The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 18:07
mam Ci jeszcze raz pisac? wypisales jakies punkty, z ktorych na wstępie połowa to brednie, które Arapaho był uprzejmy Ci uzmysłowić i Ty chcesz prowadzić dyskusje na poziomie - żart

p.s.

nie zrozumiałeś czegoś?
piekna zaba w podpisie

Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.10.2011, 18:28
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Arapho z głupkami się nie dyskutuje przed nimi trzeba się bronić jak to powiedział kiedyś WC.
http://www.joemonster.org/filmy/9740...ontra_Senyszyn
Widzisz, to się tyczy w obie strony...zależy tylko od punktu widzenia.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.10.2011 o godz. 18:30.
Bednarz=Landryna=......
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.10.2011, 18:41
W ogóle te wojenki wasze są zabawne, bo dla większości starczyłoby zmienić literki PO na PiS i ich myślenie na te same sprawy obróciłyby się o 180 stopni, zresztą tak samo jakby zmienić PiS na PO
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 10.10.2011 o godz. 19:55.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 19:09
Cytat:
W dodatku tym samym, którym tak bardzo przeszkadza to, że do domu kobiety podejrzanej o kontakty z mafią paliwową, wpadł oddział antyterrorystyczny, kompletnie nie przeszkadza ten sam oddział wpadający do domu studenta, co założył stronkę antyrządową.
Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Te same osoby, ktore sa antyPiS i smieja, sie ze PiS uwaza iz katastrofa Smolenska to mogl nie byc przypadek czasami snuja podejrzenia, ze Blida samobojstwa nie popelnila tylko ktos jej pomogl hehehe

Wiadomo, ze kazdy ma swoje przekonania tylko, ze zobaczcie jak tematy zastepcze przyslonely oczy, np ktos zarzuca Kaczynskiemu nieslownosc to zamiast osoby z PiSu przyznac racje wykrecaja sie a wzamian z checia by powytykaly nieslownosc Tuskowi. Np jestes za PiSem to bronisz sprawy Smolenska a jak jestes za PO to bronisz sprawy Blidy. Prawda jest taka, ze oprocz kilku haselek, sposobu bycia i przekazu w mediach PO sie niczym od PiSu nie rozni. To sa te same bandy, ktore walcza o swoje cele a nie o cele Narodu.
Mnie najbardziej boli, ze ludzie nie chca zauwazyc najprawdziwszej prawdy, bo to tak jakby ktos probowal przkeonac drugiego, ze białe jest czarne (czy jak to tam bylo P), np Kaczynski ma kilka twarzy i w zaleznosci od potrzeby je zmienia, potrafi tez klamac w waznych sprawach, tak jak ta wypowiedz o nie zostaniu premierem, o odejsciu z PiSu. Tak samo PO, klamia bo mieli podatkow nie podwyzszac a to zrobili. Do tego obie partie sa populistyczne i zamiast przedstawic Polsce recepte na wyjscie z zadluzenia to wola jezdzic Tuskobusami czy na jakies obiady chodzic z ludzmi itp
Jesli ktos nie dostrzega tych przykladowych zlych cech obu partii to musi byc mega zaslepiony i ciezko z takimi ludzmi dyskutowac i dojsc do chociaz czastkowego porozumienia.
Martwi mnie jeszcze, ze ktos broni Blidy. Jak nawet ktos jej dal kule w leb to dobrze bo jednego smiecia mniej. Czlowiek, ktory okrada Panstwo z grubych milionow zlotych nie powinien egzystowac w naszym spoleczenstwie. Dopoki bedzie na takie cos przyzwolenie to zawsze nas beda okradac, robic w chuja bo beda wiedzieli, ze sa bezkarni. Ja bym proponowal takich zlodzieji wieszac

Dla mnie od poczatku sprawa byla prosta. Skoro sie nie sprawdza model Panstwa, ktory forsuje wiekszosc partii to trzeba ten model zmienic, albo chociaz sprobowac przy tym korycie podmienic swinie. Bo moze wywalenie tych starych gembm, ktore nas strasza od kilkudziesieciu lat i zastapienie ich gembami nowymi, ktore nie sa w ukladzie by cos dalo. Moim zdaniem nie warto popierac PO-PiS-SLD-PSL bo oni juz rzadzili, rzadza i nic sie nie zmienia. Kazdy idzie ta sama droga, czyli pijar, troche tematow zastepczych, malo szczegolow, zero ideowosci. Palikot to lepiej nie mowic, poza tym gosc tez juz w tym ukladzie byl. PJN - moze cos z nich bedzie jak przetrwaja do kolejnych wyborow, KNP - jedyna partia, ktora ma jakis pomysl (czy dobry nie mnie oceniac, bo jakbym byl taki kumaty to bym zasiadal w lawach poselskich a nie przed klawiatura), pomysl inny, byc moze jedyny sluszny, PPP Sierpien 80 - szczerze mowiac duzo o nich nie wiem, bo sie nie zainteresowalem nimi.

Jeszcze bym male zmiany wprowadzil w kwestii lozenia z publicznych pieniedzy w kampanie. Paranoja jest zeby na kampanie wydawac po kilkanascie/kilkadziesia mln zlotych. jest to najgorsze s....ysynstwo jakie mogli wymyslic. Jest to parnowanie pieniedzy i mega nierowne szanse na starcie. Ja bym to zmienil tak, ze te partie, ktore dofinansowanie dostaja to maja na wydanie max 5 mln zlotych (najlepiej jeden mln) i nie bawimy sie w jakies jebane bilbordy, w zasmiecanie kraju plakatami, tylko kazdy ma rowne szanse i niech kombinuje jak sie zareklamowac. A nie, ze jednych stac na 5 spotow w tv a drudzy maja 500. Dodatkowo skoro juz mamy jako Panstwo przeznaczyc te powiedzmy 100mln (tyle powiedzmy, ze wydano na kampanie wszystkich partii) to ok, przemarnujmy to, oddajmy ta kase ale nie tylko kilku partiom lecz powiedzmy dac 20 partiom po 5 mln zlotych (te 20 partii moznaby jakos wylonic, powiedzmy, ze na takiej samej podstawie jak rejestracja w okregach). To by bylo napewno bardziej demokratyczne, sprawiedliwe i normalniejsze. Bo zygam na taka demokracje gdzie jest walka dwoch najbogatszych, najcfanszych partii, ktore okradajac kraj sie lansuja bardziej od reszty. A moze np ja nie chce zeby z moich podatkow bylo dofinansowywane PiS, PO, PSL czy SLD? Gdzie tu sprawiedliwosc?

Cytat:
5. Są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki. Skąd masz takie dane? Z Gazety Polskiej? "Kibice" są zatrzymywani za to, że są bandytami. Jakoś ani mnie, ani Ciebie nie zatrzymano. Przypomnij sobie mecz w Bydgoszczy, rozmowę Starucha z piłkarzem Legii...Nie, nie należy ich zatrzymywać. PIS Wam wmówił, że to wina haseł antyrządowych? Dla mnie bzdura.
I to jest wlasnie taki przyklad wmawiania "przeciwnikom" (a moze sobie?), ze biale jest czarne. Nikt ....a nikomu nic nie wmawial tylko wez pomyl troche, wroc sie w czasie i powiedz kiedy zaczeto tepic kibicow? Czy po dymach na litwie, czy po jakichs zadymkach w 2007? 2008? 2009? Nie, ....a nie. Tylko zaczeto ich tepic przed wyborami, za to, ze zaczeli wieszac hasla antyrzadowe i np pojazdy na Szechtera. Pozniej dla formalonosci zorganizowano mecz na stadionie w Bydgoszczy, gdzie posadzono kolo siebie kibicow 2 klubow, ktorzy sie bardzo nie lubia, nie oddzielono ich jakims konkretnym buforem, ani silami porzadkowymi. Mozna bylo swobodnie dostac sie na murawe. Bylo wiadome, ze troche sie zagotuje i sie zagotowalo. Ja nie mowie, ze tam kibice nie zrobili przypalu sobie, mowie tylko, ze zrobiono idealne warunki pod to aby cos sie w tym dniu wydarzylo.
No i sie wydarzylo ale mysle, ze wladza byla zawiedzona, ze raptem zrobiono szkod na 40 tys o ile dobrze pamietam i kopnieto jedna reporterke. Oni pewnie zakladali, ze tam bedzie kilka osob smiertelnych haha Przeliczyli ta "niegrzecznosc" kibicow ale i tak mieli podstawy zeby takim jak Ty nawciskac, ze to przez finał PP zaczeto wlepiac jakze sluszne mandaty kibicom za ziewanie na trybunach, a nie przepraszam, ziewac jeszcze mozna
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.10.2011 o godz. 19:16.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 10.10.2011, 19:20
Czytam zwolenników PO, zwolenników PIS, te wyliczanki obietnic wyborczych... i nie dziwię się, że tyle głosów zdobył Palikot... Wy naprawdę wierzycie we wszystko co mówi Tusk, Kaczyński czy Palikot? Tusk okazał się nieudolny przez te 4 lata, ale jego zwycięstwo polegało na tym, że ludzie pamiętali czasy Kaczyńskiego. Arapaho odpowiadając na niezrealizowane obietnice PIS, twierdzi "nie dało się tego zrobić" (przykład nie dało się nie zawrzeć koalicji z Lepperem bo nie było innego, nie dało się wybudować 3 mln mieszkań w 18 miesięcy, chyba wiesz jednak że i w 4 lata to było nierealne, Jarek musiał zostać premierem przez Marcinkiewicza, w sumie nie musiał, bo chyba można było znaleźć innego kandydata). No i racja te hasła były nierealne, tylko czy kto im kazał je głosić?! Gdzie odpowiedzialność za słowo? Koalicja PO z SLD w tv? Tak samo jak całkiem niedawno PIS z SLD w Radiu. W województwach kilku też są ciekawe układy regionalne. Teraz przypomniano słowa Kaczyńskiego o tym, że jak PiS nie wygra wyborów w 2011 roku to on odejdzie. Stawiam dobrą whisky przeciw piwu za 2 złote, że kolejny raz to będzie pustosłowie.
Ale, żeby była jasność, przykładów takiego pustosłowia u Donalda można znaleźć też całą masę. Stąd wynik Palikota bo część ludzi dała sobie wmówić, że on jest zupełnie inny. Owszem jest wyrazisty chociaż, ale to gra pozorów. Zresztą w Krakowie z jego listy weszła?, wszedł?, weszło? transetka. W zasadzie "lata mi" jej problem z określeniem własnej płci, ale do Sejmu RP weszła osoba, która jest znana tylko z tego, a nie z jakichkolwiek poglądów, działań na rzecz społeczeństwa i to już mi mniej "lata".
Poza tym jak już pisałem, oficjalne bieganie w kominiarkach na twarzy jako reprezentacja środowiska kibiców miało zaszkodzić Tuskowi Ktoś, kto podjął tą inicjatywę, chyba na łby się pozamieniał...
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.10.2011, 19:29
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
? Tusk okazał się nieudolny przez te 4 lata, ale jego zwycięstwo polegało na tym, że ludzie pamiętali czasy Kaczyńskiego. .
a cóż takiego się działo w tych czasach Kaczyńskiego, gorzej było, bo mi się wydaje ze jakby lżej szczególnie jezeli chodzi o ekonomie
alejasienieznam
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.10.2011, 19:34
irman napisał(a):Wyświetl post
No dobra ale jakie rozwiązania tych problemów ma największa partia opozycyjna czyli PiS?

Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie. Jakie są propozycje PiS odnośnie obniżenia zadłużenia Państwa? Oszczędności? Na czym? Podniesienie podatków? Naprawdę nie wiem.

Jakie są sposoby PiS na bezrobocie? A już zupełnie na marginesie zwiększenie liczby urzędników to chyba też walka z bezrobociem

Jakie inne byłyby wyniki śledztwa smoleńskiego gdyby nie rzekome upokorzenie Polski? Doszlibyśmy do wniosku, że wina w 90% leży po stronie ruskich, a u nas były tylko drobne niedociągnięcia?

Co do dzieci posyłanych wcześniej do szkół to pełna zgoda ale w sumie nie jest to najistotniejsza kwestia jeśli chodzi o losy kraju.

Uprzedzając ataki, nie mam zamiaru być tu adwokatem PO. Chcę się tylko dowiedzieć, co konkretnie i realnie zmieniłaby opozycja gdyby doszła do władzy. Nie obchodzi mnie tu odnowa moralna, zmiana polityki historycznej i inne tego typu historie. Najważniejszy dla życia codziennego jest stan gospodarki i rozwój kraju, a moim zdaniem opozycja prowadziłaby tu dokładnie taką samą politykę jak PO, z pewnymi kosmetycznymi zmianami.
W moim poście sedno dotyczyło czegoś zupełnie innego.

Wyjąłeś kawałek, najpierw zadajesz pytania a potem stawiasz kategoryczną tezę. O czym dyskutować jeżeli Ty nie widzisz róźnicy pomiędzy np. sposobem prowadzenia polityki zagranicznej pomiędzy PO a PiS.
Przedwyborcze pohukuwania i powyborczy rechot zadowolenia jaki dobiegł z Berlina i Moskwy wskazują, że tam lepiej się jednak orientują w realiach polskiej polityki.

Jak pracownik psuje robote to się go zmienia i nawet to, że być może następny będzie używał podobnych narzędzi nie jest żadnym argumentem.
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 10.10.2011, 19:37
A w więzieniach po staremu

http://niezalezna.pl/17445-po-i-pali...-kryminalistow
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.10.2011, 19:50
Cytat:
A w więzieniach po staremu

http://niezalezna.pl/17445-po-i-pali...-kryminalistow
Czy to oznacza, ze ten chuligan, ktory na finale PP kopnal reporterke zaglosowal na PO? No prosze, a podobno Ci najwieksi zwyrodnialcy, ktorzy o dziwo chadza na wolnosci i czesto widac ich na trybunach to elektorat PiS :O
Ja to bym za taka hipokryzje do wiezienia wpierdalal tych szmaciarzy z Sejmu
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Adam.M79
Member

Stary 10.10.2011, 19:59
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a cóż takiego się działo w tych czasach Kaczyńskiego, gorzej było, bo mi się wydaje ze jakby lżej szczególnie jezeli chodzi o ekonomie
Na całym świecie było lżej jeśli chodzi o ekonomię, można winić Tuska za masę rzeczy ale bez przesady, żeby za światowy kryzys ekonomiczny. Oczywiście, za Kaczyńskiego nie stała się żadna wielka katastrofa, nie popadajmy w żadne skrajności. Chodzi bardziej o styl prowadzenia polityki, wypowiedzi jego dzielące Polaków na tych z PiS i tych po stronie ZOMO, koalicje (mam nadzieję, że za chwilę nie czeka Polskę Palikot w rządzie). Kaczyński po prostu lubi wojować, szuka przeciwników wszędzie, nasze stosunki dyplomatyczne z Niemcami, (główny nasz kontrahent handlowy), Rosją (pamiętacie wypowiedź Fotygi, że jesteśmy w stanie wojny handlowej z Rosją? ) były fatalne. Żeby była jasność, nieudolna polityka miłości Tuska też mi nie odpowiada. Dlatego nie poparłem ani PO ani PiS. Na transetkę nie głosuję, PSL jest dla mnie trochę taką kobietą lekkich obyczajów polityki (idą z każdym do rządu), SLD to nawet samo nie wie jakie ma teraz poglądy, a JKM to jednak ekonomiczna utopia( i proszę zwolenników Korwina aby nie kazali mi tłumaczyć dlaczego, bo ani forum nie nadaje się do takich czasochłonnych dyskusji, ani nie mam najmniejszej ochoty tłumaczyć podstaw ekonomii teraz, takie mam zdanie i tyle w temacie) stąd miałem iść na wybory i skreślić wszystkich. Ale to i tak byłby tylko gest bez znaczenia wielkiego, więc poświęciłem swój czas na rzeczy mające choć trochę większy sens. A cóż naród zdecydował tak jak zdecydował, wybrał chyba "mniejsze zło" i trzeba to uszanować, bo spory i dyskusje tutaj już i tak nie mają żadnego znaczenia dla wyniku.Zresztą do zwycięstwa Tuska przecież dołożyli swoją cegiełkę kibice, jedni zagłosowali na PO, inni w kominiarkach przekonywali, żeby na niego nie głosować. Wiem, że w sztabie wyborczym PO wczoraj wzniesiono duży dziękczynny toast za kibiców.
Adam.M79
Member

Stary 10.10.2011, 20:25
A i jedna prośba do niektórych na tym forum: Może skończcie już dzielić Wiślaków na prawdziwych kibiców i tych drugich (pikników, widzów etc.). To jak ktoś głosuje, nie wpływa na to czy jest kibicem czy nie, bo to są dwa różne światy. I owszem można być kibicem i głosować na PO, gdyż nie tylko podejście do życia stadionowego jest wyznacznikiem na kogo głosować. Dla przykładu uważam się za kibica Wisły, jestem na prawie każdym meczu, poświęciłem Wiśle masę swojego życia i to nie tylko piłkarskiej ale masa meczów koszykówki, siatkówki (ilu z Was w ogóle śledzi nawet same wyniki siatkarek?) mam na pewno ponad setkę wyjazdów zaliczonych ( w tym Londyn, Gelsenkirchen, ale i takie "atrakcyjne" jak Nowy Dwór Mazowiecki, Płock, czy Mielec (pamięta ktoś z nazywających innych widzami czy piknikami czasy kiedy Wisła grała w lidze ze Stalą Mielec), do tego sezony aktywnie spędzone na dziesiątce. Obecnie sektor E ale nie milcząc nadal. Czy jestem"kibicem" czy jednak ktoś tutaj twierdzi, że nie?
A dla porządku na PO nie głosowałem, ale nie ze względu na "kwestie kibicowskie" tylko dlatego, że moim skromnym zdaniem rządzą słabo. I gdyby rządzili lepiej, to pewnie zagłosowałbym na nich nawet mimo, iż OZSK nawołuje do czegoś innego. Jeśli ktoś uważa, że prawdziwy kibic ma obowiązek słuchać "dyrektyw" OZSK czy SKWK to już jego problem.
Jeszcze raz proszę, nie dzielcie kibiców, szczególnie nie znając tak naprawdę ich.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Adam.M79 : 10.10.2011 o godz. 20:25.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.10.2011, 20:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A to Żydzi,Masoni,Cyganie, Muzułmanie,cykliści, Kaczyński,Ruskie.
Zapomniałeś o kibicach.
Przepraszam - kibolach

Ogólnie - mam bardzo podobne przemyślenia. Dlatego planuję wyrobić sobie CV i stąd s.......ić.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.10.2011 o godz. 21:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 10.10.2011, 21:05
Wesoły Romek, uważaj tylko, gdy pójdziesz na emeryture i nie będziesz miał z czego żyć, bo Rostowski zabrał pieniądze z OFE. Tusk jeszcze pociągnie dopóki Unia nam będzie dawała hajs (no bo przecież takie były hasła wyborcze, kij z gospodarką, ważne ile wyciągniemy ze wspólnoty). Kolega parę postów wcześniej już wkleił słupki z długami naszego państwa. Za rządów PiS dług zmalał z 41,4 mld zł do 16 mld zł, podczas gdy za PO wzrósł do 52,2 mld zł. W Polsce przybywa ludzi bogatych, ale biednych jest co roku 10 razy tyle. Nie wiem jak można tak kretyńsko prowadzić politykę finansową naszego kraju, żeby zwiększać VAT obciążając tych niezamożnych, zamiast sciągnąć pieniądze z bogatych wprowadzając podatek od nieruchomości. Nasz kraj pod rządami Tuska pewnie zmierza ku autodystrukcji, bo jak już wspomniałem póki Unia daje hajs da się jakoś załatać dziury budżetowe, ale w końcu dotacje się skończą, dług wzrośnie jeszcze bardziej, a jak wprowadzą euro będzie jeszcze gorzej niż z Grecją.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.10.2011, 21:08
Wesoły Romek - naprawdę jesteś wesoły. I wszystko piszesz na wesoło (komicznie).

masterlag - też nie jest tak, że jeśli jest akcja przeciwko rządom Platformersów to, że wszyscy kibice nie głosują na Platformę. Prawda jest taka, że (szczególnie w tłumie) można krzyczeć naprawdę różne rzeczy i wtedy człowiek jednoczy się z resztą i wszystko jest fajne i zgrane. A jak kibic jest na wyborach to to jest jego indywidualna decyzja, tu już tłum nie decyduje i jestem pewien, że jest część polskich fanów którzy mimo całej akci przeciwko Tuskowi i tak głosowali na PO. Podobnie było w Krakowie z wyborem prezydenta, była jedność, wszyscy, a już na pewno znaczna większość była przeciwko Majchrowskiemu, wielu z Nas wierzyło, że napsujemy mu krwi jako część Krakowa a jak wyszło wiemy. A swoją drogą Tuskmenistan piękna nazwa
krzykacz
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 10.10.2011, 21:10
A i jedna prośba do niektórych na tym forum: Może skończcie już dzielić Wiślaków na prawdziwych kibiców i tych drugich (pikników, widzów etc.). To jak ktoś głosuje, nie wpływa na to czy jest kibicem czy nie, bo to są dwa różne światy. I owszem można być kibicem i głosować na PO, gdyż nie tylko podejście do życia stadionowego jest wyznacznikiem na kogo głosować. Dla przykładu uważam się za kibica Wisły, jestem na prawie każdym meczu, poświęciłem Wiśle masę swojego życia i to nie tylko piłkarskiej ale masa meczów koszykówki, siatkówki (ilu z Was w ogóle śledzi nawet same wyniki siatkarek?) mam na pewno ponad setkę wyjazdów zaliczonych ( w tym Londyn, Gelsenkirchen, ale i takie "atrakcyjne" jak Nowy Dwór Mazowiecki, Płock, czy Mielec (pamięta ktoś z nazywających innych widzami czy piknikami czasy kiedy Wisła grała w lidze ze Stalą Mielec), do tego sezony aktywnie spędzone na dziesiątce. Obecnie sektor E ale nie milcząc nadal. Czy jestem"kibicem" czy jednak ktoś tutaj twierdzi, że nie?
A dla porządku na PO nie głosowałem, ale nie ze względu na "kwestie kibicowskie" tylko dlatego, że moim skromnym zdaniem rządzą słabo. I gdyby rządzili lepiej, to pewnie zagłosowałbym na nich nawet mimo, iż OZSK nawołuje do czegoś innego. Jeśli ktoś uważa, że prawdziwy kibic ma obowiązek słuchać "dyrektyw" OZSK czy SKWK to już jego problem.
Jeszcze raz proszę, nie dzielcie kibiców, szczególnie nie znając tak naprawdę ich.
Nikt nie odmawia Tobie tego, że jesteś kibicem, problem w tym , że niektórzy na tym forum uważają, że kibicem Wisły jest każdy kto się "cieszy z sukcesów Wisły" choćby mieszkał w Mongolii, a stadionu nigdy nie widział. Nawet na tym forum była kiedyś ankieta, na temat meczów Wisły, w której była opcja odpowiedzi "nie chodzę wolę obejrzeć mecz w telewizji", podobne ankiety były kiedyś w "Wiślackim Świecie" , a prawda jest taka, że kibicem jest tylko ten kto ma regularny kontakt z R22, lub nie może go mieć z obiektywnych względów (zakład karny, emigracja, bieda), a nie ten kto kupi dekoder i pisze mądrości na forum. A co do meritum czyli polityki, to jasne, że życie stadionowe nie jest wyznacznikiem wszystkiego, jednak pamiętam niektóre ekipy (akurat nie chodzi mi o Wisłę), które dały się ogłupić propagandą o rzekomo autorytarnym PiSie i śpiewały ".... w dupę temu, kto odda głos Kaczyńskiemu" czy "kto nie skacze ten za Pisem", PO kojarzyło się z partią przyjazną kibicom, nasze lobby w polityce
(chociaż lobby bardziej klubu niż kibiców ) to było PO, a tu się okazało, że od "wolnościowego " PO dostaliśmy po dupie. Co mnie najbardziej boli to 10% poparcia dla Palikota i mogę się założyć, że jeżeli poparło go ponad 22% ludzi w wieku 18- 25 lat to byli wśród nich również kibice. Nie rozumiem jak można za obietnicę legalnego ćpania popierać pedałów, transwestytów i liberalne prawo aborcyjne (czyli drogę do "ostatecznego rozwiązania kwestii polskiej", Palikot z resztą nie tak dawno w "Młodzież kontra" po przecinku mówił o wolności do jarania, pędzenia bimbru, robienia kiełbasy i mordowania nienarodzonych- bez komentarza). "Młodzi" poszli pod sztandar świeckiego państwa, podczas gdy w latach 80-tych inni młodzi za walkę o krzyż w szkołach byli szykanowani i niektórzy z nich maturę zdali dopiero kilka lat temu. Jestem za podniesieniem wieku wyborczego do 21 lat.
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.10.2011, 21:17
Dajcie spokój Wesołemu Romkowi. Gość ma 7 postów, w tym 5 w dniu dzisiejszym. Te 19 punktów co wypisał to z zielonego poradnika młodego agitatora. Wklejcie je sobie w google. Na wszystkich forach juz chyba były.

A zapomniał dodać, że Kaczyński to żyd.

Chyba, że nieumiejetnie użył CTRL C; CTRL V

Czas zająć się piłką.
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.10.2011, 21:24
krzykacz napisał(a):Wyświetl post
, a prawda jest taka, że kibicem jest tylko ten kto ma regularny kontakt z R22, lub nie może go mieć z obiektywnych względów (zakład karny, emigracja, bieda), a nie ten kto kupi dekoder i pisze mądrości na forum.
Widzę, że pojawiła się kolejna definicja kibica Wisły - dodam ją do swojej kolekcji . Pytanie: czy osoba, która mieszka np. w Szczecinie i czuje się od wielu lat kibicem Wisły (przyjeżdża na R22np. raz do roku + jedzie na mecze klubu, gdy gra w pobliżu) jest tym kibicem czy nie? Jeśli nie to co powinna zrobić żeby nim być?

Dla jasności nie piszę o sobie - to tylko wymyślony przykład..
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.10.2011, 21:35
Widze że ty nic nie kumasz.

Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
.....
Odniosę się również do odpowiedzi Arapaho z godziny 13.55.
1. Mnie PO nie oszukała, jestem ciągle jej wyborcą. PO nie rządziła sama, musiała znaleźć koalicjanta, który zablokował niestety m.in. wprowadzenie okręgów jednomandatowych i podatek liniowy.
To się nazywa hipokryzja. Koalicjant PO jest bee ale PO nadal cacy.Koalicjant PIS bee,PIS jeszcze bardziej bee.
NIespełnienie 1 z 4 obietnic PIS to dramat, spełnienie 0 z 4 obietnic PO normalne

2. Co znaczy rozwalenie szkolnictwa? Posyłanie 6-latków do szkół uważam za świetny pomysł. Nasze dzieci nie powinny być opóźnione w stosunku do dzieci z innych krajów UE. Takie jest moje zdanie.
Kolega ma dziecko w szkole? Chyba nie bo łykasz głupoty które ktoś ci wmawia. 6 latki są w szkołach w których sanitariaty są dostosowane dla dzieci 7-12. Przypomne ci bo chyba nie wiesz że to sa właściwie przedszkolaki . Dalej - nie maja wydzielonych części w szkołach - które niby miały być i mają kontakt z 4-6 klasistami którzy taranują na korytarzach maluchy,zabierają im różne rzeczy.
Co do nauczania - w klasie 1 dzieci nie uczą się czytać-robia szlaczki w zeszycie,kolorują rysowanki itp.nie dostaja ocen tylko znaczki. Dla mnie to jest opóźnienie.Zmarnowany czas dzieci i pieniądze podatników .O dublowanych książkach juz pisałem

3. Komentarz zbyteczny.
4. PIS rządził 18 miesięcy, to fakt. Dlaczego zdezerterował? To pytanie nie do mnie. Sami wybrali sobie takich koalicjantów. Sztuka kompromisu według PIS...
Coś czego nie zna PO. NIe można zrealizować swojego planu to rezygnuje. A nie trzymam się stołka dla kasy.

