The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2011, 12:34
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Jestem załamany. Na grę Wisły coraz trudniej patrzeć.
No ja też... w 70 minucie zacząłem sobie czytać codzienną gazetę bo się patrzyć nie dało a tu nagle Lyczmański strzela gola dla Wisły Normalnie wyłączyłbym telewizor ale miałem jakieś dziwne przeczucie, że w końcówce może paść dużo goli... Choć niekoniecznie dla Wisły.
Odpowiedz cytując
bozo
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 16.10.2011, 12:54
nie wpuszczajcie na gniazdo tego młodego napalonego chłopaka jeśli nasz doping przez cały mecz ma wyglądać tak beznadziejnie. przez połowę meczu śpiewaliśmy jakieś bezsensowne lalalala zamiast porządnie dopingować Naszą Drużynę, a chłopak cieszył sie jak głupi i dalej ciągnął ta bezsensowna przygrywkę. cała polska sie z nas smieje ze nie dopingujemy Wisły tylko jakąś "lalala" PORAŻKA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2011, 14:05
A własnie, dalej po bramce dla Wisły jest to wiejskie la-la la-la lalalala lalalala lalalala la-la-la?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 16.10.2011, 14:33
bozo napisał(a):Wyświetl post
nie wpuszczajcie na gniazdo tego młodego napalonego chłopaka jeśli nasz doping przez cały mecz ma wyglądać tak beznadziejnie. przez połowę meczu śpiewaliśmy jakieś bezsensowne lalalala zamiast porządnie dopingować Naszą Drużynę, a chłopak cieszył sie jak głupi i dalej ciągnął ta bezsensowna przygrywkę. cała polska sie z nas smieje ze nie dopingujemy Wisły tylko jakąś "lalala" PORAŻKA
odstaw internet na tydzien
.....
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 16.10.2011, 14:44
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
odstaw internet na tydzien
No to byłoby coś .
Jeden tydzień bez naszych wiecznych płaczków na forum, ...którzy martwią się (jak thechris)...że to Wisła w końcówce strzeliła bramki a nie Jaga.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.10.2011, 14:51
wywiad z Lyczmańskim napisał(a):
...Chcę przeprosić kibiców i piłkarzy Jagiellonii, bo wiem, że wypaczyłem wynik. I niech to będzie takie przepraszam drukowanymi literami. PRZEPRASZAM.

- Przeprosiny punktów im nie zwrócą. Jak pan mógł nie widzieć faulu na bramkarzu? Trudno o łatwiejszą do oceny sytuację.
- Łatwo się mówi… Analizowałem to na wideo, byłem przysłonięty. Można powiedzieć, że od tego jest asystent…

- Bo od tego jest.
- Zgoda. Życie. Mam ogromnego kaca moralnego, ta bramka nie miała prawa być uznana. Na pewno poniosę konsekwencje tych błędów.
p.s. jakby mieli dyktować takie karne jak po niby faulu na Gargule, to każda akcja z udziałem czy Chaveza czy Bunozy w polu karnym NASZYM powinna sie kończyc karnym dla przeciwnika.
Fajnie ze niektórzy zapomnieli juz ze przez 78 minut wyglądaliśmy jak paralitycy. Dla mnie ten mecz był cudem nad Wisła dzieki Lyczmańskiemu, jakby nie on to byśmy nie wygrali. W obronie każdy z Naszych jest przesłaby, pomocnicy w 1 połowie w ogole nie odzyskiwali piłek.

Framat- pytanie do Ciebie. Ostatnio pisałeś ze widzisz styl, ręke Maaskanta czy też jakośc. Powiedz mi ...gdzie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 16.10.2011, 15:20
No to ja też będę kontrowersyjny. Pierwsza bramka dla Wisły jest efektem cwaniactwa boiskowego Jaliensa. Takie coś też trzeba mieć. Po drugie nie miał bym nic przeciwko temu żeby Genkov strzelał takie bramki jak wczoraj. Byle by strzelał. Umiejętność znalezienia się w odpowiednim czasie na odpowiednim miejscu też jest ważna. Co do wypowiedzi Maaskanta po meczu, to uważam że jest ona sensowna. To on ogląda zawodników na treningach. Michałowi w Kielcach nie brakowało niepewnych i spóźnionych interwencji. Czekaja trzeba wpuszczać w końcówce meczu jak wynik jest ustalony, celem ogrania. Chłopak ma warunki fizyczne na swoją pozycję. Nie można jednak od razu wstawiać go do podstawowego składu od razu, bo jak zawali jakiś mecz to doprowadzicie do tego że się załamie.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 16.10.2011, 15:24
Dobrze, trzeba przyznać, że sędzia popełnił błędy we wczorajszym meczu, ale dotykały one obydwu drużyn. Natomiast szokująca jest krucjata serwisu weszło. Jak my przegraliśmy mistrzostwo przez bramkę, której nie uznał sędzia na Suchych Stawach, to było okej - coś się tylko napomknęło. Teraz rozpacz nad straconymi przez Jagiellonię punktami. Może dzisiaj Legia coś strzeli po przekręcie.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.10.2011, 15:26
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, trzeba przyznać, że sędzia popełnił błędy we wczorajszym meczu, ale dotykały one obydwu drużyn. Natomiast szokująca jest krucjata serwisu weszło. Jak my przegraliśmy mistrzostwo przez bramkę, której nie uznał sędzia na Suchych Stawach, to było okej - coś się tylko napomknęło. Teraz rozpacz nad straconymi przez Jagiellonię punktami. Może dzisiaj Legia coś strzeli po przekręcie.
Największa żenada, to że w wywiadzie zasugerowali Lyczmańskiemu zmianę zawodu. Kurewstwo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.10.2011, 15:27
Oj dajcie spokój z Weszło.
Przecież wiadomo będzie, że będą bronić Michniewicza.

Cytat:
Największa żenada, to że w wywiadzie zasugerowali Lyczmańskiemu zmianę zawodu. Kurewstwo.
Dokładnie...
A chłop nie zrobił tego celowo. Cóż, zjebał, zdarza się.
Ile to razy sędziowie nas przekręcili...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2011, 15:34
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie...
A chłop nie zrobił tego celowo. Cóż, zjebał, zdarza się.
Ile to razy sędziowie nas przekręcili...
Pokażcie mi dobrego polskiego sędziego który nie ma zakazu wykonywania zawodu Lyczmański miał o tyle pecha, że padło na boskiego Czesia. Jak Amica notorycznie ładuje gole ze spalonych, to takiego skandalu nie ma...
Napisali nawet osobny artykulik o tym, że "oni nic nie wiedzą, ale sędziowie pewnie mecze w ekstraklasie ustawiają"

Nigdy dotąd nie czułem empatii do sędziego, ale jak te mendy zaszczuły Lyczmańskiego... I żeby on był chociaż pierwszym - a tu co kolejka kilka takich kwiatków.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.10.2011 o godz. 15:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.10.2011, 15:41
thechris napisał(a):Wyświetl post
Z Odense jeśli ktoś już faulowałi to Pareiko. Tu faul Jaliensa był bardziej ewidentny niż Siergieja przy golu na 2:1 w tamtym meczu...
Masz przyglądnij się
http://zaklady.com/2011/09/15/utaka-1-2/

Najpierw przepycha barkiem (i to rozmyślnie) Pareike w polu karnym a później podnosi rączki że nic nie było. Dokładnie wie co robi więc nie gadaj że Pareiko faulował. Może jeszcze rzut karny powinien sędzia podyktować jakby Odense nie strzeliło gola?

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pokażcie mi dobrego polskiego sędziego który nie ma zakazu wykonywania zawodu Lyczmański miał o tyle pecha, że padło na boskiego Czesia. Jak Amica notorycznie ładuje gole ze spalonych, to takiego skandalu nie ma...
Napisali nawet osobny artykulik o tym, że "oni nic nie wiedzą, ale sędziowie pewnie mecze w ekstraklasie ustawiają"

Nigdy dotąd nie czułem empatii do sędziego, ale jak te mendy zaszczuły Lyczmańskiego... I żeby on był chociaż pierwszym - a tu co kolejka kilka takich kwiatków.
To jeszcze nalezy przypomnieć ostatni mecz sezonu gdy sędziowie nas wyrolowali z tytułu mistrza. I to przez błedy popełnione zarówno w naszym meczu jak i meczu kuchenkorza. Ale jakoś nie przypominam sobie takiego lamentowania że sędziowie ustawili mecz.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.10.2011 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.10.2011, 15:46
Błędy się zdarzają, ale żeby tyle w jednym meczu? Najwyraźniej ów pan nie dorósł by sędziować w najwyższej klasie rozgrywkowej. Szczerze powiedziawszy to mam go głęboko w d... niech szuka innego zawodu, nie interesuje mnie jego dalszy los. Zrobił nam czarny PR i nic tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.10.2011, 15:50
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Błędy się zdarzają, ale żeby tyle w jednym meczu? Najwyraźniej ów pan nie dorósł by sędziować w najwyższej klasie rozgrywkowej. Szczerze powiedziawszy to mam go głęboko w d... niech szuka innego zawodu, nie interesuje mnie jego dalszy los. Zrobił nam czarny PR i nic tego nie zmieni.
Ile błędów? Nie wiecej niż w wielu innych meczach. Ale problemem tu jest to, że tu zdarzył się jeden bardzo kontrowersyjny. Do tego stronniczy komentatorzy którzy podsycają atmosfere.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.10.2011 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 16.10.2011, 15:50
Przypomnę naszym wiecznym narzekaczom że Wisła strzeliła 3 bramki a nie jedną, a styl drużyna owszem ma ...czyli charakter ... to nie jest ekipa mięczaków jak nasze płaczki netowe które pewnie po 0-1 juz powiesiłyby ręcznik na poprzeczce. Na szczęście dla normalnych kibiców Wisła gra do końca i wygrywa tak samo z Ruchem czy z Jagiellonią. Mamy drużynę z charakterem i jej kibicuje a nie naszym płaczkom.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2011, 15:51
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Czarny PR to robi nam pewien znany portalik i to od dawna.

Ogólny poziom sędziowania jest chujowy i nie widzę powodu, żeby robić z kogoś kozła ofiarnego tylko dlatego, że akurat przekręcił Czesia. Albo jebiemy wszystkich równo, albo uznajemy, że taki jest poziom i trudno.
Po czystce wśród sędziów pewnie będzie trzeba jeszcze poczekać na jakąś poprawę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 16.10.2011, 15:51
Jak dla mnie sędziowie mogą popełniać co mecz takie pomyłki na naszą korzyść.
Liczą się 3 punkty i ewentualne kolejne mistrzostwo Polski.
Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał w jakich okolicznościach zdobyte!

fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.10.2011, 15:57
Patrząc na twój podpis to jak dla ciebie wczorajszy mecz skończył się wynikiem 2-2 i raczej grając w 1 lidze nie macie szans na mistrzostwo tego kraju.Może ty jesteś z małopolskiej GieKSy jeszcze...
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.10.2011, 15:58
No ja też... w 70 minucie zacząłem sobie czytać codzienną gazetę bo się patrzyć nie dało a tu nagle Lyczmański strzela gola dla Wisły Normalnie wyłączyłbym telewizor ale miałem jakieś dziwne przeczucie, że w końcówce może paść dużo goli... Choć niekoniecznie dla Wisły.
A własnie, dalej po bramce dla Wisły jest to wiejskie la-la la-la lalalala lalalala lalalala la-la-la?
Przyjdź na mecz to zobaczysz...

A poza tym, nie musisz słuchać wiejskiego śpiewania, zawsze możesz w tym momencie gazetkę poczytać.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 16:05
A jak Nam daja tego matola z Warszawy Borskiego, ktory za kazdym razem gwizda na Nasza niekorzysc to jest dobrze i nikt sie nie czepia. Tak bardzo wszystkim zalezy by dobic Wisle wiec najlepiej jej dokopac. Pilkarze graja i nie maja wpływu na decyzje sedziego.
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.10.2011, 16:26
http://www.weszlo.com/news/8154-Osta...w_Wisly_Krakow
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.10.2011, 16:34
No i rację mają.

Nie ma co się pieklić, jak ktoś pisze, że nam sędzia uratował tyłek. Bo uratował. Zdarzało się nie raz, że nas czarni bezczelnie okradali, teraz my mieliśmy szczęście. W dłuższej perspektywie bilans musi wyjść na zero (chyba że ktoś mecze kupuje )
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.10.2011, 17:01
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
No i rację mają.

Nie ma co się pieklić, jak ktoś pisze, że nam sędzia uratował tyłek. Bo uratował. Zdarzało się nie raz, że nas czarni bezczelnie okradali, teraz my mieliśmy szczęście. W dłuższej perspektywie bilans musi wyjść na zero (chyba że ktoś mecze kupuje )
Nie mają racji, bo po pierwsze: Wisła strzeliła DWIE bramki więcej niż Jagiellonia, a po drugie - praktycznie nikt nie kwestionował słabego sędziowania i wypaczenia wyniku meczu. Rozkręcili jakąś żałosną akcję, denny tekścik o ustawianiu meczy, a na koniec stwierdzili, że zrobili to PRZEZ KIBICÓW WISŁY.

weszło napisał(a):
A to nie krucjata, to nasza irytacja i nawet nie tyle na sędziego Lyczmańskiego, ile na kibiców krakowskiego klubu.
Rozumiecie? To nasza wina, że w obronie Czesia zrobili z siebie debili!

Nie ma sensu udawać, że deszcz pada kiedy plują na nas...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.10.2011, 17:02
Jak Nas okradal Borski z Warszawy ze zwyciestw to nic nie pisali - takie to jest własnie rzetelne weszlo
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 16.10.2011, 17:09
A ja sobie poczekam na podobne teksty jak w stosunku do nas jakiś sędzia popełni podobne błędy, a zdarzy się to wcześniej czy później, bo poziom sędziowania w naszym Kraju woła o pomstę do Nieba. Jestem dziwnie spokojny, że się nie doczekam. Podobnie jak podobnej akcji która była z Boguskim przed jednym z meczów z Legią. Kilka okazji już było. I co? Jajco.
Dlatego koledzy Wiślacy bez nerwów, potraktujcie ten wpis weszło tak jak na to zasługuje. Złotym deszczem.:
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.10.2011, 17:41
Napiszę wprost. Denerwowała mnie nachalna kampania PiSu na stadionie pod pozorem ustawy oi bezpieczeństwie. Zastanawiam się kóry z podpisujących przeczytał projekt ustawy? Bo ja będąc prawnikiem darowałem sobie tą lekturę. Teraz gniazdowy nachalnie wali w Jaliensa i Lameya jako rzekomych sprawców wszelkich nieszcześć Wisły. A prawda jest bardziej zlożona to raz, a po drugie na Wiśle kłopoty z piłkarzami rozstrzygane były zawsze nieco inaczej niż publiczne skandowanie pod dyktando gniazdowego. Ja osobiście tego nie popieram i teksty w stylu: i tak przegramy mecze więc wpuścmy młodych Polaków to dla mnie typowe złe życzenie włąsnej drużynie. Być może się starzeje i zastanawiam się co gniazfdowy zarzuca i nie skanduje bezmyślnie, a być może jest to decyzja przemyślana i młodsi też to widzą, że niestety od jakiegoiś czasu gniazdowi przypominają prezesa partii wszech konfliktu. Pewnie ktoś powie, że gówno mój g łos znaczy, ale jak nie damy kasy na zbiórce to może się gniazdowy zastanowi co zarzuca następnym razem.
PS.Chciałbym więcej Polaków w składzie, ale do cholery niech na to zapracują, a nie dostaną miejsca bo są Polakami!!!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 16.10.2011, 17:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja wiem, że karnego nie było. A dlaczego? Bo sedzia go nie podyktował.
My tu się spieramy czy był faul

Rozumiem, ze mecz z Ruchem się nie liczy
druga trójka tej jesieni Przepraszam,
zaćmiło mnie
Mecz z Ruchem też był fajny, dużo się działo.

A co do karnych (potencjalnych oczywiście), to moim zdaniem Bunoza wszedł przed piłkę i ją zablokował, a że gość z Jagielloni efektownie się rzucił na niego... Ja uważam, że faulu nie było. A na Gargule był.

Przy pierwszej bramce dla nas faul był ale żeby to zobaczyć trzeba było kilku powtórek. Nie ma się, co dziwić, że Liczmański, który nie widział w pierwszej połowie żółtokartkowych fauli Cionka i kogoś tam jeszcze nie zauważył, że Jaliens założył Ptakowi rękę za plecy.

To po prostu słaby sędzia.

Nikt nie wie, czy przegralibyśmy czy nie, gdyby tej bramki nie uznał arbiter Liczmański, bo nie znane są jeszcze ludzkości metody badania alternatywnych rzeczywistości, ale jest sporo jęczących fanów "polskiego murinio" czyli czerwononosego Czesława, dla których jest to oczywistością.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 16.10.2011, 17:50
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Jestem pod wrażeniem, że kolesiostwo warszawskiego portaliku jest dla Ciebie szokujące, porządny z Ciebie człowiek. A żyjesz w kraju, w którym za nieudolność dostaje się kwiaty jeśli jest się po "właściwej" stronie
Odpowiedz cytując
Phoenix
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 16.10.2011, 17:51
Wiem, że nie na temat, ale czy ktoś wie przypadkiem czy da się zmienić osobe, która jest wpisana na bilecie na inną ? Bo kolega z b. ważnego powodu nie może przyjść na mecz i nie chciałbym, żeby kasa poszła na marne
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.10.2011, 17:58
Nikt o zdrowych zmysłach nie pisze, że nie było faulu. Był. Ale żenująca i zastanawiająca jest ta cała burza w szklance wody. Jak przegraliśmy mistrzostwo przez błąd sędziego w meczu Amiki z Ruchem to nie było takiego szaleństwa. Pamiętacie podobną krucjatę po niesłusznie przyznanym nam karnym? Potem przez sto meczy nie było dla nas karnego. Teraz będzie to samo. A każdy błąd sędziego przeciwko nam będzie usprawiedliwiany przez to niesamowite nagłośnienie tej sprawy. A takie błędy jak wczoraj sa w co drugiej kolejce.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów