The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 10:36
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Smuci wynik Korwina. Makabra,dla tego narodu nie ma żadnego ratunku. Liczyłem na jakieś 3-4 procenty. A tu nie. Facet mówi co i jak, od 20 lat to samo,wszystko się sprawdza jak w kryształowej kuli, a ludzie i tak idą głosować na kogoś kto po kimś jedzie, czy z czegoś drwi. O nic nie robieniu nie mówiąc. Wychodzi na to,że jako taki liberalizm gospodarczy popiera tylko 1% ludzi! W cenie widać są pedały, aborcja, trans coś tam, a gospodarczo socjalizm w 99 procentach!

P.S. No to w nagrodę VAT 25%plus 40 gr na litrze ON od 2012 roku. Bawmy się.
A mnie cieszy że utopijne ideologie nie zyskują dużego poparcia wśród społeczeństwa.

Zakładając teoretycznie że Nowa Prawica weszłaby do Sejmu.Z kim koalicja?

"socjalistyczna" PO - odpada
"socjalistyczny" PiS - odpada
"socjlistyczne" PSL - odpada
"socjalistyczny" SLD - odpada

Czyli jakiś niestabilny rząd mniejszościowy,za chwile przedterminowe wybory...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 10.10.2011, 10:39
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Pocieszę Was: zgodnie z prawem UE maksymalna stawka VAT może wynieść 25 proc.
Niezgodzę się z tym. Wybaczcie, że powołam się na ten syf, no ale...

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...27_proc__.html
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 10:41.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.10.2011, 10:40
Kto powiedział, że ma się skończyć tylko na podwyższaniu VATu?
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.10.2011, 10:40
Worcester napisał(a):Wyświetl post
http://www.fakt.pl/Transseksualistka...,133222,1.html

polskie spoleczeństwo zgniło.
Kto wogole na to co glosował? W głowie sie nie mieści jak sprany mózg trzeba mieć żeby oddac glos na to co
TYLKO WISŁA!
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2011, 10:41
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
A mnie cieszy że utopijne ideologie nie zyskują dużego poparcia wśród społeczeństwa.

Korwin mówił wielokrotnie, że spokojnie mógłby wejść poprzeć rząd PO albo PiS w zamian za poparcie niektórych jego postulatów.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.10.2011, 10:42
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Niezgodzę się z tym. Wybaczcie, że powołam się na ten syf, no ale...

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...27_proc__.html
Czyli co, na Węgrzech to by się wam nie podobało, a chcieliście Kaczyńskiego co chciał w Warszawie zrobić Budapeszt
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2011, 10:44

A kto mówi,że KNP wchodziłaby z kimś w koalicje?Światopoglądowo najbliżej jej PiS owi, i tylko tyle. Wszystko inne ją dzieli od każdej innej partii w kraju. Argument o utopii miałby sens gdyby nie to,że od 20 lat wygrywają partie, które oferują nic innego jak utopie w postaci, damy wszystkim wszystko, łącznie z pracą. Tęsknota za PRL-em jest gigantyczna. I to jak widać ma poparcie rzedu 99% w obecnych wyborach. Trzeba uzmysłowić sobie to,że Polacy chcą socjalizmu w kapitalizmie

Coś czuje,że gdyby zrobiono referendum na temat powrotu do PRL-u to zdecydowana większość byłaby na tak. Chociaż czy referendum jest potrzebne?Widać dokładnie o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 10:55.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 10:50

Opozycja. Dlaczego poglądy liberalnno - konserwatywne uważasz za utopijne?
To co głosi Korwin jest poparte ekonomicznie, dokładnie założeniami austriackiej szkoły ekonomii. Wszystko jest logiczne. Proste niczym drut. Facet tłumaczy motłochowi 20 lat jedno i to samo, nie zmienia poglądów, dlatego powinien być najbardziej wiarygodny.
Problem w tym, że nasz naród jest tępy i na pytanie o keynesizm, klasyków od Misesa lub neoklasyków od Friedmana robi duże oczy.
Ludzie nie potrafią definiować, rozpoznawać i wyciągać wniosków z faktów, Ba! Pewnych faktów nawet nie dostrzegają! W sobotę już pisałem, gdyby frekwencja wynosiła 10% lepiej byłoby w tym kraju, ale do tego trzeba zrobić test przed oddaniem głosu z konstytucji i ekonomii.
Rządzącym odsianie głupoty nie na rękę, więc nigdy tak się nie stanie.
Sumienie mam czyste. Zagłosowałem na Nową Prawicę.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
grzesiek9000
Member

Stary 10.10.2011, 10:57
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Czyli co, na Węgrzech to by się wam nie podobało, a chcieliście Kaczyńskiego co chciał w Warszawie zrobić Budapeszt
Kaczyński miał na myśli to, że rządy Orbana przypominają ideę IV RP. Na Węgrzech zmieniono system podatkowy i teraz fiskus obciąża kosztami utrzymania państwa wielkie zagraniczne korporacje, banki i sieci handlowe, zmniejszając równocześnie obowiązki finansowe małych i średnich firm. Ponadto nowa konstytucja Węgier (pierwsza od 22 lat czyli od czasu komunizmu) odwołuję się do chrześcijaństwa, potępia komunizm jako tyranię i określa małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny. A to są ideały bliskie Kaczyńskiemu.
Zresztą poczytajcie sobie jaka była sytuacja gospodarcza za czasów poprzedniego rządu, a jak to wygląda teraz.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 11:07.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.10.2011, 11:04

Spoko, więc jeszcze mamy możliwości 2%

A czy jest jakaś górnica granica opłat za drogi? W Niemczech własnie trwa dyskusja publiczna bo chcą wprowadzić winietki w wysokości 70 Euro ... rocznie

Według ministerstwa przejazd z Warszawy do granicy z Niemcami ma kosztować koło 230 zł - niedaleko już do 70 euro
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 11:08
Jak tak dalej pójdzie, to po Napieralskim szefem SLD zostanie Olejniczak, a to już będzie w moim odczuciu koniec SLD.

W zasadzie to nawet nie wiem, co musiałoby się stać, żeby SLD się wyratowało, ale z całą pewnością wygładzenie wizerunku nikogo do SLD nie przekona, a to gwarantuje Olejniczak.

Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, mając alternatywę w postaci Palikota, ale chyba możemy mieć nieco radości z wyniku SLD. Oni przecież też miewali ponad 40% głosów.
KROKU
Member

Od: 06.2007

Stary 10.10.2011, 11:10
Od dziś wstydzę się żę mieszkam w tym kraju gdzie prawie 10 procent społeczeństwa popiera dewiacje ,kryminałów i zboczeńców to jest jakaś paranoja śmiano się z Samoobrony ale to co reprezentują sobą ludzie Palikota ( o pomyłka) palikota to przechodzi ludzkie pojęcie wstyd jeszcze raz wstyd
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.10.2011, 11:16
Marszałek,
Najbliżej PiSowi ? ,partii która jest przeciwna prywatyzacji służby zdrowie,która uważa że strategiczne sektory gospodarki powinny państwowe.Czy naprawde uważasz że skrajnie liberalnemu gospodarczo Korwinowi najbliżej do takiej partii?

Z tą utopią może i masz częściowo racje,rzeczywiście partie sporo obiecują,później nie wywiązują się z przedwyborczych obietnic,ale tak jest niemal wszędzie i ludzie to mniej lub bardziej akceptują a przynajmniej przyzwyczajają się.

Natomiast ideologia Korwina to już jazda na maxa wywrócenie świata do góry nogami,powrot do rozwiązań sprzed XIX wieku(który to wiek JKM uznał za swój ulubiony),dziki kapitalizm,wyścig szczurów,podział społeczeństwa na garstke uprzywilejowanych arystokratów i reszte która na nią robi.Owszem ekonomicznie to może być OK,lepiej nie mieć wogóle dług publicznego,z tym że w praktyce ten system jest nierealny,większość ludzi go nie akceptuje i nawet jakby go wprowadzić siłą to i tak by upadł,ludzie by sie buntowali.Czy "Solidarność" przyczyniła się do obalenia komunizmu? Tak, ale to związek lewicowy.Oni domagają się praw pracowniczych,wyższych świadczeń socjalnych.W ultraliberalnym świecie Korwina należałoby członkow Solidarności i podobnych powsadzać do więzień...
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.10.2011, 11:20
Elefant napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie to o czym pisałem w swoim wieczorno-nocnym poście.
Nic to, że dług publiczny wzrasta a jedyną receptą jest podwyższanie podatków, co skończy się zdławieniem gospodarki i grecką tragedią za klika lat.
Nic to, że armia bezrobotnych się nie zmniejsza a armia urzedników rośnie.
Nic to, że śledztwo smoleńskie to jedno wielkie upokorzenie Polski.
Nic to, że przeprowadza się jedne za drugimi ideologiczne projekty bez żadnego realnego uzasadnienia jak chociażby wyciągnięcie bezbronnych pięcioletnich dzieci z rąk rodziców i wpakowanie ich do szkół. Nie ma pieniędzy na to, nie szkodzi.
No dobra ale jakie rozwiązania tych problemów ma największa partia opozycyjna czyli PiS?

Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie. Jakie są propozycje PiS odnośnie obniżenia zadłużenia Państwa? Oszczędności? Na czym? Podniesienie podatków? Naprawdę nie wiem.

Jakie są sposoby PiS na bezrobocie? A już zupełnie na marginesie zwiększenie liczby urzędników to chyba też walka z bezrobociem

Jakie inne byłyby wyniki śledztwa smoleńskiego gdyby nie rzekome upokorzenie Polski? Doszlibyśmy do wniosku, że wina w 90% leży po stronie ruskich, a u nas były tylko drobne niedociągnięcia?

Co do dzieci posyłanych wcześniej do szkół to pełna zgoda ale w sumie nie jest to najistotniejsza kwestia jeśli chodzi o losy kraju.

Uprzedzając ataki, nie mam zamiaru być tu adwokatem PO. Chcę się tylko dowiedzieć, co konkretnie i realnie zmieniłaby opozycja gdyby doszła do władzy. Nie obchodzi mnie tu odnowa moralna, zmiana polityki historycznej i inne tego typu historie. Najważniejszy dla życia codziennego jest stan gospodarki i rozwój kraju, a moim zdaniem opozycja prowadziłaby tu dokładnie taką samą politykę jak PO, z pewnymi kosmetycznymi zmianami.
:/
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2011, 11:36
Marszałek,
Najbliżej PiSowi ? ,partii która jest przeciwna prywatyzacji służby zdrowie,która uważa że strategiczne sektory gospodarki powinny państwowe.Czy naprawde uważasz że skrajnie liberalnemu gospodarczo Korwinowi najbliżej do takiej partii?
Światopoglądowo napisałem. Nie gospodarczo przecież,bo NP jest w tym względzie odmienna od każdego innego socjalistycznego gniota.

.
W ultraliberalnym świecie Korwina należałoby członkow Solidarności i podobnych powsadzać do więzień...
Nie, chodzili by sobie gdzieś tam i gadali te swoje hasła ale w myślącym społeczeństwie nie mieliby żadnych szans na ich realizacje. Mieliby pewnie takie same poparcie jak partia przyjaciół UFO. Kolega wcześniej napisał o szkole austriackiej, że ludzie nie rozumieją prostych i logicznych założeń ekonomicznych. Ciężko tego wymagać od ludzi,którzy nie rozumieją prostej zależności pomiędzy wzrostem cen benzyny a droższą bułą w sklepie. Czyż nie popularnym jest sloganik,że "nie masz prawa się wypowiadać na temat ceny benzyny gdy nie masz samochodu"

To co proponuje Korwin, to nic w porównaniu z tym co obiecują Wam socjaliści od 20 lat. To jest dopiero utopia,i to na wasz koszt!To jest najlepsze. A smutne zarazem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
saklak1906
Senior Member

Stary 10.10.2011, 11:41
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
W jaki sposób oszukała Was PO? Powtarzacie jakieś zasłyszane bzdury. Wyniki wyborów bardzo mnie cieszą, widać, że naród mądrzeje. Wielu z Was ma chyba krótką pamięć. Być może w 2005 roku, gdy PIS wygrał wybory, byliście zbyt młodzi, być może nie interesowaliście się polityką. Ja się interesowałem i interesuję. I dobrze pamiętam te czasy. Ten stek bzdur obiecywanych prze kaczora (3 miliony mieszkań, że nigdy nie będzie premierem jeżeli jego brat zostanie Prezydentem itp.), ten wyciągnięty środkowy palec w kierunku wyborców po wygranej. To właśnie PIS najmocniej wykorzystywał służby specjalne. Nie do wykrywania przestępców. Oni ich produkowali a następnie udawali, że łapali. Za przykład niech służy sprawa Beaty Sawickiej, którą ponad rok za nasze pieniądze urabiał "agent Tomek" aby przed wyborami ogłosić "mamy złodzieja"! Kolejny przykład to sprawa B.Blidy i ogrom matactwa po jej tzw. samobójczej śmierci. To także sprawa doktora G, któremu zniszczono karierę podrzucając niby łapówkę, której nigdy nie udowodniono. Przez te działania zawiesił on wykonywanie zawodu, co poskutkowało niemalże całkowitym brakiem dokonywania przeszczepów narządów w Polsce (ilość zmarłych z tego powodu jest trudna do oszacowania). Kolejną sprawą było błyskawiczne, nocne, pełne przejęcie TVP i zabetonowanie w niej swoich ludzi, których do dzisiaj nie można wykopać. To, że Kraków nie dostał Euro (a co za tym idzie konkretnego, państwowego nadzoru nad budową stadionu) to także "zasługa" PIS, którzy z zemsty za to, że wybory na Prezydenta Krakowa wygrał Majchrowski, a nie Terlecki, ręką m.in. Ziobry, głosował na "nie". Tenże Ziobro, głosował przeciwko dofinansowaniu lotniska Balice, co groziło odebraniem dotacji unijnych, na szczęście głosowanie przegrał ( przypomina to sprawę naszej hali). PIS robił wszystko, aby utrudnić rządzenie kolejnym rządom, zupełnie nie myśląc o Polsce i jej przyszłości. Po wygranych w 2007 wyborach, PO miała całkowicie związane ręce. Prezydent L. Kaczyński, sterowany przez Jarosława, nie pozwolił jej rządzić (zawetował 16 najważniejszych ustaw, tylko po to, aby przed kolejnymi wyborami 2011 PIS mógł powiedzieć - PO nic nie robi!). Kaczyński jak kameleon, zmieniał twarz przed kolejnymi wyborami, tylko po to, aby wreszcie wygrać i dokonać zemsty na PO. To że najmocniej na tym straciłaby Polska, miał głęboko w d.
Zajmując się funduszami unijnymi, przebywam często w Brukseli. Urzędnicy tam pracujący, są doskonale zorientowani na temat nieudolnych działań ówczesnych rządów PIS (m.in. Fotyga), którzy zgadzali się na wszystko co zaproponowała im UE, bez żadnych negocjacji. Obecne nasze działania są zupełnym przeciwieństwem wspomnianych, to dzięki nim mamy dziś tak olbrzymie pieniądze na rozwój kraju. Sprawę Smoleńska na razie przemilczę, bo mam nadzieję, że zostanie w końcu opublikowana rozmowa braci Kaczyńskich, po której wielu z Was przejrzy na oczy. PIS "chwytając się brzytwy", na finiszu kampanii pozornie stanął po stronie kiboli, a głównie po stronie pewnego zwykłego bandyty, którego to senator Romaszewski odwiedzał w więzieniu, tylko po to, aby uzyskać kilka głosów w wyborach. Czy myślicie, że po przegranych wyborach, PIS będzie pamiętał o tych ludziach? Zapomnijcie. Już niedługo sam będzie krzyczał, że Rząd PO za bardzo cacka się z kibolami. Dziś znów ujawnił się "stary, dobry" Kaczyński, rozpoczynając kolejną krucjatę pod Pałac Prezydencki. PIS nie potrafi wygrywać, nie potrafi też przegrywać. Już niedługo ujrzycie prawdziwą twarz tego człowieka, którego dewizą życiową jest destrukcja, który nie potrafi niczego zbudować, jedynie rujnować.

W koncu glos rozsadku. A juz myslalem ze tylko ja mam takie same poglady jak kolega.

Wynik NP jak dla mnie zajefajny tego oszoloma z muszka nie da sie sluchac a co dopiero ogladac w Sejmie.
,
grzesiek9000
Member

Stary 10.10.2011, 11:48
Za przykład niech służy sprawa Beaty Sawickiej, którą ponad rok za nasze pieniądze urabiał "agent Tomek" aby przed wyborami ogłosić "mamy złodzieja"! Kolejny przykład to sprawa B.Blidy i ogrom matactwa po jej tzw. samobójczej śmierci.
Idąc tym tokiem myślenia, za czyje pieniądze Tusk chadzał się Po Polsce tuskobusem? Za czyje pieniądze premier, prezydent jeżdżą limuzynami? itd itd. A co do Blidy obrzydliwe jest to, że próbuję się robić z niej ofiarę i wmawia się Polakom jakoby to Kaczyński z Ziobro podczas narady mieliby wydać na nią wyrok śmierci.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 11:51.
Snow
Ave Wisła!

Stary 10.10.2011, 11:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

To co proponuje Korwin, to nic w porównaniu z tym co obiecują Wam socjaliści od 20 lat. To jest dopiero utopia,i to na wasz koszt!To jest najlepsze. A smutne zarazem.
Hehe dokładnie.
Ciekawe, czy przeciwnicy Korwina jak ustalają budżet domowy na jakiś miesiąc to zakładają, że w każdym miesiącu będą wydawać o 3000 zł więcej niż zarobią. Bo tak właśnie zachowują się obecne partie władzy w skali "makro". Później wielkie zdziwienie, że kraje bankrutują ...

I jeszcze jakiś ekonomiczny tuman będzie mi pisał, że utopią jest zbilansowany budżet wychodzący na 0. Przecież to jest właśnie rozsądek. Każdy dług będzie trzeba spłacić prędzej czy później.

Dla mnie wynik tych wyborów to triumf skrajnej głupoty i populizmu (antyKaczor, antyKościół, antyKibole). Wypadało by dodać AntyWisła. Dziwnym trafem mentalność tych grup bardzo zbliżona.

kacpergawlo napisał(a):
Państwo Korwina jest piękne tylko w teorii. W realiach już tak fajnie to nie wygląda, prosty przykład - JKM chce pozbyć się zdecydowanej większości urzędników, pytanie, gdzie ta fala bezrobotnych znalazłaby zatrudnienie?
O widzisz! Jesteś genialny! Nawet nie wiesz, ale znalazłeś sposób na całkowite pozbycie się bezrobocia. Według twojej logiki, wystarczy, że zatrudnimy wszystkich w urzędach i bezrobocie będzie wynosić 0%! Vivat kacpergawlo! Vivat głupota! Przykro mi to stwierdzić, ale jesteś ekonomicznym analfabetą.
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.10.2011 o godz. 11:57.
KROKU
Member

Stary 10.10.2011, 11:52
grzesiek9000 napisał(a):Wyświetl post
Idąc tym tokiem myślenia, za czyje pieniądze Tusk chadzał się Po Polsce tuskobusem?. A co do Blidy obrzydliwe jest to, że próbuję się robić z niej ofiarę i wmawia się Polakom jakoby to Kaczyński z Ziobro podczas narady mieliby wydać na nią wyrok śmierci.
Dokładnie tak jest nikt mi nie wmówi że ktoś kto ma czyste sumienie popełnia samobójstwo bo przyszła po niego policja co wy gadacie paranoja wy uwierzycie w każde gówno które wam wmówi tvn i gówno prawda żal to czytać
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.10.2011, 11:55
Bardzo dobrze.Wiekszość obywateli polski to polityczni impotenci. Przepraszam ale jak wczoraj na głosowaniu stoi obok mnie facet i krzyczy na komisję czemu on na liście nie ma Napieralskiego to o czym mowa.
Niech wicemarszalkiem będzie obskórny transwestyta, szefem komsiji do spraw nauki i kultury agresywny homoseksualista a Lotos .Orlen ,KGHM i łupki niech sprzedadzą Tuskobusy ruskim i niemcom.Nie bedzie nic to i to prosiaki odejdą nie mając nic do wydania a zostana idealiści .Wtedy moze coś zbudujemy od początku
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 12:01
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Państwo Korwina jest piękne tylko w teorii. W realiach już tak fajnie to nie wygląda, prosty przykład - JKM chce pozbyć się zdecydowanej większości urzędników, pytanie, gdzie ta fala bezrobotnych znalazłaby zatrudnienie? Inny przykład - koniec z zasiłkiem dla bezrobotnych w jakiejkolwiek formie, powiedzmy, że nagle zlikwidowany zostaje jedyny duży zakład w jakimś małym miasteczku, gdzie nagle ci wszyscy ludzie błyskawicznie znajdą zatrudnienie? Za to przez ten okres będą pozbawieni jakichkolwiek środków do życia. Kolejna sprawa, zlikwidowanie ZUS-u, świetny pomysł, oczywiście jeśli założymy, że wszyscy myślą logicznie, a wiadomo, że tak nie jest, poważnie chcesz fali protestów? Etc.

Taki system uderzyłby w najuboższych i nawet jeśli jest sprawiedliwy i słuszny to ci ludzie wyszliby na ulice. Oczywiście takich osób byłoby dużo. Pytanie czy poważnie chcecie żyć w takim kraju? Po za tym Korwin jest strasznym hipokrytą, hasło, że w jego państwie każdy decydowałby o sobie w każdym aspekcie życia jest słuszny dopiero wtedy jak nie jestem gejem czy trans.
Co do zwolnienia NIC nie robiących urzędników. Posłużę się przykładem "demobilizacji" Frederica Bastiata.

Autor opisuje sytuację przerostu zatrudnienia w armii. Za żołnierza "włóżcie" sobie urzędnika.
"Sto tysięcy ludzi, kosztujących podatnika sto milionów, żyje i pozwala żyć swoim dostawcom: TO WIDAĆ.
Lecz pieniądze te, wychodzące z kieszeni podatnika, pozbawiają jego i jego dostawców wszytskich płynących z nich pożytków: TEGO NIE WIDAĆ. Oszacujcie, policzcie i powiedzcie, gdzie tu korzyść dla ogólu?
Ja ze swej strony powiem wam gdzie jest STRATA. Aby rzecz uprościć, mówmy o jednym człowieku i tysiącu franków.
Jesteśmy w miejscowości A. Odbył się pobór, wojsko zabrało mężczyznę, a poborcy tysiąc franków. Mężczyznę i pieniądze przewieziono do Metz, by pozwolili zarabiać innym przez rok. Jeżeli patrzycie jedynie na Metz, macie po stokroć rację. Dla tego miasta sytuacja to bardzo korzystna. Lecz kiedy zwrócicie wzrok także na miejscowość A, osądzicie rzecz inaczej. Ujrzycie bowiem, jeżeli nie jesteście ślepi, że A straciło robotnika, tysiąc franków jego zapłaty i aktywność.
Na pierwszy rzut oka wydaje się, iż wszystko się równoważy. Co działo się w A, przenioslo się do Metz i to cała zmiana. Ale oto gdzie jest STRATA. W A człowiek narzekał i pracował - był robotnikiem. W Metz robi zwroty w przód i tył - jest żołnierzem. Pieniądze w obu przypadkach krązą tak samo, lecz w pierwszym mamy trzysta dni pożytecznej pracy, w drugim trzysta dni zajęcia bezużytecznego, zakładajac cały czas, że część armii nie jest już konieczna dla bezpieczeństwa publicznego.
Przychodzi demobilizacja. Pokazujecie sto tysięcy robotników, konkurencję na rynku pracy i nacisk na obniżenie płac. TO WIDZICIE.
Jednak NIE WIDZICIE, że odsyłając do domów sto tysięcy żołnierzy, NIE ZNISZCZYMY stu milionów, lecz ZWRACAMY je podatnikom. NIE WIDZICIE, że wraz ze stu tysiącami robotników, pojawia się sto tysięcy aby ich opłacić, że środek zwiększający PODAŻ pracy jednocześnie zwiększa jej POPYT. Wynika stąd, iż przewidywana przez was obniżka wynagrodzeń nie nastąpi. Nie widzicie, że zarówno po, jak i przed demobilizacją jest w kraju sto milionów dla stu tysięcy, lecz przed - kraj płaci im za bezczynność, po - za pracę. Nie widzicie wreszcie, że czy podatnik daje pieniądze żołnierzowi za nic, czy robotnikowi za usługę, krążą one TAK SAMO. Jednak w drugim przypadku jest wykonywana pewna praca, w pierwszym nie otrzymuje nic w zamian. Rezultatem dla narodu jest czysta STRATA.
Sofizmat przeze mnie tutaj zwalczany, nie ostoi się, gdy spróbujemy wyciągnąć z niego ostateczne konsenkwencje. Gdyby, zważywszy wszystkie korzyści i straty, okazało się, iż ZYSKIEM DLA NARODU jest zwiększenie armii, dlaczegóż nie zaciągnąć pod sztandary wszystkich obywateli?"

Nowa Prawica!
Ostatnio edytowane przez Worcester : 10.10.2011 o godz. 12:15.
Janusz Szpotański
Snow
Ave Wisła!

Stary 10.10.2011, 12:02
KROKU napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak jest nikt mi nie wmówi że ktoś kto ma czyste sumienie popełnia samobójstwo bo przyszła po niego policja co wy gadacie paranoja wy uwierzycie w każde gówno które wam wmówi tvn i gówno prawda żal to czytać
W dodatku tym samym, którym tak bardzo przeszkadza to, że do domu kobiety podejrzanej o kontakty z mafią paliwową, wpadł oddział antyterrorystyczny, kompletnie nie przeszkadza ten sam oddział wpadający do domu studenta, co założył stronkę antyrządową.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.10.2011, 12:13
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
W koncu glos rozsadku. A juz myslalem ze tylko ja mam takie same poglady jak kolega.

Wynik NP jak dla mnie zajefajny tego oszoloma z muszka nie da sie sluchac a co dopiero ogladac w Sejmie.

Głos rozsądku? Przyzwyczaiłem się już do tego tonu argumentacji PO-wców... Szczególnie podoba mi się fragment, informujący wszem i wobec, że PiS zgadzał się na wszystko a dzielne PO walczy z Unią o każdy eurocent

Jeśli uważasz Korwina za oszołoma widać oceniasz go tylko po wyglądzie - czuję, że nie wiesz nic o tym człowieku, nie znasz programu Nowej Prawicy. Nie chcesz takich ludzi oglądać w sejmie? No cóż - pooglądasz sobie transwestytów i pedałów (i to zapewne w koalicji, ramie w ramie z Donaldem).
saklak1906
Senior Member

Stary 10.10.2011, 12:27
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Głos rozsądku? Przyzwyczaiłem się już do tego tonu argumentacji PO-wców... Szczególnie podoba mi się fragment, informujący wszem i wobec, że PiS zgadzał się na wszystko a dzielne PO walczy z Unią o każdy eurocent

Jeśli uważasz Korwina za oszołoma widać oceniasz go tylko po wyglądzie - czuję, że nie wiesz nic o tym człowieku, nie znasz programu Nowej Prawicy. Nie chcesz takich ludzi oglądać w sejmie? No cóż - pooglądasz sobie transwestytów i pedałów (i to zapewne w koalicji, ramie w ramie z Donaldem).
Czlowieku ......... farmazony to kazdy moze, On jest nawet lepszy od Kaczora. Oceniem go po tym co ma do powiedzenia i co chce zrobic.
Chcesz mi powiedziec ze narod jest tak ciemny ze nie poznal sie na tak wybitnym polityku?co wybory to samo.
Nie potrafil zarejestrowac list w calym kraju a chce Polsce uzdrawiac? no prosze cie
Jak chcesz wiedziec to kiladziesiat razy ogladalem JKM w roznych programach i wiem co ........ od zeczy.

Ja tez moge powiedziec kilka sloganow i co mam racje a inni nie. Panstwo to jezt zywy organizm to nie gra komputerowa w ktorej cos nie wyjdzie to sie zrobi restart i zacznie grac od nowa.
,
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.10.2011, 12:29
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

Na szczęście (osobiście nie trawię Palikota i reszty jego drużyny - bardzo się ucieszyłem, kiedy odszedł z PO) koalicja PO-Palikot jest nieprawdopodobna. Po co Tuskowi ustawiczne problemy i kontrowersje związane z Palikotem skoro ma pod ręką sprawdzonego i uległego koalicjanta w postaci PSL .
Snow
Ave Wisła!

Stary 10.10.2011, 12:29
Czlowieku ......... farmazony to kazdy moze, On jest nawet lepszy od Kaczora. Oceniem go po tym co ma do powiedzenia i co chce zrobic.
Chcesz mi powiedziec ze narod jest tak ciemny ze nie poznal sie na tak wybitnym polityku?co wybory to samo.
Nie potrafil zarejestrowac list w calym kraju a chce Polsce uzdrawiac? no prosze cie
Jak chcesz wiedziec to kiladziesiat razy ogladalem JKM w roznych programach i wiem co ........ od zeczy.

Ja tez moge powiedziec kilka sloganow i co mam racje a inni nie. Panstwo to jezt zywy organizm to nie gra komputerowa w ktorej cos nie wyjdzie to sie zrobi restart i zacznie grac od nowa.
Znów ani jeden konkret, ani jeden argument.
Sędzia
Senior Member

Stary 10.10.2011, 12:33
Na szczęście (osobiście nie trawię Palikota i reszty jego drużyny - bardzo się ucieszyłem, kiedy odszedł z PO) koalicja PO-Palikot jest nieprawdopodobna. Po co Tuskowi ustawiczne problemy i kontrowersje związane z Palikotem skoro ma pod ręką sprawdzonego i uległego koalicjanta w postaci PSL .
Ale jeśli Palikot pozostanie poza koalicją będzie zyskiwał. A wchodząc do rządu, mógłby powtórzyć scenariusz Leppera i Samoobrony i po 4 latach zniknąć z polityki.
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.10.2011, 12:34
Szkoda, że te wszystkie 'kibicowskie akcje' skupiły się tylko na haśle 'Donald ....'. Trzeba było uświadomić ludzi, którzy nie są zaślepieni Gównem, TV-enem i innymi kupami, że jedyną partią, która ma szansę walczyć z PO jest w tym momencie tylko PiS. Gdyby wszyscy się zmobilizowali, to mogłoby to dać jakiś pozytywny rezultat. Nie jestem zwolennikiem PiS... ba... nienawidzę Kaczora i tych debili, ale priorytetem było odstawienie od koryta PO i późniejsza detronizacja Rudego. Pewnie za 2 lata doczekalibyśmy się alternatywy dla Donka i z dużym prawdopodobieństwem byłyby wcześniejsze wybory rządu. Do tego czasu może coś się odwróciłoby w tej polityce i była by jakaś nowa sensowna partia, albo stara z nowymi ludźmi, którym zależy na silnym państwie. Szkoda, że to są tylko takie gdybania.

W tym momencie przyszło nam żyć w państwie Białoruś 2 z pedalsko-transpedziowymi dodatkami.
Emo debile oddały głos... grubo Polmos żre mózg.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 10.10.2011, 12:35
W jaki sposób oszukała Was PO? Powtarzacie jakieś zasłyszane bzdury.
Mnie nie oszukała bo na nich nie głosowałem. Oszukała zaś swoich wyborców. Gdzie podatek liniowy?Gdzie obniżanie podatków? Gdzie okregi jednomandatowe do sejmu? gdzie modernizacja czy likwidacja krusu?

Wyniki wyborów bardzo mnie cieszą, widać, że naród mądrzeje.
Chyba głupieje. Rozwalenie szkolnictwa np. brak nauki historii lat po 1939 r w gimnazjum (przypadek), burdel z sześciolatkami , burdel z książkami przez co rodzice mając kilkoro dzieci muszą kupować kilka rożnych zestawów drogich książek

Wielu z Was ma chyba krótką pamięć. Być może w 2005 roku, gdy PIS wygrał wybory, byliście zbyt młodzi, być może nie interesowaliście się polityką. Ja się interesowałem i interesuję. I dobrze pamiętam te czasy.
Głosuje od 1998r. mogę się szefie wypowiedzieć?

Ten stek bzdur obiecywanych prze kaczora (3 miliony mieszkań, że nigdy nie będzie premierem jeżeli jego brat zostanie Prezydentem itp.), ten wyciągnięty środkowy palec w kierunku wyborców po wygranej. .
Przypomnisz ile rządził PIS? 18 miesięcy! Ile rzadzilo PO? 48 miesięcy. Czemu jednych nie ganisz mimo że mieli ponad 2 razy wiecej czasu a drugim wytykasz nie zrealizowanie obietnic mimo że czasu na to nie mieli .

To właśnie PIS najmocniej wykorzystywał służby specjalne. Nie do wykrywania przestępców.
Brednia do kwadratu. Przegladnij sobie statystyki - 2007-2011 najwięcej podsłuchów założonych w Polsce, najwiecej w skali całej UE.
Kibice zatrzymywani w Białymstoku,Bełchatowie,Poznaniu,Warszawie za antyrządowe hasła.
Karani finansowo we Wrocławiu za patriotyczne oprawy.
W krakowie z tłumu po meczu wyciągani kibice za koszul;i antypasiaste. Twoja partia to jest Białoruś w najczystszej postaci

Oni ich produkowali a następnie udawali, że łapali. Za przykład niech służy sprawa Beaty Sawickiej, którą ponad rok za nasze pieniądze urabiał "agent Tomek" aby przed wyborami ogłosić "mamy złodzieja"!
Widać że kolega nie zna czegos takiego jak prowokacja policyjna. Rozumiem - niewiedza.
Chyba że prowokacja jest zakazana? Może o czyms nie słyszałem.Biedna Sawicka zakochała się i chciała zrobić wałek. Tak jak Zbych i Rych się zakochali w automatach do hazardu , tak też zakochał się prezydent Wałbrzycha kupując glosy wyborców

Kolejny przykład to sprawa B.Blidy i ogrom matactwa po jej tzw. samobójczej śmierci.
Ogrom matactwa którego nie wykrył żaden organ prokuratoski. OGROM.
Morderstwo polityka PIS-u to nie skandal? Jakoś cisza w tej sprawie u zwolennikow PO . Sza.....

To także sprawa doktora G, któremu zniszczono karierę podrzucając niby łapówkę, której nigdy nie udowodniono. Przez te działania zawiesił on wykonywanie zawodu, co poskutkowało niemalże całkowitym brakiem dokonywania przeszczepów narządów w Polsce (ilość zmarłych z tego powodu jest trudna do oszacowania).
Biedny doktor Garlicki- gośc jest nagrany jak bierze łapówy, od ludzi, przesuwa tych płacacych na lepsze miejsca a tych nie płacących na gorsze. Biedaczysko......
Myslisz chłopie trochę?

Kolejną sprawą było błyskawiczne, nocne, pełne przejęcie TVP i zabetonowanie w niej swoich ludzi, których do dzisiaj nie można wykopać.
Przejęcie TVP przez PIS i przyjęcie Lisa i drugiego Żakowskiego.
Przejęcie TVP przez PO i SLD wyrzucenie Pośpieszalskiego,Ziemkiewicza,Lichockiej,Karnowski ch,Wildstaina.
Masz racje jest róznica standardów.Hehe...

To, że Kraków nie dostał Euro (a co za tym idzie konkretnego, państwowego nadzoru nad budową stadionu) to także "zasługa" PIS, którzy z zemsty za to, że wybory na Prezydenta Krakowa wygrał Majchrowski, a nie Terlecki, ręką m.in. Ziobry, głosował na "nie". Tenże Ziobro, głosował przeciwko dofinansowaniu lotniska Balice, co groziło odebraniem dotacji unijnych, na szczęście głosowanie przegrał ( przypomina to sprawę naszej hali). PIS robił wszystko, aby utrudnić rządzenie kolejnym rządom, zupełnie nie myśląc o Polsce i jej przyszłości
Zapomniałeś dodać że PIS odpowiada ze gradobicie w Birmie i koklusz w Somalii...

. Po wygranych w 2007 wyborach, PO miała całkowicie związane ręce.
Biedactwa ...

.Prezydent L. Kaczyński, sterowany przez Jarosława, nie pozwolił jej rządzić (zawetował 16 najważniejszych ustaw, tylko po to, aby przed kolejnymi wyborami 2011 PIS mógł powiedzieć - PO nic nie robi!)
Zawetował najmniej z wszystkich dotychczasowych prezydentów w czasie swoich kadencji. Czytałeś jakie zawetował. Które z nich były szkodliwe dla Polski. Pogadajmy merytorycznie a nie pisz kolejnych bzdur

.
Kaczyński jak kameleon, zmieniał twarz przed kolejnymi wyborami, tylko po to, aby wreszcie wygrać i dokonać zemsty na PO. To że najmocniej na tym straciłaby Polska, miał głęboko w d.
Zajmując się funduszami unijnymi, przebywam często w Brukseli. Urzędnicy tam pracujący, są doskonale zorientowani na temat nieudolnych działań ówczesnych rządów PIS (m.in. Fotyga), którzy zgadzali się na wszystko co zaproponowała im UE, bez żadnych negocjacji.Obecne nasze działania są zupełnym przeciwieństwem wspomnianych, to dzięki nim mamy dziś tak olbrzymie pieniądze na rozwój kraju
Jakbyś się zajmował funduszami UE to bys wiedział że całe procedury wykorzystania tychże funduszy opracowała i wdrożyla śp.Gęsicka z PISu. I w rok to zrobila.!!.Tylko dzięki temu PO może w taki a nie inny sposób korzystac z nich

.
Sprawę Smoleńska na razie przemilczę, bo mam nadzieję, że zostanie w końcu opublikowana rozmowa braci Kaczyńskich, po której wielu z Was przejrzy na oczy.
Rozumiem że wiesz co w niej jest?
Nawet się nie kompromituj - polski rząd zrobił sprawie Smoleńska mniej niż opluwany przez was Macierewicz (ach ten brak agesji u PO) . Pokaż analizy rządowych ekspertów porównany z analizami eksperta NASA

PIS "chwytając się brzytwy", na finiszu kampanii pozornie stanął po stronie kiboli, a głównie po stronie pewnego zwykłego bandyty, którego to senator Romaszewski odwiedzał w więzieniu, tylko po to, aby uzyskać kilka głosów w wyborach. Czy myślicie, że po przegranych wyborach, PIS będzie pamiętał o tych ludziach? Zapomnijcie. Już niedługo sam będzie krzyczał, że Rząd PO za bardzo cacka się z kibolami. Dziś znów ujawnił się "stary, dobry" Kaczyński, rozpoczynając kolejną krucjatę pod Pałac Prezydencki. PIS nie potrafi wygrywać, nie potrafi też przegrywać. Już niedługo ujrzycie prawdziwą twarz tego człowieka, którego dewizą życiową jest destrukcja, który nie potrafi niczego zbudować, jedynie rujnować.
Rozumiem ze sprzedaż Lotosu,PGNIG,Orlenu,KGHM ci nie przeszkadza. Sprzewdanie łupków ci nie przeszkadza. Likwidacja stoczni ci nie przeszkadza (jakoś Niemcy czy Holandia mogla wspomagac swoje stocznie i w tym roku mają one rekordowe obroty).Jakby za Kaczyńskiego były takie zatrzymania wśrod kibicow to byś grzmiał razem z pryncypałami o zagrożeniu demokracji ( zresztą nieraz pewnie piałeś w latach 05-07)

i ty mówisz o destrukcji ?Chyba coś ci sie pomyliło
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Worcester
Senior Member

Stary 10.10.2011, 12:36

1. Korwin niczego nie wymyślił, on powtarza słowa klasyków! Uważasz ich za oszołomów?
2. "Dajcie ludziom demokrację, a sami sobie zbudują socjalizm". K. Marks - to odnośnie motłochu.
3. Potrafi zarejestrować - PKW postąpiła bezprawnie.
4. Państwo to żywy organizm, którego gospodarka działa na prostych zasadach. Podaż - popyt. To ludzie w sejmie próbują Polakom wmówić, że to wszystko jest skomplikowane, aby móc ich okradać.
5. RZeczy.
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów