The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WSE
Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2011, 08:20
Rozumiem że twój chłopak też na Palikota.
TYLKO WISŁA
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.10.2011, 09:25
fan1906 napisał(a):Wyświetl post
Niektórzy nie mogą pojąć iż każdy ma inny światopogląd,
Jak już ktoś ma inny to jest be....
Nie liczą się dokonanie danej osoby w róznych dziedzinach życia itp.. itd...
Pewnie dla niekórych nawet papież jak ma inny pogląd niż "ja" jest bee.....nie mówiąc ojakimś Wajdzie. Olbryskim.... Kto to jest ....
Co ci ludzie dokonali -- To jestem przecież Naj...naj naj ....mądrzejszy, naj, naj....( dopiszcie sobie sami przymiotniki,, pewnie wszystkie będą pasować.)

Czytając co niektóre posty odnosze wrażenie że co niektórzy albo mają płacone za agitacje partyjne albo sami są na listach....

Wyluzujcie troche, energie przenieście na R22 ku większemu pożytkowi, polityków olać wiadomo czym....
wszyscy skaczą z jednego stołka na drugi.

.
Taki naród a potem wychodzi co o nas sądzą jak wyjeżdżamy do "Europy"

Lepiej się kisić we własnym sosie.

ps poprzedni post to wiadomo o co mi chodziło...
Piękny wykład. O tolerancji. Zastanawiam się tylko kogo autor miał na myśli. Czy chodziło może o tych którzy ze względu na inne poglądy zostali "moherowymi beretami"? Czy może o tych kibiców z których zrobiono na okres kampanii niebezpiecznych bandytów przez którymi może obronić szeryf Donek? No bo chyba nie chodzi o tych którzy za wywieszanie chaseł niezgodnych z obecną linią trafiali do więzienia i dostawali kolegia? Nie chodzi też chyba otych dziennikarzy którzy za niechęć do uczestniczenia w fali nagonki na JK zostali uznani za "pisowskich" i wywaleni z pracy? Myślę że nietaktem było by też wspominanie o takim jednym byłym członku Partii Oświeconej który w imię "wolności światopoglądowej" zarzynał tych inaczej myślących w Łodzi? itp, itd. Przykładów można mnożyć.
Ale skoncentrujmy się może przez chwilkę na "ludziach którzy coś dokonali". W rzeczy samej Wajda niezłym reżyserem był tak samo jak Olbrychski aktorem. I nie mam zmiaru z tym polemizować. Przestaje mi się jednak podobać gdy obaj panowie wkraczając na grunt polityki dają przykłady "tolerancji" i "uczciwości". A tak się składa że obydwaj mają na tym polu całkiem niezłe "osiągnięcia" (że przypomnę zwykłą potwarz Olbrychskiego w stosunku do Wildstaina w programi telewizyjnym czy sławną wypowiedź Wajdy o "przyjaciołach w telewizji").O tym kogo Wajda popierał czterdzieści lat temu nawet nie wspominam. Sartr był znaczącym myślicielem ale bardzo marnym człowiekiem. Rozumiem że ktoś może czuć sie na tyle zagubiony że potrzebuje mieć w swoim życiu "światełka" w postaci "ludzi którzy coś dokonali" ale patologią jest oczekiwanie ż inni będą się kierować tymi samymi kryteriami. Powiedziałbym wręcz że oczekiwanie że inni będą podążać tym"tropem" jest mocno "nietolerancyjne".
Podsumowując ten wątek: odnoszę wrażenie że z równym powodzeniem zarzuty o nietolerancję mogliby podnieść: naziści wobec Żydów czy komuniści Bieruta wobec ludowców Mikołajczyka.
Banałów o przeniesieniu energi na R22 i "złych Polakach" komentować nie chcę bo moim zdaniem zwyczajanie nie warto. Był bym natomiast ciekaw Twojej opinii: czy zakwalifikował byś sam siebie jako agitatora politycznego czy kandydującego?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.10.2011 o godz. 12:06.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 07.10.2011, 09:46
lazy napisał(a):Wyświetl post
@Elefant i Dragon

Nie zdajecie sobie sprawy jak wielkie szczęście macie żyjąc w Polsce, mieszkając w Europie.
Kocham ten kraj, jestem dumny z Polski ale nie tej obecnej a z tej która kiedyś była jednym z najwiekszych krajów Europy, mająca ludzi oddających swoje życie by móc mówić w ojczystym jezyku. Więc szczęscie to złe określenie.To zaszczyt