5. Są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki. Skąd masz takie dane? Z Gazety Polskiej? "Kibice" są zatrzymywani za to, że są bandytami. Jakoś ani mnie, ani Ciebie nie zatrzymano. Przypomnij sobie mecz w Bydgoszczy, rozmowę Starucha z piłkarzem Legii...Nie, nie należy ich zatrzymywać. PIS Wam wmówił, że to wina haseł antyrządowych? Dla mnie bzdura.
Podsłuchy? Za waszą rządową TV chyba nie będziesz miał wątpliwosći http://www.tvn24.pl/12690,1692875,0,...wiadomosc.html

i za Naczelną Radą Adwokacką :Polacy najbardziej inwigilowani w UE

6. Prowokacja policyjna...Urabianie posłanki przez rok, rozbijanie się Porsche, chlanie i ćpanie za pieniądze podatników, kwiaty, kolacje...Każda kobieta mogła zmięknąć. Oj, wielki sukces. Afera hazardowa? Co to niby takiego, skazano kogoś? Nie, to wymysł służb Ziobrowych, nigdy nie udowodniony. Przypomnę, że prokuratura jest oddzielona od Państwa, a jej szefa wybrał sam Lech Kaczyński. Też mu nie ufaliście?
Rozumiem że prowokacja policyjna powinna być realizowana tylko wg.instrukcji PO tzn.przeciwko PIS wtedy jest ok.
Afera hazardowa? Nie no spoko normalne że ministrowie rządu spotykają się na cmentarzu z biznesmenami a wcześniej przez tel proszą o niepodawanie szczegółów bo może być podsłuch. Na stanowiska w państwowych firmach (Totalizator) forsują córki tychże właścicieli pracujących w branży hazardowej

Przypomnę za to nagraną rozmowę posła Mojzesowicza z PIS, z posłanką Begger. Kamera nagrała ich rozmowę, w której PIsowiec namawiał ją do odejścia z Samoobrony wraz z innymi kolegami, w zamian za konkretne wynagrodzenie z naszych (na pewno moich, bo płacę) podatków. Sprawa zamieciona przez pana Ziobro.
HAHAHA. Człowieku a jak myślisz wyglądała rozmowa Tuska z Arułkowiczem i stworzenie mu lipnego ministerstwa ZA NASZE PIENIĄDZE. Jak wyglądały negocjacje Tuska z Sikorskim 4 lata temu.NIe obiecał mu stanowiska?. A Czuma? Jak odszedł z PIS, Mężydło,Hubner? Jak wyglądały negocjacje Tuska z PSL-em dzisiaj? NIe handlowali ministerstwami.
Nie kumasz chyba znów że tak to wygląda w polityce .
A nie przeszkada ci ministerstwo do spraw żadnych Pitery która jedynie złapała posła który wydał 6 zł z karty poselskiej na dorsza

7. Barbara Blida. Owszem, 3 godzinne zacieranie śladów, zmiana kurtki przez agentkę, zjazd najważniejszych pisowców, zeznania ich ministra Kaczmarka przeciw nim samym,
O czym ty bredzisz.Jakie zacieranie błędów .PO jest 4 lata w sejmie, ponoć niezależna prokuratura i co?NIC.

Zabójstwo działacza PIS w Łodzi? Jest sprawca. W czym problem?
A w tym że oskarżacie zwolenników PIS o agresje a to wasi ludzie mordują i są owładnięci fobiami, agresją i mają problemy emocjonalne .To u was był Palikot,Kutz, jest Niesiołowski ,szejnfeld czy Pitera

8. Doktor Garlicki? Co mu udowodniono? CBA nagrało, jak doktor kończy rozmowę z podstawionym pacjentem, wstaje, odwraca się, a ten rzuca na stół jakąś kopertę i wybiega z gabinetu. To jest dowód? Ochłoń.
Nie kłam , nagrania są z różnymi pacjentami .Nikt z nikąd nie wybiega.Garlicki kilka razy licz kasę z kopert i chowa do biurka.Przy tym obiecuje miejsca na liście a innych z nich skreśla. Fałszu nie lubię więc nie manipuluj

9 .Przejęcie TVP przez PIS, odbyło się w ciągu jednej nocy, dzięki podpisanej na kolanie ustawie. Do tej pory PO nie zdołało posprzątać tego bałaganu, dzięki cichej koalicji PIS i SLD w TVP. Pośpieszalscy itp.? Oszczędź wstydu.
NIe zdązyło posprzątać tzn.wyrzucić wszystkich prawicowców z mediów. NIe kompromituj się.
Co znaczy przejęcie PIS w ciągu jednej nocy.Zwolnili ludzi? Likwidowali programy?Nie wiesz co mówisz. Każda partia przejmuje media bo w jakiś tam sposób za nie odpowiada .Ale nie każdy ogranicza wolność słowa.
Kpisz z Pośpieszalskiego i innych? Żal mi Cię .Jak zwykle zero argumentów

10. Euro nie w Krakowie? Niestety prawda. Co do gradu i kokluszu, nie słyszałem i na Twoim miejscu nie wierzyłbym w takie bzdury...
Zadam ci zagadkę Euro jest w Gdańsku,Wrocławiu i Poznaniu - kto tam rządzi skąd jest Tusk,Schetyna,Zdrojewski,Grupiński,Arabski
Kto rządzi w Krakowie,Chorzowie? Wiesz już czemu nie ma u nas Euro? Czy naprawdę jesteś tak ograniczony

11. Prezydent weto Kaczyński? Prawda.
Dzięki że mi przyznajesz rację.

12. Fundusze unijne. Totalna klapa. Jak już pisałem. Negocjacji brak, łykaliśmy wszystko co nam dali.
O czym ty mówisz.Kto rozpisał program wykorzystania funduszy który chwalili coprawda dopiero po śmierci Gęsickiej twoi idole.Nie ośmieszaj się znów

Obecne negocjacje prowadzi komisarz Lewandowski z PO, negocjacje rozpoczął ponad rok temu, zakończy za rok. Efekty dopiero poznamy.
Własnie ,zobaczymy

Pamiętam też jak Kaczyński chwalił się przed wyborami podpisanie Traktatu Lizbońskiego. Potem po przegranych wyborach, zwlekał z jego podpisaniem prawie rok, robiąc pośmiewisko z siebie i z Polski.
Pochwal się że wiesz czemu zwlekał.Podejrzewam że jak zwykle coś gdzieś słyszałeś ale nie wiesz o co chodzi.

13. Nie wiem o czym rozmawiali bracia, ale podejrzewam. Dlatego uważam, że ujawnienie tej rozmowy zakończy spory. Może rację mam ja, może nie? Chcę się przekonać.
Ja się chce przekonać jakim cudem kilkudzisięcio tonowy samolot lecący 270 km/h traci skrzydło na brzozie o średnicy ok 30-50 cm.Piszę około ponieważ nikt z tch Szanownych komisji tego dokładnie nie zmierzył.
Profesor z uniwersytetu Ohio ,ekspert NASA twierdzi że to niemożliwe.MAsz inne zdanie? Niech opublikują rozmowy które ty chcesz i niech zrobią konfrontację z tym profesorem i wykonają analizy o których mówię.

14. PIS nie rozumie na czym polega prywatyzacja. Wolą doprowadzić do upadku (np. Stocznia i listy Guzikiewicza do UE w celu odstraszenia inwestora), niż sprywatyzować, zarobić, zainwestować, dać ludziom pracę.
Kolego każdy szanujący się kraj ma cięzki przemysł albo/i złoża surowców. My mamy G... przez m.in.takich ludzi jak PO/UW/SLD którzy sprzedają wszystko co się da.
Napisz mi z czego będa wpływy do budżetu jak sprywatyzują juz wszystko a dalsze kilka milionów podatników wyjedzie zagranicę

Każdy może mieć na te tematy swoje zdanie. Ja mam takie.
Ja oraz prawie 40% głosujących w szóstych kolejnych wyborach. To nie przypadek.
Możesz mieć inne zdanie.Ale próbuję ci pokazać coś czego nie dostrzegasz. I nie tylko ty to oczywiste. Jakieś 250 lat temu wiekszośc polskiej inteligencji w znakomity sposób bratała się z pruskim i rosyjskim "przyjacielem", tak robili Radziwiłowie,Potoccy,Lubomirscy i wielu innych.I co ? I znikliśmy na 156 lat z mapy świata
A mniejszośc zakładająca konfederację barską miała rację .Więc nie mów mi o procentach i wykształconych popierających PO
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.10.2011 o godz. 21:44.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Raul TS
Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2011, 21:38
Nic dodać nic ująć
Wyzywanie kibiców których się nie zna trollami ,głupkami czy idiotami bo ktoś ma inne zdanie na temat partii PiS to kompromitacja niestety nie tylko tego tematu ale i całego forum.
Forum kibiców Wisły Kraków a jak się ujawnisz że np. oddałeś glos za PO ( bo np. na liście był kibic Wisełki którego znasz )jesteś zmieszany z błotem przez gości którzy zrobili sobie za przyzwoleniem Moderatorów tubę propagandowa jednej słusznej partii. Najgorsze jest w tym ze dla niektórych na tym forum Wisełka to tylko przyszywka, bardziej ważna jest agitacja polityczna. Tematy Majchrowskiego , Olszówki to tylko modelowe przykłady tego co tutaj się dzieje.

Przeglądając ten temat od początku można zobaczyć ilu użytkowników próbowało się w nim wypowiadać , dawali sobie szybko spokój bo groziły nawet bany że ktoś miał mieć szczelność inne poglądy niż tutaj panujące - napisał coś nie przychylnego wobec PiS(nieraz było tłumaczone że leje wode nie wypowiada sie merytorycznie czy tym podobne, tylko tak sie tu składa że działa to zawsze w jedną strone).
Temat który w Hyde Parku powinien być jednym z najsensowniejszych jak już większość zauważyła na tym forum jest omijana przez userów wielkim łukiem .

Dziwić się potem że startują chłopaki od nas do wyborów samorządowych i żaden się nie dostaje.
W tym miejscu najważniejsza powinna być Wisła , polityka jak polityka każdy może mieć różne poglądy i każdy powinien mieć prawo się wypowiedzieć w tym temacie ale najważniejsze, powinniśmy sie nawzajem szanować jako kibice.

Chyba wiadome i oczywiste że ze względu na naszą historie i tradycje skrajnie lewackie poglądy na forum Wisły Kraków powinny być dosadnie pisząc tępione w zarodku ale tu niestety tak jest ze wszystkimi komu nie po drodze z prezesem Jarosławem.
Pozdrawiam
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.10.2011, 22:06
Cytat:
Nie mam zamiaru przekonywać Cię do swoich racji
To po co tyle postow najebales? Jak nie chcesz dyskutowac to po co sie tutaj udzielasz?

I oczywiscie glowny Twoj argument to to, ze ten drugi nie ma racji, ze PO jest dobre a PiS zly

Cytat:
7. Barbara Blida. Owszem, 3 godzinne zacieranie śladów, zmiana kurtki przez agentkę, zjazd najważniejszych pisowców, zeznania ich ministra Kaczmarka przeciw nim samym,
Moze jeszcze sztuczna mgle tam widziales?
drozd:
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 10.10.2011, 22:14
Jest sobie taki Wesoły Romek, i będzie wmawiał sam sobie (to jest najsmutniejsze), że jego PO nie oszukała. Mimo tego, że rząd nie zrealizował ANI JEDNEJ obietnicy zawartej w Expose. Po kolei:

1. Uproszczenie procedur zakładania firm

Za sprawą Donalda Tuska i "wydawcy" jego książki Janusza Palikota wprowadzono tzw. „jedno okienko”. Przed wprowadzeniem „jednego okienka”, założenie firmy mozna było zrealizować w ciągu kilku dni. Dzisiaj potrzeba minimum dwóch tygodni.

2. Ograniczenie i zahamowanie wzrostu inflacji

Inflacja wzrosła 3 krotnie.

3. Wprowadzenie Euro do 2011/2012

NA SZCZĘŚCIE, nie udało się zrealizować tej idiotycznej obietnicy.

4. Modernizacja PKP

Każdy kto chociaż raz w roku jechał pociągiem, potwierdzi, że PKP chyba nigdy nie miało się tak tragicznie jak teraz. Wynikła też przekomiczna sprawa z aktualnymi rozkładami jazd o której krążyły swego czasu takie kawały:

5. Reforma KRUS
Nie została ani przeprowadzona, ani rozpoczęta.

6. Rozwój rybołówstwa
Rybołówstwo w Polsce za rządów PO-zamarło niemalże całkowicie i nie stworzono warunków do jego przywrócenia.

7. Obniżenie podatków i wprowadzenie podatku liniowego 15 %
Podatek liniowy nie został wprowadzony. Nawet nie próbowano go wprowadzić.
Obniżka podatków u Donalda Tuska wygląda tak, że od stycznia 2011 roku zwiększono podatek VAT do 23%.

8. Zabezpieczenie bezpieczeństwa energetycznego.
Rząd PO uzależnił Polskę na dostawy gazu od Rosji na długie lata, po cenach przekraczających faktyczną wartość tego surowca umorzając przy okazji 1,2 mld długu rosyjskim koncernom.
Może Donald Tusk miał na myśli w expose, bezpieczeństwo energetyczne Rosji. Jeśli tak, to ta obietnica została w pełni zrealizowana.

9. Wprowadzenie powszechnego dostępu do Internetu.
Ta obietnica nie została zrealizowana, ani nie zaczęto jej realizować. Poza tym jest ona sama w sobie idiotyczna. Jakby to miało wyglądać? Co z firmami, które czerpią zyski ze sprzedaży dostępu do Internetu? Dlaczego Państwo ma się tym zajmować?

10. Obniżenie bezrobocia.
Wzrost bezrobocia za rządów Tuska wyniósł prawie 25 %. Z 10,5 do 13,1 %.

11. Reforma emerytalna i radykalne uproszczenie trybu poboru ZUS.
"Została zrealizowana". Ograniczenie składek do OFE i przekazanie tych składek do ZUS w celu łatania dziury budżetowej.
Dodatkowo rząd oczyścił z kasy Fundusz Rezerwy Demograficznej. Fundusz Rezerwy Demograficznej miał stanowić rezerwę na wypłatę emerytur, ale w późniejszych, trudniejszych latach. W związku ze zmianami demograficznymi po 2020 roku na emerytury może zabraknąć około 46 mld zł. Pięć lat później na ten cel możemy potrzebować dodatkowo około 63 mld zł. Wykorzystanie Funduszy Rezerwy Demograficznej na wypłatę rent i emerytur już w przyszłym roku może być trochę niepokojące. Tym bardziej, że do 2020 roku na Funduszu powinno się znaleźć co najmniej 100 mld zł.

14. Reforma NFZ i podział na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych. Poprawa usług medycznych. Zwiększenie dostępności do usług medycznych.
Całkowity brak realizacji tej obietnicy, nawet nierozpoczęta.

15. Odbudowa zaufania społeczeństwa do władzy.
Sukces - tylko dla bezkrytycznych wyznawców PO. Jak widać pusty "pijar" bez żadnych konkretów spisuje się doskonale. Zaufanie do władzy rząd próbuje także budować, wysyłając oddziały antyterrorystyczne do studenta, który załóżył stronę Antykomor.pl, oraz nakładając kary finansowe, na kibiców wywieszających nieprzychylne rządowi hasła.

16. Likwidacja zagrożeń korupcyjnych.
To można również jednym słowem określić: „kpina”.
Donald Tusk zmarginalizował działania CBA. Afera hazardowa, której nie było, według przewodniczącego komisji śledczej(PO) i prokuratury. Julia Pitera jako minister do spraw korupcji wykryła w ciągu 3 lat aferę "dorszową 8zł", a kosztowało to podatników jak do tej pory 0,5 miliona zł.

17. Prywatyzacja firm polskiej gospodarki.
Obietnica w pełni zrealizowana. Wyprzedano już niemal wszystko, by załatać dziurę budżetową. Kolejna firma w kolejce na sprzedaż: LOTOS. Szereg wykrytych przekrętów podczas tego procesu np.przekręt przy prywatyzacji Uzdrowisk, Kręcenie lodów przy prywatyzacji na przykładzie Szpitalu w Pławnie, Prywatyzacja gdańskiej „Energii”. (Firma przyniosła w 2009r 900mln zysku. Rząd PO chce ją sprzedać za 4,9mld.), sprzedaż 10 proc. akcji KGHM za bezcen (Do budżetu wpłynęło wówczas dwa miliardy złotych. Dziś za taki pakiet moglibyśmy wziąć niemal 3,5 mld zł), Przekręty Bieleckiego przy prywatyzacjach banków... Więcej nie chce mi się wypisywać. Ogólnie jedno wielkie złodziejstwo i kurestwo.

18. Ograniczenie deficytu budżetowego

Deficyt budżetowy za rządów Tuska wzrósł ponad 3 ktotnie z 16 mld do 52 mld i nadal w zastraszającym tepie rośnie!

19. Budowała autostrad
Wybudowane niespełna 30% dróg. Tu też obeszło się bez wałków. Casus - sprawa z Chińczykami.

21. Ułatwienie młodym startu zawodowego
Liczba osób na bezrobotnym po ukończeniu edukacji za rządów Tuska wzrosła od 2007 roku aż 3 krotnie.

22. Realizacja polityki historycznej
Całkowity brak realizacji polityki historycznej, a wręcz jej ograniczenie do minimum.

23. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

Za rządów Tuska wzrost gospodarczy spadł prawie o połowę.

Oprócz tego dochodzi szereg matactw i krętactw, który pobił na głowę, uchodzące za mafijne rządy SLD.

- Rozbrajanie polskiej armii, Dymisje generałów. Ludzie z honorem nie będą firmować WP w likwidacj. Grom się sypie, a MON zdradza na swojej stronie jego tajne plany. 13 żołnierzy (stanowiska dowódcze) odchodzi z GROM-u. Uznali że minister Klich doprowadził tę jednostkę do stanu zapaści.Brakuje kasy na szkolenia, Polska bez marynarki wojennej, Polska bez sił powietrznych. Armię opuszczają młodzi. Aż 5,5 tys. żołnierzy odeszło w 2010 r. do cywila. Propozycja likwidacji uczelni wojskowych, likwidacja pułku 36.

Cytat:
Nie wierzę, żeby młodzi wyborcy mieli się od nas odwrócić. Przecież zlikwidowaliśmy powszechną służbę wojskową, która była zmorą większości młodych Polaków – odpowiada w radiu TOK FM na pytanie o spadek popularności PO wśród młodzieży przewodniczący klubu parlamentarnego tej partii Tomasz Tomczykiewicz – Wniosek: Prawdziwym celem likwidacji poboru (armii) był PR
List gen. Petelickiego do premiera Tuska. List gen.Petelickiego odkrywa kilka afer związanych z Ministrem Klichem:
"Ponad rok temu w obecności byłego wiceprezesa Narodowego Banku Polskiego, profesora Krzysztofa Rybińskiego, przekazałem ministrowi Michałowi Boniemu notatkę na temat karygodnych zaniedbań w Ministerstwie Obrony Narodowej. Zdecydowałem się na to, gdyż Bogdan Klich wysłuchiwał moich rad popartych ekspertyzami specjalistów polskich i amerykańskich, a następnie postępował wbrew logice!"

W maju 2009 roku Sejm RP powołał podkomisję do zbadania zaniedbań w Lotnictwie Wojskowym RP. Jej ekspert, znakomity pilot Major Arkadiusz Szczęsny napisał: „ Świadome narażanie przez MON naszych Żołnierzy na niebezpieczeństwo utraty życia jest niedopuszczalnym łamaniem prawa”! Gdy Major Szczęsny poprosił podkomisję o przekazanie sprawy Prokuraturze, został odwołany z funkcji eksperta. MON szasta pieniędzmi. Bezprzetargowy czarter embraerów LOT-u jest droższy niż zakup nowych maszyn.

- Afera sprzedaży szpitala szpitala im.Babińskiego w Krakowie wpisanego do rejestru zabytków.

- Wałki na uzdrowiskach. np. Konstancin. Uzdrowiska zmieniamy w SPA – nie dla biedniejszych.

- Powoływanie na ambasadorów aparatczyków PRL, a może gorzej bo absolwentów Moskiewskiego Państwowego Instytutu Stosunków Międzynarodowych.

- Senator Platformy Obywatelskiej Tomasz Misiak przewodnicząc komisji gospodarki narodowej, która pracowała nad specustawą stoczniową, zgłaszał do niej poprawki. Później – jak napisała „Gazeta Wyborcza” – firma Work Service, której Misiak jest współwłaścicielem, dostała bez przetargu zlecenie przy jej realizacji.

- NIK – Kopacz wydała 300 mln na nieprawidłowe dofinansowanie szpitali.

- Afera przekrętów Karnowskiego w Sopocie

- Najwyższa Izba Kontroli zarzuca resortowi, że bez potrzeby przekazał 10 milionów złotych klinice kierowanej przez senatora PO.

- Cenzura internetu i nie tylko: Internet pod kontrolą – nie tylko serwis opisujący życie miasta, ale i strona www o psach czy kotach będą mogły zostać uznane za publikacje prasowe i podlegać obowiązkowej rejestracji. Urząd Komunikacji Elektronicznej, bez naszej wiedzy, rozpoczął spis powszechny wszystkich Internautów w Polsce. Do 11 czerwca br. providerzy Internetu zobowiązani są do przekazania danych wszystkich swoich abonentów. GIODO śpi. Rada Ministrów ustalić jasne zasady blokowania i usuwania nielegalnych treści w internecie za pomocą specjalnego rozporządzenia. Dzięki temu, że nowe przepisy nie będą zapisane w ustawie, łatwo będzie można je dopasowywać do realiów. Obejmowanie internetu totalną kontrolą. Przejmowanie NASK przez ABW! Prezydent Szczecina Krzystek PO, który w związku z aferalnym postępowaniem – wyrok sądowy zmusił go do oddania 170-metrowego mieszkania komunalnego, które w 2000 r. bezprawnie otrzymał, a potem za grosze wykupił na własność – został przez internautów ostro skrytykowany, teraz tych internautów ściga za pomocą prokuratury.Przy okazji ustawy hazardowej nie tylko internet ale i komórki w nasłuchu!. Rząd forsuje projekt blokowania stron internetowych. Chce większych uprawnień policji w sieci. I ma zakusy, by śledzić, gdzie dokładnie każdy z nas i kiedy rozmawia przez komórkę.

- Schetyna postanowił pozbyć się resortowego osiedla na warszawskich Kabatach – za bezcen.

- Afera pożyczkowa Palikota – do Palikota z anonimowych spółek w rajach podatkowych płyną milionowe pożyczki. Afera finansowania kampanii Palikota – po kilkanaście tysięcy wpłacali emeryci i studenci – niektórzy z tych ostatnich teraz się mu wysługują. Studenci, którzy w 2005 r. sponsorowali jego kampanię, pracują w urzędach kierowanych przez Platformę.

- Afera Sulorza i Krzyworzeki z PO w Krakowie- wyprowadzanie pieniędzy z Kraków Business Parku.

- Wycieczka Tuska do Machu Picchu z całą rodzina za pieniądze podatników.

- Afera Kudryckiej – kontrola na UJ w związku z jedną pracą magisterską. Zapędy totalitarne. Rzecznik Kudryckiej jest doradcą Instytutu Wałęsy.

- Afera Atamańczuka – zarzuty posiadania narkotyków, prowadzenia samochodu pod wpływem środków odurzających i próby przekupstwa policjanta.

- Afera Misiaka – Ewa Mandziou – prywatnie narzeczona Misiaka, nie musiała płacić za przelot rządowym samolotem.

- Afera kopaczy w piłkę – Donald Tusk, Grzegorz Schetyna i kilku innych posłów PO grali w piłkę, zamiast być w Sejmie i głosować. Premier z kolegami uprawiał sport w czasie, kiedy głosowano nad wetem prezydenta i debatowano o policyjnych emeryturach.

- Afera Pitery i jej sukces – dorsz za 8.20 zł

- Nowy wątek w aferze sopockiej. Według Rz, przestępca z Krakowa po kupieniu atrakcyjnej nieruchomości od miasta Sopot zatrudnił syna szefa tamtejszej Platformy Obywatelskiej.

- Afera Czumy – długi w USA i nepotyzm – rzecznikiem resortu przyjaciel córki Czumy.

- Afera ws. wypowiedzi Gromosława Czempińskiego – oficera SB prowadzącego Olechowskiego – iż brał czynny udział w utworzeniu PO.

- Afera KRUS – państwowa kasa zasila liderów PSL

- Afera senatora PO Abgarowicza- miał próbować ukryć ponad 700 tys. zł. Według funkcjonariuszy CBA, parlamentarzysta w oświadczeniach majątkowych z lat 2001-2006 wielokrotnie kłamał.

- Afera Wojnarowskiego-Sawickiej – jest udziałowcem firmy, handlującej szpitalnymi długami.

- Zwalnianie z więzień przestępców mafii pruszkowskiej – 28 maja 2008 więzienne mury opuściło trzech bossów gangu: Zygmunt R. ps. Bolo, Ryszard Sz. ps. Kajtek oraz Janusz P. ps. Parasol. Poza tym na przełomie ostatnich miesięcy na wolność wyszło 35 innych “pruszkowiaków”, którzy odpowiadają m.in. za napady i handel narkotykami.

- Afera Fabiszewskiej – zarządza rządowym programem walki z rakiem i prowadzi firmę, która na nim zarabia.

- Umorzenie śledztwa ws. Kulczyk – Auganow. No cóż. Podobno to Kulczyk (zamieszany w aferę Orlenu) buduje już autostradę – najdroższą w Europie.

- Afera spółki J&S – Pawlak skasował jej w grudniu 2007 r. prawie pół miliarda złotych kary, a Jacek Dubois, pełnomocnik prawny Platformy Obywatelskiej, od wielu lat zasiada w radzie nadzorczej J&S Energy.

- Umorzenie śledztwa ws afery paliwowej.

- Polscy dyplomaci, powołując się na wytyczne ministra spraw zagranicznych Radosława Sikorskiego, zrywają kontakty z działaczami polonijnymi krytycznymi wobec rządu.

- Wiceszefem ABW – Zdzisław Skorża – niby kolega Pawlaka z akademika, były oficer SB – w „nocnej zmianie” mówi wyłącznie po rosyjsku!

- Afera Bondaryka – pobory z Telekomunikacji 0,5 mln zł Ery 1,5 mln a funkcja szefa służb specjalnych.

- Afera Ćwiąkalskiego – mianował Michalskiego szefem Prokuratury Apelacyjnej w Warszawie Nowy szef Prokuratury Apelacyjnej w 2002 doprowadził do uwolnienia polonijnego biznesmena podejrzanego o podżeganie do zabójstwa generała Marka Papały.

- Waltz – finansuje z publicznych pieniędzy najdroższą na świecie oczyszczalnie ścieków w Warszawie. Waltz – ofiarowanie ITI 500 mln publicznych pieniędzy na stadion Legii.

- Afera Chlebowskiego – doprowadził swymi rządami w Żarowie do katastrofy finansowej tej gminy.

- Burmistrz Kraśnika (!) Piotr Czubiński PO podejrzewany o korupcję.

- Umorzono śledztwo w sprawie defraudacji milionów złotych w słynnym Laboratorium Frakcjonowania Osocza.

- Uniewinnienie Aleksandry Jakubowskiej, ale również z powodu nie wykrycia sprawców umorzono postępowanie w sprawie tzw. Grupy Trzymającej Władzę.

- Cofnięcie nakazu zatrzymania Ryszarda Krauze, który po cichu zgłosił się do prokuratury, odmówił złożenia zeznań, z powrotem wrócił zagranicę.

- Afera Brochwicza – stał się najbardziej wpływową osobą w polskich tajnych służbach. Mimo, że formalnie jest tylko szeregowym członkiem PO, jego ludzie obejmują najważniejsze funkcje w polskich służbach specjalnych. Wpływy Wojciecha Brochwicza, adwokata Janusza Kaczmarka, zaczynają niepokoić nie tylko opozycję. Najpierw audyt w służbach, a potem decyzje personalne – zapowiadał po wygranych wyborach Paweł Graś (PO). Mimo to jeszcze przed audytem nowy rząd przeprowadza w tej sferze radykalne zmiany. Według posłów opozycji, ich głównym autorem jest Wojciech Brochwicz, były wiceszef MSWiA, dziś doradca PO, a wcześniej Andrzeja Barcikowskiego (w czasach rządów SLD szefa ABW).

- Afera korupcyjna w ZUS – zatrzymanie prezesa ZUS (forsowanego przez Tuska) Sylwestra R z PO.

- Afera z projektem budowy Orlików. Orliki się sypią. Klęska organizacyjna. Nowe afery z Orlikami : zmieniano parametry nawierzchni użytej w projekcie, przez co faworyzowano w przetargach niektóre prywatne firmy, niektórzy przedsiębiorcy uczestniczyli w zamkniętych spotkaniach z osobami związanymi ministerstwem sportu, jeszcze na etapie omawiania projektu „Orlik” – przed ogłoszeniem przetargów i kilka innych. Masowe łamanie praw autorskich. Gminy dostają wezwania do zapłaty za orliki. Prywatna kancelaria z Wrocławia żąda od nich po 100 tys. zł. i rozebrania obiektów. Afera boiskowa. Król Orlików – Konrad Sobecki (51 zleceń na budowę) – podejrzany o łapówkarstwo. Odbiorcą oczywiście osoby rozstrzygające przetargi.

- Afera stoczniowa – „katar Grada”.

- Afera NIK – skok na niezależność Najwyższej Izby Kontroli. (m.in Prywatna firma pośrednio będzie mogła wpływać na proces kontrolny.)

- Afera hazardowa Black Jack (Chlebowski i Drzewiecki lobbowali w interesie kolesiów z sieci kasyn gry). Zmiany w ustawie które likwidują kontrolę nad hazardem. Szef Komitetu Stałego Rady Ministrów a w 2009 mianowany przez PO prezes ZUS zamieszany w aferę z automatami o niskich wygranych. Przyjęta ekspresowo tzw. ustawa hazardowa, miała ograniczyć hazard. Biznesmeni z branży kasyn – tacy jak Ryszard „Rysio” Sobiesiak – mogą jednak zacierać ręce, bo na nowych przepisach stracą głównie właściciele restauracji, kawiarni i pubów. Ze stenogramów z podsłuchów CBA wynikało, że biznesmeni od hazardu obawiali się najbardziej dopłat i zależało im na niedopuszczeniu do wideoloterii. Oba postulaty są w projekcie rządowym uwzględnione. Opinia publiczna niewiele jednak może się na ten temat dowiedzieć, bo znaczna część mediów mocno przyhamowała badanie tej afery. Rząd zabraniając nam grania w pokera online a także obstawiania meczów w ten sposób – lobbuje “swoje” sposoby na hazard, czyli głównie pozostawia nam wybór gry w totolotka, albo u naziemnych bukmacherów czy kasyn u których w wyniku ustawy podniesione zostały podatki. Postać zaproponowanej ustawy hazardowej ma charakter aferalny! Jednymi z głównych beneficjentów tej regulacji będą niedawni negatywni bohaterowie tzw. afery hazardowej.

- Poddanie się w sprawie Eureko.

- Afera nacisków na prokuratury : Miłoszewski (w sprawie przeciw Ziobrze) odmówił, to prokurator z Łodzi miała powiedzieć, że „teraz ją przeniosą do Gołdapi lub Suwałk”.

- Afera w prok.Rzeszowskiej. Odwołano szefową Prokuratury Okręgowej w Rzeszowie za brak postępów i nie wszczynanie sprawy „łapówkarskiej” przeciwko Kamińskiemu za … wręczenie przez CBA pieniędzy Piotrowi Rybie i Andrzejowi K., którzy za łapówkę obiecywali odrolnienie działki pod Mrągowem.

- Afera z 50 krotnym zmniejszeniem podatków od pól golfowych - Drzewiecki dla Wejherta ITI

-Łukasz Lorentowicz, były asystent posłanki Beaty Sawickiej, twierdzi, że Sawicka, a także Mirosław Drzewiecki, naciskali na niego, by składał korzystne dla Platformy zeznania w sprawie finansowania kampanii prezydenckiej Donalda Tuska w 2005 r.

- Afera zw.ze zniknięciem planów inwestycji wokół stadionu. Przeszły w prywatne ręce? (na razie jeszcze cisza)

- Spółka MGGP żony Grada i kolegi wygrywa rządowe przetargi. Kosztuje to polskich podatników 400mln unijnej kary

- Afera z przejmowaniem majątku stoczni przez spółki córki. Zakup przez spółkę, po czym regulacja długów wobec niej w pierwszej kolejności. Ustawa stoczniowa. »Tu

- Afera Walz-Zubrzycki – Wynajęcie prywatnej firmy ochroniarskiej za pieniądze podatnika do likwidacji KDT. Ta sama firma ochrania później mecz Pucharu Polski w Bydgodszczy..

- Skandaliczne dofinansowanie OPLA.

- Awans osoby zamieszanej w sprawę Olewnika na wice-szefa CBA (oczywiście już po odwołaniu Kamińskiego).

- Wykorzystywanie podsłuchów rozmów prywatnych przez wysokich urzędników ABW.

- Edukacja. Nauczyciele są zszokowani tym pomysłem, gdyż nie mają wątpliwości, że taka zmiana reguł jeszcze bardziej obniży wymagania w szkołach, pogarszając ich poziom. Zagrożone są zwłaszcza przedmioty uważane w Polsce za trudne, a więc matematyka i fizyka. – Dzieciaki nie będą miały motywacji, aby się ich uczyć. Ustawa likwidująca biblioteki szkolne i pedagogiczne jeszcze nie funkcjonuje. Po minister Hall po ograniczeniu czytania lektur do fragmentów Minister Kultury likwiduje praktycznie dostęp do książki dla młodych. Likwidacja olimpiad przedmiotowych.List otwarty o którym mowa na stronie GW zaczyna się od słów: Oskarżam panią minister Edukacji Narodowej, Katarzynę Hall oraz wiceminister Krystynę Szumilas o niszczenie z premedytacją olimpiad przedmiotowych, o lekceważenie tysięcy najzdolniejszych uczniów, o jawną pogardę okazywaną nauczycielom i pracownikom uczelni wyższych, którym chce się pracować po godzinach pracy i którzy wspierają uczniów.[...] Prof. zw. dr hab. Wiesław Fałtynowicz. Ogłupiania Narodu ciąg dalszy.

- Brak reakcji min.Sikorskiego na aresztowanie polskich dziennikarzy na Białorusi.

- Umorzenie śledztwa w sprawie przeciekowej.

- Szantaż wyborczy w Białogardzie. Karpiniuk: Wybierzecie kandydata PO będą pieniądze na szpital!

- Dyspozycjyjny wobec SB prokurator – prokuratorem krajowym u Czumy.

- Wiceminister zdrowia Krzysztof Grzegorek PO, podejrzany o przekupstwo i mataczenie.

- Afera z wykorzystywaniem majątku skarbu państwa przez kolegów PO. Dzierżawa czorsztyńskiego ZEW»Tu

- Szef krakowskiej i członek zarządu Platformy Obywatelskiej oraz starosta krakowski z PO, pracowali w firmie, przez którą wyprowadzono za granicę miliony złotych.

- Firma senatora Tomasza Misiaka zawarła z Pocztą Polską kilkanaście kontraktów na łączną wartość około 12 milionów złotych – podaje Tvp.info. W tym samym czasie Misiak pracował w Senacie nad rozwiązaniami prawnymi dotyczącymi Poczty Polskiej.

- Afera z konkursami w Ratuszu. Hanna Gronkiewicz-Waltz ustawiała konkursy pod z góry ustalonych kandydatów.

- Pieniądze na działalność instytutu, którym kieruje żona ministra, przekazywały spółki skarbu państwa i koncerny działające na rynku zbrojeniowym.

-Afera z ustawą o SKOKach. Likwidacja niezależności tych instytucji, jedynych banków niezależnych od nomenklatury.

- Publiczne pieniądze na noclegi syna Grasia.

- Wyciszona sprawa samobójstwa funkcjonariuszki ABW. Wielokrotnie miała być przesłuchiwana przez nowe kierownictwo służb, szukające dowodów na bezprawne działania szefów ABW w czasach rządów PiS.

- Afera z komisji „przyjazne państwo”: propozycja ustawy przewidującej więzienie za handel szczypiorkiem. Na szczęście „za” – tylko PO.

- Przeciek z polskich urzędów do białoruskeigo KGB.

- Wykorzystywanie służb w celu kompromitacji niewygodnych osób. Zbieranie haków na generała który skrytykował MON a potem odszedł ze służby.

- Afera w MZ. Doradcą Kopacz, Jan Gołąb opłacany przez koncerny farmaceutyczne.

- Afery z samobójstwami. Samobójstwo podczas głodówki.„Samobójstwa” w sprawie Olewnika. Trzech morderców i strażnika więziennego (za dużo wiedział?). „Samobójstwo” w sprawie Papały.

- Afera „Lidia Staroń”. Posłanka Plaformy Obywatelskiej, zarobiła kilkaset tysięcy złotych, korzystając na skonstruowanej przez siebie nowelizacji prawa spółdzielczego.

- Norbert Wojnarowski PO, który zgłosił w Sejmie projekt ustawy o ZOZ-ach (ustawa umożliwia wierzycielom przejmowanie szpitali za długi) jest prywatnie udziałowcem firmy handlującej długami szpitali i wspólnie z żoną ma 48% udziałów w firmie Progres.

- Afera posła Sycza, olsztyńska PO, z dotacją 40 mln. przydzieloną przez żonę na wiatę na działce Syczów.

- Afera Ludwiczuka. Senator PO nie zamieścił w oświadczeniu majątkowym wszystkich informacji i dzięki temu zarobił 138,4 tys.zł

- Waldy Dzikowski (wtedy poseł dziś senator), były wiceprzewodniczący klubu i (były?) wiceprzewodniczący Platformy Obywatelskiej z zarzutami korupcji ale schowany za immunitetem Sprawę umorzono w wyniku nieuchylenia immunitetu i nie było okazji by ją wznowić.

- Kolejna afera z Ministrem Środowiska. Minister środowiska chciał przeforsować ustawę, która pomogłaby jego fundacji.

- Dla koalicjanta jednak, kasa się znajdzie zawsze ! Firma założona przez żonę Marka Sawickiego, ministra rolnictwa z PSL, może otrzymać z funduszy unijnych nawet 4,5 mln zł.

- Minister Rostkowski nie widzi kryzysu. Szasta publicznymi pieniędzmi. Nie tylko on. Przedwyborcze nagrody w ministerstwach.

- Afera lekowa. Rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie listy leków dopuszczonych do sprzedaży w ich placówkach jest pełne wad, które świadczą albo o niekompetencji urzędników, albo zbyt silnych wpływach konkurencyjnego lobby aptekarzy.

- Niejasne sprawki przewodniczącego komisji hazardowej. Dzięki podpisowi Sekuły dwóch biznesmenów zrobiło interes życia na podupadającej Hucie Zabrze: kupili ją za 750 tys. złotych, po czym sprzedali należące do niej kamienice, budynki i działki pod budowę stacji benzynowych oraz supermarketu, zarabiając kilkaset razy więcej.

- Nieudolna minister musi przegrywać z dyrektorami szpitali. Pierwszy z dyrektorów szpitali psychiatrycznych pozwał ministerstwo do sądu, który zobowiązał je do zwrotu szpitalowi kosztów leczenia nieubezpieczonych pacjentów.

- Pieniądze stowarzyszenia nadają się do ratowania własnej spółki. Tak uważa prominentny europoseł z PO Krzysztof Lisek. Krzysztof Lisek to prominentny polityk PO i jeden z bliskich współpracowników premiera Donalda Tuska. Jest on członkiem Rady Krajowej oraz wiceprzewodniczącym Regionu Pomorskiego Platformy Obywatelskiej. Pierwszy polski europoseł pozbawiany immunitetu, czy może drugi po pośle samoobrony.

- Paweł Gzyl PO (przyjaciel Nitrasa) – i jego zaniżona deklaracja majątkowa.

- Afera Nitrasa. W sprawie firmy E-PLUS należącej do żony posła Nitrasa, doniesienie złożył były poseł PO Zaremba. W doniesieniu napisał o „niejasnych związkach, które mają miejsce na styku biznesu prywatnego i wielkich zamówień infrastrukturalnych, które są finansowane ze środków publicznych”. Pytał o to, kto czerpie korzyści z pośrednictwa i dostaw żwiru dla kluczowych inwestycji w Zachodniopomorskiem, o rolę firm związanych z bliższą i dalszą rodziną posła.

- Platforma by zatrudnić swoich, zwalnia fachowców. Tym razem czyszczenie Poczty Polskiej.

- Afera w ministerstwie finansów. Minister stwierdza że rafineria nie musiała płacić podatków. Zyskują na tym dawni prezesi rafinerii zamieszani w aferę paliwową którzy mogliby odpowiadać za uszczuplenie przychodów Skarbu Państwa.

- Wyciągi Sobiesiaka w Zieleńcu. Pomogli : Schetyna i wdzięczność Mariana Pigana (dyr.Lasów Państwowych dzięki PO).

- Urzędnicy Aleksandra Grada traktują Polską Agencję Prasową, jak prywatny folwark.

- Minister w rządzie PO, kierując się prywatą opóźnił o miesiące Szwedzką inwestycję zwiększającą zatrudnienie na Podlasiu. »Tu

- Afera Ćwiąkalskiego. Stracili pracę bo wykryli nieprawidłowości w Ministerstwie Sprawiedliwości.

- Hojni dla swoich wbrew prawu? Kancelaria Sejmu wypłaciła Chlebowskiemu dwie pensje (25 tys.zł) mimo iż usprawiedliwienie za czas nieobecności napisał sobie sam.

- Szefowa Terminalu Promowego Świnoujście płaciła za nigdy niezrealizowane usługi. Wśród kontrahentów są osoby związane z Platformą i PSL. Jego (Terminalu Promowego) bezpośrednim właścicielem jest spółka Polskie Terminale, którą kieruje Bartłomiej Pachis, szef polickiej PO. Z kolei Polskie Terminale należą do Zarządu Morskich Portów Szczecin i Świnoujście (prezesem jest działacz PO Jarosław Siergiej), w którym skarb państwa ma 86 proc. udziałów.

- Upokarzający Polaków pomnik wdzięczności dla sowietów w Legnicy zostaje na swoim miejscu dzięki wojewodzie z PO. W tym samym czasie, wielka afera o pomnik na krakowski przedmieściu.

- Nowe przepisy liberalnej? Nie! Socjalistycznej PO. Prawo jazdy z ograniczonym terminem ważności i kontrole.

- Eureko wywozi miliardy a pracownicy PZU idą na bruk. Wszystko na skutek poddania się w sprawie sporu przez rząd PO.

- Od ponad roku ubiegający się o wcześniejszą emeryturę z KRUS nie mogą doliczyć do stażu ubezpieczeniowego lat opłacania składek do ZUS. Pomimo mojego krytycznego stosunku do obu instytucji, ten przepis to jawne łamanie konstytucji.

- Niebezpieczna bezczynność w sprawach niemieckich orzeczeń. Dotyczy gazoportu i Nord-Streamu. Niemiecki Federalny Urząd Żeglugi i Hydrografii (BSH) wydał zezwolenie na położenie gazociągu, natomiast zakwestionował budowę polskiego Gazoportu.

- Nowe CBA jest wyjątkowo uprzejme dla swoich. CBA ostrzegło Rosoła, że złoży mu wizytę»Tu

- Ludzie ustawy piszą a PO je uchwala. Komisja Przyjazne Państwo Janusza Palikota w błyskawicznym tempie i bez żadnej dyskusji przyjęła projekt nowelizacji ustawy o odpadach medycznych. Napisał ją przedsiębiorca Arkadiusz Tułecki, właściciel firmy, która może na zmianie ustawy dużo zarobić.

- Pełnomocnik prawny Platformy Obywatelskiej, Jacek Dubois, od lat zasiada w radzie nadzorczej J&S Energy (to właśnie tej spółce wicepremier Waldemar Pawlak skasował prawie pół miliarda złotych kary). Mecenas Dubois został też `obrońcą społecznym’ byłej posłanki Platformy Obywatelskiej oskarżonej o korupcję, Beaty Sawickiej; nie dość, że za jej obronę nie wziął grosza, to na dodatek pożyczył Sawickiej 300 tysięcy zł na kaucję. Kilka miesięcy później kancelaria mecenasa Dubois dostała od rządu Platformy Obywatelskiej, w trybie bezprzetargowym, kontrakt wart 600 tysięcy na obsługę prawną budowy stadionu narodowego.

- Rząd płacił Gazecie Wyborczej za artykuły. Minister Środowiska Maciej Nowicki.

- Sikorski – Minister Spraw własnych. Przedkłada wyborcze show nad ważne spotkanie ministrów spraw zagranicznych.

- Były prezydent Litwy – Polska winna pogorszeniu się wzajemnych stosunków. Mówi o czasach rządów PO, a wcześniej „Była serdeczna współpraca. Polska wspierała nas w drodze do NATO i Unii Europejskiej, publicznie mówiła o nas jak o strategicznym partnerze”

- Paranoja. Komunikat Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 9 marca 2010 r.: „O emeryturę trzeba zadbać samemu – ile odłożymy, tyle będziemy mieli „na starość”.”
Prosi się : „Odwalcie się w takim razie od moich zarobków, dajcie mi decydować” oraz „gdzie są moje składki za ostatnie 30 lat?„

- Na szybki inernet UE przekazała nam setki milionów. Wykorzystano (PO) kilka. Reszta przepadnie.

- Transport niemieckich win. Prezydent Gdańska Paweł Adamowicz (PO) wydał 1 mln zł. na upamiętnienie niemieckich transportów niemieckich dzieci pochodzenia żydowskiego do Anglii, łamiąc prawo bo bez opinii Rady Ochrony Pamięci. Jednocześnie brakuje w Gdańsku pieniędzy na tablice w innych językach na pomnikach upamiętniających ofiary polskie.

- Komorowski chciał inwigilować posłów. Za sprzeciw wobec takich działań szefowa kancelarii sejmu straciła pracę.

- Agenci CBA zatrzymali w poniedziałek kierownika szprotawskiego biura Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Mirosława K., jednocześnie szefa PO w powiecie żagańskim. Jak się dowiedzieliśmy wczoraj, chodzi o łapówki.»Wniosek o tymczasowy areszt dla Mirosława K. – zatrzymanego przez CBA szefa PO w powiecie żagańskim – Szprotawa.
Podejrzani w sprawie ponadto: wiceprzewodnicząca PO w powiecie żagańskim – Jadwiga Z. oraz jej krewni – syna i synową.

- Około 10 tysięcy złotych miesięcznie bocheńskie starostwo płaciło agencji reklamowej „Wenecja” za poprawianie wizerunku urzędu. W sumie w ciągu kilku miesięcy za tego typu usługi agencja skasowała ponad 50 tysięcy złotych. Oby się lepiej żyło wszystkim z PO. „Wenecja”, której prezesem jest żona Andrzeja Wyrobca, obecnego skarbnika Platformy Obywatelskiej (z tym ugrupowaniem związany jest starosta Jacek Pająk).

- Polskie władze oddały prawa do wydobycia gazu łupkowego amerykańskim koncernom i to znacznie poniżej cen obowiązujących na świecie. Tymczasem rosyjski Gazprom z ogromnymi obawami przygląda się planom eksploatacji tych złóż nad Wisłą. Już sam fakt, że licencje na wydobycie gazu łupkowego polski rząd odstąpił zagranicznym firmom, zakrawa na kuriozum w skali światowej. Trafne podsumowanie. Jak informuje niemieckojęzyczny dziennik „Polskaweb”, przy świeżych jeszcze grobach rząd Platformy Obywatelskiej zawiera bardzo kontrowersyjną transakcję dostaw i transferu gazu do roku 2037 względnie 2045. Transakcja ma wartość ok. 100 miliardów dolarów (288 mld PLN).Podczas wizyty do Smoleńska (do ofiar) Tusk uzgadniał z Putinem sprawę gazu! Nawet rosyjscy dziennikarze byli zdziwieni. A oto co na ten temat (gazu łupkowego) sądzi kandydat PO – Komorowski: "Nie warto, bo mamy dobry kontrakt z Rosją". KE broni nas przed działaniami polskiego rządu (w sprawie umowy gazowej). Polska podpisuje umowę wbrew Unii. Nie chcemy przedstawić umowy przed jej podpisaniem? Jak musi być zła? Gaz od Rosji kupujemy drożej niż inne państwa UE! Efekt. Polski Gaz i prąd najdroższe dla użytkowników
Kłamstwa rządu w sprawie umowy gazowej? Nie 2019 tylko 2045 – twierdzi Putin. Na gazie łupkowym Polska straci setki milionów dolarów – tak uważa główny geolog kraju. Największe ulgi Gazprom ma w Polsce dzięki umowie z rządem PO i PSL. Tranzyt gazu kosztuje Gazprom w Polsce mniej niż na Białorusi. Mało tego – w najbliższą środę Rosjanie mają być zwolnieni z ok. 180 mln dol. długów za tranzyt przez ostatnie cztery lata.

- W 2006 r. polski rząd szacował potrzeby polskich firm na dużo więcej i chciał pomiędzy nie rozdzielić 284,6 mln ton CO2 rocznie. Gdy w 2007 r. KE się na to nie zgodziła, skierował sprawę do sądu UE w Luksemburgu i wygrał. Tymczasem rząd PO rezygnuje z tego zwycięstwa i zgadza się na mniejsze limity (208,5). Stało się i rząd PO się cieszy.

- Pijani ludzie Komorowskiego nad grobem Anny Walentynowicz.

- Rząd chce oddać za bezcen akcje PZU. To giga przekręt! Zyskają „akcjonariusze” którzy zapewne na pierwszej sesji po zakupie zyskają 130%.

- Minister MSWiA Jerzy Miler bez przetargu wybrał system informatyczny (złamał ustawę) »Tu

- Rząd PO-PSL odpowiedzialny za skreślenie środków na zabezpieczenie przeciwpowodziowe. Skreślone zostało z listy przez minister rozwoju regionalnego Elżbietę Bieńkowską 12 projektów inwestycyjnych w zakresie infrastruktury przeciwpowodziowej w południowo-wschodniej Polsce. Skreślono w lutym 2008. Dziś byłyby już ukończone. (Ważne że Orliki są zabezpieczone przed nadmiernymi opadami). "Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi zagrożenie, a potem spływa do głównej rzeki i do Bałtyku, więc nie słyszałem od dłuższego czasu o zjawiskach powodziowych, które by trwały dłużej niż tydzień, czy dwa" – kto to powiedział? Marszałek p.o. Komorowski

- Bankructwa punktów aptecznych. 7 miesięcy czekają na podpis min. Kopacz »Tu

- Platforma, nie respektując wyroku Trybunału Konstytucyjnego, przyznaje nowe uprawnienia funkcjonariuszom CBA. Zdaniem ekspertów, to zamach na wolności obywatelskie.

- Inwestycje w internet utknęły w MSWiA. Z 579 mln euro przeznaczonych m.in. na budowę sieci przez samorządy wydano na razie 4 proc., z kwoty 364 mln zł przeznaczonych na zakup komputerów i dopłaty do usług internetowych wykorzystano 8 proc., z pozostałej kwoty – 360 mln euro przeznaczonych dla samorządów nie wykorzystano ani grosza! Tymczasem pieniądze muszą zostać rozdysponowane do końca 2013 r., a wydane do końca 2015 r.

- Wicemarszałek województwa mazowieckiego, kandydat na prez.Radomia z zarzutami o fałszerstwo.

- Afera gruntowa na Targówku. Zbigniew Poczesny (PO), przewodniczący rady dzielnicy Targówek, i Jędrzej Kunowski (PO) przygotowali projekt „uchwały skrawkowej”.

- Lewe faktury. Wicedyrektor żoliborskiego OSiR i działacz PO złożył w ośrodku i klubie podrobione faktury. Prokuratura sprawdza, kto je wystawił.

- Sprawa samolotów dla VIP. Mówi Ludwig Dorn:Szczygło w początkach 2007 roku unieważnił przetarg rozpisany przez min. Sikorskiego na samoloty dla 36 specpułku, gdyż jego zdaniem był on ustawiony pod Embraery, że następnie w trakcie 2007 roku opracował nową dokumentację przetargową, która w lutym 2008 roku trafiła na biurko min. Klicha, oraz że min. Klich ten przetarg „skręcił” ( w sensie „skręcił mu łeb”), przetargu nie rozpisał i zaczął próbować dróg bezprzetargowych.»Tu
W tekście obnażone zostało również kłamstwo Sikorskiego. Jedenaście meldunków o złym stanie samolotów. które na biurko Bogdana Klicha złożył gen.Błasik (co dwa miesiące jeden) pozostało bez odpowiedzi!

- Min.Klich (MON) w rozporządzeniu nadał premierowi, niezgodnie z prawem, uprawnienia do powoływania członków Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego.

- Komorowski sam przyznawał sobie nagrody. 83-tysiące.

- Przedwyborcza akcja 4 x TAK. Miało być referendum. Po wyborach, 750 tysięcy podpisów zostało zmielonych, a akcja zapomniana.

- Drobna zmiana ustawy, która spowoduje duże koszty dla rodzin – podręczniki – i potężne zyski dla wydawców. »Tu

- W każdej ambasadzie obowiązkowo portret Komorowskiego!

- Niemcy plują nam w twarz – polski obóz koncentracyjny i brak sprostowania. Brak reakcji władz polskich.

- Nam podwyżki sobie nagrody. (Nam podatków). Przoduje minister Rostkowski »Tu

- Odpolitycznienie mediów wg PO (2 byłych PO, były PZPR, jeden Ordynacka i jeden PSL).

- Choć z powodu kryzysu ratusz musi drastycznie ciąć wydatki, prezydent Warszawy stale sowicie nagradza urzędniczą elitę.

- Podwyżka VAT konieczna bo … rząd musi sobie kupić pancerne limuzyny.

- Za nieudolność sejmu i nieuchwalone przepisy dotyczące odpadów płacimy Unii 5 milionów złotych miesięcznie.

- Przetarg MON na remont TU-154M nr 101 – wygrała firma krzak (jednoosobowa działalność gospodarcza) z powiązaniami WSI i GRU. Właściciel – absolwent Akademii Sztabu Generalnego w Moskwie.

- Prezydent Komorowski odznacza agentów, komunistów i swoich. Komorowoski przyznaje order za wyroki na zlecenie bezpieki. Zbigniew Pannert był w okresie stanu wojennego prokuratorem, który oskarżał działaczy opozycyjnych w procesach politycznych. Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski – Krzysztof Szumski, były polski ambasador w Pekinie (Chińska Republika Ludowa), był najpierw tajnym współpracownikiem SB, a później funkcjonariuszem wywiadu i szefem POP w szkole wywiadu w Kiejkutach.

- Polski gazoport zablokowany przez gazociąg północny. Chyba największy skandal w ostatnich latach. Bezsilność rządu PO.

- Kandydat PO na radnego zatrzymany za narkotyki. To poważniejsze niż głupota, którą się wcześniej popisał.

- Pod rządami Hanny Gronkiewicz-Waltz zatrudnienie w ratuszu wzrosło o 1,5 tys. osób. W dobie kryzysu trzeba na gwałt szukać oszczędności, ale burmistrzowie nie przewidują redukcji zatrudnienia.

- Najemca lokalu, jubiler Andrzej Zgirski, nielegalnie podnajmował pomieszczenia Karolowi El Kashifowi. Gdy proceder wyszedł na jaw, mokotowscy urzędnicy poszli mu na rękę. Matactwa na Mokotowie.

- Lasy Państwowe pod młotek (ale nie dla nas), ale najpierw do sektora finansów publicznych. W ustawie o systemie zarządzania emisjami gazów cieplarnianych i innych substancji pojawił się zapis, że Lasy Państwowe nie mogą uzyskać dopłat za pochłanianie dwutlenku węgla. Mogą je natomiast dostać obcokrajowcy, o ile kupią lasy w Polsce lub też kupią od polskich prywatnych właścicieli lasów prawo do pochłaniania dwutlenku węgla przez te lasy. Wobec tego obecnie odbywa się przez zachodnie firmy proces kupowania prywatnych lasów.
- Jaruzelski wraca do polityki. Zaproszony przez Komorowskiego na posiedzenie RBN...

- Tarnowski radny PO, w roli prezesa zarządu FABIOS S.A. zawierał umowy z wieloma swoimi znajomymi, wykorzystując – nie po raz pierwszy – sieć powiązań personalnych, w których ważną rolę odgrywają m.in. osoby związane z tarnowską Platformą Obywatelską. Firma pod zarządem B. Babuśki „robiła interesy” nie tylko zresztą ze znajomymi prezesa, ale także z jego najbliższą rodziną.

- Ksiądz prałat Sławomir Żarski, Administrator Ordynariatu Polowego Wojska Polskiego, został w trybie nagłym „przeniesiony do rezerwy kadrowej”. Pod decyzją o wyrzuceniu księdza prałata podpisał się Minister Obrony Narodowej. Dlaczego? Bo kazanie nie przypadło do gustu Komorowskiemu.

- Stołeczni urzędnicy podlegli Hannie Gronkiewicz-Waltz łamią ustawę o dostępie do informacji publicznej. Majątek wart 20 mld zł ratusz woli oddawać po cichu.

- Dyktator Łukaszenka o polityce rządu PO : To, co ostatnio Polska zrobiła dla Białorusi, warte jest każdych pieniędzy. Dwa dni wcześniej spacyfikował pokojową demonstrację głównych rywali traktując pałami. »Tu Jego zdaniem, „jakkolwiek bądź opozycyjni kandydaci próbowaliby zderzyć nas głowami, to i tak im się to nie uda”. – Polska zrozumiała, co to jest Białoruś i dlaczego Białoruś potrzebna jest Polsce.

- Wyszła na jaw korupcja polityczna PO i Zielonogórskiego Porozumienia lekarzy. W zamian za polityczne poparcie stawki godzinowe rosły im szybciej.

- Syn Tuska w Chinach. Za publiczne pieniądze »Tu

- Nieuczciwe dzielenie dotacji. Jedną z przyczyn tej szczodrości jest niewątpliwie geografia wyborcza – ośrodek znajduje się w tym samym okręgu, z którego startował burmistrz Jarosław Dąbrowski (PO). W ciągu ostatnich pięciu lat samorząd wpłacił na konto kościelnego ośrodka aż 2,5 mln zł.

- Skandal legislacyjny: Każdy, wobec kogo zasada równego traktowania została naruszona, będzie miał prawo do odszkodowania.Co więcej, w takich sprawach nie będzie stosowana zasada domniemania niewinności, czyli osoba oskarżona o dyskryminację musi udowodnić, że się jej nie dopuściła.

- Sprytna administracja? W trakcie sejmowych prac nad ustawą urzędy zatrudniały nowych pracowników. Sztucznie zwiększały stan osobowy, żeby po wejściu w życie nowego prawa i obowiązkowych zwolnień móc utrzymać wcześniejszą liczbę urzędników. Ponieważ ustawy nie podpisze Komorowski, etatów w administracji będzie 30 tys. więcej (miało być 20 tys. mniej). Budżet zapłaci 2,4 mld zł rocznie. Z tych dwóch liczb wynika, że i tak po wejściu w życie ustawy urzędników byłoby więcej o 10tys.

- Za drogi odpowiedzialna jest GDDKiA oraz jej organ naczelny czyli Ministerstwo Infrastruktury. Najdroższy kawałek drogi w Polsce, jest największą fuszerką. MI są „wściekłe”

- Kolejna kompromitacja ministra Grada. Połaczenie Energi i PGE uznane prze ekspertów jako niekorzystne dla klientów i rynku. A był to medialny sztandar rządu PO.

- Brak polskiej delegacji z najwyższego szczebla (prezydent, premier lub marszałek sejmu lub senatu) na uroczystościach litewskiego Dnia Obrony Ojczyzny – 20 rocznicy dramatycznych wydarzeń styczniowych 1991.

- Po „odzyskaniu” telewizji i radia czas na porządki. Wildstein, Sakiewicz, Pospieszalski, Gargas, Karnowski, Lichocka, Ziemkiewicz, Stankiewicz, Cejrowski * ich ekipy tracą pracę. Oto odpolitycznienie w pełnej krasie: Zarząd TVP tworzą: Juliusz Braun (były poseł Unii Demokratycznej i Unii Wolności, obecnie urzędnik w Ministerstwie Kultury), Marian Zalewski (wiceminister rolnictwa, zaufany człowiek Waldemara Pawlaka) i Bogusław Piwowar (kojarzony z lewicowym Stowarzyszeniem „Ordynacka”).

- Bardzo drogi Stadion Narodowy, a przy nim biedaprzestrzeń i stacja PKP w stanie rozkładu. Według koncepcji firm Dawos i JEMS, która zwyciężyła w konkursie urbanistycznym 2,5 roku temu w pobliżu stadionu, miała powstać m.in. hala sportowo-widowiskowa na 20 tys. osób, centrum kongresowe z salami konferencyjnymi, pięciogwiazdkowy hotel z 400 pokojami, hale wystawienniczo-targowe oraz 40 tys. m kw. biur. Umowy na przekształcenie tej wizji w szczegółowy projekt resort sportu nie podpisał z urbanistami do dziś.

- Tak działają służby pod rządami PO. Resort obrony zbierał haki, szukał kompromitujących faktów z życia części rodzin lotników, którzy zginęli w katastrofie wojskowego samolotu CASA »Tu

- Lech Witecki jest pełniącym obowiązki dyrektorem Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad już prawie trzy lata (od nominacji przez D.Tuska). Zdaniem prawników z Biura Analiz Sejmowych, to niezgodne z prawem i wydane przez niego decyzje mogą być podważane.

- BOR kupiło luksusowe limuzyny, by wozić eurokratów. Skandal to fakt, że urywa się zakup na potrzeby polskich prominentów. Po zakończeniu polskiej prezydencji, która trwać będzie pół roku, limuzyny dostaną przedstawiciele rządu. Sprawa jest rozwojowa. Zdaniem byłego szefa Wojsk Lądowych zakupem land-roverów powinna się zająć prokuratura.
Land-rovery discovery kupił Inspektorat Wsparcia Sił Zbrojnych (IWSZ), kierowany przez gen. Zbigniewa Tłoka-Kosowskiego, na początku roku. Są wyposażone m.in. w skórzane fotele i podgrzewane szyby. Armia zapłaciła za nie ok. 5 mln zł.

- Zaginęło 16 miliardów. Kreatywna księgowość? W latach 2009 i 2010 powinno się uzbierać około 16 mld zł oszczędności. GDDKiA twierdzi, że te środki zostały w budżecie centralnym. Ministerstwo Finansów zaprzecza, by tak się stało.

- Sprawa Artura Balazsa. Polityk padł za rządów Milera ofiarą prowokacji CBŚ którego działalnością kierowali Rapcki i Hunia. W 2002 (premier L.Miller) funkcjonariusze zwrócili się do osadzonego w areszcie Hassana al Zubaidiego, proponując mu wolność i bezkarność w zamian za rzucenie fałszywych oskarżeń na Balazsa i pomoc w sfabrykowaniu dowodów przeciw niemu. Po dojściu do władzy PO Rapacki awansował na wiceministra SWiA, a Hunia na szefa Agencji Wywiadu.

- Marszałek województwa podlaskiego Jarosław Z. D. (PO) ma usłyszeć we wtorek zarzuty związane z nieprawidłowościami do jakich miało dochodzić w urzędzie marszałkowskim.
Informacje z wtorku. Grozi mu 10 lat więzienia. 5 zarzutów i nie tylko dla Jarosława D.

- Niekompetentna kancelaria Komorowskiego. Dokumenty dla prezydenta Ukrainy Janukowycza przygotowała po rosyjsku. To tak jakby w dla naszych delegacji w Niemczech przygotowano także po rosyjsku.

- Wracają czasy zamykania w zakładach ludzi myślących niepoprawnie. Redaktor naczelny pisma “Rurociągi” Witold Michałowski za wypowiedzi na antenie Radia Maryja został wezwany na badania w szpitalu psychiatrycznym w Warszawie. Witold Michałowski informuje, że sprawa dotyczy jego wypowiedzi związanych z działalnością rosyjskich oligarchów, którzy chcą kontrolować dostawy i wydobycie gazu w basenie Morza Kaspijskiego. »Tu

- Dyrektor teatru stracił stanowisko za poglądy. Rzecznik marszałka województwa tłumacząc decyzję zarządu nawet nie próbował wymyślać merytorycznych argumentów. Powiedział wprost, że powodem odwołania są względy polityczne.

- Jak rząd wpływa na niezależnych dziennikarzy. Treść pytania, jeszcze przed jego zadaniem poznał Tomasz Arabski, szef Kancelarii Premiera. Próbował skłonić dziennikarza do zmiany pytania [...] zadzwonił do szefa Polskiej Agencji Prasowej [...] w kieszeni reportera PAP zadzwonił telefon [...] zakazał mu zadawania pytania…

- Źle przygotowana reforma systemu oświaty – MEN nie zarezerwował odpowiednich środków. Tysiące szkół nie jest gotowych na przyjęcie sześciolatków. Protestują rodzice i nauczyciele, ale reforma systemu oświaty jest przesądzona.

- Miały być oszczędności na administracji, a tu proszę. Komorowski w ostatnim dniu urzędowania jako marszałek sejmu przyznał sobie nagrodę – 22 tys.zł

- Minister ON Bogdan Klich lata do domu wojskową Bryzą. Taki przelot na trasie Warszawa – Kraków kosztuje ok. 5300 zł. Tygodniowo więc na dojazdy do pracy z budżetu państwa idzie ponad 10 tys. złotych! Tymczasem weekendowy bilet LOT-u w obie strony kosztuje 900 zł.

- Narodowe Centrum Sportu wybrało kancelarię. Bez przetargu zlecenie otrzymała warszawska kancelaria Pociej, Dubois i Wspólnicy (od lat świadcząca usługi dla PO), która będzie świadczyła dla niego usługi doradztwa prawnego. Roczny kontrakt wynosi 600 tys. zł

- Jednym ze zwycięzców niedawnego konkursu Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji (KRRiT) na programy telewizyjne na pierwszym multipleksie naziemnej telewizji cyfrowej jest firma ATM Grupa. Członkowie zarządu tej telewizyjnej spółki producenckiej wpłacali w 2007 r. darowizny na Fundusz Wyborczy Platformy Obywatelskiej. Szefem KRRiT jest Jan Dworak, długoletni członek PO.»tu

- Najnowocześniejszy, najdroższy i jedyny taki sprzęt w Polsce, stoi nieużywany, bo Narodowy Fundusz Zdrowia dotąd nie opracował i nie przyznał kontraktu na wykonywanie zabiegów tym urządzeniem. »tu Ważne że nastąpiło uroczyste otwarcie (pół roku temu) a panie Komorowska i Kopacz są Honorowymi Ambasadorami. »tu (dziękuję 1Maud)

- Państwo policyjne? To nie żarty, ABW w mieszakaniu studenta który ośmielił się w internecie kpić z Komorowskiego. Godzina 6:00 w drzwi załomotali, zarekwirowali laptopa.
Bartosz Michalczyk i Filip Nowak – dwaj młodzi mieszkańcy Opola zostali zatrzymani przez funkcjonariuszy BOR w czasie wizyty prezydenta Bronisława Komorowskiego na Opolszczyźnie. Młodzi ludzie zamierzali w ramach obywatelskiej akcji zaprotestować przeciwko akcji ABW w mieszkaniu Roberta Frycza, twórcy satyrycznej strony internetowej AntyKomor.pl

- Senator PO Roman Ludwiczuk składał propozycje korupcyjne Longinowi Rosiakowi. Ludwiczuk miał obiecać stanowisko wicestarosty oraz atrakcyjną zagraniczną wycieczkę za wycofanie się z pracy w sztabie Mirosława Lubińskiego – kontrkandydata w II turze wyborów samorządowych.

- Min. Graś reklamuje stronę prywatnej fundacji – bo żyje w wolnym kraju!

- Mariusz Popielarz – kandydat Platformy do Sejmu wziął 50 tysięcy na kampanię wyborczą, a ofiarodawcy obiecał „rozmaite korzyści”

- Premier zmienia prawo by usadzić na stanowisku swoją wiceminister. (Tym razem nie ustawę lecz rozporządzenie – prawo to jednak prawo) Joanna Strzelec-Łobodzińska została szefową największej górniczej firmy w Europie – Kompani Węglowej.

- Zakup pociągów Pendolino to skandal. Pociągi przekraczają standardem polskie możliwości. Jest to wyrzucanie pieniędzy. Tymczasem Julia Pitera atakuje przy okazji polskiego biznesmena.

- 19 letni chłopak skazany na 10 miesięcy za krytykę rządu! Za komuny było właśnie tak!

- Studentowi grożą trzy lata za obrazę Tuska. Nazwał go „ćwokiem i prostakiem” oraz porównał go do Goebbelsa. »tu

- Białoruskich patriotów wyprowadzono z sali za flagi którymi dopingowali koszykarki. Kolejny skandal dyplomatyczny, tym razem antydemokratyczny.

- Do lubuskiej PO zapisywano ludzi bez ich wiedzy.

- Urzędniczka sosnowieckiej skarbówki ukarana dyscyplinarnie za wpisanie się na listę społecznego poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego.

- W projekcie MSWiA pojawiły się nowe ograniczenia informacji, które obejmą m.in. stanowiska, opinie, instrukcje lub analizy w procesie komercjalizacji czy prywatyzacji mienia Skarbu Państwa lub gmin, a także postępowań przed sądami, trybunałami i innymi organami orzekającymi, z udziałem Rzeczypospolitej Polskiej, Skarbu Państwa lub jednostek samorządu terytorialnego. Ograniczeniom podlegać będą także instrukcje negocjacyjne na arenie międzynarodowej.

- Kolejny skandal w NFZ. Fundusz stwierdził, że ustalenia go nie obowiązują i zlecił odrzucenie w części zakładów części deklaracji z przyczyn proceduralnych! Wyjaśnienie : Odeszła mi nagle pielęgniarka, do której zapisało się 2500 pacjentów. Zatrudniłem inną, o wymaganych kwalifikacjach, i wg NFZ mam zebrać 2500 sztuk (5 ryz papieru) nowych deklaracji, bo nie zapłacą. Państwo bezmyślnych urzędników podległych (w tym wypadku) min.Kopacz. »tu

- Pirackie oprogramowanie na stronach MSWiA. To nie pierwszy przypadek. Wcześniej podobną „wpadkę” zaliczyło Min.Fin.

- PO znowu fałszuje w Wałbrzychu. Chodzi o fałszowanie podpisów na Komitet Wyborczy Romana Szełemeja (popierany przez PO).

- Pułkownik Mirosław Jemielniak – odpowiedzialny za katastrofę Casy dostał nominację na szefa specpułku, odpowiedzialnego za przewóz najważniejszych osób w państwie.

- Należąca do państwa Enea znalazła sposób, by płacić swojemu prezesowi (Maciej Owczarek) kilka razy więcej, niż pozwala prawo. I to za aprobatą rządu.
A1 nie będzie gotowe na Euro. Po co rząd kłamał. »tu

- Byli prezesi dwóch wałbrzyskich zakładów komunalnych twierdzą, że byli zmuszani do wypłacania z kas swoich firm pieniędzy politykom Platformy. Złożyli już doniesienia do prokuratury.

- Sądy IIIRP karzą za antykomunistyczne transparenty!

- Tuż przed rozpoczęciem kampanii wyborczej, tuż przed wyborami Bronisław Komorowski oznaczył w piątek kilkudziesięciu komisarzy wyborczych, pracowników Państwowej Komisji Wyborczej oraz Krajowego Biura Wyborczego.

- Próby PO przekupstwa prof.Krzysztofa Rybińskiego nieudane. Krok drugi, to zastraszanie żony znanego z krytycyzmu wobec polityki rządu ekonomisty (byłego v-ce prezesa NBP)

- Unia Europejska upomina się o zwrot 5 miliardów złotych, ponieważ minister infrastruktury Cezary Grabarczyk (51 l.) wydał je niezgodnie z przeznaczeniem.

- Japonia dobiła targu z Ukrainą, sprzedając jej prawa do emisji CO2. A to Polacy mogli zarobić miliard złotych. Zawiniła opieszałość naszego rządu. Odpowiedzialny minister środowiska Maciej Nowicki.

- Bardzo niebezpieczna zmiana ustawy powodem do chwały dla Tuska? W piątek 16 IX 2011 PO rzutem na taśmę wepchnęła zapis, worek do którego będzie można wrzucać – już teraz zgodnie z prawem – wnioski o dostępie do informacji publicznej ze względu na „ochronę ważnego interesu gospodarczego państwa”.

Czekam na odpowiedź na ten post panie Wesoły Romek.
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.10.2011 o godz. 22:20.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.10.2011, 22:22
Romek, wybierali ale MIASTA KANDYDUJĄCE, nie miasta na euro, także ogarnij to, co piszesz.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
sergio
Senior Member

Stary 10.10.2011, 22:32
Po co wogóle na niego zwracacie uwagę i dyskutujecie? 15 postów 13 od godziny 14 w tym temacie mówi samo za siebie. Żaden z niego kibic tym bardziej Wisły a jedynie marny prowokator
TYLKO WISŁA!
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 10.10.2011, 22:39
Wioskowy Głupek napisał(a):Wyświetl post
Już odpowiadam: PO - 39,18%, PIS - 29,89.
Jedzmy gówno - miliony much nie mogą się mylić!

Tak jak myślałem. Ignor z mojej strony. Innym proponuje to samo.
Jaroo1
Senior Member

Stary 10.10.2011, 22:40
Cytat:
Z Tobą akurat nie dyskutuję, nie zauważyłeś? Udzielam się bo mam taką ochotę. A Ty po co?
No ja wlasnie po to napisalem zebys troche sie do pionu ustawil bo jak chcesz byc taki anty PiS i pro PO to rob to z glowa. A nie pisanie pustych frazesow, ewentualnie odpowiesz sobie na jakies jedno czy dwa pytania, ktore Cie pasuja. Jak chcesz przekonywac do PO to wez pisz merytorycznie, konkretnie i sie odnos do wiekszej czesci wypowiedzi rozmowcow a nie do jednego zdania sie odniesiesz, do czesci dopiszesz, ze rozmowca to nie ma racji bo PiS jest zly a Po super, a na reszte podasz wyniki wyborow. To, ze PO mialo 39% to jeszcze o niczym nie swiadczy. Po prostu ludzie raz sa zmanipulowani przez media, dwa glupi, trzy chodza sobie na wybory i skreslaja kogo popadnie, cztery glosuja antyPiS a najlepiej bedac antyPiS zajebac glos na PO to wtedy sie im mocniej dowali, szesc nie maja (w ich mniemaniu) lepszego wyboru (no bo przeciez kto by sie na wlasna reke dowiadywal czegos na temat innych partii) itd itd Demokracja to system zrobiony po to zeby glupi lud glosowal tak jak chca rzadzacy. Przykladowo w moim okregu nie stratowalo KNP i na kogo ja mam glosowac? Na kogo? Na lewakow, na pedalow od cwelikota, na PiS, na PO, na przydupasow z PSL? Ja akurat mam swiadomosc, ze idac na wybory mialem do wyboru miedzy dzuma a cholera ale wiekszosc ludzi mysli, ze jak da glos na Palikota to on tam wniesie nowe rzady, czy, ze jak da na PO/PiS to cos sie zmieni. To jest wlasnie demokracja, glosujesz na tych szmaciarzy, oszustow myslac co o czyms decydujesz a tak naprawde to mogles jedynie zdecydowac o tym, ze jesli SLD by mialo ponizej 3% w wyborach to najprawdopodobniej dzis Kalisz czy inny Napieralski przefarbowalby sie na PO zeby siedziec na stolku i w niego pierdziec, a sorry, na lawie siedziec i w nia pierdziec
drozd:
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.10.2011, 22:41
No cóż, wyniki są jakie są - PO i PSL będą dalej rządzić przez kolejne 4 lata.
Z punktu widzenia, który mnie najbardziej interesuje, czyli gospodarczego to dobre rozwiązanie. Rynki lubią stabilizację, a dziś jest to szczególnie potrzebne. Widać to chociażby po dzisiejszych ruchach złotówki.
Natomiast teraz Tusk nie będzie miał już żadnej wymówki. Jeśli rzeczywiście chce reformować Polskę to ma teraz komfortową sytuację z przychylnym prezydentem i sprzyjającym układem sił w parlamencie. Wygląda na to, że w pewnych kwestiach będzie mógł liczyć na poparcie Palikota. Tak więc do roboty, koniec obijania się. W interesie nas wszystkich, jest to by mu się udało.
Co do PiSu, jak długo Jarek pozostawał schowany przez swoich sztabowców tak długo notowania PiSu rosły. Niestety nie wytrzymał i w ostatnim tygodniu musiał się poudzielać. Jego niemieckie fobie to jednak nie jest to na co czekało społeczeństwo i cześć potencjalnych zwolenników została w domu, natomiast ci niezdecydowani postanowili dać szanse Palikotowi. Nie wiem czemu się dziwicie. Ludzie w przeważającej większości mają już dość tej wojny podjazdowej 2 partii, to poszli głosować na kogoś kto kontestuje ten układ, a przy okazji reprezentuje lewicową ideologię. A przecież SLD to bardzo wyblakła lewica.
Nie wiem czy PiS będzie w stanie wygrać następne wybory. Moim zdaniem warunkiem jest albo zmiana kierownictwa albo poważny kryzys gospodarczy. Kryzysu wolelibyśmy wszyscy uniknąć, więc rozwiązanie jest jedno.
c.d.n.
Adam.M79
Member

Stary 10.10.2011, 22:49
Nie uważa tu nikt, że na forum ma sens jeśli będziemy rozmawiali jak możemy i jak należy wpływać na polityków różnych opcji, niż przekonywać się nawzajem że jedni są be a drudzy cacy? Czy naprawdę ktoś rozsądny uważa, że przekona na forum zwolennika PO, PiS czy Palikota do tego że tamten nie ma racji? Gdyż czytając te wszystkie "argumenty" mam wrażenie, że mają za cel pokazanie "ja mam rację a nie Ty". A przecież trzeba być albo naiwnym albo głupim sądząc, że da się przekonać aktywnego (gdyż jak ktoś tu już traci czas na takie rozpisywanie się to można go za takiego uznać) przeciwnika innej opcji!! Było już kiedyś "Kto nie skacze ten za PiSem.." teraz "Donald Matole..." lecz jaki to ma sens
Kibice pochodzą z różnych środowisk i tych liberalnych i tych konserwatywnych i tych nawet lewicowych. Nie okłamujmy się też za którakolwiek z partii będzie reprezentowała nasze interesy, bo politycy też kalkulują co im się bardziej opłaca i jeśli sami nie są kibicami w ogóle nas nie zrozumieją. A inni jak Donald zapomną, że kiedyś nimi byli. Powinniśmy lobbować wśród polityków wszystkich opcji, tam wynajdować poszczególnych sprzymierzeńców a nie opowiadać się za jedną partią lub przeciw jednej bo to nie ma sensu. Wolę aby np SKWK podjęło starania mające na celu przekonać Fedorowicza, któremu Wiślackości nie można odmówić, do swoich postulatów, niż skupiało się na hasłach anty PO. I tak samo trzeba działać wśród ludzi z PiS,SLD, Palikota, PSL i innych. Lobbing polega na przekonywaniu do swoich postulatów a nie znajdowaniu sobie wrogów. Możemy dalej spiewać "Donald ma Tole..." ale nic w ten sposób nie osiągniemy.
Ktoś powie należy być wiernym swoim poglądom. Prawda. Ale równocześnie należy umieć te poglądy tak przedstawiać, aby gromadzić wokół nich innych. Celem OZSK i wszystkich kibiców stało się obalenie rządu Tuska, (a tak naprawdę moim zdaniem tylko mu to pomogło), zamiast przekonanie jak największej grupy polityków z różnych partii do swoich postulatów. Zbieramy podpisy pod ustawą, którą rozpatrywać będzie Sejm zdominowany przez PO. Chcemy ich mieć po swojej stronie czy przeciw sobie?
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.10.2011, 22:50
Już odpowiadam: PO - 39,18%, PIS - 29,89. Szóste wygrane wybory z rzędu. To są fakty. Moje i Wasze argumenty to jedynie kwestia interpretacji oraz punktu widzenia. Naprawdę oprócz mnie, jeszcze kilka osób w Polsce głosowało na PO. Pewnie się pomylili, albo wybory znowu sfałszowane...
Mnie akurat wynik wyborów nie zdziwił jeśli o to chodzi. Szkoda tylko, że większość Polaków poszła głosować naprawdę nie mając pojęcia o polityce. To przykre, ale to są uroki wyborów i demokracji.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.10.2011, 23:01
No Arapaho, przeszedłeś samego siebie. Ty chyba naprawdę wierzysz w to co piszesz? Pozwolę sobie uwidocznić tylko jedno kłamstewko z Twojego elaboratu, abyś się zastanowił, zanim zaczniesz punktować. Piszesz dużo, bo nie możesz znieść porażki, jednak nie wynika z tego nic. Odniosę się do punktu 10 i Twojej zagadki. Piszesz, że nie ma Euro w Krakowie, bo rządzi Tusk, Schetyna, Zdrojewski...Nie masz racji. Miasta do Euro wybierali ludzie PIS i to oni pominęli Kraków. Wiem, że udajesz, że tego nie wiesz. Nie będę odnosił się po raz kolejny do Twojego kolejnego odniesienia, moja cierpliwość ma granice. Kocham swoją Żonę, bardzo lubię Wisłę, czytam Wyborczą, oglądam TVN i głosuję na PO. Nie znoszę PISu, Kaczyńskiego, Macierewicza, Fotygi, Pośpieszalskiego i jemu podobnych. Wolność Tomku w swoim domku. Dodatkowo po wczorajszych wyborach jestem bardzo uradowany, to także nas różni. Nie mam zamiaru przekonywać Cię do swoich racji, więc Ty także sobie odpuść. Jak już wspominał kolega wyżej, szanujmy się nawzajem. Czy to jest forum niezalezna.pl? Tak czasami mi się wydaje.
lubię to, szczególnie końcówkę - nie wiem gdzieś Ty się uchował ale w sensie że nie agitowałeś przed, uważam za duży plus.
Zapomnij o jakimkolwiek szacunku, to tak nie działa - gdyby to było forum znajomych to jasne ale to jest forum ludzi którzy w większości się nie znają a Wisła...niestety to nie jest żadne spoiwo, co widać po tematach meczowych ,kibicowskich - tym bardziej zapomnij o tym w temacie politycznym
Będziesz w tym temacie jechany na wszystkie możliwe sposoby więc ja zalecam - odpuść sobie, szkoda zdrowia a jak pokazały wybory - taka propaganda która tu się odbywała od dawna - nic w wyniku wyborów nie zmienia.
Niech się chłopaki bawią
Kiedyś to by Cię towarzystwo już dawno zbanowało, dziś tak nie jest ale mimo wszystko radzę odpuścić - niech się kiszą we własnym sosie
Zobacz sobie na postać wiślaka68 - członka Pisu, który po tym jak został rozkminiony(i to rozkminiony tylko dlatego że był skrajnym aparatczykiem kopiącym dołki przed prawdziwym Wiślakiem), chwilowo się ulotnił ale że to bezwstydny typ to przed wyborami nie opuszczał tego tematu, jadąc ze swoją propagandą.Dziś go nie ma...zlizuje rany czy swoje już zrobił?

Szkoda zdrowia kolego -powtarzam - niech się chłopcy kiszą we własnym sosie
pozdr.
94 - Allah Akbar!!
Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 23:10
1q2 popiera Romka, ten mu dziękuje za słowa wsparcia. Chyba uronię łzę..

Romek miałeś dać sobie spokój koło 15. Co tu jeszcze robisz? Najpierw Arapaho Cię wypunktował, teraz Snow. Nie podejmujesz żadnej dyskusji. Ogranij się.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów