|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://wybory.onet.pl/parlamentarne-...ktualnosc.html
Cała "Polska kibolska" walczyła przede wszystkim przeciwko Tuskowi. Za tę walkę najbardziej chwaleni byli Poznaniacy i Warszawiacy. Ja wiem, świetnie zdaję sobie sprawę z tego, że sami "kibole" diametralnie tych wyników zmienić nie mogli (bo mimo wszystko, aż tak wielu nas nie jest, a propaganda cały czas działa), ale mimo wszystko jak popatrzyć na tę mapę, to taki uśmieszek mi się na twarzy pojawił. Tak nam wytykali, "że to, że tamto", a koniec końców PO króluje wciąż w tych samych województwach. Nie chcę by się teraz nasiliła walka na tym tle między kibicami, bo tu powinniśmy być razem, ale taka mała uszczypliwość z mej strony. ![]() Żeby było jasne- za PiSem nigdy nie byłam i pewnie nie będę, ale aktualnie to bardziej na nerwy działa mi ten Tuskmenistan niż ewentualne rządy PiSu Jarka. Zmiany są potrzebne, a teraz jest wiadome, że przez kolejne 4 lata i tak będziemy szli w dół, a na czele będzie wciąż ta głupia morda... :/ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
||
http://4wladza.nowyekran.pl/post/275...po-raz-kolejny napisany jeszcze przed wyborami. Z większością tez w nim postawionych - zgadzam się. ---
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.10.2011 o godz. 13:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Arapho z głupkami się nie dyskutuje przed nimi trzeba się bronić jak to powiedział kiedyś WC.
http://www.joemonster.org/filmy/9740...ontra_Senyszyn ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To są dwa różne światy, które w sumie nic nie łączy. Zagrożenie jest wtedy, gdy masy cie popierają,bo one na ciebie głosują i "robią" cie premierem,prezydentem czy innym bóstwem" Rządzi system etatystyczno koncesyjny i nikt nie widzi w tym nic złego. Złe jest tylko to,że jeden z drugim nie jest przy korycie. Widać ludziom to odpowiada. Co tu zmieniać? gdzie pokazywać,że można inaczej. Taniej i lepiej? Że państwo nie musi tyle kosztować i być strasznie niewydolne? Dla ludzi to abstrakcja a dlatego,że zawsze tak było. Najczęstsza odpowiedź. Pojęcie,że komuś trzeba zabrać a drugiemu dać jest abstrakcyjne. Jak to ,gdzie komu. Liczy się tylko dawać,dawać,brać i jeszcze raz dawać, z nutką zagrożenia z którejś ze stron. A to Żydzi,Masoni,Cyganie, Muzułmanie,cykliści, Kaczyński,Ruskie. I wokół tego buduje się elektorat. To popierają masy. A nie jakieś .......enie,że trzeba się wziąć do roboty a państwo ma ci nie przeszkadzać.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 14:08.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Jest szansa na jedną nową, przyzwoitą osobę w sejmie:
Cytat:
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Pytam, gdyż nie spotkałam się z taką deklaracją. Ale być może coś mi umknęło. W necie na szybko też nie mogę znaleźć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
W 2008 r. powiedział, że jeśli PIS przegra wybory w 2011 to przekaże władzę w partii młodszym - wczoraj widziałem nagranie tego przemówienia w TVN24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przynajmniej Janek się dostał http://www.weszlo.com/news/8078-Jan_...ek_z_przytupem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Swoją drogą, Kaczor później już się z tej deklaracji wycofał, więc nie licz teraz raczej na jej spełnienie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 10.10.2011 o godz. 14:15.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Warto wspomnieć , że OBOP się nieźle wstrzelił z piątkową prognozą wyborczą.
Podchodziłem do niej dosyć sceptycznie , no ale chapeau bas. http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Luxuria Cytat:
Płomień zapalił konserwatywny(sic!) Kraków. Jak ktoś jeszcze raz użyje(jak właśnie przed chwilą dziennikarka tvn24) przymiotnika konserwatywny/katolicki/tradycjonalistyczny w stosunku do miasta Kraków (biorąc jeszcze pod uwagę rodowód wieloletnie panującego prezydenta) , to można śmiało potraktować w charakterze wystąpienia kabaretowego.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 14:43.
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ochlon czlowieku.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
||
![]() Dzięki tej wskazówce znalazłam już. Jednakże nie traktowałabym tej wypowiedzi w kategoriach kłamstwa. Po 10 kwietnia 2010 roku wiele się zmieniło. Oprócz tego, że Jarosław uważa, że ma misję, chce wyjaśnić do końca okoliczności śmierci brata, czy też potwierdzić swoje podejrzenia. Wesoły Romku - nie wiem skąd wziąłeś tą niby listę obietnic, jednakże każdy w miarę rozsądny człowiek widząc jako obietnicę " moja teczka jest sfałszowana", nie bierze jej na poważnie. Tudzież hasła o KGB czy polityce dla dobra państwa. A już z obniżeniem podatków trafiłeś jak kulą w płot. Lub jak Tomasz Lis, który nie mógł się zdecydować. Poza tym część zarzutów jest z gruntu fałszywa. Na zasadzie " powtarzane 100 razy kłamstwo staje się prawdą ". I to skrzętnie wykorzystywaną przez media oraz trafiającą do publicznego obiegu. Tak jak ze stwierdzeniem, że Staruch pobił i opluł na stadionie kibiców w biało-czerwonych barwach. A propos Budapesztu przeklejam post :
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja ustosunkuję się do tezy Wesołego Romka, któy stwierdził, że Rydzyk manipuluje ludźmi.
Może zgodziłbym się. Ale pewnej rzeczy nie pojmuję. Rydzyk i jego koncern medialny wprost mówią ludziom kogo popierają - nie kryją się z tym. Z drugiej strony mamy oświecone media, które uważąją się za OBIEKTYWNE, a między wersami nakierowują ludzi na platformiany punkt myślenia. Przykłady: Lis, Gugała, Żakowski i inne GaWrony. Oni nie mówią oficjalnie kogo popierają, uważają się za obiektywnych, jednak propagandę kręcą. Osobiście uważam, że jest to większe świństwo niż działalność Rydzyka, którego nie popieram. Jedynie śmieszą mnie podjazdy pod jego osobę, w sytuacji gdy Lisek z Olejnik zgrywają rzetelnych.. Parodia. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wesoły Romku, czepiasz się o.Rydzyka za bardzo nie wiem dlaczego. Nie słucham jego rozgłośni,nie czytam książek przez niego wydawanych, ale specjalnie mi nie przeszkadza,że ktoś słucha i czyta. Rydzyka ma swój profil i go realizuje. Nie wiem za bardzo co ci w nim przeszkadza. To,że poglądy,że nie są zbieżne z Twoimi czy to,że nie płaci podatków,albo robi to na Cyprze. Tudzież robi coś nielegalnie?O co chodzi Ty mały demokrato
P.S. Może wysłałeś przekaz i ci za to nie podziękował?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 15:09.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panie Wesoły Romek, widać, że nie wiesz co działo się w Budapeszcie w 1956 roku. Proszę Cię idź na spacer póki ładna pogoda i jak ktoś zauważył ochłoń. Przynajmniej ludzie w 56 roku nie dali sobą pomiatać, a teraz D.T. wraz z elytą zrobią z Polską co będą chcieli
![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Ja jestem po prostu ciekaw, jak je obalisz, nie żebym bezpośrednio wchodził w waszą dyskusję i stawał po którejś ze stron.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z reguły wcześniej wydane pieniądze mają większe przełożenie na rzeczywistość niż te wydane później - regułą jest, że trzeba wówczas dołożyć zamiast zaoszczędzić. Przypomnę, że wówczas nie był kryzysu wg Tuska, wg PiS już był.... . Proponuję zmienić nickowy przymiotnik na określający poziom inteligencji, pierwsza literka g.... nie chodzi mi o geniusza....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 10.10.2011 o godz. 15:22.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/raport/wybor...selski,1705994 bez komentarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Brak mandatu senatorskiego dla PiSu w okręgu ,,zakopiańsko-nowotarsko-limanowskim'' przy ponad 50-cio % przewadze w przypadku wyborów do sejmu , to już kunszt polityczny wyższych lotów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 10.10.2011 o godz. 16:23.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|||
A z kim miała być koalicja misiu kolorowy? Owszem wg. mnie powinien od razu rozwiązac sejm- zrobil inaczej Konkret proszę? Czy chodzi o "zabierz babci dowód" no żart![]() Deklaracja była nie podniesiemy cen za paliwo.I ceny nie zostały podniesione.Przypominam spotkanie z szefami spółek paliwowych i zakaz podnoszenia narzutów.Za co zresztą PO go atakowało że ręcznie steruje firmami państwowymi Taaaa, w 18 miesiecy.Trezeba było jeszcze wymagać tego w pół roku .A co? PO w tym czasie (18 m-cy) obracało sie na lewy bok Zaczynam podejrzewać że nie wiesz o czym mówisz. Kto niby obniżył podatki na 19/32%? Znacznie tańsze niż teraz - 70 tyś nowych urzędników patrz pkt.1 Konkretnie kto ma zarzuty w tej sprawie? Rozumiem ze hazardowa, Sawicka,Garlicki,sfałszowane wybory w Wałbrzychu to pikus ale PIS to wałkarze.Padłem A nie chcieli? Wiem wg.ciebie 50% ministerstw dla partii przegranej to mało. Tusk chciałby miec wszystko. Jakby nie to że ten milujący pokój polityk chcial mieć poza 50% stanowisk - min.MSWiA oraz MON - z pozycji przegranego w wyborach - to koalicja by powstała A kto jest w koalicji z PO w TVP? Konkretnie Rozumiem że wiesz ze nie jest ? Źródło proszę I nie było .Lipiec wyleciał , przy podejrzeniu Leppera rozwiązali sejm. A mógł ściemę ludziom wcisnać jak niejaki Donald i sobie rządzić następne 2 lata Nie na usługach KGB tylko posiadający teczki TW. Rozumiem że wg.ciebie to jest normalne? Dobra nie mam pytań Kiedy tak deklarował? Linka proszę. Pomijam że wymogi masz na 18 m-cy spore,hehe Coś kolega mieszasz , niby kiedy tak deklarował? Każdy wie że to jeden z bardziej chrześijańskich polityków Prosze przykład że tak nie było. Ręka mnie świeżbi zeby napisać co w tej sprawie nie przeszkadza ci w PO ale poczekam cierpliwie Składka rentowa obniżona to pikuś? 19 pytanie i jestem pewein że rozmawiam z laikiem w sprawie polityki
Nie mogę ale argument,hahaBo wykształceni korzystają z GOOGLE?
Cóż jedni wolą ludzi majacych dziadków w Wehrmachcie (ok. siłą wcielonych) a inni synów Powstańców Warszawskich. I wygrywają ci pierwsi .I będzie dobrze?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 10.10.2011 o godz. 20:36.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No właśnie. Po co?
To do widzenia, żegnam.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.10.2011 o godz. 17:05.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale nie - wlazłeś tutaj, zacząłeś chrzanić jak potłuczony, ludzie wypunktowali Twoje tezy jedna po drugiej - i co? Tracili tylko czas. Jest taki termin: troll internetowy. Opisuje on właśnie takich ludzi jak Ty. Uwierz mi - to nie jest komplement. A tak BTW - co wygrałeś? Bo widzę, że chyba dotąd nie zajarzyłeś różnicy między wyborami powszechnymi, a meczami piłki nożnej... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
Zresztą nick zobowiązuje. W końcu w Misiu, Wesoły Romek to był troszkę taki wioskowy głupek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Watts : 10.10.2011 o godz. 17:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda, boli głupota (czyja to chyba wiesz) - jak już w ten sposób sie dyskusja toczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Człowieku rozwalasz temat swoimi pyskówkami. Zostałeś wypunktowany, przedstaw kontrargumenty albo wracaj do lektury GaWronów. Masz coś konkretnego do powiedzenia? Od kilku postów zarzekasz się, że już uciekasz. Dotrzymaj słowa, proszę Cię.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|