The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2011, 14:12
Worcester napisał(a):Wyświetl post
"Ruchowi przypadł jeden mandat z okręgu gdańskiego; otrzymał go wykładowca Uniwersytetu Gdańskiego, dr nauk humanistycznych Piotr Bauć. Jak powiedział, w przyszłym Sejmie chce zająć się tym, na czym zna się najlepiej czyli m.in. losem absolwentów szkół wyższych, żeby "nie byli tanią siłą roboczą". Chciałby, aby absolwenci uczelni wyższych otrzymywali od państwa wyprawkę w wys. 50 tys. zł na rozpoczęcie działalności gospodarczej."

Absolwenci studiów wyższych otrzymują już od państwa (nas, a jeszcze dokładniej naszych podatków) wyprawkę w postaci bezpłatnych studiów. Dodatkowo każdemu po 50 kawałków, a co tam! By żyło się lepiej!
A może tak nowożency też powinni dostawać po 50 tysi w ramach prezentu z okazji zawarcia związku małżeńskiego? Proponuję też po zdanym teście na prawo jazdy, aby państwo każdemu sfinansowało pierwszy samochód.
Hahaha....
i jeszcze prezent na urodziny i gwiazdkę dla każdego. A przepraszam na urodziny jest becikowe, a na gwiazdkę część społeczeństwa ma trzynastki, czternastki, piętnastki....

Najlepiej rozdawać publiczne pieniądze - przecież są publiczne czyli niczyje.
c.d.n.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 11.10.2011, 15:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś to by Cię towarzystwo już dawno zbanowało, dziś tak nie jest ale mimo wszystko radzę odpuścić - niech się kiszą we własnym sosie
Zobacz sobie na postać wiślaka68 - członka Pisu, który po tym jak został rozkminiony(i to rozkminiony tylko dlatego że był skrajnym aparatczykiem kopiącym dołki przed prawdziwym Wiślakiem), chwilowo się ulotnił ale że to bezwstydny typ to przed wyborami nie opuszczał tego tematu, jadąc ze swoją propagandą.Dziś go nie ma...zlizuje rany czy swoje już zrobił?

Szkoda zdrowia kolego -powtarzam - niech się chłopcy kiszą we własnym sosie
pozdr.
Strasznie mi miło że mój ulubiony dyskutant znowu sobie o mnie przypomiał . Jeszcze bardziej pochlebia mi to że stałem się dla forumowego "oświeconego" takim wywoławczym Macierewiczem. No bo przecież jak się nie ma nic ciekawego do powiedzenia to przecież zawsze można spuentować tym że przecież w PiS-ie jest Macierewicz.
Analogia jest tym ciekawsza że tak jak Antek stał się "szaleńcem" dopiero po tym gdy ujawnił listy z agentami (co ciekawe okazuje się że poza Niesiołowskim miał 100% racji) tak również i ocena mojej skromnej osoby ewoluowała w oczach kolegi 1q2. I tak najpierw było:
Wiślaku68 - nie będę uszczypliwy choć mnie bardzo korci ale zdajesz sobie sprawę że sporo Twoich wypowiedzi, zarzutów itp ,w świetle tego że nie jesteś niezależnym obserwatorem a członkiem Pisu, tracą racje bytu.Choć oczywiście nie namawiam Cię do jakiegoś sepuku w tym temacie.”
A nawet tak:wislak68 - o sepuku pisałem tylko jeśli chodzi o ten temat i moje intencje były odwrotne - w sensie że przynależność partyjna sama w sobie nie dyskwalifikuje nikogo do zabierania głosu, tyle że fajnie by było gdyby reszta o tym wiedziała, podobnie jeśli chodzi o kwestie z Olszówką - fajnie że jego o tym poinformowałeś ale jednak dyskusja nie była na privie, tylko na forum publicznym.To nawet nie chodzi o to że oskarżam Cię o to że siejesz propagandę partyjną, tylko wiesz dobrze że taka sytuacja może rodzic jakieś tam podejrzenia - słuszne bądź nie.
Generalnie - nie zawijaj się stąd;)”
A potem już tylko tak :
To że zostają wyznawcy, łącznie z Tobą jak się domyślam.'Nasz' radny pod którym kopałeś dołki już dawno po.......ił sektę i co mu się chwali, nie wrócił.A kopałeś dołki tylko dlatego że z sekty wyszedł(nie patrząc co robi dla Wisły), co rozumiem.Prawdziwy wyznawca tak robi.”
Tak:
Ty jesteś zwykłym rzecznikiem Kaczyńskiego...Jest coś w ogóle co Ci w nim nie pasuje?Nie ma.Co guru powie, jest święte i nawet jak bredzi , to jest genialny.
Czy tak:
„Ty jesteś zwykłym pisowskim aparatczykiem.Wpisywałeś się tu długo wcześniej i nie byłeś w stanie poinformować o tym innych, co chyba powinno być Twoim obowiązkiem.(czy może nie? -zdemaskowała Cię jedna osoba, przed którą kopiesz dołki - mimo że dla Wisły zrobiła 10 razy tyle niż Ty w ciągu swojego życia)”
Dlatego nędzne: "chwilowo się ulotnił ale że to bezwstydny typ to przed wyborami nie opuszczał tego tematu, jadąc ze swoją propagandą.Dziś go nie ma...zlizuje rany czy swoje już zrobił?" przymuję z pokorą . I tak oto od polityki „miłości” doszliśmy do „kibol”. Jak widać kolega 1q2 ewoluuje tak jak jego partia .
Jeśli jednak kogoś interesowało by co miało aż tak dramatyczny wpływ na zmianę tonu kolegi to już informuję: Otóż kolega 1q2 został w kilku dyskusjach przerobiony „na kiełbasę” a ponieważ jego ego jest odwrotnie proporcjonalne do wiedzy dlatego swoje braki merytoryczne nadrabia wydumanymi atakami personalnymi i zwykłą konfabulacją. Taka jego uroda. Mnie osobiście bardzo to bawi .
Ponieważ jednak szkoda poświęcać więcej czasu i miejsca na rozprawianie się z fobiami kolegi 1q2 (bo kolega miewa okresowe napady, w tym roku jest to już bodajże trzeci taki atak) to pozwolę sobie tylko zacytować fragment dyżurnego postu który cytuje zawsze wtedy gdy koledze akurat się pogorszy i swoimi problemami dzieli się w tym temacie:
„Kolega 1q2 oczywiście opowiada duby smalone. Wydaje mi się że każdy w miarę rozsądny człowiek tylko uśmiechnie się nad pomysłami w rodzaju że "zostałem delegowany przez Jarosława Kaczyńskiego po to żeby zdyskredytować na forum kibiców Wisły radnego Olszówkę" . Ale gdyby ktoś mimo wszystko miał ochotę zapoznać się z polemiką z radnym i póżniejszą dyskusją na ten temat z kolegą 1q2 to zapraszam do sięgnięcia do archiwum tego tematu (posty inicjujące maja numery 4416, 4432, 11051, 11115). Każdy niedowiarek będzie miał okazję się przekonać jakiego rodzaju "argumentów" używa w dyskusji mój polemista.”
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.10.2011 o godz. 16:09.
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.10.2011, 16:37
cpc napisał(a):Wyświetl post
Łatwiej było napisać 99.(9) oficerze frontu ideologicznego ale OSZCZĘDNOŚĆ to pojęcie, którego wy nie znacie.
btw nasze obligacje są już "trzecie" w Europie wg rynków finansowych
Nie no, to mnie rozbawiłes gościu Dyskutuj sobie z oficerami jedynie słusznego frontu ideologicznego których tu pełno. Jacy wy? Z główką wszystko dobrze ? Że widzisz w liczbie mnogiej, to nie jest normalne.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.10.2011, 17:20
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
1234567890
Odpowiem, na zaznaczone cytaty.
Przeczytałem,ten program do 9 strony w PDF do podpunktu który wymieniłem w poprzednim poście.
Dalej zrezygnowałem z czytania ponieważ, nie będę oddawał głosu na partię, która w programie ma legalizację związków homoseksualnych... Po co miałem tracić czas, jeżeli powyższy punkt wykluczał wstawienie ''X'' na kartce z kandydatem z RPP.

Z programem partii na którą głosowałem uwierz mi, że się zapoznałem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.10.2011, 17:21
cpc napisał(a):Wyświetl post
Łatwiej było napisać 99.(9) oficerze frontu ideologicznego ale OSZCZĘDNOŚĆ to pojęcie, którego wy nie znacie.
btw nasze obligacje są już "trzecie" w Europie wg rynków finansowych
Krótka lekcja z matematyki.
9,9999...=9,(9)
99,9999999....=10x
9,99999999.....=x
9x=10x-x=99,999999...-9,9999999=90
x=90/9=10
10x=100

99,(9)=100
a 99,9999999999 to nie jest sto. Nie ma tam kropek na końcu. to tak apropo czepiania się.
wislak68
Senior Member

Stary 11.10.2011, 18:03
Myślę że pierwsze emocje (i gościnne występy różnych wesołych romków) opadły już na tyle że można spróbować pokusić się o wstępną analizę wyborów. Osobiście muszę przyznać że podobało mi się to co pisał parę godzin po ogłoszeniu wstępnych sondaży Sędzia. W dużym stopniu zgadzam się z jego opiniami. Ale po kolei:
1. Duży plus dla OBOP. Okazało się że ich sondaże i exit pool były zdecydowanie najbardziej dokładne spośród wszystkich pracowni. Co więcej: wydaje mi się że dokładność ich pomiarów była największa w historii dotychczasowych wyborów.
2. Na tyle na ile rozumiem metodologię badań to odnoszę wrażenie że błąd pozostałych pracowni wynikał z założenie niższej frekwencji (na poziomie 40-42%) od rzeczywistej (49%). Prawdopodobnie gdyby frekwencja była niższa wynik PO-PiS był by zbliżony do remisu (a więc tak jak przewidywał HH czy Palade).
3. Wydaje się że sukcesem zakończyła się "mobilizacja" elektoratu PO za pomocą: "wywiadów" Lisa-Gembarowskiego czy Gugały, filmiku o kibicach i babciach przed kancelarią czy straszenia zdaniem z książki JK. Odnoszę wrażenie że byl to czynnik decydujący o zwycięstwie PO.
4. Osobiście wydawało mi się że wybory wygra PO z przewagą 2-3%. Myliłem się.
5. 9% przewaga PO nad PiS to z pewnością ich sukces. Tak samo jak porażka PiS (z naciskiem na słowo porażka).
6. Klęską (a nie porażką) jest natomiast wynik SLD. Bez wątpienia bardzo ciekawym będzie teraz to co stanie się z tą partią. Ponoć Palikot już ostrzy sobie ząbki na to aby zostać "zbawcą lewicy".
7. I w tym punkcie nie zgodzę się z opinią Sędziego. Moim zdaniem jeśli ceną za likwidację parti postkomunistycznej miałoby być wejście w ich miejsce palikotowców to moim zdaniem zamiana taka będzie dla kraju korzystna. Wydaje mi się mianowicie że: całe to plugastwo głosujące na RPP i tak wcześniej brało udział w głosowaniu (wg: badań OBOP połowa z nich w poprzednich wyborach głosowała na PO ), co dowodzi tego że jest to raczej bezwolna masa którą będzie bardzo łatwo manipulować. Moim zdaniem będzie lepiej jeśli manipulować nimi będzie Palikot (albo ktoś kto wyłoni się zamiast niego) niż zorganizowana grupa mająca mocne oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach. Jest to być może bardziej denerwujące (z tymi gejami i transami) ale mniej niebezpieczne.
8. Odnoszę wrażenie że szeroki manewr (jakim moim zdaniem było powstanie RPP na lewicy i PJN na prawicy) okazał się być połowicznym ale jednak sukcesem PO (choć mówi się o tym że pomysł i wykonanie był nie tyle PO co Schetyny). Wynik RPP bardzo mnie zaskoczył. Na lewicy stworzył nową sytuację (dla PO komfortową). Podobny manwer na prawicy (w tych kategoriach odbieram powstanie PJN, szczególnie w kontekście losów Rostkowskiej) się nie powiódł.
9. Rozgrywanie SLD będzie jedną z ciekawszych historii która będzie się dziać w najbliższym czasie. Jak pisałem już wcześniej: w rolę zbawcy lewicy chce się wcielić Paliot. Ciekawe co na to dinozaury: Kwachu, Miler czy Oleksy? Część postkomuny jest już kupiona (Cimoszko, Borowski, Arłukowicz) część jeszcze sie zastanawia co zrobić. Moim zdaniem skończy sie to wszystko jakąś formą "wasalizacji" SLD (co jak napisałem wcześniej będzie wg mnie ok). I tym sposobem powstanie Partia Postępu a marzenie Michnika zostanie zrealizowane.
10. Podejrzewam że podobna akcja zostanie podjęta ponownie na prawicy. Nie udało się z PJN ale są przecież jeszcze w odwodzie: Jurek, Korwin, ewentualni rozłamowcy z PiS czy chociażby PJN-wcy wierzgający (ci którzy nie poszli za Kluzik). Myślę że wokół jednej z tych opcji (a może wokół kilku z nich?) podjęta zostanie próba stworzenia "cywilizowanej" prawicy. Póki co jedyną realną opozycją dla PO (tak z prawa jak i z lewa) pozostaje PiS.
11. Wygląda na to że bez "wariantu" węgierskiego PiS nie będzie miał szans w realny sposób wpłynąć na losy kraju. Tak długo jak będzie utrzymywać się dominacja PO w mediach (a wygląda na to że zostanie ona jeszcze pogłębiona) tak długo PiS nie ma szans na zdobycie większości zapewniającej realne rządy. Czy "wariant węgierski" zrealizuje się ( w jakiejkolwiek formie) w Polsce? Naprawdę ciężko powiedzieć. Bez wątpienia najbliższe lata będą pod względem gospodarczym bardzo ciężkie ale czy będzie to oznaczać masowy protest? Jeśli tak by się stało to w sposób naturalny ogniskowałby sie on wokół PiS. Wygląda na to że własnie na takie rozwązanie stawia JK.
12. Osobną kwestią pozostają podziały i walki w PO. "Spółdzielnia" Grabarczyka podobno po tych wyborach już się rozleciała. Na placu boju pozostał tylko Donio i Grzesio. Podobno Grzesio bardzo się po wyborach wzmocnił. Jak wieść gminna niesie Palikotowi też bliżej (i to znacznie bliżej) do marszałka niż do premiera. Wyglądana to że po dwudziestu latach historia zatoczyła krąg i polska polityka zacznie sie ponownie sprowadzać do walk frakcyjnych w "jedynej prawdziwej partii" .
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 11.10.2011 o godz. 18:15.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.10.2011, 18:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
, filmiku o kibicach i babciach .
...kibicach ) , proszę Cie....Jak to byli kibice,to jak wyglądają kilbole
Bednarz=Landryna=......
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.10.2011, 19:10
Worcester napisał(a):Wyświetl post

Absolwenci studiów wyższych otrzymują już od państwa (nas, a jeszcze dokładniej naszych podatków) wyprawkę w postaci bezpłatnych studiów. Dodatkowo każdemu po 50 kawałków, a co tam! By żyło się lepiej!
A może tak nowożency też powinni dostawać po 50 tysi w ramach prezentu z okazji zawarcia związku małżeńskiego? Proponuję też po zdanym teście na prawo jazdy, aby państwo każdemu sfinansowało pierwszy samochód.
w USA też wpadli na taki genialny pomysł z tym, że zamiast 50 tys na działalność był tani kredyt mieszkaniowy(czyt. "na gębę")

lazy napisał(a):Wyświetl post
... przecież są publiczne czyli niczyje.
HAHA, genialne w swojej prostocie
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 11.10.2011 o godz. 19:12.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 11.10.2011, 19:56
11. Wygląda na to że bez "wariantu" węgierskiego PiS nie będzie miał szans w realny sposób wpłynąć na losy kraju. Tak długo jak będzie utrzymywać się dominacja PO w mediach (a wygląda na to że zostanie ona jeszcze pogłębiona) tak długo PiS nie ma szans na zdobycie większości zapewniającej realne rządy. Czy "wariant węgierski" zrealizuje się ( w jakiejkolwiek formie) w Polsce? Naprawdę ciężko powiedzieć. Bez wątpienia najbliższe lata będą pod względem gospodarczym bardzo ciężkie ale czy będzie to oznaczać masowy protest? Jeśli tak by się stało to w sposób naturalny ogniskowałby sie on wokół PiS. Wygląda na to że własnie na takie rozwązanie stawia JK.
ta wypowiedź, jak i inne tego typu jest naiwna i żałosna.

Naiwna - ponieważ zakłada, że wykształciuchy przy takiej ewentualności (tzn. nawiedzeniu Polski przez plagi egipskie) dokonają ekspiacji i przeproszą Prezesa uznają jego geniusz nad własnymi ciasnymi rozumkami.

Żałosna - ponieważ chyba nie życzysz temu krajowi wariantu węgierskiego. Najbardziej żałosna jest postawa Prezesa, który chyba sam nie wiem po co jest opozycja w parlamencie i że jest on tak samo odpowiedzialny za ten za ten kraj jak i Tusk.
Czekani na krach i wariant węgierski świadczy zwyczajnie o sk**** Prezesa a niestety WIślaku o Twoim zaślepieniu.

Recepta jest prostsza niż Ci się wydaje - nie trzeba krachu, wojny domowej i plag egipskich żeby PIS przejął władzę - wystarczy WYWALENIE PREZESA - takie proste rozwiązanie - pomyślałeś o nim?

Dla Prezes wydaje się, że PIS to jest świetne pole dla mini - władzy - taka kupa pieniędzy z dotacji i subwencji powoduje, że Prezes może czuć się jako ktoś ważny koło kogo trzeba naskakiwać.

A to, że celem partii jest zdobycie władzy - to juz Prezesa nie obchodzi - on czeka na nieszczeście Polski myśląc w sposób zupełnie nieuprawniony, że to mu pomoze.

Wykształciuch będzie chodził na golasa i bez butów, bedzie wpieprzał czerstwy chleb a go nie dopusci do władzy - zakładasz się? Nie trzeba być wielkim analitykiem sceny politycznej, żeby to stwierdzić, wystarczy analiza ostatnich 7 wyborów - z Wałbrzychem włącznie, poczytaniu tego tematu i przysłuchani się co ludzie mówia w tramwaju.

Im wcześniej pojmą to ludzie popierajacy PIS - tym prędzej w***li się Prezesa i faktycznie odsunie się postkomunę od władzy
Ostatnio edytowane przez sambo : 11.10.2011 o godz. 20:04.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.10.2011, 20:17
sambo napisał(a):Wyświetl post
Recepta jest prostsza niż Ci się wydaje - nie trzeba krachu, wojny domowej i plag egipskich żeby PIS przejął władzę - wystarczy WYWALENIE PREZESA - takie proste rozwiązanie - pomyślałeś o nim?
Bzdura! Usunięcie ze sterów władzy w partii Kaczora to koniec PiS-u. Obecne głosy na PiS to tak naprawdę głównie głosy na Jarka. Ta partia to jego autorska koncepcja, większość głosów na PiS to głosy właśnie na Kaczyńskiego. Nie widzę nikogo, kto mógłby go zastąpić. Kamiński? Ziobro? Lipiński? Po odejściu Kaczyńskiego prawica będzie musiała wykreować nowego lidera i według mnie nową formację, która zjednoczy znów tę część sceny politycznej po okresie smuty i rozbicia, jaki wtedy nastąpi.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 11.10.2011 o godz. 20:19.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 11.10.2011, 20:28
A ja się zgodzę z Sambo odnosnie Kaczyńskiego.
Uważam,ze PiS miałby jeszcze gorszy wynik,gdyby nie ludzie,którzy poszli głosowac nie tyle na PiS ,tylko przeciwko PO mając w tych wyborach tylko jedna partie ,która moze "pobic" ich w głosowaniu.Tak samo dobry wynik PO nie jest tyle zasługa jej rządów,co przeciwników PiS,a ściślej Kaczyńskiego...
Myślę,ze zmiany w PiS-ie na stanowisku prezesa sa nieodzowne,zeby cos osiagneli.Ale to ja tak mysle i byc moze jest inaczej.
Bednarz=Landryna=......
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.10.2011, 20:34
Tu się zgadzam - odejście Kaczyńskiego oznaczałoby znaczne osłabienie PO, w dłuższej perspektywie być może również jej upadek. Ale równocześnie nie sądzę, aby przetrwał sam PiS, a na pewno nie na obecnym poziomie poparcia. Byłoby to zupełnie nowe otwarcie sceny politycznej i myślę że prędzej czy później to musi nastąpić (choćby z powodu wieku Jarka). Nawet mam nadzieję, że nastąpi to możliwie szybko. Obawiam się tylko, że zbyt szybki upadek PO i PiS mógłby oznaczać powrót do władzy lewicy, tyle że tym razem nie byłoby to w miarę przewidywalne SLD, ale Palikot...

Zresztą, Kaczyński na emeryturę się nie wybiera, a w partii też nie ma chyba za bardzo chęci, by go zmienić. Więc taka akademicka dyskusja.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 11.10.2011, 20:40
[...] 7. I w tym punkcie nie zgodzę się z opinią Sędziego. Moim zdaniem jeśli ceną za likwidację parti postkomunistycznej miałoby być wejście w ich miejsce palikotowców to moim zdaniem zamiana taka będzie dla kraju korzystna. Wydaje mi się mianowicie że: całe to plugastwo głosujące na RPP i tak wcześniej brało udział w głosowaniu (wg: badań OBOP połowa z nich w poprzednich wyborach głosowała na PO ), co dowodzi tego że jest to raczej bezwolna masa którą będzie bardzo łatwo manipulować. Moim zdaniem będzie lepiej jeśli manipulować nimi będzie Palikot (albo ktoś kto wyłoni się zamiast niego) niż zorganizowana grupa mająca mocne oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach. Jest to być może bardziej denerwujące (z tymi gejami i transami) ale mniej niebezpieczne.
Jeżeli sądzisz, że formacja za którą stoją jerzy urban&hipolit starszak, tudzież red. nacz. "faktów i mitów" do niedawna pryncypał i przyjaciel grzegorza piotrowskiego nie jest właśnie tą "zorganizowaną grupą mającą oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach" to w moim odczuciu ogromnie się mylisz. To jest właśnie największa porażka tych wyborów, że okazało się, iż ci ludzie mają wciąż tak olbrzymi wpływ na kształtowanie polityki w Polsce. Czy nie zastanawia Cię to jak to się stało, że ruch palikota nagle z 1% wskoczył na 5% a następnie przez 8% na 10% Czy ktoś pamięta, który ośrodek badania opinii społecznej jako pierwszy przedstawił wynik pozytywny dla Palikota
Ciekaw jestem wyników badań ile poszczególne TV poświęciły czasu każdej z formacji, bo jakoś dziwnie przekonany jestem, że w przypadku np. TVN Palikot był w porównaniu z takim Korwinem czy Kowalem niesamowicie promowany i to jeszcze w okresie gdy poparcie dla każdego z nich było podobnie śladowe.
To co piszesz o możliwości łatwego manipulowania tą grupą, zarówno obecnych parlamentarzystów jak i elektoratu, to prawda z którą wypada się zgodzić, aczkolwiek należy się przy tym zastanowić kto nią będzie manipulował. Bo niekoniecznie będzie to Palikot tzn. Palikot jest twarzą tego... czegoś, ale cholera wie kto będzie jej mózgiem, sponsorem etc.

[...]12. Osobną kwestią pozostają podziały i walki w PO. "Spółdzielnia" Grabarczyka podobno po tych wyborach już się rozleciała. Na placu boju pozostał tylko Donio i Grzesio. Podobno Grzesio bardzo się po wyborach wzmocnił. Jak wieść gminna niesie Palikotowi też bliżej (i to znacznie bliżej) do marszałka niż do premiera. Wyglądana to że po dwudziestu latach historia zatoczyła krąg i polska polityka zacznie sie ponownie sprowadzać do walk frakcyjnych w "jedynej prawdziwej partii" .
Tutaj w moim odczuciu także się mylisz. Wzajemna antypatia Schetyny i Palikota jest "tajemnicą Poliszynela". Sporo się o tym mówiło, zresztą w okresie bytności w PO Palikot wielokrotnie robił "wycieczki" i podjazdy w stronę Grzesia. Palikot był i jest człowiekiem Tuska, to Tusk jest odpowiedzialny za stworzenie tego Frankensteina polskiej polityki.
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.10.2011, 21:37

Marzenie Donalda, salonu i całej reszty która za tym stoi. Charakterystyczne było studio powyborcze, gdzie o niczym się nie mówiło tylko zaklinało rzeczywistość. Kaczyński musi odejść, Kaczyński obiecał, zły Kaczyński jednak nie odchodzi.

Czemu oni tak pragną odejścia Kaczyńskiego skoro on nie może nic wygrać. Idealny wydawało by się przeciwnik. Ano dlatego, że jest to realna opozycja. Inny ośrodek, który kiedyś tam może przejąć władzę.

A najlepiej (dla nich) byłoby mieć jeden ośrodek władzy z pozorami wielopartyjności. Pierwszy krok już został zrobiony. Utworzona została PO-Lewica. Ruch Palikota za chwilę wchłonie i zmarginalizuje SLD zagospodarowując elektorat lewicowy. Palikot nie jest żadnym samodzielnym bytem politycznym. Pozory będzie stwarzał, machał szabelką ale za sznurki kto inny pociąga.

Odejście Kaczyńskiego musi nastąpić, musi być jednak przygotowane. Odejście teraz to otwiera możliwość rozbicia PiS (choć oczywiście tak nie musi sie stać), powstanie PO-Prawica na bazie PJN i wyciągnietych części działaczy PiS pod wodza Kluzikowej lub kogoś innego. Machina propagandowa przedstawi ich jako nowoczesną prawicę itd. Politycznie będzie to jednak druga marionetka.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.10.2011, 22:01
Cytat:
Jak zapowiadał na początku września na konferencji we Wrocławiu komisarz ds. energii Gunther Oettinger, KE przygotować chce wiosną przepisy dotyczące łupków. I to pomimo wyraźnego sprzeciwu ze strony polskiego rządu.
http://www.rp.pl/artykul/705487,7261...ropejskim.html

Cytat:
Nie sądzę, że potrzebujemy nowych standardów europejskich, szczególnie, jeśli chodzi o gaz łupkowy - mówił Oettinger podczas konferencji prasowej w Krakowie.
http://biznes.interia.pl/raport/gaz-...aporty,1706145

Interesująca zmiana podejścia.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 11.10.2011, 23:45

..........................
wislak68
Senior Member

Stary 12.10.2011, 00:03
ta wypowiedź, jak i inne tego typu jest naiwna i żałosna.

Naiwna - ponieważ zakłada, że wykształciuchy przy takiej ewentualności (tzn. nawiedzeniu Polski przez plagi egipskie) dokonają ekspiacji i przeproszą Prezesa uznają jego geniusz nad własnymi ciasnymi rozumkami.

Żałosna - ponieważ chyba nie życzysz temu krajowi wariantu węgierskiego. Najbardziej żałosna jest postawa Prezesa, który chyba sam nie wiem po co jest opozycja w parlamencie i że jest on tak samo odpowiedzialny za ten za ten kraj jak i Tusk.
Czekani na krach i wariant węgierski świadczy zwyczajnie o sk**** Prezesa a niestety WIślaku o Twoim zaślepieniu.

Dla Prezes wydaje się, że PIS to jest świetne pole dla mini - władzy - taka kupa pieniędzy z dotacji i subwencji powoduje, że Prezes może czuć się jako ktoś ważny koło kogo trzeba naskakiwać.

A to, że celem partii jest zdobycie władzy - to juz Prezesa nie obchodzi - on czeka na nieszczeście Polski myśląc w sposób zupełnie nieuprawniony, że to mu pomoze.

Wykształciuch będzie chodził na golasa i bez butów, bedzie wpieprzał czerstwy chleb a go nie dopusci do władzy - zakładasz się? Nie trzeba być wielkim analitykiem sceny politycznej, żeby to stwierdzić, wystarczy analiza ostatnich 7 wyborów - z Wałbrzychem włącznie, poczytaniu tego tematu i przysłuchani się co ludzie mówia w tramwaju.

Im wcześniej pojmą to ludzie popierajacy PIS - tym prędzej w***li się Prezesa i faktycznie odsunie się postkomunę od władzy
Drogi Sambo,
Wydaje mi się że niezbyt dokładnie przeczytałeś punkt który cytujesz (tym niemniej nie zrewanżuję Ci się uwagami o zaślepieniu, naiwności i żałosności; w przyszłości docenił bym jednak wiekszą powściągliwość). Byłbym bardzo wdzięczny za cytat z ktorego wynika iż uważam że "życzę temu krajowi wariantu wegierskiego". Co więcej uważam że trzeba naprawdę bardzo dużo złej woli aby powyborczą wypowiedź prezesa interpretować własnie w ten sposób (co nie zmienia faktu że "przychylne" media są już w dniu dzisiejszym pełne płonących węgierskich budynków i potępienia dla "awanturnictwa" prezesa). W swoim poście analizowałem tylko przesłanki które mogą prowadzić do takiego własnie rozwiązania. Osobiście uważam że jest to raczej mniej niż bardziej prawdopodobne ale z całą pewnością należy brać ten wariant pod uwagę. Ewentualny kryzys będzie czynnikiem obiektywnym i na jego "wywołanie" JK i PiS nie bedą raczej mieć wpływu (w przeciwieństwie do obecnie rządzących).
Wydaje mi sie również że wartym wyjaśnienia jest to co kryje się pod okresleniem "wariant węgierski". Z uporem maniaka pokazuje się dziś w TV płonące budynki i demonstracje na ulicach. Nie informuje się jednak że Fidesz z całych sił starał sie zapobiec takim własnie ekscesom powstrzymując tłumy przed takimi aktami. Co ciekawe prowokowali do tego postkomuniści licząc na to że uda się przedstawić protestujących jako manipulowanych przez Fidesz chuliganów dążących do przejęcia władzy siłą. Na szczęście Fideszowi udało się nad tym zapanować, doczekać do wyborów i uzyskać większość konstytucyjną. Czego bardzo życzył bym sobie w "wariancie polskim" i co jak sądze miał na myśli prezes. I wydaje mi się że trzeba bardzo dużo złej woli aby twierdzić że widząc swoją rolę w ten sposób "Prezes czeka na nieszczeście Polski myśląc w sposób zupełnie nieuprawniony, że to mu pomoze.". Przemyśl to sobie raz jeszcze.
Trudno jest też mi się zgodzić z opnią że: "że wykształciuchy przy takiej ewentualności (tzn. nawiedzeniu Polski przez plagi egipskie) dokonają ekspiacji i przeproszą Prezesa uznają jego geniusz nad własnymi ciasnymi rozumkami." Po pierwsze: nikt nie będzie potrzebował ekspiacji wykształciuchów. Wystarczy że do 4,2 mln głosujących obecnie na PiS dorzuci się 1,5 mln wyborców którzy uświadomią sobie że PO robi ich w ch... . Po drugie: jestem przekonany (a pamietam czasy "propagandy sukcesu") że w momencie gdy bieda dociśnie to zdecydowana wiekszość tych "wykształciuchów" zmieni zdanie i będzie dowodzić że od zawsze była za PiS. Dlatego gotów jestem przyjąć zakład.
Jeśli chodzi o Twoją opinię dotycząca odejścia prezesa i jego skutków dla przejęcia władzy to z przykrością stwierdzam że się mylisz.I to kompletnie. Nie chcę sie powtarzać bo bardzo ładnie wyłuszczył to kolega elefant (post 14807). Bardzo serdecznie ploecam Ci tą lekturę bo widać że chłop wie co pisze.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.10.2011 o godz. 01:00.
wislak68
Senior Member

Stary 12.10.2011, 00:46
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli sądzisz, że formacja za którą stoją jerzy urban&hipolit starszak, tudzież red. nacz. "faktów i mitów" do niedawna pryncypał i przyjaciel grzegorza piotrowskiego nie jest właśnie tą "zorganizowaną grupą mającą oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach" to w moim odczuciu ogromnie się mylisz. To jest właśnie największa porażka tych wyborów, że okazało się, iż ci ludzie mają wciąż tak olbrzymi wpływ na kształtowanie polityki w Polsce. Czy nie zastanawia Cię to jak to się stało, że ruch palikota nagle z 1% wskoczył na 5% a następnie przez 8% na 10% Czy ktoś pamięta, który ośrodek badania opinii społecznej jako pierwszy przedstawił wynik pozytywny dla Palikota
Ciekaw jestem wyników badań ile poszczególne TV poświęciły czasu każdej z formacji, bo jakoś dziwnie przekonany jestem, że w przypadku np. TVN Palikot był w porównaniu z takim Korwinem czy Kowalem niesamowicie promowany i to jeszcze w okresie gdy poparcie dla każdego z nich było podobnie śladowe.
To co piszesz o możliwości łatwego manipulowania tą grupą, zarówno obecnych parlamentarzystów jak i elektoratu, to prawda z którą wypada się zgodzić, aczkolwiek należy się przy tym zastanowić kto nią będzie manipulował. Bo niekoniecznie będzie to Palikot tzn. Palikot jest twarzą tego... czegoś, ale cholera wie kto będzie jej mózgiem, sponsorem etc.

Tutaj w moim odczuciu także się mylisz. Wzajemna antypatia Schetyny i Palikota jest "tajemnicą Poliszynela". Sporo się o tym mówiło, zresztą w okresie bytności w PO Palikot wielokrotnie robił "wycieczki" i podjazdy w stronę Grzesia. Palikot był i jest człowiekiem Tuska, to Tusk jest odpowiedzialny za stworzenie tego Frankensteina polskiej polityki.
1. Jest sprawą powszechnie wiadomą że z ubeków korzystali tak Tymiński jak i Leper. Korzysta też i Palikot. Jest jednak ogromna różnica pomiędzy korzystaniem z poszczególnych ludzi a poparciem "zorganizowanej grupy mającej oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach" . I wedle mojej wiedzy z całą pewnością nie jest tak w przypadku Palikota. On sam chciałby do takiej sytuacji doprowadzić ale do tego jeszcze bardzo daleka droga. Dlatego będę upierał się przy swoim: jeśli awans palikotowców miałby być ceną za likwidację partii postkomunistycznej to moim zdaniem zamiana taka będzie dla kraju korzystna.
Trudno jest mi się też zgodzić z opinią że Palikot był promowany bardziej niż np: PJN. Wystarczy sobie tylko przypomnieć niedawne wybory samorządowe. Faktem jest jednak że w pewnym momencie w samym PJN linia Kluzik przegrała i poparcie się skończyło. Co nie zmienia faktu że chłopcy swoje pięć minut mieli.
Moim zdaniem elektoratem "palikotowców" będzie kierowal ten kto akurat trafi w ich "gust". Uważam że procent tego typu elektoratu jest mniej więcej stały i głosował on już na: Tymińskiego, Kwacha, Leppera, PO. Teraz czas na Palikota. Jest faktem że bardzo dobrze odczytał ten "nastrój".
2. Wydaje mi się że nie masz też "najświeższych informacji" informacji jeśli chodzi o relacje Grzesia i Janusza. Jest faktem że w początkowym okresie prowadzili ze sobą wojenkę ale w pewnym momencie zaczęli iść razem przeciwko "spółdzielni" i potem przeciwko Donkowi. Nie będę za wszelką cenę dowodził że mam rację bo wódki z nimi nie piłem ale informacje mam jak sądzę z naprawdę dobrego źródła.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 12.10.2011 o godz. 01:13.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.10.2011, 09:23
Wszystkie fajne są wasze analizy,ale weźcie pod uwagę,że tylko 48 procent uprawnionych była zagłosować. Porażka.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 12.10.2011 o godz. 09:57.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Arapaho
Senior Member

Stary 12.10.2011, 10:02
Trudno się nie zgodzić z twierdzeniem że Jarosław jest najwięszą zaleta , jak i największą wadą PIS-u. To na niego głosuje 30% głosujących wyborców a 90% głosujących na inne partie głosuje przecwiko niemu. Nie ma mozliwośći przeskoczyć 30% , ale bez niego PIS nie będzie istniał.
NIe zgodze się z wypowiedzią Sambo ze prezes życzy Polsce wariantu węgierskiego tj.krachu.Nigdzie tak nie powiedział więc proponuje nie manipulowac jego słowami podobnie jak w sprawie Merkel.
Wyraźnie powiedział że czeka na sytuację że działania aktualnej władzy na niekorzysć kraju wyjdą na jaw , odwróci sie tendencja w mediach na jego korzysć i dojdzie do sytuacji podobnej jak w Budapeszcie tzn.przejęcia władzy bez potrzeby tworzenia koalicji parlamentarnej.
Oczywiście jak to zwykle bywa w przypadku analizy wypowiedzi Jarka włos jest zawsze dzielony na czwory i każdy wyraz poddawany jest wnikliwej analizie w 99% na jego niekorzysć.
Inna jest sprawa czy jest ten wariant możliwy. Uważam ze jednak Orban jest medialnie znacznie lepszy od JK i to mu znacznie ułatwiło sprawy.
Zobaczymy co sie stanie za 2 lata , ale najgorszy możliwy wariant to rezygnacja JK z przywództwa, wtedy radio maryjny PIS marginalizuje się do 10%,reszta PIS łaczy się z PJN i częścią PO (Gowin ,Schetyna) powstaje nowa partia ,PO (Tuskowe i Grabarczyka) leci pysk i władze przejmują połączoni komuniści i Palikot .

A tak naprawdę ciekawe jest co kombinuje JK w kontekście sprawdzonej informacji i podanej wczoraj przez Ziemkiewicza że na tydzień przed głosowaniem Jk i sztab wyborczy podczas autoryzacji wywiadu w Neewsweku (bodajże) przy zaskoczeniu dziennikarza prowadzącego - zaostrzają ton wypowiedzi na temat Merkel i specjalnie podtrzymuja temat we wtorek po debacie z Lisem
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 12.10.2011, 10:33
Piszecie że Bez PiS-u nie ma Jarka tak samo gdyby nie Tusk było by z PO...podobno zasada. Tylko teraz to że teraz PiS jest straszliwie atakowany z mediów. Szczególnie TVP np<Lis>
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.10.2011, 10:54
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wszystkie fajne są wasze analizy,ale weźcie pod uwagę,że tylko 48 procent uprawnionych była zagłosować. Porażka.
Tak frekwencja jest dramatem sporym, ale moim zdaniem wynika z tego, że ludzie są rozczarowani rządami PełO a jednocześnie zniechęceni do PiS 6 letnimi medialnymi podjazdami.

jestem sobie w stanie wyobrazić pływającą platformę bez Tuska, ale PiS bez Kaczyńskiego to aqutomatyczny koniec partii. Przyjmijmy, że Kaczyński rezygnuje z prezesowania:

1) nie ma możliwości wybrania lidera łączącego wszystkei osobistości w PiS
2) powstaje kilka partyjek, które są w stanie osiągnąć od 3-7 % w wyborach (czyli marginalizacja): dawni chłopcy z PC; grupa Ziobry i Kurskiego; młodzi Hoffmana; grupa Macierewicza itd...

Analizę wyniku wyborczego PiS należałoby zacząć od tego, że kadry PiS (tego starego sprzed 6 lat) zostały w znaczący sposób przerzedzone- katastrofa Smoleńska, odejścia PJoNków, zsyłka do europarlamentu popularnych posłów....

To miało spory (niekoniecznie decydujący) wpływ na wynik wyborów! Ludzi głosują na znane osobistości - myślicie że Tusk wziął Arłukowicza tylko po to, żeby osłabić SLD ? Przecież Arłukowicz daje kilkadziesiąt tysięcy głosów !!!! Podobnie jest z innymi twarzami SLD goszczącymi w PO. gdyby wystartował Balcerowicz z PO to miałby pewnie z 200 tys głosów z czego część to byłyby głosy które zostały oddane na Palikota czy nawet PiS!!!!

PiS w obecnej kadencji musi przede wszystkim podjąć pracę u podstaw - rozpocząć prace nad rozwiązaniami ustawowymi koniecznymi dla lepszego funkcjonowania państwa. Przedkładać projekty konkretnych rozwiązań, konkretnych ustaw nie tylko z mównic sejmowych ale forsować je również w mediach, wywoływać dyskusje z niezależnymi fachowcami.
Samo twierdzenie, że Tusk zwieksza dług publiczny kosmicznie - choć prawdziwe - nie wystarcza, trzeba podać co robić aby zwalczać ten dług. Trzeba przedkładać w tej sprawie rozwiązania.

PiS w tej kadencji ma takie szanse, gdyż w jego ławach poselskich są ludzie mający odpowiednie przygotowanie i wykształcenie. Mogą tworzyć konkretne projekty, zamiast wydawać krocie na plakaty i reklamy wyborcze, można przeznaczać część funduszy na współpracę z niezależnymi instytutami celem przygotowania konkretnych rozwiązań.

Szanse PiS upatruję również w tym, że Palikot wcześniej czy później będzie niesamowicie bruździł rządowi, gdyż Tusk nie będzie mógł zapchać mu jego gęby. Zaczyna sie od propozycji Środy jako MEN - niech Tusk się broni przed tym, a PiS nie powinien się tutaj wtrącać, po co uwiarygadniać Tuska ? NIech powoła Środę - zobaczymy jak zareaguje Raś czy Gowin na takie dictum acerbum....
Zobaczymy jak na róznego rodzaju pomysły, które z pewnością Palikot będzie chciał poprzepychać: liberalizacja aborcji, zawiązki homosiów, wyrzucenie religii ze szkół , zaczną targać Platformą i koalicją (Pawlak na takie cuda ze swoim elektoratem sobie nie może pozwolić).
PiS w takich przypadkach powinien wyraźnie wskazywać swoje stanowisko (NIE) ale bez rozdzierania szat niczym Rejtan, głosować zdecydowanie przeciwko, i stwierdzać "jesteśmy przeciw, ale rząd ma większość parlamentarną - nie możemy ich zablokować).
W PiS brakuje kogoś takiego jak śp P. Gosiewski, który potrafił potrząsnąć klubem i wskazać co klub powinien poprzeć. Jego brak wyszedł w przypadku chociażby Kodeksu wyborczego (PIS głosował za - zamiast przeciw albo zamiast wstrzymać się od głosu).
Jednocześnie PIS moze wspierać wszelkie działania parlamentarne, które realizują w jakimś stopniu jego program - czyli nie powinien być opozycją w pełni antyrzadową, która neguje wszelkie rozwiązania prawne proponowane przez rządzącą większość.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.10.2011, 11:51
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
NIe zgodze się z wypowiedzią Sambo ze prezes życzy Polsce wariantu węgierskiego tj.krachu.
Nigdzie tak nie powiedział więc proponuje nie manipulowac jego słowami podobnie jak w sprawie Merkel.
Kaczynski dla wlady sprzedal by matke.
Liczy dokladnie na to samo co sie stalo na Wegrzech bo inaczej nie ma szans na dojscie do wlady, liczy na mega kryzys gospodarczy ktory pozwoliby przejac wladze. Liczy na wladze absolutna ale sie przeliczy.

W sprawie Merkel to trzeba byc debilem zeby takie insynuacje kierowac pod adresem kanclerz, albo kogo kolwiek z rzadu innego kraju.Ta to sobie moze napisac ale o Bialorusi i o Lukaszence.
Jak ma dowody to niech powie od A do Z a nie wiem ale nie powiem.Oczywista oczywistos nic innego.

Kaczynskiemu mazy sie panstwo totalitarne, podpozatkowane tylko jednej idei- Kaczynizmu.

Dlugo dlugo nie a potem wcale, Jarek do wladzy nie dojdzie nigdy bo jego elektorat wymiera reguralnie z roku na rok, a mlodzi maja troche inna wizje przyszlej Polski, Polski nowoczesnej a nie sredniowiecznej gdzie ksiad na to alfa i omega.
,
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.10.2011, 12:01
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Liczy dokladnie na to samo co sie stalo na Wegrzech bo inaczej nie ma szans na dojscie do wlady, liczy na mega kryzys gospodarczy ktory pozwoliby przejac wladze. Liczy na wladze absolutna ale sie przeliczy.

W sprawie Merkel to trzeba byc debilem zeby takie insynuacje kierowac pod adresem kanclerz, albo kogo kolwiek z rzadu innego kraju.Ta to sobie moze napisac ale o Bialorusi i o Lukaszence.
Jak ma dowody to niech powie od A do Z a nie wiem ale nie powiem.Oczywista oczywistos nic innego.

Kaczynskiemu mazy sie panstwo totalitarne, podpozatkowane tylko jednej idei- Kaczynizmu.

Dlugo dlugo nie a potem wcale, Jarek do wladzy nie dojdzie nigdy bo jego elektorat wymiera reguralnie z roku na rok, a mlodzi maja troche inna wizje przyszlej Polski, Polski nowoczesnej a nie sredniowiecznej gdzie ksiad na to alfa i omega.

Pomijając kwestie merytoryczne posta chłopie zlituj sie ale nie da sie tego czytać. W podstawówce dzieci potrafią lepiej skleić zdanie stylistycznie, nie wspominając o błędach ortograficznych.
TYLKO WISŁA!
JEDREK76
konserwa

Stary 12.10.2011, 12:45
1. Jest sprawą powszechnie wiadomą że z ubeków korzystali tak Tymiński jak i Leper. Korzysta też i Palikot. Jest jednak ogromna różnica pomiędzy korzystaniem z poszczególnych ludzi a poparciem "zorganizowanej grupy mającej oparcie w postkomunistycznym: biznesie, służbach i mediach" . I wedle mojej wiedzy z całą pewnością nie jest tak w przypadku Palikota. On sam chciałby do takiej sytuacji doprowadzić ale do tego jeszcze bardzo daleka droga. Dlatego będę upierał się przy swoim: jeśli awans palikotowców miałby być ceną za likwidację partii postkomunistycznej to moim zdaniem zamiana taka będzie dla kraju korzystna.[...]
Ale zarówno w przypadku Tymińskiego jak i Leppera nie było to wsparcie/poparcie ich przez środowisko esbeckie wprost, tak jak w chwili obecnej w przypadku Palikota. Chyba zgodzisz się ze mną, że takim najbardziej znanym przedstawicielem tegoż środowiska jest urban (w tle którego działa niejaki płk. SB hipolit starszak) i jego gazetka, który dotychczas popierał jednoznacznie LSD. Przynajmniej nie słyszałem o jego poparciu dla Tymińskiego czy Leppera. Dołącz sobie do tego antyklerykalne (i esbeckie - IV Departament) środowisko "Faktów i Mitów", które także poparło Palikota. Owszem to środowisko wcześniej lawirowało, ale w przypadku urbana wcześniej popierane jednoznacznie było LSD. Pamiętasz wizytę tego kurdupla z przerastającą go butlą szampana po wygranych dla postkomuny wyborach w 1993 czy też prezydenckich Kwacha w 1995
Dlaczego poparli tym razem Palikota Pewnie chcieli się pozbyć Napieralskiego, który te środowiska marginalizował odmładzając skład (może za wyjątkiem powrotu Millera). Dla mnie minus - wynikający z tego, jaką skuteczność (tego wydawałoby się wymierającego środowiska) pokazał przebieg wyborów - jest większy aniżeli plus jakim jest słaby wynik LSD.

[...]Trudno jest mi się też zgodzić z opinią że Palikot był promowany bardziej niż np: PJN. Wystarczy sobie tylko przypomnieć niedawne wybory samorządowe. Faktem jest jednak że w pewnym momencie w samym PJN linia Kluzik przegrała i poparcie się skończyło. Co nie zmienia faktu że chłopcy swoje pięć minut mieli[...]
W tym przypadku nie będę się upierał przy swoim , bo dobrze byłoby poznać jakieś miarodajne badania w tym temacie, w okresie czasu w którym wynik tych partii był zbliżony do siebie i oscylował w okolicach 1%. Aczkolwiek przy porównywaniu tegoż wypadałoby pamiętać także o tym, że PJN miał klub parlamentarny i choćby tylko z tego powodu powinien mieć znaczną przewagę w czasie antenowym od palikotowców.

[...]Moim zdaniem elektoratem "palikotowców" będzie kierowal ten kto akurat trafi w ich "gust". Uważam że procent tego typu elektoratu jest mniej więcej stały i głosował on już na: Tymińskiego, Kwacha, Leppera, PO. Teraz czas na Palikota. Jest faktem że bardzo dobrze odczytał ten "nastrój".[...]
Napieralski w wyborach prezydenckich miał 13,59% dodaj sobie do tego nawet 1,27% osiągnięte przez Leppera (którego elektoratu jednak tak w całości nie kojarzyłbym z antyklerykalną lewicą) i porównaj z zsumowanym wynikiem Palikota i LSD. Niestety nawet biorąc pod uwagę różnicę frekwencji w wyborach prezydenckich i parlamentarnych, widać tendencję wzrostową i to dla takiej najgorszej formy lewicy światopoglądowej.
Dodaj sobie do tego fakt, że z badań wynika, iż w większości poparli Palikota ludzie młodzi. Zresztą nie tylko z badań (OBOPów i innych takich) to wynika, bo wystarczy pogwarzyć czasem ze smarkaczami dla których czasy PRLu są abstrakcją. To już świadczy o fakcie, że jest to trochę inny elektorat niż ten o którym Ty piszesz. Smutne dla mnie jest właśnie to, że tacy ludzie jak urban et consortes znowu mają wpływ na tak znaczną część elektoratu.

[...]2. Wydaje mi się że nie masz też "najświeższych informacji" informacji jeśli chodzi o relacje Grzesia i Janusza. Jest faktem że w początkowym okresie prowadzili ze sobą wojenkę ale w pewnym momencie zaczęli iść razem przeciwko "spółdzielni" i potem przeciwko Donkowi. Nie będę za wszelką cenę dowodził że mam rację bo wódki z nimi nie piłem ale informacje mam jak sądzę z naprawdę dobrego źródła.
Obyś miał rację...
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 12.10.2011, 12:48

Za przeproszeniem pleciesz bzdury, cały post w stylu GW, a tym Kaczynizmem to troche Niesiołowskim zaleciało. Dopisz jeszcze na końcu, że jesteśmy zacofani, bo są u nas marsze patriotyczne i nie ma tęczowych trybun.

Kryzys jest nieunikniony, Grecja, Portugalia, kłopoty naszego sąsiada, pytanie tylko jak się na nas odbiję, możemy dalej płynąć z tym kapitanem w wir gdzie na dnie już widać bankructwo, albo wybrać innego który obierze inny kurs, wyjdziemy z tego wiru z połamanymi masztami. Chciałbym, aby Tusk miał tę świadomość.

Co do Merkel racja, tu mocno przesadził, ale nie od dziś wiadomo, ze jest to polityk mocno proamerykański i tak jest odbieramy w świecie, jako eurosceptyk, ale jaki miał cel grając tą kartą? To nie było wypowiedziane na gorąco, jest to przemyślane zagranie.

"Sympatie gostynińskiej młodzieży nie odbiegają od politycznych upodobań ich rówieśników w kraju. W skali ogólnopolskiej górą także był Ruch Palikota (35,9 proc.) przed PiS (20,9) i PO (20,4)."
Za Centrum Edukacji Obywatelskiej, wiec iwg Twojego toku rozumowania młodzi mają świetną wizje przyszłej Polski, mocno lewicową.

Nic się nie zmieni jeśli w szkołach ponadpodstawowych nie będzie zajęć z ekonomi, są niby jakieś "podstawy przedsiębiorczości", ale to jednak nie jest to. 95% Wyborców głosowała na praktycznie takie same programy gospodarcze, oparte na tych samych ideach. W prawie 40 mln kraju nie ma w sejmie partii przedstawiającej alternatywę dla państwa opiekuńczego.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 12.10.2011, 12:51

W sprawie Merkel to trzeba byc debilem zeby takie insynuacje kierowac pod adresem kanclerz .

Dlugo dlugo nie a potem wcale, Jarek do wladzy nie dojdzie nigdy bo jego elektorat wymiera reguralnie z roku na rok, a mlodzi maja troche inna wizje przyszlej Polski.
Dlaczego mierzysz Kaczyńskiego własną miarą ? Jezeli Ty być sprzedał własną matkę dla czegokolwiek, to nie znaczy, że inni mają tak samo.....

Pozostałe Twoje wpisy które zaczerniłem i zostawiłem zasługują tylko na politowanie. Żal mi Cię - jak widać mózg u niektórych ludzi zanika - nie jesteś w stanie podać żadnego merytorycznego argumentu na uzasadnienie tez, które usłyszałeś lub przeczytałeś w mediach - o zdolności umysłowe zwane analitycznymi Cię nie podejrzewam. To co napisałeś powyżej jest po prostu stekiem chamskich pomówień zwykłego gówniarza, który nie rozumie takich pojęć "totalitaryzm", o znajomości ojczystego języka nie wspominam. Ot palikotowy elektorat....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arapaho
Senior Member

Stary 12.10.2011, 12:53

Daj sobie chłopie spokój : wycieczki personalne z sugestiami quasi żartobliwymi dotyczącymi sprzedaży matki dla której leczenia JK wydał całe swoje dochody, jakieś insynuacje o dyktaturze typowe dla zlasowanych mózgów popalikotowych i kompletna bzdura o umieraniu elektoratu przy prawie identycznych wynikach w trzech ostatnich wyborach parlamentarnych i prawie równowadze wśród najmłodszych wyborców to jest poniżej wszystkiego.

Co do PO bez Tuska - to bez problemu - za plecami czycha Schetyna, jest Radek"dorzniemy watahy"Sikorski, ew.Komorowski,i wielu niższego szczebla podjadaczy ; bufetowa,Nowak,Raś
W PiS - nawet Ziobro nie masz szans na scementowanie PC-etów i młodych
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.10.2011, 12:54
Dajcie spokoj i ne rozmywajcie tematu "rozmowa" z takimi saklakami. Gosciu wie ze Kaczynski sprzedalby matke i zostawcie go z ta wiedza, o czym tu i z kim rozmawiac? Ma swoje urojenia i buduje cale wypowiedzi na gdybaniu i jak tu z nim mozna merytorycznie? Szkoda czasu.
WISŁA PANY !!
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 12.10.2011, 13:08
wislak68, jesteś z PiS, więc co by się nie działo będziesz ich bronił

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
NIe zgodze się z wypowiedzią Sambo ze prezes życzy Polsce wariantu węgierskiego tj.krachu.Nigdzie tak nie powiedział
To że on tak nie powiedział, nie znaczy że jego wyznawcy tego właśnie Polsce życzą, życzą jak najgorzej i modlą się tylko aby było jak najgorzej byle by ukochany PiS i Kaczyński doszli do władzy.

Jszcze mam takie pytanie, ilu z was czytuje niezalezna.pl, salon24.pl, niepoprawni.pl itp. / bo niektóre wasze komentarze są jakby żywcem z takich stronek, wszystko już tam czytałem.
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 12.10.2011 o godz. 13:20.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów