The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2011, 21:13
http://www.youtube.com/watch?v=tse1ecG5d9o - kolejny agent na stołku dziennikarza
...And Justice For All
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.10.2011, 21:14
Po informacji o niemożliwości startowania KNP w całej Polsce rozważałem możliwość zagłosowania na którąś z partii znajdującej się w pobliżu ideologicznym KNP. Rozważałem PiS. Jednak ostatecznie zagłosuję na KNP, dlaczego?

1. Oddam głos na partię, która odpowiada moim poglądom a nie słupkom medialnym.
2. Nawet jeśli KNP nie wejdzie, to im więcej procent uzyska tym większa szansa unieważnienia wyborów ze względu na sprawę KNP. Jeśli KNP uzyskałaby np. 0,5% sąd może uznać, że decyzja PKW nie miała większego wpływu na wybory, jeśli zaś KNP uzyska np. 4% to sprawa wygląda całkiem inaczej.
3. PO PIS SLD PSL to jedna banda, posłowie zmieniają partię co chwila, każda koalicja wchodzi w grę, nie chodzi im o ideologie i pomysł na państwo, chodzi o władzę, dlatego nie marnujcie na nich głosów! Banda czworga poniżej 50% to dobro Polski!

Co do osób mówiących, ze głos na KNP to głos zmarnowany. Wy głosując na PO/PIS/SLD/PSL możecie sobie powiedzieć po wyborach przed lustrem, "tak przyczyniłem się do tego bajzlu w Polsce".
Ostatnio edytowane przez silver03 : 07.10.2011 o godz. 21:30.
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.10.2011, 21:29
staszek001 napisał(a):Wyświetl post
Kto nie ryzykuje ten nie żyje. A tak na poważnie to rzuć okiem na ankietę w tym temacie. Nowa Prawica na pierwszym miejscu, przed PiS. Tyle w tym temacie.
Ankietę widzę i wiem co oznacza. Ale nasze (forumowe) środowisko nie jest przecież reprezentatywną grupą odpowiadającą rozkładom w całym społeczeństwie. Więc przełożenia pełnego na rzeczywistość nie będzie.

Ale zapewniam Cię, że gdyby takie wyniki były możliwe w realnych wyborach to byłbym bardzo zadowolony, mimo drugiego miejsca PiS. Jestem przekonany, że byłaby to bardzo dobra i skuteczna koalicja mogąca zrealizować ambitny program dobry dla Polski.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.10.2011, 21:31
Głosowanie na KNP jest w obecnej sytuacji zasadniczym nieporozumieniem.

Głosowanie na tę partię miałoby jakikolwiek sens gdyby byli zarejestrowani w całej Polsce. Natomiast trzeba jasno powiedzieć, że jest to z góry głos stracony.

A każdy głos stracony to głos na płemieła.

Matematyka królową nauk - od tego banału zacznijcie swoje rozmyślania...
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Saimoz
Schodowicze'05

Stary 07.10.2011, 21:35
sambo napisał(a):Wyświetl post
a ja proponuje glosowac wedlug wlasnych pogladow a nie wedlug matematyki
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.10.2011, 21:41
sambo napisał(a):Wyświetl post
Głosowanie na KNP jest w obecnej sytuacji zasadniczym nieporozumieniem.

Głosowanie na tę partię miałoby jakikolwiek sens gdyby byli zarejestrowani w całej Polsce. Natomiast trzeba jasno powiedzieć, że jest to z góry głos stracony.

A każdy głos stracony to głos na płemieła.

Prędzej mi ręka uschnie niż zagłosuję na socjalistów z PO, PIS o reszcie nie wspominając. Nowa Prawica!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
fox mulder
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.10.2011, 21:49
Okładka jutrzejszej Gazety Polskiej :

Jedna z mocniejszych ciszo-wyborczowych zagrywek.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.10.2011, 21:52
Widząc takie okładki można stwierdzić tylko: " O ja pier*ole !" Współczuje czytelnikom tej gazety.
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.10.2011, 21:58
Tak się zastanawiam czy tu co niektórym naprawdę nie płacą za to że tak na siłę chcą wciskać wszystkim żeby na PiS głosowali, ludzie zrozumcie, każdy będzie głosował na kogo chce, a nie na kogo im każecie, jeszcze brakuje mi tu żebyście napisali że Korwin jest w spisku z PO, i jak PO nie wygra to on unieważni wybory, bo już takie coś gdzieś czytałem. a To jeden z powodów dla których nigdy nie będę za PiS, http://autorzygazetypolskiej.salon24...-z-aspiracjami nigdy nie będę po jednej stronie z osobnikami wypisujące takie chore rzeczy. A tu http://niezalezna.pl/17349-kibicu-da...cemu-sasiadowi macie jasno dlaczego Gazeta Polska wspiera kibiców. Są tylko potrzebni do głosowania na PiS, bo tylko na PiS wolno głosować.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.10.2011, 22:17
Oglądając Gugałę , jestem w szoku. Naprawdę, czegoś takiego się po gościu nie spodziewałem. Zero szacunku wobec tego człowieka. No po prostu .......nąłem.

....a, życzę, na przekór wszystkim, żeby PiS wygrał te wybory, a wy, wyborcy PPP, KNP i innych małych tworów, serio zastanówcie się, czy oddawanie choćby 0,5% w gruncie rzeczy do śmietnika, komukolwiek poza PO się sprzyda.
dragon
Senior Member

Stary 07.10.2011, 22:22
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Oglądając Gugałę , jestem w szoku. Naprawdę, czegoś takiego się po gościu nie spodziewałem. Zero szacunku wobec tego człowieka. No po prostu .......nąłem.
Gugała zawieszony?

http://ksenofenes.salon24.pl/351302,...y-wpolityce-pl

Jeśli to prawda to bardzo słuszna decyzja.

Ciekawe czy właściciel kieruje się troską o rzetelne dziennikarstwo czy może przewiduje zmianę władzy

Jeśli to drugie to też dobry sygnał. Tacy ludzie zazwyczaj o ważnych wydarzeniach wiedzą chwilę wcześniej.
Ostatnio edytowane przez dragon : 07.10.2011 o godz. 22:26.
Worcester
Senior Member

Stary 07.10.2011, 22:25

....a, życzę, na przekór wszystkim, żeby PiS wygrał te wybory, a wy, wyborcy PPP, KNP i innych małych tworów, serio zastanówcie się, czy oddawanie choćby 0,5% w gruncie rzeczy do śmietnika, komukolwiek poza PO się sprzyda.
Naszemu sumieniu się przyda.
My jesteśmy wyborcami NP, mamy swoje poglądy i przy urnie je wyrazimy.
Jak PiS stanie się partią liberalną to uzyska głos zwolenników NP. Szczucie PO lub PiSem to zbyt mało, aby przyciągnąć wyborcę NP, który nalezy do tych bardziej świadomych.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2011, 22:27

A co Ty przepraszam znasz już wyniki wyborów czy co ? Wynik wyborczy będzie jaki będzie, ale myślę, że KNP może spokojnie przekroczyć 3% w skali kraju, także daruj sobie takie teksty. Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę. Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.10.2011, 22:32
Panika w medialnym impreium Tuska niesamowita.

Najwazniejszy motyw przewodni

Glosowac i tyle. Śmieszne są te przepychanki polityczne, obecnie mam gdzieś straszenie mnie PiSem, głosuje ze względu na moje kibolskie ideały!! Moi bracia, koledzy po szalu są jak rodzina... a jak to mówią - rodzina jest najważniejsza.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.10.2011, 22:35
A ja mam tylko prośbę żebyście wszyscy głosowali wedle przekonań i chęci pokazania swojego własnego poparcia, a nie wedle sondaży. Jak czytam komentarze ze głos na kogoś to głos stracony (patrząc po sondażach) to chce mi się krzyczeć. Wiecie że wszystkie te sondaże mają błąd +/- 3%? Tak więc z sondażu w którym RPP ma 5% a KNP 2% równie dobrze może wyjść że KNP ma 5 a RPP 2. Tak więc jeszcze raz - głosujcie wedle przekonań, nie wedle opinii innych!
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.10.2011, 22:37
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Naszemu sumieniu się przyda.
My jesteśmy wyborcami NP, mamy swoje poglądy i przy urnie je wyrazimy.
Jak PiS stanie się partią liberalną to uzyska głos zwolenników NP. Szczucie PO lub PiSem to zbyt mało, aby przyciągnąć wyborcę NP, który nalezy do tych bardziej świadomych.
Doskonale wiesz, że się nie stanie. A skoro miałby uzyskać głos zwolenników NP, to po co wówczas istnienie NP?

fialo napisał(a):Wyświetl post
A co Ty przepraszam znasz już wyniki wyborów czy co ? Wynik wyborczy będzie jaki będzie, ale myślę, że KNP może spokojnie przekroczyć 3% w skali kraju, także daruj sobie takie teksty. Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę. Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.
Oczywiście, że wyniku wyborów nie znam, ale nie rozumiem też dlaczego mnie atakujesz. Jeśli KNP przekroczy 3%, to faktycznie "odszczekam" swoją nazwijmy to awersję do tej partii, bo uznam, że rzeczywiście ma jakiś elektorat. Natomiast bliżej mi do stanowiska, że będą mieć jakieś 1,65% i ani ich w sejmie, ani nic im po subwencjach. Korwin znowu się zapluje, że go oszukali itd, itp...
dragon
Senior Member

Stary 07.10.2011, 22:39
Niestety od PiS skutecznie mnie odstraszają niektórzy politycy tam działający i nic na to nie poradzę.
To jest cecha charakterystyczna każdej dużej partii. Trudno żeby całemu elektoratowi podobał się każdy ze 100 czy 200 posłów. Ludzie są różni, oczekiwania także. Ważne są idee, które ich łączą we wspólnym działaniu i skuteczność.

Dajcie ludziom wybrać, mówienie na kogo ma się głosować jest mocno nietaktowne.
Narzucanie wyboru jest niewłaściwe ale w zachęcaniu i dyskusji chyba nie ma nic złego. Po to jest forum i ten temat.
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.10.2011, 22:47
(...)Jeśli KNP przekroczy 3%(...)
Pamiętaj że mówisz o ogólnie pojętej idei, uosobionej przez JKM, który w ostatnich wyborach prezydenckich zajął 4 miejsce i na którego to głosowało ponad 400 tyś obywateli. A w tych wyborach poparcie rzędu 3% w połowie okręgów oznaczałoby około 6% poparcie w całym kraju (nie jestem zbyt dobry z teorii estymacji, a 6% wziąłem z wydawało by się racjonalnego pomnożenia przez dwa wyniku z polowy okregów).
Ostatnio edytowane przez Amptiq : 07.10.2011 o godz. 22:51.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.10.2011, 22:52
9 października wrzuc platforme do smietnika!
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.10.2011, 02:12
Zachęcam do głosowania wszystkich kibiców Wisły
Ja mam 50 km do okręgu wyborczego ... i w niedzielę idę do pracy ale JADĘ NA WYBORY !!! więc mam nadzieję że i Wy bracia po szalu ruszycie 4 litery i oddacie głos na partię która nie zamyka stadionów i która nie próbuję zamknąć nam ust !!
Na partię która reprezentuje wasze, nasze kibicowskie poglądy !
Na partię która razem z nami krzyczy "PRECZ Z KOMUNĄ" a nie jest jej reprezentantem.
Na Partię która szanuje życie i rodzinę, szanuje bohaterów którzy walczyli o WOLNĄ POLSKĘ !!
Głosuj zgodnie z sumieniem a nie pod naciskiem telewizji czy prasy.
PAMIĘTAJ: Twój głos zadecyduje w jakiej Polsce urodzą się Twoje wnuki !!!
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.10.2011, 06:23
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Liczę, że ten szmatławiec dostanie surową karę za podawanie nieprawdziwych informacji. Przecież każdy obywatel tego kraju, nawet ten niewykształcony i mało kumaty wie, że TO BYŁA KATASTROFA LOTNICZA, a nie żaden zamach do k***y nędzy!

Zastanawiam się czemu w naturze człowieka występuje takie zjawisko jak ciągłe węszenie sensacji, tworzenie teorii spiskowych czy durnych insynuacji itp.. Czy nie mogłoby być choć przez chwilę normalnie?
takim tokiem rozumowania szmatławiec pod tytułem Gazeta Wyborcza byłby dziś za kłamstwa wypisywane bardziej zadłużony jak ....Grecja
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 08.10.2011, 08:47
Myśle, że chwila spokoju i ciszy się przyda. Temat zamykam do jutra wieczór.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 09.10.2011, 20:08
Platforma Obywatelska pierwszą partią po roku 1989, która wygrała po raz drugi z rzędu wybory. PO zdobyła w wyborach 39,6 proc. głosów, a PiS 30,1 procent głosów - takie wyniki badanie TNS OBOP dla TVN24 i TVP podano w wieczorze wyborczym w TVN 24.

Na trzecim miejscu jest Ruch Palikota z wynikiem 10,1 procent głosów. Tuż za Ruchem PSL z wynikiem 8,2 proc. a na ostatnim miejscu SLD - 7,7 proc. Według badania frekwencja wyniosła 47,7 procent.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 09.10.2011, 20:11
Jeśli te wyniki się utrzymają stracę wiarę w polskie społeczeństwo. Żenujące jest dla mnie szczególnie 10% dla Palikota...
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.10.2011, 20:13
Palikot zaskoczeniem nie jest, ale chyba nikt, ale to nikt nie spodziewał się takiej przewagi PO. Spodziewałem się wyniku bliskiego remisu, a tu zonk. Chyba w ostatniej chwili miały miejsce te masowe przepływy.

Zobaczymy jeszcze, jakie będą wyniki oficjalne, ale pewnie PO-PSL.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Ile jest prawdy w tym, że Palikot miał na liście w Krakowie tranzystora?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Gercu napisał(a):Wyświetl post
Platforma Obywatelska pierwszą partią po roku 1989, która wygrała po raz drugi z rzędu wybory. PO zdobyła w wyborach 39,6 proc. głosów, a PiS 30,1 procent głosów - takie wyniki badanie TNS OBOP dla TVN24 i TVP podano w wieczorze wyborczym w TVN 24.

Na trzecim miejscu jest Ruch Palikota z wynikiem 10,1 procent głosów. Tuż za Ruchem PSL z wynikiem 8,2 proc. a na ostatnim miejscu SLD - 7,7 proc. Według badania frekwencja wyniosła 47,7 procent.

To się zmieni jeszcze 5x. Obstawiam, że PO w dół, Pis w górę, Palikot w dół, PSL w górę. Sondaże przeprowadzane przed lokalami zazwyczaj są dziwne. Ktoś sprawdzał w Niżnej Wyżnej na kogo głosowali? Przecież nie na Palikota.
Nie zmienia faktu, że sama kolejność za bardzo się nie zmieni. No może PSL pójdzie wyżej.

DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
Ile jest prawdy w tym, że Palikot miał na liście w Krakowie tranzystora?
Na pierwszym miejscu był ex-facet zwany Anną. Sam fakt wejścia Palikota do sejmu z tą swoja zbieraniną gejów, transów i innych odszczepieńców nie pozostawia złudzeń, że niestety jest z nami (Polakami) co raz gorzej. Niestety, witamy w tęczowej republice.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 09.10.2011 o godz. 20:18.
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 09.10.2011, 20:14
Dokładnie, śmiech na sali, jak można im w ogóle ufać, skoro żyję się coraz drożej, coraz gorzej... Jeszcze ten nieokrzesany Palikot.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
sergio
Senior Member

Stary 09.10.2011, 20:14
Pies je...ł wyborców palikota! Żyjemy w pojebanym kraju...niestety
TYLKO WISŁA!
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.10.2011, 20:15
10 % dla Palikota z transwestytami na listach.

Pora umierać, żegnamy prawicową Polskę.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów