|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
ja mam takie szczescie ze kaziu moskal trenował mnie z 3 razy, to brat mojego byłego trenera
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Kaziu to na cześć polskiego króla
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
15 pazdziernik 2011, trener Maaskant na konferencji prasowej: nie bylo faulu na bramkarzu.
![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie, wcale. Wszystkie kamery to potwierdzają. No, ale iść za drużyną w zaparte, to również pozytywna cecha
![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła pod wodza Maaskanta nie ma jakiegokolwiek stylu .Michniewicz zjadl taktycznie Maaskanta.Predzej czy pozniej nas ktos upokorzy i obnazy brak jakiegokolwiek pomyslu na gre. Pewnie jak to bedzie Fulham to i tak to kazdy przelknie. Kolejny mecz w ktorym Wisla mimo ze gra u siebie zostala calkowicie zdominowana ,wstyd..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Stawianie na Jaliensa i Lameya jest coraz bardziej irytujące..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jovanović - kontuzja. Czekaj - dopiero po kontuzji, nie wiadomo nawet w jakiej jest formie. Chavez potrzebował odpoczynku po meczach reprezentacji i podróży. Diaz to samo.
Napisz mi na kogo miał postawić Maaskant, geniuszu? Skoro mamy JEDNEGO zdrowego prawego obrońcę, to chyba naturalne że to on będzie grał? Skoro mamy DWÓCH zdrowych i mogących grać przez 90 minut stoperów, to chyba jasne że to oni będą grali? Ale najlepiej przyłączyć się do tłumu matołów i .......ić bez jakiegokolwiek związku z rzeczywistością. Same mózgi - żaden nawet nie zada sobie trudu żeby sprawdzić jaką mamy sytuację kadrową. A ponieważ kontuzję złapał Bunoza to przewiduję, że w następnym meczu też zagra Kew. I pewnie znowu znajdzie się paru geniuszy zdziwionych tym faktem. O nie - mój drogi. Bycie sfrustrowanym i niedoinformowanym nie ma nic wspólnego z naszą narodowością. Sami jesteście sobie winni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2011 o godz. 19:55.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie rozumiesz, bo jestes Polakiem. Holenderski trener nam dzis wytlumaczyl na konferencji prasowej jak swietnym zawodnikiem jest Jaliens i jak waznym dla calej druzyny. I dal nam do zrozumienia, ze sie na pilce nie znamy i ze Jaliens to kluczowy zawodnik w Wisle.
Wlasciwie cala jego konferencje prasowa mozna by wkleic w "wykopie" albo innym zrodle smiechu i ludzie mieliby ubaw po pachy. Facet traktuje nas jak idiotow i chowajac sie za holenderskim "ja wiem lepiej", gada takie bajki, ze ciezko w nie uwierzyc. W skrocie: - faulu nie bylo, - Jaliens jest bardzo dobrym i waznym dla Wisly pilkarzem, - Wisla byla znacznie lepsza, tworzyla sytuacje i wygrala zasluzenie, - Jagiellonia jest trudnym przeciwnikiem, ale glownie dlatego, ze duzo fauluje i gra na czas, - Bunoza ma dwie kosci w nodze i beda je przeswietlac jutro. ![]()
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
PS Nawet jak Jovanović i Bunoza byli zdrowi to i tak grał Jaliens. Było, jest i będzie. Kontuzjowani z obrony wrócą do dyspozycji to i tak dalej będzie kaleczył Jaliens. Tak juz jest. W składzie zawsze musi być jakiś beznadziejnie słaby piłkarz, w którym trener widzi same plusy. Był Dudka, Pawełek, teraz Jaliens.. e: ubi_es potwierdził moje słowa. Jesteśmy skazani na Jaliensa.
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 15.10.2011 o godz. 19:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
![]() to juz dawno przestało być smieszne, a stało się żenujące ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Masakra...Jaga była dziś lepszym zespołem, lepiej poukładanym, lepszym taktycznie. Wygraliśmy tylko dzięki sędziemu, a nasz trener opowiada takie głupoty...no chyba, że mój angielski jest tak słaby i opacznie rozumiem jego wnioski po tej żenadzie...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Maaskant "Zdejmij rodaków, postaw na młodych Polaków" !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Juz mi sie niechce rozpisywać na temeat tego pseudotrenera. Nic sie kołek nie uczy, nic ten kołek nauczyć drużyny nie może...szkoda słów na takich fachowców jak Maaskant.
Cieszy mnie tylko postawa Garguły, zawsze mówiłem ze jeszcze pokaże pazur... Szkoda ze przy tym pseudotrenerze jest on blokowany, a tylko on umie coś rozegrać. Może nie jest w światowej formie, tak to prawda ale w drużynie bije wszystkich na głowe. Tylko pseudotrener to kołek i do tego ślepy kołek! Powód: co jak co, ale nazwisko z wielkiej litery
Ostatnio edytowane przez flamengista : 15.10.2011 o godz. 23:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem dlaczego gra Jaliens
![]()
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem To nie tak, że nie pamiętam Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Maaskant - „Nie rozumiem tej krytyki. Nie mówię dlatego, żeby go bronić. Kew jest jednym z tych zawodników, który umie rozgrywać piłkę, który potrafi podejmować decyzje w trudnych momentach. Problem w tym, że nikt nie chce tego dostrzec”.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Guest
|
|
Bunoza to piłkarz który potrafi wyrządzić sobie poważną krzywdę bez przeciwnika, a Chavez... nie potrafi grac nogami do tego jak przyjechał rosły czarny napastnik z głową w szyi to pokazał że wcale nie jest tak silny jak wszyscy go malowali. Niestety ale nie są to stoperzy na miarę takich jakich mieliśmy... Głowa i Marcelo czy nawet Cleber. Ewentualnie można wiązać jeszcze przyszłość z Jovanoviciem na tej pozycji, tylko wtedy już trzeba szukać prawego obrońcy. Trzeba co najmniej trzech defensorów w tym na pewno 2 do pierwsze 11. Cały czas patrzę przez pryzmat, że chcemy być europejskim średniakiem bo na polską ligę te kryteria mogą być trochę niższe.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 15.10.2011 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe jak mamy to dostrzec jak tego nie pokazuje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To wszystko racja, problem polega na tym, że gra zbyt daleko od napastnika i 18-letni junior grający 6 raz w ekstraklasie strzela gola bo Jaliens zamiast go zaatakować czeka po czym robi wślizg gdy już jest za późno. Do tego kiepsko u niego z przewidywaniem - podanie do Janki z połowy boiska a nasz obrońca stoi znów za daleko i nie daje sobie szansy na interwencję. Jednak w obecnej sytuacji nie ma nikogo, kto mógłby zagrać za niego. Ewentualnie Czekaj ale on musi dojść do formy po kontuzji. Poza tym problemem jest cała obrona a zwłaszcza jej boki. Występy Palijcia i Lameya to kompletna katastrofa.
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 15.10.2011 o godz. 22:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tyle, że Bunoza dziś zawalił karnego - ewidentnie. Upiekło nam się, wiadomo - Liczmański dzisiaj nie podjął zbyt wielu dobrych rozstrzygnięć, ale nie ma sensu udawać, że mamy jakieś pole manewru w obronie. Niestety, ale jeśli chcemy mieć pewną parę stoperów, to trzeba ją kupić/wypożyczyć/pozyskać za darmo. Na chwilę obecną nie mamy żadnego. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Maaskant wystawi w czwartek Jaliensa, to po prostu będzie go trzeba nazwać Sabotażystą, któremu nie zależy na dobru Wisły. Promowanie najsłabszego w każdym meczu Jaliensa, który mógł przegrać dzisiejszy mecz. Bramkę zawalił. W końcówce meczu w ogóle nie interweniował i dopuścił do świetnej sytuacji Frankowskiego. Gdyby nie Chavez, który zablokował Frankowskiego w ostatniej chwili, to padłby gol na 2:1 dla gości. Jaliens to może Głowackiemu, czy Marcelo buty czyścić...
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.10.2011 o godz. 22:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
komentarz maaskanta do naszych uwag pod adresem jego rodaków - http://www.malopolskatv.pl/fani-wisl...hca-holendrow/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No czyli praktycznie trzeba by budowac cała obrone od nowa... po raz setny..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Rewelacji nie ma, ale jeden solidny stoper jest. Chavez. Pytanie, czy obok niego ma grać Czekaj, Jovanović czy Diaz. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Albo liczyć, że Jaliens, Bunoza czy Chavez zaczną grać o wiele lepiej niż grają.
Poza tym nie wydaje mi się, żebyśmy mieli cokolwiek zbudowane. Naszą obronę dziurawi i Flota, i Jagiellonia. Każda wrzutka to armagedon, a mecz bez kilkunastu przypadków zgubienia krycia to mecz stracony.
Czekaj to kandydatura z kosmosu - po kontuzji i założę się, że nie widziałeś jak ostatnio gra. Zagrał dotąd jeden mecz w ekstraklasie... Jovanović - nie wiem, z Bunozą na tej pozycji w meczu z Flotą szału chyba nie było. Z Flotą. Inna sprawa, że naprawdę dobrze wygląda na boku obrony, świetnie podłącza się do akcji ofensywnych. Na pewno jest lepszy niż Lamey. Diaz - to może być rozwiązanie, bo kiedyś całkiem przyzwoicie grał na stoperze. Tylko że to jest rozwiązanie tymczasowe - wypożyczenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.10.2011 o godz. 23:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie każdy z tej trójki może grać ale nie ze sobą
Tak więc trzeba nowej jakości do której dobierze się kogoś z trójki(Chavez,Jaliens,Bunoza)![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jeszcze się taki nie znalazł co by trafiał 10 transferów na 10. Stan i tak trafia z 7/10. Obrona taka, że zęby bolą, ale za to z przodu lepiej niż nieźle: Iliiev, Meliskon, Genkov, Biton do tego nienajgorszy Nunez.
A w obronie załatwił solidnych Chaveza i Jovanovica i nędznych Jaliensa i Lameya. Jeśli w zimie tak trafi do obrony, jak trafił do ataku, to obronimy Mistrza. Cała chvjnia w Wiśle zaczyna się w obronie - błędy, nieumiejetność wprowdzenia piłki, chaos, nerwowość. I to są błędy indywidualne. Z przodu jako tako to wygląda. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.10.2011 o godz. 23:38.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|