgadzac z kazdym trenerem. Mam nadzieje ze po powrocie Genkowa Wisła bedzie stawiac na dwoch napastników. Po tym zobaczymy jakim naprawde jest trener.
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.10.2011, 11:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Najslabsze ogniwo "nowej Wisly" to pseudotrener, niestety.
Najsłabszym ogniwem Wisły to są jej pseudokibice którzy chcieliby permanentnych trzęsień ziemi w naszym klubie, żadnej stabilizacji tylko ... tego wywalić, tamtego zwolnić.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2011, 11:44
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
weszło chyba nigdy nie zejdzie z maaskanta
niech pan trener zejdzie ze swoich zawodników, którzy nie sa jego krajanami (przy okazji niech zauważy kto najczęściej pakuje na minę Chaveza...)
to po pierwsze
po drugie niech stosuje tą samą miarkę wobec wszystkich
a po trzecie niech pomyśli trzy razy zanim coś powie do mediów
jakichkolwiek
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.10.2011 o godz. 11:46.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.10.2011, 13:04
emjot napisał(a):Wyświetl post
niech pan trener zejdzie ze swoich zawodników, którzy nie sa jego krajanami (przy okazji niech zauważy kto najczęściej pakuje na minę Chaveza...)
to po pierwsze
po drugie niech stosuje tą samą miarkę wobec wszystkich
a po trzecie niech pomyśli trzy razy zanim coś powie do mediów
jakichkolwiek
No niby kto pakuje?
A po czwarte to ja mam taki apel - skończcie w końcu .......ić bo rzygać mi się już chce od tej permanentnej nagonki na Maaskanta i Jaliensa
Jesteście jak sępy i to w stosunku to własnego trenera i własnych piłkarzy
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.10.2011, 13:22
arek_18 napisał(a):Wyświetl post
Cała ta nagonka na Maaskanta i Wisłę to wg mnie - konsekwentnie realizowany czarny pijar.( Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego z angielska skrótu wyrazów public relations "pi-ar" antyreklama, negatywna kampania wyborcza[1] - oznacza system metod, działań bądź posunięć propagandowych, ale przede wszystkim manipulacyjnych, prowadzących do zdyskredytowania przeciwnika (zwykle polityka lub firmy) w oczach opinii publicznej celem zdobycia jej przychylności (zwykle elektoratu lub klientów))
"Cała" polska krytykuje ich jakby to Wisła zawiodła kibiców z całej Polski. Wisła nie jest tylko rywalem dla Legii, Lecha czy też dla kliki trenerów polskich ale przede wszystkim wielkim problemem i kłopotem biznesowym. Od 1999 roku Wisła potrafi grać w piłkę w Polsce i co roku być dominującą siłą w lidze. A przecież jest tyle biznesów piłkarskich w Polsce i tylko co jakiś czas komuś się udaje wygrać ligę. Gdyby nie było Wisły o wiele lepiej kręciłby się interes Legii, Lechoamiki, Cracowii, Polonii i innych.
W tym tekście zawarta jest kwintesencja tego o co tak naprawdę chodzi. Od lat nie można za bardzo dokonac tego na boisku to moze spróbować rozwalić nasz klub od środka. Wykorzystując do tego też przy okazji tzw. "użytecznych idiotów" z kibicowskiej braci, którzy pójdą wszędzie tam gdzie im media wskażą a i kłapać będa podobnie cytując to co wyczytali w różnych szmatławych gazetach i forach.
Ja też jestem zawiedziony tym , że nie jesteśmy w LM, że gramy "tylko" w LE. Że zespół gra obecnie słabo (ale nie na tyle aby gubić kontakt z czołówką jak rok temu) ale nauczony wieloletnim doświadczeniem każącym zachowac spokój patrzę z nadzieją na powrót po kontuzjach wielu graczy, którzy zmienią na lepsze oblicze drużyny. W zeszłym roku traciliśmy uśredniając 10 pkt. , obecnie w tym samym czasi jest 1 pkt. straty.
Nie dajmy ludziom nieżyczliwym na psucie atmosfery w naszym klubie, wśród zawodników, nas samych. Im chodzi zupełnie o coś innego niż nam. Nie dajmy się zwieść ich fałszywą troską.
To jest ciagle atak piechniczkowej "polskiej myśli szkoleniowej" i całej tej otoczki menadżersko-trenersko-pzpn-wskiej.
Jak komuś brakuje polskich zawodników to ma ich pod dostatkiem w Hutniku, Garbarni i tam może oglądać do woli ich popisy upajając się adekwatnym poziomem.
W Wiśle powinni grac jak najlepsi zawodnicy, nieważne czy polscy czy zagraniczni ale ceny na polskich kopaczy są jak z kosmosu. Dlatego nie jeden menago jest wsciekły, że mu kasa przechodzi bokiem.
Zapomnieliśmy ilu takich grajków wciśnięto Wiśle (lub próbowano wciskać) i ile lat trzeba było płacić im haracz za grzanie ławy ?
Dalej tego samego chcemy ?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.10.2011, 13:49
milosz napisał(a):Wyświetl post
Najsłabszym ogniwem Wisły to są jej pseudokibice którzy chcieliby permanentnych trzęsień ziemi w naszym klubie, żadnej stabilizacji tylko ... tego wywalić, tamtego zwolnić.
Dodajmy jeszcze, że wręcz żądają LM żeby mieli wreszcie pretekst/okazję zobaczyć od środka ten jakże ( podobno ) zjebany stadion.

Też już rzygam jak słyszę kolejną negatywna opinię na temat czegokolwiek związanego z Wisłą. Krytykować można a nawet trzeba ale są chyba ....a jakieś granice rozsądku.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.10.2011, 14:03
"Mamy też wątpliwości, czy jest na świecie drugi trener, który mówi: - Zostawcie tego zawodnika, skupcie się na tym drugim." weszlo

Tu nie chodzi o to, żeby zwolnić Maaskanta. Czy tu ktoś mówi o zwolnieniu? Chodzi o to, żeby głupio nie gadał w mediach. Tylko tyle.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.10.2011, 15:06
Dokładnie.

Maskant musi w klubie zostać do końca roku bo kolejne trzęsienie ziemi nic nie da.

Ale jego teksty tzn. wytykanie błędów Chavezowi i Bunozie i gadanie w kontekście Jaliensa że nie wolno mówić o błedach? Nie kumam tego

Co do Lamey gra tylko dla tego że Jova jest kontuzjowany i nie mam wątpliwości że RM posadzi go na ławce.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 19.10.2011, 15:13
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
prosze o argumenty w czym taki Maaskant jest lepszy od takiego Fornalika ?
A co Ty konferencji pomeczowych nie oglądasz?

Ajax napisał(a):Wyświetl post
Maskant musi w klubie zostać do końca roku bo kolejne trzęsienie ziemi nic nie da.
Sory ale jakie trzesienie ziemi? zmiana trenera to nie trzesienie ziemi.
Trzesienia juz byly - nowy prezes. mowy dyrektor, nowy trener, pol nowego skladu - to jest trzesienie
milego dnia
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.10.2011, 15:40
Wtrącę od siebie ad. Weszło - oni mają tendencję do nakręcania się na jeden temat i ciśnięcia go długimi tygodniami do znudzenia. Tak było z nami, tak było z Polanskim, tak było z tą rzecznik PZPNu, ze Smudą w różnych konfiguracjach (ostatnio dzień bez tekstu o maturze Smudy to dzień stracony), tak teraz jest z Maaskantem. Jak się uwezmą na coś, to nie puszczą dopóki im się nie znudzi - a to trwa długo. Przypomnę, że w zeszłym roku cmokali nad wami, a nas mieszali z błotem. Teraz sytuacja jest odwrotna (tzn. może jakoś super nad nami nie cmokają, ale wyraźnie odpuścili Legii i zabrali się za Wisłę).

Ta ich wkręta w Maaskanta to jest w 100% w ich stylu i bym za bardzo się tym nie sugerował. Oni tak mają.

Jak dla mnie prawda jest oczywista - straciliście dwóch najważniejszych piłkarzy w zespole, to takie są konsekwencje. Ktoś tu słusznie zauważył, że Legia bez Rado i Ljuboi albo Lech bez Stilića i Rudnieva tak samo by kulały, zwłaszcza jakby stracono ich z dnia na dzień. I to nie jest przypadłość tylko polskich drużyn - na świecie też wiele fenomenalnych zespołów uzależnionych jest od dyspozycji 2-3 piłkarzy. Jak dla mnie fakt, że w ogóle wygrywacie mecze jest już jakiegoś rodzaju sukcesem, chociażbyście mieli to robić tak, że zęby bolą.

Edit: no i weźcie pod uwagę, że przed wami najbliższe 4 mecze są z pipolokami, a nie bysiorami jak do tej pory . Idę o zakład, że po 4 kolejkach będziecie znowu sobie wzajemnie przymierzać koronę Mistrza Polski i znowu nosić Maaskanta na rękach po tej pięknej serii zwycięskich meczów
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.10.2011 o godz. 15:57.
Legionista
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.10.2011, 15:45
No, fiu fiu. Legionista a tak mądrze prawi . Wyjatkowo celna uwaga na rozgrzane z emocji głowy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów