The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.10.2011, 13:25
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
wislak68, jesteś z PiS, więc co by się nie działo będziesz ich bronił

To że on tak nie powiedział, nie znaczy że jego wyznawcy tego właśnie Polsce życzą, życzą jak najgorzej i modlą się tylko aby było jak najgorzej byle by ukochany PiS i Kaczyński doszli do władzy.

Jszcze mam takie pytanie, ilu z was czytuje niezalezna.pl, salon24.pl, niepoprawni.pl itp. / bo niektóre wasze komentarze są jakby żywcem z takich stronek, wszystko już tam czytałem.
Ty rozumiem jako wyznawca Donalda lub co gorsza Palikota rozumiem wiesz co życzą PIS-owcy Polsce bo wiesz nawet co myślą. Widzisz różnica jest taka że Ty/Wy myślicie że wiecie co ktoś myśli . Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi. Tyle.

A dla zainteresowanych prośba o podpisanie i przesłanie do znajomych listu w obronie redakcji Rzepy i Uważam Że która ma być "gruntownie przemeblowana" przez Hajdarowicza przydupasa Platformy.Zaczyna się jazda obozu władzy

List otwarty w obronie obecnego kształtu redakcyjnego "Rzeczpospolitej" i "Uważam Rze". Zbieramy podpisy!
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.10.2011, 13:36
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ty rozumiem jako wyznawca Donalda lub co gorsza Palikota rozumiem wiesz co życzą PIS-owcy Polsce bo wiesz nawet co myślą. Widzisz różnica jest taka że Ty/Wy myślicie że wiecie co ktoś myśli . Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi. Tyle.

A dla zainteresowanych prośba o podpisanie i przesłanie do znajomych listu w obronie redakcji Rzepy i Uważam Że która ma być "gruntownie przemeblowana" przez Hajdarowicza przydupasa Platformy.Zaczyna się jazda obozu władzy

List otwarty w obronie obecnego kształtu redakcyjnego "Rzeczpospolitej" i "Uważam Rze". Zbieramy podpisy!
Po 1. nie jestem żadnym wyznawcą, Palikota, Tuska. Po 2. Wiem co życzą PiSowcy Polsce, bo umiem czytać i widzę co piszą, nawet chyba tutaj były takie wpisy, a na stronach co podałem wyżej jest pełno takich wpisów, więc nie mów mi że nie wiem. No chyba że czekanie na kryzys i na to żeby rządowi się nic nie udało i wszystko się zawaliło by Polacy w końcu na PiS chcieli głosować to życzenie jak najlepiej.

"Ja/My mówimy co widzimy i o tym tu piszemy- bez żadnej merytorycznej odpowiedzi."
Tak tak, a kto nie za PiS to nie piszę co widzi tylko co im każą no ale wy kopiując to co ktoś powiedział/napisał, piszecie to co myślicie.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.10.2011 o godz. 13:41.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2011, 13:54
sambo napisał(a):Wyświetl post
Czekani na krach i wariant węgierski świadczy zwyczajnie o sk**** Prezesa a niestety WIślaku o Twoim zaślepieniu.

Mam wrażenie, że błędnie to odebrałeś.

Kaczyński nie czeka na krach i wariant węgierski w sensie, że ma nadzieję, że taki scenariusz się spełni.

Jak ja rozumiem to co miał na myśli - on się spodziewa krachu (choć go Polsce nie życzy) i w związku z tym przewiduje wariant węgierski.

Już kilka razy pisałem o tym, może nie dość wyraźnie, ale napiszę wprost - moim zdaniem JK jest zadowolony z faktu, że PiS ma 30% i jest stosunkowo trwałą siłą polityczną. Oczywiście - ocenia negatywnie PO, a Tuska już w szczególności - ale wydaje mi się, że Kaczyński jest zadowolony z faktu, że udało się doprowadzić w Polsce do sytuacji, w której SLD ma tylko 8% i jak dobrze pójdzie, to zniknie ze sceny politycznej (gorzej, że pojawił się Palikot). Myślę, że tak naprawdę dla JK w tym momencie ważniejsze jest odbudowanie się partii po Smoleńsku i znalezienie kogoś, kto scementuje środowiska będące w PiS, niż samo rządzenie (choć i to ma plusy i okazji by nie odrzucił).

Bez JK moje poparcie dla PiSu zmienia się w obojętność wobec wszystkich partii politycznych i całej tej dziedziny, bo po prostu nie ma w tym momencie nikogo, kto by się do tego nadawał. I tu nawet nie chodzi o kwestie związane z utrzymaniem partii w całości - zwyczajnie nie ma na scenie politycznej innego polityka, do którego miałbym jakie takie zaufanie (jeszcze Macierewicz, ale umówmy się - on na pewno nie doda PiSowi skrzydeł).
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2011, 13:56
To że on tak nie powiedział, nie znaczy że jego wyznawcy tego właśnie Polsce życzą, życzą jak najgorzej i modlą się tylko aby było jak najgorzej byle by ukochany PiS i Kaczyński doszli do władzy.

Masz na myśli coś w tym stylu?

„Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie Chwasta zwanego IV RP”.

http://kuczyn.com/2006/08/21/poniedz...jak-najlepiej/

(link jest do notatki, którą autor tej wypowiedzi, wielki piewca antykaczyzmu napisał po tym, jak skasował oryginał)
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.10.2011, 13:58
Po 1. nie jestem żadnym wyznawcą, Palikota, Tuska. Po 2. Wiem co życzą PiSowcy Polsce, bo umiem czytać i widzę co piszą, nawet chyba tutaj były takie wpisy, a na stronach co podałem wyżej jest pełno takich wpisów, więc nie mów mi że nie wiem. No chyba że czekanie na kryzys i na to żeby rządowi się nic nie udało i wszystko się zawaliło by Polacy w końcu na PiS chcieli głosować to życzenie jak najlepiej.
To akurat nie jest cecha tylko tego środowiska. Za rządów PiS-u Żakowski otwarcie napisał (albo powiedział), że życzy polskiej gospodarce jak najgorzej, jeśli tylko pozwoli to odsunąć Kaczyńskiego od władzy.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Stary 12.10.2011, 14:14
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
To akurat nie jest cecha tylko tego środowiska. Za rządów PiS-u Żakowski otwarcie napisał (albo powiedział), że życzy polskiej gospodarce jak najgorzej, jeśli tylko pozwoli to odsunąć Kaczyńskiego od władzy.
Tylko że wyznawcy PiS uważają się za patriotów i Polaków innych wyzywając od najgorszych, wytykając im że nie są Polakami, i jednocześnie Ci sami ludzie chcą aby w Polsce było jak najgorszej , byleby tylko ich ukochana partia doszła do władzy.
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.10.2011, 15:18
Cytat:
Dlugo dlugo nie a potem wcale, Jarek do wladzy nie dojdzie nigdy bo jego elektorat wymiera reguralnie z roku na rok, a mlodzi maja troche inna wizje przyszlej Polski, Polski nowoczesnej a nie sredniowiecznej gdzie ksiad na to alfa i omega.
Tak jest! I o taka Polske walczmy, Polske kolorowa, teczowa, spedalona, swiecka! Mi tez sie wiele rzeczy nie podoba u ksiezy (chodzi o sprawy finansowe glownie) ale pluje na takich ludzi, ktorzy wiare katolicka postrzegaja przez pryzmat ksiezy. Ksiadz to jest tylko czlowiek, czasami pewnie zostaje taki ksiedzem po to zeby miec latwiejsze zycie a nie zeby sluzyc Bogu, nie mozna postrzegac wiary przez czyny ksiezy czy ludzi. Bo wtedy mozna powiedziec, ze kazda wiara jest do kitu, w ogole wszystko jest do kitu poniewaz czlowiek z reguly jest zly.
Ja bym chcial aby Polska miala jakis charakter, jakas wiare, jakas tozsamosc. A nie najlepiej wyzbyc sie wiary, lagi i godla tez bo nowoczesniejsze by byly barwy UE, jezyka tez bo w sumie latwiej byloby sie po angielsku porozumiewac. Ludzie zastanowcie sie co wy .......icie bo sie nie obejrzymy a nasz kraj straci wszystkie wartosci, caly kodeks moralny, cala swoja kulture i tozsamosc, o ktorej pisalem wyzej. Juz sie tak dzieje, stajemy sie zachodnioeuropejskim cwelowskim krajem, w ktorym lepiej byc pedalem, odmiencem, zydem, zbokiem bo jestes wtedy na czasie, jestes soba i masz wiecej przywileji, z kolei bycie praktykujacym katolikiem, patriota, czlowiekiem ubranym w dres, czy normalnie przecietnie jest takie zle, niemodne i jak tak w ogole mozna. Jak mozna w Boga wierzyc jak jakies zacofance skoro w Europie to sie w takie glupstwa juz nie bawi, jak mozna byc partiota, po co nim byc? I jak mozna sie ubrac na szaro-buro zamiast ladnie kolorowiutko, jakas chusta by sie przydala czy finezyjne ubranko.
Unia Wam wjebala do glowy tyle gowna, ze ciezko sie Wam go bedzie pozbyc. Precz z ta pieprzona nowoczesnoscia na pokaz, niech Polska pozostanie Polska, czyli normalnym krajem z zasadami a nie krajem rozpustnikow

I jeszcze odnosnie osob, ktore sa za PO i sie tu wypowiadaja. Np spojrzcie na posty saklaka, ten, ktory wypoina PiSowcom jezyk nienawisci, ta agresje, ktoremu sie nie podoba Kaczynski za caloksztalt, sam jak sie zachowuje? ta sama historia co Kaczynski czy wielu osob, ktorzy sa za PiSem. Jakies urojenia, oskarzenia, ublizanie, agresywny jezyk. Ale oczywiscie u siebie tego nie zauwazy, lecz jak przyjdzie czas to wypomni przeciwnikom, ze naskakuja na rozmowce jak stado wilkow, ze nie ma co dyskutowac na argumenty bo w pojedynke nie pokona sie stada Pisiorow, a na koniec dorzuci swoje madrosci o Polsce bez kosciolow za to z meczetami

Cytat:
jednocześnie Ci sami ludzie chcą aby w Polsce było jak najgorszej , byleby tylko ich ukochana partia doszła do władzy.
Mi sie zdaje, ze nikt nie chce zeby bylo jak najgorzej tylko jesli sie potrafi pomyslec to sie wie, ze musi byc zle, i ze czekaja nas ciezkie czasy. Wlasciwie duzo glowkowac nie trzeba zeby do takich wnioskow dojsc, Tusk wciska gadki szmatki, ze jest super, rozbudowuje Polske na zapozyczonej kasie (czym tu sie ....a chwalic!) a dlug rosnie i rosnie. Jak dalej Polska sie bedzie rozwijala w takim tempie to pomysl jak sie dlug rozwinie. A czy jesli bysmy przyhamowali z rozwojem to jestesmy w stanie chociaz wyjsc na zero? Bo juz nie mowie, zeby wyjsc tak aby ten dlug zaczac splacac
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.10.2011 o godz. 15:22.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2011, 15:44
Rzadko wypowiadam się w tym temacie, z racji, że nie uważam się za osobę odpowiednio przygotowaną merytorycznie, choc i tak jest u mnie z tym lepiej niż u 80% rówieśników i w tym jest najwiekszy problem.
Spora większość ludzi w wieku 18-30 lat to ludzie bez jakiegokolwiek pojęcia o polityce. Idą na wybory i głosują za PO bo wydaje im się, że są partią nowoczesną, bo Tusk przyajźnie na nich spogląda ze spotu czy z billboarda, śmigając w modnym garniturku jaki zazwyczaj nosi na sobie główny bohater TVNowskiej telenoweli, bo częściej się uśmiecha, bo jego córka to teraz jakis wykładnik mody i przynajmniej raz w tygodniu ma swoją galerię na oneccie czy interii, bo mają sprane berety przez TVN, Polsat, onet, interia itd. ( BTW jak to jest, że codziennie na onecie na głównej stronie, mamy artykuł namawiający do:zdrady, bezdzietnoścci, homosesksualizmu, trójkątów itp. Komu zależy na kształtowaniu w tym duchu młodzieży i nie tylko?).
Dokładając do tego negatywne przedstawianie PiSu w dominujących mediach, wynik wyborów mogłbyc tylko jeden.

Przyznaje, że przez ostatnie lata, sam ulegałem peowskiej propagandzie co wybory głosując na rudego, dopiero po Smoleńsku zacząłem bardziej rozumiec całe to medialne gówno..I dopiero teraz zagłosowałem "słusznie".. Oczywiście cegłe do tego dołożyła Sawicka, afera hazardowa, szopka z krzyżem, no i na koniec jeszcze kibole..

Cieszmy się z tego, że do wyborów poszło tylko 48%, bo każdy kolejny procent więcej, myśle, że rodzielił by się w stosunku 0,7 PO, 0,2 Palikot, 0,1 PiS.
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 14.10.2011 o godz. 09:05.
[][][][]> T S W <[][][][]
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2011, 15:57
Jeśli ktoś narzeka na wynik wyborów, głosząc hasła o debiliźmie Polaków - na jakiej podstawie żałuje, że mniej niż połowa zagłosowała?
Ja marzę, aby frekwencja wyniosła 10%. Zainteresowani, ogarnięci, niezmanipulowani.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.10.2011, 16:15
Dokładnie, im mniejsza frekwencja tym bardziej rzetelne wyniki - głosowanie na podstawie własnych poglądów i zainteresowania polityką. Wstyd się przyznać, ale wśród moich znajomych znalazłem 5 osób, które głosowały na Palikota. Gdy zapytałem czemu taki wybór - by było śmiesznie. Żaden z nich nie miał pojęcia o dewiantach i przestępcach na jego listach. Żaden z nich nie wiedział jaki jest jego program (oprócz legalizacji rzecz jasna). Jeden też poparł pani Małecką z listy Palikota - ze względu na nazwisko. Żałosna ignorancja. W zdecydowanej większości ludzie są za głupi na demokrację.
Ostatnio edytowane przez Wizard : 12.10.2011 o godz. 16:22.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.10.2011, 16:39
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, im mniejsza frekwencja tym bardziej rzetelne wyniki - głosowanie na podstawie własnych poglądów i zainteresowania polityką. Wstyd się przyznać, ale wśród moich znajomych znalazłem 5 osób, które głosowały na Palikota. Gdy zapytałem czemu taki wybór - by było śmiesznie. Żaden z nich nie miał pojęcia o dewiantach i przestępcach na jego listach. Żaden z nich nie wiedział jaki jest jego program (oprócz legalizacji rzecz jasna). Jeden też poparł pani Małecką z listy Palikota - ze względu na nazwisko. Żałosna ignorancja. W zdecydowanej większości ludzie są za głupi na demokrację.
Sam na Palikota nie głosowałem, ale cieszy mnie te 40 mandatów dla Ruchu Poparcia. Uważam, że może on poprzez naciskanie na rząd być gwarantem zmian w Polsce. Dodatkowo uważam, że jeśli przez te 4 lata partia ta rozwinie się i będzie twardą ale kompetentną i merytoryczną opozycją to w nastepnych wyborach może namieszać jeszcze bardziej. Może ona być alternatywą dla młodych głosujących nie tyle na PO co przeciwko PiS.
PS : Wystarczyło pokrzyczeć o jaraniu i elektorat robi się dwa razy liczniejszy
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.10.2011, 16:49
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktoś narzeka na wynik wyborów, głosząc hasła o debiliźmie Polaków - na jakiej podstawie żałuje, że mniej niż połowa zagłosowała?
Ja marzę, aby frekwencja wyniosła 10%. Zainteresowani, ogarnięci, niezmanipulowani.
Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat, a na wyborach zamiast kilkustronnicowego zeszytu jedna kartka z listą partii kandydujących. Potem dowiaduje się, że w 2007 posłem zostaje tapicer z opolskiego o nazwisku Tusk, a teraz z podniepołomickiej wsi do sejmu dostał się 22-letni student Jan Ziobro, którego ze Zbyszkiem z europarlamentu łączy jedynie to samo nazwisko. Ciekaw też jestem ilu krakusów głosujących na Palikota wiedziało, że pierwsza "pani" na liście jeszcze rok temu była mężczyzną...
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.10.2011, 17:03
Edson napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat, a na wyborach zamiast kilkustronnicowego zeszytu jedna kartka z listą partii kandydujących. Potem dowiaduje się, że w 2007 posłem zostaje tapicer z opolskiego o nazwisku Tusk, a teraz z podniepołomickiej wsi do sejmu dostał się 22-letni student Jan Ziobro, którego ze Zbyszkiem z europarlamentu łączy jedynie to samo nazwisko. Ciekaw też jestem ilu krakusów głosujących na Palikota wiedziało, że pierwsza "pani" na liście jeszcze rok temu była mężczyzną...
Czemu z 4 lat.?Ogólny test z wiedzy historycznej, kultury,sztuki. No i test z rozumienia tekstu. Taki certyfikat zdobywałoby się raz na pięć lat. Proste i przejrzyste. Np. taki certyfikat obejmowałby wybory prezydenckie,parlamentarne i lokalne. Mielibyśmy prawdziwe sito,bo do wyborów szedłby ten co by zdał,a więc interesuje się czymś na poziomie średnio-podstawowym. No i rozumie co czyta, w jakimś stopniu kojarzy fakty,wyciąga wnioski. Tak takie coś miałoby sens. A i najważniejsze. Odpowiedzialność za sładane obietnice.

Wtedy jakaś wykładnia takich wyborów by była,a tak?

P.S. Znów nie udawajcie,że naród jest jakiś loty,bo w większości twardo wierzy w to co przeczyta kobita czy facet w TV. Naprawdę traktowanie bez dystansu tego co mówią w TV jest u większości normą. Gdzieś powyżej ktoś wspominał,że rzesze osób spoglądają na wiarę poprzez pryzmat KK. Dla mnie to menelstwo intelektualne.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.10.2011 o godz. 17:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 12.10.2011, 17:04
Dokładnie Worcester! Proponuję, żeby być uprawnionym do głosowania trzeba zrobić test wiedzy o polityce z ostatnich 4 lat,
Chcesz moherowym babciom dawać testy do rozwiązywania,myślisz ,że by przez to przebrnęły ? To byłby kolejny strzał w stope dla PISu

Pozatym jak pokazały wybory na PIS głosuje wieś i najwiecej ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym , wiec wyborcy PISu nie robcie z siebie geniuszy i "wykształconej elity"
Ostatnio edytowane przez AS82 : 12.10.2011 o godz. 17:07.
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 12.10.2011, 18:24
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Chcesz moherowym babciom dawać testy do rozwiązywania,myślisz ,że by przez to przebrnęły ? To byłby kolejny strzał w stope dla PISu

Pozatym jak pokazały wybory na PIS głosuje wieś i najwiecej ludzi z wykształceniem podstawowym i zasadniczym , wiec wyborcy PISu nie robcie z siebie geniuszy i "wykształconej elity"
A na PO najwięcej skazanych i co z tego?
A co do "wykształconej elyty" teraz wystarczy chodzić, bo masz po 7 terminów, a uczelnia i tak Cie nie wyrzuci bo dostaje za Ciebie kasę, w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nic nie znaczy, a segregowanie ludzi na tej podstawie pokazuje jak jesteś ograniczony

ps. tak, mam przed imieniem mgr inż, więc daruj sobie wycieczki osobiste
AS82
Banita

Stary 12.10.2011, 18:30
Gervas napisał(a):Wyświetl post
A na PO najwięcej skazanych i co z tego?
A co do "wykształconej elyty" teraz wystarczy chodzić, bo masz po 7 terminów, a uczelnia i tak Cie nie wyrzuci bo dostaje za Ciebie kasę, w dzisiejszych czasach wykształcenie wyższe nic nie znaczy, a segregowanie ludzi na tej podstawie pokazuje jak jesteś ograniczony

ps. tak, mam przed imieniem mgr inż, więc daruj sobie wycieczki osobiste
ty sobie daruj
Edson
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:10
Tak, tylko nie zapominaj, że do Konfederacji Targowickiej w 1792 roku doprowadzili magnaci: Potocki, Branicki i Rzewuski, bo twierdzili, że uchwalenie Konstytucji 3 maja "zagraża demokracji". Konsekwencją tego była interwencja zbrojna Rosji i Prus w Polsce, następnie insurekcja kościuszkowska w 1794, a rok później Polska na 123 lata zniknęła z mapy Europy. Dziś też ta tzw. "Elita" głosuje na partię, która ma w dupie interesy Polski, tylko liże dupę Ruskom i Unii.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
martin_6
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:16

Jak się wyeliminuje z jednej strony moherowe babcie, z drugiej także młodszych idiotów jak Ty, to na pewno demokracja na tym nie ucierpi. Najbardziej ucierpiałby pewnie Ruch Palikota, reszta mniej więcej po równo by dostała jak na mój gust.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 12.10.2011 o godz. 19:18.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:26
Cytat:

I znow ten jezyk nienawisci, nasmiewanie sie z PiSu i szukanie spisku. Ehh
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
gosc2332
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:27
Tak, tylko nie zapominaj, że do Konfederacji Targowickiej w 1792 roku doprowadzili magnaci: Potocki, Branicki i Rzewuski, bo twierdzili, że uchwalenie Konstytucji 3 maja "zagraża demokracji". Konsekwencją tego była interwencja zbrojna Rosji i Prus w Polsce, następnie insurekcja kościuszkowska w 1794, a rok później Polska na 123 lata zniknęła z mapy Europy. Dziś też ta tzw. "Elita" głosuje na partię, która ma w dupie interesy Polski, tylko liże dupę Ruskom i Unii.
Polecam mniej niezaleznej i tym podobnych stron

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I znow ten jezyk nienawisci, nasmiewanie sie z PiSu i szukanie spisku. Ehh
Powyżej pokazałeś ładnie jak wygląda język miłości, z nikogo się nie naśmiewałeś, wyzywałeś.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.10.2011 o godz. 19:46.
Edson
Senior Member

Stary 12.10.2011, 19:58
No to zabłysnąłeś jak twierdzisz, że o sytuacji społeczno-politycznej w Polsce na końcu XVIII wieku wyczytałem na stronie niezależnej. Może jeszcze mi powiesz, że książki o historii Polski są propisowskie
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2011, 19:59
W tym tygodniu był emitowany w tv polskiej film dokumentalny o aniołkach PiS-u. Może ktoś wie gdzie można obejrzeć powtórkę?
TYLKO WISŁA!
gosc2332
Senior Member

Stary 12.10.2011, 20:00
No to zabłysnąłeś jak twierdzisz, że o sytuacji społeczno-politycznej w Polsce na końcu XVIII wieku wyczytałem na stronie niezależnej. Może jeszcze mi powiesz, że książki o historii Polski są propisowskie
Chodzi mi o ostatnie zdanie Twojego wywodu
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.10.2011, 20:17
Wyjazd na Marsz Niepodległości autokarem z Krakowa 52PLN.

kontakt priv bądź gg: 1120194
Edson
Senior Member

Stary 12.10.2011, 20:19
Chodzi mi o ostatnie zdanie Twojego wywodu
To racz następnym razem zacytować to jedno zdanie do którego się odnosisz, a nie całą wypowiedź. Nie będę rozwijał tej myśli jaką napisałem w ostatnim zdaniu, bo bym do północy nie skończył, ale powiem Ci jedno: warto budować swoją opinię o polityce na RÓŻNYCH źródłach informacji. Dlatego polecam raz na jakiś czas poczytać Rzeczpospolitą, Uważam Rze, Gazetę Polską, Nasz Dziennik czy nawet oglądnąć TV Trwam, bo jak z góry zakładasz, że piszą/gadają tam bzdury to znaczy jesteś mocno ograniczony. I nie martw się, nie jestem stałym czytelnikiem/widzem żadnego z w/w źródeł, ale też nie mam zamiaru ograniczać się do TVP, TVN i Onetu. Tobie też to radzę.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.10.2011, 20:36
Chciałem napisać coś konstruktywnego ale stwierdziłem, że przekonanych nie ma co przekonywać a nie przekonanych się nie przekona i w dodatku już po wyborach więc emocje opadły.
Siedząc dzisiaj w autobusie podsłuchałem taką oto rozmowę :
Tato co to jest transseksualista bo w TV o tym mówią ?
Synku nie wiem spytaj mamy, On ci powie.

To żart chodź kto wie co będzie w niedalekiej przyszłości.
Ostatnio edytowane przez harimata : 12.10.2011 o godz. 20:38.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 12.10.2011, 20:46

Coś dla ciebie. Chociaż wątpię byś umiał czytać z mapy.

http://www.wykop.pl/ramka/909411/sta...eotypy-klamia/

+ wyniki matury z matmy

http://www.wsip.pl/dla_nauczycieli/p...ci/matura_2008
AS82
Banita

Stary 12.10.2011, 21:03
Snow napisał(a):Wyświetl post
Coś dla ciebie. Chociaż wątpię byś umiał czytać z mapy.

http://www.wykop.pl/ramka/909411/sta...eotypy-klamia/

+ wyniki matury z matmy

http://www.wsip.pl/dla_nauczycieli/p...ci/matura_2008
Zajebiscie ,że mi wklejasz wynik matury ale osoby z wykształceniem podstawowym i zasadniczym nie zdaja matury ,ale to już tak na marginesie
Dalej dyskutować nie ma sensu ,bo nie bede sie powtarzal i ripostował do wypowiedzi które nie sa w ogole na temat ,typu porównania z Targowicą
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 12.10.2011, 21:17
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że błędnie to odebrałeś.

Kaczyński nie czeka na krach i wariant węgierski w sensie, że ma nadzieję, że taki scenariusz się spełni.

Jak ja rozumiem to co miał na myśli - on się spodziewa krachu (choć go Polsce nie życzy) i w związku z tym przewiduje wariant węgierski.

Już kilka razy pisałem o tym, może nie dość wyraźnie, ale napiszę wprost - moim zdaniem JK jest zadowolony z faktu, że PiS ma 30% i jest stosunkowo trwałą siłą polityczną. Oczywiście - ocenia negatywnie PO, a Tuska już w szczególności - ale wydaje mi się, że Kaczyński jest zadowolony z faktu, że udało się doprowadzić w Polsce do sytuacji, w której SLD ma tylko 8% i jak dobrze pójdzie, to zniknie ze sceny politycznej (gorzej, że pojawił się Palikot). Myślę, że tak naprawdę dla JK w tym momencie ważniejsze jest odbudowanie się partii po Smoleńsku i znalezienie kogoś, kto scementuje środowiska będące w PiS, niż samo rządzenie (choć i to ma plusy i okazji by nie odrzucił).

Bez JK moje poparcie dla PiSu zmienia się w obojętność wobec wszystkich partii politycznych i całej tej dziedziny, bo po prostu nie ma w tym momencie nikogo, kto by się do tego nadawał. I tu nawet nie chodzi o kwestie związane z utrzymaniem partii w całości - zwyczajnie nie ma na scenie politycznej innego polityka, do którego miałbym jakie takie zaufanie (jeszcze Macierewicz, ale umówmy się - on na pewno nie doda PiSowi skrzydeł).

Zabrzmi to Sędzio jak górnolotny frazes - ale Prezes powinien ze wszelkich możliwych mu środków i sił robić wszystko aby do krachu nie dopuścić a nie tylko się go spodziewać.

Jako obywatel RP, syn tej ziemi, jako poseł RP i lider jednej z dwóch największych partii politycznych winien on zrobić wszystko co w jego mocy. I nie chodzi mi tutaj o nawet o rzeczy na które nie ma wpływu. Nie chodzi mi tutaj nawet o jakieś projekty ustaw. Chodzi mi przynajmniej o KONSTRUKTYWNĄ krytykę działań, bądź niedziałań rządu. Chodzi mi o wskazywanie KONSTRUKTYWNYCH rozwiązań - tak aby faktycznie debata była debatą merytoryczną a nie zwyczajnym pieprzeniem głupot. Prezes nie różni się w pieprzeniu głupot ani o jotę z zestawem postkomuny.

To po pierwsze.

Po drugie jest co najmniej zastanawiająca to ślepe zaufanie do Prezesa. Jeszcze 5 lat temu Sędzio pewnie jedynym politykiem, którem ufałeś był JKM - to powinno Cię chyba nauczyć dystansu do własnych uczuć?

Co do zaufania do Prezesa i jego jedynej przywódczej roli i nieodzowności w PIS - proponuję prześledzenie geografi politycznej Polski na przestrzeni lat 1990-2011. Okaże się, że niezależnie od partii, od przywódcy, od rozwoju sytuacji - mapa polityczna nie zmienia się. Odcienie kolorków zawsze skupiają się na tych samych obszarach terytorialnych.

Co to oznacza wg mnie?

Otóż oznacza to, że ludzie mają swoje poglądy, dlatego że zostali tak wychowani, bo tak uważają itd itp a poglądy te kształtują się w rodzinach polskich od początków XX wieku i nowoczesnego systemu partyjnego na ziemiach polskich.

I ludzie głosują na to ugrupowanie, które przedstawia poglądy zbieżne do wyborcy. Prezes wcale nie ukształtował poglądów swoich wyborców- choć wykształciuchy są o tym przekonani. Preses po prostu wstrzelił się w target.

Gdyby Prezesowi faktycznie zależało przede wszystkim na kraju, to już dawno przygotowywałby partię na przejecie władzy a sam co najwyżej mógłby pozostać jej mentorem. Jednak to zadanie przerasta ambicje prezesa. Wtłoczył on ludziom - on i jego pżałowania godni przydupsy typu Kuchciński czy Dera, że Prezes = PIS = jedyny obrońca konserwatywnego i patriotycznego myślenia o Polsce.

Nie dajcie się zwieść ludzie na takie tanie chwyty. Nie ma ludzi nie zastąpionych - precież o tym wiesz.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.10.2011, 21:21

Powyżej pokazałeś ładnie jak wygląda język miłości, z nikogo się nie naśmiewałeś, wyzywałeś.
Może napiszesz miłośniku mediów Szechtera vel Michnika i tow. Waltera co takiego nieprawdziwego jest jest w niezaleznej bo widze że wjechała ci na ambicję i cały czas puszczasz bąki na ten temat. Chętnie podyskutujemy które medium jest działające na szkodę Polski
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów