|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gdyby facet udający babę wszedł do sejmu oznaczałoby to, że polskie społeczeństwo zgniło. W sumie tak duże poparcie dla PO też jest nie najlepszym objawem.
Powinien być cenzus...wiedzy. Przed głosowaniem krótki mini- test z konstytucji i podstawowych doktryn ekonomicznych. Dodatkowo opłata, np 5 zł. Pierwsze wyeliminuje ułomnych intelektualnie, drugie odstraszy tych, którzy idą dla zabicia czasu. Marzy mi się frekwencja na poziomie 10%. Z wyborami jest dokładnie tak jak z kibicowaniem. Opowiadasz się za ideałami i nie możesz ich zdradzić, nawet jeśli nie masz szans na wygraną. NOWA PRAWICA! ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ktoś wie le jest w Polsce uprawnionych osób do głosowania w nadchodzących wyborach?
![]() Cytat:
WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
http://wybory2011.pkw.gov.pl/geo/pl/000000.html#tabs-1 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
- wyższe wykształcenie, ale zdobyte na uczelni PAŃSTWOWEJ (a nie na prywatnej w jakieś śmiesznej wiosce). Ten warunek wyeliminowałby 90% głosujących którzy, nie potrafią samodzielnie myśleć itp - np. dresiarze, metale, punki i inne wybryki natury. ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Tak jak mówię, daleko mi do poglądów Palikotowych, ale jako wyborcę interesuje mnie żeby nie było monopolu władzy w tym kraju. Interesuje mnie, żeby nie było systemu dwupartyjnego (na wzór amerykański) tzn PO albo PiS. Jak widać jak się ma pełną władzę w swoich łapach to przestaje komukolwiek na czymkolwiek zależeć. Tzn inaczej, nie zarzucam PO że nic nie robi - wręcz przeciwnie, uważam że Polska w budowie to bardzo celne hasło. Buduje się drogi, stadiony, remontuje tory, dworce, powstają orliki itp. Mógłbym dalej wymieniać. Problem jest taki, że najważniejsze sprawy zostały pozostawione, reforma służby zdrowia, finanse publiczne itp. A są to reformy bardzo niepopularne, przyniosłyby partii same straty. I oprócz kwestii kibicowskich to również zarzucam PO, że te sprawy dalej leżą. Tak jak wyżej wspomniałem, interesuje mnie żeby jak najwięcej partii weszło do sejmu, żeby rozbić ten twór PO-PiS z bardzo słabą lewicą w naszym kraju. I głównie tym się kieruję, dla mnie mógłby i Korwin i PJN wejść do sejmu, stwarza to więcej możliwości koalicji, może to stworzyć prawdziwą opozycję i tak dalej. Słowem - same korzyści. Gdyby to Korwin a nie Palikot miał te ~5 % to na Korwina bym głosował. Nie patrzę w tym momencie na programy tych partii, bo tak naprawdę nie ma partii której program odzwierciedlałby moje poglądy, a ta "mi" najbliższa kompletnie mnie zawiodła. Dlatego tak jak mówię, im więcej partii w sejmie tym lepiej. Przy ewentualnej koalicji interesy różnych grup społecznych i programy różnych partii muszą być realizowane, a nie jak się komuś zachce to może coś przejdzie. Cytat:
Żyłka co po niektórym w dupie pęknie. A tak naprawdę to wszyscy powinniśmy trzymać kciuki żeby ktokolwiek nie wygrał, zmienił coś w tej naszej Polsce. *Ach, też jestem za niepublikowaniem sondaży tuż przed wyborami, gdyż jak widać wpływają one na decyzje wyborców :]
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 07.10.2011 o godz. 17:11.
|
|||
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Tylko ze w USA Republikanie i Demokraci sie od siebie róznia ,a PO i PIS to jedno i to samo ,napie*dalaja sie obuchami po glowie juz 6 lat a tak naprawde niczym sie nie roznia. Póki notowania i sondaże wygladaja tak ,że i jedna i druga partia może wygrać a rożnica procentowa nie jest wieksza niż 10% ,obie partie beda toczyć dalej ten "spór" . Nikt nie chce wejść z tych partii w koalicje ze soba bo im sie to nie oplaca ,natomiast gdyby jedna partia np PO mialo 40% poparcia a PIS 10% to obie partie by sie rzucily sobie w ramiona i stworzyly koalicje . Kalkulacja czysto nastawiona na koryto.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 07.10.2011 o godz. 17:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 07.10.2011 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Średnio mnie interesuje Afryka, ja się tu urodziłem i o tym miejscu mówie. Takie kawałki jak wyżej to ja wysłuchiwałem przez długie lata za komuny. O głodujących dzieciach w Ghanie, o strajkach we Francji a najlepszy był ten ze stanu wojennego o uciekinierach solidarnościowych z Polski, którzy długo spali, żeby nie czuć głodu. A potem jakoś to niezmienialne dziadostwo dało się zmienić. Zadam Ci takie samo pytanie jakie zadałem pewnemu komunistycznemu pułkownikowi (wówczas jeszcze było wojsko na studiach), który podobnie jak Ty opowiadał o świetnym socjalistycznym kraju. Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak żle ? Czemu tak wielu Polaków wyjechało za granicę i pomimo obiecanek jakoś nie wracają masowo ? Nie poznali się na tym świetnym kraju ? Czemu jest tak wielkie bezrobocie ? Czemu podnosi się podatki. Czemu wprowadza się tak ideologiczne pomysły niszczące dzieciństwo typu sześciolatki do szkół ? Czemu mam wrażenie, że w tym kraju żadna decyzja i żadne działanie nie może być przeprowadzone dobrze i racjonalnie ? Zamiast wyjeżdzać za granicę lepiej pozwiedzaj ten świetny kraj. Zobaczysz np. miejscowości w których są głównie emeryci i szkolne dzieci. A to tylko ekonomia. Słyszałeś może o korupcji w tym świetnym kraju, o biurokracji, nepotyźmie. Budowa stadionu Ci nie pokazała jakie urzędy są w tym świetnym kraju. Cytat:
I na koniec - ja nie narzekam na swoją sytuacje. Cytat:
I jeszcze dwa słowa odnośnie Palikota. Ja myślałem, że ostatnich wyborów jest przynajmniej ta jedna jedyna korzyść. Nie będzie więcej Tymińskich, Rewińskich i Leperiady i innych tego typu zjawisk paranormalnych w poważnym skądinąd miejscu jakim powinna być polityka. No, cóż myliłem się. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=JY20_fb4pFI
Donek i jego rząd "palnie se w łeb"w granicach absurdu przy tym i odejdzie w ciul po wyborach ![]() ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z pogranicza polityki. O rasiscie za ktorego trzeba sie wsrydzic i krytykuje nas zachodnia gazeta (z czyms sie moze kojarzy?) tyle ze ten temat jakos sie nie przebil na wszystkie jedynki, malo tego, nikt nawet wystepku nie potepil a jeszcze dano mu w nagrode poprowadzic koncert.
http://rebelya.pl/post/61/w-londynie...-wojewodzkiego ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno jest pewne. Wybory będą zacięte w tym roku. Dlatego ważna jest mobilizacja poszczególnych elektoratów.
Pamiętajcie: IDZIEMY GŁOSOWAĆ, nie pozwólmy innym podejmować za nas decyzji! Obstawiam, że wygra PiS 2-3 punktami % przy frekwencji 42-43% (co niekoniecznie będzie oznaczało tworzenie koalicji).
Ostatnio edytowane przez dragon : 07.10.2011 o godz. 19:05.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
NOWA PRAWICA - LISTA NR 9 - szanse marne ale co z tego ?
A tych co chcą głosować na SLD RPP i PO - macie 2 dnii do refleksji - te wszystkie partie to lewactwo ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ja jebie. Niemiec, Czech czy mieszkaniec Andory się śmieje z polskiego polityka i zakompleksiony Polak już nie może na niego zagłosować, bo przecież tamci się śmieją. To teraz ja się śmieje z takiego podejścia. Mało tego! Jak zagłosujesz na X to też się będę śmiał, więc lepiej na niego nie głosuj! ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
I co chłopcy, byłem tu nasłany przez PO ?
Tak przed samymi wyborami do wszystkich apel, głosujcie na te partie do których wam najbliżej, bo jeśli będziecie patrzeć na sondaże, głosować przeciwko innej partii, to wasza partia nigdy szans nie będzie miała. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych agitatorów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jestem przekonany, że program PiS jest w kilku istotnych punktach zbieżny z programem NP: - obniżanie podatków i ZUS (co już raz zrobili ustawą z lat 2005-07) - reforma sądownictwa - wolny rynek i likwidacja korporacji zawodowych - zdecydowana dbałość o dobro i interes narodowy. A w tych wyborach każdy głos się liczy i chcąc odsunąć PO od władzy warto zadbać by żaden się nie zmarnował. ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
||
Sam miałem rozważałem opcje Nowej Prawicy. Ale przede wszystkim mam dość PO. Po za tym w moim lokalu wyborczym głosowanie na nich jest niemożliwe. Co potwierdza trochę ich nieudolność... ![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nie nieudolność co przekręt PKW ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, czy było w tym temacie, ale chyba warto zobaczyć: http://pokazywarka.pl/zkckug/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jeśli ktoś chce głosować na Nową Prawicę to niech głosuje na nią. Tłumaczenia typu ' zmarnowany głos' to głupota.
Ja tam rządy PIS-u pamiętam i wcale tak różowo nie było. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ja już zdecydowałem. Mimo wszystko głosuje na KNP.
Dostać sie nie dostaną. Ale ewentualny niezły wynik (na poziomie sugerującym, że mogliby być blisko wejścia do Sejmu, gdyby ich PKW nie wyruchała) może być dużym kopem do przodu dla tego środowiska. Do tego samego zachęcam tych wszystkich sympatyków KNP, którzy wahają się, czy nie poprzeć PO, PiS czy (o zgrozo) Palikota. ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam propozycje do osob glosujacych na PiS. Zastanowcie sie czy nie warto zagłosowac na PO. Bo skoro PO jest najwyzej w sonazach to po co marnowac glos ioddawac go na PiS? Tylko oddanie głosu na PO pozwoli na zdobycie wiekszosci w rzadzie a to da stabilne rzady! Zastanowcie sie bo nie warto marnowac glosu na partie, ktora wyborow moze nie wygrac
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Oby nie jak zwykle tylko w internecie... Na jakiejś fb'owej stronie RPP ma ponad 40%, także to niewiele znaczy.
Jak najlepiej życzę KNP choć osobisie głosuje na miejsce 2 w forumowej ankiecie. Myśle jednak, że pomiedzy tymi dwoma obozami jak najbardziej możliwa jest współpraca, czego przykładem może być Przemysław Wipler startujący z warszawskiej listy PiS którego popiera równiez nie mający listy w tamtym okręgu UPR. Jeżeli mogę sobie pozwolić na małą reklame, to zdecydowanie polecam jego kandydaturę jeśli ktoś będzie głosował w Wawie bądź za granicą |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Albo wrzucę raport drogowy już w niedzielę po ogłoszeniu wyników. Nie chcę nikogo drażnić, ani w żaden sposób wpływać na emocje w temacie. Tak będzie lepiej.
W niedzielę czekają nas jedne z ciekawszych wyborów parlamentarnych w ostatnim dwudziestoleciu. Nie bez kozery niektórzy twierdzą, że ich wynik oznacza względną stabilizacją i utrzymanie status quo w kraju, albo będzie przyczynkiem do zaistnienia "wariantu węgierskiego" już teraz, albo po niepełnej kadencji nowego parlamentu. Choć w moim odczuciu, jak zwykle w praniu wyjdzie coś pomiędzy to mimo wszystko najbliższe lata, szczególnie najbliższy rok z prawdopodobnym częściowym rozpadem strefy euro, z kolejnymi zawirowaniami na rynku finansowym (a może i nie tylko?), ze sporymi oczekiwaniami społeczeństwa względem poprawy infrastruktury, służby zdrowia i szkolnictwa w naszym kraju, a także niewątpliwą szansą na reklamę Polski dzięki Euro 2012 zapowiadają się nie tylko interesująco, ale i niebezpiecznie. Kto ma chęć niech głosuje, a kto nie ma chęci niech zostaje w domu i trzyma kciuki z tych co głosują. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Sorry za OT ale w dobiegającej końca kampanii nikt z "obiektywnych" mediów nie wytknął Niesiołowskiemu, że ręczył kiedyś za kolesia z EŁKsu o ksywie Grala. Dziwna ta amnezja..
![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ja tylko przypomnę, bo utkwiło mi mocno w pamięci:
http://www.youtube.com/watch?v=B1_kwYG7Rh0 Drugi kandydat z NH to Klimowicz, który był w PO, więc jeden pies. Pozostaje Pani Kurtyka. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|