|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
co okienko przyjedzie ze 3 stoperów na testy,po dwóch lewych i dwóch prawych obrońców.Idąc tym tropem przez następne 7 lat nie będziemy mieć obrony,tak jak do niedawna nie mieliśmy bramkarza![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Pisalem o tym wczesniej napisze i teraz ktos rozpetal mala wojenke przeciwko trenerowi a wielu to podchwycilo i wylewa swoje zale.
Popatrzmy na fakty: - liga - punkt straty do lidera, porazka w Warszawie (ktora kazdy raczej wkalkulowal), do konca rundy zostaly mecze z potencjalnie latwiejszymi rywalami Wisla liderem przed runda rewanzowa? Dlaczego nie ? - Europa (w ktorej nie bylo nas ladnych pare lat) - grupa LE (3 minuty od LM), ktora nieoszukujmy sie ma byc etapem a nie celem samym w sobie. Kazdy z nas wie co dla tego zespolu oznacza Melikson, dla przypomnienia jest on graczem ponad nasza lige a przy okazji facet jest liderem poczynan ofesywnych obecnej Wisly Krakow. Dla mnie nagonka na trenera ktora "dziwnie" zbiegla sie w czasie z kontuzja Meliksona (i Maleckiego) jest mocno podejrzana. Niestety dzis jestesmy w takim punkcie ze nasze druzyny "eksportowe" bez indywidualnosci (Legia bez Luboji i Radovica, Lech bez Stilica i Rudneva czy Wisla bez Meliksona i Maleckiego) ktore stac na jakis blysk beda gral dzidy i piach (jak Skorzy wyjeli gracza ponad poziom - Kosowskiego to sie obudzil 3 lata pozniej w Warszawie) Tu dziwie sie jeszcze bardziej calej tej (dla mnie chorej) nagonce i to jeszcze po meczu w ktorym druzyna pokazala charakter i wygrala. Dzis wiem ze sedzia popelnil bledy ale z calym szacunkiem nie byly to pierwsze i zapewne nie ostatnie bledy ktore wplyna na wynik widowiska sportowego.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 18.10.2011 o godz. 20:54.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
moderatorzy i inni uzytkownicy ci bardziej zasluzeni, jak ktos robi byki to non stop nagonka a ciagle zle wypisywanie nazwiska naszego dyrektora tez razi w oczy, wiec prosze sie nauczyc raz i porzadnie, bo bylo na to wystarczajoco duzo czasu.Stanislaus Henricus Christina "Stan" Valckx
sory za off, ale jak moderator ciagle zle wypisuje nazwisko to razi to brakiem szacunku dla daanej osoby.wolfy tez moglby sie nauczyc, jak tak ciagle poucza innych ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co jak co ale o ambicję raczej trudno cię posądzić
![]() Cytat:
![]() Można i tak. Można też być niezadowolonym ze stylu gry Wisły, mieć wątpliwości co do metod Maaskanta i nadal być kibicem Wisły i co więcej wcale nie będąc zwolennikiem zmiany trenera. Tyle, że nie wszyscy są wstanie pojąć taką sytuację. Prościej jest oczywiście poświadczać obecność kosmitów nawet w nich nie wierząc, tylko dlatego że trener tak powiedział -> to po prostu nie wymaga myślenia ..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
z chęcią wysłucham twojego rozwiązania problemu obecnego stanu Wisły
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Proszę bardzo.
Wzmocnienia oczywiście - obronę i ofensywę mamy nieco dziurawe. Jeśli chodzi o Maaskanta to pisałem kilkakrotnie, że trzeba mu dać spokojnie pracować (trzymając z daleka od mikrofonów) przynajmniej do momentu, kiedy stać nas będzie na trenera wyraźnie lepszego. W Polsce takiego nie widać. Gra Wisły nie podoba mi się, jednak wymienianie trenera na kolejne niewiadome to za duże ryzyko. Czyli, biorąc pod uwagę politykę finansową klubu (B.C) raczej spokojnie, zachowawczo z jednej strony frustrując się nieco stylem, z drugiej szukając wśród tanich i darmowych transferów realnych wzmocnień typu Maor - nie łatwe to ale się zdarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Haha Wójcik,on jakby zobaczył co robi Jaliens to pewnie pałą przez łeb gościa 20 razy,500 pompek i kew na nastepny dzien by juz na rower wsiadał,żeby do Holandiii uciekac.
Z Polski poki co nikogo sensownego nie ma,a zeby kogos z zagranicy sciagnac to trzeba czasu. Co jak co ale Cupiał na pewno kilka opcji B ma przygotowanych,gdyby gra i styl wygladala tak samo do zimy. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Widzielibyście taką obronę
LO -- OŚL -- OŚP -- PO Nunez - Chavez - Jaliens - Jovanovic Mi się podoba, trzeba coś zmienić ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Co do naszego coach'a: http://www.weszlo.com/news/8190-Robe...a_nie_Jaliensa Sorry, ale to nie robi dobrze wizerunkowi Wisły. Co raz bardziej mi gra na nerwach ten gościu... Coś ci Holendrzy się u nas nie spisują, a jak ktoś się nie spisuje, to... To wiadomo co się powinno stać. Tylko czy zaślepiony Basałaj się ocknie? :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Wypowiada sie dosyc sensownie, efekty jego pracy sa widoczne i to nie jest tylko kwestia ostatnich sezonow w Ruchu ale takze wczsniejszych w Widzewie i Polonii - wszystkie jego zespoly sa bardzo dobrze poukladana. Poprostu przecietni pilkarze ale wlasnie tworzacy zespol czyli cos czego u nas nie ma. Jest uczniem Lenczyka, ma dobra reke do wynajdowania polskich mlodych pilkarzy i daje im szanse. Dla mnie to normalna kolej rzecz, ze gosc najpierw pokazuje swoj warsztat i umiejetnosci w slabszym klubie aby potem dostac szanse w klubie wiekszym. Ciekawe jakby sie sprawdzil ? Niektorzy juz pewnie popluli sobie monitor po pierwszym moim zdaniu - jesli ktos zamierza szydzic z tej wypowiedzi to taka prosba: prosze o argumenty w czym taki Maaskant jest lepszy od takiego Fornalika ?![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Też uważam, że jak na warunki finansowo-organizacyjne które ma to Fornalik robi tam dobrą robotę.
Czy sprawdziłby się u nas - nie wiem. Nie dowiemy się póki nie sprawdzimy. Czy mógłby współpracować ze Stanem? A jeśli nie to co - znów Bednarz itp. bez kontaktów, bez wielkiego pojęcia, bez samodzielności w pracy? Czy poradziłby sobie z naszymi grajkami, wśród których Polaków tyle co kot napłakał i którzy mają do tego duże ego? Czy wytrzymałby psychicznie walkę o mistrza, a potem w pucharach? Ech - dobrej wróżki i dużej szklanej kuli tu potrzeba ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dodam tylko, ze nie ma łatwych warunków do pracy na Śląsku.
Jeśli jednak zdecydują się na opcję zagraniczną, to chciałbym widzieć niemiecką doświadczona rękę... |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gdyby Maaskant chciał się zrehabilitować za wszystko co ostatnio zepsuł, powinien odsunąć od drużyny dwójkę kolegów z Holandii, a że tego nie zrobi, to jest niestety wiadome... Każdy inny piłkarz byłby już dawno ukarany, ale nie święta krowa Jaliens...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No po przeczytaniu wywiadu jaki udzielil pseudotrener, tylko utwierdzil mnie w tym ze nigdy sie co do niego nie mylilem.
Im szybciej sie go pozbedziemy tym lepiej dla Calej Wisly. Pseudotrener powinien zauwazyc i miec na uwadze, ze to raczej APOEL byl kilkanascie minut poza LM niz nam zabrako tylko 3 min by tam sie znalezc. Od tak przynajmniej bez zaklamania faktow by sie obywalo. Najslabsze ogniwo "nowej Wisly" to pseudotrener, niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
weszło chyba nigdy nie zejdzie z maaskanta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tutaj nawet Guardiola nie pomoże jeśli dalej będzie stosowana przez zarząd polityka obietnic.. to samo za Petrescu było.. obiecywali transfery a dostawał kichę. Teraz mamy Stana i przynajmniej ta kicha nie wygląda tak źle.. ale tego już nikt nie pamięta że trener nie dostał żadnej 1 ze swojej listy transferowej..
Mamy ptk straty do lidera, ważne ogniwa odpadają nam na jakiś czas.. i teraz DOBITNIE widać że dzięki oszczędnościom zarządu mamy takich zmienników jakich mamy.. Ale co tam najlepiej narzekać jechać po każdym... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Cała ta nagonka na Maaskanta i Wisłę to wg mnie - konsekwentnie realizowany czarny pijar.( Czarny PR (potocznie czarny pijar od czytanego z angielska skrótu wyrazów public relations "pi-ar" antyreklama, negatywna kampania wyborcza[1] - oznacza system metod, działań bądź posunięć propagandowych, ale przede wszystkim manipulacyjnych, prowadzących do zdyskredytowania przeciwnika (zwykle polityka lub firmy) w oczach opinii publicznej celem zdobycia jej przychylności (zwykle elektoratu lub klientów))
"Cała" polska krytykuje ich jakby to Wisła zawiodła kibiców z całej Polski. Wisła nie jest tylko rywalem dla Legii, Lecha czy też dla kliki trenerów polskich ale przede wszystkim wielkim problemem i kłopotem biznesowym. Od 1999 roku Wisła potrafi grać w piłkę w Polsce i co roku być dominującą siłą w lidze. A przecież jest tyle biznesów piłkarskich w Polsce i tylko co jakiś czas komuś się udaje wygrać ligę. Gdyby nie było Wisły o wiele lepiej kręciłby się interes Legii, Lechoamiki, Cracowii, Polonii i innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dajcie spokoj Maaskantowi... jego wypowiedzi denerwuja - owszem, ale przyznal sie do bledu i na tym Koniec. Co do reszty nie mamy składu i mimi wszystko i tak musi stawiac Jaliensa, nie podoba mi ze go chwali, ale z drugiej strony nie widze alternatywy na dzien dzisiejszy. Pamietajmy ze licza głownie czyny, a jak narazie wystawia najczescie optymalny w danej chwili skład. Poza 2-3 zawodnikami, ale z tym zawsze bedziemy sie nie zgadzac z kazdym trenerem. Mam nadzieje ze po powrocie Genkowa Wisła bedzie stawiac na dwoch napastników. Po tym zobaczymy jakim naprawde jest trener.
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
niech pan trener zejdzie ze swoich zawodników, którzy nie sa jego krajanami (przy okazji niech zauważy kto najczęściej pakuje na minę Chaveza...)
to po pierwsze po drugie niech stosuje tą samą miarkę wobec wszystkich a po trzecie niech pomyśli trzy razy zanim coś powie do mediów jakichkolwiek
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.10.2011 o godz. 11:46.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A po czwarte to ja mam taki apel - skończcie w końcu .......ić bo rzygać mi się już chce od tej permanentnej nagonki na Maaskanta i Jaliensa Jesteście jak sępy i to w stosunku to własnego trenera i własnych piłkarzy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ja też jestem zawiedziony tym , że nie jesteśmy w LM, że gramy "tylko" w LE. Że zespół gra obecnie słabo (ale nie na tyle aby gubić kontakt z czołówką jak rok temu) ale nauczony wieloletnim doświadczeniem każącym zachowac spokój patrzę z nadzieją na powrót po kontuzjach wielu graczy, którzy zmienią na lepsze oblicze drużyny. W zeszłym roku traciliśmy uśredniając 10 pkt. , obecnie w tym samym czasi jest 1 pkt. straty. Nie dajmy ludziom nieżyczliwym na psucie atmosfery w naszym klubie, wśród zawodników, nas samych. Im chodzi zupełnie o coś innego niż nam. Nie dajmy się zwieść ich fałszywą troską. To jest ciagle atak piechniczkowej "polskiej myśli szkoleniowej" i całej tej otoczki menadżersko-trenersko-pzpn-wskiej. Jak komuś brakuje polskich zawodników to ma ich pod dostatkiem w Hutniku, Garbarni i tam może oglądać do woli ich popisy upajając się adekwatnym poziomem. W Wiśle powinni grac jak najlepsi zawodnicy, nieważne czy polscy czy zagraniczni ale ceny na polskich kopaczy są jak z kosmosu. Dlatego nie jeden menago jest wsciekły, że mu kasa przechodzi bokiem. Zapomnieliśmy ilu takich grajków wciśnięto Wiśle (lub próbowano wciskać) i ile lat trzeba było płacić im haracz za grzanie ławy ? Dalej tego samego chcemy ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Też już rzygam jak słyszę kolejną negatywna opinię na temat czegokolwiek związanego z Wisłą. Krytykować można a nawet trzeba ale są chyba ....a jakieś granice rozsądku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
"Mamy też wątpliwości, czy jest na świecie drugi trener, który mówi: - Zostawcie tego zawodnika, skupcie się na tym drugim." weszlo
Tu nie chodzi o to, żeby zwolnić Maaskanta. Czy tu ktoś mówi o zwolnieniu? Chodzi o to, żeby głupio nie gadał w mediach. Tylko tyle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dokładnie.
Maskant musi w klubie zostać do końca roku bo kolejne trzęsienie ziemi nic nie da. Ale jego teksty tzn. wytykanie błędów Chavezowi i Bunozie i gadanie w kontekście Jaliensa że nie wolno mówić o błedach Co do Lamey gra tylko dla tego że Jova jest kontuzjowany i nie mam wątpliwości że RM posadzi go na ławce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
A co Ty konferencji pomeczowych nie oglądasz?
Sory ale jakie trzesienie ziemi? zmiana trenera to nie trzesienie ziemi. Trzesienia juz byly - nowy prezes. mowy dyrektor, nowy trener, pol nowego skladu - to jest trzesienie milego dnia |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wtrącę od siebie ad. Weszło - oni mają tendencję do nakręcania się na jeden temat i ciśnięcia go długimi tygodniami do znudzenia. Tak było z nami, tak było z Polanskim, tak było z tą rzecznik PZPNu, ze Smudą w różnych konfiguracjach (ostatnio dzień bez tekstu o maturze Smudy to dzień stracony), tak teraz jest z Maaskantem. Jak się uwezmą na coś, to nie puszczą dopóki im się nie znudzi - a to trwa długo. Przypomnę, że w zeszłym roku cmokali nad wami, a nas mieszali z błotem. Teraz sytuacja jest odwrotna (tzn. może jakoś super nad nami nie cmokają, ale wyraźnie odpuścili Legii i zabrali się za Wisłę).
Ta ich wkręta w Maaskanta to jest w 100% w ich stylu i bym za bardzo się tym nie sugerował. Oni tak mają. Jak dla mnie prawda jest oczywista - straciliście dwóch najważniejszych piłkarzy w zespole, to takie są konsekwencje. Ktoś tu słusznie zauważył, że Legia bez Rado i Ljuboi albo Lech bez Stilića i Rudnieva tak samo by kulały, zwłaszcza jakby stracono ich z dnia na dzień. I to nie jest przypadłość tylko polskich drużyn - na świecie też wiele fenomenalnych zespołów uzależnionych jest od dyspozycji 2-3 piłkarzy. Jak dla mnie fakt, że w ogóle wygrywacie mecze jest już jakiegoś rodzaju sukcesem, chociażbyście mieli to robić tak, że zęby bolą. Edit: no i weźcie pod uwagę, że przed wami najbliższe 4 mecze są z pipolokami, a nie bysiorami jak do tej pory . Idę o zakład, że po 4 kolejkach będziecie znowu sobie wzajemnie przymierzać koronę Mistrza Polski i znowu nosić Maaskanta na rękach po tej pięknej serii zwycięskich meczów ![]()
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.10.2011 o godz. 15:57.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No, fiu fiu. Legionista a tak mądrze prawi