|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Niezgodzę się z tym. Wybaczcie, że powołam się na ten syf, no ale...
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...27_proc__.html
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 10:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kto powiedział, że ma się skończyć tylko na podwyższaniu VATu?
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Coś czuje,że gdyby zrobiono referendum na temat powrotu do PRL-u to zdecydowana większość byłaby na tak. Chociaż czy referendum jest potrzebne?Widać dokładnie o co chodzi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.10.2011 o godz. 10:55.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To co głosi Korwin jest poparte ekonomicznie, dokładnie założeniami austriackiej szkoły ekonomii. Wszystko jest logiczne. Proste niczym drut. Facet tłumaczy motłochowi 20 lat jedno i to samo, nie zmienia poglądów, dlatego powinien być najbardziej wiarygodny. Problem w tym, że nasz naród jest tępy i na pytanie o keynesizm, klasyków od Misesa lub neoklasyków od Friedmana robi duże oczy. Ludzie nie potrafią definiować, rozpoznawać i wyciągać wniosków z faktów, Ba! Pewnych faktów nawet nie dostrzegają! W sobotę już pisałem, gdyby frekwencja wynosiła 10% lepiej byłoby w tym kraju, ale do tego trzeba zrobić test przed oddaniem głosu z konstytucji i ekonomii. Rządzącym odsianie głupoty nie na rękę, więc nigdy tak się nie stanie. Sumienie mam czyste. Zagłosowałem na Nową Prawicę. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Member
Offline |
|
Zresztą poczytajcie sobie jaka była sytuacja gospodarcza za czasów poprzedniego rządu, a jak to wygląda teraz.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 11:07.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Spoko, więc jeszcze mamy możliwości 2% ![]() A czy jest jakaś górnica granica opłat za drogi? W Niemczech własnie trwa dyskusja publiczna bo chcą wprowadzić winietki w wysokości 70 Euro ... rocznie Według ministerstwa przejazd z Warszawy do granicy z Niemcami ma kosztować koło 230 zł - niedaleko już do 70 euro ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie, to po Napieralskim szefem SLD zostanie Olejniczak, a to już będzie w moim odczuciu koniec SLD.
W zasadzie to nawet nie wiem, co musiałoby się stać, żeby SLD się wyratowało, ale z całą pewnością wygładzenie wizerunku nikogo do SLD nie przekona, a to gwarantuje Olejniczak. Nie wiem czy jest się z czego cieszyć, mając alternatywę w postaci Palikota, ale chyba możemy mieć nieco radości z wyniku SLD. Oni przecież też miewali ponad 40% głosów. ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Od dziś wstydzę się żę mieszkam w tym kraju gdzie prawie 10 procent społeczeństwa popiera dewiacje ,kryminałów i zboczeńców to jest jakaś paranoja śmiano się z Samoobrony ale to co reprezentują sobą ludzie Palikota ( o pomyłka) palikota to przechodzi ludzkie pojęcie wstyd jeszcze raz wstyd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Marszałek,
Najbliżej PiSowi ? ,partii która jest przeciwna prywatyzacji służby zdrowie,która uważa że strategiczne sektory gospodarki powinny państwowe.Czy naprawde uważasz że skrajnie liberalnemu gospodarczo Korwinowi najbliżej do takiej partii? Z tą utopią może i masz częściowo racje,rzeczywiście partie sporo obiecują,później nie wywiązują się z przedwyborczych obietnic,ale tak jest niemal wszędzie i ludzie to mniej lub bardziej akceptują a przynajmniej przyzwyczajają się. Natomiast ideologia Korwina to już jazda na maxa wywrócenie świata do góry nogami,powrot do rozwiązań sprzed XIX wieku(który to wiek JKM uznał za swój ulubiony),dziki kapitalizm,wyścig szczurów,podział społeczeństwa na garstke uprzywilejowanych arystokratów i reszte która na nią robi.Owszem ekonomicznie to może być OK,lepiej nie mieć wogóle dług publicznego,z tym że w praktyce ten system jest nierealny,większość ludzi go nie akceptuje i nawet jakby go wprowadzić siłą to i tak by upadł,ludzie by sie buntowali.Czy "Solidarność" przyczyniła się do obalenia komunizmu? Tak, ale to związek lewicowy.Oni domagają się praw pracowniczych,wyższych świadczeń socjalnych.W ultraliberalnym świecie Korwina należałoby członkow Solidarności i podobnych powsadzać do więzień...![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie. Jakie są propozycje PiS odnośnie obniżenia zadłużenia Państwa? Oszczędności? Na czym? Podniesienie podatków? Naprawdę nie wiem. Jakie są sposoby PiS na bezrobocie? A już zupełnie na marginesie zwiększenie liczby urzędników to chyba też walka z bezrobociem ![]() Jakie inne byłyby wyniki śledztwa smoleńskiego gdyby nie rzekome upokorzenie Polski? Doszlibyśmy do wniosku, że wina w 90% leży po stronie ruskich, a u nas były tylko drobne niedociągnięcia? Co do dzieci posyłanych wcześniej do szkół to pełna zgoda ale w sumie nie jest to najistotniejsza kwestia jeśli chodzi o losy kraju. Uprzedzając ataki, nie mam zamiaru być tu adwokatem PO. Chcę się tylko dowiedzieć, co konkretnie i realnie zmieniłaby opozycja gdyby doszła do władzy. Nie obchodzi mnie tu odnowa moralna, zmiana polityki historycznej i inne tego typu historie. Najważniejszy dla życia codziennego jest stan gospodarki i rozwój kraju, a moim zdaniem opozycja prowadziłaby tu dokładnie taką samą politykę jak PO, z pewnymi kosmetycznymi zmianami. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
||
To co proponuje Korwin, to nic w porównaniu z tym co obiecują Wam socjaliści od 20 lat. To jest dopiero utopia,i to na wasz koszt!To jest najlepsze. A smutne zarazem. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
W koncu glos rozsadku. A juz myslalem ze tylko ja mam takie same poglady jak kolega. Wynik NP jak dla mnie zajefajny tego oszoloma z muszka nie da sie sluchac a co dopiero ogladac w Sejmie. ![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Idąc tym tokiem myślenia, za czyje pieniądze Tusk chadzał się Po Polsce tuskobusem? Za czyje pieniądze premier, prezydent jeżdżą limuzynami? itd itd. A co do Blidy obrzydliwe jest to, że próbuję się robić z niej ofiarę i wmawia się Polakom jakoby to Kaczyński z Ziobro podczas narady mieliby wydać na nią wyrok śmierci.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 10.10.2011 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
||
Ciekawe, czy przeciwnicy Korwina jak ustalają budżet domowy na jakiś miesiąc to zakładają, że w każdym miesiącu będą wydawać o 3000 zł więcej niż zarobią. Bo tak właśnie zachowują się obecne partie władzy w skali "makro". Później wielkie zdziwienie, że kraje bankrutują ... I jeszcze jakiś ekonomiczny tuman będzie mi pisał, że utopią jest zbilansowany budżet wychodzący na 0. Przecież to jest właśnie rozsądek. Każdy dług będzie trzeba spłacić prędzej czy później. Dla mnie wynik tych wyborów to triumf skrajnej głupoty i populizmu (antyKaczor, antyKościół, antyKibole). Wypadało by dodać AntyWisła. Dziwnym trafem mentalność tych grup bardzo zbliżona. kacpergawlo napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Snow : 10.10.2011 o godz. 11:57.
|
||
|
|
Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak jest nikt mi nie wmówi że ktoś kto ma czyste sumienie popełnia samobójstwo bo przyszła po niego policja co wy gadacie paranoja wy uwierzycie w każde gówno które wam wmówi tvn i gówno prawda żal to czytać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Bardzo dobrze.Wiekszość obywateli polski to polityczni impotenci. Przepraszam ale jak wczoraj na głosowaniu stoi obok mnie facet i krzyczy na komisję czemu on na liście nie ma Napieralskiego to o czym mowa.
Niech wicemarszalkiem będzie obskórny transwestyta, szefem komsiji do spraw nauki i kultury agresywny homoseksualista a Lotos .Orlen ,KGHM i łupki niech sprzedadzą Tuskobusy ruskim i niemcom.Nie bedzie nic to i to prosiaki odejdą nie mając nic do wydania a zostana idealiści .Wtedy moze coś zbudujemy od początku ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Autor opisuje sytuację przerostu zatrudnienia w armii. Za żołnierza "włóżcie" sobie urzędnika. "Sto tysięcy ludzi, kosztujących podatnika sto milionów, żyje i pozwala żyć swoim dostawcom: TO WIDAĆ. Lecz pieniądze te, wychodzące z kieszeni podatnika, pozbawiają jego i jego dostawców wszytskich płynących z nich pożytków: TEGO NIE WIDAĆ. Oszacujcie, policzcie i powiedzcie, gdzie tu korzyść dla ogólu? Ja ze swej strony powiem wam gdzie jest STRATA. Aby rzecz uprościć, mówmy o jednym człowieku i tysiącu franków. Jesteśmy w miejscowości A. Odbył się pobór, wojsko zabrało mężczyznę, a poborcy tysiąc franków. Mężczyznę i pieniądze przewieziono do Metz, by pozwolili zarabiać innym przez rok. Jeżeli patrzycie jedynie na Metz, macie po stokroć rację. Dla tego miasta sytuacja to bardzo korzystna. Lecz kiedy zwrócicie wzrok także na miejscowość A, osądzicie rzecz inaczej. Ujrzycie bowiem, jeżeli nie jesteście ślepi, że A straciło robotnika, tysiąc franków jego zapłaty i aktywność. Na pierwszy rzut oka wydaje się, iż wszystko się równoważy. Co działo się w A, przenioslo się do Metz i to cała zmiana. Ale oto gdzie jest STRATA. W A człowiek narzekał i pracował - był robotnikiem. W Metz robi zwroty w przód i tył - jest żołnierzem. Pieniądze w obu przypadkach krązą tak samo, lecz w pierwszym mamy trzysta dni pożytecznej pracy, w drugim trzysta dni zajęcia bezużytecznego, zakładajac cały czas, że część armii nie jest już konieczna dla bezpieczeństwa publicznego. Przychodzi demobilizacja. Pokazujecie sto tysięcy robotników, konkurencję na rynku pracy i nacisk na obniżenie płac. TO WIDZICIE. Jednak NIE WIDZICIE, że odsyłając do domów sto tysięcy żołnierzy, NIE ZNISZCZYMY stu milionów, lecz ZWRACAMY je podatnikom. NIE WIDZICIE, że wraz ze stu tysiącami robotników, pojawia się sto tysięcy aby ich opłacić, że środek zwiększający PODAŻ pracy jednocześnie zwiększa jej POPYT. Wynika stąd, iż przewidywana przez was obniżka wynagrodzeń nie nastąpi. Nie widzicie, że zarówno po, jak i przed demobilizacją jest w kraju sto milionów dla stu tysięcy, lecz przed - kraj płaci im za bezczynność, po - za pracę. Nie widzicie wreszcie, że czy podatnik daje pieniądze żołnierzowi za nic, czy robotnikowi za usługę, krążą one TAK SAMO. Jednak w drugim przypadku jest wykonywana pewna praca, w pierwszym nie otrzymuje nic w zamian. Rezultatem dla narodu jest czysta STRATA. Sofizmat przeze mnie tutaj zwalczany, nie ostoi się, gdy spróbujemy wyciągnąć z niego ostateczne konsenkwencje. Gdyby, zważywszy wszystkie korzyści i straty, okazało się, iż ZYSKIEM DLA NARODU jest zwiększenie armii, dlaczegóż nie zaciągnąć pod sztandary wszystkich obywateli?" Nowa Prawica!
Ostatnio edytowane przez Worcester : 10.10.2011 o godz. 12:15.
![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
W dodatku tym samym, którym tak bardzo przeszkadza to, że do domu kobiety podejrzanej o kontakty z mafią paliwową, wpadł oddział antyterrorystyczny, kompletnie nie przeszkadza ten sam oddział wpadający do domu studenta, co założył stronkę antyrządową.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Głos rozsądku? Przyzwyczaiłem się już do tego tonu argumentacji PO-wców... Szczególnie podoba mi się fragment, informujący wszem i wobec, że PiS zgadzał się na wszystko a dzielne PO walczy z Unią o każdy eurocent Jeśli uważasz Korwina za oszołoma widać oceniasz go tylko po wyglądzie - czuję, że nie wiesz nic o tym człowieku, nie znasz programu Nowej Prawicy. Nie chcesz takich ludzi oglądać w sejmie? No cóż - pooglądasz sobie transwestytów i pedałów (i to zapewne w koalicji, ramie w ramie z Donaldem). |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcesz mi powiedziec ze narod jest tak ciemny ze nie poznal sie na tak wybitnym polityku?co wybory to samo. Nie potrafil zarejestrowac list w calym kraju a chce Polsce uzdrawiac? no prosze cie Jak chcesz wiedziec to kiladziesiat razy ogladalem JKM w roznych programach i wiem co ........ od zeczy. Ja tez moge powiedziec kilka sloganow i co mam racje a inni nie. Panstwo to jezt zywy organizm to nie gra komputerowa w ktorej cos nie wyjdzie to sie zrobi restart i zacznie grac od nowa. ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
. |
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szkoda, że te wszystkie 'kibicowskie akcje' skupiły się tylko na haśle 'Donald ....'. Trzeba było uświadomić ludzi, którzy nie są zaślepieni Gównem, TV-enem i innymi kupami, że jedyną partią, która ma szansę walczyć z PO jest w tym momencie tylko PiS. Gdyby wszyscy się zmobilizowali, to mogłoby to dać jakiś pozytywny rezultat. Nie jestem zwolennikiem PiS... ba... nienawidzę Kaczora i tych debili, ale priorytetem było odstawienie od koryta PO i późniejsza detronizacja Rudego. Pewnie za 2 lata doczekalibyśmy się alternatywy dla Donka i z dużym prawdopodobieństwem byłyby wcześniejsze wybory rządu. Do tego czasu może coś się odwróciłoby w tej polityce i była by jakaś nowa sensowna partia, albo stara z nowymi ludźmi, którym zależy na silnym państwie. Szkoda, że to są tylko takie gdybania.
W tym momencie przyszło nam żyć w państwie Białoruś 2 z pedalsko-transpedziowymi dodatkami. Emo debile oddały głos... grubo Polmos żre mózg. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||||||||||||
|
Mnie nie oszukała bo na nich nie głosowałem. Oszukała zaś swoich wyborców. Gdzie podatek liniowy?Gdzie obniżanie podatków? Gdzie okregi jednomandatowe do sejmu? gdzie modernizacja czy likwidacja krusu?
Chyba głupieje. Rozwalenie szkolnictwa np. brak nauki historii lat po 1939 r w gimnazjum (przypadek), burdel z sześciolatkami , burdel z książkami przez co rodzice mając kilkoro dzieci muszą kupować kilka rożnych zestawów drogich książek
Kibice zatrzymywani w Białymstoku,Bełchatowie,Poznaniu,Warszawie za antyrządowe hasła. Karani finansowo we Wrocławiu za patriotyczne oprawy. W krakowie z tłumu po meczu wyciągani kibice za koszul;i antypasiaste. Twoja partia to jest Białoruś w najczystszej postaci
Chyba że prowokacja jest zakazana? Może o czyms nie słyszałem.Biedna Sawicka zakochała się i chciała zrobić wałek. Tak jak Zbych i Rych się zakochali w automatach do hazardu , tak też zakochał się prezydent Wałbrzycha kupując glosy wyborców
Morderstwo polityka PIS-u to nie skandal? Jakoś cisza w tej sprawie u zwolennikow PO . Sza.....
Myslisz chłopie trochę?
Przejęcie TVP przez PO i SLD wyrzucenie Pośpieszalskiego,Ziemkiewicza,Lichockiej,Karnowski ch,Wildstaina. Masz racje jest róznica standardów.Hehe...
Biedactwa ...
.
.
Nawet się nie kompromituj - polski rząd zrobił sprawie Smoleńska mniej niż opluwany przez was Macierewicz (ach ten brak agesji u PO) . Pokaż analizy rządowych ekspertów porównany z analizami eksperta NASA
i ty mówisz o destrukcji ?Chyba coś ci sie pomyliło ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||||||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
2. "Dajcie ludziom demokrację, a sami sobie zbudują socjalizm". K. Marks - to odnośnie motłochu. 3. Potrafi zarejestrować - PKW postąpiła bezprawnie. 4. Państwo to żywy organizm, którego gospodarka działa na prostych zasadach. Podaż - popyt. To ludzie w sejmie próbują Polakom wmówić, że to wszystko jest skomplikowane, aby móc ich okradać. 5. RZeczy. ![]()
|
|