Jako Polacy z tego samego tytułu mamy ogromne możliwości. Mogliśmy się urodzić w Afryce w Azji, w krajach gdzie prawie nie ma edukacji a tydzień pracy trwa 7 dni.Żyjemy sobie w naszych wygodnych domach, mamy prąd,wodę, gaz. Mamy internet a z nim prawie nieograniczony dostęp do wiedzy. .
Nie wiem czy to ironia czy żart.Uważasz że wszyscy mamy równe możlwości? Do tego ogromne. To zgłoś się kolego do pracy w Urzędzie Marszałkowskim,ZUS-ie,KRUS-ie,Urzędzie Miasta,Gminy, złoż aplikację radcowską, dostań się na specjalizację lekarską - BEZ KONEKSJI
Odwołujesz sie do najbardziej podstawowych rzeczy- prąd ,woda.... rozumiem że za to mamy dziękować. Takie same a nawet większe możliwosći są w Niemczech,Francji ,Angli,Hiszpani,Czechach,Austrii etc,etc. Czemu dajesz porównanie do gorszych , daj do lepszych

Mam wielu, naprawdę wielu znajomych, którzy zamiast narzekać wzięli się do roboty. Nie wyjechali z kraju, nie siedzieli na garnuszku rodziców tylko wzięli swoje życie w swoje ręce. Mają teraz swoje firmy, dobre posady, zarabiają, zatrudniają ludzi. Harują po 10-14 godzin dziennie, ale są szczęśliwi i wiedzą że za narzekanie nikt im nie zapłaci.
Kolego wziałem sie do roboty , haruję 10-14 h dziennie . Urlopu miałem w ciągu 2 lat - słownie 9 dni. Coś tam zarabiam. Jestem zajebiście szczęśliwy - szczególnie- kiedy musimy ściągac kasę od firm które mają w dupie płacenie. Wyglada to wtedy tak że oddając ich do sądu sprawa trwa ponad 2 lata. W tym czasie oni obracają LEGALNIE moją kasą, ja muszę zapłacić WSPANIAŁEMU PAŃSTWU polskiemu VAT i PIT ( z czego to lata skarbówce) , opłacać prawników.Mogę ci napisać jeszcze np. o komornikach, o lekarzach, przetargach. Oczywiście sprzed klawiatury można napisac różne dyrdymały ale widzę że masz małą wiedze o rzeczywistości

Często zdarza mi się ostatnio wyjeżdżać za granicę. Problemy są wszędzie tylko ich skala jest inna. A już poza Europą życie wygląda zupełnie inaczej.
O tak , problemy sa wszędzie. Skala rzeczywiscie inna. Nie mówiąc o Rumunii,Bułgarii czy Albanii w pozostałej wiekszości krajów zdecydowanie jest nższa

Nie sięgając jednak tak daleko - ostatnio byłem na Ukrainie. Wystarczy przejechać przez granicę by poczuć jak czas się cofa. O 20 lat. To naprawdę niesamowite przeżycie. Piszecie o drogach - na Ukrainie drogi są masakryczne. Nie wiem może nie ułożyliśmy najszczęśliwszej trasy ale to co przeżyłem w moim aucie pozwala stwierdzić, że (o zgrozo) jazda po krakowskich ulicach to sama przyjemność. 150 km jechaliśmy 5 godzin. Nie wiem czy pamiętacie taki chaos organizacyjny początku lat 90-tych, handel na ulicach, szczękoblaszakowce, skorumpowani policjanci, 50-letnie samochody itd. Wracając do Polski czułem podobny przeskok jak w 95 gdy jechałem z kumplem do Czech.
O czym ty wogóle piszesz? Porównaj nas może do Mongolii... Ukraina to jest zwierciadlane odbicie Polski lat 80 tych. Z pewnymi co prawda różnicami - nie mieliśmy wtedy złóż surowców i takiej oligarchii ale zarządzanie krajem analogiczne. Czemu analogicznie ? Bo Ukraina i Polska to praktycznie jedna mentalność. Żeby znów kogoś nie obrazić ale coś takiego jak Ukrainiec właściwie nie ma - są jakąś mieszanką Kozaków ktorzy co do kultury MOIM zdaniem są znacznie niżej niz nasi górale gdyż byli właściwie tylko wojownikami- choć trzeba przyznać znakomitymi, Polaków którzy rozwijali tamte zachodnie tereny i Rosjan mieszkających na wschodzie

Nasz kraj się bardzo szybko zmienia - na lepsze. Jednak najlepiej widać to z zewnątrz - moi znajomi którzy przyjeżdżają do Polski od 20 lat mówią że zmiany są kolosalne.

Owszem nie jest idealnie i nigdy nie będzie. Ale jest jedna podstawowa zasada: Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Nie ma co liczyć na dobrych wujków, spadek, wygraną w totka. Nie wierzę że rząd taki czy inny mi osobiście pomoże w czymkolwiek. Byle tylko nie szkodził... Primum non nocere.
No i się rozpisałeś .Narzekałeś że z PIS-owcami nie da sie merytorycznie rozmawiać ale podaj mi w którym miejscu merytorycznie podałeś przykład szkodzenia Polsce przez Kaczyńskiego w latach 05-07? A o to chyba chodziło.
Bo rozumiem ze to nie było jakieś jedno działanie tylko cały ciag działań które skłoniło takie masy ludzi głosować za PO albo Palikotem - tylko przeciwko ponoć-szkodnikowi Kaczyńskiemu.
Widzisz ja wiem że to problem dla Ciebie ponieważ tyle razy słyszałeś to hasło w TV , gazetach że wziąłeś je za pewnik. Teraz dostając proste pytanie nie jesteś w stanie ( to nie zarzut personalny,bo nie tylko ty) uzasadnić swojego twierdzenia z banalnie prostej przyczyny. Nikt tego stwierdzenia nigdy nie uzasadniał gdyż "fachowcy" mówili "TO OCZYWISTE". I wystarczało - lepiej operować tezami które sie dostało na tacy niż samemu przeanalizować czy to prawda co mówią w szklanym ekranie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
wislak68
Senior Member

Stary 07.10.2011, 10:44
Odpowiadam zbiorczo:

To właśnie skłócenie społeczeństwa jest największym grzechem PiSu. Stawianie każdego kto nie myśli jak my po drugiej stronie barykady (tak, tak to Jarek wyznaczył taką granicę). Nie mam nic przeciwko zwolennikom PiSu, dopóki nie twierdzą że jestem taki lub owaki bo myślę inaczej. Niestety takie spojrzenie podchwycili inni politycy, media i koniec końców społeczeństwo.
Napisałem o tym juz wcześniej ale powtórzę jeszcze raz: uważam kolegę lazy za osobę na którą chasło PiS i JK działa podprogowo. Wynika z tego że moim zdaniem nie ma sensu prowadzić z nim polemiki (przynajmniej we wspomnianych tematach).
Ponieważ jednak zauważam że jest na forum grupa osób interesujących się polityką dla których okres rodzenia się obecnych podziałów to odległa przeszłość doszłem do wniosku że warto podać choć kilka faktów które rzucą pewne tło na wyrażoną przez kolegę lazy opinię o tym że: "To właśnie skłócenie społeczeństwa jest największym grzechem PiSu. Stawianie każdego kto nie myśli jak my po drugiej stronie barykady (tak, tak to Jarek wyznaczył taką granicę)". A zatem:
1. Rok 2005. Polską rządzi SLD. Korupcja, nepotyzm i wpływy służb osiągają rozmiary zupełnie niespotykane.
2. Wszyscy liczą że po wyborach rządzić będzie koalicja POPIS.
3. Tym silniejszym ma być PO (tak przynajmniej wskazują sondaże)
4. Wyniki faktyczne są inne: wygrywa PiS, prezydentem zostaje śp. Lech Kaczyński
5. Donio szaleje. Nie chce być w koalicji tym słabszym i postanawia że w takim razie doprowadzi do wywrotki PiS a po wcześniejszych wyborach przejmie pełnię władzy.
6. Aby jednak zrealizować ten plan potrzebuje dwóch rzeczy: pieniędzy (na kampanię) i poparcia mediów (aby zniszczyć rząd)
7. Tak się składa że i jedno i drugi jest w dyspozycji postkomunistycznych służb (a tak dokładnie ich byłych współpracowników)
8. I tym sposobem Donio zamiast czyścić po komunie sprzmirza się z nimi aby wykończyć PiS
9. Krauze, Kulczyk i spółka dają kasę. Wejchert i Solorz media.
10. Zaczyna się jazda: moherowe berety, zabieranie babci dowodu, "polityczne morderstwa" Blidy, "prześladowanie" lekarzy, reżyserowane łzy skorumpowanych posłanek PO itp, itd. Repertuar jest bardzo bogaty.
11. No i okazuje sie że państwo PiS to państwo policyjne i tylko Donio jest w stanie zagarantować "swobody".
12. Nie może się też przecież okazać że atakującym jest "obóz postępu". Dlatego lansuje sie tezę którą przedstawił nam powyżej kolega lazy:" To właśnie skłócenie społeczeństwa jest największym grzechem PiSu. Stawianie każdego kto nie myśli jak my po drugiej stronie barykady (tak, tak to Jarek wyznaczył taką granicę)". Szoda tylko że nie wyjaśnia w jaki to niby sposób PiS miałby "stawiać każdego po drugiej stronie barykady" czy "wyznaczać granicę" jeśli 90% mediów jest kontrolowanych przez jego przeciwników. I w ten sposób z ofiary mamy napastnika. Ale taki był przecież plan.

I teraz krótkie odniesienie do obecnej kampanii: ponieważ poległa strategia "Polski w budowie" i PO zajrzało w ocy widmo porażki nie pozostało nic innego jak odwołać się do sprawdzonych wczesniej wzorców. I oto mamy: watahy kibiców (oczywiście popieranych przez PiS), Kaczyńskiego wywołującego prawie wojnę z Niemcami za pomocą zdania w książce, pistoleciki itp, itd. Młodzi koledzy: jak widać na załączonym obrazku parę lat temu wasi starsi koledzy dali się nabrać na podobną propagandę (niestety jak widać zostało im to dziś). Nie idźcie tą drogą ...
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.10.2011 o godz. 11:38.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.10.2011, 10:47
wislak68, widzę że jesteś mocno aktywny przed wyborami, ale bardziej zwróciłem uwagę, że któryś raz z rzędu piszesz "chasło", zamiast "hasło". Błąd czy tak specjalnie z premedytacją?
wislak68
Senior Member

Stary 07.10.2011, 10:53
emj10 napisał(a):Wyświetl post
wislak68, widzę że jesteś mocno aktywny przed wyborami, ale bardziej zwróciłem uwagę, że któryś raz z rzędu piszesz "chasło", zamiast "hasło". Błąd czy tak specjalnie z premedytacją?
Dzięki za uwagę. Przepraszam. Dysleksja. Postaram się pamiętać na przyszłość. Pozwolisz że korzystając z okazji zapytam jak tam się mają raporty o drogach?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.10.2011, 10:55
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za uwagę. Przepraszam. Dysleksja. Postaram się pamiętać na przyszłość. Pozwolisz że korzystając z okazji zapytam jak tam się mają raporty o drogach?
Dobrze, że pytasz. Będą wieczorem przed ciszą nocną.
maciekTSW
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.10.2011, 11:17
Wszyscy wyznawcy Palikota ciekawy jestem, czy wiedzą jakie ich wódz ma poglądy.. oczywiście większa wolność gospodarcza- super, ale pan Janusz jest niestety lewakiem, socjalistą popierającym dewiantów.. sumienie nie pozwoliłoby mi oddać na niego głosu podobnie jak na sld- dla samej zasady.
Metodą odrzucania pozostałych opcji, jak dla mnie, zostaje tylko Nowa Prawica.
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2011, 11:42
Dla przypomnienia miłośnikom Palikota, jedynką na liście (number one) w Krakowie jest transseksualista. Gdzie indziej osoba chora psychicznie, gdzie indziej homoseksualista Biedroń itp. wynalazki. Z nimi pod rękę zamierzacie iść w Polskę ? Na końcu skończycie w ciemnej biedroniowej d.......
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.10.2011, 12:07
Cytat:
Oczywiście głos na Ruch Palikota. Bo nie ma innej opcji.
Podbijam

Może jeszcze Korwin gdyby miał realne szanse wejść do sejmu, ale na to sie nie zanosi.

Cytat:
Dla przypomnienia miłośnikom Palikota, jedynką na liście (number one) w Krakowie jest transseksualista. Gdzie indziej osoba chora psychicznie, gdzie indziej homoseksualista Biedroń itp. wynalazki. Z nimi pod rękę zamierzacie iść w Polskę ? Na końcu skończycie w ciemnej biedroniowej d.......
Stary, 90% głosujących na Palikota nie chce żeby on rządził Polską, tylko żeby wszedł do sejmu. Przy prawdopodobnym wyniku wyborów - PO wygrywa i dalej rządzi, z PSL-em nie wiadomo jak, ogólnie przydałby się ktoś kto oprócz smoleńskowania i szukania wszędzie spisków, plastikowego Grzesia, przydałby się ktoś kto by powiedział - panowie, do roboty. I punktował rząd za brak kolejnych ustaw. Osobiście 1000 razy bym się zastanowił jakby Palikot miał ~20% poparcia, ale to na razie nam nie grozi. Niech wejdzie do sejmu, będzie i weselej, i jak trzeba będzie głosy opozycji to żeby rząd zabiegał u świra Palikota o głosy...

Kiedyś spinałem przed każdymi wyborami, teraz mam taki pewien luz Kto nie wygra to i tak chuja zmieni w naszym osobistym życiu, co najwyżej staniemy się pośmiewiskiem znowu w Europie jak kaczor wygra. Rząd z fotygą, macierewiczem, hofmanem, błaszczakiem, czarneckim, ziobrą ... miodzio. I nie pije jakoś specjalnie do pisiorów bo jest demokracja, każdy ma prawo głosu.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.10.2011, 12:08
Cytat:
Mogliśmy się urodzić w Afryce w Azji, w krajach gdzie prawie nie ma edukacji a tydzień pracy trwa 7 dni.
Cytat:
Harują po 10-14 godzin dziennie, ale są szczęśliwi i wiedzą że za narzekanie nikt im nie zapłaci.
Czyli chcesz powiedziec, ze w Polsce jest dobrze mimo, że Twoi koledzy haruja po 10-14h jak jacys murzyni?

Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie taki chaos organizacyjny początku lat 90-tych, handel na ulicach, szczękoblaszakowce, skorumpowani policjanci, 50-letnie samochody itd.
Ale chyba nie miales pisac o Polsce z lat 90-tych tylko z lat rzadow PiSu. Mozna rownie dobrze napisac, ze w 2005 za PiSu bylo zajebiscie, Polska sie rozwijała w porownaniu do lat 90, a kto chcial mogl sie dorobic (jesli mial sile robic po 10-14h na dobe).
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2011, 12:18
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś spinałem przed każdymi wyborami, teraz mam taki pewien luz Kto nie wygra to i tak chuja zmieni w naszym osobistym życiu, co najwyżej staniemy się pośmiewiskiem znowu w Europie jak kaczor wygra. Rząd z fotygą, macierewiczem, hofmanem, błaszczakiem, czarneckim, ziobrą ... miodzio. I nie pije jakoś specjalnie do pisiorów bo jest demokracja, każdy ma prawo głosu.
Pośmiewiskiem to właśnie teraz jesteśmy, z rządem liżącym tyłek Angeli i Putina na każdym kroku. Ostatnie oświadczenie tych pachołków kierujacych kiedyś dyplomacją pokazuje w jakiej pozycji (leżącej na brzuchu) znajduje się to zatęchłe środowisko kierowane przez szechterowski organ.
wislak68
Senior Member

Stary 07.10.2011, 12:23
To zdradź nam jeszcze czy zagłosujesz na tego babo-chłopa Najśmieśmiejsze w tym wszystkim jest to że uważasz że: "najwyżej staniemy się pośmiewiskiem znowu w Europie jak kaczor wygra" natomiast uważasz że nie będą się z nas śmiać gdy w Sejmie zasiądzie: transwescyta, chory psychicznie czy facet z wyrokiem za pobicie. To się nazywa głos sprzeciwu
Grzadq
Senior Member

Stary 07.10.2011, 12:24
Cytat:
Pośmiewiskiem to właśnie teraz jesteśmy, z rządem liżącym tyłek Angeli i Putina na każdym kroku. Ostatnie oświadczenie tych pachołków kierujacych kiedyś dyplomacją pokazuje w jakiej pozycji (leżącej na brzuchu) znajduje się to zatęchłe środowisko kierowane przez szechterowski organ.
Stary, jak już mówiłem, każdy ma swoje zdanie. Gdyby nie wojna z kibicami przez którą Donio mnie w....ił, głosowałbym na PO. A tak niech się wali, mojego głosu nie dostanie.

Ale

Kiedy rządził PiS miałem akurat szczęście mieszkać na zachodzie, konkretnie w Brukseli. I NIKT mi nie wmówi że się z nas ludzie nie śmiali. Byłem, widziałem, słyszałem, czasami było mi wstyd za to że tacy debile są u władzy w Polsce, inaczej mówiąc wstyd mi było że jestem Polakiem. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie? Wasza sprawa , jak mówię, a chacun son choix. Każdy głos liczy się tak samo, ważne żeby ruszyć dupę i pójść zagłosować na kogokolwiek (i nie na PO jeśli ktoś z was mieni się "kibicem").

Cytat:
To zdradź nam jeszcze czy zagłosujesz na tego babo-chłopa Najśmieśmiejsze w tym wszystkim jest to że uważasz że: "najwyżej staniemy się pośmiewiskiem znowu w Europie jak kaczor wygra" natomiast uważasz że nie będą się z nas śmiać gdy w Sejmie zasiądzie: transwescyta, chory psychicznie czy facet z wyrokiem za pobicie. To się nazywa głos sprzeciwu
Transwescyta? A któż to taki?

A tak mniej prześmiewczo - w Polsce to może szokować, na zachodzie transwestyta w sejmie to nie jest niewiadomo co. Inna sprawa jest taka, że te listy na pewno będą przejrzane jeszcze jak już Palikot ustabilizuje swoją pozycję na polskiej scenie politycznej i nie będzie potrzebował za wszelką cenę głosów wszystkich "mniejszości".

I panowie, mniej agresji, więcej luzu.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 07.10.2011 o godz. 12:30.
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 07.10.2011, 12:25
Co do Palikota - wiadomo, od czegoś trzeba zacząć. Teraz będzie miał 7 % a w następnych 20%. W tej chwili domagają się legalizacji związków partnerskich bez prawa do adopcji, w następnych wyborach pójdą krok dalej.
Zarazę trzeba tępić w zarodku, potem może być coraz gorzej.
Jak dla mnie to to ugrupowanie jest największym świadectwem upadku takich ogólnych zasad moralnych panujących w tym kraju. W Krakowie, oprócz jedynki również na innych pozycjach dewiantów nie brakuje.
Ponadto nie wiem, jak można się zastanawiać nad wyborem pomiędzy RPP a KNP Przecież to są zupełnie inne podstawy programowe...To też świadectwo tego, jak wygląda debata polityczna w Polsce. Zero konkretów, zero istotnych spraw liczy się tylko opakowanie.
Swoją drogą ciekawy jestem ile można ugrać w tym kraju na haśle walki z Kościołem i przedstawiania go jako potężnego wroga...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.10.2011, 12:32
Niech wejdzie do sejmu, będzie i weselej, i jak trzeba będzie głosy opozycji to żeby rząd zabiegał u świra Palikota o głosy...
Ale tu nie ma byc smieszniej. To nie ma byc grupa kabaretowa, tylko ludzie, ktorych dzialania zadecyduja o przyszlosci Twojego dziecka. Masz dzieci ? Planujesz miec ? Chcesz zeby byly zdrowe ? zeby Cie bylo stac na opieke medyczna, wyksztalcenie, zeby nie gnily po studiach na zasilkach ? Nie przeszkadza ci fatalna opinia o Polsce na swiecie ?

Serio taki wpyty i zabawny bedzie palikot na czele swojej zbieraniny ?
Boia chi molla !
wislak68
Senior Member

Stary 07.10.2011, 12:32
. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie?
No to jestem przekonany że Twój kolega Marokanin nabierze do Ciebie ogromnego szacunku gdy mu powiesz że głosowałeś na transwescytę .
A przy okazji:
" w Polsce to może szokować, na zachodzie transwestyta w sejmie to nie jest niewiadomo co"
Mógłbyś wymienić paru?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.10.2011 o godz. 12:35.
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.10.2011, 12:41
Cytat:
Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie?
No to było go wysmiac, ze on z Włoch i zeby sie nie przejmowal bo u nas premierem jest pojeb. Ludzie myslcie troche! Tak sie daliscie w wuja zrobic rzadowi i telewizji, ze przeszlo to ludzkie pojecie

Jeden sie wstydzi, ze sie z niego smieje Włoch, ktory przyznaje, ze u nich tak samo. Drugi porownuje rzadzy PO i PiSu na podstawie lat 90, w ktorych PiS nie rzadzil i mowi, ze w Afryce jest gorzej bo tam robia 7 dni w tyg a jego koledzy w Polsce to raptem 10-14h na dobe. Smiac sie czy plakac? I nie chodzi tu o jakas propagande polityczna, nie namawiam, zeby glosowac na PiS bo jak wiadomo sam na nich nie zaglosuje. Chodzi o najnormalniejszy pomyslunek, macie tak wyprane mozgi, ze glowa mała
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.10.2011 o godz. 12:44.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.10.2011, 12:44
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No to jestem przekonany że Twój kolega Marokanin nabierze do Ciebie ogromnego szacunku gdy mu powiesz że głosowałeś na transwescytę .[...]
Wiesz może to nie tyle "kolega" co przyjaciel przez duże "P" wtedy to dla mnie zrozumiałe, że ktoś się zastanawia w ogóle nad głosowaniem na tych dewiantów.

Tylko "chłopcy" proszę przeżućcie się także w swoich preferencjach kibicowskich. Koleżanki z gorszej strony Błoń są bardziej tolerancyjne, pewien ich znaczący kibic zarazem redaktor GieWu nawet w paradach uczestniczy, a ich przyjaciółka z Warszawy ma antifę na trybunach. Naprawdę tam będzie wam lepiej.
Grzadq
Senior Member

Stary 07.10.2011, 12:45
Ależ się rzucacie

Cytat:
Teraz będzie miał 7 % a w następnych 20%.
Nie sądzę. On nie ma stałego elektoratu, nie podejrzewam żeby nawet kiedykolwiek taki uzyskał.

Cytat:
W tej chwili domagają się legalizacji związków partnerskich bez prawa do adopcji, w następnych wyborach pójdą krok dalej.
I właśnie dlatego nigdy nie uzyska więcej % .

Cytat:
Ale tu nie ma byc smieszniej. To nie ma byc grupa kabaretowa, tylko ludzie, ktorych dzialania zadecyduja o przyszlosci Twojego dziecka. Masz dzieci ? Planujesz miec ? Chcesz zeby byly zdrowe ? zeby Cie bylo stac na opieke medyczna, wyksztalcenie, zeby nie gnily po studiach na zasilkach ? Nie przeszkadza ci fatalna opinia o Polsce na swiecie ?

Serio taki wpyty i zabawny bedzie palikot na czele swojej zbieraniny ?
A myslisz że co oglądasz na co dzień w TV jeśli nie grupę kabaretową? Wiesz np że Kurski z Niesiołowskim po programach dają sobie ręce na zgodę i pytają czy jeden drugiemu zbytnio nie dowalił? I właśnie dlatego że chcę żeby rząd przestał się zachowywać jak nasz stoper Jaliens, znaczy się jest, niczemu nie zawinił bezpośrednio ale chuja z tego mamy - rzad jest, ale żadnych niepopularnych reform nie chce przeprowadzić - dlatego chcę świra w sejmie, który jako jedyny może w jakiś sposób zachęcić do odwazniejszych kroków.
Co do dzieci, zasilkow, pracy i tak dalej, też pudło. Zrozumiałem nie tak dawno, że ludzie płacą najniższe składki ZUSowskie, a potem chcą od państwa tony pieniędzy, chociażby na emerytury. To jest poważne? Jeżeli ktoś mieszka nad rzeką, ma realną możliwość ubezpieczenia ale z niej nie skorzysta, a potem w razie draki krzyczy o pieniądze, to jest poważne? Czy jeżeli ktoś wysyla dziecko na śmieciowe studia (np humanistyczne) po których wiadomo że pracy nie znajdzie, za to dziecko będzie imprezowało, piło i dobrze się bawiło przez 5 lat, to jest poważne? Wiele rzeczy w tym państwie jest niepoważnych. Chciałbym, żeby to się zmieniło, natomiast nie widzę absolutnie żadnej możliwości ruszenia czegokolwiek bez przeprowadzania niepopularnych ustaw. Ani PO, ani PiS, ani ledwo dyszący SLD tego nie zrobią. Z pozostałych partii ja wybrałem RPP, tyle.

Wislak, nie jestem za pedałami. Chcę żeby w tym zapyziałym państwie coś poszło do przodu. Dosyć mam oglądania co roku tych samych mord w sejmie, z dietami takimi że ja pieprze.
v1918j
Member

Od: 08.2005

Stary 07.10.2011, 12:45
Nam z Jaworzna wszystko można
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 07.10.2011, 12:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czyli chcesz powiedziec, ze w Polsce jest dobrze mimo, że Twoi koledzy haruja po 10-14h jak jacys murzyni?

Ale chyba nie miales pisac o Polsce z lat 90-tych tylko z lat rzadow PiSu. Mozna rownie dobrze napisac, ze w 2005 za PiSu bylo zajebiscie, Polska sie rozwijała w porownaniu do lat 90, a kto chcial mogl sie dorobic (jesli mial sile robic po 10-14h na dobe).
Moi koledzy zarabiają dobrze, nawet mógłbym powiedzieć że bardzo dobrze. To jest jednak konsekwencja ich nakładu i jakości pracy.

Poza tym skąd wiesz o czym miałem pisać. Napisałem to co napisałem, osoby które chcą zrozumieć zrozumieją, a tych co nie chcą nie mam zamiaru przekonywać.

@Arapaho,
Przecież my się i tak nie porozumiemy co do tego kto bardziej szkodzi PiS czy PO, Palikot czy SLD. Więc po co się produkować... Ja przecież stałem tam gdzie ZOMO a ty jesteś moherowym beretem. Nie warto.

Co do spraw zawodowych - owszem koneksje w naszym kraju mają głęboką tradycję i nie wierze że zostaną wyplenione przez najbliższe 1000 lat. Na szczęście pracy jest tyle, że można się samemu zabrać do roboty. Założyć swoją firmę i działać. Brak pieniędzy na rozpoczęcie działalności nie jest już dziś takim problemem jak kiedyś. Wystarczy mieć pomysł. I sporo determinacji.
c.d.n.
wislak68
Senior Member

Stary 07.10.2011, 13:01

A myslisz że co oglądasz na co dzień w TV jeśli nie grupę kabaretową?

Wislak, nie jestem za pedałami. Chcę żeby w tym zapyziałym państwie coś poszło do przodu. Dosyć mam oglądania co roku tych samych mord w sejmie, z dietami takimi że ja pieprze.
Czyli tak jak pisałem poprzednio: głos sprzeciwu. Twoje prawo. Ale naprawdę zastanów się jeszcze raz czy Twoje rozgorycznie jest warte tego aby głosować na babo-chłopa Przecież to naprawdę nic nie zmieni a jego obecność w Sejmie tylko dodatkowo wku... tych co jeszcze w coś wierzą.
Nie chcesz głosować na PO: chwali się. Ale zawsze możesz: nie głosować, oddać głos nieważny, zagłosować na kogoś kto i tak nie ma szans wejść do Sejmu (np: KNP).
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.10.2011 o godz. 13:05.
martin_6
Senior Member

Stary 07.10.2011, 13:17
Podbijam

Może jeszcze Korwin gdyby miał realne szanse wejść do sejmu, ale na to sie nie zanosi.
Sorry, ale nie rozumiem, jak można jednocześnie brać pod uwagę głosowanie na Korwina i Palikota? Przecież to, co oni głoszą, szczególnie w warstwie ideologicznej, to dokładnie dwa przeciwne bieguny. Gospodarczo też wbrew pozorom im daleko, bo Palikot po bliższym przyjrzeniu się, kreując się na liberała, jednocześnie trochę socjalizuje. Trzeba w ogóle nie mieć ŻADNYCH poglądów i patrzeć na politykę jedynie pod kątem wizerunku medialnego (tu jest podobieństwo, bo obaj próbują się kreować na buntowników), żeby wahać się pomiędzy jednym i drugim...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.10.2011, 13:18
Kto nie wygra to i tak chuja zmieni w naszym osobistym życiu, co najwyżej staniemy się pośmiewiskiem znowu w Europie jak kaczor wygra.

Cytat:
Niemcy o Palikocie: Polski klaun może odegrać ważną rolę

Cytat:
Janusz Palikot, którego kariera jeszcze rok temu wydawała się skończona, może odgrywać ważną rolę po niedzielnych wyborach parlamentarnych w Polsce - pisze dzisiaj dziennik "Frankfurter Allgemeine Zeitung". Niemiecka gazeta nazywa polityka "polskim klaunem".

Dobrze że teraz mają do nas szacunek - rura, gaz itp itd

I do tego nikt mnie nie przekona że pedał i trans na pierwszych miejscach list są dobrym wyborem. Mają dogłębną wiedzę - ale na pewno nie ekonomiczną.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.10.2011, 14:48
Kiedy rządził PiS miałem akurat szczęście mieszkać na zachodzie, konkretnie w Brukseli. I NIKT mi nie wmówi że się z nas ludzie nie śmiali. Byłem, widziałem, słyszałem, czasami było mi wstyd za to że tacy debile są u władzy w Polsce, inaczej mówiąc wstyd mi było że jestem Polakiem. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie? Wasza sprawa , jak mówię, a chacun son choix. Każdy głos liczy się tak samo, ważne żeby ruszyć dupę i pójść zagłosować na kogokolwiek (i nie na PO jeśli ktoś z was mieni się "kibicem").
No nie wiem, z kim Ty tam miales w tej Brukseli do czynienia.
Ja, z racji pracy przynajmniej sześc miesięcy w roku, co rok przebywam za granicą. Tak tez było w czasie rządów PiS. I na przykład we Francji spotkałem ludzi, ktorzy dopyytywali się u mnie o przyczyny nagonki na PiS i Kaczynskiego.

Oni w przeciwieństwie do Twojego marokańca myśleli a nie zachowywali się jak lemingi. I byli zdziwieni, ze facet, ktory na pierwszym miejscu stawia interesy własnego państwa i własnego narodu jest przez samych Polaków wyśmiewany. Nie dziwili się, że prasa niemiecka go krytykuje i ośmiesza, bo doskonale rozumieli przyczyny takiego podejścia,

Tak więc Twój przykład nie jest reprezentatywny. Wszystko zalezy od tego jakie ma sie towarzystwo: lemingów czy ludzi choć troche myślących.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.10.2011, 14:55
I NIKT mi nie wmówi że się z nas ludzie nie śmiali. Byłem, widziałem, słyszałem, czasami było mi wstyd za to że tacy debile są u władzy w Polsce, inaczej mówiąc wstyd mi było że jestem Polakiem. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb.
To dopiero jeden człowiek. Gdzie są w takim razie ci ludzie o których piszesz?
Głosujemy dla siebie, a nie dla innych. Tylko Nowa Prawica!
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.10.2011, 14:59
maciekTSW napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wyznawcy Palikota ciekawy jestem, czy wiedzą jakie ich wódz ma poglądy.. oczywiście większa wolność gospodarcza- super, ale pan Janusz jest niestety lewakiem, socjalistą popierającym dewiantów.. sumienie nie pozwoliłoby mi oddać na niego głosu podobnie jak na sld- dla samej zasady.
Metodą odrzucania pozostałych opcji, jak dla mnie, zostaje tylko Nowa Prawica.
Dokładnie, tą samą drogą eliminacji zostało mi PjN i KNP, ale zagłosuję na KNP.

Trochę nie rozumiem jak kibic Wisły, człowiek który powinien mieć twarde prawicowe, albo chociaż centro prawicowe poglądy może głosować na partię, w której nr 1 jest transseksualistka. Ogarnijcie się, Palikot to klaun, jedzie na nienawiści do Kościoła i zgarnia zwolenników Antify, tuneli w uszach i tym sobie podobnych studenciaków.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 07.10.2011, 15:02
http://wadowice24.pl/polityka/kraj-i...pociety-nozami wielki lament nad człowiekiem nie do ruszenia z magistratu
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Killer
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 07.10.2011, 15:09
http://www.youtube.com/watch?v=R3vWL...eature=related

to dla tych którym przyszło do głowy głosować na Palikota. Po wyborach zapraszamy od razu 11 lstopada na marsz wyborczej z gwizdkami. W tym gronie na pewno sie odnajdziecie. ANTIFA!
Nie musze chyba dodawać, że jak ten pajac wejdzie do sejmu, to Matoł będzie miał wymarzonego koalicjanta

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów