|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Wklepałem program wyborczy PiS wyszło, że popieram PSL ![]() Jacyś kandydaci powiązani z Wisłą na listach (poza PO) ? Znalazłem Witolda Śmiałka. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
tutaj idealnie pasuje:
http://www.youtube.com/watch?v=WmIv1...layer_embedded jako przerywnik w dyskusji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Nie zarzucam Ci działania podprogowego. Na konkretnym przykładzie wykazałem że w ten sposób reagujesz na chasło PiS. A jeśli chodzi o racjonalność Twoich sądów to dyskutować oczywiście nie musisz. Jeśli nie jesteś w stanie .No cóż, każdy interpretuje to co czyta po swojemu. Słyszałem kiedyś historię o pewnym dyplomacie który powiedział do gościa spier.... w taki sposób że ten zaczął się cieszyć na myśl o zbliżającej się podróży. Odnoszę wrażenie że ta anegdotka badzo dobrze tu pasuje .Ale jeśli trzeba drukowanymi to proszę: na podanym przeze mnie w poście przykładzie pokazałem że działasz podprogowo na chasło PiS. Nic Ci nie musiałem zarzucać bo udowodniłem czarno na białym że tak jest. A jeśli chodzi o kwestie merytoryczne to jeśli nie czujesz się na siłach to nie musisz do nich przechodzić. Sądząc po załączonym przykładzie wydaje mi się że masz na tyle duże problemy w czytaniu ze zrozumieniem że przyjmę to w sposób naturalny.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.10.2011 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
ps. Jeszcze o tych gwarancjach finansowych - jak myślisz, czy państwa mają "zdolność kredytową"? I jak ewentualnie na nią wpływają gwarancje, które Polska wystawiła na rzecz Grecji? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Co takiego złego działo się w Polsce za czasów rządów PiS, LPR i SO? Oprócz samego faktu istnienia takiej koalicji i opluwania jej przez media? edit: darujcie sobie hasła: podsłuchy, inwigilacja, skłócenie ludzi, aresztowania jeśli nie podacie żadnego konkretnego przykładu
Ostatnio edytowane przez FraMat : 06.10.2011 o godz. 16:23.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Jest szkoła która twierdzi że za brak zrozumienia tekstu czytanego odpowiada strona czytająca. Jest też taka która mówi że winnym jest piszący. Przeczytaj swój "wywód" raz jeszcze i zastanów się nad tym o kim świadczy on nie najlepiej. 2. Podobnie z ironią: odpowiednio podana smakuje wybornie. No właśnie: musi być odpowiednio podana. Bo najbardziej śmieszna (i ironiczna) jest sytuacja w której ze swoich krotochwili cieszy się tylko ten zapodający. 3. O ile dobrze rozumiem to Twoim zdaniem "sprawa" staje się "czekająca" jeśli leży conajmniej rok (jak pistolecik czy wypowiedź ojca Rydzyka). Otóż moim zdaniem by stała się "czekającą" wystarczy chwila. I tak jak słusznie zauważyłeś: z książką redaktorzy (a zapewne i pracownicy sztabu PO) zapoznali się znacznie wcześniej (promocja książki miała się rozpocząć 30 września a zatem do tego czasu cały nakład musiał być już wydrukowany z czego wynika że pierwsze egzemplarze, które z reguły rozsyła się w ramach promocji po redakcjach, musiały być gotowe już ładnych parę tygodni temu). W tym momencie zaczęło się szukanie elementów do których można by się przyczepić w kontekście kampanii (żeby była jasność: jest to normalne zjawisko w trakcie wyborów, gdyby książkę publikował Tusk to z całą pewnością przeglądneliby ją pod tym kątem sztabowcy PiS). I znaleziono wspomniane zdanie które czekało sobie do "odpalenia" we wskazanym momencie. Dodam jeszcze że skoordynowanie tego z wywiadem TLG i atakami prasy niemieckiej w moim odczuciu potwierdza tezę że mamy do czynienia z "odpaleniem". Mam nadzieję ż wyjaśniłem Twoje wątpliwości.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.10.2011 o godz. 16:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że takiego poruszenia "salonu" przed wyborami to chyba jeszcze nie było. Kolejny kwiatek:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kontr...wiadomosc.html Trzech lewaków, agent wywiadu PRL i pseudoprofesor, który na swoim pobycie w Oświęcimiu buduje autorytet, chociaż nie chce nikomu zdradzić w jakich okolicznościach naprawdę opuścił obóz... Sama śmietanka! Szkoda, że nie było takiego obruszenie parę dni temu jak z depesz wikileaks wyłonił się cytat R. Sikorskiego, że "Niemcy to koń trojański Rosji w Europie". Ale co tam, wikileaks jest przecież warte tylko cytowania jak ambasador USA wspominał coś negatywnie o Fotydze... Co do samego Radzia, króla Twittera, jeszcze filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Qt1IsRtC0o0 Polecam szczególnie od 3:15. Czyżby rozmawiał z towarzyszem Walterem? ![]()
Ostatnio edytowane przez hunter : 06.10.2011 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 06.10.2011 o godz. 16:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W polsacie news gorączka przedwyborcza trwa... tym razem Stalińska słodzi jaki to wpaniały jest rząd i marzy jej sie żeby platfusy rządziły samodzielnie.
I na koniec dodała że glos na mniejsze partie wzmacnia PiS i tylko platforma tylko donaldo może dac nam spokojne rządy. ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niektórzy to są przeczuleni na swoim punkcie prawie tak jak pejsy. No bo przecież to nie tak, że takie powiedzenie jest starsze nie tylko od ich "hymnu", ale także od jego "twórcy" Maleńczuka.
Co do wyników sondy: JKM - Gracjan też jest popularny w internecie. RPP - banda tęczowych, wspierana przez przestępców, którzy idą do sejmu tylko po immunitet.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 06.10.2011 o godz. 17:50.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Niektórzy nie mogą pojąć iż każdy ma inny światopogląd,
Jak już ktoś ma inny to jest be.... Nie liczą się dokonanie danej osoby w róznych dziedzinach życia itp.. itd... Pewnie dla niekórych nawet papież jak ma inny pogląd niż "ja" jest bee.....nie mówiąc ojakimś Wajdzie. Olbryskim.... Kto to jest Co ci ludzie dokonali Czytając co niektóre posty odnosze wrażenie że co niektórzy albo mają płacone za agitacje partyjne albo sami są na listach.... Wyluzujcie troche, energie przenieście na R22 ku większemu pożytkowi, polityków olać wiadomo czym.... wszyscy skaczą z jednego stołka na drugi. . Taki naród a potem wychodzi co o nas sądzą jak wyjeżdżamy do "Europy" Lepiej się kisić we własnym sosie. ps poprzedni post to wiadomo o co mi chodziło... |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Szok. Pokazalli w tvn Tuszczęnkę jak jak olewa przedsiębiorców w Katowicach i nie dotrzymuje słowa i nie przychodzi na obiecane spotkanie. Zrobił tym z siebie szmatę
Brawo Donaldzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Podobne zabezpieczenia w zwykłym obrocie w normalnych warunkach wyglądają prawie tak jak opisujesz, ale obrót (Grecja) nie jest zwykły: banki francuskie i niemieckie naskupowały greckich (i nie tylko także innych) obligacji i w świetle bankructwa Grecji stają przed małą katastrofą, a w przypadku posypania się kostek domina (Irlandia, Portugalia, Włochy, Hiszpania) przed olbrzymią katastrofą. Tym samym NIemcy i Francja - 2 najpotężniejsze kraje strefy EUro robią co mogą, aby zatkać kolejne dziury w statku pt. strefa EUro, a Premier Tusk - chociaż Polska nie jest w strefie Euro podpisuje się pod gwarancjami w imieniu Polski. Trzaśnięcie w stół ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Cokolwiek byś mi nie wymyślił dostaniesz wielokrotnie mocniejsze nawałnice błota,agresji i chamstwa ,wałków,przekrętów i manipulacji ze strony PO/Palikota. Ale nie chcesz stanać w szranki i w sumie Cię rozumiem. Marne masz szanse. Co do wyborów to ostatnie 5 dni przed wyborami to niezła "ustawka" . Niezgodził sie JK na debatę z Tuskiem to obowiązki przejęły media. Frontalny atak Lisa , potem Gugały, Pochanke,Kajdanowicza,wczoraj Sakowska w Polsacie - która mało co nie pogryzła Waszczykowskiego. Nie wiem czy życzyć Kaczyńskiemu zwycięstwa bo żal chłopa jakby wygrał. Te ku....wy z mediów go zniszczą.Znów bedą akcje Lisa, kącik IV RP u Sekielskiego i Morozwskiego, szydera Wojewódzkiego i Majewskiego Niech nieznacznie przegra i w nastepnych-przedterminowych niech bierze cała pulę ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=CXk8uumZG4g
Lis - Kaczyński. Warto oglądnąć. Po tym programie nikt mi nie powie że Pan Kaczyński jest idiotą, który nie ma pojęcia o rządzeniu. Sami sie przekonajcie bo w każdym pytanie zagina lisa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
||
To właśnie skłócenie społeczeństwa jest największym grzechem PiSu. Stawianie każdego kto nie myśli jak my po drugiej stronie barykady (tak, tak to Jarek wyznaczył taką granicę). Nie mam nic przeciwko zwolennikom PiSu, dopóki nie twierdzą że jestem taki lub owaki bo myślę inaczej. Niestety takie spojrzenie podchwycili inni politycy, media i koniec końców społeczeństwo. Żeby nie szukać daleko zobaczmy na nasze forum. Ktoś myśli inaczej - to zaraz atak na niego. Jad, złorzeczenie, obelgi to się dzieje na każdym forum w internecie kiedy temat dotyka polityki. Ludzie dajmy sobie żyć. Przecież to normalne że każdy ma inne poglądy. Żyjemy w świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej. Jesteśmy prawdopodobnie najbardziej pracowitym społeczeństwem w Europie. Korzystajmy z możliwości, zamiast tracić energię na przekrzykiwanie się i machanie szabelką. Chciałbym żeby któryś z polityków przeszedł na taki poziom argumentów. Jeszcze jedna uwaga - na marginesie - ludzie którzy pchają się do polityki (a znam takich trochę) to w przeważającej większości życiowi nieudacznicy. Nie osiągnęli nic w życiu, więc próbują to sobie zrekompensować walką o władzę. I potem dochodzi - nagminnie - do sytuacji że ludzie bez żadnego doświadczenia mają zarządzać Państwem. To jest nasza polska tragedia. A my - wyborcy - dziwimy się że poziom polityki dobija dna. Szczerze, moim zdaniem premierem powinien być ktoś pokroju Cupiała, ktoś kto osiągnął sukces poza polityką. Ktoś kto ma wiedzę, doświadczenie i jaja i nie pozwoli sobie na brak profesjonalizmu. ... no i wyszło że powinienem zagłosować na Palikota. MASAKRA jaka ta polska polityka jest uboga.
Rozwalenie systemu bankowego to zaraza na cały kontynent i jeszcze dalej. Nie uważam że zasadne jest ideologiczne trzymanie się przez państwa z dala od problemu. Najważniejsze są efekty i w tym przypadku jednak cel uświęca środki. Może byłoby lepiej pozwolić na bankructwo Grecji, udzielając gwarancji bankom które utopiły tam pieniądze? Albo jeszcze dalej - pozwolić tez upaść tym bankom a pomoc i gwarancje zapewnić ich wierzycielom? Nie wiem co by było bardziej skuteczne, są ludzie którzy się na tym lepiej znają. Moim jednak zdaniem najbardziej zgubna jest niepewność. A z tym mamy właśnie do czynienia. Moim zdaniem kryzysowi finansowemu przyczyniły się w ostatnim czasie tzw. agencje ratingowe. To są podmioty, które bez jakiejkolwiek kontroli umożliwiają inwestorom spekulację na wielką skalę. Równie dobrze moglibyśmy z kolegami założyć taki twór i jak ława przysięgłych orzekać że ten jest bardziej a ten mniej wypłacalny. Kryteria oceny tych agencji są niejawne, a wpływ na rynki OGROMNY.
Ostatnio edytowane przez lazy : 06.10.2011 o godz. 21:09.
![]()
c.d.n.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Powód: post pod postem
Ostatnio edytowane przez lazy : 06.10.2011 o godz. 21:09.
![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale skoro się wysiliłeś to ja się pod tym podpiszę, bo to jeden z powodów, dla których przez myśl mi nie przejdzie, żeby na PiS (w obecnej formie i treści) zagłosować. Odrzucam ten rodzaj retoryki w całości.
Ostatnio edytowane przez Cichy : 06.10.2011 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
Bo chyba nie piszesz o Polsce. Kraju z którego olbrzymia ilość osób musiała emigrować, bo nie było dla nich pracy, kraju w którym za trzy lata 40 % absolwentów będzie trwale bez pracy, z narastającym długiem, rozwalonym szkolnictwem, gdzie łamane są prawa pracownicze itd. itd. itd. a jedynym synonimem rozwoju jest budowa kilkuset km autostrad po 20 latach przygotowań i kilku stadionów z których każdy jest przepłacony a niektóre jak narodowy są zwykłym megalomaństwem. To, że w ogóle cokolwiek idzie do przodu jest zasługa tego, że pewna część społeczeństwa jest Cytat:
Dobranoc Ps. A o skłóceniu to nawet nie komentuje. Pamięć mam dobrą i pamiętam kto stworzył i prowadził przemysł nienawiści. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|||||
1.W "świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej." jeździsz po dziurawych drogach? 2. W "świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej." podróż autem 600 km (z Krakowa do Gdańska) zajmuje 10 godz a pociągiem 8? Przez 20 lat nie można wybudować 4-5 autostrad na wskroś? W krajach zupełnie średnich zajmuje to ponad 2-3 RAZY krócej - CONAJMNIEJ! 3. W "świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej." procesy gospodarcze w sądach trwają po 5-7 lat doprowadzając prężne firmy do bankructwa? 4. W "świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej." likwiduje się cały przemysł ciężki i uzależnia energetycznie od sąsiada z którym ma się trudną historię? 5.W "świetnym kraju, który rozwija się jak nigdy wcześniej." za średnią miesięczną pensję kupujesz 0,5 m2 mieszkania? itd. itp.
Przede wszystkim dopuszczenie instrumentów pochodnych na giełdy prócz papierów wartościowych. Obrót nimi to hazard a nie inwestycje. A do czego prowadzi globalny hazard to właśnie widać. Ponadto namiętne życie na kredyt co oznacza "ponad stan". I to się kończy brutalnie przeważnie.
Ostatnio edytowane przez dragon : 06.10.2011 o godz. 23:24.
![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy Panowie widzieli kolejny spektakl rzetelności?
http://www.youtube.com/watch?v=tse1e...layer_embedded Pytanie...skąd ta histeria? Dlaczego tak nagle taka mobilizacja? Wojewódzki, Michnik, Lis, Gugała. Czego się boją? Co taki strach powoduje, aby łamać wszelkie zasady? Czyżby przełożony miał inne sondaże niż podaje CBOS? Stąd wytoczenie wszystkich dział? Mam nadzieję ,że to będą potężne rakiety we własne kolana . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Elefant i Dragon
Nie zdajecie sobie sprawy jak wielkie szczęście macie żyjąc w Polsce, mieszkając w Europie. Jako Polacy z tego samego tytułu mamy ogromne możliwości. Mogliśmy się urodzić w Afryce w Azji, w krajach gdzie prawie nie ma edukacji a tydzień pracy trwa 7 dni. Żyjemy sobie w naszych wygodnych domach, mamy prąd,wodę, gaz. Mamy internet a z nim prawie nieograniczony dostęp do wiedzy. Mam wielu, naprawdę wielu znajomych, którzy zamiast narzekać wzięli się do roboty. Nie wyjechali z kraju, nie siedzieli na garnuszku rodziców tylko wzięli swoje życie w swoje ręce. Mają teraz swoje firmy, dobre posady, zarabiają, zatrudniają ludzi. Harują po 10-14 godzin dziennie, ale są szczęśliwi i wiedzą że za narzekanie nikt im nie zapłaci. Często zdarza mi się ostatnio wyjeżdżać za granicę. Problemy są wszędzie tylko ich skala jest inna. A już poza Europą życie wygląda zupełnie inaczej. Nie sięgając jednak tak daleko - ostatnio byłem na Ukrainie. Wystarczy przejechać przez granicę by poczuć jak czas się cofa. O 20 lat. To naprawdę niesamowite przeżycie. Piszecie o drogach - na Ukrainie drogi są masakryczne. Nie wiem może nie ułożyliśmy najszczęśliwszej trasy ale to co przeżyłem w moim aucie pozwala stwierdzić, że (o zgrozo) jazda po krakowskich ulicach to sama przyjemność. 150 km jechaliśmy 5 godzin. Nie wiem czy pamiętacie taki chaos organizacyjny początku lat 90-tych, handel na ulicach, szczękoblaszakowce, skorumpowani policjanci, 50-letnie samochody itd. Wracając do Polski czułem podobny przeskok jak w 95 gdy jechałem z kumplem do Czech. Nasz kraj się bardzo szybko zmienia - na lepsze. Jednak najlepiej widać to z zewnątrz - moi znajomi którzy przyjeżdżają do Polski od 20 lat mówią że zmiany są kolosalne. Owszem nie jest idealnie i nigdy nie będzie. Ale jest jedna podstawowa zasada: Umiesz liczyć? Licz na siebie. Nie ma co liczyć na dobrych wujków, spadek, wygraną w totka. Nie wierzę że rząd taki czy inny mi osobiście pomoże w czymkolwiek. Byle tylko nie szkodził... Primum non nocere. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oczywiście głos na Ruch Palikota. Bo nie ma innej opcji.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|