The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2011, 15:17
Moim zdaniem idealnym wynikiem wyborczym z punktu widzenia Kaczyńskiego jest:

wygrana lub minimalna przegrana PiS z PO - przy wynikach sięgających ponad 33 % dla każdej z nich.

SLD - PSL- PALIKOT - uzyskują wyniki jednocyfrowe - w granicach 6-9 % każdy z nich;

NIkt poza tym nie wchodzi do parlamentu....

PiS i PO mają po ok. 175 mandatów w Sejmie; SLD - 50 mandatów, PSL - 35 mandatów, Palikot 25 mandatów;

PiS nie jest w stanie stworzyć rzadu z PSL - z pozostałymi nie mają szans na spójną koalicję
PO aby stworzyć koalicję musi mieć 2 koalicjantów - może być SLD i PSL (260 mandatów), Może SLD i Palikot (250 mandatów), pozostałe układy są mniej prawdopodobne. Przy tych układach PiS pozostaje jedyna opozycją w parlamencie - PSL opozycyjne nie jest w stanie zagrozić PiS, a Palkot w opozycji wykończy się sam (na samym antyklerykalizmie nie przekroczy 10 %)....

Jeżeli poza PO i PiS nikt nie osiągnie dwucyfrowego wyniku to więksi biorą więcej.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.10.2011, 15:30
Cytat:
Poza tym skąd wiesz o czym miałem pisać. Napisałem to co napisałem, osoby które chcą zrozumieć zrozumieją, a tych co nie chcą nie mam zamiaru przekonywać.
No chyb miales pisac dlaczego glosujesz na PO a nie na PiS - czyli nie porownywac lat 90-tych i Afryki do czasow obecnych tylko lata rzadow PiS do rzadow PO. Bo Twoja wypowiedz jakas taka dziwna. Chcesz przestrzegac przed PiSem i promowac PO a podajesz przyklady nie wiazace sie z PiSem. Chyba, ze wedlug Ciebie zasluga rzadow PO jest to, ze dzieki nim jest lepiej niz w latach 90tych, a Twoi koledzy moga spokojnie pracowac po 10-14h na dobe. To wtedy oczywiscie tez popieram PO poniewaz nie zakazuje pracy 24h/7
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.10.2011, 15:36
Gdyby facet udający babę wszedł do sejmu oznaczałoby to, że polskie społeczeństwo zgniło. W sumie tak duże poparcie dla PO też jest nie najlepszym objawem.
Powinien być cenzus...wiedzy. Przed głosowaniem krótki mini- test z konstytucji i podstawowych doktryn ekonomicznych. Dodatkowo opłata, np 5 zł. Pierwsze wyeliminuje ułomnych intelektualnie, drugie odstraszy tych, którzy idą dla zabicia czasu. Marzy mi się frekwencja na poziomie 10%.

Z wyborami jest dokładnie tak jak z kibicowaniem. Opowiadasz się za ideałami i nie możesz ich zdradzić, nawet jeśli nie masz szans na wygraną. NOWA PRAWICA!
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.10.2011, 15:40
Ktoś wie le jest w Polsce uprawnionych osób do głosowania w nadchodzących wyborach?
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.10.2011, 15:51
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie le jest w Polsce uprawnionych osób do głosowania w nadchodzących wyborach?
Liczba wyborców: 30 761 673

http://wybory2011.pkw.gov.pl/geo/pl/000000.html#tabs-1
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.10.2011, 16:54
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Powinien być cenzus...wiedzy. Przed głosowaniem krótki mini- test z konstytucji i podstawowych doktryn ekonomicznych. Dodatkowo opłata, np 5 zł. Pierwsze wyeliminuje ułomnych intelektualnie, drugie odstraszy tych, którzy idą dla zabicia czasu. Marzy mi się frekwencja na poziomie 10%.
Dokładnie ziom masz racje, tylko dodałbym jeszcze jeden warunek:

- wyższe wykształcenie, ale zdobyte na uczelni PAŃSTWOWEJ (a nie na prywatnej w jakieś śmiesznej wiosce).

Ten warunek wyeliminowałby 90% głosujących którzy, nie potrafią samodzielnie myśleć itp - np. dresiarze, metale, punki i inne wybryki natury.
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.10.2011, 17:03
Cytat:
Przecież to naprawdę nic nie zmieni a jego obecność w Sejmie tylko dodatkowo wku... tych co jeszcze w coś wierzą.
Właśnie tu się różnimy. Ja wierzę, że jego obecność może (aczkolwiek nie musi) coś zmienić. Jako partia mają inicjatywę ustawodawczą, ich głosy mogą być potrzebne przy jakiś większych zmianach (np w konstytucji). A wtedy może sie zacząć handlowanie - zagłosujemy na tak, jeśli przepchniecie naszą ustawę przez sejm. Ktoś może powiedzieć - była już komisja przyjazne państwo i co zrobił? Nie upieram się przy nim, przy tych wyborach postawie krzyżyk przy nim i po prostu zobaczę co ciekawego zrobi. Związki partnerskie tudzież inne głupie postulaty nie przejdą w Polsce, bądźcie tego pewni, natomiast inne mądre rzeczy chciałbym żeby przeszły.

Cytat:
Sorry, ale nie rozumiem, jak można jednocześnie brać pod uwagę głosowanie na Korwina i Palikota?
Już tłumacze.

Tak jak mówię, daleko mi do poglądów Palikotowych, ale jako wyborcę interesuje mnie żeby nie było monopolu władzy w tym kraju. Interesuje mnie, żeby nie było systemu dwupartyjnego (na wzór amerykański) tzn PO albo PiS. Jak widać jak się ma pełną władzę w swoich łapach to przestaje komukolwiek na czymkolwiek zależeć. Tzn inaczej, nie zarzucam PO że nic nie robi - wręcz przeciwnie, uważam że Polska w budowie to bardzo celne hasło. Buduje się drogi, stadiony, remontuje tory, dworce, powstają orliki itp. Mógłbym dalej wymieniać. Problem jest taki, że najważniejsze sprawy zostały pozostawione, reforma służby zdrowia, finanse publiczne itp. A są to reformy bardzo niepopularne, przyniosłyby partii same straty. I oprócz kwestii kibicowskich to również zarzucam PO, że te sprawy dalej leżą.
Tak jak wyżej wspomniałem, interesuje mnie żeby jak najwięcej partii weszło do sejmu, żeby rozbić ten twór PO-PiS z bardzo słabą lewicą w naszym kraju. I głównie tym się kieruję, dla mnie mógłby i Korwin i PJN wejść do sejmu, stwarza to więcej możliwości koalicji, może to stworzyć prawdziwą opozycję i tak dalej. Słowem - same korzyści. Gdyby to Korwin a nie Palikot miał te ~5 % to na Korwina bym głosował. Nie patrzę w tym momencie na programy tych partii, bo tak naprawdę nie ma partii której program odzwierciedlałby moje poglądy, a ta "mi" najbliższa kompletnie mnie zawiodła. Dlatego tak jak mówię, im więcej partii w sejmie tym lepiej. Przy ewentualnej koalicji interesy różnych grup społecznych i programy różnych partii muszą być realizowane, a nie jak się komuś zachce to może coś przejdzie.

Cytat:
Tak więc Twój przykład nie jest reprezentatywny. Wszystko zalezy od tego jakie ma sie towarzystwo: lemingów czy ludzi choć troche myślących.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Podałem jeden przykład, ten który zapadł mi najbardziej w pamięć. Mogę też przytoczyć nauczyciela z geografii, mocno zaangażowanego w politykę, nauczycielki z francuskiego (przeciętnej babeczki belgijki), kolegów polaków którzy tam zostali oraz obywateli innych nacji, w tym ludzi o 20, 30, 40 lat ode mnie starszych. Może już imiona i nazwiska sobie daruję. Ty spotkałeś takich ludzi, ja takich.

Żyłka co po niektórym w dupie pęknie. A tak naprawdę to wszyscy powinniśmy trzymać kciuki żeby ktokolwiek nie wygrał, zmienił coś w tej naszej Polsce.

*Ach, też jestem za niepublikowaniem sondaży tuż przed wyborami, gdyż jak widać wpływają one na decyzje wyborców :]
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 07.10.2011 o godz. 17:11.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.10.2011, 17:09
Grzadq napisał(a):Wyświetl post

Interesuje mnie, żeby nie było systemu dwupartyjnego (na wzór amerykański) tzn PO albo PiS.
Tylko ze w USA Republikanie i Demokraci sie od siebie róznia ,a PO i PIS to jedno i to samo ,napie*dalaja sie obuchami po glowie juz 6 lat a tak naprawde niczym sie nie roznia. Póki notowania i sondaże wygladaja tak ,że i jedna i druga partia może wygrać a rożnica procentowa nie jest wieksza niż 10% ,obie partie beda toczyć dalej ten "spór" . Nikt nie chce wejść z tych partii w koalicje ze soba bo im sie to nie oplaca ,natomiast gdyby jedna partia np PO mialo 40% poparcia a PIS 10% to obie partie by sie rzucily sobie w ramiona i stworzyly koalicje . Kalkulacja czysto nastawiona na koryto.
Ostatnio edytowane przez AS82 : 07.10.2011 o godz. 17:15.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.10.2011, 17:33
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie ziom masz racje, tylko dodałbym jeszcze jeden warunek:

- wyższe wykształcenie, ale zdobyte na uczelni PAŃSTWOWEJ (a nie na prywatnej w jakieś śmiesznej wiosce).

Ten warunek wyeliminowałby 90% głosujących którzy, nie potrafią samodzielnie myśleć itp - np. dresiarze, metale, punki i inne wybryki natury.
Słuchaj, jedenastoletni erudyto, życzę ci ciepło, żeby ci jeszcze tyle życia upłynęło na sumiennej nauce, żebyś nie skończył nigdy na "prywatnej uczelni w jakiejś śmiesznej wiosce". Póki co zmiataj do książek, bajtlu, bo twoje pojęcie o życiu i świecie niczym nie różni się od włosów na jajach - nie istnieje
Ostatnio edytowane przez Watts : 07.10.2011 o godz. 17:39.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.10.2011, 18:20
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem idealnym wynikiem wyborczym z punktu widzenia Kaczyńskiego jest:

wygrana lub minimalna przegrana PiS z PO - przy wynikach sięgających ponad 33 % dla każdej z nich.

SLD - PSL- PALIKOT - uzyskują wyniki jednocyfrowe - w granicach 6-9 % każdy z nich;

NIkt poza tym nie wchodzi do parlamentu....

PiS i PO mają po ok. 175 mandatów w Sejmie; SLD - 50 mandatów, PSL - 35 mandatów, Palikot 25 mandatów;

PiS nie jest w stanie stworzyć rzadu z PSL - z pozostałymi nie mają szans na spójną koalicję
PO aby stworzyć koalicję musi mieć 2 koalicjantów - może być SLD i PSL (260 mandatów), Może SLD i Palikot (250 mandatów), pozostałe układy są mniej prawdopodobne. Przy tych układach PiS pozostaje jedyna opozycją w parlamencie - PSL opozycyjne nie jest w stanie zagrozić PiS, a Palkot w opozycji wykończy się sam (na samym antyklerykalizmie nie przekroczy 10 %)....

Jeżeli poza PO i PiS nikt nie osiągnie dwucyfrowego wyniku to więksi biorą więcej.....
Generalnie zgadzam się z tą analizą. Z tym tylko że nie odrzucał bym z założenia możliwości pęknięcia którejś z "dużych" partii (bardziej PO niż PiS ale może być różnie). Dodatkowo uważam że palikotowcy rozlecą się w parę tygodni i powstanie z nich tradycyjny "plankton sejmowy" który będzie można kupić stosunkowo tanim kosztem. Sam Palikot bardzo szybko zostanie bez szabel i znaczenia (jestem przekonany że dał im do podpisania jakieś weksle ale historia dowodzi że można to bardzo łatwo obejść). W każdym razie przyszły rząd (a sądzę że będzie to jakaś kombinacja PO) będzie miał bardzo ciężki żywot. Znacznie cięższy niż ten obecny.
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.10.2011, 18:29
lazy napisał(a):Wyświetl post
@Elefant i Dragon

Nie zdajecie sobie sprawy jak wielkie szczęście macie żyjąc w Polsce, mieszkając w Europie. Jako Polacy z tego samego tytułu mamy ogromne możliwości. Mogliśmy się urodzić w Afryce w Azji, w krajach gdzie prawie nie ma edukacji a tydzień pracy trwa 7 dni. Żyjemy sobie w naszych wygodnych domach, mamy prąd,wodę, gaz. Mamy internet a z nim prawie nieograniczony dostęp do wiedzy.

Często zdarza mi się ostatnio wyjeżdżać za granicę. Problemy są wszędzie tylko ich skala jest inna. A już poza Europą życie wygląda zupełnie inaczej. Nie sięgając jednak tak daleko - ostatnio byłem na Ukrainie. Wystarczy przejechać przez granicę by poczuć jak czas się cofa. O 20 lat. To naprawdę niesamowite przeżycie. Piszecie o drogach - na Ukrainie drogi są masakryczne. Nie wiem może nie ułożyliśmy najszczęśliwszej trasy ale to co przeżyłem w moim aucie pozwala stwierdzić, że (o zgrozo) jazda po krakowskich ulicach to sama przyjemność. 150 km jechaliśmy 5 godzin. Nie wiem czy pamiętacie taki chaos organizacyjny początku lat 90-tych, handel na ulicach, szczękoblaszakowce, skorumpowani policjanci, 50-letnie samochody itd. Wracając do Polski czułem podobny przeskok jak w 95 gdy jechałem z kumplem do Czech.
A na Marsie nie ma życia. Tam to dopiero musi być ciulowo.
Średnio mnie interesuje Afryka, ja się tu urodziłem i o tym miejscu mówie.

Takie kawałki jak wyżej to ja wysłuchiwałem przez długie lata za komuny. O głodujących dzieciach w Ghanie, o strajkach we Francji a najlepszy był ten ze stanu wojennego o uciekinierach solidarnościowych z Polski, którzy długo spali, żeby nie czuć głodu. Wszystko po to, żeby przykryć dziadostwo, które było wówczas w Polsce i którego ponoć nie można było zmienić. Nawet Pietrzak sie z tego naśmiewał w sławnym skeczu "Albania za nami".
A potem jakoś to niezmienialne dziadostwo dało się zmienić.

Zadam Ci takie samo pytanie jakie zadałem pewnemu komunistycznemu pułkownikowi (wówczas jeszcze było wojsko na studiach), który podobnie jak Ty opowiadał o świetnym socjalistycznym kraju.

Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak żle ?

Czemu tak wielu Polaków wyjechało za granicę i pomimo obiecanek jakoś nie wracają masowo ? Nie poznali się na tym świetnym kraju ? Czemu jest tak wielkie bezrobocie ? Czemu podnosi się podatki. Czemu wprowadza się tak ideologiczne pomysły niszczące dzieciństwo typu sześciolatki do szkół ? Czemu mam wrażenie, że w tym kraju żadna decyzja i żadne działanie nie może być przeprowadzone dobrze i racjonalnie ?

Zamiast wyjeżdzać za granicę lepiej pozwiedzaj ten świetny kraj. Zobaczysz np. miejscowości w których są głównie emeryci i szkolne dzieci.

A to tylko ekonomia. Słyszałeś może o korupcji w tym świetnym kraju, o biurokracji, nepotyźmie. Budowa stadionu Ci nie pokazała jakie urzędy są w tym świetnym kraju.

Cytat:
Mam wielu, naprawdę wielu znajomych, którzy zamiast narzekać wzięli się do roboty. Nie wyjechali z kraju, nie siedzieli na garnuszku rodziców tylko wzięli swoje życie w swoje ręce. Mają teraz swoje firmy, dobre posady, zarabiają, zatrudniają ludzi. Harują po 10-14 godzin dziennie, ale są szczęśliwi i wiedzą że za narzekanie nikt im nie zapłaci.
Bardzo chwalebna postawa. Tyle tylko, że również nie gwarantuje sukcesu. Wiele razy słyszałem ten tekst wygłaszany przez oszołomionych pierwszym, czy drugim sukcesem. A potem życie uczyło pokory. A co masz do zaproponowania absolwentowi, który z takich lub innych powodów szuka normalnej pracy. A nie ma ustawionych rodziców, znajomych którzy załatwią pracę (ba, ostatnio czytałem nawet o łapówkach za dobra posadę).

I na koniec - ja nie narzekam na swoją sytuacje.

Cytat:
Nie wierzę że rząd taki czy inny mi osobiście pomoże w czymkolwiek. Byle tylko nie szkodził...
Ja też oczekuje tego samego, rząd nie powinien szkodzić. Więc...

I jeszcze dwa słowa odnośnie Palikota. Ja myślałem, że ostatnich wyborów jest przynajmniej ta jedna jedyna korzyść. Nie będzie więcej Tymińskich, Rewińskich i Leperiady i innych tego typu zjawisk paranormalnych w poważnym skądinąd miejscu jakim powinna być polityka. No, cóż myliłem się.
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.10.2011, 18:31
http://www.youtube.com/watch?v=JY20_fb4pFI

Donek i jego rząd "palnie se w łeb"w granicach absurdu przy tym i odejdzie w ciul po wyborach
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.10.2011, 18:50
Z pogranicza polityki. O rasiscie za ktorego trzeba sie wsrydzic i krytykuje nas zachodnia gazeta (z czyms sie moze kojarzy?) tyle ze ten temat jakos sie nie przebil na wszystkie jedynki, malo tego, nikt nawet wystepku nie potepil a jeszcze dano mu w nagrode poprowadzic koncert.
http://rebelya.pl/post/61/w-londynie...-wojewodzkiego
WISŁA PANY !!
dragon
Senior Member

Stary 07.10.2011, 19:01
Jedno jest pewne. Wybory będą zacięte w tym roku. Dlatego ważna jest mobilizacja poszczególnych elektoratów.

Pamiętajcie:

IDZIEMY GŁOSOWAĆ, nie pozwólmy innym podejmować za nas decyzji!

Obstawiam, że wygra PiS 2-3 punktami % przy frekwencji 42-43% (co niekoniecznie będzie oznaczało tworzenie koalicji).
Ostatnio edytowane przez dragon : 07.10.2011 o godz. 19:05.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.10.2011, 19:09
NOWA PRAWICA - LISTA NR 9 - szanse marne ale co z tego ?

A tych co chcą głosować na SLD RPP i PO - macie 2 dnii do refleksji - te wszystkie partie to lewactwo !

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.10.2011, 19:12
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Kiedy rządził PiS miałem akurat szczęście mieszkać na zachodzie, konkretnie w Brukseli. I NIKT mi nie wmówi że się z nas ludzie nie śmiali. Byłem, widziałem, słyszałem, czasami było mi wstyd za to że tacy debile są u władzy w Polsce, inaczej mówiąc wstyd mi było że jestem Polakiem. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie?
Ty masz jakieś kompleksy? Co Cię obchodzi opinia jakiegoś "Marokanina", którego dziadkowie żyli w chatach ze słomy na temat Tysiącletniej Polski? Ze Stanów Zjednoczonych też cała Europa pęka zawsze ze śmiechu jakiego to idiotę mają za przywódcę, jakimi są idiotami obywatele, a koniec końców jak przychodzi co do czego to tylko oni są w stanie Europę uratować.

Ja jebie. Niemiec, Czech czy mieszkaniec Andory się śmieje z polskiego polityka i zakompleksiony Polak już nie może na niego zagłosować, bo przecież tamci się śmieją.

To teraz ja się śmieje z takiego podejścia. Mało tego! Jak zagłosujesz na X to też się będę śmiał, więc lepiej na niego nie głosuj!

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 07.10.2011, 19:29
I co chłopcy, byłem tu nasłany przez PO ? agitowałem na ich rzecz jak mi to tu zarzucano.
Tak przed samymi wyborami do wszystkich apel, głosujcie na te partie do których wam najbliżej, bo jeśli będziecie patrzeć na sondaże, głosować przeciwko innej partii, to wasza partia nigdy szans nie będzie miała.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych agitatorów
dragon
Senior Member

Stary 07.10.2011, 19:31
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
NOWA PRAWICA - LISTA NR 9 - szanse marne ale co z tego ?

A tych co chcą głosować na SLD RPP i PO - macie 2 dnii do refleksji - te wszystkie partie to lewactwo !
Ja miałbym skromny apel do zwolenników Nowej Prawicy aby rozważyli poparcie PiS, by jednak nie ryzykować zmarnowania głosu.

Jestem przekonany, że program PiS jest w kilku istotnych punktach zbieżny z programem NP:

- obniżanie podatków i ZUS (co już raz zrobili ustawą z lat 2005-07)
- reforma sądownictwa
- wolny rynek i likwidacja korporacji zawodowych
- zdecydowana dbałość o dobro i interes narodowy.

A w tych wyborach każdy głos się liczy i chcąc odsunąć PO od władzy warto zadbać by żaden się nie zmarnował.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.10.2011, 19:34
dragon napisał(a):Wyświetl post
Ja miałbym skromny apel do zwolenników Nowej Prawicy aby rozważyli poparcie PiS, by jednak nie ryzykować zmarnowania głosu.

Jestem przekonany, że program PiS jest w kilku istotnych punktach zbieżny z programem NP:

- obniżanie podatków i ZUS (co już raz zrobili ustawą z lat 2005-07)
- reformę sądownictwa
- wolny rynek i likwidacja korporacji zawodowych
- zdecydowana dbałość o dobro i interes narodowy.

A w tych wyborach każdy głos się liczy i chcąc odsunąć PO od władzy warto zadbać by żaden się nie zmarnował.
Podbijam!
Sam miałem rozważałem opcje Nowej Prawicy. Ale przede wszystkim mam dość PO. Po za tym w moim lokalu wyborczym głosowanie na nich jest niemożliwe. Co potwierdza trochę ich nieudolność...
Cytat:
Wolę być traktowany, jako zacofaniec z ciemnogrodu, niż, jako europejczyk i patrzyć, jak na legalu dwóch pedałów się liże na rynku.
Zakaz pedałowania!
by M-M

WISŁA!
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.10.2011, 19:47
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Podbijam!
Sam miałem rozważałem opcje Nowej Prawicy. Ale przede wszystkim mam dość PO. Po za tym w moim lokalu wyborczym głosowanie na nich jest niemożliwe. Co potwierdza trochę ich nieudolność...
Nie nieudolność co przekręt PKW ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
regis
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.10.2011, 19:52
Nie wiem, czy było w tym temacie, ale chyba warto zobaczyć: http://pokazywarka.pl/zkckug/
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.10.2011, 19:59
Jeśli ktoś chce głosować na Nową Prawicę to niech głosuje na nią. Tłumaczenia typu ' zmarnowany głos' to głupota.

Ja tam rządy PIS-u pamiętam i wcale tak różowo nie było.
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.10.2011, 20:19
dragon napisał(a):Wyświetl post
Kto nie ryzykuje ten nie żyje. A tak na poważnie to rzuć okiem na ankietę w tym temacie. Nowa Prawica na pierwszym miejscu, przed PiS. Tyle w tym temacie.
martin_6
Senior Member

Stary 07.10.2011, 20:31
Ja już zdecydowałem. Mimo wszystko głosuje na KNP.

Dostać sie nie dostaną. Ale ewentualny niezły wynik (na poziomie sugerującym, że mogliby być blisko wejścia do Sejmu, gdyby ich PKW nie wyruchała) może być dużym kopem do przodu dla tego środowiska. Do tego samego zachęcam tych wszystkich sympatyków KNP, którzy wahają się, czy nie poprzeć PO, PiS czy (o zgrozo) Palikota.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.10.2011, 20:33
Ja mam propozycje do osob glosujacych na PiS. Zastanowcie sie czy nie warto zagłosowac na PO. Bo skoro PO jest najwyzej w sonazach to po co marnowac glos ioddawac go na PiS? Tylko oddanie głosu na PO pozwoli na zdobycie wiekszosci w rzadzie a to da stabilne rzady! Zastanowcie sie bo nie warto marnowac glosu na partie, ktora wyborow moze nie wygrac
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.10.2011, 20:35
Oby nie jak zwykle tylko w internecie... Na jakiejś fb'owej stronie RPP ma ponad 40%, także to niewiele znaczy.
Jak najlepiej życzę KNP choć osobisie głosuje na miejsce 2 w forumowej ankiecie.

Myśle jednak, że pomiedzy tymi dwoma obozami jak najbardziej możliwa jest współpraca, czego przykładem może być Przemysław Wipler startujący z warszawskiej listy PiS którego popiera równiez nie mający listy w tamtym okręgu UPR. Jeżeli mogę sobie pozwolić na małą reklame, to zdecydowanie polecam jego kandydaturę jeśli ktoś będzie głosował w Wawie bądź za granicą
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.10.2011, 20:41
Albo wrzucę raport drogowy już w niedzielę po ogłoszeniu wyników. Nie chcę nikogo drażnić, ani w żaden sposób wpływać na emocje w temacie. Tak będzie lepiej.

W niedzielę czekają nas jedne z ciekawszych wyborów parlamentarnych w ostatnim dwudziestoleciu. Nie bez kozery niektórzy twierdzą, że ich wynik oznacza względną stabilizacją i utrzymanie status quo w kraju, albo będzie przyczynkiem do zaistnienia "wariantu węgierskiego" już teraz, albo po niepełnej kadencji nowego parlamentu. Choć w moim odczuciu, jak zwykle w praniu wyjdzie coś pomiędzy to mimo wszystko najbliższe lata, szczególnie najbliższy rok z prawdopodobnym częściowym rozpadem strefy euro, z kolejnymi zawirowaniami na rynku finansowym (a może i nie tylko?), ze sporymi oczekiwaniami społeczeństwa względem poprawy infrastruktury, służby zdrowia i szkolnictwa w naszym kraju, a także niewątpliwą szansą na reklamę Polski dzięki Euro 2012 zapowiadają się nie tylko interesująco, ale i niebezpiecznie. Kto ma chęć niech głosuje, a kto nie ma chęci niech zostaje w domu i trzyma kciuki z tych co głosują.
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.10.2011, 20:46
Sorry za OT ale w dobiegającej końca kampanii nikt z "obiektywnych" mediów nie wytknął Niesiołowskiemu, że ręczył kiedyś za kolesia z EŁKsu o ksywie Grala. Dziwna ta amnezja..
My Psy musimy trzymać się razem!
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.10.2011, 20:49
Ja tylko przypomnę, bo utkwiło mi mocno w pamięci:

http://www.youtube.com/watch?v=B1_kwYG7Rh0

Drugi kandydat z NH to Klimowicz, który był w PO, więc jeden pies.

Pozostaje Pani Kurtyka.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.10.2011, 21:04
Cytat:
Sorry za OT ale w dobiegającej końca kampanii nikt z "obiektywnych" mediów nie wytknął Niesiołowskiemu, że ręczył kiedyś za kolesia z EŁKsu o ksywie Grala. Dziwna ta amnezja..
To nie amnezja tylko hipokryzja. Precz z PO/PSL/SLD/PiS!
drozd:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów